#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
10/03/2010 09:13
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Βουλή των Ελλήνων να καταψηφίσει την αλλοίωση της εθνικής μας ταυτότηταςΟ Γιώργος Παπανδρέου κι οι χαρωποί φιλάνθρωποι «σοσιαλιστές» υπουργοί του μοιράζουν ελληνικές ταυτότητες, όπως τις χάντρες και τα καθρεφτάκια. Με συνοπτικές διαδικασίες και τσαμπουκά, χωρίς να μας ρωτήσει κανείς εμάς τους ιθαγενείς, ο κ. Παπανδρέου θα μας μπήξει στο μάτι τις ιδεοληψίες του και θα επιτύχει να αλλοιώσει όχι απλώς το εκλογικό σώμα αλλά και την εθνολογική και θρησκευτική ομοιογένεια της Ελλάδας.

Η φάλαγγα της «πολιτικής ορθότητας», οι φαιοχίτωνες της «προοδευτικότητας» πανηγυρίζουν. Πίσω από αυτή την πρωτοφανή επίθεση στην κοινωνική συνοχή και στην εθνική ομοιογένεια, πέρα από  την μικροκομματική τακτική των τζουτζέδων που τα σκέφτηκαν όλα αυτά, κρύβεται η χαιρέκακη επιθυμία όλου του ροζ κοσμοπολίτικου πολτού, να ηττηθεί επιτέλους το κωλοέθνος. Αφού του ξεσκίσανε την Ιστορία, την Παιδεία, αφού χρόνια χύνουν την χολή τους κατά της ταυτότητας των πατεράδων μας, της δικής ΜΑΣ ταυτότητας, τώρα θέλουνε να του αλλάξουνε τα φώτα κι αριθμητικά.

Ποιος φανταζόταν το 1974 ότι όσα έλεγε σε ομιλία του εκείνη την χρονιά στην Ουάσιγκτον ο Κίσινγκερ θα εφαρμόζονταν  ύστερα από 36 (μόνο) χρόνια από ένα κόμμα (ΠΑΣΟΚ) ο ιδρυτής του οποίου επαγγελόταν τότε εκείνο το «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες»:  

«Οι Έλληνες είναι αναρχικοί και δύσκολα κουμαντάρονται. Γι' αυτόν τον λόγο πρέπει να χτυπήσουμε βαθιά μέσα στις πολιτισμικές τους ρίζες: έτσι ίσως καταφέρουμε να τους αναγκάσουμε να συμβιβαστούν. Εννοώ βέβαια να χτυπήσουμε την γλώσσα τους, την θρησκεία τους, τα πολιτισμικά και ιστορικά αποθέματα, έτσι ώστε να ουδετεροποιήσουμε την δυνατότητα τους να αναπτύσσονται, να διακρίνουν τους εαυτούς τους, ή να αποδεικνύουν ότι μπορούν να νικούν, έτσι ώστε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια στα στρατηγικώς απαραίτητα σχέδια μας στα Βαλκάνια, την Μεσόγειο, και την Μέση Ανατολή…»

Η μεγαλύτερη αλλαγή της σύνθεσης του λαού της χώρας μετά το 1922, αρχίζει τώρα. Οι νεοταξίτες «προοδευτικοί», αποδομούν πλέον το ίδιο το Έθνος. Κι αφού δεν μπορούν να διώξουν εμάς, θα φυτέψουν κατοσταριές χιλιάδες πάσης προελεύσεως,  κυρίως μουσουλμάνους.

Νομίζουν ότι πήραν λαϊκή εντολή να κάνουν ότι τους γουστάρει;

Νομίζουν ότι η χώρα, το Έθνος που έχτισαν με το αίμα τους οι αγώνες των Ελλήνων θα διαλυθεί χάριν μερικών παραπάνω ψήφων και για να ικανοποιήσουν τις κοσμοπολίτικες και μικροπολιτικές συνωμοσιούλες τους;

Θα πρέπει να διασφαλιστούν τα νόμιμα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των μεταναστών, όπως και των Ελλήνων, τα οποία καταστρατηγούνται το ίδιο από την αυθαιρεσία του κεφαλαίου. Το Ελλαδικό κράτος θα πρέπει να εξασφαλίσει το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των μεταναστών.

Όμως, η  Ελληνική ιθαγένεια δεν αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμα κανενός πλην των Ελλήνων. Η απονομή της είναι στην διακριτική ευχέρεια του Ελληνικού κράτους, μέσα στα πλαίσια του Συντάγματος και του εθνικού συμφέροντος, και έτσι θα πρέπει  να παραμείνει.

 Καλούμε όλους τους Έλληνες βουλευτές να καταψηφίσουν το πιο επικίνδυνο νομοσχέδιο που κατατέθηκε ποτέ στο Κοινοβούλιο.

Η Ελλάδα δεν είναι off shore για παραγωγή ευρωπαίων πολιτών!

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΤΖΕΦΡΥ avatar
  ΤΖΕΦΡΥ 10/03/2010 09:27:15

  ΔΗΛ ΘΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ

  • socrates avatar
   socrates @ ΤΖΕΦΡΥ 10/03/2010 15:37:10

   Από ότι φαίνεται, βασικά ναί.
   Όλοι το απόγευμα στις 7 στη Βουλή να διαμαρτυρηθούμε πριν είναι πολύ αργά.

  • ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΣΑΠΗΣ avatar
   ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΣΑΠΗΣ @ ΤΖΕΦΡΥ 10/03/2010 21:25:51

   Σε ποια Βουλή απευθύνεσαι Φάκτορα,
   αφού ξέρεις ότι δεν υπάρχει Βουλή του λαού, αλλά Βουλή του πρωθυπουργού.

 2. Pikaia Gracilens avatar
  Pikaia Gracilens 10/03/2010 09:51:43

  Το πιο επικινδυνο νομοσχεδιο που κατατεθηκε ποτε ηταν ο αφελληνισμος της Ελληνικης γλωσσας με την καθιερωση του μονοτονικου. Και πρωτου μου την πειτε που γραφω ατονικα ειναι λογω πληκτρολογιου.

  • Άφατος avatar
   Άφατος @ Pikaia Gracilens 10/03/2010 10:21:35

   Μην πάμε και στο άλλο άκρο...

  • Ανέστης avatar
   Ανέστης @ Pikaia Gracilens 10/03/2010 19:15:26

   Δεν θα "στην πούμε" pikaia gracillens για το πληκτρολόγιο, που σ' εμποδίζει, αλλά για το ότι ήθρε η ώρα να μάθεις πώς γράφεται το "προτού". Το οποίο προέρχεται από το (π.χ.) προ του τάδε γεγονότος και όχι από το "πρώτα", για να γράφεται "πρωτού". Μια παρατήρηση που διατυπώνω με καλή προαίρεση και διόλου δηκτικά, ακριβώς διότι δείχνεις ότι νοιάζεσαι: Προτού, λοιπόν, και φύγαμε.

 3. neotera avatar
  neotera 10/03/2010 09:52:12

  Πολύ καλό ! Μόνο που δεν είναι συνωμοσια, αλλα συνωμοσιάρα ! Οι αμερικάνοι δεν πρόκειται να παρατησουν εύκολα τη λεια τους πριν μας κατασπαράξουν. Ο Ομπάμιας σημερα το είπε καθαρά. "Η Ελλάδα θα έχει ΠΑΝΤΑ ένα σταθερό σύμμαχο και αυτός είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες".

 4. xehasiarhs avatar
  xehasiarhs 10/03/2010 10:08:48

  για δώστε την πηγή της δήλωσης Κίσινγκερ, είναι πουθενά δημοσιευμένη? είναι γραμμένη σε τίποτε πρακτικά????

  • ο Μήτσος avatar
   ο Μήτσος @ xehasiarhs 10/03/2010 10:19:25

   Πρέπει να είναι αστικός μύθος. Προήλθε μάλλον από τον παπά Μεταλληνό και το "προοδευτικό" περιοδικό Νέμεσις. Κάτι όπως ο "νοηματικός" χαρακτήρας της Ελληνικής γλώσσας...

  • Άφατος avatar
   Άφατος @ xehasiarhs 10/03/2010 10:24:42

   Χρόνια πίστευα κι εγώ ότι πρόκειται περί αστικού μύθου. Αλλά ακόμη κι έτσι αν είναι, τα όσα συμβαίνουν εδώ και 30 χρόνια επαληθεύουν τη (ψευδή;) ρήση.

   Εδώ, όμως, θα πρέπει να γίνει μία διάκριση. Ούτε Ελληναράδες, φουστανελάδες και εθνικιστές, αλλά ούτε και γραικύλοι, μηδενιστές και κομπλεξικοί πρέπει να είμαστε. Η στηλίτευση του εθνομηδενισμού θα πρέπει να γίνεται πλάι στην απαξίωση του ελληναραδισμού.

  • chien andalou avatar
   chien andalou @ xehasiarhs 10/03/2010 12:40:55

   είναι όντως αστικός μύθος από αυτούς που αρέσουν στους φασίστες.
   Αλλά ευτυχώς δεν είναι όλη η Αμερική γεμάτη κίσιγκερ, και η Ελλάδα γεμάτη καρατζαφέρηδες.

  • ΜιχΜιχ avatar
   ΜιχΜιχ @ xehasiarhs 10/03/2010 13:10:40

   Αποδεδειγμένα πρόκειται περί ψέμματος. Ο πατήρ Μεταλληνός έλεγε πως την άκουσε από τον Μπακογιάννη σε ελληνικό πρόγραμμα του γερμανικού ραδιοφώνου τη δεκαετία του '70, το οποίο μόνο εκείνος άκουσε. Η Κανέλλη έλεγε πως προέρχεται από δημοσίευμα τουρκικής εφημερίδας της δεκαετίας του '90, το οποίο όταν αναζητήθηκε δεν υπήρχε. Να μην αναφέρω και άλλες δεκάδες περιπτώσεις, Μαρίνος, Γιανναράς και άλλοι που τους πήραν στο λαιμό τους όσοι έβγαλαν τον μύθο.

  • B.K.Σ. avatar
   B.K.Σ. @ xehasiarhs 10/03/2010 13:24:30

   έχει γίνει αναλυτική συζήτηση για την δήλωση Κίσσιγκερ και υπάρχει μαρτυρία και άλλου αυτήκοου μάρτυρα της δήλωσης στο ραδιόφωνο. Η δήλωση καθώς φαίνεται πλέχθηκε από Τούρκο συνομιλητή του Κίσσιγκερ για εσωτερική κατανάλωση του τουρκικού αναγνωστικού κοινού και ο ίδιος απάντησε πως δεν θυμάται και θα το ψάξει. όλα τα στοιχεία υπάρχουν εδώ:
   http://sarantakos.wordpress.com/2009/11/12/kisinger1/

   και παραθέτω και την συγκεκριμένη μαρτυρία που υπάρχει στα σχόλια:

   Λυπουμαι πραγματικα που ειμαι αναγκασμενη να διαφωνησω με το ποστ, θλιβομαι κιολας που πιθανοτατα θα φανω γραφικη, αλλα υπηρξα επισης αυτηκοος μαρτυς τον Ιουλιο του 1974 της δηλωσης αυτης, η οποια ακουστηκε απο ελληνικο κρατικο ραδιοσταθμο. Δεν θυμαμαι ποιο προγραμμα ακριβως, δεν το συγκράτησα στη μνημη μου επειδή δεν μπορουσα να φανταστω “τοτε” την εκταση που θα επαιρνε η ιστορια αυτη. Ακουστηκε μεσα στον ορυμαγδο της πληροφορησης σχετικα με τα διαδραματιζομενα -τουρκοι εισβολεις στη Κυπρο, ο Κισσινγκερ εδω, ο Κισσινγκερ εκει, κλπ. Η αληθεια ειναι πως μου εκανε εντυπωση και προσεχα να ακουσω/διαβασω καποιο σχετικο σχολιασμο “τοτε”, αλλα ήταν σαν να ανοιξε η γη και την καταπιε, χαθηκε σαν να μην ειπωθηκε ποτέ και αναδυθηκε μετα απο πολλα χρονια στο προσκηνιο. Για μενα (γνωμη μου) αυτη η αναδυση ειναι το εντυπωσιακο.

  • B.K.Σ. avatar
   B.K.Σ. @ xehasiarhs 10/03/2010 13:56:02

   μπορείτε να κάνετε αναζήτηση το "Ο μύθος για τη δήλωση Κίσιγκερ" και θα βρείτε μια αναλυτική σχετική συζήτηση σε ένα μπλογκ, στην οποία συμπεριλαμβάνεται μαρτυρία και άλλου αυτήκοου μάρτυρα καθώς και στοχεία που δείχνουν πως η δήλωση φτιάχθηκε για εσωτερική τούρκικη κατανάλωση το 74 από συνομιλητή του Κίσσιγκερ, καθώς και την σχετική αλληλογραφία Μαρίνου Κίσσιγκερ.

  • Δημήτρης avatar
   Δημήτρης @ xehasiarhs 10/03/2010 17:20:36

   @ chien andalou

   Α ναι, το περίφημο 'επιχείρημα του φασίστα'. Απλά ακαταμάχητο.

  • ΜιχΜιχ avatar
   ΜιχΜιχ @ xehasiarhs 10/03/2010 17:24:36

   Κι εγώ μπορώ να υποστηρίξω πως είμαι αυτήκοος μάρτυς της ομολογίας Κένεντι για υπάρξη ζωής στον Άρη. Αλλά αυτό δεν αποτελεί τεκμήριο.

  • Γιώργος avatar
   Γιώργος @ xehasiarhs 10/03/2010 18:41:11

   Η δήλωση αυτή έχει γίνει.

   Ξαφνικά γεμίσαμε από υπερασπιστές του Κίσιγκερ(!!!) και μάλιστα αριστερής προελεύσεως απ ότι αντιλαμβάνομαι.

 5. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 10/03/2010 10:10:30

  Έχετε την εντύπωση ότι ακριβώς τώρα θα θελήσει η κυβέρνηση αυτή να δυσαρεστήσει τους Άραβες και να διακινδυνεύσουν οι πολύτιμες για αυτή... συμφωνίες για τους αγωγούς φυσικού αερίου?
  Οι συμφωνίες αυτές συνοδεύονται συνήθως πακέτο από ρυθμίσεις σχετικά με αυτούς που θα εργαστούν στα έργα.
  Ποιος διασφαλίζει ότι οι 1500 εργασιακές θέσεις που διαφημίζονται θα είναι Ελληνικές?
  Το ίδιο είχε γίνει και με προηγούμενη κυβέρνηση όταν η χώρα μας ανέλαβε να κτίσει εγκαταστάσεις αεροδρομίων στο Πακιστάν.

 6. Winston avatar
  Winston 10/03/2010 10:21:16

  Nai einai apo ta praktika tou Washington Masonic Lodge....Giati amfisviteis tin iparksi tis?

 7. Winston avatar
  Winston 10/03/2010 10:25:19

  Mipos irthe i ora na vgoume oloi oi Ellines stous dromous? Me ellinikes simaies, me sinthimata uper tin Makedonias mas, tou Aigaiou mas, tis Thrakis mas,tis Kuprou mas? I Ellada kindineuei na ginei san ti Tzoulia...pentamorfi,alla kseftilismeni..

  • ΜΗΤΣΟΣ avatar
   ΜΗΤΣΟΣ @ Winston 10/03/2010 18:38:18

   Ποιες ελληνικές σημαίες να πάρεις που δεν γράφεις καν ελληνικά;Σύνελθε!

 8. http://neotera.wordpress.com avatar
  http://neotera.wordpress.com 10/03/2010 10:32:36

  Γιατί του το είπαν αυτοί που πληρώνονται να αμφισβητούν ότι είμαστε ξεχωριστό έθνος όπως ακριβώς τα υπόλοιπα της ευρώπης και αυτός το όρνεο θεώρησε αυτή την αμφισβήτηση πρόοδο ! ))

 9. χωριατης avatar
  χωριατης 10/03/2010 10:45:36

  αυτά είναι απίστευτα πράγματα! και εμείς τι κάνουμε? καθόμαστε και τους βλέπουμε να κάνουν πράξη τα αίσχη οι σοσιαΛΗΣΤΕΣ??? Που είστε Ελληνες??
  Γιατί δεν παίρνουν ότι βρουν μπροστά τους να τους πάρουν όλους φαλάγγι?
  αυτό δε χωνεύεται με τίποτα, μα με τίποτα!

 10. Χρήστος avatar
  Χρήστος 10/03/2010 10:46:15

  http://www.youtube.com/watch?v=xHAxBTuGHfI&feature=related

 11. xehasiarhs avatar
  xehasiarhs 10/03/2010 10:46:16

  γιατί αυτή η δήλωση δεν υπάρχει πουθενά, ίσως την βρείτε σε κανένα βιβλίο του Λιακόπουλου, του Βελόπουλου, ή στην σπηλιά του Νταβέλη.

  • B.K.Σ. avatar
   B.K.Σ. @ xehasiarhs 10/03/2010 14:08:02

   αυτή η δήλωση συμπυκνώνει τους ευσεβείς πόθους όσων τα συμφέροντα αντιβουλεύονται τα ελληνικά συμφέροντα και βλέπουμε πως ικανοποιούνται σιγά σιγά τα τελευταία τριάντα χρόνια.

  • Γιώργος avatar
   Γιώργος @ xehasiarhs 10/03/2010 18:42:23

   Δικηγόρος του Κίσιγκερ είσαι;;;

 12. ΙΔ avatar
  ΙΔ 10/03/2010 10:48:22

  Αλλενάκι πολύ σωστά Τα Σαουδαραβικά κεφάλαια έναι αυτά τα οποία διοχετεύονται αφειδώs στην αριστερή ανώνυμη κομπανία για την προώθηση του ισλαμισμού στον Ελληνικό χώρο.Και βέβαια ο Κίσινγκερ αποποιήθηκε των ευθυνών του λέγονταs οτι ουδέποτε το είπε αλλά εδώ έχουμε δήλωση του πρώην πρωθυπουργού Αβρούρη..Πρόs τέρψη κάθε προοδευτικού.Είπε ο΄τι πρέπει να εμποδίσουμε και να αποτρέψουμε με κάθε κόστοs την προσήλωση στην ιδέα του Εθνουs και την χριστιανική παράδοση. Kαι ο φέρων το δακτυλίδι του πασόκ τσαντόφσκι μινεικο Παπανδρέου προχωρά στην υλοποίηση με τουs νενέκουs του πασόκ.

 13. Βραχυκέφαλος avatar
  Βραχυκέφαλος 10/03/2010 10:48:39

  Ποίος θά τούς σταματησει? Οί αμερικανο-σπουδαγμένοι τού ΠΑΣΟΚ,αυτοί τής ΝΔ πού θέλουν νά γίνουν ΠΑΣΟΚ,οί επαγγελματίες συνδικαλιστές τού ΚΚΕ,οί ξεπουλημένοι τού ΣΥΡΙΖΑ ή οί πατριδοκάπηλοι τού ΛΑΟΣ.Πάρτε τό απόφαση οί Έλληνες είναι μειοψηφία αλλά έχουν τόν Ελύτη, τόν Ρίτσο,τόν Σεφέρη,τόν Παλαμά,τόν Θεοδωράκη καί τόσους άλλους γιά αυτό καί δέν θά εξαφανιστούν.

 14. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 10/03/2010 10:49:02

  Μήτσος,
  πήγαινε νά διαβάσης τόν Κρατύλο τού Πλάτωνα,καί μετά νά μιλάς γιά τήν γλώσσα μας.
  Σέ γενικές γραμμές,διάβασε,καί αφού βουτήξης τήν πέννα σου στό μυαλό σου(άν έχης)τότε γράψε.
  Ασχολούμαι τά τελευταία 10 χρόνια μέ τήν Ετυμολογία τής γλώσσας μας(πού δέν ξέρω άν είναι καί δική σου)καί όχι μόνο γνωρίζω άν είναι νοηματική αλλά καί καθώς προχωρώ(διότι είμαι καί θά είμαι ώς φαίνεται μαθήτρια γιά τήν υπόλοιπη ζωή μου,γιατί κάνω ακόμα λάθη)μένω ενεή,μέ τόν πλούτο καί τήν σοφία της καί οικτίρω όσους τήν κατέστρεψαν καί ακόμη τώρα τήν πολεμούν,καί λυπούμαι όσους δέν ασχολούνται μέ αυτήν,έστω καί ώς πάρεργο.

  Λέξις εστί
  φωνή ελαχίστη,μέρος λόγου παριστώσα
  καί ιδία ΝΟΗΤΟΝ τι αποτελούσα.
  Κατάλαβες;

  Αφιερούται σέ σένα: μάθη φρένας αύξει.Εμπεδοκλής 75.

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ Kὀριννα 10/03/2010 10:52:45

   Εύγε Κόριννα.

  • ο Μήτσος avatar
   ο Μήτσος @ Kὀριννα 10/03/2010 11:00:16

   Μπράβο Κόριννα! Τώρα στήσε και το Hellenic Quest στον υπολογιστή σου για να μάθεις ότι το market προέρχεται από το μείρομαι και το business από τα βίον+ζην!

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Kὀριννα 10/03/2010 15:37:12

   Κόριννα,
   Μας εκπλήσεις ευχάριστα και μας υπενθυμίζεις.

