#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
29/03/2010 17:23
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Αλ Κάϊντα εκπαιδεύει μουτζαχεντίν στα Σκόπια;Σύμφωνα με δημοσίευμα των «Κυριακάτικων Τάιμς», η Σαουδική Αραβία χρηματοδοτεί, με εκατοντάδες χιλιάδες λίρες, μουσουλμάνους εξτρεμιστές στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ), γεγονός που η κυβέρνηση στα Σκόπια φοβάται ότι μπορεί να αποσταθεροποιήσει την κατάσταση στα Βαλκάνια.

 Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι οι δύο μεγάλες ισλαμικές εξτρεμιστικές οργανώσεις «Γουαχαμπι» και «Σααφι», οι οποίες ενισχύονται οικονομικά από τη Σαουδική Αραβία, συγκρούονται καθημερινά με τις μετριοπαθείς κοινότητες των μουσουλμάνων και χτίζουν συνεχώς «τζαμιά» τα οποία έχουν υπό τον έλεγχό τους. Πολλοί από τους οπαδούς των δύο αυτών οργανώσεων έχουν μηνιαίο μισθό 225 λίρες.

 Πηγές της κυβέρνησης των Σκοπίων «αποκάλυψαν» στον δημοσιογράφο των «Κυριακάτικών Τάιμς» ότι έχουν εντοπίσει στη χώρα τους- και τους παρακολουθούν- 50 στελέχη της Αλ Κάιντα, οι οποίοι εκπαιδεύουν οπαδούς τους για να πολεμήσουν στο Αφγανιστάν.

  Παράλληλα, οι αρχές των Σκοπίων ερευνούν τις δραστηριότητες ανθρωπιστικών και φιλανθρωπικών οργανώσεων- ορισμένες έχουν έδρα τη Σαουδική Αραβία- για τις οποίες υπάρχουν πληροφορίες ότι ξεπλένουν χρήματα και χρηματοδοτούν τρομοκρατικές επιχειρήσεις ισλαμιστών στα Βαλκάνια.

    Η οργάνωση, η οποία βρίσκεται βασικά στο μικροσκόπιο των αρχών της ΠΓΔΜ είναι η «international Islamic relief organisation». Εκπρόσωπος της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ δήλωσε στους «Κυριακάτικους Τάιμς»: «Εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια διοχετεύτηκαν την τελευταία δεκαετία στην ΠΓΔΜ, κυρίως από τη Σαουδική Αραβία. Το βασικό εξαγώγιμο προϊόν της Σαουδικής Αραβίας φαίνεται να είναι η ιδεολογία και όχι το πετρέλαιο». Παράλληλα, ο ηγέτης της ισλαμικής κοινότητας στα Σκόπια, Σουλεϊμαν Ρεξεπι, δήλωσε στους «Κυριακάτικους Τάιμς» ότι τα περισσότερα «τζαμιά» έχουν καταληφθεί με τη βία από ριζοσπαστικά στελέχη ισλαμιστών και τα έχουν πλέον υπό τον έλεγχό τους.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Orestios avatar
  Orestios 29/03/2010 17:38:54

  Κάτι περιέργα πράγματα που συμβαίνουν όμως. Δίπλα είναι η βαση BondSteel και να μην μπορούν να τους βρούν οι Αμερικανοί? Μα είναι δυνατόν?

  • εναςάσχετος avatar
   εναςάσχετος @ Orestios 29/03/2010 18:11:38

   Για να τους βρούν, πρέπει να το θέλουν να τους βρούν!

   • Orestios avatar
    Orestios @ εναςάσχετος 29/03/2010 18:31:08

    Α γειά σου!

 2. Factorx avatar
  Factorx 29/03/2010 18:12:43

  Η Ισλαμική Θρησκευτική Κοινότητα της ΠΓΔΜ και ο επικεφαλής της, Σουλεϊμάν Ρετζέπι, διέψευσαν αναφορές του δημοσιεύματος των Κυριακάτικων «Τάιμς», ότι αρκετά τζαμιά στη χώρα έχουν καταληφθεί από ριζοσπαστικά στελέχη ισλαμιστών, που τα έχουν πλέον υπό τον έλεγχό τους.

