#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
19/12/2012 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Αλβανία «εξαφάνισε» την ελληνική μειονότηταΣε νέες προκλήσεις κατά της Ελλάδας αλλά και σε επίδειξη περιφρόνησης προς την Ε.Ε. προχώρησε η Αλβανία στοχοποιώντας για μια ακόμη φορά την ελληνική μειονότητα. Αφού μέσω δηλώσεων «πολλαπλασίασε» τα αλβανικά εδάφη συμπεριλαμβάνοντας σε αυτά περιοχές από την Πρέβεζα μέχρι τα Σκόπια, το επόμενο «θαύμα» της κυβέρνησης Μπερίσα ήταν να «εξαφανίσει» τους Βορειοηπειρώτες αλλά και συνολικά τους χριστιανούς ορθόδοξους της χώρας. Στα χαρτιά βεβαίως.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της (λεγόμενης) απογραφής που διενήργησαν οι Αρχές της Αλβανίας, ο χριστιανικός ορθόδοξος πληθυσμός της χώρας εμφανίζεται μειωμένος κατά 2/3, μόλις στο 6,75% του συνόλου!

Η αλλοίωση της δημογραφικής πραγματικότητας είναι εμφανής στα στοιχεία που δημοσιοποίησε η στατιστική υπηρεσία της Αλβανίας. Σύμφωνα με την INSTAT το 83,2% του πληθυσμού, 2.329.715 άτομα, δήλωσαν Αλβανοί, και μόνο το 0,87% ή 24.361 δήλωσαν Έλληνες...

Η οργισμένη ανακοίνωση του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστασίου είναι ενδεικτική για τις μεθοδεύσεις που ακολουθήθηκαν.

«Η διαδικασία της απογραφής για την καταγραφή του θρησκεύματος δεν ανταποκρίνεται στη στοιχειώδη αντικειμενική μέθοδο που ακολουθείται από τις ευρωπαϊκές χώρες. Και τελικά προσβάλλει όχι μόνο τους Ορθόδοξους Χριστιανούς, που από την αρχή του αλβανικού κράτους υπήρξαν η πολυπληθέστερη χριστιανική κοινότητα, αλλά και όλους τους Χριστιανούς, τους οποίους περιορίζει κατά μεγάλο ποσοστό (από 31% σε 17%), και τελικά σκιάζει τη γενική εικόνα των θρησκευτικών κοινοτήτων στην Αλβανία».

Η πρωτοφανής απόπειρα της αλβανικής κυβέρνησης να παρουσιάσει εικονική πραγματικότητα σε ό,τι αφορά στη σύνθεση του πληθυσμού σήμανε συναγερμό στο Κόμμα της Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΑΔ), το οποίο εκπροσωπεί τη μειονότητα, καθώς και στην Ομόνοια.

Η καταγγελία είναι συγκλονιστική και υπογραμμίζει την παραβίαση και του ευρωπαϊκού πλαισίου: «Καταγγέλλουμε άλλη μια φορά την κραυγαλέα προβοκάτσια που επιχειρείται εις βάρος της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, των άλλων μειονοτήτων και της Ορθοδόξου Κοινότητας στη χώρα.

Η διαδικασία καταγραφής των μελών της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας που διενεργείται αυτό το διάστημα απ’ την ΟΜΟΝΟΙΑ δείχνει παραμέτρους ουσιαστικά διαφορετικούς απ’ τα χαλκευμένα, προπαρασκευασμένα και κάλπικα στοιχεία της κρατικής απογραφής». Σημειώνεται ότι σύμφωνα με όλα τα προγενέστερα στοιχεία ο ελληνικός και ο εν γένει χριστιανικός ορθόδοξος πληθυσμός στην Αλβανία αναλογούσε πάντα τουλάχιστον στο 20% του συνόλου.