 15. Αρδηνιστής avatar
  Αρδηνιστής 10/03/2010 10:49:34

  Δεν χωρά αμφιβολία ότι το σημείο κλειδί σε κάθε μεταναστευτική πολιτική είναι το ζήτημα της λειτουργικής ενσωμάτωσης των μεταναστών, ιδιαίτερα των μουσουλμάνων, τις δυσκολίες του οποίου συνειδητά υποτιμούν οι εγχώριοι εθνομηδενιστές «φιλάνθρωποι» τύπου Αλιβιζάτου, Καμπύλη, Χριστόπουλου και Σία. Διαχρονικοί μύθοι όπως αυτός της ειδυλλιακής, ανεκτικής κοινωνίας της πολυπολιτισμικότητας στην Ολλανδία, που τόσα χρόνια οι νεοταξίτες οπαδοί της «πολιτικής ορθότητας» υμνούσαν, κατέρρευσαν, αφού τελικά δεν ήταν παρά ένα συνονθύλευμα από παράλληλες κοινωνίες και ένα ιδεολογικό κατασκεύασμα λανθασμένης ανεκτικότητας, η οποία τελικά οδηγεί σε κατάρρευση της κοινωνικής συνοχής, σε βίαιες κοινωνικές συγκρούσεις αλλά και στην παραπέρα ισχυροποίηση του Κόμματος για την Ελευθερία του Γκέερτ Βίλντερς στην Ολλανδία, των επιγόνων του Χάιντερ στην Αυστρία, του Λαϊκού Κόμματος Δανίας της Πία Κίερσγκαρντ, του ουγγρικού κόμματος Fidesz του Βίκτωρα Ορμπάν κ.λπ.
  Πέρα όμως από τις ιδεοληψίες και τις σοφιστείες, τις ανιστόρητες αναφορές (π.χ. σύγκριση με τη προσφυγιά της Μικρασιατικής Καταστροφής) και τη συνειδητή υποτίμηση του μεταναστευτικού προβλήματος (βλ. εκθέσεις ΙΜΕΠΟ, ΚΕΜΟ κ.α. κρατικοδίαιτων ΜΚΟ), έχει ιδιαίτερο σημασία να γνωρίζουμε ότι τα συμπεράσματα όλων των ερευνών για την κοινωνιολογική - οικονομική – πολιτισμική διάσταση της ενσωμάτωσης των μεταναστών σε χώρες της Ευρώπης είναι εντελώς διαφορετικά από τα ψευδοεπιστημονικά πονήματα του ΚΕΜΟ ή του ΙΜΕΠΟ, αλλά και εκείνων που προσπαθούν να αποδυναμώσουν τους δείκτες εγκληματικότητας (βλ. Απογευματινή, 24-1-2010) των μεταναστών στην Ελλάδα.
  Πρόσφατο παράδειγμα μιας τέτοιας κοινωνιολογικής έρευνας είναι του αυστριακού Υπουργείου Εσωτερικών (www.gfk.at/imperia/md/content/gfkaustria/data/los/integrationsstudie.pdf), όπου τεκμηριώνεται η παταγώδης αποτυχία ενσωμάτωσης μουσουλμάνων μεταναστών στον κοινωνικό ιστό αυτής της χώρας, παρότι ζουν σε αυτήν ήδη πολλές δεκαετίες. Ενδεικτικά, ορισμένα από τα σημεία της έκθεσης: Το 72% των τούρκων μεταναστών θεωρεί ότι η τήρηση των εντολών της θρησκείας τους είναι σημαντικότερη από τη δημοκρατία, ενώ περισσότεροι από τους μισούς ζητούν από την αυστριακή κυβέρνηση να εφαρμόσει το ισλαμικό δίκαιο, δηλαδή την σαρία! Οι θρησκευτικοί νόμοι και οδηγίες είναι για το 57% των Τούρκων σημαντικότεροι από τους νόμους του αυστριακού κράτους και το 55% αποκλείει εξ αρχής την πιθανότητα να παντρευτεί ένας ομοεθνής τους κάποιον που ανήκει σε άλλη εθνότητα, ενώ το 76% των πολιτών τουρκικής καταγωγής βλέπει καθημερινά μόνο τουρκική τηλεόραση και το 30% την αυστριακή. Σε ανάλογη έρευνα στην Γερμανία (FAZ, 29-1-2009), οι Τούρκοι μετανάστες έχουν το μεγαλύτερο ποσοστό μαθητών που διακόπτουν την πρωτοβάθμια εκπαίδευση (30%) και το μικρότερο ποσοστό αποφοίτων λυκείου (14%). Η ανεργία στις τάξεις τους είναι πολύ υψηλή (23%) και στους νέους ακόμη μεγαλύτερη (28%). Ένα 16% ζει με τη βοήθεια της κοινωνικής πρόνοιας, ενώ σπανίως παντρεύονται, πιθανόν για θρησκευτικούς λόγους, αλλοεθνή (5%).
  Μπορούμε λοιπόν να φανταστούμε ποια θα ήταν τα αποτελέσματα της έρευνας αν στη θέση των Τούρκων, που θεωρούνται πιο μετριοπαθείς μουσουλμάνοι, είχαμε Πακιστανούς, Αφγανούς, Σομαλούς, Νιγηριανούς κ.λπ. που ζουν στη χώρα μας. Όμως αυτό δεν ενδιαφέρει και τόσο τους επαγγελματίες του μεταναστευτικού ζητήματος, ούτε και το τι θα απογίνουν τελικά οι εξαθλιωμένοι λαθρομετανάστες και μαζί τους οι εγκλωβισμένοι στα γκέτο γηγενείς, αρκεί να διαθέτουν οι ίδιοι φτηνό υπηρετικό προσωπικό και οι Έλληνες ψευδοκαπιταλιστές της αρπαχτής φθηνά και άμεσα εκμεταλλεύσιμα εργατικά χέρια. Για τούς «προοδευτικούς» ιππότες μας είναι αρκετό να έχουν απέναντί τους έναν κατασκευασμένο εχθρό, που με το αζημίωτο θα τον λοιδορούν (ακροδεξιό, εθνικιστή, ρατσιστή, φασίστα κ.λπ) και βεβαίως, το σημαντικότερο, να προωθήσουν την εθνοαποδόμηση της Ελλάδας, στο πλαίσιο της νέας τους θρησκείας: της καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης προδιαγραφών Σόρος.

  Αρδηνιστής

 16. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 10/03/2010 10:59:38

  picaia gracilens,

  Πήγαινε στό ιστολόγιο Kratylos.blogspot.com.Εγώ δέν γράφω πολυτονικά γιατί δέν μπορώ νά βρώ τήν δασεία,μέ όλους τούς τρόπους πού έχω χρησιμοποιήσει,καί ή θά γράφω σωστά ή καλλίτερα όπως μέ πάει τό πληκτρολόγιο.

  • anonymous avatar
   anonymous @ Kὀριννα 10/03/2010 11:57:55

   Κόρινα,
   για να γράψεις πολυτονικά χρειάζεσαι πολυτονικές γραμματοσειρές και πολυτονικό πληκτρολόγιο. Και τα 2 υπάρχουν στα windows αλλά πρέπει κάποιος να τα ενεργοποιήσει ή αλλιώς να τα εγκαταστήσει.
   Δες παρακάτω
   [http://www.polytoniko.org/keyb.php?newlang=el&font=Palatino+Linotype&right=no]
   [http://support.microsoft.com/kb/750106/el]

   ειδικά για τη δασεία πρέπει με πατημένο το πλήκτρο που πατάς για τα κεφαλαία να πατήσεις το πλήκτρο της δασείας και μετά το γράμμα που θέλεις.

 17. «Κασσάνδρα» avatar
  «Κασσάνδρα» 10/03/2010 11:11:08

  Welcome in JEFFREY'S country

 18. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 10/03/2010 11:11:16

  Αυτό πού αποδίδεται στόν Κίσσινγκερ,τό διαβεβαίωσε ώς αληθές,ό καθηγητής Φιλοσοφίας,Κύριος Καλογερόπουλος,στήν εκπομπή τού Χούντα,στό High TV.
  Αυτός τό αρνείται,διότι είναι γνωστόν,ότι γενναιότης καί εκλεκτή φυλή,δέν πάνε ποτέ μαζί.Γι'αυτό τόν λόγο όταν ό Κολοκοτρώνης τούς είδε μέ όπλα,γέλασε καί τούς τά πήρε.

  • Beyond The Stars avatar
   Beyond The Stars @ Kὀριννα 10/03/2010 11:35:32

   Με τον έκτο στόλο πίσω τους, και οι λαγοί γίνονται γενναίοι...

 19. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 10/03/2010 11:14:09

  Εχθές μεταξύ αστείου και σοβαρού η Χίλαρι Κλίντον είπε ότι κάθε φορά που χρησιμοποιείται π.χ. η λέξη ή η έννοια Δημοκρατία, Δημοκρατικός, η Ελλάδα θα έπρεπε να εισπράττει πνευματικά δικαιώματα, ενώ αμέσως απάντησε ο Πρωθυπουργός ότι ίσως έτσι να λυνόταν το πρόβλημά μας.

  Όμως η κουβέντα αυτή της κας Κλίντον δεν ήταν απλά ένας αστεϊσμος.
  Ως γνωστόν τα σοβαρότερα λέγονται μεταξύ αστείου και σοβαρού.
  Η κουβέντα της ήταν προϊόν επεξεργασμένης αμερικανικής σκέψης και θα πρέπει να τη λάβουμε σοβαρότερα υπόψη μας ως χώρα.

  Αυτές τις ημέρες της κρίσης, αρθρογράφος σε μεγάλη εφημερίδα των ΗΠΑ έγραψε σε ένα τεκμηριωμένο άρθρο, ότι "οι Έλληνες θα είχαν λύσει ένα μέρος του οικονομικού τους προβλήματος αν απαιτούσαν πνευματικά δικαιώματα για κάθε χρήση από ΤΡΙΤΟΥΣ των ελληνικών λέξεων και εννοιών για σκοπούς ονοματοδότησης προϊόντων, διότι ουσιαστικά έχουν ΔΑΝΕΙΣΕΙ στην ανθρωπότητα χωρίς κανένα αντάλλαγμα τον γλωσσικό και εννοιολογικό πλούτο της Αρχαίας Ελληνικής Σκέψης".

  Και έφερε ένα παράδειγμα μαρκετίστικο μεν, απολύτως στο πλαίσιο της σκέψης ενός τυπικού Αμερικανού, αλλά χαρακτηριστικό.
  Πνευματικά δικαιώματα για τη μάρκα αθλητικών προϊόντων NIKE NΙΚΗ.
  Ο Μπιλ Γκέιτς θα ήξερε να μας πει περισσότερα επ αυτού.

  • καινός avatar
   καινός @ αλλενάκι 10/03/2010 11:27:18

   Εδώ βρε πολεμάμε να καταργήσουμε τις πατέντες που κρατάνε τη γνώση και την εξέλιξη της σκέψης σε στάσιμότητα και θα ζητάμε πνευματικά δικαιώματα για χρήση λέξης, ως φαρμακευτικές βιομηχανίες? ντροπή μας...

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ αλλενάκι 10/03/2010 11:47:25

   Και(ε)νέ: σου φαίνεται πολύπλοκη η καινοτομία ε?
   Σε τρομάζει η προσπάθεια να κατανικήσεις την αδράνεια.

  • Μάρκο Τ avatar
   Μάρκο Τ @ αλλενάκι 10/03/2010 13:44:23

   Δες τι απαντώ πιο κάτω σχετικά με την αμερικανική υποστήριξη στο Ισραήλ.

  • rally monkey avatar
   rally monkey @ αλλενάκι 10/03/2010 16:56:57

   απλα η χιλαρυ διαβαζει πολυ φινανσιαλ ταιμς.. ισως το ποιο ειρωνικο για την χωρα αρθρο δημοσιευτηκε εκει πριν απο 3 βδομαδες και ελεγε τα ιδιο .. Pay up for the glory that was Greece
   By Ed Crooks Feb 19 - αποκορυφωμα ανθελληνικης υστεριας στα σχολεια.

 20. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 10/03/2010 11:25:58

  Ας αφήσουμε τά πληκτρολόγια γιά ένα απόγευμα,καί άς κατέβουμε στήν βουλή.
  Η Ελλάδα κινδυνεύει,τό καταλαβαίνουμε;Αφήστε τά κόμματα νά κουρεύονται,ας κατεβούμε γιά τά παιδιά μας,όσοι έχουμε καί όσοι δέν έχουμε,γιά αυτά πού θά γεννηθούν.
  Αν δέν τό εμποδίσουμε εγκαίρως,στό μέλλον θά υπάρξη αιματοχυσία πού όμοιά της δέν θά έχουμε ξαναδή,διότι αυτοί πού έχουν έρθη είναι απερίγραπτα βάρβαροι.
  Ποτέ νά μή ξεχάσουμε αυτούς πού αποκαλλούν τό έθνος πού γέννησε έναν Αλέξανδρο,καί έναν Λεωνίδα,κωλοέθνος,καί νά λάβουν,όταν όλα θά έχουν τελειώσει τήν πρέπουσα τιμωρία.

  • B.K.Σ. avatar
   B.K.Σ. @ Kὀριννα 10/03/2010 13:32:00

   Στις επτά το απόγευμα σήμερα μπροστά στην Βουλή: κάλεσμα της Επιτροπής Εθνικής Σωτηρίας σε ΟΛΟΥΣ μας.

 21. Μάρκο Τ avatar
  Μάρκο Τ 10/03/2010 11:27:00

  Δες όμως το Ισραήλ: Μπορεί να υπάρχει και η υποστήριξη του λόμπυ στο εξωτερικό, αλλά δεν έχουν δείξει γενναιότητα οι Ισραηλινοί στον πόλεμο; Από το 1948 και εδώ, όχι τώρα μόνο. Άσχετο με το αν είναι δίκαιος ή όχι, πρέπει να τους το αναγνωρίσουμε πως είναι ένα έθνος που πάλεψε και παλεύει για να επιβιώσει, για να διατηρήσει το κράτος που έφτιαξε. Άλλο αν έχουν χάσει το μέτρο.

 22. Κωνσταντίνος avatar
  Κωνσταντίνος 10/03/2010 11:27:39

  Με το να μην χρησιμοποιούμε το πολυτονικό χάνουμε την ετυμολογία των λέξεων, ήτοι χάνουμε την συνέχεια της γλώσσης μας. Όποιος θέλει το καταλαβαίνει.

  Είμεθα εις θέσιν να συνειδητοποιήσουμε τι γίνεται με τούς λαθρομετανάστες; Η Ακρόπολις θα γίνη κτήμα τους. Θα μοιραστούμε τους αγώνες των Πατέρων μας, θα μοιραστούμε την κληρονομιά των Πατέρων μας, αυτών πού έχυσαν το αίμα τους διά να ζούμε και να υπερηφανευόμεθα εμείς τώρα. Όσοι φυσικά υπερηφανεύονται διά τους Προγόνους μας.

  Δεν νομίζετε ότι είναι χρέος μας να προσπαθήσουμε με κάθε τρόπο να αποφευχθή αυτή η εντροπή πού άνθρωποι πού δεν έχουν Ελληνικό αίμα μέσα τους προσπαθούν να μας επιβάλλουν;

 23. Beyond The Stars avatar
  Beyond The Stars 10/03/2010 11:32:25

  Η απάνθρωπη απόδοση Ιθαγένειας

  Το νομοσχέδιο που σκοπεύουν να “περάσουν” στη Βουλή είναι τουλάχιστον απάνθρωπο. Οπως οι ίδιο αργυρώνητοι υπέρμαχοι του νομοσχεδίου (ΜΚΟ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και…CIA) λένε, το “δικαιούνται επειδή ζούνε και δουλεύουν χρόνια στην χώρα μας σκληρά και τίμια”. Κανείς δεν αρνήθηκε την εργασία τους ούτε την δίκαιη αμοιβή τους, έστω κι αν χρησιμοποιήθηκαν από το κεφάλαιο για να διαλύσουν όλα τα κεκτημένα της εργατικής τάξης (κατάργηση 8ώρου, κατωτάτου μισθού, αορίστου εργασίας κτλ). Αλλά τα παραπάνω αποδεικνύουν ότι η σχέση τους με το κράτος που τους φιλοξενεί είναι κατα 99% καθαρά οικονομική! Δηλαδή ευκαιριακή! Δεν ήρθαν ούτε για τον πολιτισμό, όυτε για το τρόπο ζωής ούτε γιατί ήθελαν να γίνουν Ελληνες και να αποποιηθούν την ταυτότητα τους, τους συγγενείς και φίλους, τον εαυτό τους το ίδιο!

  Ο άνθρωπος δεν είναι μηχανή ούτε αριθμός. Το ότι βρήκαν δουλειά εδώ τους κάνει ίσως υπηκόους αλλά όχι πολίτες-ιθαγενείς. Ούτε θέλουν, γιατί να θέλουν άλλωστε, να γίνουν Ελληνες, κι ακόμη περισσότερο δεν πρέπει κι εμείς να τους κάνουμε με το ζόρι Ελληνες. Ρωτήστε και τη κα Κούνεβα (Editorial στην ΑΤΗΕΝS VOICE). Γιατί πρέπει να πάψει να αγαπάει το τόπο της; Γιατί να θέλει το παιδί της να ξεχάσει τις ριζες του; Ο παππούς μου έζησε το 80 από τα 90 χρόνια του στην Άθήνα, αλλά πέθανε με το καημό της Αιολικής γής.
  Θέλουμε να φτιάξουμε ανθρώπους-κηφήνες. Όσο έχουν δουλεία στην Ελλάδα θα γίνονται Έλληνες Ιθαγενείς. Αν χτιστεί ένα εργοστάσιο από την άλλη πλευρά των συνόρων περνάνε στο νέο εργοδότη και γίνονται Βούλγαροι Ιθαγενείς κ.ο.κ.;
  Ο μαζικός καταναλωτικός οικονομικός πολιτισμός (τζην, κόλα, Χολυγουντ) που έχει ήδη κατακτήσει το κόσμο τείνει να γίνει και βιολογικός. Οι άνθρωποι θα αλλάζουν ιθαγένεια ανά γενεά όπως τα κεφάλαια. Ισως κι οι αγγλοσάξωνες δικαίως λένε Human Resources (HR) όταν απευθύνονται σε ανθρώπους.

  Το νομοσχέδιο και το “άνοιγμα των συνόρων” είναι το μέλι! Το μέλι για τις στρατιές των εισαγόμενων θυμάτων-δούλων σε αυτό το φρικτό δουλεμπόριο των αποκτηνωμένων θυμάτων, τα οποία είναι εντελώς χειραγωγημένα και αιχμάλωτα εξαρτήσεων δουλοπαροικίας.

  Όλοι αυτοί που έρχονται με κάθε μέσο και με το αζημίωτο (4000-5000 ευρώ το κεφάλι!), έχουν κι ένα πλεονέκτημα! Δεν έχουν ταξική συνείδηση! Ειναί άβουλες ψυχές, αποχαυνωμένες από τη απολυταρχική θρησκεία τους, που θεωρεί τον άνθρωπο αναλώσιμο (Τζιχάντ, Γυναίκες), στο σκοπό της με κάθε μέσω επικρατήσεως της θρησκείας τους (σκίτσα Αλλάχ,δολοφονία Βαν Γκονγκ).

  Θα γίνουν Ελληνες; Με τρείς τάξεις στο σχολείο; Με τα μαθηματικά; Ελληνας; Πως ειναι κάποιος Ελληνας, με τόσους αγώνες και αίμα για τη δημοκρατία και την ισότητα μπορεί να βάζει φερεντζέ στη γυναίκα του; Δεν γονατίσαμε ποτέ ούτε στον ίδιο το Θεό, είτε Δία είτε Χριστό όχι γιατί δεν είμαστε ευσεβείς αλλά γιατί ο Θεός είναι Πατέρας Αγάπης κι όχι δυνάστης, θα γονατίζουμε τώρα στον Ιμάμη; Κι όποιοι θέλουν να μας πουν για ¨μετριοπαθές”¨Ισλάμ να μου στείλουν στο e-mail μια τέτοια χώρα (στο δικό μας Ηλιακό Σύστημα). (σημ. Δολοφονίες Χριστιανών στη “Μετριοπαθή” Αίγυπτο)


  Και τέλος, πως και όλο το σύστημα του κεφαλαίου έγινε ξαφνικά τόσο ανθρωπιστικό; Ο όρος “ανοιχτή κοινωνία” που λέει και ξαναλέει Γιωργάκης εισήχθη πρώτη φορά από έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου! Μπορείτε να δείτε και μόνοι σας το βιβλίο του Σόρος.


  ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ
  Η ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ

  Συγγραφέας: ΣΟΡΟΣ ΤΖΟΡΤΖ

  Μετάφραση: ΑΛΑΒΑΝΟΥ ΑΡΙΑΔΝΗ

  Εκδόσεις: ΛΙΒΑΝΗΣ Α.Α.

  - Χρονολογία Εκδοσης: 1999
  - Σελίδες: 393
  - ISBN: 960-14-0011-7  [http://www.greekbooks.gr/BookDetails.aspx?id=63685]
  _________________________________________________________


  [http://netakias.wordpress.com/]

 24. xehasiarhs avatar
  xehasiarhs 10/03/2010 11:41:26

  ε άμα ήταν σε εκπομπή του Χούντα..πάω πάσο, σίγουρα υπάρχει αυτή η δήλωση.

  • zonitis avatar
   zonitis @ xehasiarhs 10/03/2010 11:46:34

   HENRY KISSINGER ADDRESSING A GROUP OF FINANCIERS
   IN WASHINGTON DC,SEPTEMBER 1974 SAID......
   THE GREEK PEOPLE ARE ANARCHIC AND DIFFICULT TO TAME.
   FOR THIS REASON WE MUST STRIKE DEEP INTO THEIR
   CULTURAL ROOTS:
   PERHAPS THEN WE CAN FORCE THEM TO CONFORM.
   I MEAN OF COURSE,TO STRIKE AT THEIR LANGUAGE,
   THEIR RELIGION,THEIR CULTURAL AND HISTORICAL RESERVES.
   SO THAT WE CAN NEUTRALIZE THEIR ABILITY TO DEVELOP,
   TO DISTINGUISH THEMSELVES,OR TO PREVAIL;
   THEREBY REMOVING THEM AS AN OBSTACLE TO OUR STRATEGICALLY VITAL PLANS IN THE BALKANS,
   THE MEDITERRANEAN,AND THE MIDDLE EAST.
   THIS SPEECH WAS REPORTED IN THE GREEK MAGAZINE
   OIKONOMIKOS TACHYDROMOS 14TH AUGUST 1997.

