#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
20/09/2011 18:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Βουλή καλεί τον Παπακωνσταντίνου για τα Papandreou statisticsΕξηγήσεις στη Βουλή και την επιτροπή οικονομικών υποθέσεων καλείται να δώσει ο Γ. Παπακωνσταντίνου. Με μία πρωτοβουλία που ενδέχεται να προκαλέσει πολιτικές εξελίξεις όλη η αντιπολίτευση (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΛΑΟΣ) συμφώνησε ότι ο τ. υπουργός Οικονομικών οφείλει να απαντήσει στα ερωτήματα που γεννήθηκαν από τις καταγγελίες για τα Papandreou statistics της ΕΛΣΤΑΤ.

Για αύριο το μεσημέρι στις 4 έχουν προγραμματισμένο τον πρώην υπουργό Οικονομικών και νυν Περιβάλλοντος Γιώργο Παπακωνσταντίνου, να καταθέσει ενώπιον της επιτροπής Οικονομικών υποθέσεων της Βουλής.

Αν και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Α. Μακρυπίδης και Κ. Γείτονας αντέδρασαν στην «διαφάνεια» που άλλες φορές επικαλούνται…(κατά το δοκούν), οι βουλευτές από τη ΝΔ, το ΚΚΕ τον ΛΑΟΣ και το ΣΥΡΙΖΑ συγκέντρωσαν υπογραφές και ζήτησαν την ενεργοποίηση του άρθρου 41α του κανονισμού της Βουλής ώστε να κληθεί τόσο ο κ. Παπακωνσταντίνου όσο και τα έξι αποπεμφθέντα μέλη του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ.

«Κάποιοι βιάζονται να στήσουμε πρόωρη εξεταστική επιτροπή. Ας μην βιάζονται», είπε ο κ. Μακρυπίδης ενώ ο κ. Γείτονας: «Να μην μετατρέψουμε αυτή την ακρόαση σε εξεταστική. Δεν θα δώσουμε ευκαιρία σε κάποιους που θέλουν να δημιουργήσουν πολιτικά ζητήματα»…

Τι κρίμα. Αν επρόκειτο για εμπλεκόμενο πρόσωπο από τη Νέα Δημοκρατία θα είχαν ανέβει στα κεραμίδια και στη μέση θα χόρευε ο Παπανδρέου…! Όμως δεν τους βγαίνει πλέον τίποτα και για τίποτα…

Οι ερωτήσεις των βουλευτών περιστράφηκαν στη βάση των καταγγελιών της Καθηγήτριας και μέλους του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ Ζωής Γεωργαντά αλλά και στις καταγγελίες όπως περιγράφονται στα υπομνήματα των άλλων μελών της Αρχής.

Η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και μέλος της Αρχής, κ. Ζωή Γεωργαντά, υποστηρίζει  ότι το 2009 ταξινομήθηκε στη «γενική κυβέρνηση» μια σειρά ΔΕΚΟ, μεταξύ των οποίων και αυτές στις οποίες εφαρμόζεται τώρα η εργασιακή εφεδρεία, χωρίς όμως να προηγηθούν, όπως γίνεται σε όλη την Ευρώπη, οι μελέτες και οι έρευνες προκειμένου να μπει μία επιχείρηση στη «γενική κυβέρνηση», όπως κατήγγειλε η κ. Γεωργαντά.

Το έλλειμμα κατ' αυτόν τον τρόπο από το 12% πήγε στο 15,4%. Η κ. Γεωργαντά απέδωσε αυτήν την απόφαση στην πίεση που ασκήθηκε από τη Eurostat στην ελληνική κυβέρνηση, στη συνεννόηση ανάμεσα στον Γ. Παπακωνσταντίνου και στον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ, κ. Α. Γεωργίου, με τον οποίο τα μέλη της επιτροπής δεν είχαν καθόλου καλές σχέσεις.