 Λάμπρος Καλαρρύτης, στον Ελεύθερο Τύπο 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. IOKLOS ZARAS avatar
  IOKLOS ZARAS 19/12/2012 09:00:31

  ΠΕΣΤΕ ΤΑ Σ΄ΕΚΕΙΝΟΝ ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΣΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ "ΗΓΕΤΕΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΡΟΣΤΑ" ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΕΚΑΝΕ Ο ΑΛΒΑΝΟΣ ΕΝΩ ΕΚΕΙΝΟΣ ΚΟΙΜΟΤΑΝ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

 2. η Dimi avatar
  η Dimi 19/12/2012 09:00:36

  ΒορειοΗπειρωτικό: To Ελληνικό «Κόσσοβο» (ο τόπος με τα μελωδικά κοτσύφια)
  http://www.noiazomai.net/Boreiohpeirotiko.html

  "Ο ΟΡΟΣ «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ» είναι μη αποδεκτός, επειδή πρόκειται για ισχυρή Ελληνική Κοινότητα γηγενών κατοίκων, για ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ & ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ, όπως κατοχυρώθηκε διεθνώς με το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας το 1914, με τις υπογραφές Ρωσίας, Αγγλίας, Γερμανίας, Αυστρίας, Ιταλίας, Γαλλίας και της ίδιας της Αλβανίας!"

  • ΧΑΡΗΣ avatar
   ΧΑΡΗΣ @ η Dimi 19/12/2012 11:13:56

   Συγχαρητήρτια Dimi.
   Αλλά δυστυχώς είπαμε οι φελλοί και οι αγράμματοι ασπόνδυλοι με το φόβο της αριστεράτζας θα μας στείλουν μετανάστες στην Αλβανία στο τέλος.

   • η Dimi avatar
    η Dimi @ ΧΑΡΗΣ 19/12/2012 17:53:16

    Χάρη, μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια μας. Ουδείς μπορεί να μας κάνει να αισθανθούμε υποδεέστεροι, εάν εμείς οι ίδιοι δεν το επιτρέψουμε. Εμείς πάντως στη Λαυρεωτική, Δεν το επιτρέπουμε.

    "Κηφηνείον η Ωραία Ελλάς"(απόσπασμα)
    .."Αν όμως το σχολείο από το Δημοτικό καλλιεργούσε την τόλμη, την αυτενέργεια, βράβευε την πρωτοβουλία, την ανάληψη ευθυνών, την αγάπη για την οποιαδήποτε δουλειά ακόμη και του πλανόδιου γαλατά, θα είχαμε κάνει την Ελλάδα Ελδοράδο, όπως έγινε Ελδοράδο για τους εργατικούς Αλβανούς, Βουλγάρους, Πολωνούς, Γεωργιανούς, Αιγυπτίους αλιείς, Πακιστανούς και Ουκρανούς.

    Σήμερα αυτοί είναι η εργατική κι αύριο η επιχειρηματική τάξη της Ελλάδος. Κι οι Έλληνες, αφήνοντας την πατρώα γη στα χέρια των Αλβανών που την δουλεύουν, την πατρώα θάλασσα στα χέρια των Αιγυπτίων που την ψαρεύουν, θα μεταβληθούν σε νομάδες της Ευρώπης ή των ΗΠΑ ή θα τρέχουν για δουλειά στην Αλβανία που ξεπερνά σε νόμιμη και παράνομη επιχειρηματική δραστηριότητα όλες τις χώρες της Βαλκανικής. Γέμισαν τα Τίρανα ουρανοξύστες, κτήρια γιγάντια, κακόγουστα μεν, σύγχρονα δε. Περίπου 100 ιδιωτικά σχολεία λειτουργούν στην πρωτεύουσα της χώρας των αετών." ~Σαράντος Ι. Καργάκος: Καθηγητής Φιλόλογος, Ιστορικός, Συγγραφέας, Διακεκριμένος Παιδαγωγός, Γνώστης της Ελληνικής, όσοι ελάχιστοι παγκοσμίως, ο αποκαλούμενος "Ο νέος διδάσκαλος του Γένους".

    • ΧΑΡΗΣ avatar
     ΧΑΡΗΣ @ η Dimi 19/12/2012 20:11:44

     Ταυτίζονται οι απόψεις μας λοιπόν.
     Οι ταγοί μας να το πιστέψουν μόνο και να φύγει η αριστεράτζα ως νοοτροπία και ο μαυρογιαλουρισμός και όλα θα πάνε καλύτερα.
     Καλές γιορτές .