   Απο ενα φορουμ στο topix.com.

  • ο Μήτσος avatar
   ο Μήτσος @ xehasiarhs 10/03/2010 15:44:56

   "Απο ενα φορουμ στο topix.com"

   Πολύ αξιόπιστη πηγή! Μας έπεισες τώρα.

  • akyros avatar
   akyros @ xehasiarhs 10/03/2010 19:33:52

   Καλά τα σκατα δεν τα είδαμε! την μυρουδιά τους σήμερα δεν την νοιώθουμε;;;

   Σας έχει μείνει αμφιβολία, σ΄ όσους κάτι σημαίνει η Ελλάδα, ότι ένα σχέδιο σε όλα τα επίπεδα ολοκληρώνεται;

   Αν όσοι εδώ μέσα αισθάνονται περιχαρείς που η Ελλάδα έγινε πολιπολιτισμική είναι γιατί δεν ζήσαν καμια 20αρια χρόνια πρίν την ανασα στις αυλές μας τα κλειδιά στα πορτόνια μας και την έλλειψη φόβου!

   Τίποτα χειρότερο και βαναυσότερο από την διαχείρηση του φοβου στο ΄λαό αυτού του τόπου. Την τρομοκρατία που βίωσαν οι γονείς και οι παπούδες τους στο καιρό της κατοχής και την περίοδο της εμφύλια σύρραξης ειχε ρθεί ένας καιρός που την ξέχασαν.
   Βαλθηκαν οι "ηττημένοι" που τα βρήκαν μια χαρά με τους χορηγούς των "Ναπαλμ" να ξαναγυρίσει ο τρομος αφέντης εδώ και μάλιστα ναναι και Μουσουλμάνος! Χαίρονται, πανυγηρίζουν, άλλοι λόγω βλακείας, άλλοι γιατί βροντάνε οι τσέπες τους!
   Πριν λιγο διάβασα ότι ένας Ελβετός Στρατηγός ζητάει εγρήγορση του στρατου, στην περίπτωση μαζικής εισβολής Ελληνων λαθρομεταναστών στη Χώρα του!
   Εχει πλάκα όταν όλοι σε περνάν για μαλάκα!

 25. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 10/03/2010 11:44:37

  αλλενάκι,
  άν έβγαζαν τίς ελληνικές λέξεις από τίς γλώσσες τους θά έμεναν άλαλοι.
  Αλλά δέν υπάρχει πιό σίγουρος εχθρός από τόν ευεργετηθέντα.

  Καί πρίν γράψω αυτά διάβαζα,(καί αναλογίστηκα τά θλιβερά ρόζ ανθρωπάκια πού έβλεπα καί άκουγα εχθές στήν Βουλή):από τό,ένας γέροντας στήν ακροποταμιά,Σεφέρης,
  ό δυτικός προσεγγίζει τήν αρχαιότητα μέσω τής ιστορίας,τής μελέτης τών μνημείων,τής ανάγνωσης τών κειμένων.Ενας Ελληνας είναι δικαιωματικά κάτοχος,πρίν απ'αυτή τή μακρυά καί αργή πορεία,επειδή ακριβώς έχει γεννηθεί Ελληνας,τού δρόμου τής ενόρασης,πού αποτελεί τήν μοίρα του,όμοιος σ'αυτό,μέ τόν στρατοκόπο πού συνήθισε ν'αναμετρά τόν δρόμο τού μέ τ'άστρα.
  Κατάλαβες τί σηκώνουμε στούς ώμους μας;

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ Kὀριννα 10/03/2010 11:56:36

   Κόριννα καί Κωνσταντίνε: προτείνω από τώρα καί στό εξής νά γράφουμε πολυτονικό στό διαδίκτυο, όπως τα κείμενα τής Κόριννας τά οποία ξεχωρίζουν γιά τόν τονισμό τους, εκτός από τό γνωστικό πλούτο πού μεταδίδουν.

 26. Ποιητης Εκτουπροχείρου avatar
  Ποιητης Εκτουπροχείρου 10/03/2010 11:54:24

  Ωδή στους Ομόφωνους Συνετούς

  Ομόφωνοι ρεζίληδες
  Παπάρδες και μα…άκες!!
  Σκα…τάδες, βολεψάκηδες,
  Μισέλληνες και βλ….άκες!!!
  Τρέμηδες και λιπόψυχοι
  Κο...θώνια και κοπρ…..ίτες,(εκείνα ντε τα μικρααα τα αθώα σκυλααακια!!!)
  Τεμπέληδες κι αμόρφωτοι,
  Αστράτευτοι κι αγυρ...τες!!!

  Παπουτσωμένοι γάϊδαροι
  -Για γάτοι δεν φτουράτε!-
  Κλώσσες μαζί και κόκκοροι
  Που πίσω δεν κοιτάτε,

  Γελάτε και μας δείχνετε
  Σε μας τους ΤΣΙφοφόρους
  Πώς φτιάχνετε τους ..ώλους σας
  Πώς ρεύεστε χορτάτοι,
  Κουνώντας μας το δάχτυλο
  σαν τον Χατζηαβάτη!!!

  Που όλοι εμείς οι άχρηστοι
  Ο ταπεινός κοσμάκης,
  Αυτοί που σας ΤΣιφίσαμε
  Καθόλου δεν νογάμε!!
  Πως δεν καταλαβαίνουμε
  Τι αετούς βλογάμε!!!!!
  Σκα..το..λειχοι, κουρνόλειχοι
  Με δέκα καμπινέδες,
  Ειν’ οι κοπρές που κάνετε,
  Της μάσας σας χαφιέδες!!!

  Εμείς ποτέ δεν χάσαμε
  Το τίποτα, δικό μας !
  Πλούτος μας και καμάρι μας
  Και ριζικό πικρό μας!!
  Τούτος ο τόπος ο μικρός,
  ο έρμος, μία δαντέλα,
  Την έπλεξαν, την στόλισαν
  Τόσες χιλιάδες χρόνια!!
  Και σεις την κομματιάζετε,
  Την καίτε, την πουλάτε!!
  Την κόβετε, την ράβετε, την κάνετε κουρέλι,
  Στα μέτρα κάθε Σκοπιανού και κάθε Μωχαμέτη!!

  Άει να χαθείτε αθύρματα, σιχάματα
  Σκουπίδια!!!

  Που αν τριακόσιοι είσαστε,
  όλη η ντροπή δικιά σας!!!

  Ο Λεωνίδας που τα΄ ακού΄
  κλαίει, μοιρολογάει:
  -Τις Θερμοπύλες φύλαξα, μέχρι το Θάνατό μου
  Και σείς Βρωμοριψάσπηδες
  το κάνατε ντροπή μου!!!!
  Εκεί τριακόσιοι πέθαναν σαν άνδρες, δίχως να ‘χουν
  Την τέχνη –λέει- του εφικτού στην κεφαλή την άδεια!!!
  Που θέλει το κατο... ύρημα της βράκας, νοημοσύνη
  Και την σκυμμένη ράχη τους , να λεν, καπατσοσύνη!!

  Δεν σβήσαμε, δεν πέσαμε,
  όλοι με την ασπίδα,
  για να τολμάς εσύ εκεί,
  Σ΄ αυτό το χώρο, στην ..ουλή ,
  Ω συ ακαμάτη …ουλευτή,
  Χλιδάτε, κλαπα…ρκκίδα,
  Να μη σε νοιάζει Πού μπορεί,
  Να φτάσει η πατρίδα!!!

  Πρόβατα με τους τσέλιγκες, σκέτες
  βοϊδοσκοπούλες,
  με το μαντρί ως τον Μωριά,
  καυχιέστε ΕΒΡΩπΕοι!!!!!!
  Η ΕΛΛΑΔΑ, ρε Ξεφτίληδες
  Πείτε μας , ΤΙ ΣΑΣ ΦΤΑΙΕΙ;;;;;;;;;;

  ΜαύροΚαιΚαταγέλαστονΤοΠνέυμαΤουΣουρή
  και αντίο σας αν με περιμαζέψει κανένας θιγμένος!!!

 27. o βουνίσιος avatar
  o βουνίσιος 10/03/2010 12:04:02

  Το νομοσχέδιο ανοίγει το δρόμο για ένα ευρύτερο και διαφορετικό πολιτιστικό και πνευματικό προσανατολισμό της χώρας μέσα από μια βαθμιαία διαδικασία αποδοχής του Ισλάμ

  η ισλαμική φεουδαρχία ! ! !

  αργά αλλά σταθερά καταλαμβάνει την Ελλάδα ! ! ! ,

  ποιος θα υπερασπιστεί την Ευρώπη από το Ισλάμ!

 28. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 10/03/2010 12:04:05

  Μάρκο Τ,

  Από πότε ή βαρβαρότης ονομάζεται γενναιότης;πολεμάνε μέ λαό πού έχει τά ίδια όπλα καί τήν ίδια προστασία μέ αυτούς(ΗΠΑ καί άλλους);
  Γιά τήν δημιουργία τού Ισραήλ;μάζεψαν όλους τού φτωχούς καί κατατρεγμένους Ιουδαίους ανά τόν κόσμο καί τούς έστειλαν εκεί γιά νά ελέγχουν τό πετρέλαιο.Γιά αυτά μέ πληροφόρησε ή πολύ καλή καί αγαπημένη μου φίλη,Ιουδαία,στής οποίας τό σπίτι νοίκιαζα ένα δωμάτιο όταν ήμουν φοιτήτρια στό εξωτερικό,καί ή οποία ήταν σέ δυσμένεια διότι είχε παντρευτεί χριστιανό.
  Αφού έφιαξαν,επιτέλους πατρίδα,όπως έλεγαν γιατί δέν πάνε όλοι εκεί;Διότι τό Ισραήλ είναι γιά τούς φουκαράδες.Οί ξύπνιοι,ζούν εκτός.
  Γιά ποιά γενναιότητα μού μιλάς

  • Μάρκο Τ avatar
   Μάρκο Τ @ Kὀριννα 10/03/2010 13:42:52

   Λέω για τους Εβραίους που, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, βρέθηκαν εκεί. Δεν λέω για τους Εβραίους της Διασποράς, ειδικά τους πλουσιους.
   Η Αμερική το Ισραήλ το υποστήριξε σθεναρά μόλις μετά το 1967, όταν φάνηκε ότι ήταν ισχυρό στρατιωτικά. Αν διαβάσεις το βιβλίο του Νόρμαν Φινκελστάιν, Η Βιομηχανία του Ολοκαυτώματος, θα το διαπιστώσεις.
   Δηλαδή στον Πόλεμο του 1967 δεν επέδειξε το Ισραήλ και στρατιωτικό σχέδιο και γενναιότητα;

 29. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 10/03/2010 12:06:41

  Βρέ αλλενάκι,
  βρές μου τήν δασεία!Η θά γράφω σωστά ή καθόλου.

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ Kὀριννα 10/03/2010 12:11:07

   δέ δουλεύει σέ όλα τά συστήματα, ούτε καί στό δικό μου, πρέπει νά γράφω τό κείμενο σέ επεξεργαστή εξωτερικό καί νά τό εισάγω, εκεί τά χαλάει

 30. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 10/03/2010 12:22:13

  Αnonymoys,
  ευχαριστώ,θά τό κάνω.  Μήτσος,

  Γιά τήν λέξι business,δέν γνωρίζω,διότι είμαι ακόμη μαθήτρια όπως έγραψα.Αν εσύ ξέρεις περισσότερα,θά χαρώ νά μαθαίνω.
  Αφού όμως γνωρίζεις γιά τό μείρομαι=μετέχω,γιατί έβαλες τήν λέξι, νοηματική, σέ εισαγωγικά;Αβυσσος ή ψυχή τού ανθρώπου!

  • Beyond The Stars avatar
   Beyond The Stars @ Kὀριννα 10/03/2010 12:30:55

   Κόριννα,

   Για το πολυτονικό στο διαδύκτιο,
   Ρίξε μια ματιά εδώ

   http://polytoniko.wordpress.com/

   και εδώ

   http://www.polytoniko.org/index.php?newlang=el&font=Palatino+Linotype&right=no

  • Beyond The Stars avatar
   Beyond The Stars @ Kὀριννα 10/03/2010 12:54:03

   Διαδίκτυο...

  • ο Μήτσος avatar
   ο Μήτσος @ Kὀριννα 10/03/2010 12:57:00

   Τα εισαγωγικά φυσικά επειδή στην γλωσσολογία νοηματικές γλώσσες είναι μόνο οι γλώσσες των κωφών. Κάνε και μια γουγουλοαναζήτηση για "έντερο Στυλιανίδη" για να δεις περισσότερα.

  • alone avatar
   alone @ Kὀριννα 10/03/2010 14:03:12

   Εδώ για την αυθαιρεσία περί εννοιολογικής γλώσσας και
   δiαφορους αστικούς μύθους περί Hellenic Quest κτλ

   http://www.sarantakos.com/language/hquest2.html

  • Αμαρ. Δεληγιάννη avatar
   Αμαρ. Δεληγιάννη @ Kὀριννα 10/03/2010 16:13:44

   @Κόριννα:

   Γιὰ νὰ γράψεις πολυτονικά (ὅπως καὶ ὁποιαδήποτε γλῶσσα) χρειάζεσαι δύο πράγματα: (α) ἕνα πρόγραμμα ποὺ θὰ σὲ βοηθήσει νὰ πληκτρολογεῖς πέραν τῶν γραμμάτων καὶ τὰ πνεύματα/τόνους καὶ (β) μιὰ γραμματοσειρὰ ποὺ θὰ ὑποστηρίζει πολυτονικά, ὥστε αὐτὸ ποὺ θὰ ἔχεις πληκτρολογήσει νὰ ἐμφανίζεται σωστά (δηλ., χωρὶς ἐρωτηματικά, τετραγωνάκια, κλπ. στὴν θέση τῶν πολυτονισμένων χαρακτήρων).

   Γιὰ τὰ πρῶτο προτείνω τὴν λύση keymangreek, ἡ ὁποία εἶναι πολὺ εὐχρηστότερη τῆς ἀντίστοιχης Microsoft καὶ πρακτικὰ ἐπιτρέπει νὰ γράφει κανεὶς ἐξ ἴσου γρήγορα μὲ τὰ μονοτονικά. Δὲς ἐδῶ γιὰ περισσότερες πληροφορίες.

   Γιὰ τὸ δεύτερο, στὸ περιβάλλον Windows, ἀνάλογα μὲ τὴν χρησιμοποιούμενη ἔκδοση (π.χ., Win/XP, Vista, Win7, κλπ.) ὑπάρχουν περισσότερες τῆς μιᾶς πολυτονικὲς γραμματοσειρές. Δὲς ἐδῶ γιὰ περισσότερες λεπτομέρειες.

   Ἂν χρειασθεῖς βοήθεια ἀπὸ τὶς ἀνωτέρω ἱστοσελίδες θἂ βρεῖς ποῦ νὰ ἀπευθυνθεῖς.

 31. ΑΦΑΝΤΟΣ avatar
  ΑΦΑΝΤΟΣ 10/03/2010 12:26:36

  ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ.
  ΤΑ ΧΟΥΝΤΟΚΑΝΑΛΑ ΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΠΟΥΚΩΜΕΝΑ Μ.Μ.Ε
  ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΡΟΣΤΑΖΕΙ ΓΙΑ ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΗ ΚΑΙ ΠΛΟΥΡΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.. Ε!!! ΤΟΤΕ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΛΛΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ.

  ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΚΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ.
  ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΜΑΠΟΧΑΥΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΤΙ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ.

  ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ ΘΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.

  ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΔΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.

  ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ !!!ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ !!!!ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΔΡΑΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!!!!!

  ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΕΑΝ ΠΡΩΤΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΧΟΥΝΤΟΚΑΝΑΛΑ.

  ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΙΑ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΜΑΣ, ΟΤΑΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΧΕΙ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ...ΤΟ ΕΙΠΕ Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.

  ΕΓΕΡΘΕΙΤΕ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ.

  ΝΑΙ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΠΡΟ ΤΟΥ ΑΥΓΕΙΟΥ.

  ΛΑΟΣ ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΣ.

  Ο ΑΦΑΝΤΟΣ

 32. chien andalou avatar
  chien andalou 10/03/2010 12:28:05

  Επιτέλους να ψηφιστεί το νομοσχεδιο, να σταματησει η ομηρία χιλιάδων παιδιών που είναι Ελληνες ξένης καταγωγής.

  • fitsulas avatar
   fitsulas @ chien andalou 10/03/2010 12:39:11

   Τσίου τσίου τα πουλάκια, νιάου νιάου τα γατάκια...

  • ETHEROVAMON avatar
   ETHEROVAMON @ chien andalou 10/03/2010 12:55:54

   Μάρτιος 2010
   Εμείς οι έλληνες πολίτες, καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο περί ιθαγένειας και απόδοσης δικαιώματος ψήφου στους μετανάστες ή τον αντίστοιχο νόμο αν ψηφιστεί.

   Σε αντίθετη περίπτωση δηλώνουμε ότι δεν παρέχουμε την εξουσιοδότηση προς την κυβέρνηση και την βουλή να μάς εκπροσωπήσει και και ως εκ τούτου δεν αναγνωρίζουμε την νομιμότητα των πράξεων τους καθώς επίσης και την νομιμότητα του αποτελέσματος της απόδοσης ιθαγένειας σε όσες περιπτώσεις αυτή αποδοθεί βάσει αυτού του νόμου.

   Επειδή ο νόμος αυτός εκχωρεί καταχρηστικώς κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας σε ορδές λαών πού διά της βίας έχουν εποικήσει την χώρα και βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία με την λαϊκή βούληση, αφού έρχεται σε αντίθεση με την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, επί ενός μάλιστα θέματος από το οποίο εξαρτάται πλήρως η δυνατότητα τής ομαλής μας επιβίωσης, με τρόπο μη αναστρέψιμο, τόσο ως προς τίς δημογραφικές, γεωπολιτικές, κοινωνικές, οικονομικές, και πολιτικές δυσμενείς εξελίξεις, όσο και ώς προς το αβέβαιο πλέον ιστορικό μέλλον των Ελλήνων καί δεδομένου ότι σε περίπτωση ψήφισης αυτού τού νόμου, αυτό συνιστά κατάφωρη πραξικοπηματική ενέργεια·
   Γι αυτό, στηριζόμενοι στο δικαίωμα και την υποχρέωση πού έχουμε να διαφυλάσσουμε τήν πολιτειακή νομιμότητα, η προάσπιση της οποίας σύμφωνα και με το σύνταγμα επαφίεται στον πατριωτισμό τών ελλήνων,
   καλούμε τήν κυβέρνηση όπως καί κάθε πολιτικό που την στήριξε σε αυτό, να παραιτηθούν οριστικά καί να εγκαταλείψουν τήν χώρα ως ανεπιθύμητοι πραξικοπηματίες σφετεριστές της εξουσίας ή ως συνεργοί τους.

   Καλούμε κάθε έλληνα να συνταχθεί μαζί μας αναλογιζόμενος την κρισιμότητα τών περιστάσεων για την συλλογική μας επιβίωση.

  • chien andalou avatar
   chien andalou @ chien andalou 10/03/2010 13:16:33

   Εμεις οι Ελληνες πολίτες που έχουμε ξεφύγει από το σκοταδισμό που προσπαθεί να επιβάλει η επάρατος Δεξιά στηρίζουμε το νομοσχέδιο.

  • «Κασσάνδρα» avatar
   «Κασσάνδρα» @ chien andalou 10/03/2010 13:36:36

   H επάρατη αριστερή έχει διαλύσει την Ελλάδα χρόνια ουστ προσκυνημένοι, ένας Κολοκοτρώνης χρειάζονταν στις μέρες μας να μην ξέρατε που να κρυφτείτε.

  • Μάρκο Τ avatar
   Μάρκο Τ @ chien andalou 10/03/2010 13:48:51

   Αν τα παιδιά αυτά, τα ξενικής καταγωγής, γίνουν 18 ετών, έχουν ολοκληρώσει 9 τάξεις σχολείου στην Ελλάδα και υποβάλουν αίτηση, ας γίνουν Έλληνες, αν συντρέχουν οι προϋποθέσεις. Το λαθρονομοσχέδιο δεν προβλέπει αυτό, αυτό το προβλέπει η αντιπρόταση της ΝΔ. Το λαθρονομοσχέδιο ικανοποιει απλά τις πολυ-πολιτισμικές ιδεοληψίες των απανταχού του Ελλαδο-αριστεριστάν ιδεοληπτικών, που από σταλινικοί ξεκίνησαν και έχουν γίνει...Athens Voice.
   Επί της καθέδρας του Στάλιν, εκάθισεν ο Ναγκό και η Αλ Σάλεχ. Και όσα υμίνι είπωσι ποιείν, ποείτε!
   Ε ρε Πολ Ποτ (δικός σας είναι, μη φοβάστε) που σας χρειάζεται...

  • chien andalou avatar
   chien andalou @ chien andalou 10/03/2010 13:56:30

   @κασανδρα
   Οι Κολοκωτρώνηδες πάνε με τους αντάρτες όχι με τους μαυραγορίτες . Οι λαδέμποροι ας πάρουν το πολύ Μαυρομιχάληδες.