  Σε ανακοίνωση της Κοινότητας, αναφέρεται ότι ουδέποτε ο Σουλεϊμάν Ρετζέπι, ή κάποιος εκπρόσωπος, δήλωσαν κάτι σχετικό στη βρετανική εφημερίδα και τονίζεται πως όλα τα τζαμιά στη χώρα βρίσκονται υπό τον έλεγχό της.

  Η υπουργός Εσωτερικών της ΠΓΔΜ, Γκορντάνα Γιανκούλοφσκα, ερωτηθείσα σήμερα, για τις αναφορές της εφημερίδας περί δραστηριότητας μουσουλμάνων εξτρεμιστών στη χώρα, δήλωσε ότι «οι υπηρεσίες της ΠΓΔΜ αξιολογούν συνεχώς κάθε σχετική πληροφορία και συνεργάζονται με υπηρεσίες άλλων χωρών» και συμπλήρωσε ότι «οι αρμόδιες αρχές της χώρας είναι έτοιμες να αντιδράσουν, εφόσον κάτι τέτοιο κριθεί απαραίτητο».

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Factorx 29/03/2010 18:38:46

   Δηλαδή, Φάκτορα, εσύ τώρα θεωρείς αξιόπιστες τις δηλώσεις της Γκορντάνα....

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Factorx 29/03/2010 19:10:27

   Διέψευσαν ότι το δήλωσαν, αλλά δεν διέψευσαν ότι πράγματι συμβαίνει; Πλάκα έχουν.

 3. «Κασσάνδρα» avatar
  «Κασσάνδρα» 29/03/2010 19:10:16

  Εδώ τα μπουμπούκια της επανάστασης δεν χρειάζονται εκπαίδευση πάντως

 4. Sic transit gloria mundi avatar
  Sic transit gloria mundi 29/03/2010 19:33:21

  Τούς "δικούς μας" Αθηναίους "μουτζαχεντίν" δεν τους βλέπετε; "Αναρχοαριστερίστες" ή "ακροδεξιούς"! Από μέσα ίδιοι είναι. Και δολοφόνοι παιδιών τώρα!
  Με βάζουν στον πειρασμό να σκεφτώ ότι ένα Ελληνικό Γκουαντανάμο, για τους "δικούς μας" φονιάδες, μάλλον δεν θα ήταν κακή ιδέα!

  • Μάρκο Τ avatar
   Μάρκο Τ @ Sic transit gloria mundi 29/03/2010 22:09:18

   Ωπ, τι έγινε τώρα; Στο Χρηματιστήριο της Αριστεράς επενδύουμε τώρα περισσότερο στο Ισλάμ που είναι σε άνοδο, ενώ οι μετοχές της "επαναστατικής" Αριστεράς είναι πεσμένες;

 5. o βουνίσιος avatar
  o βουνίσιος 29/03/2010 19:34:36

  Οι επιθέσεις στο μετρό της Μόσχας δείχνουν ότι η ισλαμική τρομοκρατία είναι παρούσα με μια νέα γενιά των τρομοκρατών, από τη στιγμή που υπάρχει παντού γιατί να μην υπάρχει στα Σκόπια όταν είναι γνωστό ότι,
  οι σχέσεις ισλαμικών κύκλων της πγδμ με ισλαμικές εξτρεμιστικές οργανώσεις από τη Σαουδική Αραβία δεν είναι σημερινό φαινόμενο, από την εποχή ακόμη του εμπάργκο υπήρχαν σχέσεις και χρηματοδότηση, είναι μια παλιά διαδρομή με νέο πρόσωπο .
  [ πριν περίπου 10 χρόνια ένοπλοι μουσουλμάνοι αντάρτες έλεγχαν την ευρύτερη περιοχή στο τοτοβο και στο κουμανοβο, είχαν γίνει και μάχες… με κυβερνητικές δυνάμεις, στο τέλος έπειτα και από παρέμβαση εε, usa,επιτεύχθηκε συμφωνία]