     • η Dimi avatar
      η Dimi @ ΧΑΡΗΣ 19/12/2012 23:38:42

      Ανεξαρτήτως ταγών, ο καθένας από εμάς με στόχο και τρόπο, μπορεί καθημερινά να γίνεται μέρος της βελτίωσης που θέλει να δει στη ζωή και στη πατρίδα του. Κυρίως, η αλλαγή στις συμπεριφορές του. Από τον Ιανουάριο 2013, σε ισχύ το "Δεν πληρώνω χωρίς απόδειξη". Επίσης, το 2013 Έτος ΑΟΖ για την Ελλάδα. Αν δεν έχεις ήδη, προτείνω να διαβάσεις στην αρχική σελίδα το άρθρο με Τίτλο: "Αποκλειστικό: ΑΟΖ και Μεγάλη Κεντροδεξιά οι επόμενοι στόχοι Σαμαρά" Ευχές για Λαμπερές Γιορτές.

 3. Ρηνα avatar
  Ρηνα 19/12/2012 09:59:10

  Οι Αλβανοι ειναι χοντροπετσος λαος χωρις τσιπα, εκμεταλλευτες καταστασεων που νομιζουν οτι τωρα "που φτωχυνατε γινατε σαν και μας" ετσι ακριβως λενε και σκεφτονται, κομπλεξικοι σε απιστευτο βαθμο και αφιλοι. Μας μισουν στη κυριολεξια και οσοι σκεφτονται να δωσουν προνομια σε μη γνησιους Ελληνες, εγκληματουν κατα της Ελλαδος και θα το βρουν μπροστα τους.
  Οσο για τους βαφτισμενους, οι περισσοτεροι , οχι ολοι, το εκαναν για να βρουν "νονους" υποστηρικτες και διασυνδεσεις χωρις καμια αισθηση οτι εγιναν Χριστιανοι.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Ρηνα 19/12/2012 10:06:46

   Πολύ σωστή. Πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις αλλά δυστυχώς ο κανόνας είναι αυτός που γράφεις...

  • Κυθήριος Τ. avatar
   Κυθήριος Τ. @ Ρηνα 19/12/2012 14:02:32

   Πολύ σωστά!!!

 4. ΧΑΡΗΣ avatar
  ΧΑΡΗΣ 19/12/2012 10:09:16

  Η Αλβανία κοίταξε το συμφέρον της .
  Η Ελλάδα των ΔΕΚΟ και της σαπίλας ΤΙ ΕΚΑΝΕ και ΤΙ ΚΑΝΕΙ;;;;;;;;;;;

 5. ΗΛΕΚΤΡΑ avatar
  ΗΛΕΚΤΡΑ 19/12/2012 10:10:45

  ΜΗΠΩΣ ΣΑΣ ΔΙΑΦΕΥΓΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΝΕΟΙ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΔΙΑΜΕΝΟΥΝ ΜΟΝΙΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;
  Η ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ
  ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΑΠΟΓΡΑΦΗΚΑΝ ΟΣΟΙ ΔΙΑΜΕΝΟΥΝ ΕΚΕΙ
  ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ O MPERISA
  ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ
  ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΥΠΗΡΞΕ ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
  ΜΗΝ ΜΠΛΕΚΕΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΖΙ
  ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΟΣ ΜΟΝΟ ΧΑΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤE
  ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΩΝ ΜΑΣ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ
  ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΡΜΟΖΕΙ
  ΚΑΙ ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ
  ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΟΜΟΕΘΝΕΙΣ ΜΑΣ
  ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ
  ΑΛΛΟ ΟΜΟΕΘΝΕΙΣ
  ΚΙ ΑΛΛΟ ΟΜΟΘΡΗΣΚΟΙ
  ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΠΕΡΔΕΜΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ
  ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ ΤΑΠΕΙΝΗ ΔΙΑΤΥΠΩΝΩ

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ ΗΛΕΚΤΡΑ 19/12/2012 10:50:54

   Επειδή θέλεις να αγνοείς την κατάσταση στην Αλβανία, δες σε παρακαλώ μόνο την ΕΠΙΣΗΜΗ ανακοίνωση της Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας για τη μεθόδευση που ακολουθήθηκε στην απογραφή. Το να βγαίνεις και να υπερασπίζεσαι αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις ενός επιφανειακά δημοκρατικού καθεστώτος κατά ΟΛΩΝ των Ορθοδόξων της Αλβανίας, είναι προκλητικό. Εκτός και αν εξυπηρετείς σκοπιμότητες.
   http://www.orthodoxalbania.org/new/index.php?option=com_content&view=article&id=13539:-kisha-orthodhokse-autoqefale-e-shqiperise-deklarate-zyrtare-&catid=2048:links&Itemid=&lang=el
   Επειδή γνωρίζω πολύ καλά την Αλβανία, σε πληροφορώ ότι το 6.75 για τους Ορθόδοξους Χριστιανούς είναι απλά ένα πελώριο ψέμμα....
   Βέβαια, με την πολιτική του ο Μπερίσα αναδεικνύει την Ελλάδα σε φυσικό προστάτη όλων των Ορθοδόξων της Αλβανίας, ανεξαρτήτως θρησκεύματος....
   Καλό είναι πριν διατυπώσεις απόψεις "ταπεινά", όπως λες, να διαβάζεις και λίγο πρωτύτερα...
   Εκτός και αν έχεις διαβάσει και τα γράφεις σκόπιμα όσα γράφεις, το ξαναλέω. Διότι παίζει και αυτό....

