#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
23/05/2010 00:04
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Βουλή δεν πρέπει να καεί - πρέπει να ξαναγίνει ΒΟΥΛΗ!Υπάρχουν κάποιοι ανόητοι, που επιχαίρουν με εκείνο το ηλίθιο σύνθημα, που ακούγεται πια σε κάθε μεγάλη κινητοποίηση:

Να καεί η  Βουλή!

Δεν καταλαβαίνουν ότι το σύνθημα αυτό δεν στρέφεται κατά του πολιτικού κόσμου. Στρέφεται κατά του Πολιτεύματος!

Δεν στρέφεται κατά του πολιτικού προσωπικού, το οποίο, πράγματι, είναι πολύ-πολύ μέτριο, στην καλύτερη περίπτωση. Στρέφεται εναντίον της Δημοκρατίας!

Στη Βουλγαρία ακούστηκε το σύνθημα αυτό, εκεί στα τέλη της δεκαετίας του 90. Και το αποτέλεσμα ήταν να έλθει στην εξουσία ο πρώην… Βασιλιάς, με την ψήφο του λαού. Για να αποτύχει απελπιστικά κι εκείνος…

Στην Ιταλία είχε ακουστεί το ίδιο σύνθημα, εκεί στα τέλη της δεκαετίας του ’80. Και το αποτέλεσμα ήταν η επιχείρηση «καθαρά χέρια» που δεν καθάρισε τη χώρα. Έφερε τον… Μπερλουσκόνι!

Ποτέ εξέγερση εναντίον του Κοινοβουλίου, δεν οδήγησε σε ομαλή πολιτική αλλαγή. Σχεδόν πάντα δούλεψε υπέρ τυράννων…

Υπάρχουν πολλοί που θέλουν τους πολιτικούς ταπεινωμένους και φοβισμένους…

Αλλά αυτό δεν φέρνει την «Κάθαρση».

Φέρνει την πλήρη υποταγή της Πολιτικής σε έξω-θεσμικά κέντρα.

Να φοβάστε όσους διασύρουν καθημερινά τους πολιτικούς.

Οι παπαγάλοι του ηλεκτρονικού Τύπου είναι, συνήθως, πολύ χειρότεροι.

Οι κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες ή οι επιτήδειοι που εμφανίζονται κάθε τόσο με μεγάλες περιουσίες και θέλουν να ελέγξουν τον Τύπο είναι πολύ πιο επικίνδυνοι.

Οι γόνοι και οι κλώνοι διάφορων πολιτικών «τζακιών» που σταδιοδρόμησαν στην Πολιτική ελέω ονόματος και σήμερα εμφανίζονται με… «κρίση συνείδησης» (αφού έχουν ταυτιστεί με όλη τη φαυλότητα που σήμερα καταδικάζουν) είναι πολύ πιο βρώμικοι.

Κλείστε τα αυτιά σε όσους σπέρνουν τη γενικευμένη καχυποψία, τη μοιρολατρία, την κακομοιριά και την ηττοπάθεια.

Αυτοί δεν θέλουν την Κάθαρση της Πολιτικής.

Θέλουν να υποτάξουν το δημοκρατικό φρόνημα των πολιτών.

Να θυμάστε ότι αυτή η χώρα είναι πλούσια.

Έχει ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα και πλουτοπαραγωγικούς πόρους που δεν εκμεταλλεύτηκε.

Μας φοβίζουν με χρεοκοπία…

Αλλά μια πλούσια χώρα δεν μπορεί να χρεοκοπήσει.

Μπορεί μόνο να… αυτοκτονήσει!

Κι αυτό ακριβώς μας «εισηγούνται»: να κάψουμε τη Βουλή!

Μας φοβίζουν με έξοδο από το ευρώ.

Αλλά το ευρώ δεν μας έκανε πλούσιους. Μας έκανε περισσότερους σπάταλους, λιγότερο παραγωγικούς, πολύ λιγότερο ανταγωνιστικούς, και πολύ πιο ξιπασμένους.

Ξέρω, ξέρω: δεν φταίει το ευρώ…

Φταίνε όσοι μας έβαλαν στο ευρώ, με όρους μη ανταγωνιστικούς.

Γιατί σε μη ανταγωνιστικές συνθήκες δεν αυξάνεται ο πλούτος και ο πολιτισμός μιας χώρας. Αλλά ο παρασιτισμός της οικονομίας της και τα χειρότερα ελαττώματα του λαού της!

Σήμερα πληρώνουμε την κρίση αυτή: Μπήκαμε με μη ανταγωνιστικούς όρους σε μια νομισματική ένωση που ήταν γεμάτη στρεβλώσεις.