Ο Κώστας Σκορδάς, ο οποίος υπέβαλε το υπόμνημά του στην επιτροπή της Βουλής περιγράφει τον τρόπο με τον οποίον ο πρόεδρος της Αρχής αγνοούσε συστηματικά τα μέλη του Δ.Σ. και χωρίς να λάβει υπ' όψιν του τη γνώμη τους ενέταξε στο συνολικό συνυπολογισμό του ελλείμματος στοιχεία από τις ΔΕΚΟ, εννοώντας τους 151 φορείς του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα. Ο Πρόεδρος της Αρχής ενημέρωσε τότε τα Μέλη της Αρχής ότι στον υπολογισμό του προς αναθεώρηση ελλείμματος του έτους 2009 θα εντάσσονταν στοιχεία από Δημόσιες Επιχειρήσεις Κοινής Ωφελείας (ΔΕΚΟ) και από άλλους φορείς του ευρύτερου δημοσίου τομέα, χωρίς να παράσχει οποιαδήποτε εξήγηση ως προς την αιτιολογία αυτής της μεταβολής και ως προς την συνεπαγόμενη μεταβολή της μεθοδολογίας υπολογισμού του ελλείμματος, δεδομένου ότι μέχρι τότε ουδέποτε υπολογίζονταν τέτοια στοιχεία στη διαμόρφωση του ελλείμματος. Σημειωτέον ότι σε καμία χώρα της Ευρωζώνης (πλην Νορβηγίας) δεν χρησιμοποιείται τέτοια μεθοδολογία υπολογισμού του ελλείμματος, παρ' ότι ο σχετικός Κανονισμός ESA -95 δεν την αποκλείει.

Ο Ανδρέας Γεωργίου απέρριψε κατηγορηματικά όλες τις καταγγελίες και επικαλέσθηκε τους κανόνες ευρωπαϊκού συστήματος λογαριασμών και τη συνεργασία της Eurostat.

«Το έλλειμμα κατά 0.74% αυξήθηκε από την αναταξινόμηση 17 δημοσίων επιχειρήσεων. Άλλος λόγος αύξησης του ελλείμματος ήταν η αναθεώρηση στοιχείων Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλιση καθώς και η καταγραφή του εφάπαξ για δημόσιους υπαλλήλους που είχαν βγει στη σύνταξη. Όλα έγιναν σε συνεννόηση με τη eurostat», είπε ενώ σε ό, τι αφορά στην αύξηση του χρέους, τόνισε ότι «το χρέος αυξήθηκε λόγω της αναταξινόμησης των ΔΕΚΟ, λόγω των συμφωνιών swaps ύψους 5.4 δις ευρώ. Το μεγαλύτερο μέρος ήταν από το swap του 2001 με τη Goldman Sachs που μεταλλάχθηκε με νέες συμφωνίες» (δηλαδή επί Κώστα Σημίτη)…!!

Όσον αφορά δε στη σχέση του με τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, επικαλέστηκε την έρευνα της δίωξης οικονομικού εγκλήματος, τονίζοντας ότι αποδείχθηκε πως ο δράστης που υπέκλεπτε τα mail του, έμπαινε στο σύστημα πριν ο ίδιος έρθει στην Ελλάδα …

Αυτό όμως που προκάλεσε αρκετά γέλια στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων ήταν την ώρα που ο Πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Α. Γεωργίου τους είπε ότι την ημέρα που έγινε 50 χρονών, και συνταξιοδοτήθηκε από το ΔΝΤ, μετά από 15 ημέρες, προσελήφθη από τον κ. Παπακωνσταντίνου στη θέση του Προέδρου της Ελλ. Στατιστικής Αρχής.

Οι βουλευτές άρχισαν να το συζητούν χαμηλοφώνως ενώ ο βουλευτής της ΝΔ Ν. Νικολόπουλος τον ρώτησε: Καλά, εσείς στο ΔΝΤ συνταξιοδοτείστε στα 50 και ζητάτε από τους άλλους να συνταξιοδοτούνται στα 67;

Χαμός…

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Χρήστος Δημάρης avatar
  Χρήστος Δημάρης 20/09/2011 18:10:09

  ΟΛΗ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ: Έτσι μπράβο! Όταν κάποιος μας κοροιδεύει μπροστά στα μάτια μας αυτό δεν είναι ιδεολογική διαφορά. Για να δούμε κύριε Παπακωνσταντίνου τι εξηγήσεις θα μας δώσεις!

 2. manos avatar
  manos 20/09/2011 18:20:39

  Τώρα είμαι σίγουρος ότι κάποιος θα πληρώσει.
  Βλέπω την Γεωργαντά σε καμμιά Γυάρο, να κάνει ματσακόνι σε παλιά καίκια.

