#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
12/10/2012 15:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η "Αριάδνη" καταδιώκει τον ΒρούτσηΦαίνεται ότι ορισμένοι, μεταξύ αυτών και ο Γ. Βρούτσης, βάλθηκαν να αλλάξουν τη μυθολογία. Η Αριάδνη ήταν αυτή που βοήθησε το Θησέα να βγει από το λαβύρινθο. Με τη δική του Αριάδνη, όμως, ο υπουργός Εργασίας όχι μόνο το κουβάρι θα χάσει αλλά και τον λαβύρινθο.

Η παρουσίαση της επιχείρησης Αριάδνη είχε ένα θετικό και πολλά αρνητικά. Το θετικό είναι ότι γίνεται αγώνας δρόμου προκειμένου να βρεθούν όλοι οι συνταξιούχοι φαντάσματα που απομυζούν από χρόνια εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Από την άποψη αυτή η προσπάθεια του κ. Βρούτση είναι επαινετή. Κάποτε πρέπει να σταματήσει αυτό το όνειδος που αποβαίνει σε βάρος όλων μας,

Όμως, δε μπορεί ο σκοπός να αγιάζει τα μέσα, δε μπορεί οι καλές προθέσεις να χάνονται σε αποφάσεις που μοιάζουν περισσότερο με γκάφες ή με πλήρη παραδοχή της αδυναμίας του κράτους να λύσει τα προβλήματά του.

Η Αριάδνη λοιπόν τι σημαίνει; Ότι όταν παντρευόμαστε, όταν χωρίζουμε ή όταν πεθαίνουμε θα πρέπει να πηγαίνουμε στο συμβολαιογράφο, να «σκάμε» 40 με 50 ευρώ, για να δηλώνουμε τη μεταβολή. Οι συμβολαιογράφοι θα πρέπει να ενημερώνουν τα ταμεία για τις αλλαγές αυτές ώστε να ενημερώνονται οι κάρτες κάθε ασφαλισμένου για να μην καρπώνονται οι επιτήδειοι συντάξεις κι επιδόματα. Όλα αυτά λοιπόν πρέπει να γίνονται αφού οι πολίτες πληρώσουν ένα ακόμη χαράτσι, αλλά σύμφωνα με το υπουργείο τα οφέλη θα είναι πολλαπλά σε βάθος χρόνου. Αλλά τι να το κάνεις αυτό όταν σου βάζουν να πληρώσουν προκειμένου να σε... θάψουν. Διότι ταφή χωρίς πιστοποιητικό συμβολαιογράφου δε θα γίνεται.

Αλλά αυτά είναι τα κωμικά της υπόθεσης. Τα σοβαρά είναι ότι το κράτος αποδέχεται την ταμπέλα του ανίκανου και του «τεμπέλη». Τεμπέλη γιατί δεν μπορεί να κάτσει να δουλέψει και να βρει σωστότερες λύσεις που δεν θα επιβαρύνουν τον πολίτη με χρήμα, ούτε θα του τρώνε το χρόνο. Ρωτάμε λοιπόν τον κ. Βρούτση αλλά και κάθε άλλον υπεύθυνο που δεν έχει φαντασία για να βρει καλύτερες λύσεις:

Με την Αριάδνη δεν καταργεί τα ληξιαρχεία; Όλοι αυτοί οι υπάλληλοι τι θα κάνουν; Θα τους διώξουν; Διότι αν η δουλειά τους δεν είναι να γράφουν κάθε μεταβολή του πληθυσμού τότε γιατί να υπάρχουν και γιατί να τους πληρώνουμε;
Η δικαιολογία του υπουργού για το νέο σχέδιο είναι ότι η ψηφιοποίηση των ληξιαρχείων χρειάζεται μια πενταετία για να γίνει. Παραβλέπουμε το γεγονός ότι δεν είναι δυνατόν να μιλάμε εν έτει 2012 για ψηφιοποίηση, αυτή έπρεπε να γίνει εδώ και πολλά χρόνια. Απ΄ ότι μαθαίνουμε, όμως, είναι σε εξέλιξη διαγωνισμός και έχουν ενδιαφερθεί πολύ μεγάλες εταιρείες πληροφορικής. Αν τελειώσει άμεσα ο διαγωνισμός δε θα μπορούσε ο ανάδοχος να ψηφιοποιήσει τις μεταβολές που θα γίνουν από εδώ και πέρα ώστε να λυθεί το πρόβλημα με τις μαϊμού συντάξεις και παράλληλα να κάνει τη δουλειά και για τα ληξιαρχικά έγγραφα των προηγούμενων δεκαετιών; Έτσι, τα ληξιαρχεία θα ήταν ηλεκτρονικά, κάθε γέννηση, γάμος, διαζύγιο ή θάνατος θα δηλωνόταν αμέσως και κανείς δε θα μπορούσε να κάνει λαμογιά. Άρα δεν ευσταθεί η δικαιολογία του κ. Βρούτση.
Από το 2010 υπάρχει νόμος που επιβάλλει στους ληξίαρχους να στέλνουν άμεσα τις μεταβολές στα ταμεία. Πώς; Μα με ένα e-mail που θα ενημερώνουν για τα πάντα. Ποιος δεν έχει e-mail σήμερα; Κι όμως, το σύστημα δεν προχώρησε κι εδώ έχουμε να κάνουμε με καραμπινάτη αδιαφορία δημοσίων υπαλλήλων. Διότι, λένε, οι ληξίαρχοι, δεν εκδόθηκε ποτέ υπουργική απόφαση επί του νόμου, οχυρώθηκαν πίσω από αυτό και δεν έστελναν τα στοιχεία όπως έπρεπε.
Μεγάλες είναι οι ευθύνες και στα ασφαλιστικά ταμεία, κυρίως στο ΙΚΑ. Όποιος έχασε άνθρωπό του και πήγε να κάνει τη δήλωση θανάτου το ξέρει καλά. Καταθέτεις τη ληξιαρχική πράξη θανάτου, ο υπάλληλος στο ΙΚΑ δεν μπορεί να πατήσει ένα κουμπί να σταματήσει την καταβολή σύνταξης και το χάος συνεχίζεται. Η σύνταξη μπορεί να μπαίνει στο λογαριασμό του πεθαμένου για 2-3 μήνες, η... υπηρεσία σου λέει να μην πάρεις ούτε ευρώ γιατί θα βρεις το μπελά σου, κι όταν αξιωθεί το ΙΚΑ να ενημερώσει τις καρτέλες τότε παίρνει πίσω τα λεφτά. Έλεος, δηλαδή. Ας κάνει κάτι εκεί ο υπουργός κι ας αφήσει την Αριάδνη για το Θησέα.
Εκτιμάται ότι κάθε χρόνο οι μεταβολές του πληθυσμού θα κοστίζουν πάνω από 5 εκατ. ευρώ. Μήπως είναι ένα καλό «δωράκι» στους συμβολαιογράφους που δεν έχουν και πολύ δουλειά τελευταία;

Για να μην.... φάει λοιπόν η Αριάδνη τον κ. Βρούτση, ας φροντίσει να βρει καλύτερες λύσεις για τις «μαϊμουδιές». Άλλωστε, το νομοσχέδιο δεν έχει ακόμη ετοιμαστεί, ούτε έχει κατατεθεί στη Βουλή.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. xzetta avatar
  xzetta 12/10/2012 15:24:28

  το email δεν είναι σοβαρή λύση γιατί δεν προστατεύει περισσότερο από οτι ένα φαξ από ανθρώπινο λάθος η αμέλεια.
  η υλοποίηση ενός ενιαίου συστήματος είναι θέμα λίγων μηνών (είναι αρκετά ευκολότερο από την ηλ. συνταγογράφηση).
  Η ψηφιοποίηση ναι όντως είναι ένα θέμα αλλά σε καμμία περίπτωση δεν απαιτεί πάνω από λίγους μήνες.
  Η αριάδνη είναι ένα καθαρό δώρο στους συμβολαιογράφους. τίποτα παραπάνω τίποτα λιγότερο. όταν ο κόσμος προχωρά στον 22 αιώνα εμείς πάμε στον 19ο.