Κι έρχεται σήμερα η Γερμανίδα Καγγελάριος Μέρκελ που ασκεί πολιτική για την Ευρώπη σύμφωνα με τις ανάγκες των εσωκομματικών συσχετισμών στο …τελευταίο κρατίδιό της, να μας κάνει «μαθήματα»!

Ξεχνάει βέβαια ότι τα ελλείμματα του ευρωπαϊκού νότου είναι η αιτία για τα πλεονάσματα της Γερμανίας…

Αυτοί που οραματίστηκαν την Ενωμένη Ευρώπη, είχαν στο νου τους την ελεύθερη Ένωση εθνικών κρατών που θα μεγιστοποιούσαν τις συνέργειες ανάμεσά τους, την ασφάλεια και την ευημερία τους.

Αυτό δεν έχει καμία σχέση με το «ζουρλομανδύα» που προσπαθεί να φορέσει στην Ευρώπη – και στην Ελλάδα - η κα. Μέρκελ.

Να φοβάστε λοιπόν, όλους εκείνους, που υπηρέτησαν και υπηρετούν αυτή την πολιτική του «ζουρλομανδύα». Αυτούς που νταλαβερίστηκαν με τη «Ζήμενς» και σήμερα καλύπτονται από την απόκρυψη της σχετικής δικογραφίας. Για την οποία ευθύνεται απολύτως το Γερμανικό κράτος…

Αυτοί είναι οι πιο διεφθαρμένοι, οι πιο βρώμικοι, οι πιο δικτυωμένοι, οι πιο αμετανόητοι. Κι ακόμα προσπαθούν να μας… «σώσουν»!

Μια χώρα που θέλει να σταθεί ξανά στα πόδια της δεν… καίει τη Βουλή της!

Την απελευθερώνει από αυτές τις επιρροές και εκείνα τα άτομα που προσπάθησαν – κι ακόμα προσπαθούν – να φορέσουν «ζουρλομανδύα» στους πολιτικούς της και στο Πολίτευμά της.

Όσο μια χώρα παύει να είναι εθνικό κράτος και μετατρέπεται σταδιακά σε τοπική «Νομαρχία», τόσο η Πολιτική χάνει το νόημά της, οι πολιτικοί χάνουν την ευθύνη τους, ο λαός χάνει τα πολιτικά τους δικαιώματα, το δημόσιο συμφέρον της μένει ανυπεράσπιστο, οι εκπρόσωποί της διαφθείρονται, οι ηγέτες της υποτάσσονται, και οι χαχόλοι στους δρόμους μαζί με τα χαζοκάναλα τσιρίζουν «να καεί η Βουλή»!

Η Βουλή πρέπει να ξαναγίνει Βουλή!

Όχι «Πρυτανείο» γόνων και κλώνων μεγάλων «τζακιών» που υπηρέτησαν κατά καιρούς όλα τα αφεντικά – ντόπια και ξένα – αλλά δεν υπηρέτησαν ποτέ το δημόσιο και το εθνικό συμφέρον.

Σ’ αυτό τον τόπο δεν γεννήθηκε μόνο η Δημοκρατία.

Γεννήθηκε και ο Εξοστρακισμός.

Γεννήθηκε και η Νέμεσις.

ΝΖ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Πυρσός avatar
  Πυρσός 23/05/2010 00:20:21

  Δέν εἶναι κακό κάπου-κάπου νά καίγεται ἡ Βουλή… Βουλή πού καίγεται, πατρίδα πού ἀνθίζει.

 2. sirmar avatar
  sirmar 23/05/2010 00:27:37

  Η βούλη δεν φταίοι αλλα φταίνε Το 80% των Βουλευτών, οι Δημοσιογράφοι
  οι Εργατοπατέρες, και οι Δικαστικοί

 3. BENEAS GEORGIOS avatar
  BENEAS GEORGIOS 23/05/2010 00:29:10

  Να καεί, να καεί... και το γήπεδο του ΠΑΟ να το φτιάξουμε εκεί !!!!!!