  • Sic transit gloria mundi avatar
   Sic transit gloria mundi @ o βουνίσιος 29/03/2010 19:44:38

   Τότε όμως, είχαν καθαρίσει κι αυτοί, στα σύνορά τους με τη Σερβία, δυό τρείς Πακιστανούς φτωχοδιάβολους λαθραίους, που τους είχαν πάρει για τρομοκράτες. Έγινε χαμός όταν μαθεύτηκε από δημοσιογράφους τι ήταν στην πραγματικότητα, ο υπουργός Εσωτερικών παραιτήθηκε και έφυγε για 2 - 3 χρόνια από τη χώρα. Γύρισε πίσω όταν εκλέχθηκε ο Γκρούεφσκι.
   Κάτι μου θυμίζει αυτό! Αθάνατα Βαλκάνια!

  • Στέργιος avatar
   Στέργιος @ o βουνίσιος 29/03/2010 21:47:30

   Οι επιθέσεις στο μετρό τής Μόσχας δεν είναι ισλαμική τρομοκρατία, αλλά εθνικιστική τρομοκρατία. Εντάσσονται στον αγώνα των Τσετσένων(κάποιων; όλων;) εναντίον των Ρώσσων.

   Η θρησκεία δεν έχει καμμία σχέση με τις επιθέσεις στο μετρό τής Μόσχας.

   • Μάρκο Τ avatar
    Μάρκο Τ @ Στέργιος 29/03/2010 21:58:18

    Στέργιε, ξέρεις πολλούς άλλους εθνοτικούς πολέμους, που οι μαχητές να ανατινάσσονται σκοτώνοντας αθώους και αυτοκτονώντας οι ίδιοι;
    Γιατί αθωώνεις το Ισλάμ; Δεν έχεις καταλάβει ότι θα έρθει η σειρά μας;

   • Sic transit gloria mundi avatar
    Sic transit gloria mundi @ Στέργιος 29/03/2010 22:58:55

    Το έχω ξαναρωτήσει πενήντα φορές: Γιατί άραγε οι Σέρβοι δεν έβγαλαν ούτε έναν διεθνή τρομοκράτη εκτός συνόρων της πρώην Γιουγκοσλαβίας, ενώ πάθανε τόσα από τους Αμερικανούς και το ΝΑΤΟ; Έβγαλαν όμως χιλιάδες λιποτάκτες νέους!
    Είναι θέμα ιδεολογιών, κουλτούρας, νοοτροπίας: Θανατόφιλες ιδεολογίες (π.χ. δεξιοί και αριστεροί ολοκληρωτισμοί, εθνικισμοί κάθε είδους, η "ορμή του νεοφώτιστου" στο Ισλάμ - είναι σχετικά νέα θρησκεία, όπως ο Χριστιανισμός των Σταυροφόρων), εναντίον ιδεολογιών της ζωής (π.χ. ο αυθεντικός χριστιανισμός, ο βουδισμός, ο ήπιος αριστερός μεταρρυθμισμός, η μετριοπαθής ηπειρωτική ευρωπαική δεξιά).

   • Στέργιος avatar
    Στέργιος @ Στέργιος 30/03/2010 02:22:13

    @ Μάρκο Τ

    "ξέρεις πολλούς άλλους εθνοτικούς πολέμους, που οι μαχητές να ανατινάσσονται σκοτώνοντας αθώους και αυτοκτονώντας οι ίδιοι";

    1) Οι Βιέτ Μινγκ εναντίον των Γάλλων στο Βιετνάμ
    2) Οι Γερμανοί αεροπόροι εναντίον των Σοβιετικών κατά τον Β' ΠΠ. Αν και στόχευαν στρατιωτικά αγήματα, έπεφταν πάνω σε γέφυρες ή δρόμους, και προκαλούσαν απώλειες και στον άμαχο πληθυσμό
    3) Οι Γιαπωνέζοι καμικάζι εναντίον Αμερικάνων κατά τον Β' ΠΠ, όχι πάντα εναντίον στρατιωτικών στόχων.
    4) Οι Ταμίλ εναντίον των Σιγχαλέζων στη Σρι Λάνκα
    5) Ο Αμερικανοϊσραηλινός Μπαρούχ Γκόλντστάιν, ο οποίος εγκαινίασε τις επιθέσεις αυτοκτονίας στο Ισραήλ και στην Παλαιστίνη το 1994, επιτιθέμενος εναντίον Παλαιστινίων στους Τάφους των Προφητών, στη Χεβρώνα.

