#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
08/06/2009 13:18
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Αποχή και η δεξιά: Νικητές των Ευρωεκλογών.

Διαβάζουμε στο http://www.huffingtonpost.com/ :

Απ` ότι φαίνεται να προκύπτει από τα μέχρι στιγμής γνωστά αποτελέσματα, οι φετινές ευρωεκλογές ανήκουν καθ` ολοκληρία στη δεξιά....  Τα συντηρητικά κόμματα κέρδισαν καθαρά στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες με κυριότερες νίκες αυτές που σημειώθηκαν στην Γαλλία, την Γερμανία και την Μ. Βρετανία. Οι έως τώρα προβλέψεις θέλουν τα κεντροδεξιά κόμματα να κερδίζουν τις περισσότερες έδρες (περίπου 270) από τις συνολικά 736 στο Ευρωκοινοβούλιο ενώ τα κεντροαριστερά πολιτικά σχήματα προβλέπεται να κερδίσουν περί τις 160. Οι υπόλοιπες έδρες θα μοιραστούν  ανάμεσα στους μικρότερους πολιτικούς σχηματισμούς που συμμετείχαν στις εκλογές.

Τα δεξιόστροφα κυβερνώντα κόμματα κέρδισαν στη Γερμανία, την Γαλλία, την Ιταλία και στο Βέλγιο ενώ αυτά της αντιπολίτευσης πήραν την νίκη τόσο στη Βρετανία όσο και στην Ισπανία. Η περίπτωση της Ελλάδας είναι χαρακτηριστική εξαίρεση καθώς το αντιπολιτευόμενο ΠΑΣΟΚ πήρε την πρωτιά εκμεταλλευόμενο το κλίμα της εκτεταμένης  σκανδαλολογίας και της γενικότερης οικονομικής ύφεσης που συνοδεύει τη  «νεοδημοκρατική» κυβέρνηση του Καραμανλή.

Στη Γερμανία, η καγκελάριος Angela Merkel και οι χριστιανοδημοκράτες της σε συνεργασία με κάποιο τοπικό θυγατρικό κόμμα, κέρδισαν με 38% (είχαν πάρει 44.5% πριν πέντε χρόνια)  λίγους μήνες πριν από τις επερχόμενες κρίσιμες εθνικές εκλογές. Οι Γερμανοί σοσιαλδημοκράτες  καταποντίστηκαν στο χειρότερό τους αποτέλεσμα από τον Β`Π.Π. πέφτοντας στο απελπιστικό για αυτούς 20%. Με το αποτέλεσμα αυτό, οι χριστιανοδημοκράτες πήραν «πόντους» και όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος τους στο κοινοβούλιο Volker Kauder, «είμαστε η μόνη  δύναμη που δρα με λογική και ορθότητα σε αυτήν την οικονομική κρίση...»

Στη Γαλλία οι συντηρητικοί του Νικολά Σαρκοζί «διέλυσαν» τους σοσιαλιστές ενώ το  οικολογικής φιλοσοφίας πολιτικό σχήμα που συμμετείχε έκανε την έκπληξη κερδίζοντας με βάση τα μέχρι στιγμής γνωστά αποτελέσματα την τρίτη θέση! Οι σοσιαλιστές που είχαν κερδίσει πανηγυρικά στις τελευταίες ευρωεκλογές του 2004,  υπέστησαν οδυνηρή ήττα κρατώντας τη δεύτερη θέση με χίλια ζόρια....  Όπως δήλωσε ο αρχηγός των σοσιαλιστών στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο Martin Schultz, «θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για σοσιαλδημοκρατία στην Ευρώπη...»

Μια από τις κυριότερες παραμέτρους των φετινών αποτελεσμάτων είναι και η επικράτηση πολλών περιθωριακών και κυρίως ακροδεξιών κομμάτων που μάλλον ενισχύθηκαν λόγω της πρωτοφανούς αποχής  που υπολογίζεται στο 55% περίπου των ψηφοφόρων αλλά και σε ακανθώδη ζητήματα που έχουν να κάνουν με την οικονομική ύφεση, την εγκληματικότητα  και κυρίως την εκτεταμένη λαθρομετανάστευση που απειλεί την μέχρι πρότινος πληθυσμιακή και θρησκευτική ομοιομορφία πολλών Ευρωπαϊκών χωρών. Στη Βρετανία για παράδειγμα, εξελέγη για πρώτη φορά εκπρόσωπος ακροδεξιού κόμματος στο Ευρωκοινοβούλιο καθώς το εν λόγω κόμμα (British National Party) πήρε πολλές ψήφους στη Βόρεια Αγγλία (περιοχές Γιόρκσαιρ και Χάμπερ). Το εν λόγω κόμμα που μεταξύ άλλων δεν δέχεται μη λευκούς ως μέλη αναμένεται μάλλον να κερδίσει και δεύτερη έδρα καθώς τα επίσημα αποτελέσματα συνεχίζουν να μετρώνται. Το ίδιο συνέβη και στην Αυστρία.