   • ΗΛΕΚΤΡΑ avatar
    ΗΛΕΚΤΡΑ @ ΒΙΣ 19/12/2012 12:42:14

    ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ
    ΟΣΑ ΣΕ ΒΟΛΕΥΟΥΝ
    ΔΕΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΚΟΠΡΟΑΙΡΕΤΩΝ ΓΕΙΤΟΝΩΝ
    ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΓΡΑΨΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΟΥ ΣΧΟΛΙΟ
    ΤΟ ΓΡΑΦΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ
    ΜΙΑ ΤΑΠΕΙΝΗ ΑΠΟΨΗ ΔΙΑΤΥΠΩΝΩ
    ΕΓΩ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ
    ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΩ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ
    ΜΕ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΜΥΑΛΟ ΔΟΥΛΕΥΩ
    ΚΑΙ ΜΕ ΛΙΓΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ
    ΤΟΣΕΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ
    ΔΙΑΒΑΖΩ ΟΣΟ ΕΓΩ ΘΕΛΩ
    ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΖΩ ΠΑΛΙ ΟΤΙ ΘΕΛΩ
    ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΩ
    ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΥΠΟΝΝΟΕΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΟΥ
    ΑΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ
    ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΘΙΓΕΙΣ
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΩ
    ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΜΑΘΩ
    ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΚΑΜΜΙΑΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ
    ΕΓΩ ΔΕΝ ΠΑΙΖΩ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ
    ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ
    ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΣΕ ΒΛΕΠΩ ΠΟΛΥ ΦΑΝΑΤΙΚΟ-Η
    ΠΑΙΞΕ ΜΟΝΟΣ-Η ΣΟΥ

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ ΗΛΕΚΤΡΑ 19/12/2012 10:51:38

   Διόρθωση: Όλων των Ορθοδόξων ανεξαρτήτων εθνικότητας, ήθελα να πω (προφανώς).

   • maverick avatar
    maverick @ ΒΙΣ 19/12/2012 19:59:14

    "ΒΙΣ" μην το ταλαιπωρείς, αφού βλέπεις ότι υπάρχουν και εθνικά λοβοτομημένοι, νεοταξήτες!

 6. Γιάννης avatar
  Γιάννης 19/12/2012 10:48:23

  Η αδιαφορία του ελληνικού κράτους για την τύχη και τα ανθρώπινα δικαιώματα του Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου, καθώς και η παντελής έλλειψη ιστορικής γνώσης της ελληνικής κοινωνίας για την ελληνικότητα από τα πανάρχαια χρόνια της Βορείου Ηπείρου αποθρασύνει την αλβανική πλευρά, η οποία ανενόχλητη προβάλλει τις ανιστόρητες, προκλητικές της αξιώσεις σε εδαφικό επίπεδο, διενεργεί απογραφές, οι οποίες διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα, σε ό,τι αφορά τη σύνθεση του πληθυσμού στην Αλβανία και γενικότερα προωθεί τις επιδιώξεις της, οι οποίες αποβλέπουν στη σταδιακή εξόντωση και εξαφάνιση του ελληνικού στοιχείου από την αλβανική επικράτεια..
  Χαρακτηριστικά θα μοιραστώ μαζί σας μία συζήτηση το βράδυ της περασμένης Κυριακής σε καφετέρια της πόλης μου, όπου συνομιλούσα με συγγενικό μου πρόσωπο και έναν φίλο μου και η κουβέντα πήγε και στους Αλβανούς που διαμένουν στη χώρα μας και το βορειοηπειρωτικό ζήτημα..Και οι δύο συνομιλητές όταν "τόλμησα" να μιλήσω για τον Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου και για την ελληνικότητα της περιοχής αυτής ιστορικά και πολιτισμικά, αμέσως με διέκοψαν, χαρακτηρίζοντας ως εθνικιστικές υστερίες και υπερβολές τα περί ελληνικότητας της Βορείου Ηπείρου και με απλά λόγια και ειρωνικό ύφος μου είπαν ότι είναι αστείο! να πιστεύει κάποιος ότι υπάρχουν Έλληνες της Βορείου Ηπείρου και ότι όλοι είναι Αλβανοί..! Όταν εμείς οι ίδιοι ευθυγραμμιζόμαστε με την αλβανική ανθελληνική προπαγάνδα δυστυχώς δεν υπάρχει καμιά ελπίδα για την ευόδωση των δικαίων του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού..