  • Beyond The Stars avatar
   Beyond The Stars @ chien andalou 10/03/2010 15:51:20

   Επιτέλους να ψηφιστεί το νομοσχεδιο,
   να αποκτήσει κάποτε ο chien andalou την Ελληνική ιθαγενεια,
   γιατί απο το 91 που πρωτοήρθε ως λάθρο,
   [με τη πτώση του κομμουνισμού στην Αλβανία]
   ζεί μόνιμα στην Ελλάδα,
   και απο το 2001 κατάφερε να αποκτήσει νόμιμη άδεια παραμονής
   με τις μαζικές νομιμοποίησεις του Σημίτη.


   Πείτε μου,
   Δέν δικαιούται να θεωρείται Έλληνας?
   Αφού έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός ντόπιου
   οπαδού της "αριστεράς" και της προσόδου!
   Αφού μισεί τον Χριστιανισμό εξίσου με τον Ελληνισμό
   [σαν γνήσιος αριστερόζ],
   και με χαρά θα έσπαζε βιτρίνες,
   θα πετούσε μολότωφ στις "διαδηλώσεις" πάντοτε ενάντια
   στον ιμπεριαλισμό τον σκοταδισμό και τον φασισμό,
   αλλα τώρα -δυστυχώς- δεν μπορεί να το κάνει
   επειδή αν συλληφθεί, θα απελαθεί.

   Δέν είναι κρίμα το παιδί?
   Δέν πρέπει να του είχε ήδη χορηγηθεί η ιθαγένεια?

  • chien andalou avatar
   chien andalou @ chien andalou 10/03/2010 16:03:22

   @beyond the stars κι ακομα παραπερα
   Ούτε το χριστιανισμό, ουτε τον ελληνισμό μισώ.
   Απλα ο δικός μου ελληνισμός είναι ανοικτος σε επιδράσεις γι αυτό και ζει 2500 χρονια, συνεχως αλλάζοντας. Φαντασου οτι ο ελληνισμός μου εγινε από ειδωλολατρικος μονοθειστικος.
   Τους αλβανους εγω δεν τους εμαθα πριν εικοσι χρονια, τους εμαθα πριν 700 τουλαχιστον και ειναι αδελφοι μου γιατι και οι δυο χορευουμε τσαμικο και ακούμε και κλαρίνα και φοράμε και φουστανελα αμα γουσταρουμε.

   Ο δικος σου ελληνισμός (αν μπορουμε να τον πουμε έτσι) ειναι αυτιστικός και εσωστρεφης, και τα κανει συνεχεια πανω του από το φοβο, των κομμουνιστών, των εξωγηινων, των "εθνομηδενιστών", του εαυτού του, και ότι άλλο βαλει το ψυχωτικό μυαλό του.

   Για αυτό οι φασίστες είναι ιδεοληπτικοί. Δεν τα λεω εγώ. Τα χουν πει φιλόσοφοι πριν απο μένα. Αυτοί που εσεις που φοβαστε τη γνώση τους λέτε θολοκουλτουριάρηδες.

  • Beyond The Stars avatar
   Beyond The Stars @ chien andalou 10/03/2010 16:37:13

   @ Cayenne Andalou   Ο "Ελληνισμός" σου είναι τόσο ανοιχτός,
   όσο είναι το Open Society του Soros.

   Τους Αλβανούς, τους γνωρίζουμε εδώ και 2400 χρόνια,
   όταν ήταν ακόμα φυλές αρούγκαλων που έκαναν
   ληστρικές επιδρομές στην "Άνω Μακεδονία"
   [Ηράκλεια Λυγκηστίς δλδ σημερινό Μοναστήρι]
   και πολεμούσαν σκληρά ενάντια στους Μακεδόνες του Φιλίππου.

   Αφού τους κατεδίωξε απο τα Ελληνικά εδάφη ο Φίλιππος,
   μπόρεσε να κάνει το βασίλειό του αρκετά ισχυρό,
   έτσι ώστε να μήν θεωρεί πια τους Πέρσες ώς απειλή,
   αλλά να τον θεωρούν έτσι οι Πέρσες.


   Έπι Τουρκοκρατίας φαντάζομαι πως δεν χρειάζεται
   να σου αναφέρω τον ρόλο των Αλβανών στα Ελληνικά εδάφη.

   Σήμερα οι μή ιδεολήπτες αριστερόζ,
   εμφορούμενοι από αγνά διεθνιστικά ιδανικά
   [αλλοίωση του Ελληνικού έθνους ΣΥΝ φτηνά μεροκάματα
   για τους δούλους της πλουτοκρατίας]

   ΣΥΝ το πρόσθετο κέρδος της διάλυσης
   του Ελληνορθόδοξου στοιχείου στη χώρα,
   ονειρεύονται μια πολυπολιτισμική Ελλάδα [του 2035]
   η οποία θα χρήζει Αμερικανικής επέμβασης,
   [με η χωρίς εντολή του ΟΗΕ]
   για να σταματήσουν οι διαμάχες και οι έχθρες μεταξύ
   των "Ελλήνων" Σιιτών, Σουνιτών και Βαχαμπιτών μουσουλμάνων
   οι οποίοι με C4 θα ανατινάζουν ο ένας το τζαμί του άλλου...
   Χώρια οι επιθέσεις αυτοκτονίας στα παζάρια...

  • chien andalu avatar
   chien andalu @ chien andalou 10/03/2010 17:29:19

   Εχει βγαλει καζαμια του 2035 ο Βελόπουλος;

  • Μάρκο Τ avatar
   Μάρκο Τ @ chien andalou 10/03/2010 19:41:11

   Καλά ρε chien andalou, άντε να πω εγώ που είμαι Αρβανίτης ότι είναι ξαδέρφια μου οι Αλβανοί - ειδικά οι Ορθόδοξοι Αλβανοί -. Με τους Πακιστανούς εγω ξάδελφος δεν γίνομαι πάντως. Δεν πάει να μου επιδείξει διαβατήριο, ταυτότητα, ΑΦΜ και ΑΜΚΑ. Εκτός και αν είναι βαφτισμένος. Τότε αλλάζει το πράγμα. Τον μουσουλμάνο όμως Πακιστανοέλληνα ΠΟΤΕ δεν θα τον νιώσω συμπατριώτη μου. Και σου λέω ότι εδώ και κάποιο καιρό ούτε από τα μαγαζιά τους ψωνίζω, ούτε από πάγκο στη λαϊκή που τον κρατάνε Πάκηδες ψωνίζω. Ας προσέχουν οι δικοί μας οι αγρότες ποιους προσλαμβάνουν για φτηνούς εργάτες.

 33. Angelus avatar
  Angelus 10/03/2010 12:31:59

  ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ
  Τμήμα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ
  ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ
  Εν όψει της εισαγωγής προς συζήτηση και ψήφιση του νέου νομοσχεδίου περί παραχωρήσεως των δικαιωμάτων του εκλέγειν και εκλέγεσθαι και της Ελληνικής ιθαγένειας = υπηκοότητας στους αλλοδαπής καταγωγής μετανάστες και λαθρομετανάστες (ημέρα Τετάρτη και Πέμπτη 10 & 11 Μαρτίου 2010 όπου θα εξελιχθεί στην Βουλή )εκ των οποίων 1.250.000 τουλάχιστον είναι μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα κ επομένως διαφορετικής πολιτιστικής ταυτότητος,
  ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΙ ΕΝΤΟΝΩΣ
  κρίναμε απαραίτητη την έκτακτη διοργάνωση εκδηλώσεως (ανοικτής) την Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010 και ώρα 7 μ. μ. στην Πλατεία Παύλου Μελά απέναντι από τον Λευκό Πύργο προς ενημέρωση των Ελλήνων γι αυτό το κρίσιμο για την Ελλάδα, ζήτημα.
  Στους κρίσιμους αυτούς καιρούς η έμπρακτη Δημοκρατία μας καθιστά υπεύθυνους Έλληνες Πολίτες για την εξέλιξη της πορείας της Ελλάδος.
  Για αυτόν τον λόγο ως Έλληνες Πολίτες έχουμε το δικαίωμα να εκφράσουμε την γνώμη μας αλλά και να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας.
  Ζητούμε λοιπόν σύμφωνα με το Σύνταγμα της Ελλάδος περί των μέσων μαζικής ενημέρωσης, να ενημερώσουμε μέσω του σταθμού σας τον Ελληνικό λαό περί της εκδηλώσεως αυτής.
  Η παραχώρηση της υπηκοότητας και δικαιωμάτων εκλέγειν και εκλέγεσθαι στους αλλοδαπούς αποτελεί μαζί με την οικονομική κατάρρευση των Ελλήνων πολιτών και τα σκληρά οικονομικά μέτρα παράγοντα που θα καθορίσουν την πορεία της Ελλάδος και του Ελληνικού Λαού στο εγγύς μέλλον, την στιγμή κατά την οποία απαιτείται προηγουμένως (α)μία ευρωπαϊκή κοινή μεταναστευτική πολιτική (β)μια ταυτόχρονη καταγραφή όλων των αλλοδαπών που βρίσκονται στην Ελλάδα ,στην ουσία λαθρομεταναστών ,αφού δεν έχουν νομιμοποιητικά γνήσια έγγραφα κ (γ) ανάλογης της πληθυσμιακής σύνθεσης εκάστου κράτους μέλους της ευρωπαϊκής ένωσης. Τις επιπτώσεις και τα προβλήματα θα τα αντιμετωπίσουμε όλοι εμείς.
  Σας ευχαριστούμε
  ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

 34. ΑΡΚΑΣ avatar
  ΑΡΚΑΣ 10/03/2010 12:32:05

  Δείτε το

  http://www.youtube.com/watch?v=p9JsRYV_FlM

 35. ΑΡΚΑΣ avatar
  ΑΡΚΑΣ 10/03/2010 12:33:53

  Προτείνω να γίνει μια καθιστική διαδήλωση στο Σύνταγμα, αύριο στις 17:00 μ.μ.

 36. Σπάρτακος avatar
  Σπάρτακος 10/03/2010 12:38:38

  Να ζητηθεί ονομαστική ψηφοφορία και να βρεθεί τρόπος ώστε τα πρακτικά της Βουλής επί του συγκεκριμένου νομοσχεδίου,ν'αποσταλούν στις εκλογικές περιφέρειες των βουλευτών που θα το υπερψηφίσουν.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Σπάρτακος 10/03/2010 15:40:46

   Τα πρακτικά της Βουλής νομίζω ότι αναρτώνται στο site της

 37. Mαρινα avatar
  Mαρινα 10/03/2010 12:43:11

  Η βουλη των ανθελληνων δινει ετσι την συναινεση της για τις μελλοντικες σφαγες των εγγονων σας απ τους ελληνοποιημενους γιους του Αλλαχ.

  Εχετε μαθει για το ποσους χριστιανους( κυριως γυναικοπαιδα) εσφαξαν προχθες

  Οι γιοι του Αλλαχ στο Doko Nahawee της Νιγηριας? 500 στον αριθμο μαθαινω σημερα.
  Εδω στην Ολλανδια εδωσαν την ειδηση ως εξης "Ταραχες μεταξυ μουσουλμανων και χριστιανων κοστισαν την ζωη σε 300(!!!) χριστιανους αλλα τωρα και μετα απο διαλογο τα πνευματα εχουν ηρεμησει(!!!)".
  Οι δε εφημεριδες δεν εχουν καν αναφερθει στο γεγονος!!!

  Ο Πετερ Χαμμοντ διευθυντης του Frontline Fellowship ειπε σε συνευντευξη στο
  WorldNetDaily(27.5.2001),οτι στο Σουδαν εχει ψηφηστει νομος κατα τον οποιο οι μουσουλμανοι που γινονται χριστιανοι θα πεθαινουν δια σταυρικου θανατου οπως ο Κυριος τους Ο Χριστος.
  Δυο μηνες περιπου σταυρωσαν στο Σουδαν 7 χριστιανους κι αυτο γινεται συχνα και στο Ιρακ.
  Μιλαει κανεις γι' αυτο???
  Αυτα περιμενουν τα παιδια και τα εγγονια σας.
  Κι ολοι εσεις κι εγω μαζι,ειμαστε συνυπευθυνοι γιατι καθομαστε στην καρεκλα μας,πινουμε τον καφε μας και δεν σηκωνομαστε ν'αρπαξουμε τις πετρες και να τους κυνηγησουμε ολους αυτους στην βουλη, που τους πληρωνουμε για να υπογραψουν την καταδικη σε θανατο των εγγονων μας.
  Θα ερθουν καιροι που οι εναπομειναντες ραγιαδες-οσοι απ' αυτους καταφερουν να μαθουν πως εγιναν ολ'αυτα-θα κατουρανε στους ταφους μας.

  • Μάρκο Τ avatar
   Μάρκο Τ @ Mαρινα 10/03/2010 14:07:06

   Εισέβαλαν οι μουσουλμάνοι στο χωριό, επί δύο ώρες έσφαζαν ακόμα και βρέφη, με μασέτες, και ο "πολιτικώς ορθός" τύπος γράφει "Ταραχές μεταξύ μουσουλμάνων και χριστιανών".
   Απορώ που η Άκρα Δεξιά στην Ολλανδία δεν έχει γίνει ακόμα κυβέρνηση με τέτοια χούντα πολιτικής ορθότητας...

  • anonymous avatar
   anonymous @ Mαρινα 10/03/2010 17:49:27

   Το cbc.ca (CBC του Καναδά) είπε ότι επρόκειτο για αντίποινα των μουσουλμάνων για σφαγές εις βάρος τους από Χριστιανούς το Δεκέμβρη.
   [http://www.cbc.ca/thenational/watch/]
   Το βίντεο αλλάζει κάθε μέρα. Αν κάποιος ενδιαφέρεται είτε να βελτιώσει τα αγγλικά του είτε να βλέπει για κάποια πράγματα και μια άλλη οπτική γωνία μπορεί να το βλέπει.

 38. Beyond The Stars avatar
  Beyond The Stars 10/03/2010 12:49:40

  Για να μπαίνουμε σιγά σιγά στο πνεύμα του πολυπολιτισμού...


  ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  Αίγυπτος: Απεβίωσε ο σεΐχης Μοχάμεντ Σάγεντ Ταντάουι

  Ο σεΐχης Μοχάμεντ Σάγεντ Ταντάουι, ο μεγάλος ιμάμης του Αλ-Αζχαρ, ο οποίος πέθανε νωρίς στο Ριάντ από καρδιακή προσβολή, βρισκόταν στη Σαουδική Αραβία για την απονομή του διεθνούς βραβείου «βασιλιάς Φαϊσάλ», χθες το βράδυ.

  Το αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων μετέδωσε ότι ο σεΐχης Ταντάουι πέθανε από καρδιακή προσβολή την οποία υπέστη στο διεθνές αεροδρόμιο του Ριαντ απ΄όπου επρόκειτο ν΄αναχωρήσει για το Κάιρο.

  Σύμφωνα με αιγυπτιακή διπλωματική πηγή, ο σεΐχης Ταντάουι πέθανε στις 07:00 τοπική ώρα (04:00 ώρα Ελλάδας).

  Ο Αμπντάλα ελ-Νάγκαρ, σύμβουλος του σεΐχη Ταντάουι, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Nile News ότι ο θάνατος του μεγάλου ιμάμη του αλ-Αζχαρ ήταν αναπάντεχος καθώς ο σεΐχης Ταντάουι πριν αναχωρήσει για τη Σαουδική Αραβία έδειχνε «να είναι σε εξαιρετική φυσική κατάσταση και υγεία».

  Ο σεΐχης Ταντάουι διορίσθηκε τον Μάρτιο του 1996 από τον αιγύπτιο πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ επικεφαλής του Αλ-Αζχαρ, της ανώτατης αρχής του σουνιτικού ισλάμ στον κόσμο. Το πανεπιστήμιο του Αλ-Αζχαρ στο Κάιρο, το οποίο συνδέεται με το τζαμί από το οποίο πήρε το όνομά του, ιδρύθηκε τον 10ο αιώνα και χρηματοδοτείται κυρίως από το κράτος.

  Ο σεΐχης Ταντάουι, ο οποίος πρόσκειται στην εξουσία, έχει επανειλημμένα υιοθετήσει μετριοπαθείς θέσεις σε ευαίσθητα θρησκευτικά θέματα σε μια χώρα την οποία κερδίζει όλο και περισσότερο ένα αυστηρό ισλάμ εμπνευσμένο από τους Αδελφούς Μουσουλμάνους και το σαλαφισμό.

  Τον Οκτώβριο, ο σεΐχης Ταντάουι, ο οποίος έχει γράψει πολλά βιβλία για την ερμηνεία του Κορανίου, είχε ταχθεί κατά της πρακτικής της γυναικείας περιτομής και είχε προκαλέσει αντιδράσεις δηλώνοντας ότι το νικάμπ, η μουσουλμανική μαντήλα, που αφήνει ακάλυπτα μόνο τα μάτια των γυναικών, δεν είναι παρά μια «παράδοση» που «δεν έχει σχέση με τη θρησκεία».


  Kathimerini gr 12:36

  • Μάρκο Τ avatar
   Μάρκο Τ @ Beyond The Stars 10/03/2010 13:57:14

   Στη Σαουδική Αραβία, όπου μετέβη ο "μετριοπαθής" Σείχης, επιτρέπεται να φοράς σταυρό δημοσία; (για ναό άλλου δόγματος δεν το συζητώ...).
   Στην Αίγυπτο, τη χώρα του σεϊχη, επιτρέπεται ο μουσουλμάνος να αλλάξει θρήσκευμα;
   Τι παθαίνουν οι μουσουλμάνοι που γίνονται Κόπτες; (είχα γνωρίσει τέτοια περίπτωση: φυλακή, ξύλο και δωροδοκία από το Κοπτικό Πατριαρχείο να αποφυλακιστεί). Αποφυλακίστηκε με κατεστραμμένη την όραση.
   Δολοφονήθηκαν φέτος εν ψυχρώ ή όχι Κόπτες στην Άνω Αίγυπτο όταν έβγαιναν από την εκκλησία;

   Το Ισλάμ, είτε μας αρέσει είτε όχι, είναι ένα πολιτικοθρησκευτικό σύστημα για λαούς καθυστερημένους. Φτιάχτηκε για τους βεδουίνους και τους ημινομάδες ειδωλολάτρες της Αραβικής χερσονήσου και ως τέτοιο παραμένει. Οπου επικρατεί, φέρνει την κοινωνική οπισθοδρόμηση, επειδή ακριβώς κοσμικός και θρησκευτικός νόμος είναι αδιάσπαστα συνδεδεμένοι. Ως θρησκεία, είναι ένα πνευματικό δηλητήριο, όχι απλά όπιο, που είναι σύμφυτη με το μίσος, την ανελευθερία και το φανατισμό: Όποιος γινει μουσουλμάνος, είναι αδύνατο να αλλαξοπιστήσει. Θεωρείται αποστασία και τιμωρείται από το ίδιο το Κοράνι με θάνατο. Ακόμα και ο μετριοπαθέστερος ερμηνευτής του Κορανίου, αυτό τον σκόπελο δεν μπορεί να τον παρακάμψει.
   Οι εδώ πολιτικώς ορθοί αριστερούληδες θα τα δούνε σύντομα μπροστά τους. Εγώ θα καγχάζω.

  • Beyond The Stars avatar
   Beyond The Stars @ Beyond The Stars 10/03/2010 14:18:06

   "Ως θρησκεία, είναι ένα πνευματικό δηλητήριο, όχι απλά όπιο, που είναι σύμφυτη με το μίσος, την ανελευθερία και το φανατισμό"

   Κάτι σαν το ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή...

 39. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 10/03/2010 12:57:43

  @ Μαρίνα,

  επειδή δέν διακινδυνεύουν μία νέα Νυρεμβέργη,έφεραν αλλοδαπούς σφάχτες,νά κάνουν γιά αυτούς τήν δουλειά.Είναι αυτό πού λένε,πληρώνω δολοφόνο γιά νά κάνη τήν δουλειά γιά μένα.Οταν τό καταλάβουν τά ρόζ ανθρωπάκια,θά τρέχουν καί δέν θά ξέρουν από πού νά φυλαχθούν,από αυτούς ή από μάς τούς εναπομείναντες.
  Τό απόγευμα όποιος κάτσει σπίτι του θά είναι υπεύθυνος,γιά τίς συνέπειες.Πρώτοι έχουν χρέος νά έρθουν οί ψηφίσαντες ΠΑΣΟΚ.

 40. fit for fun avatar
  fit for fun 10/03/2010 12:59:45

  Σε χωριό της Θήβας, στις 22-2-2010, ένας πακιστανός στραγγάλισε 80χρονη και έσφαξε την 52χρονη γεωργιανή οικιακή βοηθό της με κίνητρο τη ληστεία. Ο δράστης έμενε λίγες μέρες στο χωριό, φαγητό του έδινε ο άνδρας της ηλικιωμένης.

  Οι κάτοικοι εκφράζουν ανησυχία, ζητούν αστυνομική προστασία, αλλά κανείς δεν θέλει να φύγουν οι αλλοδαποί από την περιοχή. Ο πρόεδρος του δ.δ. λέει πως ΟΛΟΙ οι κάτοικοι έχουν ξένους στη δούλεψή τους και γενικά είναι ευχαριστημένοι από την παρουσία τους. Συμπέρασμα;

 41. ΜιχΜιχ avatar
  ΜιχΜιχ 10/03/2010 13:07:12

  Θα πω ένα πράγμα και όποιος θέλει καταλαβαίνει.

  Ενώ κανείς δεν αμφισβητεί τις καλές προθέσεις, με το να αναπαράγονται ψέμματα στη λογική του "δεν έχουμε απόδειξη πως ειπώθηκε, αλλά ούτε απόδειξη πως δεν ειπώθηκε", τα πράγματα γίνονται χειρότερα διότι βρίσκουν κάποιοι πάτημα να λένε τους πατριώτες μυθομανείς.