 2. Inno avatar
  Inno 12/10/2012 15:41:54

  300.000 μεταβολές * 50 χαράτσι = 15 μύρια και όχι 5.

  φυσικά και είναι συντεχνιακό μέτρο. γιατί σε 4-5 χρόνια θα δώσουμε στη συντεχνία όσα θα γλιτώναμε με απλή ανάθεση καθηκόντων στους δημόσιους "λιετουργούς".
  Αλλά είναι γνωστό και δεν είναι η πρώτη φορά το ότι όταν δεν κάνει τη δουλειά του το Δημόσιο, κάποιος άλλος την κάνει (λαχείο).

 3. theo1611 avatar
  theo1611 12/10/2012 15:42:47

  Μία μόνο ένσταση σε σχέση με το ΙΚΑ, από προσωπική εμπειρία.

  Όταν μας άφησε ο πατέρας μου στις 9-11-1999, η σύνταξη σταμάτησε ακαριαία στο δρόμο. Όπως και η επικουρική!!!
  Η μητέρα μου άρχισε να παίρνει τη σύνταξη χηρείας κάνα εξάμηνο με οκτάμηνο αργότερα, αν θυμάμαι καλά.

  Κάπου το Φεβρουάριο του 2000, έρχεται από το ΙΚΑ το εκκαθαριστικό της σύνταξης 1999 του αποδημήσαντος πατέρα μου.

  Guess what!!!

  To εκκαθαριστικό εμφάνιζε φαρδιά πλατιά τον πατέρα μου να έχει εισπράξει 14 συντάξεις στο 1999 (ενώ είχε εισπράξει μόνο 10 ή 10,5).

  Πάω στο ΙΚΑ Καλλιθέας, τους λέω το και το, και δεν θέλω να υποθέσω αυτό που εύλογα θα πρέπει να υποθέσει κάποιος.

  Μου ψελλίζουν κάτι για το μηχανογραφικό σύστημα, μου λένε ότι εν πάση περιπτώσει θα το διορθώσουν και δεν υπάρχει θέμα και φεύγω.

  Όντως μου στέλνουν χειρόγραφο (!!!) διορθωμένο εκκαθαριστικό σε λίγο καιρό. Τι έκαναν με το μηχανογραφικό τους σύστημα εγώ ακόμα και σήμερα δεν το γνωρίζω.

  Το πρόβλημα δεν είναι ούτε στα ληξιαρχεία, ούτε κυρίως στους επιρρεπείς συμπολίτες μας, που υπάρχουν και πάντοτε θα υπάρχουν.

  Το πρόβλημα είναι μέσα στο ΙΚΑ και στις πολιτικές διασυνδέσεις του.

  Αντίστοιχο πρόβλημα έχουν, κατά τη γνώμη μου, όλα τα cash-cows υπό Δημόσιο Έλεγχο.

  Όταν λένε ότι δεν βρήκανε 50.000 συνταξιούχους στην απογραφή, αν ψάξει κάποιος μπορεί να βρεί και άλλες 50.000 μαϊμού απογραφέντες (βλέπε και Ζάκυνθο με τους τυφλούς και τις καταγγελίες του Δημάρχου).

  Η πιό μεγάλη πλάκα θα είναι αυτή με τους "μαϊμου" δημόσιους υπαλλήλους. Αυτούς δηλαδή που δεν προσλήφθηκαν ποτέ (μαϊμού φαντάσματα!!!) και όμως εισπράττουν μισθό από το Ελληνικό Δημόσιο και ευρύτερο Δημόσιο Τομέα.