 7. Θόδωρος XVII-VI-MMXII avatar
  Θόδωρος XVII-VI-MMXII 19/12/2012 10:59:57

  Το έγραψα σ' ένα άρθρο εχθές για τα σκόπια και μεταφέρω το resume κι εδώ:

  ΔΕΝ χρειάζεται να σεβόμαστε την γνώμη των Βορείων γειτόνων μας! Θα πρέπει να βάλουμε την δικιά μας άποψη ΠΑΝΩ από τη δικιά τους.

  Και διπλωματικώς -ακόμα και εκβιαστικά για είσοδο τους σε ΝΑΤΟ, ΕΕ ή ό,τι άλλο υπάρχει- να κάνουμε αυτό που συμφέρει την Πατρίδα μας.

  Αυτά τα λέω μετά λόγου γνώσεως και είναι ακραία θέση. Ακραία για την Ελλάδα μας όμως.. Αυτό που κάνουν όλα τα έθνη του κόσμου:
  Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ!

  Το ξαναλέω: Η Πατρίδα μας πρέπει να ζήσει και ΘΑ ζήσει!

 8. Ρηνα avatar
  Ρηνα 19/12/2012 11:08:16

  Αντιγραφω απο τον γεροντα Παϊσιο:
  -Οι Βορειοηπειρωτες να μην φοβουνται επειδη καποια μερα θα ελευθερωθουν απο καποια παληκαρια. Οι ελευθερωτες δεν θα καταλαβαινουν απο πολιτικες και θα μπουν μεσα για να βοηθησουν. Οι αλλες χωρες θα το δεχτουν και θα πουν οτι αφου εγινε, τωρα δεν μπορει να αλλαξει. Λειτουργουν οι πνευματικοι νομοι. Ειμασταν μια οικογενεια και μας χωρισαν, ειναι σαν να λες σε καποια απ τα παιδια σου να χωριστουν απο τα αλλα...-

 9. Θεόδωρος avatar
  Θεόδωρος 19/12/2012 11:28:23

  Αγαπητή Ηλέκτρα, κάπου τα έχεις μπλέξει και εσύ. Ας αρχίσω από το ότι μόνο η Ελλάδα ευθύνεται για την καταστροφή του βορειοηπειρωτικού ελληνισμού και κανείς άλλος. Η ύπαρξη των ανθρώπων αυτών στην Ελλάδα οφείλεται στην αβελτηρία, την αδιαφορία, την κακομοιριά και τον ραγιαδισμό του ελληνικού κράτους. Αλλιώς, θα βρίσκονταν από την άλλη πλευρά των συνόρων - αν συνέχιζαν να υπάρχουν σύνορα. Από το 1990 μέχρι σήμερα δεν έχει συσταθεί εθνικός φορέας με συνέπεια η ελληνική κοινότητα της Β. Ηπείρου να είναι πολυδιασπασμένη, να την άγουν και την φέρουν τυχοδιώκτες και Αλβανοί πράκτορες και να έχει καταντήσει "κλωτσοσκούφι" των αλβανικών πολιτικών κομμάτων. Ας μη μιλήσουμε για το όργιο χρηματισμού, εις βάρος της, επίορκων υπαλλήλων των ελληνικών προξενείων που αρνούνται ιθαγένεια στους Ελληνες και "ελληνοποίησαν" 100.000 Αλβανούς. Για τους ορθοδόξους Αλβανούς θα σου πώ μόνο πως είχαν όλοι ελληνική εθνική συνείδηση πριν 100 χρόνια, ως αρβανίτες, πριν πέσουν πάνω τους ο Φαν Νόλι, ο Αχμέτ Ζόγου και ο, χειρότερος όλων, Εμβέρ Χότζα. Πού ήταν τότε η Ελλάδα? και πού είναι σήμερα? όταν σε όλα τα μαρτύρια έχουν προστεθεί και οι τσάμηδες? Που είναι η εξωτερική μας πολιτική που θέλει να βάλει την Αλβανία στην ΕΕ, σώνει και καλά, ακόμη και παρά τη θέληση της ίδιας?! Επονται χειρότερα. Ο Σέρβος ΠΘ μας προειδοποίησε - "βάλετε τους Αλβανούς υπηκόους στην χώρα σας να δηλώσουν εγκαίρως την εθνική τους καταγωγή για να μην πάθετε ότι συνέβη με μας στο Κόσσοβο!" Εμείς όμως κοιμόμαστε "τον ύπνο του δικαίου". Τι να κάνει κι' ο Μπερίσα? Εχει μπροστά του εκλογές και κάποιοι του βγαίνουν απ' τα δεξιά. Πού είναι η Ελλάδα να πει δυό αντιαλβανικές κουβέντες για να τον κρατήσει? Πραγματικά, η αθλιότης μας δεν έχει όρια!