  Αλλιώς θ' αρχίσω κι εγώ να λέω πως μια ντιβανοκασέλα ταξιδεύει προς τον Άρη και περιέχει τις απόκρυφες γραφές των Ελ. Έχετε απόδειξη πως δεν συμβαίνει αυτό; Αντιθέτως, βλέπουμε να έρχονται περισσότερα δεινά επειδή δεν τις έχουμε στην κατοχή μας. Άρα... υπάρχει η ντιβανοκασέλα.

  • chien andalou avatar
   chien andalou @ ΜιχΜιχ 10/03/2010 13:15:08

   Οι πατριώτες δεν είναι μυθομανείς, οι εθνικιστες όμως είναι ιδεοληπτικοί και όπως κάθε ιδεοληπτικός έχουν μια αγάπη για το μεταφυσικό.

  • ΜιχΜιχ avatar
   ΜιχΜιχ @ ΜιχΜιχ 10/03/2010 13:19:37

   Εγώ είμαι πατριώτης και δεν ανέχομαι να ταυτίζουν τους πατριώτες με μυθομανείς, ιδεοληπτικούς ή φασίστες, επειδή κάποιοι κάνουν λάθη που μεγεθύνονται από διάφορους εθνομηδενιστές.

  • «Κασσάνδρα» avatar
   «Κασσάνδρα» @ ΜιχΜιχ 10/03/2010 13:38:01

   Μην πιάνεις στο στόμα πατριώτες, πιάσε τους εφιάλτες που είναι της σειράς σου.

  • tiramola avatar
   tiramola @ ΜιχΜιχ 10/03/2010 15:43:57

   @Μαρκο Τ
   Μακάρι να είχαμε πολλές τέτοιες δασκάλες σαν την Στέλλα Πρωτονοτάριου.
   Ντροπιάζετε την Ελλάδα και τους Έλληνες με αυτά που γράφετε.
   Αίσχος!

  • ΜιχΜιχ avatar
   ΜιχΜιχ @ ΜιχΜιχ 10/03/2010 17:22:45

   «Κασσάνδρα», προφανώς δυσκολεύεσαι στην κατανόηση κειμένου στα ελληνικά. Για τη θέση μου περί νομοσχεδίου, βλέπε παρακάτω. Φτήνιες περί «Εφιαλτών», αλλού. Πατριωτική στάση είναι να υποδεικνύει κάποιος τις αηδίες περί υπερόπλων, εκατομμυρίων λέξεων και άλλων μύθων που πλασάρουν οι εμποράκοι του Έθνους. Προσωπικά, δεν διακρίνω καμιά διαφορά μεταξύ ενός τηλεβιβλιοπώλη κι ενός πασοκανθρώπου. Πουλάνε την πραμάτεια τους για να ικανοποιηθεί το εγώ τους, ενώ δεν σκέπτονται τις συνέπειες.

   Καθείς εφ' ω ετάχθη.

  • Μάρκο Τ avatar
   Μάρκο Τ @ ΜιχΜιχ 10/03/2010 19:45:00

   Η συριζούλα Στέλλα Πρωτονοταρίου είχε τσιμπήσει κάτι λεφτουδάκια από ΜΚΟ και είχε προσλάβει αλβανίδες ή άλλες δασκάλες και έκαναν μάθημα στα παιδιά στη μητρική τους γλώσσα. Μετά σώθηκαν τα λεφτά, της σώθηκε και το μάθημα της πτωχής πλην τιμίας δημοδιδασκάλισσας.
   Δεν έλεγε σε μένα που την ξέρω τη γλώσσα να κάνω εγώ μάθημα στα παιδιά και να τσιμπήσω εγώ το ευρωπαϊκό παραδάκι; Γιατί μαντάμ;

 42. ΜιχΜιχ avatar
  ΜιχΜιχ 10/03/2010 13:17:54

  Για να επανέλθω στο θέμα, οι λόγοι είναι καθαρά ψηφοθηρικοί και το άρθρο 21 το λέει ξεκάθαρα, με την παράταση για εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους.


  Άρθρο 21

  1. Κατά την πρώτη εφαρµογή των άρθρων 14 έως και 20 του παρόντος, η προθεσµία εγγραφής στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους του άρθρου 17 λήγει την 30ή Ιουνίου 2010. Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής ∆ιακυβέρνησης προσδιορίζονται οι λοιπές προδιαγραφές για τη σύνταξη των καταλόγων, την επικοινωνία µεταξύ υπηρεσιών ή για την εγκατάσταση των απαραίτητων τεχνικών εφαρµογών, καθώς και κάθε άλλο θέµα που είναι αναγκαίο για την εφαρµογή των εν λόγω άρθρων.

  2. Με όµοια απόφαση µπορεί να χορηγηθεί παράταση της προθεσµίας της προηγούµενης παραγράφου για χρονικό διάστηµα που δεν θα υπερβαίνει τους δύο µήνες.

  Αυτό το ΠΑΣΟΚ δεν καταλαβαίνει τίποτα. Δεν έχει καμιά απολύτως ιδεολογία και κοιτά μόνο το συμφέρον του. Είναι το κόμμα του απόλυτου τίποτα.

  Από κοντά και ο ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου οι ιδέες δεν μπορούν να γίνουν πλειοψηφικό ρεύμα και θεωρεί πως μεγαλώνει η εμβέλεια του ακροατηρίου του μέσω αυτής της σημαίας ευκαιρίας.

  Όσοι παρακολούθησαν τη συνεδρίας (Κανάλι της Βουλής), διαπίστωσαν τη γύμνια των κυβερνητικών βουλευτών που προσπαθούσαν να καλύψουν όσα δεν καλύπτονται. Το νομοσχέδιο έχει μια σειρά από παραθυράκια (τριετίες, εθνικές ομάδες).

  Πραγματικά, θα είναι ΑΙΣΧΟΣ αν περάσει ΑΥΤΟ το μόρφωμα και όσοι το ψηφίσουν θα γραφτούν σε μια μαύρη σελίδα της Ιστορίας.

  • ΜιχΜιχ avatar
   ΜιχΜιχ @ ΜιχΜιχ 10/03/2010 13:20:51

   συνεδρίαση

 43. μας δουλεύουν avatar
  μας δουλεύουν 10/03/2010 13:26:10

  ΑΛΛΙΩΣ ΕΙΧΑΜΕ ΟΝΕΙΡΕΥΘΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΖΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.
  Δεν μπορούμε να ζούμε μαζί με εκατομμύρια "Έλληνες" μουσουλμάνους με τα τζαμιά τους και τα άγρια ένστικτά τους.
  Δεν πάει άλλο.
  Πάνε να καταστρέψουν την Ελλάδα σε χρόνο ρεκόρ.
  Θα είμαστε ΟΛΟΙ απόψε στις 7 στη Βουλή και αύριο πάλι στις 9 το πρωί.
  ΌΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΛΘΕΙ ΑΠΟΨΕ ΘΑ ΖΗΣΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΤΥΨΕΙΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ.
  Σε λίγο θα είναι πολύ αργά, για όλους, αλλά πιό πολύ για τα παιδιά μας.
  Δεν θα μας συγχωρήσουν ποτέ για την αδράνειά μας.

  • Αρμαγεδδών avatar
   Αρμαγεδδών @ μας δουλεύουν 10/03/2010 13:35:51

   Εγω θα είμαι εκεί και θα φέρω ένα ακόμη άτομο, είναι η ατομική μου νίκη.

 44. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 10/03/2010 13:34:36

  @ Μήτσος,
  τό google,δέν τό εμπιστεύομαι,αλλά αυτό πού γράφεις θά τό κυττάξω.

  • ο Μήτσος avatar
   ο Μήτσος @ Kὀριννα 10/03/2010 13:48:42

   Δεν τα γράφει το google αυτα που θα βρεις, αλλά κάποιοι άνθρωποι.

 45. Mαρινα avatar
  Mαρινα 10/03/2010 13:52:53

  Chien andalou,

  Ειδε ο γυφτος την γενια του κι αναγαλιασεν η καρδια του!

 46. chien andalou avatar
  chien andalou 10/03/2010 13:58:22

  Προφανώς τασεστε και οι δύο με τους εθνικιστές και όχι με τους πατριώτες.

 47. Beyond The Stars avatar
  Beyond The Stars 10/03/2010 13:59:06

  Συμπέρασμα:

  Είσαι ΠΑΣΟΚος.

 48. Μάρκο Τ avatar
  Μάρκο Τ 10/03/2010 14:01:23

  Το συμπέρασμα το έχω γράψει άλλη φορά: Οι αγρότες τους κουβάλησαν για να βολευτούν, φτηνά και υπάκουα εργατικά χέρια, κοινώς δούλοι, αλλά το τζίνι ξέφυγε από το μπουκάλι...
  Προτιμούσα να έτρωγα λίγο πιο ακριβά λαχανικά και να μην είχα τους Πακιστανούς στην Ελλάδα.

 49. Μάρκο Τ avatar
  Μάρκο Τ 10/03/2010 14:03:50

  Ένας κατεξοχήν ιδεοληπτικός κατηγορεί όποιον είναι πραγματιστής για ιδεοληψία! Έξοχα!

 50. anonymous avatar
  anonymous 10/03/2010 14:04:15

  το καθεστως κλιμακωνει, ο προϊσταμενος της εισαγγελιας εδωσε εντολη να συλλαμβανονται επ αυτοφωρω οσοι διαδηλωτες εχουν καταλαβει το οδοστρωμα της πανεπιστημιου

  η μεθοδολογια ειναι πρωτοφανης για διαδηλωση η οποια δεν εχει εκτραπει σε επεισοδι,α αλλα ο πραγματικος λογος δεν ειναι αλλος απο το να παραμεινει και να δικαιολογηθει η ισχυρη αστυνομικη παρουσια στο κεντρο της Αθηνας ενοψει του καλεσματος για το λαθρομεταναστευτικο μπροστα στη βουλη σημερα το απογευμα και να λειτουργησει αποτρεπτικα για οσους θελουν να προσελθουν

 51. alterego avatar
  alterego 10/03/2010 14:08:27

  allou andalou α κάνε μπάνιο
  γέμισε ο τόπος γενίτσαρους...

 52. chien andalou avatar
  chien andalou 10/03/2010 14:19:18

  Ιδεοληψια ειναι να πιστευεις ότι το DNA σου μεταφέρει πολιτιστικές πληροφορίες. Δεν είναι ρεαλισμός.
  Αι διαφωτιστιτε!

 53. Μάρκο Τ avatar
  Μάρκο Τ 10/03/2010 14:22:27

  Δεν μίλησα για DNA. Με την ορθογραφία όμως έχεις πρόβλημα. Την Πρωτονοταρίου είχες δασκάλα στο δημοτικό;

 54. chien andalou avatar
  chien andalou 10/03/2010 14:26:51

  Αφού δε μιλησες για dna, και δεν το πιστευεις, μη φοβασαι το Αλβανικό DNA. Να σαι σιγουρος ότι κουβαλάς ήδη καμποσο.

 55. Κωνσταντίνος avatar
  Κωνσταντίνος 10/03/2010 14:41:36

  Οι Έλληνες ΔΕΝ είναι δυνατόν να δεχθούν να μοιραστούν την ιστορία τους με κανέναν άλλον. Μόνο ανθέλληνες ή αλλοδαποί είναι ικανοί διά κάτι τέτοιο.

  Ο πατέρας μου άφησε γυναίκα και δύο παιδιά στην Αθήνα και πήγε και πολέμησε στην Αλβανία. Τονίζω την Αθήνα διά να καταλάβουμε ότι δεν ήταν στο χωριό πού υπήρχε η δυνατότης να καλλιεργήσης κάτι και να φάς. Στα Αλβανικά όρη ευρίκε δύο του αδέλφια και δύο αδέλφια της μητέρας μου. Υπάρχει η σχετική φωτογραφία.

  Ήμουν στους 42 δρόμους της Νέας Υόρκης εις ένα Ελληνικόν εστιατόριον. Εθαύμαζα τους συμπατριώτες μου διά την καλοστημένη επιχείρησιν πού είχαν. Όταν έφευγα ζύγωσα στο ταμείο το καταστηματάρχη και του είπα συγχαρητήρια. Αυτός μού απήντησε, δεν βαριέσαι ήθελα να ήμουν στην Πατρίδα, αλλά εσείς βγάλατε για πρωθυπουργό τον Ανδρέα πού όταν εμείς πολεμούσαμε στην Αλβανία (εσήκωσε το πουκάμισό του και μού έδειξε μια ουλή τουλάχιστον 10 πόντων) , αυτός σκούπιζε το κώλο των μαύρων στα νοσοκομεία.

 56. Κωνσταντίνος avatar
  Κωνσταντίνος 10/03/2010 14:46:15

  Οι Έλληνες ΔΕΝ είναι δυνατόν να δεχθούν να μοιραστούν την ιστορία τους με κανέναν άλλον. Μόνο ανθέλληνες ή αλλοδαποί είναι ικανοί διά κάτι τέτοιο.

  Ο πατέρας μου άφησε γυναίκα και δύο παιδιά στην Αθήνα και πήγε και πολέμησε στην Αλβανία. Τονίζω την Αθήνα διά να καταλάβουμε ότι δεν ήταν στο χωριό πού υπήρχε η δυνατότης να καλλιεργήσης κάτι και να φάς. Στα Αλβανικά όρη ευρίκε δύο του αδέλφια και δύο αδέλφια της μητέρας μου. Υπάρχει η σχετική φωτογραφία.

  Ήμουν στους 42 δρόμους της Νέας Υόρκης εις ένα Ελληνικόν εστιατόριον. Εθαύμαζα τους συμπατριώτες μου διά την καλοστημένη επιχείρησιν πού είχαν. Όταν έφευγα ζύγωσα στο ταμείο το καταστηματάρχη και του είπα συγχαρητήρια. Αυτός μού απήντησε, δεν βαριέσαι ήθελα να ήμουν στην Πατρίδα, αλλά εσείς βγάλατε για πρωθυπουργό τον Ανδρέα πού όταν εμείς πολεμούσαμε στην Αλβανία (εσήκωσε το πουκάμισό του και μού έδειξε μια ουλή τουλάχιστον 10 πόντων) , αυτός σκούπιζε το κώλο των μαύρων στα νοσοκομεία τής Αμερικής.

 57. Κωνσταντίνος avatar
  Κωνσταντίνος 10/03/2010 14:48:38

  Οι Έλληνες ΔΕΝ είναι δυνατόν να δεχθούν να μοιραστούν την ιστορία τους με κανέναν άλλον. Μόνο ανθέλληνες ή αλλοδαποί είναι ικανοί διά κάτι τέτοιο.

  Ο πατέρας μου άφησε γυναίκα και δύο παιδιά στην Αθήνα και πήγε και πολέμησε στην Αλβανία. Τονίζω την Αθήνα διά να καταλάβουμε ότι δεν ήταν στο χωριό πού υπήρχε η δυνατότης να καλλιεργήσης κάτι και να φάς. Στα Αλβανικά όρη ευρίκε δύο του αδέλφια και δύο αδέλφια της μητέρας μου. Υπάρχει η σχετική φωτογραφία.

  Ήμουν στους 42 δρόμους της Νέας Υόρκης εις ένα Ελληνικόν εστιατόριον. Εθαύμαζα τους συμπατριώτες μου διά την καλοστημένη επιχείρησιν πού είχαν. Όταν έφευγα ζύγωσα στο ταμείο το καταστηματάρχη και του είπα συγχαρητήρια. Αυτός μού απήντησε, δεν βαριέσαι ήθελα να ήμουν στην Πατρίδα, αλλά εσείς βγάλατε για πρωθυπουργό τον Ανδρέα πού όταν εμείς πολεμούσαμε στην Αλβανία (εσήκωσε το πουκάμισό του και μού έδειξε μια ουλή τουλάχιστον 10 πόντων) , αυτός σκούπιζε το κώλο των μαύρων στα νοσοκομεία τής Αμερικής.
  (στό προηγούμενο μου σημείωμα παρελήφθη η λέξις "τής Αμερικής" στό τέλος).

 58. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 10/03/2010 15:13:52

  fit for fun,
  συμπέρασμα;άν ό Θεμιστοκλής,είχε ακούσει τούς ανόητους,πού ζήταγαν ξύλινα τείχη γύρω από τήν Ακρόπολη,γιά νά μείνουν μέσα καί έτσι νά σωθούν,ή δόξα τής Σαλαμίνας δέν θά υπήρχε καί από τότε θά ήμασταν χανουμάκια.

  • trellokamperos avatar
   trellokamperos @ Kὀριννα 10/03/2010 16:10:45

   δε πειράζει το λάθος του Θεμιστοκλή θα το διορθώσει ο Γ.Α.Π

 59. fit for fun avatar
  fit for fun 10/03/2010 15:23:26

  Στις κοινωνίες δημιουργούνται πολλές φορές τετελεσμένα χωρίς αφ'υψηλού καθοδήγηση. Αν οι κάτοικοι του χωριού αποδέχονται την παρουσία αλλοδαπών, ποσώς ενδιαφέρει η γνώμη των "λόγιων" (αθηναίων;), ενώ η πολιτεία οφείλει να δημιουργήσει πλαίσιο αρμονικής συνύπαρξης. Η πλειονότητα δε των ελλήνων δεν είναι γλωσσαμύντορες που ψάχνουν περισπωμένες στο πληκτρολόγιο. Είναι παιδιά αναλφάβητων γονιών που ευνοήθηκαν από την απλοποίηση του μονοτονικού, το οποίο επέφερε και καθοριστική μείωση του τυπογραφικού κόστους.

 60. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 10/03/2010 15:27:19

  Chien andalou,
  ή Ελληνικότης είναι σχέσις αίματος,είτε σάς αρέσει είτε όχι.Ελλην λοιπὀν είναι όστις έχει γονείς Ελληνες,ή έστω πατέρα Ελληνα,διότι αυτός είναι ό γόνος,ή γυναίκα είναι απλώς ή άρουρα.
  Μόνο πολίτης μπορεί νά γίνη κάποιος αλλοδαπός,καί αυτό έαν τό επιτρέψη ή πλειοψηφία τών γηγενών.Αν τούς κάνουν πολίτες πραξικοπηματικά,αυτό θά είναι null and void,καί μέχρι νά τό αλλάξουμε θά πέση σέ αχρησία.
  Βάλε καλά στόν νού σου,ή Ελλάδα σηκώνεται καί τρώει τόν ξένο(νομίζω,Σικελιανός).

  • chien andalou avatar
   chien andalou @ Kὀριννα 10/03/2010 16:05:41

   Ενα απόσπασμα από το βιβλίο του μεγάλου Βασίλη Ραφαηλίδη "Θερμοί και Ψυχροί Πόλεμοι (Δημοκράτες και Φασίστες εναντίον Κομμουνιστών-Δημοκράτες και Κομμουνιστές εναντίων Φασιστών)" που κυκλοφόρησε το 1996:   ...Ο Χίτλερ λογαριάζει πολύ στο "γερμανικό αίμα" έστω και αν αυτό είναι εντελώς νερωμένο, όπως στη Αγγλία και τη Γαλλία. Εξ αρχής έχει στηρίξει την πολιτική του στην "αιματολογική" εθνολογία, όπως κάθε συνεπής φασίστας, που πιστεύει πως τα εθνολογικά χαρακτηριστικά είναι εγγεγραμμένα στο DNA. Ο Γερμανός γεννιέται Γερμανός, δε γίνεται κάτω από την επίδραση του γερμανικού πολιτισμού, ο Έλληνας γεννιέται Έλληνας, δε γίνεται κάτω από την επίδραση του ελληνικού πολιτισμού, κ.ο.κ. Κι έτσι, οι αγράμματοι, οι βλάκες και οι τεμπέληδες απαλάσσονται από την υποχρέωση να κουραστούν λιγάκι για να γίνουν καλύτεροι Γερμανοί, καλύτεροι Έλληνες κ.ο.κ. Όπως ο σκύλος γεννιέται σκύλος, έτσι και ο Γερμανος γεννιέται Γερμανος, ο Έλληνας Έλληνας και ο γάιδαρος γάιδαρος. Η "αιματολογική" εθνολογία είναι μάλλον ζωολογία...

 61. Επαγρυπνών avatar
  Επαγρυπνών 10/03/2010 15:31:00

  Εαν δεν περασει το νομοσχεδιο για την ιθαγενεια την αλλη μερα θα εχει πεσει η κυβερνηση.Ειναι ρητη και αμετακλητη διαταγη των πατρωνων του ΓΑΠ και των ΗΠΑ να αλλοιωθει αμεσα ο πληθυσμος και επομενως και το εκλογικο σωμα!

  Το νομοσχεδιο πρεπει να ψηφιστει παση θυσια!Η δαμοκλειος σπαθη κρεμεται πανω απο το κεφαλι του γιωργου!Θα πατησουν ακομα και επι πτωματων προκειμενου να πετυχουν!

  Αληθεια δεν σας λεει κατι ο τσαμπουκας του ΓΑΠ και το ποσο βεβιασμενα προσπαθουν να το ψηφισουν?Δεν θα κωλωσουν να χυσουν και αιμα για να περασει!

  Οταν θα εχει ψηφιστει το νομοσχεδιο παντως η Ελλας δεν θα ειναι πλεον Ελλας!Θα εχουμε μετατραπει σε μια μικρη αμερικη οπου ο ΓΑΠ θα αποτελει συμβολο αφου τοσο σε καταγωγη οσο και σε πολιτισμο ειναι παντελως αχταρμας!