 4. neotera avatar
  neotera 23/05/2010 00:31:13

  Οχι καλέ μου φίλε δεν είναι έτσι ! Για να γίνει βουλή η βουλή πρέπει αν όχι να καεί, να το φωνάξουμε όλοι με πάθος. Αδιάφορο αν θα καεί ή όχι, πάντως αυτό το θεατρικό σκηνικό αποτελεί το σύμβολο της κακοδαιμονίας μας. Οχι αλλο θέατρο, όχι αλλη κοροϊδία, είτε το πιστεύεις, είτε όχι. Αλλοι τρόποι ενάσκησης της πολιτικής λειτουργίας, που σημαίνει άλλα πρόσωπα. Πάντως η Κάθαρση με πολιτικούς όρους είναι απαραίτητη. Το ίδιο η σηματοδότηση της ήττας των δυνάμεων που αποπειρώνται την εθνοεκμηδένισή μας δια της εξαθλιώσεως, είτε "έλληνικές" είναι, είτε οι ξένες δυνάμεις που βρίσκονται από πίσω τους. Δεν υπάρχει, ή δεν διαφαίνεται φορέας ολοκληρωτισμού προς ώρας. Ούτε σενάρια αριστερά ή δεξιά σαν εκείνα που μας δίχασαν κατά την προηγούμενη κατοχή. Η ιδεολογία μας είναι η απλή νέα ελληνική, δημοκρατικίστικη. Που χονδρικά σημαίνει να επιστραφεί η συνταγματική εξουσία στον πολίτη, να ελέγχονται οι πολιτικοί, να μην κοροϊδεύουν και να τιμωρούνται αυστηρά, όπως ο καθένας σε μια κοινωνία επι τέλους υπεύθυνη. Οι οικονομικοί παράγοντες αντί να δίνουν 2% φερειπείν των κερδών τους μέσω του κράτους για τη συντήρησή μας να δίνουν 4% όπως στον πολιτισμένο κόσμο και να υπόκεινται στους νόμους όπως όλοι μας. Αν γίνει κάτι τέτοιο θα μας θαυμάσει ο κόσμος όλος και θα βρούμε τη θέση που ξέρουμε ότι πραγματικά μας αξίζει...

 5. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 23/05/2010 00:32:25

  Εγώ λέω να κάψουμε τους βουλευτές και να δώσουμε την Βουλή για γραφεία της Τερνα, και όλης της ενεργειακής παρέας.

 6. Πυρσός avatar
  Πυρσός 23/05/2010 00:32:56

  Ἄρα, ὅταν λέμε νά καεῖ ἡ Βουλή, ἄς μήν εἴμαστε τόσο «εὐαίσθητοι»: ἐννοοῦμε νά καεῖ τό ὑφιστάμενο πολιτικό σύστημα.

 7. Θραξ Αναρμόδιος avatar
  Θραξ Αναρμόδιος 23/05/2010 00:52:13

  Και από πότε το δημοκρατικό πολίτευμα αγαπητέ συντάκτα της ανάρτησης προβλέπει αντιπροσώπους βουλευτές; Που ως συντεταγμένη διμοιρία, υπακούοντας στα κελεύσματα του "αρχηγού" τους, ΠΑΡΑΒΑΙΝΟΥΝ την εντολή που έλαβαν από τους πολίτες ΧΩΡΙΣ να τους συμβεί τίποτε; ΠΑΡΑΒΑΙΝΟΥΝ τον όρκο τους κύριε. Τον όρκο τους. Και την πίστη την δική μας.

  Θα ψήφιζαν ΝΑΙ οι έλληνες πολίτες στα μέτρα, αν μπορούσαν να αποφασίσουν αυτοί οι ίδιοι και όχι οι αντιπρόσωποί τους;

  Θα ψήφιζαν την αύξηση του ΦΠΑ, της βενζίνης και τις περικοπές μισθών οι έλληνες πολίτες στα μέτρα, αν μπορούσαν να αποφασίσουν αυτοί οι ίδιοι και όχι οι αντιπρόσωποί τους;

  Λάθος δημοκρατία υπερασπίζεστε κύριε.
  Και κακώς μα πολύ κακώς ονομάζετε αυτό το πολίτευμα δημοκρατία.
  Αυτό το πολίτευμα ΔΕΝ ΤΙΜΑ την δημοκρατία των προγόνων μας.
  Είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της διαφθοράς και της εκμετάλλευσης. Είναι η αιτία και η μηχανή που παράγει την διαφθορά και την εκμετάλλευση αυτή η "δημοκρατία". Και πρέπει να την κάνουμε αληθινή δημοκρατία.


  Δημοκρατία χωρίς τον δήμο (τον λαό) να ψηφίζει και να νομοθετεί είναι σκορδαλιά χωρίς σκόρδο.

  Και ακριβώς η ρίζα των προβλημάτων μας είναι ότι οι θεσμοί μας, κόμματα, συνδικάτα, τοπική αυτοδιοίκηση κλπ κλπ, είναι βαθειά ΑΝΤΙ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ θεσμοί.

  Θραξ Αναρμόδιος

 8. Μisha avatar
  Μisha 23/05/2010 01:38:54

  H σημερινή Βουλή είναι τα Παλαιά Ανάκτορα του Κ-Όθωνα και της αντιβασιλείας του.
  Γι αυτό πριν καεί από την οργή του κόσμου καλύτερο θα είναι να μετατραπεί σε Μουσείο Υποτέλειας για να μπαίνουν οι νέοι να μαθαίνουν για τον Όθωνα,τους Άρμανσμπεργκ , Μάουρερ, Έιντεκ, Γκρένερ και Άμπελ, τη δυναστεία των Γλυξβούργων, τον Σκόμπυ , τον Τρούμαν, το ΝΑΤΟ , την ΕΕ μέχρι την σύγχρονη επιτροπεία ΔΝΤ-ΕΚΤ-ΕΕ.