 10. Νικήτας avatar
  Νικήτας 19/12/2012 12:32:44

  Οι Αλβανοί με την καθοδήγηση των Τούρκων σιγά σιγά μετατρέπονται σε πρόβλημα για την Πατρίδα μας.
  Πιστεύω πως είναι ώρα για εμπνευσμένη εξωτερική πολιτική.
  Μόνο που χρειάζονται πατριώτες , είδος υπο εξαφάνιση μιάς και περισσότερο ενδιαφέρει τους πολιτικούς μας να τους λένε μπράβο οι ευρωπαίοι παρά οι Έλληνες.

  • Ρηνα avatar
   Ρηνα @ Νικήτας 19/12/2012 12:43:03

   Ποτε δεν ειχαμε οργανωμενη εξωτερικη πολιτικη ενω οι Τουρκοι στον τομεα αυτο εχουν ντοκτορα.

 11. ΗΛΕΚΤΡΑ avatar
  ΗΛΕΚΤΡΑ 19/12/2012 12:50:13

  ΑΓΑΠΗΤΕ ΘΟΔΩΡΕ
  ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΤΑ ΕΧΩ ΜΠΛΕΞΕΙ
  ΓΡΑΦΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ
  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ
  Η ΠΡΟΘΕΣΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΩΣ ΗΤΑΝ ΝΑ ΤΑ ΞΕΜΠΛΕΞΩ
  ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ Η ΑΠΟΓΡΑΦΗ
  ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ ΟΙ ΕΠΕΚΤΑΤΙΚΕΣ ΚΟΡΩΝΕΣ ΤΟΥ ΜΠΕΡΙΣΑ
  ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ
  ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΣΣΑΣ ΧΩΡΑΣ
  ΕΓΩ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΜΑΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ
  ΚΙ ΟΧΙ ΑΝΑΡΧΟΑΥΤΟΝΟΜΟΥΣ
  ΑΥΤΑ......

 12. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 19/12/2012 12:53:16

  Αν δεν καταλαβαίνεις ότι με την απομείωση των πραγματικών ποσοστών των Ορθοδόξων της Αλβανίας, το εκεί καθεστώς (διακομματικά) αποσκοπεί και στην εξάλειψη της ελληνικής μειονότητας, δεν έχω να προσθέσω κάτι...
  Το όλο ύφος των σχολίων σου μιλάει από μόνο του.
  Άλλωστε, όπως έχει ειπωθεί, οι γνώμες είναι σαν τις κ....: Ο καθένας έχει και από μία...

  • ΗΛΕΚΤΡΑ avatar
   ΗΛΕΚΤΡΑ @ ΒΙΣ 19/12/2012 14:24:31

   ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΕΓΩ ΜΕ ΤΟ ΛΙΓΟ ΜΥΑΛΟ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΩ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟ ΣΕΝΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙΣ ΠΩΣ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΣΠΑΣΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ
   ΘΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ;;;
   Η ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ;
   ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΥΦΟΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΜΟΥ..
   ΤΙ ΝΑ ΠΩ;;;;
   ΑΥΤΟ ΤΟ ΥΦΟΣ ΔΙΑΘΕΤΩ
   ΑΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ
   ΑΓΝΟΗΣΕ ΜΕ
   ΚΙ ΕΜΕΝΑ
   ΚΑΙ ΤΟ ΥΦΟΣ ΜΟΥ
   ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΟΥ

 13. Θεόδωρος avatar
  Θεόδωρος 19/12/2012 14:27:48

  Αγαπητή Ηλέκτρα, επανέρχομαι μόνο επί ενός σημείου το οποίο αφορά και την Τουρκία και τα Σκόπια και κάθε άλλη χώρα "αναλόγων προσόντων". Γιατί επικρατεί η αντίληψη ότι κάθε καννίβαλος που εισέρχεται στην ΕΕ θα εκπολιτίζεται "εξ ορισμού" και θα μεταβάλεται σε "καλό κ'αγαθό" γείτονα κάποιου άλλου? Η ΕΕ ούτε μαγικό ραβδί διαθέτει ούτε μπορεί να συνετίσει κράτη-μέλη που την γράφουν "στα παλαιότερα των υποδημάτων τους". Η Αλβανία, εάν ποτέ γίνει μέλος, θα κινητοποιήσει εις βάρος μας κάθε μηχανισμό που θα θεωρήσει κατάλληλο ενώ θα μπλοκάρει κάθε δικό μας αντίμετρο. Επιπλέον, κάποιοι "άσπονδοι φίλοι μας" εντός ΕΕ θα την συμπαρασύρουν σε ανθελληνικά λόμπυ και η Τουρκία, η Γερμανία κ.α. θα μας την επισείουν κάθε φορά ως φόβητρο για δικά τους συμφέροντα. Οι καννίβαλοι μακριά από την ΕΕ μέχρι να αποδείξουν ότι "δεν τους τρέχουν τα σάλια" κάθε φορά που αντικρύζουν συνάνθρωπό τους...

  • akenaton avatar
   akenaton @ Θεόδωρος 19/12/2012 14:32:36

   Αγαπητέ Θεόδωρε, κατά βάθος έχει δίκιο η Ηλέκτρα. Ξεχνάμε όλοι πως κάποτε φρουρούσαμε αυστηρά και τα ελληνο-βουλγαρικά σύνορα; Αποτελεί σήμερα η Βουλγαρία απειλή για την χώρα μας;

  • ΗΛΕΚΤΡΑ avatar
   ΗΛΕΚΤΡΑ @ Θεόδωρος 19/12/2012 17:38:07

   ΑΓΑΠΗΤΕ ΘΕΟΔΩΡΕ
   ΘΑ ΣΕ ΣΤΕΝΟΧΩΡΗΣΩ ...ΑΛΛΑ ΔΙΑΦΩΝΩ
   Η ΑΛΒΑΝΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΥΒΕΙ ΚΑΝΝΙΒΑΛΟΥΣ
   ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΤΗΣ
   ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΓΙ ΑΥΤΟ
   ΠΕΡΑΣΕ ΔΥΣΚΟΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΚΑΤΑΠΙΕΣΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ
   ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΣΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΟΣΜΟ
   ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΛΑΘΗ
   ΑΛΛΩΣΤΕ
   ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ
   ΟΙ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΚΑΝΝΙΒΑΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΕ
   ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΟ ΑΛΑΘΗΤΟ
   ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΛΕΩ

   • maverick avatar
    maverick @ ΗΛΕΚΤΡΑ 19/12/2012 20:10:12

    Αυτό σημαίνει Σύνδρομο της Στοκχόλμης, μετά από εθνική λοβοτομή!

    • ΗΛΕΚΤΡΑ avatar
     ΗΛΕΚΤΡΑ @ maverick 19/12/2012 22:50:35

     ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΝΑ ΑΚΟΥΣ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΚΡΙΝΕΙΣ
     ΚΑΠΟΙΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΥΤΟ
     ΜΟΥ ΔΙΑΦΕΥΓΕΙ Η ΟΡΟΛΟΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ
     ΘΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΩ ΚΑΠΟΙΟΝ ΕΙΔΙΚΟ ΚΑΙ ΘΑ ....ΤΑ ΞΑΝΑΠΟΥΜΕ

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ ΗΛΕΚΤΡΑ 19/12/2012 20:56:06

    Λυπούμαι που θα το ξαναπω, αλλά είσαι τραγικά άσχετη με το θέμα και λειτουργείς στη συζήτηση μάλλον ως troll...
    Γνώμη μου φυσικά, όπως θα έλεγες και εσύ....

