Η Αριστερή Πλατφόρμα κάνει επίθεση… με οπισθοχώρηση
11/08/2015 13:57
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Αριστερή Πλατφόρμα κάνει επίθεση… με οπισθοχώρηση

Επίθεση του Iskra.gr με… άσφαιρα πυρά

Επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπολύουν από το πρωί τα μέλη της Αριστερής Πλατφόρμας αλλά και ο ιστότοπος iskra.gr, σύμφωνα με τον οποίο «θηλιά στο λαιμό του λαού θα αποτελέσει το νέο τρίτο μνημόνιο, το οποίο φαίνεται ότι λαμβάνει την τελική του μορφή, μετά και τις συνομιλίες μεταξύ της κυβέρνησης και του λεγόμενου κουαρτέτου των θεσμών που ολοκληρώθηκαν το πρωί της Τρίτης (11/8).

Στο ίδιο πλαίσιο το site αναφέρει πως «οι κατευθύνσεις με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα που περιλαμβάνονται στο συνολικό μνημόνιο και τα προαπαιτούμενα μέτρα που θα περιλαμβάνονται τόσο στο πρώτο πακέτο, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί έως το απόγευμα της Τρίτης (11/8) στην Βουλή, όσο και στο δεύτερο που θα προωθηθεί έως το τέλος Οκτωβρίου, είναι πρωτοφανούς σκληρότητας». Είναι επίσης σημαντική η αντίδραση του βουλευτή Κώστα Λαπαβίτσα που υπογράμμισε με νόημα πως «πλέον δεν έχουμε συμφωνία, αλλά Μνημόνιο». Στη συνέχεια επισήμανε πως “εγώ -και άλλοι σαν κι εμένα- έχουμε εκλεγεί σε βάση αντιμνημονιακή. Αυτό ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτό ήταν το πρόγραμμά του. Τώρα έρχεται μια σειρά μέτρων εξαιρετικά σκληρών που συνιστούν ένα νέο μνημόνιο στην ίδια λογική με τα μέτρα που κατέστρεψαν την Ελλάδα τα τελευταία 5 χρόνια», είπε ο κ. Λαπαβίτσας, ενώ στη ερώτηση αν σκοπεύει να παραιτηθεί απάντησε ότι είναι συνεπής προς τους εκλογείς του, ενώ εκτίμησε ότι δεν χρειάζονται εκλογές τη στιγμή αυτή”.

Αυτά καλά έως εδώ σύντροφοι. Αλλά για να πάρουμε τα χειμερινά ανάκτορα δε μπορούμε απλά να χτυπάμε το κουδούνι. Πρέπει να μπουκάρουμε μέσα.

Και αναρωτιέται κάποιος: Μήπως με το να παραμένει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ η Αριστερή Πλατφόρμα, ακόμα και αν καταψηφίζει τα μέτρα, στην ουσία, στηρίζει την κυβέρνηση και την βοηθάει να περάσει το πιο σκληρό Μνημόνιο; Γιατί είναι σε κάθε περίπτωση σαφές, πως η αν ομάδα Λαφαζάνη, Ζωής κτλ ήθελα πραγματικά να τα διαλύσει όλα ώστε να μην περάσει το Μνημόνιο, θα εφάρμοζε τακτική “καμικάζι” στη Βουλή: Καταψήφιση, ανεξαρτητοποίηση και όλα μπάχαλο. Από την άλλη, αυτό που στρατηγικά έχει επιλέξει τώρα, στην ουσία «βάζει πλάτη» στην κυβέρνηση για να περάσει τα μέτρα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Άλυτη Εξίσωση avatar
  Άλυτη Εξίσωση 11/08/2015 14:21:38

  Αφού η κυβέρνηση έχει ακόμα στη διάθεσή της πρόθυμους ...βαστάζους που τα ψηφίζουν όλα χωρίς αντιρρήσεις, γιατί να πάρει τον Μουτζούρη της διάσπασης η Α.Π; Νομίζω πως έτσι το σκέφτονται οι Πλατφορμάτοι σύντροφοι και δίνουνε την ευκαιρία στον Τσίπρα, να ''ζυμωθεί'' με τις υπόλοιπες μνημονιακές δυνάμεις, ώσπου να ομογενοποιηθεί πλήρως. Σκακιστικά, σωστή η κίνησή τους.