  Αλλιώς ας καεί κι ας γίνει επέκταση του Εθνικού Κήπου ώστε να αποκτήσει μια κάποια χρησιμότητα, ως ελεύθερος χώρος,για το κοινωνικό σύνολο το συγκεκριμένο τμήμα της τερατούπολης μας.

 9. Bodinus1576 avatar
  Bodinus1576 23/05/2010 01:51:37

  Τα δύο μεγαλύτερα ευρωπαϊκά έθνη, η Γαλλία και η Αγγλία, τιμούν ως εθνικούς ήρωες, δύο ανθρώπους, που κλείσανε τα αντίστοιχα κοινοβούλια, τον Κρόμγουελ και τον Βοναπάρτη. Ο τελευταίος είπε στους Βουλευτές:Ποιον αντιπροσωπεύετε; Δεν αντιπροσωπεύετε τίποτα. Επομένως ατό είναι το ζητούμενο για το Κοινοβούλιο, να αντιπροσωπεύπσει ξανά εμάς. Να ξαναγίνει εθνική Αντιπροσωπεία.

 10. panos33 avatar
  panos33 23/05/2010 02:26:09

  εγω λεω απο το να γραφουμε ιδεες και να απασχολουμε τον εγκεφαλο μας με στεναχωρα πραγματα,(και το δικο μου ειναι γεματο)λεω και προτεινω σε σους διαβασουν το σχολιο μου,να δημιουργησουμε την αντιβουλη,εννοω…..να ανταλαξουμε ζωντανα, στην πλατεια συνταγματος ιδεες και σκεψεις,την πλατεια την συγκεκριμενη την αναφερω ωw σημειολογικη αναφορα διοτι ειναι απεναντι απο την αλλη,ο καθε ενας να φερει οτι εχει και εξηγω…πραγματα που θα βοηθησουν σε μια κουβεντα η οποια θα ειναι ανοιχτη να μιλαει οποιος θελει,χωρις κομματα και καλεσμενους και να καθιερωθει.επισης προτεινω να ξεκινησει απο δευτερα του αγιου πνευματος στις 17:00 και παλι το προτεινω ως σημειολογικη ημερα του αγιου πνευματος….γιατι ελπιζω ακομα στην ελευθερια και στην ειρηνικη ελευθερια, και ειμαι σιγουρος οτι οσοι ακομα πιστευουμε στην ειρηνικη ελευθερια,αν καθιερωσουμε μια δικη μας αντιβουλη, εχουμε ελπιδα.

  • unfair avatar
   unfair @ panos33 23/05/2010 04:16:05

   @panos33
   Αν κ καταλαβαίνω [νομίζω] το σκεπτικό σου, μόνον γραφικοί θα φαινόμασταν στους περαστικούς, χώρια που φαντάζομαι πως λόγω τόπου-χρόνου, πολλά άτομα δεν θα μπορούσαν να έρθουν, όπως κ το να μιλάνε ο ένας κ ο άλλος ...δεν θα οδηγούσε πρακτικά κάπου.
   Αν μου επιτρέπει η εδώ "παρέα", το σκεπτικό της πρότασης του panos33 έχει βάση. Τι θέλω να πω, Υπάρχουν άτομα ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ αλλά δεν θέλουν να αναμιχθούν πολιτικά, υπάρχουν άτομα που προσπαθούν με την όποια λογική έχουν, να πουν τον προβληματισμό τους κ την ανάλογη πρόταση τους για α, β, γ θέματα.
   Υπάρχουν άνθρωποι που προσπαθούν να βλέπουν θετικά, έστω κ μέσα στο σκοτάδι, αλλά συγκρατούνται, δεν τους αρέσουν οι ετικέτες, δεν ζητάνε αίμα [αν κ επιθυμούν δικαιοσύνη], ξέρουν πως είναι ανθρώπινο να κάνεις λάθη. Κ για να μην λέω κ πολλά, προτείνω να δημιουργηθεί ένα φόρουμ "κυβερνητικό", με θέματα ανάλογα των υπουργείων, που θα μπορεί όποιος θέλει με τρόπο πολιτισμένο να συμμετέχει στα "κοινά" με τις ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ του, τις ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ του, κ ίσως έτσι να δώσουμε ένα παράδειγμα του πραγματικού προβληματισμού μας για τα γινόμενα στην χώρα μας.