    Κανείς από τους παραπάνω δεν ήταν Μουσουλμάνος.

    Και για να λέμε του στραβού το δίκιο, όταν οι Ρώσσοι ψηφίζουν και στηρίζουν τον Πούτιν σε ποσοστό 70%, πώς νομίζεις ότι το εκλαμβάνουν αυτό οι Τσετσένοι; Ως συνενοχή.

    Πώς νομίζεις ότι βλέπουν οι Παλαιστίνιοι τους Ισραηλινούς να εκλέγουν τον Σαρόν, τον χασάπη τής Βηρυττού; ή οι Ιρακινοί τους Αμερικανούς να επανεκλέγουν τον Μπους;

    Σε μια δημοκρατία, πόσο αθώος είναι ο "κυρίαρχος λαός";

 6. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 29/03/2010 20:02:18

  Πρίν περίπου ἀπό ἕνα χρόνο ἔγραψα ἐδῶ ὅτι,μερικές 10ετίες πρίν στό περιοδικό Spectator μέ τόν τίτλο "The scurge of Islam" διάβασα ὅτι ἡ Saudi ξοδεύει πολλά χρήματα γιά τήν ἀνασύστασι τῆς Ὀθωμανικῆς Αὐτοκρατορίας,ἀρχίζοντας ἀπό τήν Θράκη μέ τό νά χρηματοδοτῆ τήν ἀνέγερσι μουσουλμανικῶν τεμένων,καί ἐπεκτεινομένη ἀργότερα στά Βαλκάνια.
  Δυστυχῶς δέν τό πῆρα στά σοβαρά καί δέν τό κράτησα,γιατί ποιός θά φανταζόταν ὅτι στόν 20ο-21ο αἰώνα ὑπάρχουν ἄρρωστα μυαλά νά ὀνειρεύωνται Ὀθωμανική νεκρανάστασι καί ἄλλες ἀηδίες.Πιστεύω αὐτά πού γράφουν οἱ sunday Times,γιατί εἶναι ἴδια μέ ὅ,τι διάβασα τότε.
  Ὁ δημοσιογράφος τοῦ Spectator προειδοποιοῦσε,Ὁ Παπανδρέου πατήρ, τότε τί ἔκανε;

 7. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 29/03/2010 20:11:28

  Συγγνώμη γιά τό λάθος,σωστό εἶναι The scourge of Islam=Ἡ μάστιγα τοῦ Ἰσλάμ.

 8. Στέργιος avatar
  Στέργιος 29/03/2010 20:13:17

  Χωριό που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει.

  Πού έχει Αλ Κάιντα;
  Αφγανιστάν, Πακιστάν, Σαουδική Αραβία, Ιράκ και ΠΓΔΜ.

  Πού έχει Αμερικάνους;
  Αφγανιστάν, Πακιστάν, Σαουδική Αραβία, Ιράκ και ΠΓΔΜ.

  Έχει Αλ Κάιντα στη Γάζα και στον Λίβανο; Όχι. Έχει Αλ Κάιντα στη Συρία και στο Σουδάν, που είναι τζιζ κακά χώρες τού "Άξονα τού Κακού"; Όχι.

  Είχε Αλ Κάιντα στο Ιράκ επί Σαντάμ; Όχι.

  Ούτε τα προσχήματα δεν τηρούν πια.

  • Μάρκο Τ avatar
   Μάρκο Τ @ Στέργιος 29/03/2010 22:03:56

   Στη Γάζα δεν έχει Αλ Κάιντα αφού έχουν επιβάλει τον ισλαμικό νόμο.
   Αμα το κοτόπουλο είναι ψημένο, γιατί να το βράσεις;
   Στέργιε, είσαι νεοοθωμανιστής νομίζω, κάτι τέτοιο μου μυρίζει.