  • Σταύρος avatar
   Σταύρος @ manos 20/09/2011 20:27:00

   Καλαφάτισμα το λένε αλλά, σε γενικές γραμμές είσαι σωστός!!!

   • manos avatar
    manos @ Σταύρος 20/09/2011 20:53:07

    Εχεις δίκιο. Το ματσακόνισμα έχει να κάνει με την συγκόλληση σε μεταλλικές κατασκευές, αν θυμάμαι καλά.

    • Σταύρος avatar
     Σταύρος @ manos 20/09/2011 22:07:47

     Με την σκουριά στην λαμαρίνα!
     Κόντρα στον καιρό με την σκουριά στα μούτρα!!!

 3. jkr avatar
  jkr 20/09/2011 18:25:16

  Η Κεντρική είδηση της ημέρας!

 4. anonymous avatar
  anonymous 20/09/2011 18:46:35

  Τραγικό λάθος η ανακίνηση του θέματος στη βουλή διότι θα καπελώσουν το θέμα οι ΠΑΣΟΚοι. Το ίδιο θα γίνει και με την έρευνα του Πεπόνη. Δε θα βγάλει τίποτε.

  Κοινώς ο ΠΑΠΑΚ θα πάρει συγχωροχάρτι και από τη δικαιοσύνη και από τη βουλή.

 5. Χρήστος Δημάρης avatar
  Χρήστος Δημάρης 20/09/2011 19:30:15

  ΜΠΡΑΒΟ ΚΥΡΙΑ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ: anonymous γράφεις ότι ο Παπακωνσταντίνου θα πάρει συγχωροχάρτι από την δικαιοσύνη και την βουλή. manos γράφεις ότι η κυρία Γεωργαντά θα βρεθεί σε μια Γυάρο. Μην είστε τόσο απαισιόδοξοι. Αυτή η κατάσταση κάποτε θα αλλάξει. Και γι αυτό να επιδοκιμάσουμε την κυρία Γεωργαντά για την στάση της και να αποδοκιμάσουμε τους πολιτικούς μας που δεν ξεκίνησαν αυτοί τις διαδικασίες. Σε αυτόν τον τόπο όλα ο λαός πρέπει να τα κάνει!!!

  • manos avatar
   manos @ Χρήστος Δημάρης 20/09/2011 20:22:20

   Η απαισιοδοξία έρχεται αυτόματα έχοντας δύο χρόνια με πράσινα βιώματα.
   Εχεις δίκιο ότι δεν πρέπει, αλλά δεν βλέπεις και κάτι καλό.
   Πολύ φοβάμαι ότι θα το αποσιωπήσουν, ή ακόμα χειρότερα θα δημιουργήσουν αντεπίθεση και θα προσπαθήσουν να διαβάλουν αυτή την κυρία.

   • Χρήστος Δημάρης avatar
    Χρήστος Δημάρης @ manos 20/09/2011 20:50:13

    ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ: Γι αυτό έπρεπε να πάρει την υπόθεση επάνω του κάποιος βουλευτής ή καλλίτερα κάποιος αρχηγός κόμματος. Αυτά που καταγγέλει η κυρία Γεωργαντά δεν είναι μικρά πράγματα. Ποιός είναι αυτός που έδωσε το δικαίωμα σε κάποιους να παίξουν με την μοίρα ενός λαού; Αλλά και τώρα δεν είναι αργά. Πρέπει να γίνει πράξη αυτό που λέει η ανάρτηση για την συνολική αντίδραση της αντιπολίτευσης για να μάθει ο κάθε πολίτης να μην φοβάται να πει την αλήθεια.