 11. tk? avatar
  tk? 23/05/2010 02:38:46

  ..αν αυτό που ζούμε λέγεται δημοκρατία, είναι σίγουρο ότι θα βγούν πολύ συντομα απ'τους τάφους αυτοί που όρισαν την Δημοκρατία και όλοι οι υπόλοιποι επίσης, που έχυσαν χιλιάδες ποτάμια αίμα γι'αυτήν...και θα βγούν πιο αποφασισμένοι απ'οτι πριν..
  ..έλεος, υπάρχει και Θεός!

  • Θραξ Αναρμόδιος avatar
   Θραξ Αναρμόδιος @ tk? 23/05/2010 04:34:58

   Κοροϊδευόμαστε.

   Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι, οι περισσότεροι άνθρωποι, που πιστεύουν πως αρκεί να βρούμε τους έντιμους και ηθικούς πολιτικούς (σαν τον κ. Απ. Κακλαμάνη για παράδειγμα και άλλους) να τους επιλέξουμε (ψηφίσουμε) για την επόμενη τετραετία, ώστε να λύσουν τα προβλήματά μας. Τα προβλήματα της οικονομίας, τα εθνικά, της παιδείας κλπ.

   Ναι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι. Μεγάλοι άνθρωποι. Με εμπειρία ζωής. Οχι μικρά παιδιά.

   Δεν θα το λύσουμε το πρόβλημα. Ποτέ. Διότι το αρνούμαστε. Αρνούμαστε να συνειδητοποιήσουμε ποιο είναι βασικά το πρόβλημα.

   Το πρόβλημά μας είναι η Δημοκρατία. Η πραγματική δημοκρατία. Εκείνη η δημοκρατία που είναι ασύμβατη με το οικονομικό σύστημα το βασισμένο στο κέρδος, το χρήμα και τους κανόνες της αγοράς.

   Γι' αυτό κι εμείς, όπως και οι άλλοι λαοί, 200 τόσα χρόνια μετά την απελευθέρωσή μας, κάνουμε κύκλους και γυρνάμε στο ίδιο σημείο. Και στο ίδιο χάλι.

   Εν ολίγοις πιστεύουμε ότι αν πάρουμε κάποιον φρεσκοπλυμένο και παρφουμαρισμένο και πεντακάθαρο και τον πετάξουμε μέσα στον βόθρο, αυτός θα παραμείνει καθαρός.

   Θραξ Αναρμόδιος

   • nancy avatar
    nancy @ Θραξ Αναρμόδιος 23/05/2010 07:36:09

    κ. Θράξ, πριν ολοκληρώσετε το σκεπτικό σας για τη δημοκρατία που μπορεί να βρεί κάποιους σύμφωνους, βάζετε σε παρένθεση το διευκρινιστικό που εννοείτε, και μπάμ, τα τινάζετε όλα στον αέρα. Με βρίσκετε απολύτως διαφωνούσα και με την πρόταση, και με το πρόσωπο, και με την ηλικία. Αρκετά πια με τους συνταξιούχους της πολιτικής και τα παιχνίδια τους.

   • Χαμενος avatar
    Χαμενος @ Θραξ Αναρμόδιος 23/05/2010 07:37:18

    Κάποιος A. Einstein είχε πει πως αν ένα πρόβλημα είναι δυσεπίλυτο σημαίνει ότι δεν είναι σωστά διατυπωμένο.

   • nancy avatar
    nancy @ Θραξ Αναρμόδιος 23/05/2010 07:59:29

    Χαμένε, εγω την πρόταση την κατάλαβα, αλλα η άποψή μου είναι αντίθετη. Βολεύτηκαν απ το σύστημα και αναπαράγουν την ανέμπνευστη πολιτική για τους λόγους που ανέφερα. Δεν βλέπω κανένα νόημα στην επανεπιλογή τέτοιων προσώπων. Με πιάνει ασφυξία, λυπάμαι.

   • nancy avatar
    nancy @ Θραξ Αναρμόδιος 23/05/2010 08:00:34

    Εξ άλλου, η φωτο τα λέει όλα χιχι

   • Φερώνυμος avatar
    Φερώνυμος @ Θραξ Αναρμόδιος 23/05/2010 10:12:36

    Σωστά επισημαίνετε το πρόβλημα!
    Θα πρέπει να δοθεί νομοθετική εξουσία στους πολίτες μέσω
    ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΩΝ. Δηλ. να ακολουθήσουμε το Ελβετικό σύνταγμα όπου άν 100 000 πολίτες το ζητήσουν μπορούν να θέσουν νόμο
    πρός ψήφιση ή ακύρωση ψηφισθέντος νόμου της Βουλής.
    Γιατί κανένας δέν αναφέρεται σε αυτή τη ρύθμιση;

 12. ευτυχια avatar
  ευτυχια 23/05/2010 04:14:00

  Ή ανάρτηση δείχνει είτε έλλειψη χιούμορ συνδυασμένη με οποιασδήποτε κατανόηση της σημερινής πραγματικότητας είτε ανησυχία για το τομαράκι μας. Φυσικά δεν μπορώ να διακρίνω το ποιός συγκεκριμένος βουλευτής βρίσκεται πίσω απ αυτό αφού όλοι΄διακρίνονται τα παραπάνω χαρακτηριστικά.Οπότε δεν το σχολιάζω-τα είπαν όλα οι φίλοι που σχολίασαν ήδη.