  Περιμένετε και θα δείτε!!!

  Τι να λέμε τώρα?

 4. Balafara Hunter avatar
  Balafara Hunter 12/10/2012 16:04:48

  Υπάρχει απλός και ανέξοδος τρόπος.
  Οι συγγενείς του αποθανόντος να στέλνουν ένα tweet.

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ Balafara Hunter 12/10/2012 16:39:48

   Κάτι ἀκόμη πιό εὔκολο.
   Το tweet νά τό στέλνει ὁ Ἅγιος Πέτρος.

   • Balafara Hunter avatar
    Balafara Hunter @ Κυθήριος 12/10/2012 17:14:42

    Έτσι, δεν καλύπτονται οι αλλόθρησκοι.

    • Κυθήριος avatar
     Κυθήριος @ Balafara Hunter 12/10/2012 21:24:51

     Ὅλοι ἐκεῖ πᾶμε ὅμως...

 5. armageddon avatar
  armageddon 12/10/2012 16:23:15

  Καθαρό δώρο στους συμβολαιογράφους.

 6. Ραβινος avatar
  Ραβινος 12/10/2012 16:41:42

  Πολυ βαθεια γνωση του θεματος απο τον αρθρογραφο !Μπραβο του !Απο ο,τι ξερω το θεμα βρισκεται στην διαβουλευση ακομη οποτε μπορει να διορθωθει και να διασωθουν τα προσχηματα απο τον κ Βρουτση ο οποιος πρεπει να προσεχει που παταει οταν προκειται να λαβει τετοιου ειδους μετρα οπως εγινε και με τις καταργηθεισες {?}εισφορες υπερ ΟΕΚ και ΟΕΕ που πανε υπερ του τελειως αναποτελεσματικου ΟΑΕΔ του κ Κικιλια !Ξεκινωντας απο το υπαρχον σημερα συστημα ανακαλυφτηκε η διαφορα μεσω του συστηματος ελεγχου {ΚΑΣΠΕ} των Τραπεζων και αντι να πανε οι φωστηρες να διορθωσουν τις τρυπες που υπαρχουν σ'αυτο πχ υποβολη υπευθυνης δηλωσης απο τον καθε συγγενη του/της συνταξιουχου και οχι απο τον ιδιο η να βαλουν τους ταχυδρομικους διανομεις να υπογραψουν υπευθυνη δηλωση οτι εαν πιαστουν να δινουν συνταξη σε συγγενη θανοντος η διαζευμενου η επανυμφευμενου συνταξουχου θα φανε 10 χρονια φυλακη {στο χωριο μου ελεγχονται 10 ατομα μαζι και ο ταχ διανομεας για τις αντιστοιχες μαιμου συνταξεις !}!Με λιγα λογια οι τραπεζες μπορουν να δωσουν λυση στο προβλημα {με πολυ μικρο κοστος } οπως εδωσαν λυση και στην αποκαλυπτικη απογραφη που εγινε καθα απο αυτες και κανεναν αλλο !

 7. nikos avatar
  nikos 12/10/2012 16:44:00

  Δώρο απο μεγαθυμια; Οχι βέβαια! Εξαγορά ψήφων. Τώρα που δεν έχει προσλήψεις απο το παράθυρο στο δημόσιο ετοιμαστείτε για αλλα κόλπα .
  Και μόνο για το προφανές του πράγματος και την διαιώνιση ανικανότητας ελπίζω να παει σύντομα σπίτι του.

  • xmm avatar
   xmm @ nikos 12/10/2012 17:17:26

   ++

 8. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 12/10/2012 16:54:34

  Απ΄ ότι θυμάμαι απο τη μυθολογία, την Αριάδνη τελικά τη σουτάρανε και βρέθηκε παρατημένη σε κάποιο νησί του Αιγαίου! Ας προσέξει ο κ Βούρτσης ,γιατί έρχεται και χειμώνας...