    • juliet avatar
     juliet @ Χρήστος Δημάρης 20/09/2011 21:20:09

     Kαλησπέρα,κ. Δημάρη και Μάνο
     Να βρεθεί σε Γυάρο καλά θ΄είναι .....Πάντως και εγώ θέλω ν΄είμαι αισιόδοξη ότι κάτι μπορεί ν΄αλλάξει αλλά κρατώ μικρό καλάθι.
     Πριν απο χρόνια στη Πάτρα ,όταν ανακάλυψα παρανομία στην πολεοδομία έβαλαν αστυφύλακα να παρακολουθεί που πάω και με ποιούς μιλάω.Αρχίσα να το διασκεδάζω αφού τους ξεποδάριαζα ,μετά με ρωτήσανε που δουλεύω για να με συναιτήσουν μέσω υπηρεσίας και εκεί άτυχοι .Βάζανε τον διευθυντή να υπογράφει ότι θέλανε ,γιατί απο το πρωί ήτανε σε ''κατάσταση ευθυμίας'' και κάνανε ότι θέλανε.
     Είδα κ.Δημάρη την αμεροληψία του δικαστικού συστήματος ,να είναι καλά ο συχωρεμένος ο μπαρμπας μου που δούλευε στα δικαστήρια και είχα πλάτες ....Ο παιδικός μου φίλος μου με βοηθούσε ,έτυχε να είναι αριστερός και τον καλέσανε να τον εκφοβίσουν,έτος 1988.Ο αξιωματικός πάλι γειτονόπουλο και μου λέει πρόσεχε θέλουνε να φύγεις ,σκαλίζεις .Εφτασα μέχρι τέλους αλλά και ....αυτοί ξέρουνε στο τέλος μπορεί να την πληρώσεις εσύ.Πράσινος βούρκος.Αν δεν του τα ρίξουνε και αν δεν τον στριμώξουνε θα αρχίσουνε τα χαριτωμένα.
     Αυτός δηλ. συνταξιοδοτείται ,και είναι και κάτω των 55 ; τον πιάνουν τα νέα μέτρα.Είναι επικίνδυνοι ,είναι ελεεινοί και θρασύτατοι.
     Ο Νικολόπουλος καταπληκτικός ..άκου σύνταξη στα 50 και εδώ επιβάλλουν στα 67.

     • Χρήστος Δημάρης avatar
      Χρήστος Δημάρης @ juliet 20/09/2011 22:17:11

      Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ: Καλησπέρα juliet. Να σου πω και εγώ τα δικά μου. Πριν από πέντε χρόνια κατήγγειλα σε έναν πράσινο δήμαρχο ότι δύο αντιδήμαρχοι του είναι μπλεγμένοι σε δύο απάτες. Σε μία που έγινε σε βάρος τη οικογένειας μου και σε μία που έγινε σε βάρος του δημοσίου. Σήμερα αυτοί που κατήγγειλα εγώ τότε καταγγέλονται με τα ονόματα τους και από έναν δημοτικό σύμβουλο για μια υπόθεση ενός στημένου διαγωνισμού δημοτικών λεωφορείων. Εδώ μπορείς να δεις την καταγγελία http://pakneasionias.blogspot.com/2011/09/blog-post.html και εδώ μπορείς να δεις την γρήγορη αντίδραση του κράτους μας: http://pakneasionias.blogspot.com/2011/09/blog-post_9514.html Μπορείς επίσης να δεις και την γρήγορη αντίδραση του κράτους μας για την περίπτωση ενός πλαστού διορισμού που έγινε την εποχή του πράσινου δημάρχου: http://pakneasionias.blogspot.com/2011/09/blog-post_106.html

     • juliet avatar
      juliet @ Χρήστος Δημάρης 21/09/2011 10:44:08

      Kαλημέρα,κ.Δημάρη
      χαχαχαχα,τα είδα και είμαι σίγουρη ότι μας κυβερνούν σοσιαλιστικές κομπανίες ...αλλά να σου πω την αλήθεια ,αν μου λέγανε τώρα να ξαναζήσω ιστορίες ξεσκεπάσματος το μόνο που θα έκανα θα ήτανε να ''καθαρίσω'' γιατί στο τέλος θα είσαι ο δικαιωμένος αλλά και με καμμία δικαίωση!!!!!!
      Αστε που τα ανθρωπάκια δίπλα σου θα κάνουν ότι δεν σε ξέρουν για να μην μπλέκουν..
      Αχ,κ.Δημάρη και μένα φταίει το αίμα μου,να χώνομαι,αλλά με τα χρόνια......σιχάθηκα .