 13. zackii avatar
  zackii 23/05/2010 06:41:23

  Όποιος έχει γνωρίσει Έλληνες πολιτικούς και έχει συζητήσει μαζί τους, απορεί πως αυτοί οι άνθρωποι με το μυαλό που έχουν λαμβάνουν αποφάσεις για την διακυβέρνηση μιας χώρας - οποιασδήποτε χώρας. Οι περισσότεροι θα αποτύγχαναν και ως κλητήρες ακόμα.

 14. neotera avatar
  neotera 23/05/2010 08:24:07

  zackii Ακριβώς έτσι είναι ! ))

 15. ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ avatar
  ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 23/05/2010 09:17:35

  Οχι,να μην καεί,να μην καεί το μπ....λο η Βουλή. Γιά τον λόγο και μόνον,ότι μπ....λο χωρίς που...νες,δεν είναι μπ...λο.Αυτές που φωλιάζουν εκεί μέσα,τις έχουν φτυσμένες ακόμα και οι λεπροί ναύτες,των ταρσανάδων της Ταγγέρης.
  Αλλού βρίσκονται οι οίκοι ανοχής.Εκεί να στοχεύσετε.Στίς μισθωμένες επαρχιώτισσες κοκότες,που την είδαν Λαίδες,Φρύνες κι Ασπασίες.Μά βρέ κουτά,οι εταίρες της αρχαιότητας,ήταν εκτός από όμορφες και σοφές.Καλλιεργημένες.Δεν βρέθηκαν τυχαία πλάι σε Σωκράτηδες και Μεγαλέξαντρους.Και οι σκοποί τους ήσαν άλλοι. Οχι ο μπεζαχτάς.Οι σημερινές βλαχομπαρόκ ρέπλικες,αυτές που ξετσίπωτα σας εκμαυλίζουν και σας χλευάζουν μέσα στό ίδιο σας το σπίτι,είναι που θέλουν κράξιμο.Πίσσα και πούπουλα,όπου τις βρείτε.
  Πλουσιώτατος πάλι ο σημερινός Τύπος-ψιλικαντζίδικο.Με τεράστιο succes,το μονότονο refrain γιά τον Τέως.Ε,καλά !!! Αυτός τους πονάει και τους τσούζει,ακόμα και εν τη αποστρατεία του.Χάσαν τον ύπνο τους και σπαρταράνε σάν τα ψάρια.Ομως κι αυτός άς πρόσεχε.Σε παλάντζες και διφορούμενους,άς μην άνοιγε την πόρτα του ο ξεκούραστος.

 16. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 23/05/2010 10:09:23

  Διαφωνώ στο να καεί η Βουλή, μια χαρά νεοκλασικό κτίριο είναι τι σας έκανε;

  :-)

 17. Θραξ Αναρμόδιος avatar
  Θραξ Αναρμόδιος 23/05/2010 10:31:03

  @nancy

  μάλλον δεν διαβάσατε όλο το σχόλιό μου. Και τι να πρωτοδιαβάσει κανείς σήμερα; Δεν ξέρω τι εννοείτε με το δικό σας, αλλά το δικό μου δεν είναι τιμητική αναφορά ούτε στον κ. Κακλαμάνη, ούτε σε αυτούς που κατασκεύασαν αυτό το Ολιγαρχικό σύστημα και το ονόμασαν Δημοκρατία.

  Θραξ Αναρμόδιος

  • nancy avatar
   nancy @ Θραξ Αναρμόδιος 23/05/2010 10:41:30

   Εαν ήταν ειρωνική αναφορά στον πρ. Πρόεδρο, τότε συμφωνούμε. Το θέμα είναι πώς αντιμετωπίζεται αυτή η "Δημοκρατία".

   • Θραξ Αναρμόδιος avatar
    Θραξ Αναρμόδιος @ nancy 23/05/2010 12:13:36

    Δεν ξέρω.

    Ειλικρινά. Με απασχολεί και δεν νομίζω ότι αρκώ εγώ για να δώσω την απάντηση. Είμαι λίγος.

    Η σκέψη που κάνω, και που μπορεί να μην είναι και καθόλου σωστη, είναι πως μερικές φορές κάποιοι οργανισμοί, όπως το σώμα της δικής μας κοινωνίας τώρα, είναι πολύ άρρωστοι για να ελπίζουν πως θα βρουν γιατρειά. Με κάποιο φάρμακο ή θεραπεία. Η μόνη λύση ίσως να είναι το "μοιραίο".