   • Στέργιος avatar
    Στέργιος @ Μάρκο Τ 30/03/2010 11:29:45

    Δεν είμαι καθόλου νεοοθωμανιστής. Μη σκέφτεσαι με κλισέ.

    Ίσα-ίσα που θεωρώ ότι είμαι "τουρκοφάγος". Πιστεύω ότι η Τουρκία είναι μια φασιστική χώρα, παρόμοια με τη ναζιστική Γερμανία, που πρέπει να ταπεινωθεί όπως η Γερμανία το 1945 πριν αρχίσουμε καν να μιλάμε για "φιλίες των λαών" και ένταξη στην ΕΕ.

    Αλλά δεν ταυτίζω το Ισλάμ με την Τουρκία.

    Υπάρχει 1 δισεκατομμύριο Μουσουλμάνων στη Γη, εκ των οποίων μόνο τα 50 εκατομμύρια είναι Τούρκοι (αφαιρώ τα 20 εκατομμύρια Κούρδων από τα 70 εκατομμύρια πληθυσμού τοής Τουρκίας). Το 5%, δηλαδή.

    Γιατί να χαλάσουμε τις σχέσεις μας με το 95%;
    Επειδή τσιρίζει κάθε μέρα η υστερική εβραιοαμερικανική προπαγάνδα απόπ τα CNN και τα NEWSWEEK για το πόσο επικίνδυνο είναι το Ισλάμ;

    Στη Γάζα δεν έχει Αλ Κάιντα, επειδή στη Γάζα δεν έχει Αμερικανούς. Όπως και στο Ιράκ δεν είχε Αλ Κάιντα μέχρι που το "ελευθέρωσαν" οι "Πρόθυμοι". Σκέψου-το λίγο αυτό.

 9. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 29/03/2010 20:19:44

  Stgm,
  Τρομοκράτες μπορεῖ νά μήν ἦταν,ἀλλά ὅταν πρόκειται γιά Πακιστανούς,μήν ὁρκίζεσαι διότι εἶναι τόσο φανατικοί πού γίνονται τό ἴδιο ἐπικίνδυνοι,ὅταν ἡ κατάλληλη στιγμή ἔλθη.Ὁπότε κράτα μικρό καλάθι στήν περίπτωσί τους.

 10. Mαρινα avatar
  Mαρινα 29/03/2010 20:35:11

  Διαβαστε το βιβλιο "Eurabia" της ιστορικου Bat Ye ór.

  Εκει θα καταλαβετε -οσοι απο σας ακομα δεν εχουν καταλαβει- τι συμβαινει στην Ευρωπη με το ισλαμ και ποτε αρχισε ο εξισλαμισμος της.

  Το βιβλιο ειναι γραμμενο με βαση ντοκουμεντων και οχι απλων υποθεσεων.

  Κοντολογης:Την πατησαμε, η Ευρωπη εχει απο το 1974 πουληθει στους σειχηδες και στον μεσαιωνα.

  • Στέργιος avatar
   Στέργιος @ Mαρινα 29/03/2010 20:49:37

   Άλλο τίποτα που θα ήθελε να χάψουμε η Βρεττανοεβραία ιστορικός κυρία Μπατ Γιεόρ;

   • Μάρκο Τ avatar
    Μάρκο Τ @ Στέργιος 29/03/2010 22:02:20

    Στέργιε, η ισλαμοπληξία έχει και τα όριά της. Όπως και η εβραιοφοβία. Δεν θα κρίνω αυτό που γράφει η συγκεκριμένη συγγραφέας με βάση το θρήσκευμά της, αλλά με βάση το αν έχουν βάση όσα γράφει.
    Προσωπικά, δεν διαβλέπω κανένα κίνδυνο από τους Εβραίους για το ελληνικό έθνος. Μπορεί να μην πολυγουστάρω το εβραϊκό λόμπυ, αλλά ως Έλληνας χριστιανός ορθόδοξος θα προτιμούσα 1000 φορές να ζω και να εργάζομαι στο Ισραήλ, παρά στη Γάζα της Χαμάς.
    Για τους Κόπτες στην Αίγυπτο έχεις να πεις τίποτα; Ας πούμε, τι ωραία που τους γάζωσαν τον Γενάρη, στα Θεοφάνεια με το Παλαιό Ημερολόγιο, όταν έβγαιναν από την εκκλησία. Ή μήπως και εκεί υπήρχε εβραϊκός δάκτυλος;