 62. fit for fun avatar
  fit for fun 10/03/2010 15:35:30

  Αν καταλαβαίνω, οι θέσεις που διατυπώνονται εδώ, υπερβαίνουν τις επισημάνσεις Σαμαρά και τις αλλαγές που προτείνει στο νομοσχέδιο ώστε να γίνει αποδεκτό από τη ΝΔ.Έ;

 63. Νίκος avatar
  Νίκος 10/03/2010 15:36:54

  Επειδη ειναι επικαιρο, μεταφερω συνεντευξη του ΓΚΑΠ το 2000:

  Oι συνεντεύξεις της ημέρας στον Flash 9.61
  ΠΕΜΠΤΗ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ 1999
  Μιλά στον FLASH:
  Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (υπουργός Εξωτερικών).
  Στην εκπομπή που παρουσίασε ο Χρήστος Μαχαίρας 10.00-11.00 .
  (αυτό που λειτούργησε ως casus belli στην Ελλάδα ήταν δυο δηλώσεις στην συνέντευξη σας στο ΚΛΙΚ, η μια είναι η δήλωση σας ότι δεν σας ενδιαφέρει αν η μειονότητα θα λέγεται τουρκική, πομακική, θρακική ή όπως αλλιώς, αρκεί να μην διαταράσσει τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα και η δεύτερη ήταν η παραδοχή σας ότι υπάρχουν πολλοί μουσουλμάνοι στην Ελλάδα τουρκικής καταγωγής)
  ΓΠ “Αυτές είναι απλές αλήθειες οι οποίες δεν έχουν ειπωθεί πρώτα από μένα, αλλά βεβαίως δεν έχω και κανένα πρόβλημα να τις υπερασπιστώ έστω και αν ήταν μόνο από μένα, διότι εγώ θεωρώ ότι εθνικό μας συμφέρον είναι να προασπίσουμε τα σύνορα μας, την εδαφική μας ακεραιότητα. Από κει και πέρα τα άλλα είναι για μένα δευτερεύουσας σημασίας.”

  (είναι δευτερεύουσας σημασίας ο αυτοπροσδιορισμός της μειονότητας ως τουρκικής;)
  “Ναι ακριβώς. Πρώτα από όλα έχουμε ως κυβερνήσεις εμείς και παλαιότερα χρησιμοποιήσει αυτόν τον όρο, της τουρκικής μειονότητας κατά καιρούς, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του ψυχρού πολέμου, όταν ο φόβος για τη μειονότητα ήταν να ταυτιστεί με την κομμουνιστική Βουλγαρία η ελληνική κυβέρνηση χρησιμοποιούσε τον όρο τουρκική μειονότητα για να την ταυτίσει με την Τουρκία που ήταν τότε η ΝΑΤΟϊκή σύμμαχος χώρα. Εν πάση περιπτώσει όμως θεωρώ ότι το πρόβλημα δεν είναι αυτό, είναι ότι αν κάποιος έλληνας πολίτης αισθάνεται ότι είναι μιας ή μιας άλλης εθνικότητας, οι διεθνείς συμβάσεις του επιτρέπουν και η Ελλάδα είναι μια χώρα που σέβεται τις διεθνείς συμβάσεις, αυτό να το κάνει, να θεωρείται ότι είναι έλληνας στην καταγωγή, ότι είναι βλάχος στην καταγωγή…”

  (μπορεί να αυτοπροσδιοριστεί δηλαδή)
  “Ναι υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Το πρόβλημα στα Βαλκάνια δεν είναι αν ο άλλος τι αισθάνεται ποια είναι η καταγωγή του, αλλά είναι ότι αυτό αν συνδυάζεται με αλλαγές συνόρων και εκεί είναι που η Ελλάδα έχει θέσει ως καθοριστικό όρο να μην αλλάξουν τα σύνορα στα Βαλκάνια. Δώσαμε τη μάχη μας αυτή την περίοδο, αυτούς τους 3 μήνες κατά τη διάρκεια της κρίσης στο Κόσοβο ακριβώς για να μην αλλάξουν τα σύνορα στη Γιουγκοσλαβία. Ντε φάκτο βεβαίως αυτή τη στιγμή είναι κάτω από την αιγίδα του ΟΗΕ το Κόσοβο, όμως τυπικά είναι ακόμα το Κόσοβο εντός των συνόρων της Γιουγκοσλαβίας. Γιατί το κάναμε αυτό; Το κάναμε γιατί ακριβώς θεωρούσαμε ότι γύρω από την οποιαδήποτε μειονότητα δεν μπορούν να γίνουν αλλαγές συνόρων. Ασχέτως του πως θα ονομαστεί ο ένας, είτε έτσι, είτε αλλιώς, αυτό το πρόβλημα δεν μπορεί να εγερθεί, η αλλαγή των συνόρων δεν μπορεί να εγερθεί γύρω από το θέμα της μειονότητας.”

  (σε αυτό το πλαίσιο θα μπορούσε ο αυτοπροσδιορισμός της μειονότητας στη Θράκη να επιτραπεί από το ελληνικό κράτος;)
  “Σας είπα υπάρχουν διεθνείς συμβάσεις. Είναι πολύ πιθανόν κάποια στιγμή να αναγκαστούμε να το δεχτούμε. Από το συμβούλιο της Ευρώπης π.χ. τα δικαστήρια, αυτή τη στιγμή η Τουρκία είναι στα δικαστήρια του συμβουλίου της Ευρώπης με μαζικές παραβιάσεις σε σχέση με την Κύπρο, κάτι το οποίο δείχνει την ορθότητα της ελληνικής και κυπριακής εξωτερικής πολιτικής στο να εμμένει ακριβώς στις διεθνείς συμβάσεις και στο διεθνές δίκαιο και εμείς πρέπει να συμμορφωθούμε σε αυτό το διεθνές δίκαιο εκεί όπου υπάρχουν πιθανότητες να βρεθούμε εν αδίκω.”
  (αυτό δεν δημιουργεί ένα κενό στον τρόπο που αντιμετώπισε σύσσωμος ο ελληνικός πολιτικός κόσμος την ενέργεια των 3 μουσουλμάνων βουλευτών από τη Θράκη;)
  “Σαφώς. Συμφωνώ απόλυτα. Θεωρώ ότι ήταν λάθος αυτή η σκληρή αντίδραση απέναντι σε αυτή την λογική, η οποία συγκυριακά συνέπεσε βεβαίως με τη συνέντευξη, διότι εγώ την είχα δώσει πολύ νωρίτερα από τις δηλώσεις τους, όμως θεωρώ ότι μια δήλωση φόβου και πανικού απέναντι στο ότι κάποιοι θεωρούν ότι έχουν τουρκική καταγωγή, όταν πράγματι κατά πάσα πιθανότητα έχουν τουρκική καταγωγή και θεωρούν ότι αυτό είναι κάτι το οποίο θέλουν να το πουν, θέλουν να το δηλώσουν, θέλουν να ταυτιστούν με αυτή τους την καταγωγή, θεωρώ ότι αυτό είναι κάτι το οποίο δεν θα πρέπει να μας φοβίζει, αυτό είναι που εγώ θέλω να περάσω στην κοινή γνώμη. Δεν θα πρέπει αυτό το πράγμα να μας φοβίζει.
  Αυτό που πολλές φορές ξεχνάμε είναι ότι η μουσουλμανική μειονότητα, συνολικά μιλάω, γιατί υπάρχουν καταγωγές διαφορετικές μέσα στη μουσουλμανική μειονότητα, εμείς βεβαίως κάνουμε και εγώ θεωρώ ουσιαστικό λάθος πολιτικής μας, να ταυτίζουμε όλους τους μουσουλμάνους ως μια μειονότητα. Βεβαίως η συνθήκη της Λωζάνης μιλάει για μουσουλμανική μειονότητα, αλλά αυτή η μουσουλμανική μειονότητα έχει και τις εθνoτικές καταγωγές, υπάρχουν τσιγγάνοι οι οποίοι έχουν μια ιδιαίτερη συνείδηση, είναι οι πομάκοι, δεν είναι όλοι τούρκοι. Άρα λοιπόν εμείς τους ταυτίζουμε ως μια ενιαία μειονότητα και θεωρώ και αυτό ως ένα αρνητικό στοιχείο για την πολιτική μας, αλλά θέλω να υπενθυμίσω και κάτι ακόμα, ότι όλη η μουσουλμανική μειονότητα είναι 1,2% περίπου του πληθυσμού των ελλήνων πολιτών. Αν θα φοβηθούμε ότι μέσα στο 1% υπάρχει ένα 0,5 ή 0,3% οι οποίοι θεωρούν τους εαυτούς τους τούρκους και ότι αν το πουν αυτό έχουμε τεράστιο εθνικό πρόβλημα νομίζω ότι θα πνιγούμε μέσα σε μια σταλιά νερό.
  Νομίζω δηλαδή ότι έχουμε κάθε συμφέρον εμείς, η Ελλάδα να προβάλει ότι ακριβώς δεν έχει να φοβηθεί, ότι η Ελλάδα είναι η δημοκρατική χώρα, ότι η Ελλάδα είναι εκείνη η χώρα στα Βαλκάνια που μπορεί να αντιμετωπίσει με τον πιο ήρεμο και τον πιο δημοκρατικό τρόπο τα όποια μειονοτικά θέματα υπάρχουν. Θέλω να τονίσω κάτι και από την άλλη πλευρά. Σκεφτείτε αν εσείς ήσασταν μουσουλμάνος στη Θράκη και μιλάγατε τουρκικά και αισθανόσασταν και βλέπατε ότι είχατε μια τουρκική καταγωγή. Αν η πολιτεία στην οποία ζούσατε σας έλεγε ότι όχι δεν είσαστε τουρκικής καταγωγής, εγώ θα σου επιβάλω την ταυτότητα σου; Ποια θα ήταν η φυσιολογική σου αντίδραση; Να αποξενωθείς από αυτή την πολιτεία. Αν όμως αυτή η πολιτεία έρθει και πει “φίλε αισθάνεσαι έτσι, με γειά σου και με χαρά σου. Δεν έχω κανένα πρόβλημα, απλώς εγώ θέλω να είσαι σοβαρός πολίτης, σύμφωνα με τους νόμους μας, σύμφωνα με την ελληνική πολιτεία να σέβεσαι το νόμο. Έχεις τις υποχρεώσεις σου, έχεις τα δικαιώματα σου”. Νομίζω ότι αυτός ο άνθρωπος θα αισθανόταν πολύ πιο έλληνας ως έλληνας πολίτης, παρά να αισθανθεί ότι θα πρέπει να κινηθεί ενάντια στην ελληνική πολιτεία για να μπορεί να βρει την ταυτότητα του ή το δίκιο του.”
  .(θα λέγατε το ίδιο και για άλλες μειονότητες, θα λέγατε το ίδιο και για την αυτοπροσδιοριζόμενη ως μακεδονική μειονότητα, γιατί οι 3 βουλευτές ζητούσαν αναγνώριση και της μακεδονικής μειονότητας)
  “Εδώ συνδέεται με ένα άλλο θέμα το οποίο έχει μια άλλη επιπλοκή. Καταρχήν ο όρος μακεδονία συνδέεται με ελληνικό έδαφος, με ελληνική παράδοση και άρα υπάρχει ένα άλλου είδους προβλήματος διότι κάλλιστα μπορεί να σου πει ο θεσσαλονικιός ελληνικής καταγωγής ότι εγώ είμαι ο μακεδόνας. Άρα λοιπόν μπαίνουμε σε ένα άλλο θέμα, να μην το ανοίξουμε γιατί είναι πολύπλοκο, αλλά γι αυτό νομίζω ότι υπάρχει μια άλλη διάσταση. Όμως η διάσταση την οποία εγώ δίνω είναι ότι αυτός ο οποίος αισθάνεται ότι είναι αυτής της καταγωγής η Ελλάδα δεν έχει να το φοβηθεί αυτό και θέλω να τονίσω επίσης ότι δεν το λέω αυτό ως μια θεωρητική άσκηση δικιά μου, ως μια σκέψη δικιά μου. Είναι η πιο δεδομένη πρακτική, η οποία πραγματικά επιτρέπει να ενσωματωθούν μειονότητες σε όλη την Ευρώπη, σε άλλες χώρες όπως Καναδάς, Αυστραλία, ΗΠΑ, όπου ακριβώς αυτή η αντιμετώπιση εκτονώνει τα όποια προβλήματα θα μπορούσαν να υπάρξουν και επιτρέπει πραγματικά να ανθήσουν οι δημοκρατικοί θεσμοί και η αίσθηση αυτών των ανθρώπων ότι βρίσκονται και είναι πολίτες αυτής της χώρας.
  Σκεφτείτε δηλαδή αν του έλληνα της Αλβανίας και του έλληνα της Αμερικής του έλεγαν ότι δεν μπορείς να πεις ότι είσαι έλληνας, εγώ σε κατατάσσω ότι είσαι της οθωμανικής αυτοκρατορίας ή είσαι ορθόδοξος, αλλά δεν είσαι έλληνας, ποια θα ήταν η αντίδραση ενός έλληνα. Όταν υπάρχει αυτή η δυνατότητα να εκφραστεί αυτός ο άνθρωπος όπως αισθάνεται νομίζω ότι από κει πέρα εφόσον είναι μέσα στα πλαίσια του νόμου θα είναι πολύ σημαντικό. Νομίζω ότι θα πρέπει αυτά τα πράγματα να τα ξεπεράσουμε για να μιλάμε για τα ουσιώδη στις ελληνοτουρκικές μας σχέσεις και να μην πανικοβαλλόμαστε με θέματα τα οποία είναι πασιφανή και αυτονόητα.”

  Παρατηρησεις:
  1. Προσεξτε το «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΙΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ»
  το άτομο αφήνει ανοικτά δύο ενδεχόμενα:
  - να υπάρχουν και θεσσαλονικείς άλλης καταγωγής, προφανώς μακεδονικής… και
  - να μην μπορεί ο θεσσαλονικιός ελληνικής καταγωγής να πει ότι είναι μακεδόνας…
  ακούστε τι λέει ο ΓΚΑΠ!!»
  Και ναταν μόνο αυτά…

 64. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 10/03/2010 15:42:06

  Δλδ,fit for fun,
  αντί νά ανεβάσουμε τό επίπεδο όλων τών Ελλήνων,κατεβάσαμε τήν γλώσσα στό επίπεδο τών αμορφώτων,καί τό "μόνη μου έγνοια ή γλώσσα μου στίς αμμουδιές τού Ομήρου"τό παραμερίσαμε γιά τήν μείωσι τού τυπογραφικού κόστους!
  Τά δέ παιδιά μας βρήκαν περισσότερο ελεύθερο χρόνο γιά ναρκωτικά καί ό,τι άλλο ήθελε προκύψει.Αλοίμονο άν τήν Ελλάδα τήν αφήσουμε νά προχωρήση μέ τό τί συμφέρει τούς κατοίκους τού ενός χωριού ή τού άλλου,όταν τίθεται σέ κίνδυνο ή ύπαρξις τού Εθνους.

 65. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 10/03/2010 15:43:54

  Ανθρωπέ μου υπάρχουν καί Ελληνες πού είναι υπεράνω κομμάτων.Ξεκόλλα,τά κόμματα βλάπτουν σοβαρά τήν υγεία.

 66. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 10/03/2010 15:47:06

  Οσον αφορά τήν δήλωσι Κίσσινγκερ,μοιάζει μέ τά Πρωτόκολλα τής Σιών.Λένε πώς είναι ψευδή αλλά προιόντος τού χρόνου,επαληθεύονται.

  • chien andalou avatar
   chien andalou @ Kὀριννα 10/03/2010 17:35:11

   και τα λογια του Παισίου ξέχασες..

 67. Αρμαγεδδών avatar
  Αρμαγεδδών 10/03/2010 15:51:30

  Πριν από λίγο μίλησα με φίλο από Θεσσαλονίκη ο οποίος ρώτησε: γιατί δεν διοργανώθηκε κάτι ανάλογο κι εκεί;
  Αν ξέρετε κάτι γράψτε το παρακαλώ, σε λίγο θα διαβάσουν κι άλλοι.

  • paratiritis2000 avatar
   paratiritis2000 @ Αρμαγεδδών 11/03/2010 01:10:55

   --------------------
   Αρμαγεδδών says:
   10/03/2010 at 15:51

   Πριν από λίγο μίλησα με φίλο από Θεσσαλονίκη ο οποίος ρώτησε: γιατί δεν διοργανώθηκε κάτι ανάλογο κι εκεί;
   Αν ξέρετε κάτι γράψτε το παρακαλώ, σε λίγο θα διαβάσουν κι άλλοι.
   --------------------

   Τι να οργανωθει ρε συ αφου ο ενας κοιταει τον αλλον και ολοι περιμενουν να κανει κατι ο διπλανος τους.
   Τελευταια στιγμη κατι κανονισαν υποτιθεται οι ανενταχτοι πατριωτες με τη υποτιθεμενη αρωγη του στοχου. Τωρα οι πρωτομαστορες των εθνικων διεκδηκησεων στις πορειες, οι του στοχου της χρυσης αυγης δηλαδη, απο οτι προσωπικα καταλαβα επρεπε να το στριψουν προφανως και κατοπιν ανωθι εντολων , ουσιαστικααφηνωντας το κινημα ακαλυπτο. Για να μην καψουν τετοιο καλο χαρτι οπως ο εκδοτης της εφημεριδας του του παν προφανως οσοι τους συμβουλεουν να πα να κρυφτει στο ΓΑΔΑ. Τωρα καταλαβαινω γιατι ο βελοπουλος πριν 2 χρονια τους κατηγορουσε ανοιχτα σε ΜΜΕ ως πρακτωρες των τουρκων.
   Τοσο ρουφιανοφαρα πια δε μας περιμενα να ειμαστε.
   Μονοι μας ειμαστε, οι δηθεν εθνοπατερες μας εγκατελειψαν. Τωρα θα παιρνουν την αλλοδαπη ψηφο και δε τους νοιαζει. Καποιος ομως πρεπει να καποτε να πιασει εναν απο αυτους τους υποκριτες και να τον κρεμασει αναποδα, τουλαχιστον να μη μεινουν ατιμωρητοι που μας κοροϊδεψαν τοσο αγρια.

  • Αρμαγεδδών avatar
   Αρμαγεδδών @ Αρμαγεδδών 11/03/2010 01:39:47

   Όλα αυτά δεν με πολυενδιαφέρουν όπως και πολλούς άλλους.

   Υπάρχει όμως κόσμος, ΠΟΛΥΣ κόσμος που θα ήθελε να εναντιωθεί σ' αυτό το νομοσχέδιο.

   Κανείς όμως δεν γνώριζε ότι υπήρχε κάποια κινητοποίηση. Εγώ το έμαθα από δώ και μόλις το είπα, αμέσως υπήρξε θετική ανταπόκριση.

   Ο φίλος μου από Θεσσαλονίκη παραλίγο να έρθει με αεροπλάνο, φοβόταν όμως μην τυχει κάτι και δεν μπορούσε να επιστρέψει ξανά πίσω.
   Δεν πειράζει, πάντως αύριο θα πάνε αρκετοί γνωστοί μου, τώρα που το έμαθαν.

 68. kwlotoumpas avatar
  kwlotoumpas 10/03/2010 15:58:02

  ΜάρκοΤ αν είχες την Πρωτονοτάριου δασκάλα, θα ήξερες ελληνικά, ίσως να ήσουν και άνθρωπος.

 69. Dimi avatar
  Dimi 10/03/2010 16:06:42

  “Every civilization that has ever existed has ultimately collapsed. Each success only buys an admission ticket to a more difficult problem.”
  ~Henry Kissinger, Wilson Library Bulletin, March 1979

  Τonight is the Night. Απόψε, Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010, Ο Ελληνισμός, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης, οφείλουμε ν’ αντιδράσουμε δυναμικά και ν’ακυρώσουμε το Εθνοκτόνο ν/σ γιά το Λαθρο-Μεταναστευτικό.
  Να διαψεύσουμε τον γερομπάσταρδο/κατά συρροή δολοφόνο και ιδρυτικό Μέλος της Εlite Κissinger, αυτόν τον άθλιο υποκινητή όλων των εγκληματικών επεισοδίων αποδόμησης παγκοσμίως, Πρίν, Στην διάρκεια, και Μετά την θητεία του ώς Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ (1973-1977). Συγκεκριμένα:

  7ετής στρατιωτική Χούντα στην Ελλάδα. Εισβολή και 40% κατοχή της Β. Κύπρου μέχρι σήμερα. Πόλεμος του Βιετνάμ. Αντι-Σοβιετικές-Κινεζικές εμπλοκές του. Πόλεμος Yom Kippur. Ανατολικό Τιμόρ. Ο κυρίαρχος ρόλος του στο ολοκαύτωμα της Καμπόζης. Εμπλοκή του στον εμφύλιο της Αγγόλα. Παρεμβάσεις του στη Χιλή με “αυτοκτονία” του δημοκρατικά εκλεγμένου Salvator Aliente και την υφαρπαγή της εξουσίας από τον φασίστα Augosto Pinochet. Στήριξη του Πακιστάν στον πόλεμο απόσχισης του Μπαγκλαντές από την Ινδία. Λυσσαλέα στήριξή του στον αντιλαϊκό αυτοκράτορα Ρεζά Παχλεβί, για τα πετρέλαια του Ιράν. Σύμβουλος των G.W. Bush & Dick Cheney στον πόλεμο του Ιράκ. Οι κατάπτυστες δηλώσεις του γιά Σερβία και Κροατία “.. Δεν μπορούν ν’αποχωριστούν κάτι που δεν υπήρξε ποτέ”!!, κι άπειρα άλλα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, γιά τα οποία όχι μόνον δεν τιμωρήθηκε ποτέ, αλλά, το 1973 βραβεύθηκε - κατά το ήμισυ - με το θλιβερό «Νοbel Ειρήνης», γιατί λέει συνέβαλε στην κατάπαυση του πυρός και στην απόσυρση των Αμερικανικών στρατευμάτων από το Βιετνάμ. Μοιράσθηκε το «Νοbel Ειρήνης», με τον Le Duc Tho: Στρατηγό, Επαναστάτη, Διπλωμάτη, Πολιτικό και Νικητή του πολέμου στο Βιετνάμ..