     • Χρήστος Δημάρης avatar
      Χρήστος Δημάρης @ Χρήστος Δημάρης 21/09/2011 11:36:45

      Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ: Καλημέρα juliet. Aκριβώς όπως τα λές είναι. Από την αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής ζήτησα και την πειθαρχική δίωξη καινούριου δημάρχου γιατί συγκαλύπτει τις καταγγελίες μου με το να μην μου απαντά στις αιτήσεις μου. Αδιαφόρησαν όλοι και πήγα στον εισαγγελέα. Και ο εισαγγελέας έκανε την μυνητήρια αναφορά μου κατεπείγουσα και ο δημοτικός σύμβουλος κύριος Χατζησαββίδης κατήγγειλε την νέα δημοτική αρχή για αδιαφάνεια συγκάλυψη και παράβαση καθήκοντος. Στην καταγγελία του μπορείς να δεις να μιλά και για τα σκάνδαλα του δημοτικού site και των πλασματικών υπερωριών το οποίο το πήγα και αυτό στον εισαγγελέα http://pakneasionias.blogspot.com/2011/08/blog-post_29.html Εδώ μπορείς να δεις και την γρήγορη αντίδραση του κράτους μας: http://pakneasionias.blogspot.com/2011/09/blog-post_4863.html

 6. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 20/09/2011 21:06:39

  Εγώ θα κάνω το συνήγορο του διαβόλου και θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Πρόεδρο της ΕΛ ΣΤΑΤ και με τον Υπουργό κύριο Παπακωνσταντίνου.

  Μερικές απορίες μόνο (και θα παρακαλούσα τον φίλο και πατριώτη κύριο Νικολόπουλο) να ρωτήσει για ότι λέω εδώ και δύο χρόνια:

  -15,4 λοιπόν ...Ποιος ήταν Υπουργός 3 μήνες το 1/4 του χρόνου το 2009;
  -15,4 λοιπόν....Ποια μέτρα του τριμήνου οδήγησαν στη διαμόρφωση του; Θυμάται κανείς μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια € για την "εφαρμογή του προεκλογικού προγράμματος"; ή τα στοιχεία ήταν παραποιημένα μόνο μέχρι την παραλαβή; Εγώ να συμφωνήσω ακόμα και έτσι...ποιες οι ενέργειες του Υπουργού λοιπόν για τα παραποιημένα στοιχεία και την διαχείριση των προκατόχων; Γιατί στο δημόσιο λογιστικό υπάρχουν ...πολλές έννοιες.
  -15,4 λοιπόν...παραποιημένα στοιχεία...συνένοχοι συγκάλυψης υπάρχουν;
  -15,4 λοιπόν ...πόσες από τις χώρες της Ευρωζώνης που μας επιτηρούν αν και το λέει ο ESA -95 χρησιμοποιούν ...ΔΕΚΟ; Είναι ΔΕΚΟ οι 151 φορείς; Το Μέγαρο ή το Ιδρυμα Γουλανδρή; Αν δεν ήταν μέσα οι κοινωφελείς ΔΕΚΟ (μόνο η Νορβηγία νομίζω ..θα το δω δεν θυμάμαι απ΄έξω) πχ όπως στη Γερμανία και Φινλανδία ...πόσο θα ήταν το 15,4;
  -τηρήθηκε ο κανονισμός λειτουργίας της ΕΛ ΣΤΑΤ;

  Γιατί και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος μπορεί να ...βγαίνει στη πολιτική αλλά δεν συνάδει με τη λογική.

  • juliet avatar
   juliet @ Ο Ιθαγενής 20/09/2011 21:23:11

   Πατρινός και εσύ, χαίρομαι πραγματικά ....

 7. letta avatar
  letta 20/09/2011 23:39:25

  ΣΗΜΕΡΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΗΤΑΝ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ. ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ, ΝΑ ΚΑΛΕΣΕΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΞΕΤΙΝΙΑΞΕΙ. ΣΗΜΕΡΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΕΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤ ΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΟ ΓΟΥΔΙ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΔΕΥΟΥΜΕ. ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!!!!!!!!!

 8. AB avatar
  AB 21/09/2011 00:32:29

  +1000

 9. anonymous avatar
  anonymous 21/09/2011 00:50:31

  Έβγαλε μια ξύλινη ανακοίνωση η Eurostat από την οποία δεν καταλαβαίνεις τίποτε. Και φυσικά μου φαίνεται ότι μας δουλεύει. Να απαντήσει στα σημεία ένα προς ένα και συγκεκριμένα. Τα γενικόλογα περί εφαρμογής των δήθεν ισχυόντων σε άλλα κράτη είναι για εκεί που δεν πιάνει μελάνι.