   • Στέργιος avatar
    Στέργιος @ Στέργιος 30/03/2010 11:58:24

    Εγώ θα κρίνω αυτά που γράφει η συγκεκριμένη ερασιτέχνις ιστορικός (που δεν έχει δουλέψει ούτε διδάξει, ποτέ, πουθενά) με βάση τις δικές της στρεβλώσεις, βασισμένες στα βιώματά της και στις προκαταλήψεις. Η κ. Μπατ Γεόρ ΔΕΝ έχει σπουδάσει τη μέθοδο τής ιστορικής επιστήμης, είναι απλή ιστοριοδίφης που γράφει ό,τι της κατέβει στο κεφάλι το πιπιλημένο από την προπαγάνδα. Μια Ρεπούση, δηλαδή.

    Τώρα, "εβραϊκό έθνος" δεν υπάρχει. Υπάρχει Ισραηλινό έθνος και εβραϊκά λόμπι. Από εκεί και πέρα υπάρχουν Εβραίοι το θρήσκευμα άνθρωποι που δεν ταυτίζονται αναγκαστικά με τα προηγούμενα δύο.

    Το Ισραήλ είναι χώρα με ενεργό συμμετοχή στις δραστηριότητες τής Ανίερης Τριάδας (ΗΠΑ-Ισραήλ-Τουρκία) που αποσκοπούν στο ψαλίδισμα τής ελληνικής (ελλαδικής και κυπριακής) εθνικής κυριαρχίας.

    Μπορεί να υψώνουμε κορώνες σαν κότες που κακαρίζουν όταν το "Μπάφρα" μπαίνει στα εθνικά μας ύδατα, αλλά δεν λέμε λέξη για τα ισραηλινά πλοία, υποβρύχια και αεροπλάνα που παραβιάζουν την κυριαρχία μας.

    Πριν από 10+ χρόνια, ένα τουρκικό αεροπλάνο έπεσε στα ανοιχτά τής Χίου. Ο πιλότος περισυνελέγη από έλληνες διασώστες, και με τη γνωστή αξιοπρέπεια που χαρακτηρίζει τις ασπόνδυλες ελληνικές κυβερνήσεις, εστάλη πίσω στην Τουρκία χωρίς ανάκριση, χωρίς τίποτα.

    Ένας Χιώτης δημοσιογράφος, όμως, που ήξερε τουρκικά, πλησίασε τον πιλότο στο φορείο και τον ρώτησε κάτι στα τουρκικά. Ο πιλότος δεν κατάλαβε και ζήτησε να του μιλήσουν στα αγγλικά, με τη γνωστή βαριά, αργόσυρτη προφορά των Ισραηλινών. Το βίντεο το είχε βγάλει στον αέρα η αείμνηστη Μαλβίνα. Μόνο αυτή, όμως.

    Όσο για την επίθεση κατά των Κοπτών στην Αίγυπτο, σαφώς και την καταδικάζω, όπως και η επίσημη Αίγυπτος, καθώς και η συντριπτική πλειοψηφία των Αιγυπτίων.

