#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
27/08/2010 07:32
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Αμερική θα πρέπει να περιορίσει τη διεθνή στρατιωτική της παρουσία, πριν είναι αργάΠαρά τα φιλόδοξα σχέδια του προέδρου Ομπάμα στον τομέα της εσωτερικής πολιτικής, υπάρχει ένα φλέγον ζήτημα που από μόνο του μπορεί να ακυρώσει την οποιαδήποτε μεταρρύθμιση επιχειρηθεί. Πρόκειται για τη μακρόχρονη εξάρτηση των ΗΠΑ στον ιμπεριαλισμό και τον μιλιταρισμό, όσον αφορά στις διεθνείς σχέσεις της χώρας, και την καταστροφική κοστοβόρα «αυτοκρατορία» στρατιωτικών  βάσεων που αναγκάζεται να διατηρεί σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Η αποτυχία στην αντιμετώπιση του διογκωμένου στρατιωτικού κατεστημένου, καθώς και η σχεδόν ανεξέλεγκτη χρησιμοποίηση του σε αποστολές για τις οποίες δεν υπάρχει λόγος, θα καταδικάσουν αργά ή γρήγορα την Αμερική σε τρείς δυσμενείς συνέπειες: Μια ιμπεριαλιστική υπερέκταση, έναν διαρκή πόλεμο, και μια αναπόφευκτη οικονομική  χρεοκοπία. Όλα αυτά ίσως να οδηγήσουν τις ΗΠΑ στο δρόμο που πήρε κάποτε και η πρώην ΕΣΣΔ.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του πενταγώνου για το 2008, η αμερικανική «αυτοκρατορία» συμπεριλαμβάνει 865 εγκαταστάσεις σε περισσότερα από 40 κράτη και  εδάφη των ΗΠΑ εκτός  αμερικανικών συνόρων. Οι Αμερικανοί στρατιώτες  που υπηρετούν σε αυτές τις βάσεις, είναι σχεδόν 200.000 στον αριθμό. Μόνο στην Ιαπωνία, το 2008, η Αμερική είχε 99.265 άτομα σε άμεση σχέση με το στρατό, που ζούσαν και εργάζονταν εκεί. 49.364 άτομα στρατιωτικό προσωπικό, 45.753 εξαρτώμενα μέλη οικογενείας, και 4.178 πολιτικό προσωπικό. Οι 13.975 από τους παραπάνω είναι συγκεντρωμένοι στο μικρό νησί της Okinawa, που αποτελεί το σημείο με τη περισσότερη συγκέντρωση στρατιωτών στη περιοχή.

Αυτά τα τεράστια νούμερα Αμερικανών στρατιωτών εκτός των συνόρων των ΗΠΑ, δεν έχουν καμία σχέση με την άμυνα της χώρας. Αντιθέτως, μάλλον συνεισφέρουν στις διάφορες κόντρες των ΗΠΑ με άλλες χώρες. Και επιπλέον, κοστίζουν πανάκριβα. Σύμφωνα με την αναλύτρια της ιστοσελίδας  Foreign Policy in Focus Anita Danks, οι ΗΠΑ δαπανούν περίπου $250 δισεκατομμύρια κάθε χρόνο προκειμένου να διατηρούν αυτή τη στρατιωτική παρουσία, της οποίας μοναδικός σκοπός είναι η ηγεμονία και η κυριαρχία επί όσο το δυνατόν περισσότερων άλλων εθνών.

Η Αμερική είναι σήμερα στην ίδια κατάσταση που ήταν οι Βρετανοί στο τέλος του Β`ΠΠ. Προσπαθεί απεγνωσμένα να διατηρήσει μια αυτοκρατορία που ποτέ δεν χρειάζονταν, και για την οποία δεν μπορεί πλέον να πληρώνει, χρησιμοποιώντας τις ίδιες μεθόδους που χρησιμοποιούσαν όλες οι παρηκμασμένες αυτοκρατορίες του παρελθόντος (όπως οι δυνάμεις του Άξονα, και η ΕΣΣΔ). Η Βρετανία αποφάσισε οικειοθελώς το 1945 να αποσυναρμολογήσει την αυτοκρατορία της, πριν αυτό συμβεί εξαιτίας στρατιωτικής ήττας, όπως αυτές που υπέστησαν οι Ιαπωνία και Γερμανία, ή εξαιτίας αποικιοκρατικών συγκρούσεων, όπως την έπαθαν οι Γαλλία και Ολλανδία. Αυτό πρέπει να είναι το μάθημα και το παράδειγμα για τις ΗΠΑ,  (αν και τελευταία, οι Βρετανοί οπισθοδρομούν, βοηθώντας την Αμερική στο Αφγανιστάν).

(alternet.org)ΣΧΟΛΙΑ

 1. mys avatar
  mys 27/08/2010 08:47:01

  Και τώρα οι σύμμαχοπι κασι φίλοι του ΓΑΠ είναι πάλι έτοιμοι για μπουκάρισμα στο ΙΡΑΝ ,ανθρωποθυσίες κατ εντολή του κεφαλαίου που στην πρασγματικότητα κυβερνά ,με δημοκρατίες μαιμού κ ανδρίκελά κυβερνήτες.
  ρωτάμε η ελλάδα θα στείλει δύναμή στην μέα ανθρωποσφαγή? ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΑΡΝΗΘΕΊ?πόσο θα στοιχίσει?
  Η κατάληψη της χώρας μας έχει αρχίσει κ η δικτατορία του κεφαλαίου και του υπεραντλακτικού συμμάχου είναι σε εξέληξη με σκοπό την υποταγή μας κάτω απο την οικονομική εξαθλίωση των Ελλήνων στα πρώτυπα των πρώην ανατολικών κρατών.
  Με σύμμαχο τα ΜΜΕ περίθουν τον κόσμο ότι δεν πειράζει να περικόπτουν τις αποδοχές τους γιατί μπορεί να τα χάσουν όλα........και αυτοί κονομάνε ,διορίζουν,είναι σε μόνιμες διακοπές,υποβαθμίζουν την ζωή μας,ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ...................
  ΞΥΠΝΗΣΤΕ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.