  Στην ανακοίνωση της Eurostat επισημαίνεται ότι «το συγκεκριμένο μέλος του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ υποστήριξε ότι το ελληνικό δημοσιονομικό έλλειμμα για το 2009 είχε διογκωθεί από την ΕΛΣΤΑΤ υπό την πίεση της Eurostat».

  Λόγω της σοβαρότητας αυτών των κατηγοριών και της σημασίας αυτών των στοιχείων, η Eurostat στην ανακοίνωσή της υπενθυμίζει ότι οι στατιστικές και θεσμικές αδυναμίες όσον αφορά τη συλλογή των ελληνικών δημοσιονομικών στοιχείων είχαν περιγραφεί με σαφήνεια στην έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής του 2010.

  Μετά την έκθεση αυτή, ιδρύθηκε η ΕΛΣΤΑΤ, ως ανεξάρτητη στατιστική αρχή, δυνάμει ενός νέου ελληνικού νόμου για στατιστικά ζητήματα.

  Όπως ζητήθηκε από το Συμβούλιο Υπουργών Οικονομικών και Εθνικής Οικονομίας (Ecofin), η ΕΛΣΤΑΤ και η Eurostat επεξεργάστηκαν κοινό σχέδιο δράσης για τις στατιστικές.

  Υλοποιώντας μία από τις πρώτες προτεραιότητες του εν λόγω σχεδίου, η ΕΛΣΤΑΤ ανέλαβε σημαντικές προσπάθειες βελτίωσης των δημοσιονομικών δεδομένων.

  Η Eurostat διεξήγαγε αρκετές μεθοδολογικές επισκέψεις στην Ελλάδα βάσει του κανονισμού σχετικά με την ποιότητα των στατιστικών στοιχείων στο πλαίσιο της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος.

  Τα πορίσματα αυτών των επισκέψεων, με τα οποία εντοπίζονται οι κύριοι τομείς των εργασιών που έχουν γίνει, έχουν δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα της Eurostat.

  Έκτοτε, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η συλλογή των ελληνικών δημοσιονομικών στοιχείων για το 2009 (και 2010) έχει ακολουθήσει τους κανόνες που ισχύουν και εφαρμόζονται σε όλα τα κράτη μέλη (Ευρωπαϊκό Σύστημα Εθνικών Λογαριασμών - ESA
  95), κάτι που όντως οδήγησε σε αναθεώρηση προς τα άνω του ελληνικού ελλείμματος και του χρέους.

  «Τα στοιχεία για το έλλειμμα και το χρέος του 2009 στην Ελλάδα κοινοποιήθηκαν από τις ελληνικές αρχές και δημοσιεύτηκαν, χωρίς επιφύλαξη, από την Eurostat στα δελτία τύπου του Νοεμβρίου 2010 και του Απριλίου 2011.

  Τούτο είναι ένδειξη της μεγάλης προόδου που έχει σημειώσει η ΕΛΣΤΑΤ στον τομέα της αξιοπιστίας.

  Η συνέχιση της υλοποίησης του κοινού σχεδίου δράσης είναι αναγκαία προϋπόθεση για τον πλήρη εκσυγχρονισμό του ελληνικού στατιστικού συστήματος» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

  Η ΕΛΣΤΑΤ, επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Eurostat, έχει κάνει σημαντικές βελτιώσεις όσον αφορά τη συλλογή των δημοσιονομικών στοιχείων· τούτο επέτρεψε στην ΕΛΣΤΑΤ να παρέχει σε όλους τους χρήστες μια σταθερή βάση για την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας.

  «Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μια αξιόπιστη στατιστική υποδομή, που στηρίζεται στις επαγγελματικές αρχές των επίσημων
  στατιστικών, είναι η προϋπόθεση για την ορθή λήψη αποφάσεων" τονίζεται στην ανακοίνωση.