    Πάντως οι Κόπτες αποτελούν σταθερά το 10% τού πληθυσμού τής Αιγύπτου, σε αντίθεση με τους Χριστιανούς τού Ισραήλ, των οποίων ο αριθμός μειώνεται χρόνο με τον χρόνο. Χιλιάδες Έλληνες εκδιώχθησαν από τα σπίτια τους το 1948 όταν το Κράτος τού Ισραήλ δήμευσε όλες τις ιδιοκτησίες. Στα Ιεροσόλυμα υπήρχαν ολόκληρες γειτονιές Ελλήνων, όπως η Ελληνική Αποικία (Μιγκράς α-Γεβανί) που τώρα λέγεται Έμεκ Ρεφαΐμ (Κοιλάδα των Φαντασμάτων) και ο Καταμόνας (που τώρα λέγεται Καταμόν). Όλα αυτά δημεύτηκαν από το ισραηλινό κράτος. Ακόμη και η Κνέσσετ, η Βουλή του Ισραήλ, είναι χτισμένη πάνω σε δημευμένη ελληνική γη.

    Κι εγώ θα προτιμούσα να ζω στο Ισραήλ, παρά στη Γάζα. Κι εγώ θα προτιμούσα να ζω σε ένα σπίτι με άφθονο νερό για ζεστά μπανάκια, πισίνα και γκαζόν, παρά να τρέχω στο βυτίο να γεμίσω μπιντόνια με πόσιμο νερό. Κι εγώ θα προτιμούσα να πηγαίνω με το αυτοκίνητό μου στο σούπερ ψαροεστιατόριο δίπλα στη θάλασσα και να ψωνίζω ωραία πράγματα από τα γυαλιστερά εμπορικά κέντρα και να βλέπω μουσεία και εκθέσεις, παρά να στριμώχνομαι στα σύνορα με την Αίγυπτο για να αρπάξω κάνα ψωμί από τη διεθνή βοήθεια και να τρέξω μετά πίσω στο σπίτι μου πριν κοπεί το ρεύμα.

    Η ζωή στο Ισραήλ είναι απείρως γλυκύτερη από ό,τι στη Γάζα. Αλλά γι'αυτό δεν φταίει η Χαμάς.

    Αγαπώ τους Ισραηλινούς, γιατί τους ξέρω, και ξέρω πως έχουν στην χώρα τους φωτεινά πνεύματα που στη δική μας χώρα... ούτε με την απόχη δεν τα βρίσκουμε.

    Αυτό δεν με εμποδίζει, όμως, να γράφω ότι το Ισραήλ εφαρμόζει φασιστικές και ρατσιστικές τακτικές τύπου απαρτχάιντ ενάντια στους Παλαιστίνιους, ακριβώς όπως οι Λευκοί Νοτιοαφρικανοί ενάντια στους Μαύρους συμπατριώτες τους.

    Και το Ισραήλ πληρώνει ακριβά αυτή του την τακτική.
    Αν το Ισραήλ δεν απαξίωνε τη διαλλακτική και κοσμική Παλαιστινιακή Αρχή, δεν θα βοηθούσε στην αύξηση της επιρροής τής Χαμάς. Αν το Ισραήλ δεν ισοπέδωνε τον μισό Λίβανο το 2006, δεν θα ενισχυόταν τόσο η Χεζμπολά. Απλά πράγματα.

 11. Γιάννης Σ. avatar
  Γιάννης Σ. 29/03/2010 21:32:24

  Με βάση αυτήν την είδηση, το νέο πολιτικά ορθό τραγούδι του Ελληνικού Στρατού θα είναι το εξής:

  Πάνω στη Μακεδονία,
  με Κοράνια του Ισλάμ,
  τη Σολούν θα παραδώσω
  και δυο φέτες Νέο Βιτάμ.

  Αγαπώ τους Μακεδόνες,
  είναι γιοι του Αλέξανδρου.
  Θεέ μου θα τους τηγανίσω
  δύο ψάρια Θερμαϊκού.

  Αχ, να έρθει εκείνη η ημέρα,
  που θα μάθω σλαβικά,
  την αρχαία τους τη γλώσσα!
  Δεν γροικώ ελληνικά!