  • ορεσείβιος avatar
   ορεσείβιος @ Άλυτη Εξίσωση 11/08/2015 14:38:03

   Οσο νάναι έχει μια ηθική αυτή η αριστερά!!!! Σεμνά και επαναστατικά τσεπώνουμε τα ευρόπουλα του μισθού, βρίσκουμε και μερικούς-ές ποιήτριες που τσιμπάνε χειρότερα και από κοκωβιούς , πουλάμε την επανάσταση και όλα είναι μια χαρά. Διατί να το κρύψωμεν άλλοτε ,που έλεγε και ο χαροξεχασμένος στις δόξες του. Πρώτη φορά γέμισε παράδες η αριστερή τσέπη , τώρα θα το σταματήσουμε? Για ένα κολομνημόνιο , για τον κολοφουπουά θα πέσει η κυβέρνηση? Ζούμε ηρωικές στιγμές...Ποιητικές... Τι ωραία που ακούγονται τα τάλαρα...Γκλίν, γκλόν... Ηχος πλάγιος, αριστερός...

   • Άλυτη Εξίσωση avatar
    Άλυτη Εξίσωση @ ορεσείβιος 11/08/2015 15:34:42

    :-) Για ποιάν αριστερά ομιλείτε ακριβώς αγαπητέ ορεσείβιε; Δεν φαντάζομαι να θεωρείτε τον ΝεοΠασόκο μνημονιοΤσίπρα ''αριστερό'' επειδή το δηλώνει, για να το απαξιώσει; Στην πολιτική, καλό είναι να κινείται κανείς ψύχραιμα, με σύστημα, με πρόγραμμα και τακτική. Όχι υπακούοντας στο θυμικό του και στις επιταγές των παρορμήσεών του. Ποιός έκανε στροφή και άλλαξε απότομα πορεία; Αυτός να πάρει και την ευθύνη του νέου του αυτοπροσδιορισμού. Γιατί να τον διευκολύνει αλήθεια κανείς; Ας πατήσει στ΄αγκάθια που διάλεξε για δρόμο του και ας ματώσει, αφού αυτό μονάχα μπορεί. Υ.Γ : Εφευρετικό αυτό το γκλιν γκλον που ηχεί στ΄αυτιά σας, από τα πίπτοντα στον ντορβά περίσσια τάλαρα, μα δυστυχώς, δεν κολλάει εκεί που πασχίζετε να το κολλήσετε. Αναζητήστε τους στον φυσικό τους χώρο αυτούς, που όφειλαν να ''βοηθήσουνε'' την κυβέρνηση ετούτη να ...πέσει γιατί αυτοί πιστεύουν, οτι τα κάνουν όλα πολύ καλύτερα. Ιδού λοιπόν πεδίον δόξης ! Αλλά μπααααα.... Περιμένουνε απ΄τον Λαφαζάνη να τους ξελασπώσει. Δεν πάει έτσι. Όποιος έχει τα κότσια, αρπάζει και την εξουσία. Δεν του την προσφέρουνε στο πιάτο οι αντίπαλοι, ποτέ. Μόνο στα όνειρα τ΄απατηλά, συμβαίνουν τέτοιου είδους ...θαύματα! Ελάτε στην πραγματικότητα.