 9. ΑΝΤΙ ΓΡΑΙΚΟΣ avatar
  ΑΝΤΙ ΓΡΑΙΚΟΣ 12/10/2012 17:13:02

  Για να λέμε τα πράγματα όπως έχουν.
  Εχει δίκιο ο Βρούτσης να λέει για 5 χρόνια. Το έργο πρέπει να βγεί σε διεθνή διαγωνισμό λόγω ποσού και να αναρτηθεί υποχρεωτικά σε ιστοσελίδα της Ε.Ε. για συγκεκριμένο αριθμό μηνών (νομίζω 6). Μετά αρχίζει το ελληνικό χάος. Υποβολή προσφορών, αξιολόγηση αυτών και ανακήρυξη αναδόχου. Επειδή το έργο είναι μεγάλο, όλοι θα πλακώσουν στις ενστάσεις τον ανάδοχο και εκεί οι υπηρεσίες μας δεν μετράνε τον χρόνο σε έτη αλλά σε ολυμπιάδες. Αυτός είναι ένας από τους κύριους λόγους που όλα τα μεγάλα έργα (ηλεκτρονική συνταγογράφηση) καθυστερούν πολλά χρόνια και δεν παραδίδονται στο σύνολό τους.
  Κατά τα λοιπά, η έμπνευση για τα συμβόλαια θανάτου όπως πλέον ονομάζονται είναι άλλη μία απόδειξη οτι οι πνευματικοί ογκόλιθοι που βρίσκουν λύσεις, είναι χειρότεροι από το πρόβλημα.

 10. ΧΑΡΗΣ avatar
  ΧΑΡΗΣ 12/10/2012 17:43:03

  Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν 55.000 συνταξιούχοι του ΟΤΕ.
  Μήπως συνταξιοδοτείται και ο Ρομπέρτο και οι άλλοι συνδικαλομπαχαλάκηδες ενθεν κακείθεν....
  Δεν πείθει δυστυχώς ο Βούρτσης παρόλη τη ρομποτική του.
  Πάμε πίσω στον μαυρογιαλουρισμό για νάχουμε υλικό δυστυχώς.
  Κρίμα για τη Χώρα μας αξίζουμε καλύτερης τύχης.

 11. mikis avatar
  mikis 12/10/2012 18:47:56

  ΜΠΡΑΒΟ. ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ANTINEWS.

 12. theo1611 avatar
  theo1611 12/10/2012 19:22:46

  Τον κ. Βρούτση ούτε τον γνωρίζω, ούτε έχω τίποτα μαζί του.

  Αν όμως ο Πρωθυπουργός, έχει ανάγκη να συντηρήσει τα μαύρα ταμεία του ΙΚΑ (και τα λοιπά μαύρα ταμεία των cash cows, του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα) θα πρέπει να υποστηρίξει την πρωτοβουλία του και να την υιοθετήσει.

  Αλλιώς μάλλον θα πρέπει να του δείξει την έξοδο άμεσα, ως ένδειξη ότι προτίθεται να επιβραβεύει την ικανότητα στην επίλυση των προβλημάτων εν τη γενέσει τους και όχι στο φόρτωμα του προϋπολογισμού με πρόσθετες δαπάνες δυσλειτουργιών που δεν έπρεπε να υφίστανται to begin with!!!

 13. Χρ.Δ avatar
  Χρ.Δ 12/10/2012 19:56:00

  Η λυση στο προβλημα των μαιμου συνταξεων,να δινεται με την μεσολαβηση του ...συμβολαιογραφου,-με τα σημερινα υψηλα επιπεδα της τεχνολογιας- ειναι για "γελια και για κλαμματα"...

 14. ER avatar
  ER 12/10/2012 21:42:21

  Μα και ο συμβολαιογραφος email Θα στελνει δεν υπαρχει συνδεση με τα ταμεια.

