20/09/2013 20:57
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Αριστερά επιλέγει για μια ακόμα φορά την περιχαράκωση

Για ακόμη μια φορά η Αριστερά δεν στέκεται στο ύψος των κρίσιμων περιστάσεων. Αντί για συστράτευση κατά του κοινού εχθρού, επιλέγει την περιχαράκωση. «Εμείς κι εσείς», λένε στην Κουμουνδούρου, ταυτίζοντας ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και όσους άνοιξαν πόλεμο κατά των ναζιστών, με τη Χρυσή Αυγή.

Διαβάστε μόνο τη λέει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τα γεγονότα και γιατί κατηγορεί τον πρωθυπουργό: «Επανέρχεται το ερώτημα προς τον πρωθυπουργό, αν ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί αντισυνταγματική δύναμη και αν ο κ. Σαμαράς «εξακολουθεί να υιοθετεί την ανιστόρητη και επικίνδυνη θεωρία των δύο άκρων».

Όσο παραμένουν αναπάντητα τα παραπάνω ερωτήματα οι εκκλήσεις για απομόνωση της Χρυσής Αυγής στερούνται περιεχομένου, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η αξιωματική αντιπολίτευση επισημαίνει ότι η ισχυροποίηση της Χρυσή Αυγής δεν θα ήταν ποτέ δυνατή χωρίς την καταστροφή που έχει επιφέρει το Μνημόνιο στην ελληνική κοινωνία. Μόνο μια κοινωνία σε κατάσταση σοκ κι έσχατης εξαθλίωσης, χωρίς σταθερά σημεία αναφοράς και με πλήρη απώλεια προσανατολισμού, θα μπορούσε να καταστήσει τους νεοναζί κοινοβουλευτικό κόμμα, υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ανεπίσημο κείμενο – ανάλυση, ωστόσο, λέει και τα εξής: «Αυτή η στάση του κ. Σαμαρά αφήνει ανοιχτό τον δρόμο σε σχέδια αποσταθεροποίησης και αποπροσανατολισμού που ενορχηστρώνονται από ακροδεξιά πολιτικό - οικονομικά κέντρα». Υπό το πρίσμα αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ, καλεί τον ελληνικό λαό «σε δημοκρατική εγρήγορση, ώστε τέτοια σχέδια αποσταθεροποίησης να πέσουν στο κενό».

Δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι ο Σαμαράς βοηθά στην αποσταθεροποίηση της χώρας; Είναι με τα καλά τους;

Από την άλλη, ενώ οι ευρωβουλευτές ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Οικολόγων-Πρασίνων, ΛΑΟΣ και Δράση συγκρότησαν κοινό μέτωπο για την αντιμετώπιση του ναζισμού και κατέθεσαν ερώτηση στο Συμβούλιο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι ευρωβουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ είναι... εξαφανισμένοι. Γιατί άραγε;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. popaia avatar
  popaia 20/09/2013 21:23:24

  Είχαν πάει ν' ανάψουν κάνα κεράκι γιατί με τη δολοφονία αυτή τους έφεξε! Το απόλυτο όφελος τους χαρίστηκε από το... απόλυτο έβιλ!..
  Και θ' αφήσουν ανεκμετάλλευτη τέτοια ευκαιριάρα;;

 2. blue nile avatar
  blue nile 21/09/2013 00:30:19

  Όχι μόνο ο Σαμαράς αλλά και όλοι όσοι ακολουθούν τον μνημονιακό δρόμο βοηθούν στην αποσταθεροποίηση της χώρας.
  Άθελα τους.
  Όμως το κάνουν.
  Ιστορία δεν έχουν διαβάσει;
  Τα τελευταία εκατό χρόνια δύο φορές στην ήπειρο μας εφαρμόστηκε τόσο άγρια λιτότητα.
  Μία στην μεσοπολεμική Γερμανία και μία τώρα στην Ελλάδα.
  Τότε σφάζοταν αριστεροί και δεξιοί στους δρόμους.
  Τώρα μάλλον μόλις άρχισαν.
  Η λιτότητα και οι οριζόντιες περικοπές είναι μία από τις χειρότερες μορφές βίας.
  Και η βία νομοτελειακά θα φέρει βία.
  Εδώ και τρία χρόνια το κυριότερο επιχείρημα των μνημονιακών είναι ότι μπορεί με το μνημόνιο να υποφέρουμε αλλά χωρίς αυτό τα πράγματα θα ήταν χειρότερα.
  Όμως τώρα που τα πολύ χειρότερα έχουν έρθει ήδη, γιατί τίποτα δεν θα είναι χειρότερο από τον εθνικό διχασμό που βρίσκεται πολύ κοντά, τι έχουν να πουν;

 3. Α avatar
  Α 21/09/2013 10:39:40

  «Αυτή η στάση του κ. Σαμαρά αφήνει ανοιχτό τον δρόμο σε σχέδια αποσταθεροποίησης και αποπροσανατολισμού που ενορχηστρώνονται από ακροδεξιά πολιτικό – οικονομικά κέντρα». Υπό το πρίσμα αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ, καλεί τον ελληνικό λαό «σε δημοκρατική εγρήγορση, ώστε τέτοια σχέδια αποσταθεροποίησης να πέσουν στο κενό».

  Όποιος έχει τη μύγα ... μυγιάζεται...

 4. DIGENHS avatar
  DIGENHS 22/09/2013 03:22:51

  Ποιά αποσταθεροποίηση μας τσαμπουνάνε τώρα τα …Δημοκρατικά Τοξα και τα αριστέρά βέλη ?
  Οι κρατικοδίατοι ταλιμπάν του …κατά Προκόπη ...Συνταγματικού Τόξου !!
  δεν καλούσαν ακόμα και τα …παιδάκια του νηπιαγωγείου σε καταλήψεις και παλαικές εξεγέρσεις η νομίζουν οτι όλοι έχουν τόσο κοντή μνήμη όσο οι ίδιοι ?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.