  • Σταύρος avatar
   Σταύρος @ anonymous 21/09/2011 10:36:44

   Όλα τα λεφτά είναι η τελευταία παράγραφος όπου η EYROSTAT αδειάζει την ΕΛΣΤΑΤ και αποποιείται διακριτικά τις ευθύνες της.
   ...μια αξιόπιστη στατιστική υποδομή... που δεν είναι η ΕΛΣΤΑΤ
   ...επαγγελματικές αρχές των επίσημων
   στατιστικών... χωρίς ΔΕΚΟ και άλλες παρεκκλίσεις
   ...ορθή λήψη αποφάσεων... εσείς στην ΕΛΣΤΑΤ τα μαγειρέψατε, εσείς θα τα φάτε

 10. ΣΤΕΦΑΝΟΣ avatar
  ΣΤΕΦΑΝΟΣ 21/09/2011 00:59:21

  ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΣΥΣΣΩΜΗ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΓΝΩΣΤΟ ΝΗΦΑΛΙΟ ΓΙΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΤΕΤΑΜΕΝΟ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ:
  ΑΝ ΔΕΝ ΠΕΙΣΤΕΙΣ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙΣ ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ, ΜΙΛΑΣ ΠΛΕΟΝ ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΚΤΡΟΠΗ, ΚΑΝΕΙΣ ΓΝΩΣΤΟ ΣΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΜΕ ΚΡΑΥΓΕΣ ΚΑΙ ΨΙΘΥΡΟΥΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΑΥΤΟ ( Ο ΒΙΑΣΜΟΣ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΣΟ ΑΠΟΤΟΚΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗΣ) ΚΑΙ..............
  ΠΑΡΑΙΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ. Ε, ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΧΟΝΤΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΥΦΤΟΥΛΙ!!!!!!

  ΣΤΕΦΑΝΟΣ
  ΚΕΡΚΥΡΑ

  Υ.Γ. Ο ΚΟΝΤΟΠΙΡΑΚΗΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ; ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ ΠΡΩΤΟΣ ΕΙΧΕ ΑΝΑΚΙΝΗΣΕΙ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟ 44% ΛΙΓΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΦΑΕΙ Η ΜΑΡΜΑΓΚΑ. ΩΡΑ ΝΑ ΞΑΝΑΒΓΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΕ ΤΗ ΜΑΓΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΡΥΦΤΕΙ. ΑΛΛΑ ΤΟΤΕ Ο ΝΗΦΑΛΙΟΣ ΗΤΑΝ ΑΚΟΜΑ "ΦΕΡΕΓΓΥΟΣ"....

 11. ΣΤΕΦΑΝΟΣ avatar
  ΣΤΕΦΑΝΟΣ 21/09/2011 01:01:48

  Για να σε συμπληρώσω κατ' ελάχιστον: μήπως ξεχάσαμε ότι ακόμα δεν έχει εισπραχθεί το Ε.Τ.ΑΚ. 2008-2009; Τυχαίο; Δε νομίζω....

  ΣΤΕΦΑΝΟΣ
  ΚΕΡΚΥΡΑ

 12. Ζ. avatar
  Ζ. 21/09/2011 01:09:53

  ΣΤΟ ΔΝΤ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΤΑ 50 με ελάχιστη προϋπηρεσία τα 3 χρόνια

 13. Ντέξτερ avatar
  Ντέξτερ 21/09/2011 02:45:10

  ... εδώ και καιρό συζητάμε με έναν φίλο και λέμε...δεν μπορεί..., κάτι δεν θα έχουν υπολογίσει σωστά, ας μην είμαστε και τόσο απαισιόδοξοι, μπορεί τελικά κάτι να βρεθεί που να τους χαλάσει τα σχέδια, κάτι απρόβλεπτο, ένας ΑΣΤΑΘΜΗΤΟΣ παράγοντας που να τα αναποδογυρίσει όλα, ίσως αυτή η φοβερή κυρία Γεωργαντά να είναι ο αστάθμητος παράγοντας που περιμέναμε...

  • anonymous avatar
   anonymous @ Ντέξτερ 21/09/2011 13:38:17

   Αν η Γεωργαντά έχει δίκιο υφίσταται θέμα αστικής ευθύνης της ΕΕ έναντι της Ελλάδας.
   Κοινώς αγωγή στο Δικαστήριό τους, κάνατε αυτά, υπέστημεν αυτή τη ζημία, τα λεφτά παρακαλώ.

 14. Φοτις avatar
  Φοτις 21/09/2011 13:49:33

  Ιστορίες για αγρίους...
  Το "δικό μας" ΣΤΕ δεν έκρινε ότι το μνημόνιο είναι συνταγματικό;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.