 15. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 12/10/2012 22:10:10

  Θα είναι ασφαλώς κωμικοτραγική η εικόνα να περιμένουν στον προθάλαμο του συμβολαιογράφου νιόπαντροι, διαζευγμένοι και βαρυπενθούντες, φύρδην-μίγδην, για δήλωση αλλαγής οικογενειακής κατάστασης...
  Προφανώς, τη δουλειά θα αναλάβουν οι βοηθοί των συμβολαιογράφων, αφού πρόκειται για μία τυπική διαδικασία, οπότε θα υπάρχει βοηθός για "τα ζωντανά" και βοηθός για "τα πεθαμένα", όπως λέει ο κόσμος τις μνημονεύσεις ζώντων και τεθνεώτων στην εκκλησία. Εδώ θα πρέπει να υπάρχει και τρίτος βοηθός, για "τα χωρισμένα".
  Βέβαια, μπορεί μέσα στον συνωστισμό (βλ. Ρεπούση) και την αναμονή, να γίνονται και τίποτα ενδιαφέρουσες γνωριμίες, όπως η φρέσκια χήρα με τον φρέσκο ζωντοχήρο, ας πούμε...
  Αυτή είναι και η μόνη θετική πλευρά του εφευρήματος του genious Βρούτση.

 16. roadrunner avatar
  roadrunner 13/10/2012 00:49:23

  "Απ΄ ότι μαθαίνουμε, όμως, είναι σε εξέλιξη διαγωνισμός και έχουν ενδιαφερθεί πολύ μεγάλες εταιρείες πληροφορικής. "
  Όπως έγραψε σχολιαστής παραπάνω, οι διαγωνισμοί καθυστερούν χρόνια επειδή είναι διεθνείς.
  Προβληματίζομαι όμως κάνοντας τη σύγκριση με τον υπουργείο οικονομικών και τη γενική γραμματεία πληροφοριακών συστημάτων. Σε εκείνο τον τομέα, που η ροή του χρήματος είναι αυστηρά μονόδρομη, με δικαιούχο μόνο τα ταμεία του κράτους, χωρίς παρακάμψεις ή αξιόλογες επιστροφές, υιοθετήθηκε η λογική της ανάπτυξης ενός συστήματος μηχανογράφησης εσωτερικά από το υπουργείο από την ΓΓΠΣ (το πλέον σύγχρονο μηχανογραφικό κέντρο του Δημοσίου). Και ήταν σχεδόν πλήρως επιτυχημένη, παρά τα μικροπροβλήματα που κάπου κάπου προέκυπταν.
  Όμως, όλα τα προηγούμενα χρόνια, στα υπουργεία εργασίας & κοινωνικών ασφαλίσεων (και όχι μόνο) δεν ακολουθήθηκε μια τέτοια πολιτική ανάπτυξης ενός συστήματος μηχανογράφησης εσωτερικά από το υπουργείο, με αποτελέσμα την κατασπατάληση εκατομμυρίων σε "μαϊμου" συντάξεις, επιδόματα, κ.ο.κ.
  Θα μπορούσαν να είχαν αναπτύξει μια αντίστοιχη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Σ/ων, αξιοποιώντας την εμπειρία από τα στελέχη του ΥΠΟΙΚ και τους πολυάριθμους υπαλλήλους, αρκετοί από τους οποίους διαθέτουν και τεχνογνωσία (ειδικά οι νεότεροι).
  Αντί αυτού ακούμε τόσα χρόνια για διαγωνισμούς, και μάλιστα διεθνείς, για καθυστερήσεις κτλ Το αποτέλεσμα, μηδέν εις το πηλίκον.
  Μήπως, η διαφοροποιημένη πολιτική έχει να κάνει με την κατεύθυνση της ροής του χρήματος, που είναι αντίθετη από ότι στο ΥΠΟΙΚ; και άρα επιτρέπει πιθανόν διακλαδώσεις και παρακάμψεις ή διαρροές, κατά τη διαδρομή του ως τους δικαιούχους ; Γιατί πώς αλλιώς εξηγείται ότι στο ΥΠΟΙΚ προχώρησαν τόσο σωστά τεχνολογικά, ενώ τα άλλα υπουργεία βρίσκονται έναν αιώνα πίσω ;
  Σε κάθε περίπτωση, η επιλογή που ανακοινώθηκε με τα "συμβόλαια θανάτου" (ακόμη και ο Δον Κορλεόνε θα φρίκαρε :) με την "κατάντια" του όρου !), πέρα από αναχρονιστική, και συντεχνιακή, θα αφήσει ανέγγιχτο το δυσλειτουργικό υφιστάμενο σύστημα.
  Και αφού έχει κόστος για το κράτος, γιατί δεν στήνουν αντί αυτού, μια ΓΓΠΣ μέσα στο ίδιο το υπουργείο (παρακάμπτοντας διαγωνισμούς) που θα αναλάβει να τους μηχανοργανώσει όλους και κεντρικά και στην περιφέρεια ;