    Και το μοιραίο στην δική μας περίπτωση ίσως να είναι η επερχόμενη και διαφαινόμενη οικονομική καταστροφή, που θα φέρει πολλά πολλά δεινά και στην χώρα και στον καθένα μας.

    Οι κοινωνίες και τα έθνη δεν πεθαίνουν βέβαια έτσι εύκολα ούτε και χάνονται. Συνήθως τέτοιες οριακές καταστάσεις δημιουργούν τους όρους μιας αναγέννησης.

    Αυτό είναι το μόνο που λέω στον εαυτό μου, για να έχω κι εγώ μια ελπίδα.

    Θραξ Αναρμόδιος

 18. Θραξ Αναρμόδιος avatar
  Θραξ Αναρμόδιος 23/05/2010 10:41:38

  @Φερώνυμος: "Γιατί κανένας δέν αναφέρεται σε αυτή τη ρύθμιση;"

  Δεν αναφέρεται κανένας στα αυτονόητα πια.

  Το πλαίσιο της δημόσιας συζήτησης και προβληματικής έχει τεθεί από καιρό και ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΕΙΤΑΙ στενά. Το πλαίσιο.

  Μπορεί να παρακολουθήσετε ώρες επί ωρών πολιτικών συζητήσεων στην τηλεόραση και σελίδες επί σελίδων στα έντυπα μέσα, αλλά δεν θα δείτε καμμία αναφορά στο προφανές. Το οποίον είναι ότι το πολιτικό μας σύστημα
  -για δυο αιώνες, γεννά τρέφει και συντηρεί την διαφθορά
  -είναι πρακτικά ανέλεγκτο και ανεξέλεγκτο
  -αρνείται την πραγματική λήψη αποφάσεων στον απλό πολίτη
  -σφετερίστηκε ένα όνομα, όπως ο λύκος την προβιά
  -δεν έχει καμμία σχέση με την δημοκρατία.

  Θραξ Αναρμόδιος

 19. Orestios avatar
  Orestios 23/05/2010 11:04:30

  Το θέμα δεν είναι το σύνθημα αλλά ο συμβολισμός του κτιρίου.
  Σήμερα τί συμβολίζει η Βουλή? Μήπως την αντιπροσώπευση του λαού?
  Μήπως την υποταγή στο ΔΝΤ? Μήπως την κλεπτοκρατία, που τολμά να κατηγορεί όλο το έθνος ως κλέφτες και απατεώνες? Σκεφτείτε εσείς ότι άλλο θέλετε.

  Η Βουλή είναι στόχος από τον Δεκέμβρη του 2008. Τότε επιχειρήθηκε το κάψιμό της από τις δυνάμεις της αλλαγής. Σήμερα δεν συντρέχει τέτοιος λόγος μιας και οι δυνάμεις αυτές, που επιχέιρησαν τότε, είναι στην εξουσία. Μόνο για λόγους προβοκάτσιας θα στηνόταν μια πυρπόληση. Όπως τότε με το Ράιχσταντ. Ο κατηγορούμενος θα είναι ο ίδιος, όπως και τότε. Οι Μπολσεβίκοι. Ξέρουμε όμως ποιοί ήταν οι πραγματικοί υπαίτιοι. Οι σοσιαλιστές του Χίτλερ.
  Τέτοια βίαια συνθήματα είναι χαρακτηριστικά της σοσιαλιστικής ιδεολογίας, που ενισχύει την βία. Είναι στο πνεύμα του σοσιαλισμού οι βίαιες πράξεις και η ενθάρυνσή τους.
  Εμπνευστές αυτών των συνθημάτων αναζητήστε τους στους χώρους των σοσιαλιστών. Μόνο αυτοί είναι ενάντια στην Δημοκρατία.

 20. theagpar avatar
  theagpar 23/05/2010 12:48:41

  Οχι μονο να καει....
  Σταχτη να γινει.Να μη μεινει κολυμπηθροξυλο. Και σουτια στους υπαλληλους της.

 21. Κάποιος. avatar
  Κάποιος. 23/05/2010 12:50:47

  Νομίζω ότι στο σύνθημα "Να καεί το μπουρδέλο η Βουλή" δεν γίνεται αναφορά στην κατάργηση της δημοκρατίας, του κοινοβουλίου ή στην καταστροφή του νεοκλασσικού κτηρίου, αλλά στο συμβολικό "κάψιμο" του σύγχρονου διεφθαρμένου πολιτικού εκτρώματος που ζει και αναπνέει στον συγκεκριμένο χώρο.
  Δυστυχώς ένας ακόμα αρνητικός παράγοντας που σκιάζει την κοινοβουλευτική μας δημοκρατία εκτός από την διαφθορά και την έλλειψη ηθικών αξιών και πολιτικών οραμάτων για τον τόπο ,είναι ότι εξαιτίας των εκλογικών νόμων(ενισχυμένη αναλογική) δεν αντιπροσωπεύει την βούληση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.
  Πχ 3.000.000 ψήφοι σε σύνολο 7.000.000 ψηφισάντων δίνουν την δυνατότητα στο πρώτο κόμμα να καθορίζει αυτοδύναμα τις τύχες του τόπου.