    • ορεσείβιος avatar
     ορεσείβιος @ Άλυτη Εξίσωση 12/08/2015 07:41:25

     Για το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού, χύθηκαν τόνοι κροκοδείλιων δακρύων από ευαίσθητες ψυχές με αριστερό υπόβαθρο. Καλή μας ποιήτρια, οι άνθρωποι που μας κυβερνούν ,διατυμπανίζουν μόνοι τους σε κάθε τόνο και συχνότητα ότι είναι η πρώτη φορά αριστερά. Το πως τους κρίνουμε ημείς οι απέξω δεν αλλάζει την δική τους θέση. Θέλουν να είναι αριστερά. Δικαίωμα τους το καραγκιοζιλίκι. Ολων τους. Όχι μόνο των "προδοτών" που τους χαρακτηρίζουν οι τάχα μου γνήσιοι και "ορθόδοξοι" της αριστεράς καρότσας. Ολοι τους παίζουν σε ένα θέατρο σκιών, ένα καραγκιόζ μπερδέ, και νομίζουν κιόλας ότι επιτελούν μεγάλο έργο.. πανάσταση , πουλάνε, ότι κάνουν....Με μισθό.. Πάντως εσείς μπορείτε να μετακινηθείτε πλέον με ασφάλεια λίγο παρακάτω, στο επόμενο στενό σας περιμένει νέος παπατζής , με καινούργια τράπουλα, για να σας πουλήσει νέα κόλπα...Φυσικά εσείς ως έμπειρη δεν θα ξεγελαστείτε, είσθε σε θεση να κόψετε φάτσα και να εμπιστευτείτε την επαναστατική ρώμη του Λαφαζάνη.. Πάντως πέραν των άλλων ρωτήστε τον και για την πετυχημένη του βαφή... Μα πιστεύετε στα αλήθεια ότι μερικοί βαψομαλιάδες θα φέρουν την επανάσταση? Θα βγούμε λοιπόν στο μειντάνι εναντίον του καπιταλισμού και θα ψάχνουμε, πέραν των άλλων αναγκών της επανάστασης, και την βαφή νο 28?

     • Άλυτη Εξίσωση avatar
      Άλυτη Εξίσωση @ ορεσείβιος 12/08/2015 17:21:32

      α) Κανείς δεν είναι ό,τι δηλώνει, ΑΛΛΑ Ο,ΤΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ. Eίναι σαν οι τρελοί του Isis ξαφνικά, ν' ...αυτοπροσδιοριστούνε ως Χριστιανοί...ανθρωπιστές. Δεν θα πείσουν, παρά μόνο υστερόβουλους - διαταραγμένους. Το ίδιο και οι ΜνημονιοΣυριζαίοι, δεν πείθουνε κανέναν φυσικά ως .. αριστεροί, αλλά εξυπηρετεί πολύ ωραία η δόλια ταύτιση, όσους επιχειρούν επιπολαίως, να διασύρουνε την Αριστερά. 2) Εσείς, να μείνετε εκεί που είσαστε αγαπητέ. Στα όρη. Που να τρέχετε τώρα; Έχετε εκ γενετής εξάλλου ανακαλύψει και ακολουθήσει πιστά τη Μία, Μοναδική και Σωτήρια οδό. Εμένα επιτρέψτε μου να παραμένω ανήσυχη, απόλυτη και πάντα έτοιμη να πειραματιστώ, εγκαταλείποντας πανεύκολα τους μέτριους και τους αποτυχημένους. Μόνο η Αρχή καταδεικνύει τον Άνδρα κι έχω υποχρέωση στον εαυτό μου, να δίνω ευκαιρίες ώσπου να επιλέξω τον ικανότερο. Δε θα φοβηθώ το λάθος και δε θα μείνω από φόβο, κολλημένη στο λάθος παλιό. 3) Πριν λίγο καιρό ο σατανάς για τα ανεξάρτητα ΜΜΕ, λεγόταν Τσίπρας. Σήμερα που το κανίς προσκύνησε, τον σατανά τον λένε Λαφαζάνη. Καταλάβετέ το, τα πρόσωπα δεν έχουν σημασία, είναι αναλώσιμα. Σημασία έχουνε οι ιδέες, οι πρακτικές και οι πολιτικές. Σημασία έχει να υπηρετεί κανείς πιστά και αμετακίνητα τις εντολές της πλειοψηφίας και να΄χει επίγνωση, πως είναι μόνο υπό προθεσμία εξουσιοδοτημένος. Δεν είναι ούτε Μεσσίας, μα ούτε κι Αυτοκράτορας. 4) Μην καταφεύγετε σε απελπισμένα, λαϊκίστικα σχόλια για τα ...μαλλιά του κάθε κ.Λαφαζάνη. Αυτά, είναι αντικείμενο συζήτησης, αποκλειστικά για κομμώτριες.