S. A

ΣΧΟΛΙΑ

 1. perastikos avatar
  perastikos 08/06/2009 13:35:44

  Το βασικό συμπέρασμα των ευρωεκλογών σε ολόκληρη την Ευρώπη είναι η βαριά ήττα της σοσιαλδημοκρατικής αριστεράς, το πασοκ, παρά τα προβλήματα της κυβέρνησης δεν ενισχύθηκε, παράλληλα, τα αποτελέσματα στη χώρα μας , εκτός των άλλων, δείχνουν δυσαρέσκεια για το σύνολο του πολιτικού κατεστημένου.
  Με μια πρόχειρη ματιά βλέπουμε ότι η ΝΔ κατέγραψε το χαμηλότερο ποσοστό της νεότερης ιστορίας της, ως ένα μεγάλο βαθμό είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της σε σχέση με τα προβλήματα, αλλά και με τη βάση του κόμματος. Διάφορες πολιτικές συμπεριφορές, πολλοί ήταν «αποκομμένοι από τον πραγματικό κόσμο», το ευρωψηφοδέλτιο, αλλά και άλλοι λόγοι, πχ αρκετοί « συμμορφώθηκαν» με το «σύμπλεγμα» πασοκ που κυριαρχούσε πολιτικά μέχρι το 2004 δημιούργησαν «εγχώρια εξέγερση»
  Το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι στη ΝΔ η ανασυγκρότηση που επιχειρήθηκε στις αρχές του χρόνου με τον ανασχηματισμό δεν απέδωσε...
  Το ζήτημα που τίθεται, στο πολιτικό και θεωρητικό προσκήνιο, είναι ζήτημα συγκρότησης, ως ζήτημα αναγκαιότητας και όχι επιλογής.

 2. ataktos avatar
  ataktos 08/06/2009 13:46:12

  ase tous na pahenoun ke allo opos o Kara.... ti se niazi ...

 3. ΕΥΡΩΤΣΟΠΑΝΗΣ avatar
  ΕΥΡΩΤΣΟΠΑΝΗΣ 08/06/2009 13:46:51

  ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ ΜΕ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟ ΑΝΤΙΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΤΩΝ ΧΑΡΤΟΓΙΑΚΑΔΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΤΩΝ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΛΟΜΠΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΤΡΙΖΟΥΝ.
  Ο ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΩΝ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΕΓΙΝΕ ΜΠΟΥΜΕΡΑΝΓΚ.

  ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΤΟΥ UIKP : SAY NO TO PAYING THE EU
  £40MILLION A DAY EFERE
  ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ.

  UK Total MEP Seats
  Votes MEPs
  Party % +/- % Total +/-
  CON 27.7 1.0 25 1
  UKIP 16.5 0.3 13 1
  LAB 15.7 -6.9 13 -5
  LD 13.7 -1.2 11 1
  GRN 8.6 2.4 2 0
  BNP 6.2 1.3 2 2
  SNP 2.1 0.7 2 0
  PC 0.8 -0.1 1 0
  SSP 0.1 -0.3 0 0
  OTH 8.4 2.7 0 0
  69 of 69 seats declared.
  Result excludes Northern Ireland

 4. ataktos avatar
  ataktos 08/06/2009 13:51:41

  hathikan ta koritsia ke mas ebanes oles tis forades factorx?????

 5. ΛΕΡΑ avatar
  ΛΕΡΑ 08/06/2009 15:49:42

  ΤΟ ΨΥΧΡΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΟΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ "ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ" ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ? ΒΕΒΑΙΑ ΟΥΤΕ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΚΑΙ ΟΥΤΟΠΙΚΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΓΑΝΕ.

 6. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 08/06/2009 18:30:34

  Τώρα για να λέμε και καμιά αλήθεια , το ΠΑΣΟΚ είναι σοσιαλιστικό όσο εγώ είμαι αστροναύτης!

 7. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 08/06/2009 22:39:23

  αυτή η ανάρτηση δεν είναι κάπως ίδια με την προηγούμενή σου S.A.?

 8. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 08/06/2009 23:27:40

  @7 πρέπει να το εμπεδώσουμε το θέμα αλλενάκι. Υπάρχει κίνδυνος μιας νέας πανευρωπαικής αυτή τη φορά ακρο δεξιάς.

 9. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 08/06/2009 23:39:20

  δεν αποφεύγεται με ευχολόγια, καλύτερα να εκφράζεται κοινοβουλευτικά παρά σε υπόγεια με κουκούλες της Κου Κλουξ Κλαν

 10. sk avatar
  sk 08/06/2009 23:40:55

  εγιναν εκλογες?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.