 22. V for Vendetta avatar
  V for Vendetta 23/05/2010 13:20:38

  Remember, remember the 5th of November.

  Νομίζω ότι η απάντηση στο σύνθημα είναι το V for Vendetta!

  ΥΓ. για την Ελλάδα, remember, remember the 29th of November!

 23. ευτυχια avatar
  ευτυχια 23/05/2010 16:15:53

  Ποια Δημοκρατία, βρε τρελλαμένοι φίλοι μου? Είναι Δημοκρατία να έχει ο Τσοχατζόπουλος 200 λεωφορεία του ΟΑΣΘεσσαλονίκης και σπίτια με λιοντάρια (τελείως κιτς!!)-όπως λένε όλοι στην Θεσσαλονίκη, ο Σιούφας το μισό Κολωνάκι (όπως λέει το Θέμα σήμερα) κι ο ΑΥΤΟΔΗΜΙΟΥΡΓΗΤΟΣ Αρης σπίτια 3.000.000 ευρω απο την πλάτη σας ενω εσείς ΠΕΙΝΑΤΕ. Αν έκαναν κάτι δημιουργικό στην ζωή τους να είχαν και την Ακρόπολη, αλλά αυτοί οι ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΙ που κατάφεραν να μας χρεώσουν 350 δις, δικαιούνται να τα έχουν? Εκαναν το καθήκον τους? Κάναν την ζωή μας καλύτερη όπως υποσχέθηκαν για να τους ψηφίσουμε?Για ποιά Δημοκρατία μιλάμε? Για μια επικερδή μπίζνα των ολίγων λαμόγιων εις βάρος του κοινωνικού συνόλου μιλάμε. Η Δημοκρατία είναι ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ κι οι αποτυχημένοι να πάνε ΦΥΛΑΚΗ όπως πάει κάθε έμπορος που εξέδωσε ακάλυπτες επιταγές. Οχι μόνο αυτοί που έκλεψαν, αλλά κι αυτοί που υποσχέθηκαν και ΑΠΕΤΥΧΑΝ.

 24. ευτυχια avatar
  ευτυχια 23/05/2010 16:43:22

  globek@
  καμμια αντιρρηση και τον Καραμανλή κι όλους αυτούς που μας παραμυθιάζουν με ψέμματα για μαιμού Δημοκρατίες. Την Δημοκρατία θα την φτιάξουμε εμείς όταν θα στείλουμε τις κόρες του Μητσοτάκη στην κουζίνα τους που δικαιούνται να κάνουν και Κόμμα επειδή πείσμωσαν που δεν την βγάλαμε αρχηγό.Με τι λεφτά, βρε?Γιατί τα δικά μας παιδιά πεινάνε?Γιατί Τζάκρη δικαιούνται να φοράνε 6.000 ευρώ φορέματα και να διορίζουνε τα χωριά τους στο Δημόσιο?

 25. stathis!!!! avatar
  stathis!!!! 24/05/2010 10:46:50

  http://www.youtube.com/watch?v=0SG_GbdUp-M
  Αν θέλεις κοίτα το πάρα πάνω... ίσως να είναι τελικά πράξη πολιτισμού και ανθρωπιάς να καεί το περγαντί.. Όταν ο λαός επαναστατεί σε κάτι άδικο, ολιγαρχικό.. τότε πάει να πει ότι έχει αρχίσει να σκέπτεται διαφορετικά!! Υποδαυλίζει την βολή του και την ζωούλα του.. και αγωνίζεται για κάτι δίκαιο και όμορφο!! Το 21’ και το 40’ όπως και σήμερα πρέπει να πάμε κόντρα στο άδικο!! Ευχαριστώ ή ακόμα στο bezedakos.blogspot.com

 26. GORGO avatar
  GORGO 29/05/2010 20:36:51

  ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΤΑΝ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΖΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΟΡΙΟ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΕΧΕΙΑΣ.....ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΣΑΝ ΚΤΙΡΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 300 ΛΥΚΟΥΣ ΠΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ "ΜΕΓΑΛΕΙΟ" ΑΥΤΗΣ.......ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΓΛΙΤΩΣΕ ΤΗ ΣΦΑΓΗ ΒΕΛΑΖΩΝΤΑΣ........

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.