 2. Αχιλλέας Π. avatar
  Αχιλλέας Π. 11/08/2015 14:27:27

  Tελικα έχετε δίκιο. Η "μέθοδος" Λαφαζάνει αποτελεί το εξ αριστερών στήριγμα του Τσίπρα. Εφαρμόστηκε ήδη στη φάση της υποψηφιότητας του Τσίπρα για την Προεδρία της κομισιόν, όπου ο Λαφαζάνης και η Αριστερή πλατφόρμα διαφώνησαν κάθετα με το πέρασμα του αρχηγού του Σύριζα στην υπηρεσία του ταξικού εχθρού, αλλά τελικά ο Λαφαζάνης δήλωσε νομιμοφροσύνη προς τις τελικές αποφάσεις του Αρχηγού και του κόμματος, με το περίφημο : "'O γέγονε, γέγονε". Νομίζω θα συνεχίσει αυτή την τακτική, διότι η εξουσία είναι γλυκια, και μάγισσα σαν την Κίρκη...Άν κάνει το λάθος που περιγράφετε, ξέρει πολύ καλά οτι ο Τσίπρας του επιφυλάσσει την τύχη του Αλαβάνου και του Κουβέλη...

  • Άλυτη Εξίσωση avatar
   Άλυτη Εξίσωση @ Αχιλλέας Π. 11/08/2015 15:42:38

   Αυτά, last year αγαπητέ :-). Κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι κι έχετε χάσει τα συναρπαστικότερα τεύχη. Η ανατρεπτική συνέχεια επί της οθόνης, αλλά στην ώρα της!! Η εξουσιολαγνεία δεν είναι γλυκειά, είναι η απόδειξη της διαφθοράς σου, όταν διαπιστώνεται. Εμείς να δείτε όμως, τι του επιφυλάσσουμε του βολικού ''ΟχιΝαί'' κ. Τσίπρα! Ούτε στην πιο τρελή του φαντασία! χαχαχαχα.

   • airman avatar
    airman @ Άλυτη Εξίσωση 11/08/2015 18:32:24

    Φοβάμαι ότι δεν έχετε εικόνα της ευρύτατης φαντασίας του ξεπεσμένου - μέχρι πρώτινος - ήρωά σας! Θα εκπλαγείτε που δεν θα ιδρώσει καν το αυτί του!