 17. Κωστας Δοξας avatar
  Κωστας Δοξας 13/10/2012 14:12:51

  ο Βρουτσης  εκλεισε τρυπαρα 500 εκ. ευρώ στον προυπολογισμό  με την κινηση των συμβολαιογραφων !
  Αυτή είναι η ουσία και όλες οι υπόλοιπες γκρίνιες είναι για φραπεδοσυζήτηση.
  Αντί να βάζεις κάθε χρόνο 2.500.000 συνταξιουχους να απογράφονται - γιατί αυτή είναι η ΑΛΛΗ ΑΜΕΣΗ  λύση- και να αναγκάζονται 200.000  ηλικιωμενοι με κινητικα προβληματα  να πηγαίνουν ΕΤΣΙ κι ΑΛΛΙΩΣ στους συμβολαιογράφους για πληρεξούσια, βάζεις 100.000 ανθρώπους να το κάνουν αυτό κάθε φορά που βγαίνει ένα διαζύγιο, γίνεται ένας γάμος ή πεθαίνει κάποιος. 
  Θα δεχθω οτι ταλαιπωρουνται οσοι παντρευονται ή χωριζουν καθε 5ετια!!

  • theo1611 avatar
   theo1611 @ Κωστας Δοξας 13/10/2012 16:22:26

   Η ανάγκη της καθολικής απογραφής προέκυψε από το γεγονός ότι τα υφιστάμενα πληροφοριακά συστήματα των ασφαλιστικών οργανισμών δεν είχαν κανένα αξιόπιστο τρόπο τήρησης και ενημέρωσης του αρχείου των αλλαγών (του ιστορικού) στην κατάσταση των δικαιούχων καθώς βέβαια και των στοιχείων ταυτοποίησής τους. Ακόμα και η κωδικοποίηση του ΑΜΚΑ εύκολα θα διαπιστώσει κανείς ότι δεν αποδίδει μοναδικό κωδικό (τι κόστιζε το έτος να κωδικοποιηθεί με 4 ψηφία και ακόμα τι κόστιζε να αποδίδεται μοναδικό social security number από κρυπτογραφημένο αλγόριθμο κλπ).

   Να κάνουμε ληξιάρχους τους συμβολαιογράφους? Να τους κάνουμε!!! Αλλά να καταργήσουμε τα ληξιαρχεία αφενός, αφετέρου τέρμα οι ταρίφες το κεφάλι ή την πράξη.

   Εν πάση περιπτώσει ο κ. Βρούτσης βιάστηκε και μένει έκθετος, καθώς δεν περίμενε καν το αποτέλεσμα της απογραφής και τους λόγους που δημιουργούν το πρόβλημα, ώστε να παρέμβει (ή μήπως βιάστηκε πριν βγούν στον αέρα τα μαύρα ταμεία του ΙΚΑ και λοιπών ασφαλιστικών οργανισμών?)