  • Sic transit gloria mundi avatar
   Sic transit gloria mundi @ Γιάννης Σ. 29/03/2010 22:24:34

   Γιάννη,
   Προς το παρόν, το πολιτικά ορθό του ΕΣ πρέπει να έχει να κάνει μάλλον με το Αφγανιστάν. Άλλωστε και ο Μ. Αλέξανδρος το Αφγανιστάν (τότε Βακτριανή) το είχε καταλάβει ολόκληρο, την επικράτεια της τωρινής ΠΓΔΜ όχι (ολόκληρη τουλάχιστον).
   Βέβαια ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ είναι πολύ απαισιόδοξος για την "Βακτριανή" (άν είδες το Lions for Lambs): "Αφγανέ, Αφγανέ, Αμερικανός δεν θα γίνεις ποτέ, και ευτυχώς για σένα", λέει. Αλλά τι να κάνουμε Ρόμπερτ είναι αυτός, ένας μοναδικός και αχτύπητος!

   • Sic transit gloria mundi avatar
    Sic transit gloria mundi @ Sic transit gloria mundi 29/03/2010 22:26:20

    "Rom is burning!"
    Robert Redford

 12. Μάρκο Τ avatar
  Μάρκο Τ 29/03/2010 22:06:53

  Θα το δείτε αυτό: Ο φόβος του Ισλάμ θα αναγκάσει τους Σλαβομακεδόνες των Σκοπίων να αναζητήσουν συμβιβασμό με την Ελλάδα και θα είναι προς το συμφέρον και εκείνων και ημών. Θα καταλάβουν κάποια στιγμή ότι το άλογο του Βουκεφάλα και η γλώσσα που μιλούσε ο Αλέξανδρος είναι παρωνυχίδες μπροστά στον ισλαμικό κίνδυνο που τους περικυκλώνει. Αν ξέρατε τι λένε οι Αλβανοί στην Αλβανία για το πώς θα λυθεί το Μακεδονικό...

  • Νικόλας avatar
   Νικόλας @ Μάρκο Τ 29/03/2010 22:37:42

   Τι λένε; Να γίνει καμιά μοιρασιά ανάμεσα στα 4 κράτη που το περιβάλλουν;

  • Στέργιος avatar
   Στέργιος @ Μάρκο Τ 30/03/2010 12:01:48

   Οι Αλβανοί, είναι γνωστό, δεν έχουν ΚΑΜΜΙΑ σχέση με θρησκευτικούς φανατισμούς.

   Αυτό που λένε οι ΑΛβανοί για την ΠΓΔΜ έπρεπε από καιρό να το λέμε κι εμείς.

   Με ποια λογική, μια χώρα που είναι 60% Σλαβομακεδόνες και 40% μειονότητες, θέλει να αποκτήσει εθνική ονομασία; Η μόνη εγγύηση για εσωτερική γαλήνη και εδαφική ακεραιότητα στην ΠΓΔΜ είναι η υιοθέτηση εθνικώς ουδέτερης ονομασίας για το κράτος. Μέσα ας λέγονται όπως θέλουν.

  • Μάρκο Τ avatar
   Μάρκο Τ @ Μάρκο Τ 30/03/2010 13:48:57

   Οι Αλβανοί της ΠΓΔΜ είναι θρησκευόμενοι μουσουλμάνοι. Ρώτησε και κανέναν Αλβανό της Αλβανίας να σου πει. Άσε που το διαπιστώνεις αν πας στα Σκόπια.

 13. Κοντη Λιζα avatar
  Κοντη Λιζα 30/03/2010 00:24:24

  Ο Σουλεϊμάν Ρετζέπι εκτός από μουσουλμάνος τι εθνικότητος είναι;

  • Μάρκο Τ avatar
   Μάρκο Τ @ Κοντη Λιζα 30/03/2010 01:01:06

   Ο,τι και ο Ναγκό. Βέβαια, δεν ξέρω αν είναι τόσο φιλέλληνας, όσο ο Ναγκό. Το γράφει ο "διανοούμενος" στα σοβαρά: "Και τι πειράζει αν η Δραγώνα είναι τουρκόφιλη; Και εγώ που είμαι φιλέλληνας, πειράζει;".

   Πειράζει και εγώ που είμαι φίλος του αρνιού;
   (το προτιμώ ψητό, με λαδολέμονο).

   Μην εκνευριστείτε, σας παρακαλώ. Κοστίζουν οι οθόνες, δεν το αξίζουν.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.