    • Άλυτη Εξίσωση avatar
     Άλυτη Εξίσωση @ airman 11/08/2015 20:52:45

     Δεν υπάρχουνε ''ήρωες'' αγαπητέ, παρά μονάχα στη φαντασία σας. Δεν παίζουμε σε ταινία, ούτε και ζούμε σε παραμύθια. Έχουμε να κάνουμε με προβλήματα και με ανθρώπους που καλούνται να τα επιλύσουν. Αυτοί όμως που εξουσιοδοτήσαμε ώστε ν' ασκήσουν την εξουσία εδώ και 40 χρόνια, δυστυχώς αποδείχτηκαν περιορισμένων ικανοτήτων. Ψυχικών, διανοητικών και διοικητικών. Έτσι, βρισκόμαστε εδώ που βρισκόμαστε και οι επιλεκτικές προσωποποιήσεις των ευθυνών ισοπεδωτικά, φοβάμαι οτι αποδεικνύουν απλώς αδικαιολόγητη ανωριμότητα και επιπόλαιη κρίση. Ας είμαστε ρεαλιστές. Ο κ. Τσίπρας, αποδείχτηκε ακόμα ένας κομπάρσος της Ιστορίας. Δεν μπόρεσε να γίνει τελικά, τίποτε περισσότερο. Για τόσα ήτανε ο άνθρωπος και χάνουμε την ώρα μας μαζί του. Καμένο χαρτί. Στο καλό να πάει και να μας αδειάσει τη γωνιά το συντομότερο. Τόσο απλά. :-)

     • airman avatar
      airman @ Άλυτη Εξίσωση 12/08/2015 07:38:22

      Στη δική σας φαντασία ήταν ήρωας όχι στη δική μου!

     • Άλυτη Εξίσωση avatar
      Άλυτη Εξίσωση @ airman 12/08/2015 17:30:27

      Λάθος ...μαντέψατε. Στη φαντασία των κολλημένων προσωπολατρών παίζουνε οι ...ήρωες και οι ...σωτήρες. Εσείς που προσκυνάτε τόσα χρόνια αμετανοήτως φθαρμένα... Τοτέμ, κρίνετε λανθασμένα εξ ιδίων τα αλλότρια. Για μένα, είναι όλοι αναλώσιμοι. Επιλέγονται, Δοκιμάζονται, Αποτυγχάνουν, Απορρίπτονται. Με συνοπτικές πλέον διαδικασίες, γιατί δεν έχουμε καθόλου χρόνο.

     • airman avatar
      airman @ Άλυτη Εξίσωση 13/08/2015 06:24:12

      "Το φυσάτε και δεν κρυώνει" όπως λέμε και στο χωριό μου σε τέτοιες περιπτώσεις. Είναι και κατακαλόκαιρο. Εις άλλα με υγεία. Εμπρός για την επιλογή του επόμενου αποτυχημένου. Και μ' ένα πόνο αυτή τη φορά!

 3. Σόλοικος avatar
  Σόλοικος 11/08/2015 19:53:05

  Τα σούργελα της πρώτη φορά αριστερά κυβέρνησης των νεοπασόκων, στρογγυλοκάθισαν στις καρέκλες της εξουσίας και δεν πρόκειται εύκολα να κουνηθούν. Την ελλείπουσα αντιπολίτευση την αντικαθιστούν οι ίδιοι με το ένα τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ να εμφανίζεται ως δήθεν με εξαναγκασμό να υπογράφει μνημόνιο και το άλλο μέτωπό του να σχίσει τα ιμάτιά του κατά του μνημονίου. Έτσι δημιουργούν αίσθηση στους χαχόλους ότι έχουν σθεναρότητα απέναντι στην μνημονιακή Ευρώπη και εξωραΐζουν την θηλιά στο λαιμό του λαού, με δήθεν αντιστασιακές κορώνες. Στην ουσία όμως συμπλέουν απόλυτα με την κυβέρνηση απορροφώντας τους όποιους κλυδωνισμούς από τα επώδυνα μέτρα που παίρνει, βγάζοντας εκτός αντιπολίτευσης τα άλλα κόμματα και κυρίως τη Ν.Δ., που θα έπρεπε να ασκεί ουσιαστική και μάλιστα σκληρή κριτική στην κυβέρνηση. Ο Τσίπρας φαίνεται να παίζει μόνος χωρίς αντίπαλο στο γήπεδο, αλλά ο λαός που τόσα υποφέρει με τους μετανάστες ante portas μάλλον του την φυλάει για την κατάλληλη στιγμή και ας πατάει σε δέκα βάρκες, που του στρώνουν τα συντρόφια του μέχρι να τις αναποδογυρίσουν.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.