 18. Γιώργος avatar
  Γιώργος 16/10/2012 08:58:51

  Η άμεση ενημέρωση των Ασφαλιστικών Ταμείων των Θανόντων και η περαιτέρω ενημέρωση οποιουδήποτε άλλου κρατικού φορέα μπορεί κάλλιστα και άμεσα να γίνεται από τα Ληξιαρχεία της Χώρας με το πέρας της καταχώρησης της Ληξιαρχικής Πράξης Θανάτου ( η οποία αποτελεί δημόσιο έγγραφο ) στα Ληξ.Βιβλία , αφού βέβαια δοθεί η δυνατότητα ηλεκτρονικής πρόσβασης και ηλεκτρονικής καταχώρησης της Ληξ.Πρ.Θανάτου , χωρίς περαιτέρω αύξηση της γραφειοκρατίας και χωρίς οικονομική επιβάρυνση των Πολιτών , οι οποίοι θα αναγκάζονται να προβαίνουν στην σύνταξη δύο κρατικών πιστοποιητικών για την βεβαίωση του ίδιου ληξιαρχικού γεγονότος (Συμβ/κη πράξη - Ληξ.Πράξη ) Ηδη τα ληξιαρχεία της χώρας , υποχρεωμένα εκ του νόμου , αποστέλλουν ταχυδρομικά τις ληξ.πρ.θαν. στα ασφαλιστικά ταμεία , όπου αναγράφεται μετά την θέσπιση του Ν. 3996/2011 το ΑΜΚΑ το ΑΦΜ και ο αριθμός του Δ.Α.Τ των θανόντων στις Ληξ.Πράξεις .Η υποχρέωση αυτή της ενημέρωσης των ασφαλιστικών ταμείων πρέπει να επιβληθεί και να επεκταθεί και με την θέσπιση περαιτέρω της ηλεκτρονικής ενημέρωσης και καταχώρησης από τους αρμόδιους υπαλλήλους .Τα ληξιαρχεία διαθέτουν την τεχνική υποδομή μέσω του διαδικτύου και των Ηλεκρονικών Υπολογιστών και τις γνώσεις να ενημερώνουν άμεσα ηλεκτρονικά οποιοδήποτε φορέα , χωρίς να αναμένεται και να απαιτέιται η ολοκλήρωση λειτουργείας του Εθνικού Ληξιαρχείου , όπου τα ασφαλιστικά ταμεία τότε , θα μπορούν να αντλούν πληροφορίες απευθείας από τα αρχεία αυτά . Η περαιτέρω ενημέρωση των φορέων για την σύναψη Γάμου η Διαζυγίου μπορέι να γίνεται από το Εθνικό Δημοτολόγιο το οποίο βρίσκεται ήδη σε λειτουργία και ενημερώνεται και αυτό άμεσα από τα ληξιαρχεία η από τα στοιχεία που αποστέλουν στην ΕΛΣΤΑΤ μηνιαία όλα τα ληξιαρχεία .Η θέσπιση του μέτρου της αριάδνης θα επιβαρύνει τους πολίτες υπέρμετρα οικονομικά και σωματικά ενώ η επιτυχία του είναι αμφίβολη και μπορεί να υλοποιηθεί με ευκολότερο τρόπο όπως αναφέρθηκε με την επέκταση του μέτρου της υποχρεωτικής αποστολής όχι μόνο των ληξ.Πρ.Θανάτου αλλά και των πράξεων Γάμων Διαζυγίων κλπ. με επιβολή κυρώσεων σε όσους δεν τα εφαρμόζουν και με εντατικοποίηση των ελέγχων .Τελικά τι συμαβαίνει;;;;;;Είναι τεχνικά αδύνατον να συνδεθούν τα ληξιαρχεία σε μια πλατφόρμα με τα ασφαλιστικά ταμεία ;;;;;;;; Παρόλαυτα υπάρχουν και τα email και τα Φαξ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.