  Το 1973, με την κατά το ήμισυ βράβευση - ως Περιστέρι της Ειρήνης "Peace Dove" - του κατά συρροή φονιά Κιssinger, τα Βραβεία Nobel έχασαν οριστικά την αξιοκρατική αίγλη του ιδρυτή και διαθέτη τους, Alfred Nobel.

 70. fit for fun avatar
  fit for fun 10/03/2010 16:08:34

  Κάτι αντίστοιχο, ίσως, συνέβη με την αντιπαροχή και όλοι σήμερα βρίζουν. Ο "εθνάρχης" δεν είχε πει -αν το θυμάμαι καλά- ως δικαιολογία για το μέτρο:"είχα να στεγάσω τρία εκατομμύρια ανθρώπους"; Ποια θα ήταν τότε η καλύτερη λύση; Στέγαση το ταχύτερο δυνατό ή σχέδιο πόλης, ρυμοτομία και όποιος επιζήσει ύστερα από 10 ή 20 χρόνια; Θέλω να πω ότι στην πολιτική -ακόμη και στην Ελλάδα-υπάρχουν πραγματικά δεδομένα πέρα από προσωπικές θεωρήσεις. Και εγώ νοσταλγώ την εποχή με τα ανοιχτά πατζούρια το καλοκαίρι, που τα "αερίζαμε" αμέριμνοι στην ταράτσα. Δυστυχώς σήμερα υπάρχουν άλλα δεδομένα. Τι πρέπει να γίνει; Ο Σαμαράς έχει για το νομοσχέδιο ενστάσεις(π.χ.9χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση) με τις οποίες συμφωνώ. Δεν είπε όμως και ευτυχώς έλληνας γεννιέσαι, δεν γίνεσαι.

 71. Mαρινα avatar
  Mαρινα 10/03/2010 16:13:18

  Αγαπητη Κορινα,

  Πες μου σε παρακαλω ποιο βιβλιο γραμματικης να παραγγειλω απ την Ελλαδα,για να μαθω Ελληνικα.
  Εγω υιοθετηθηκα απο 11 χρονων απο δυο Ιταλους κι ετσι τα σχολεια μου δεν ηταν ελληνικα.
  Ντρεπομαι γιατι ενω εμαθα την αγγλικη,ιταλικη και ολλανδικη (αργοτερα) τα ελληνικα μου ειναι κακιστα.

  • ΑΣΤΕΡΟΕΣΣΑ avatar
   ΑΣΤΕΡΟΕΣΣΑ @ Mαρινα 10/03/2010 18:06:34

   ΝON CHIEDERE DI PIU. COMMINCI A CONFONDERE TUTTO.

 72. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 10/03/2010 16:29:54

  Μαρίνα,θά σού στείλω σέ λίγο ένα κατάλογο μέ βιβλία.

 73. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 10/03/2010 16:44:16

  Μαρίνα,
  Ζήτα απὀ τό Φάκτορα τήν ηλεκτρονική μου διεύθυνσι,καί θά σού στείλω τόν κατάλογο στήν δική σου διεύθυνσι.D' accordo?Είναι σωστό;πρίν από 40 χρόνια μάθαινα Ιταλικά στήν Scuola Italiana di Atene,αλλά δέν χρησιμοποίησα τήν γλώσσα έκτοτε.

  • Αμαρ. Δεληγιάννη avatar
   Αμαρ. Δεληγιάννη @ Kὀριννα 10/03/2010 17:21:12

   Κόριννα, σοῦ ἔχω στείλει πλήρη ἀπάντηση γιὰ τὰ πολυτονικὰ παραπάνω. Τὴν ἔχεις δεῖ;

 74. mara avatar
  mara 10/03/2010 16:59:19

  Μεθοδευμένα είναι τα πάντα και ξεδιπλώνονται μπροστά μας απροκάλυπτα πλέον.
  Τυχαίο θεωρείται ότι στις τελευταίες εκπομπές του ο κ. Χαρδαβέλας ασχολείται με τόση θέρμη για τον ορυκτά και τα πετρέλαια της Ελλάδας??? Τώρα τους έπιασε όλους ο πόνος για τον αναξιοποίητο πλούτο της χώρας???
  Περιμέναμε τον Χαρδαβέλα να μας ενημερώσει??? Ο Σοφιανόπουλος (ιδιοκτήτης της εταιρείας ΧΡΩΠΕΙ) φωνάζει χρόνια για το τί συμβαίνει... και ποιοί εμποδίζουν την χώρα να εκμεταλλευτεί τον πλούτο της. Τώρα γιατί ξαφνικά τέτοιο ενδιαφέρον??? Γιατί τώρα που θα νομιμοποιήσουν τα αλλοδαπά, όλως τυχαιώς ο Γιωργάκης θα ξεπουλήσει τον πλούτο τής Ελλάδας στις εταιρείες που περιμένουν σαν κοράκια να αρπάξουν ότι έχουμε και δεν έχουμε (χρυσό, ουράνιο, πετρέλαιο κ.α.) και θα μας τους παρουσιάσει ως μεγάλους και τρανούς επενδυτές που θα μας βγάλουν από την υποτιθέμενη κρίση.... Αυτοί λοιπόν οι "κύριοι" θέλουν εργάτες με σκυμένο το κεφάλι που θα τους δίνουν ένα κομμάτι ψωμί και οι αλλοδαποί είναι ότι πρέπει γι΄αυτούς.
  Τόσα χρόνια εμάς δεν μας άφηναν να κουνηθούμε γιατί??? Γιατί, είναι δυνατόν μιά Ελλάδα να έχει τα πάντα??? Ιστορία πολιτισμό και πλούτο??? Γιατί απλά θα είμασταν ΠΑΝΙΣΧΥΡΟΙ!!! ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΑΥΤΟ ΟΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΔΥΝΑΣΤΕΣ???

  • anonymous avatar
   anonymous @ mara 10/03/2010 17:56:15

   Ένας από τους λόγους που ξέσπασε το σκοπιανό, πέραν των γεωπολιτικών λόγων, ήταν και τα ορυκτά της Μακεδονίας.

 75. Αμαρ. Δεληγιάννη avatar
  Αμαρ. Δεληγιάννη 10/03/2010 17:18:37

  @κόριννα: Δὲς προηγούμενη ἀπάντησή μου γιὰ σένα σχετικὰ μὲ τὰ πολυτονικά. Ἔχω τὴν ἐντύπωση ὅτι δὲν τὴν ἔχεις δεῖ. Εὐχαριστῶ.

 76. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 10/03/2010 17:23:59

  Το κείμενο που, σωστά ή λανθασμένα, αποδίδεται στον Κίσινγκερ δεν παύει να περιγράφει τη σημερινή πραγματικότητα. Αυτό δε βλέπω να απασχολεί ιδιαίτερα τους αυτόκλητους αντιφασίστες.

 77. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 10/03/2010 17:33:44

  @Αμαρ.Δεληγιάννη,
  τά έχω δή όλα καί σ΄ευχαριστώ.Θά τά μελετήσω όλα αύριο,διότι απόψε πάω στό Συύνταγμα καί δέν θά'χω χρόνο.

  • chien andalou avatar
   chien andalou @ Kὀριννα 10/03/2010 17:58:48

   Ελα, θα σου φυλάξω γιαουρτακι!

  • «Κασσάνδρα» avatar
   «Κασσάνδρα» @ Kὀριννα 10/03/2010 18:36:17

   Και εγω σου πήρα αγγούρια αν δεν τα θες για να ξεχαρμανιάσεις έλα να φτιάξουμε τζατζίκι για να κάνεις αποτρίχωση για έχουμε πήξει στις τρίχες που αμολάς.

 78. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 10/03/2010 18:03:06

  Chien Andalou,
  ποσώς ενδιαφέρει τί λέει ό Ραφαηλίδης.Επιστημονικώς ό άνδρας είναι ό σπόρος ή γυναίκα είναι ή άρουρα,καί άν φυτέψης Ελληνα,Ελληνας θά βγή,είτε είναι Λεωνίδας είτε είναι Εφιάλτης,όπως πολλοί από αυτούς κυκλοφορούν ανάμεσά μας,τελευταίως.
  Τά εθνολογικά χαρακτηριστικά είναι χαραγμένα στό DNA μας.Υπάρχει εικόνα ηλεκτρονικού μικροσκοπίου τών ελικών DNA,μέ μορφή "εγχάρακτον",όθεν "χαρακτήρ".Οί έννοιες τών λέξεων "τύπος"καί "χαρακτήρ"(σέ όλες τίς γλώσσες είναι Ελληνικοί οί όροι αυτοί)υποδεικνύουν ότι ό άνθρωπος έχει τετυπωμένες καί εγχάρακτες τίς διάφορες πνευματικές καί σωματικές του ιδιότητες διά τών ποίων διακρίνεται από κάθε άλλο πρόσωπο.Μέ άλλα λόγια είναι έν-στικτες,χαραγμένες εντός.Η επιστήμη σήμερα τό επιβεβαιώνει διά τού DNA καί διά τού όρου "γονότυπος".
  Τύπος δέ είναι=τυπικά χαρακτηριστικά μεταβιβαζόμενα από γενεάς είς γενεάν,καί χαρακτήρ,εκ τού χαράσσω=εγχαράττω,γράφω.
  Αυτά τά έχω διαβάσει δέν είναι δικά μου.Ο Ραφαηλίδης δέν τά διάβασε ή δέν ήθελε νά τά διαβάση λόγω ιδεών.Δικό του πρόβλημα,όπως καί δικό σου.
  Αλήθεια από πού έβγαλε τό συμπέρασμα ό Ραφαηλίδης ότι τό αίμα,Γερμανών,Γάλλων καί Αγγλων,είναι νερωμένο;Εζησα στήν Αγγλία καί σέ διαβεβαιώ,ότι Αγγλοι υπάρχουν μέ καθόλου νερωμένο αίμα καί τό ίδιο συμπεραίνω καί γιά τούς άλλου Ευρωπαίους.

  • chien andalou avatar
   chien andalou @ Kὀριννα 10/03/2010 20:25:20

   Κοιτα το απόσπασμα μιλάει για την προπαγανδα του Χίτλερ που βασίζεται στο γερμανικό αίμα, οπότε λέει για τους Γάλλους και τους Άγγλους που επειδή κατάγονται και από γερμανικά φύλα, εχουν νερωμένο γερμανικό αίμα. Ιδεοληψίες. Μην την ψάχνεις, ο εθνικιστής μπορει να φανταζεται ότι θέλει έχει το ακαταλόγιστο!

   Στο θέμα μας, το DNA μεταφέρει πληροφορίες για το αν θα εισαι ψηλός ή κοντός, όμορφος ή ασχημος κτλ. όχι τι γλώσσα θα μιλάς, σε ποια θρησκεια πιστεύεις κτλ. Αυτά τα αναλαμβάνει ο πολιτισμός και η παιδεια. Πιστευω να αντιλαμβάνεσαι τη διαφορά.

   Ο μεγάλος Ραφαηλίδης έχει πει και το άλλο κορυφαίο:
   "Καθαροί λαοί υπάρχουν μόνο σε βρώμικα μυαλά".

  • ainsley hayes avatar
   ainsley hayes @ Kὀριννα 10/03/2010 23:36:50

   Στου κουφού την πόρτα χτυπάς chien andalou...

   Αλλά ας μιλήσει και κάποιος λίγο πιο πολιτισμένος μήπως και μάθουν τίποτα όλοι αυτοί οι 'πατριώτες' που έχουν μαζευτεί εδώ.

  • chien andalou avatar
   chien andalou @ Kὀριννα 11/03/2010 13:10:08

   @ainsley hayes

   Ευχαριστώ φίλε/η,
   Ειναι λυπηρό να διαπιστώνεις τη ζημιά έχει κάνει στην ελληνική κοινωνία τα τελευταια χρόνια το ΛΑΟΣ χύνοντας καθημερινά το μισαλόδοξο δηλητήριο του στα μυαλά των πολιτών από τις τηλεοράσεις.

   Ειναι πολύ εύκολο να παρασυρθεί κάποιος, που δεν εχει τις πνευματικές αντιστάσεις, από τη φασιστική ρητορεία. Το έχει κάνει ο Χίτλερ, ο Μουσολίνι κ.α. σε παλιότερες εποχές.

 79. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 10/03/2010 18:10:00

  Chien Andalou,
  αυτός πού θά είναι μαζί μου,δέν αστειεύεται,καί δέν ξέρω τί μπορεί νά σού κάνει μέ τό γιαουρτάκι!

 80. Γιώργος avatar
  Γιώργος 10/03/2010 18:39:10

  "Αλλά ευτυχώς δεν είναι όλη η Αμερική γεμάτη κίσιγκερ, και η Ελλάδα γεμάτη καρατζαφέρηδες."

  Ευτυχώς όμως η Ελλάδα, δεν είναι και γεμάτη Τσίπρες και Χρυσοχοιδηδες.

 81. Γιάννης avatar
  Γιάννης 10/03/2010 19:36:10

  400 χρόνια Οθωμανικής κυριαρχίας, επιμειξίες με Σλαβικά, Αλβανικά, Ενετικά και Αραβικά στοιχεία και δε χάθηκε ούτε η γλώωσα μας ούτε η θρησκεία. Και θα απειληθούμε από μερικές χιλιάδες πένητες και κατατρεγμένους; Ο Ελληνισμός έχει γερά θεμέλια και δεν προκειταί να απειληθεί ούτε από τη λαθρομετανάστευση ούτε από το Ισλάμ. Εκτός εάν οι ανησυχούντες θεωρούν ότι η νεοελληνική ταυτότητα είναι πλαστή και άρα εύκολο να καταλυθεί...
  Και τέλος φτάνει πια με τη συνομωσιολογία. Είμαστε μια μικρή και ασήμαντη χώρα και κανείς μεγαλόσχημος δεν κοιμάται και ξυπνάει με τον καημό να αλώσει τον Ελληνισμό και του Ελληνες

 82. neotera avatar
  neotera 10/03/2010 19:40:53

  Μιά χαρά τά 'λεγε ο μακαρίτης με χιούμορ και κουράγιο. Προσέφερε πολλά στα ελληνικά γράμματα και λεβέντης ηταν... Τι λακαμίες λένε τα χαμένα εδώ μέσα δεν καταλαβαίνω. Λίγος σεβασμός στη μνήμη του κακό δεν κάνει...

 83. fitsulas avatar
  fitsulas 10/03/2010 20:24:31

  Το κρασί παλιό, το χαβιάρι μαύρο, το τυρί μουχλιασμένο... Η τιμή της κόκας εκτινάχτηκε. Πως θα επιβιώσουμε οι επαναστάτες του Λυκαβητού με σας τους κωλοέλληνες που ζητάτε και 14ο μισθό;

 84. eleos avatar
  eleos 10/03/2010 20:24:49

  ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΟΙ ..........!!!!! ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΣΤΕ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ,ΒΛΑΧΟΙ,ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟΙ Κ.Λ.Π.. ΡΕ ΕΙΣΤΕ ΜΟΥΡΛΟΙ ??????????

  • fitsulas avatar
   fitsulas @ eleos 10/03/2010 20:28:22

   Τάδε έφη ΕΡΓΚΕΝΕΚΟΝ. Είναι πολλά τα λεφτά Άρη...

 85. Αρράκις الراقص avatar
  Αρράκις الراقص 10/03/2010 20:57:04

  Καλά μην φωνάζεις αν εσύ νιώθεις τουρκόσπορος εμάς λόγος δεν μας πέφτει

 86. Αρράκις الراقص avatar
  Αρράκις الراقص 10/03/2010 21:03:18

  Ναι αλλά ρόλο κύριο στην αφομοίωση έπαιξε η Εθνική Παιδεία & η Εκκλησία. Τώρα δεν έχουμε σίγουρα το ένα & απομειώνεται συνεχώς η επίδραση στην κοινωνία του έτερου παράγοντα. Ποιός θα είναι λοιπόν ο αφομοιωτικός ή ενοποιητικός παράγων; Σε λίγα χρόνια η Ελλάδα από εθνικό κράτος θα είναι γκεττοποιημένο κράτος. Νησίδες Ελληνισμού εδώ κι εκεί

 87. πολίτης avatar
  πολίτης 10/03/2010 21:06:59

  Ρε παιδιά, μόλις ψηφίστηκε, βάλτε ΒΟΥΛΗ, τί γίνεται, αύριο δεν ήταν;

 88. πολίτης avatar
  πολίτης 10/03/2010 21:08:37

  Πέρασε με 170

 89. extra muros avatar
  extra muros 10/03/2010 21:15:44

  Έτσι, έτσι… αργά-αργά…
  Θα μας τα περάσουν όλα, με ΜΗΔΕΝ αντίδραση.

  Πρόσφατα ένας φίλος μου έστειλε ένα link με το "Πείραμα του Μήνα", Μάρτιος 2010, του Ευγενίδιου Ιδρύματος. Το πείραμα έχει σχέση με τα "Μη Νευτώνεια Υγρά".

  (απόσπασμα από το κείμενο)
  "Παρατηρούμε ότι το μείγμα που δημιουργήσαμε συμπεριφέρεται σαν ρευστό όταν του ασκούμε μικρές δυνάμεις, (π.χ. το ανακατεύουμε πολύ αργά), ενώ όταν οι δυνάμεις είναι μεγαλύτερες, (π.χ. προσπαθούμε να το ανακατέψουμε γρήγορα), αντιδρά σαν στερεό.


  ΠΡΟΣΟΧΗ: Όταν τελειώσετε ρίξτε το μείγμα στα σκουπίδια και όχι στον νεροχύτη ή στην τουαλέτα γιατί μπορεί να φράξει ο αποχετευτικός σωλήνας!"

  Αυτό είμαστε γι' αυτούς, Μη Νευτώνεια Υγρά.
  Αν μας "ανακατέψουν" αργά-αργά τότε θα έχουμε μικρή αντίσταση…
  Και στο τέλος, για να μην φράξει κι η αποχέτευση… στα σκουπίδια...

  Αναρωτιέμαι αν η ανακάλυψη έγινε πρώτα από τους επιστήμονες ή από τους πολιτικούς.

  Στο παρακάτω link

  http://www.eugenfound.edu.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=NODE&cnode=393

  θα βρείτε την πλήρη περιγραφή του πειράματος με οδηγίες και βιντεάκι.

  Διαβάζοντάς το,βλέποντας το βίντεο και κάνοντας τις κατάλληλες παρομοιώσεις στο μυαλό σας, είμαι σίγουρος οτι θα το βρείτε ιδιαίτερα ενδιαφέρον ή ακόμα και διασκεδαστικό…

  • piko avatar
   piko @ extra muros 10/03/2010 22:25:27

   To ιδιο γίνεται και με εναν βάτραχο οταν πας να τον βράσεις.

 90. paratiritis2000 avatar
  paratiritis2000 10/03/2010 23:37:58

  Παιδια ακουστε τι ακριβως παιζεται με τις οικονομικες επιθεσεις στην Ελλαδα.

  θα τα πω οσο ποιο απλα γινεται για να καταλαβει και ο πλεον ασχετος:

  1)ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚΗ ΚΟΥΡΣΑ προς ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ.
  Δεν ξερω γιατι τοση απελπισια ειδικα απο τις ΗΠΑ και οινονομικα κεντρα του Λονδινου ας με διαφωτισει καποιος.

  2)ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΗ ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ/ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ.
  Γιατι εχει πυρηνικα, αυτοβουλη εξωτερικη πολιτικη, δεν θα συμετεχει σε Νεα Ταξη Πραγματων, πεταξε εξω τους actors της ΝΤΠ οταν κρατικοποιουσε τον ορυκτο της πλουτο. Στην πλειοψηφια τους ηταν εβραιοι, δεν ξερω αν ετυχε, η εγινε εξεπιτηδες να ειναι ολοι εβραιοι. δεν με ενδιαφερουν προσωπικα οι εβραιοι απλα δηλωνω τα γεγονοτα.

  3)ACTOR George Soros, Jewish-Hungarian
  http://en.wikipedia.org/wiki/George_Soros
  α)Actor μεσω του οποιου χτυπιουνται οι περιφερειακες Μεσογειακες χωρες της ΕΕ ωστε να φτηνηνει το Ευρω και να γινουν ασυμφορες οι Ρωσικες επενδυσεις στη περιοχη.
  β) Εξισλαμισμο τουλαχιστο των ΝοτιοΑνατολικων συνορων της ΕΕ Ελλας/Τουρκια (Τουρκια που εξεταζεται να μπει στην ΕΕ αλλα μεσω μιας Ευροζωνης 3 ταχυτητων, η οποια δεν υπαρχει ακομη αλλα η ΕΕ ειναι αναγκασμενη να δημιουργησει για να κρατησει την Ελλαδα μεσα στην Ευροζωνη)
  γ) Ο Ισλαμικος πλεον πλυθησμος (εμεις και η Τουρκια) μπλοκαρουμε την "Χριστιανικη" οικονομικη αναπτυξη απο Καυκασο προς τα εδω.
  δ) Περικυκλωση των Δυτικων και ΝοτιοΔυτικων συνορων της Ρωσιας και πιεση εναντιων της για συμμετοχη σε Νεα Ταξη Πραγματων με τους ορους της Νεας Ταξης.

  Εμεις οπως βλεπετε ειμαστε απλα ενα πιονι στο παιχνιδι αυτο.
  Δυνανται να μας διαλυσουν εντελως, εξισλαμιζωντας μας και πτωχευοντας μας για να προχωρησουν ενα σχεδιο που ισως να μην πετυχει και ποτε ή που ειναι εντελως αμφιβολο αν μπορει να περαιωθει με επιτυχια σε ολες του τις λεπτομερειες. Δηλαδη μπορει τελικα να το επιβαλουν αλλα και να μην εχουν το κερδος που περιμεναν. Οπως φυσικα γινεται παντα.

  Το θεμα ειναι οτι εμεις πρεπει να κατανοησουμε ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ γινεται και γιατι και ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ αναλογωςμ με στοχο ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ως ΕΛΛΗΝΕΣ, ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ απο αλλες πολιτικες τριτων.

  Οποιο κομμα μας συμφερει προς αυτη τη κατευθυνση αυτο να ψηφισουμε, οποιος πολιτικος μιλαει και βρισκεται προς αυτη τη κατευθυνση χωρις να παρεκλινει και να τα αλλαζει καθε τρριε και λιγοπ, αυτον θα ψηφισουμε. Οποια ομαδα μαχεται για την εθνικη μας κυριαρχια αυτη θα υποστηριξουμε.

  ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕς ΠΟΛΙΤΕΣ.
  Εκτος κι αν δεν θελουμε να ειμαστε πλεον Ελληνες πολιτες.
  Βγειτε απο τις αγκυλωσεις, περι δηθεν ρατσισμου, μεγαλοϊδεατισμού, κτλπ.
  Στοχος μας ειναι η επιβιωση.
  Δεν θα επιβιωσουμε ουτε ως Μουσουλμανοι, ουτε ως πενιτες χωρις δεκαρα.
  Φανταστειτε τα παιδια σας η τα παιδια των παιδων σας, ως Μουσουλμανους το Θρησκευμα και αγραμματους και πειτε μου ΠΟΣΟ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ!

  Τα πραγματα ειναι απλα!

 91. ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ avatar
  ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 10/03/2010 23:48:18

  Αντωνη, τραβηξε την απο τα μαλλια.Κυρηξε απο σημερα το βραδυ ανενδοτο αγωνα για την ανατροπη τπο νομοσχεδιου.Με δραση ομως οχι μονο με λογια.Γι αυτο :Βγαλε οννεδιτες με φυλλαδια στα χερια σε ολες της πολεις της Ελλαδας να μεταφερουν το μυνημα σου, οτι θα καταργησεις το νομο οταν ερθεις στην εξουσια.
  Κανε το ιδιο με ραδιοφωνικα σποτ σε ολη την Ελλαδα.Αντωνη επειδη η φωνη σου φιλτραρεται απο τα ΜΜΕ παρε τη κατασταση στα χερια σου.

 92. Kostas avatar
  Kostas 10/03/2010 23:51:18

  ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ 20 ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΑΡΩΝ ΝΑ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΟ ΕΘΝΟΚΤΟΝΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ!!!

  Ποιοι είναι οι 20 βουλευτές της ΝΔ που δεν πήγαν να καταψηφίσουν το Εθνοκτόνο Νομοσχέδιο; ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΡΑ!!!

  Υπερψήφισαν 170(160 ΠΑΣΟΚ+10 ΣΥΡΙΖΑ), καταψήφισαν 86(ΝΔ 71 + ΛΑΟΣ 15)Ψηφίστηκε επί της αρχής το ν/σ για τη μετανάστευση

  http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_10/03/2010_327980

 93. paratiritis2000 avatar
  paratiritis2000 10/03/2010 23:51:24

  Δυστηχως ΕΜΕΙΣ ως Ελληνες ΦΤΑΙΜΕ για ολα.
  Αφησαμε τη Μεγαλη Ελλαδα στη τυχη της.
  Χασαμε την Ανατολια.
  Αφησαμε τα Βορεια συνορα του Βυζαντιου στη τυχη τους.
  Χασαμε τη Κωνσταντινουπολη χωρις λογο.
  Αφησαμε το Καυκασο στη τυχη του.
  Αφησαμε τον Ποντο στη τυχη του.
  Χασαμε τη Σμυρνη χωρις λογο.
  Τωρα δε χρειαζεται να χασουμε τοποτα αλλο, παρα να εξισλαμισουμε με τη μια.
  Ειχαμε κληρονομησει μια τεραστια δυναμικη αλλα επειδη μετατραπηκαμε σε ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ και ΩΧΑΔΕΡΦΙΣΤΕΣ απο τις αρχες της δευτερης χιλιετηριδας μετα Χριστον και μετα συνεχως συρηκνονωμαστε.
  Δεν θα συρηκνωθουμε αλλο, δεν χρειαζεται απλα θα εξφαφανιστουμε σε μια δεκαετια. Το πρωτο βημα ειναι το νομοσχεδιο.
  Επισης χωρις Αμερικανικη βιζα για Αμερικη και με βιομηχανια ελληνικης ιθαγενειας που θα στηθει μετα τη ψηφιση του νομοσχεδιου δηλαδη απο μεθαυριο, θα βουλιαξουμε απο καθε μουσουλμανο που θα θελει να παει Αμερικη και δεν εχει αλλο τροπο.
  ΓΕΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑ ΣΑΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.
  ΧΑΡΗΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ ΠΟΥ ΖΗΣΑΜΕ ΜΑΖΙ ΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ.

 94. JOHN avatar
  JOHN 11/03/2010 01:54:01

  Ποια Ελληνικη βουλη?Μια κομικοτραγικη φιγουρα ειναι ολοι τους ετοιμοι να πουλησουν τους παντες και τα παντα αρκει να κρατησουν τα προνομια τους.Οσο για τους αριστερους ας περιμενουν να παρουν ψηφο απο τους μεταναστες,βαθυα νυχτωμενοι ειναι,περνουν κι αυτοι εντολες απο τους αρχιτεκτονες της καπιταλιστικης παγκοσμιοποιησης!

 95. holden_caulfield avatar
  holden_caulfield 11/03/2010 09:59:11

  Νομιζω εχω μια ιδεα για τους μορφωμενους τεχνοκρατες που αγωνιουν καθημερινα μεσω του ιστοτοπου αυτου για την απωλεια της εθνικης μας ταυτοτητας και την επικρατηση των μουσουλμανων εναντι των χριστιανων..
  Λοιπον καθιστε μια μερα, ανοιξτε την Καινη Διαθηκη και αρχιστε να την διαβαζετε.Οταν φτασετε εκει που λεει "αν σε χτυπησουν στο ενα μαγουλο εσυ γυρνα και το αλλο" σταθειτε και ξαναδιαβαστε το.Και μετα ξαναδιαβαστε το.
  Οσες φορες χρειαστει.
  Το οτι ο Κολοκοτρωνης δεν αγωνιστηκε για ιδιο συμφερον αλλα για κοινα ιδανικα δεν αναιρει το γεγονος οτι σκοτωσε ανθρωπους...Αν διαφωνειτε με αυτο πηγαινετε ξανα στην Κ.Δ. ,και βαλτε εκει που διαβαζατε πριν μια υποσημειωση που θα λεει οτι απ τον κανονα εξαιρουνται οσοι αμυνονται υπερ πατριδος.
  Ο χριστιανος δεν κινδυνεψε και δεν θα κινδυνεψει ποτε να αλλοτροιωθει απο κανεναν αλλο-μουσουλμανο, Αλβανο, Τουρκο κ.λ.π-γιατι στο προσωπο του αλλου βλεπει παντα το Χριστο.
  Το θεμα ειναι τι πραξεις κουβαλας στις βαλιτσες σου οταν πας να Τον συναντησεις.Τιποτα αλλο.

 96. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 11/03/2010 11:07:55

  Chien Andalou,
  εμμέσως πλήν σαφώς μέ απεκάλεσες φασίστρια καί βρώμικο μυαλό.Ευτυχώς γιά σένα δέν είσουν μπροστά μου,διότι ΕΓΩ δέν αστειεύομαι.Είμαι πατριώτισσα,τελεία καί παύλα.
  Τώρα ως πρός τό ,καθαροί λαοί σέ βρώμικα μυαλά,εγώ νομίζω πώς υπάρχουν μερικοί πού είναι καί βρώμικο μέλος ενός λαού καί έχουν καί βρώμικο μυαλό.
  Υ.Γ
  Τό DNA,πρέπει νά ξέρης μεταφέρει καί άλλες πληροφορίες,δλδ,είναι αυτό πού ό Σωκράτης αναφέρει ώς μνήμη,στόν διάλογο περί ψυχής.

  • chien andalou avatar
   chien andalou @ Kὀριννα 11/03/2010 13:24:59

   Πατριώτες είναι όλοι οι άνθρωποι που αγαπάνε τον τόπο τους. Όπως κάθε άνθρωπος αγαπά τη μάνα που τον μεγάλωσε, αγαπά και τον τόπο που τον μεγάλωσε και θελει να τον δει να προκοβει κατα πως εχει αυτος στο μυαλό του. Ειναι φυσιολογικό.

   Από κει και περα όμως, αν αυτό σου γίνει ψύχωση αρχίζουν οι νευρώσεις που σε οδηγουν κατευθείαν στο φασισμό.

   Η αιματολογική διακριση των ανθρώπων είναι καθαροαιμος ναζισμός.

   Να μάθεις να πιστευεις στα επιτευγματα της επιστημης και της γνώσης, που έχει προοδευσει από τον καιρό του Σωκράτη.
   Γιατί στις μερες μας κυκλοφορούν διάφοροι τσαρλατανοι.

 97. Dimi avatar
  Dimi 11/03/2010 15:17:31

  2 Μνημιώδεις και Επίκαιρες Ομιλίες του Πρώην Πρωθυπουργού και Kαθηγητή κ. Ξενοφώντα Ζολώτα. ~Washington, 26 Σεπτεμβρίου 1957 και 2 Οκτωβρίου 1959.

  Το ακροατήριό του αποτελούσαν οι Σύνεδροι της Παγκόσμιας Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, οι οποίοι κατανόησαν το προφορικό κείμενο το οποίο ανέγνωσε ο Έλληνας Καθηγητής. Tην εποχή εκείνη, κατείχε την θέση τού Διευθυντή Τραπέζης Ελλάδος και Διαχειριστή του Ελληνικού Δημοσίου Χρέους.

  Μνημιώδεις, δεν ήταν μόνον το περιεχόμενο αλλά και η γλώσσα των Ομιλιών του. Αν και η γλώσσα ήταν η αγγλική, με την αφαίρεση άρθρων και συσχετισμών, η Γλώσσα ήταν ουσιαστικά, η Ελληνική.

  Η Μνημιώδης, Διαχρονική Ομιλία, της 26ης Σεπτεμβρίου, 1957

  "I always wished to address this Assembly in Greek, but realized that it would have been indeed "Greek" to all present in this room. I found out, however, that I could make my address in Greek, which would still be English to everybody. With your permission, Mr. Chairman, l shall do it now, using with the exception of articles and prepositions, only Greek words.

  "Kyrie,

  I eulogize the archons of the Panethnic Numismatic Thesaurus and the Ecumenical Trapeza for the orthodoxy of their axioms, methods and policies, although there is an episode of cacophony of the Trapeza with Hellas. With enthusiasm we dialogue and synagonize at the synods of our didymous organizations, in which polymorphous economic ideas and dogmas are analyzed and synthesized. Our critical problems such as the numismatic plethora generate some agony and melancholy.

  This phenomenon is characteristic of our epoch. But, to my thesis, we have the dynamism to program therapeutic practices as a prophylaxis from chaos and catastrophe. In parallel, a Panethnic unhypocritical economic synergy and harmonization in a democratic climate is basic.

  I apologize for my eccentric monologue. I emphasize my euharistia to you, Kyrie, to the eugenic arid generous American Ethnos and to the organizers and protagonists of his Amphictyony and the gastronomic symposia."

  Απόδοση στα Ελληνικά:

  "Κύριοι,

  Χαιρετίζω τους άρχοντες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας γιά τον ορθολογισμό των αξιωμάτων τους, τις μεθόδους και τις πολιτικές τους, αν και υπάρχει περιστατικό κακοφωνίας μεταξύ της Τράπεζας και της Ελλάδας. Με ενθουσιασμό, κάνουμε διάλογο και συναγωνιζόμεθα στις συνόδους των διδύμων οργανισμών μας, όπου οι πολυμορφικές, οικονομικές ιδέες και δογματισμοί, αναλύονται και συντίθενται. Oμως, τα κρίσιμα προβλήματά μας, όπως ο νομισματικός πληθωρισμός, μάς προκαλούν αγωνία και μελαγχολία.

  Το φαινόμενο αυτό, είναι χαρακτηριστικό της εποχής μας. Θέση μου όμως είναι, ότι έχουμε τη δυνατότητα να προγραμματίσουμε θεραπευτικές πρακτικές ως προφύλαξη από το χάος και την καταστροφή. Παράλληλα, μιά Πανεθνική, μη-υποκριτική, οικονομική συνεργασία και εναρμόνιση σ’ένα δημοκρατικό κλίμα, είναι βασικές προϋποθέσεις.

  Απολογούμαι γιά τον εκκεντρικό μονόλογό μου. Με τις εγκάρδιες ευχαριστίες μου προς Εσάς, Κύριοι, του ευγενούς και γενναιόδωρου Αμερικανικού Εθνους και προς τους οργανωτές και πρωταγωνιστές της Αμφικτιονίας αυτής και των γαστρονομικών συμποσίων."

  Ακολουθεί, η Μνημιώδης, Διαχρονική Ομιλία, της 2ας Οκτωβρίου, 1959.

  Ο Καθηγητής κ. Ξενοφών Ζολώτας, ζητησε ν’ ακουστεί με προσοχή, ακόμη και αν υπήρχε κίνδυνος κοπώσεως των ακροατών:

  “Kyrie,

  It is «Zeus' anathema» on our epoch for the dynamism of our economies and the heresy of our economic method and policies that we should agonise the Skylla of Νomismatic Plethora and the Charybdis of our Economic Anaemia. It is not my idiosyncracy to be ironic or sarcastic, but my diagnosis would be that politicians are rather cryptoplethorists. Although they emphatically stigmatize nomismatic plethora, they energize it through their tactics and practices. Our policies should be based more on economic and less on political criteria.

  Our gnomon has to be a metron between economic, strategic and philanthropic scopes. Political magic has always been anti-economic. In an epoch characterized by monopolies, oligopolies, monopolistic antagonism and polymorphous inelasticities, our policies have to be more orthological, but this should not be metamorphosed into plethorophobia, which is endemic among academic economists.

  Nomismatic symmetry should not antagonize economic acme. A greater harmonization between the practices of the economic and nomismatic archons is basic. Parallel to this, we have to synchronize and harmonize more and more our economic and nomismatic policies panethnically. These scopes are more practicable now, when the prognostics of the political and economic barometer are halcyonic.

  The history of our didimus organization on this sphere has been didactic and their gnostic practices will always be a tonic to the polyonymous and idiomorphous ethnical economies. The genessis of the programmed organization will dynamize these policies. Therefore, I sympathize, although not without criticism, one or two themes with the Apostles and the hierarchy of our organs in their zeal to program orthodox economic and nomismatic policies, although I have some logomachy with them.

  I apologize for having tyranized you with my Hellenic phraseology. In my epilogue, i emphasize my eulogy to the philoxenous aytochtons of this cosmopolitan metropolis and my encomium to you, Kyrie stenographers.”

  Απόδοση στα Ελληνικά:

  «Κύριοι,

  Αποτελεί σύχρονο "Διός ανάθεμα" γιά τον δυναμισμό των οικονομιών μας και αίρεση γιά τις οικονομικές μεθόδους και πολιτικές μας, το ότι θα μπορούσαμε να προκαλέσουμε αγωνία στην Σκύλλα του νομισματικού πληθωρισμού και στην Χάρυβδη της οικονομικής μας αναιμίας. Δεν είναι στην ιδιοσυγκρασία μου να είμαι ειρωνικός ή σαρκαστικός, όμως, η διάγνωσή μου θα ήταν ότι οι πολιτικοί είναι μάλλον κρυπτοπληθωριστές. Αυτοί, άν και με έμφαση στιγματίζουν τον νομισματικό πληθωρισμό, εν τούτοις, τον ενεργοποιούν μέσω των τακτικών και των πρακτικών τους. Οι πολιτικές μας χρειάζεται να βασίζονται περισσότερο σε οικονομικά και λιγότερο σε πολιτικά κριτήρια.

  Γνώμωνάς μας, οφείλει να είναι το Μέτρον μεταξύ των οικονομικών, στρατηγικών και φιλανθρωπικών ευκαιριών. Σε μία εποχή η οποία χαρακτηρίζεται από μονοπώλια, ολιγοπώλια, μονοπωλιακούς ανταγωνισμούς και πολυμορφικές ανελαστικότητες, οι δικές μας πολιτικές οφειλουν να είναι περισσότερο ορθολογιστικές. Ομως αυτό, δεν μπορεί να μεταλλαχθεί σε πληθωροφοβία, η οποία είναι ενδημική στους ακαδημαϊκούς οικονομολόγους.

  Η νομισματική συμμετρία δεν χρειάζεται ν’ ανταγωνίζεται την οικονομική ακμή. Μια μεγαλύτερη εναρμόνιση μεταξύ των πρακτικών που εφαρμόζουν οι οικονομικοί και οι νομισματικοί άρχοντες, είναι βασική προϋπόθεση. Παράλληλα με αυτό, οφείλουμε να συγχρονίζουμε και να εναρμονίζουμε Πανεθνικά, όλο και περισσότερο, τις οικονομικές και νομισματικές πολιτικές μας. Αυτές οι θεωρήσεις είναι περισσότερο εφαρμόσιμες τώρα, όταν τα προγνωστικά του πολιτικού και οικονομικού βαρόμετρου είναι χαλκευμένα.

  Η ιστορία των διδύμων οργανισμών μας, σφαιρικά, υπήρξε διδακτική και οι γνωστικές εφαρμογές της θ’αποτελούν πάντα ένα τονωτικό γιά τις πολυώνυμες και ιδιόμορφες εθνικές οικονομίες. Η γέννηση της προγραμματισμένης οργάνωσης, θα ενδυναμώσει τις πολιτικές αυτές. Συνεπώς, αντιμετωπίζω με συμπάθεια, αν όχι και χωρίς κριτική διάθεση, την ιεραρχία των κρατούντων, οι οποίοι με ζήλο προγραμματίζουν ορθόδοξες οικονομικές και νομισματικές πολιτικές, προκαλώντας λογομαχίες μαζί μου γιά ορισμένα θέματα.

  Απολογούμαι γιά την ταλαιπωρία σας με την ελληνική φρασεολογία μου. Ως επίλογο, στέλνω τις εγκάρδιες ευχαριστίες μου προς Εσάς, τους φιλόξενους αυτόχθονες της κοσμοπολίτικης αυτής μητροπόλεως, και τα εγκώμιά μου προς Εσάς, Κύριοι Στενογράφοι.”

  * * * * *

  Θλίψη γιά την Ελληνική λεξιπενία του πρωθυπουργού και υπουργού εξωτερικών και πρόεδρου της σοσιαλιστικής διεθνούς, κ. Γ. Παπανδρέου.
  ~Washington, Τρίτη, 9η Μαρτίου, 2010.

 98. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 11/03/2010 15:54:36

  Chien Andalou,
  Φασίστες είναι αυτοί πού ψηφίζουν τό νομοσχέδιο απόψε,καί αυτοί πού τό υποστηρίζουν.Κατάλαβες;
  Εχεις δίκιο όμως ώς πρός τούς τσαρλατάνους! νά πού συμφωνούμε καί κάπου.
  No hard feelings,right?

  • chien andalou avatar
   chien andalou @ Kὀριννα 11/03/2010 20:33:07

   Αν δεν μιλάμε με τους ίδιους όρους δεν μπορούμε να συνενοηθούμε.
   Φασίστας δεν είναι αυτός με τον οποίο δε συμφωνούμε, ή αυτός που κανει πραγματα που δε μας αρέσουν. Ο Φασισμός έχει συγκεκριμένα ιδεολογικά χαρακτηριστικά και ειναι συγκεκριμένη πολιτική τοποθέτηση.

 99. Dimi avatar
  Dimi 11/03/2010 15:54:50

  Συγγνώμη γιά παράληψή μου απόδοσης στα Ελληνικά, μιάς πρότασης από την Ομιλία της 2ας Οκτωβρίου, 1959:

  Δεύτερη παράγραφος, Δεύτερη πρόταση:

  ... «Political magic has always been anti-economic.»
  ... «Η πολιτική μαγεία υπήρξε πάντα αντι-οικονομική.»

 100. lidia avatar
  lidia 24/03/2010 12:22:13

  Δεν αλλοιώνεται η εθνική σας ταυτότητα κυριε από την ύπαξει άλλων ανθρώπων με διαφορετικό πολιτισμό, κουλτούρα από την υπάρχουσα.
  Η Έλληνες που μετανάστευσαν σε Αμερική, Γερμανία και αλλού, νομιμοποιήθηκαν, πήραν ιθαγένεια, αλλά αυτό δεν συνεπάγεται (ούτε έχει αποδεικτή) ότι άλλαξαν την εθνική ταυτότητα των χωρών που ενσωματώθηκαν.
  Η αναγνώριση και παραχώρηση δικαιωμάτων στους ανθρώπους που υπάρχουν έναντι μας, δείχνει το δικό μας πολιτισμικό επίπεδο και την μορφή του κράτους που διέπει την κάθε χώρα.
  Αν θεωρείς ότι η πράξη νομιμοποίησης τον βασικών δικαιωμάτων στους συναθρώπους μας αλλοιώνει την εθνική μας ταυτότητα, τότε σας λυπάμαι εκ το πρότερων, (γιατί η δικηή σας εθνική ταυτότητα στηρίζεται σε προκαταλήψεις και ιδεοληψίες και όχι σε αρχές και πιστεύω, την εθνική ταυτότητα δεν μπόρεσαν να την αλλάξουν 400 χρ. Σκλαβιάς θα την αλλοιώσουν οι ενσωμάτωσει … αν από όλα αυτά αλλοιώνετε κάτι είναι η εθνική ταυτότητα των ενσωματωμένων και όχι η δική μας).

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.