    • ΗΛΕΚΤΡΑ avatar
     ΗΛΕΚΤΡΑ @ ΒΙΣ 19/12/2012 23:23:08

     ΜΗΝ ΛΥΠΑΣΑΙ
     ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΠΕΙΣ
     ΕΙΜΑΙ ΤΡΑΓΙΚΑ ΑΣΧΕΤΗ
     ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ
     ΠΡΟΤΙΜΩ ΤΗΝ ΑΘΩΩΤΗΤΑ
     ΤΟΥΣ ΦΟΒΑΜΑΙ ΛΙΓΟ ΤΟΥΣ ΣΧΕΤΙΚΟΥΣ
     ΤΡΟΛΛΛΛΛΛ;;;;;;;
     ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ;;;;
     ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΑΕΡΙΚΟ;;;;;
     Ε....ΤΟΤΕ
     ΓΟΥΣΤΑΡΩ
     ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΦΥΣΙΚΑ

  • liapis avatar
   liapis @ Θεόδωρος 20/12/2012 02:09:44

   ekseretikos!!!

 14. Θεόδωρος avatar
  Θεόδωρος 19/12/2012 14:47:26

  Αγαπητέ Αkenaton! Μήπως ξεχνάμε ότι η Αλβανία δεν έχει στρατό και ότι δεν συζητάμε περί αυτού αλλά περί της εσωτερικής πολιτικής του αλβανικού κράτους έναντι των ομοεθνών μας? Οσο για την Βουλγαρία, υπενθυμίζω ότι η βελτίωση των όρων στα σύνορα προέκυψε μετά την πτώση του κομμουνισμού και όχι μετά την είσοδό της στην ΕΕ!

  • akenaton avatar
   akenaton @ Θεόδωρος 19/12/2012 15:37:58

   Δεν μας "όρμηξαν" οι κουμμουνιστές Βούλγαροι αγαπητέ! Οι εθνικιστές μας όρμηξαν το 41, "παρεάκια" των γερμανών. Η Βουλγαρία εθεωρείτο "προαιώνιος" εχθρός μας όπως τώρα η Τουρκία και η Αλβανία. Είχε βλέψεις στην θάλασσα της Μακεδονίας μας και την Θεσσαλονίκη μας. Όλα αυτά αποτελούν πια "αμαρτωλό" παρελθόν και κανείς δεν διανοείται να τα επαναφέρει στο προσκήνιο. Το ίδιο πιστεύω πως θα γίνει και με την Αλβανία αν ενταχθεί στην "Δύση" και ειδικότερα στην ΕΕ. Η Τουρκία είναι άλλο πράγμα, για λόγους που δεν είναι της παρούσης.

 15. Επισκέπτης avatar
  Επισκέπτης 19/12/2012 18:29:41

  "Σε νέες προκλήσεις κατά της Ελλάδας αλλά και σε επίδειξη περιφρόνησης προς την Ε.Ε. προχώρησε η Αλβανία στοχοποιώντας για μια ακόμη φορά την ελληνική μειονότητα."

  Η Αλβανία είναι μαθήτρια της Τουρκίας και ακολουθεί πιστά τα βήματά της. Επαναλαμβάνει την πολιτισμική γενοκτονία του Σ/μβρίου του 1955 στην Β. Ήπειρο και εξοντώνει το εκεί ελληνικό στοιχείο.

  Ακριβώς όπως και η Τουρκία, τρέφει μεγαλοϊδεατισμό. Τώρα -όπως η Τουρκία- φτύνει την ΕΕ, μέλος της οποίας, όμως, θέλει να γίνει.

  Εδώ φαίνεται και ο καιροσκοπισμός της ΕΕ. Κλείνει τα μάτια τόσο στις τουρκικές, όσο και στις αλβανικές προκλήσεις, υπολογίζοντας μόνο τι έχει να κερδίσει και τι να χάσει. Μπακάλικο δηλαδή.

  Και η Ελλάδα; Απλώς ανύπαρκτη.

 16. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 19/12/2012 20:23:20

  Υπάρχουν ορισμένα θέματα που αφορούν στην Αλβανία και που οι σοβαροί σχολιαστές του Antinews, όπως ο akenaton δεν γνωρίζουν, και το γράφω καλόπιστα. Η Αλβανία δεν είναι η Αλβανία μόνο. Η Αλβανία είναι ΚΑΙ το Κοσσυφοπέδιο, με το οποίο έχουν κοινά σχολικά βιβλία και δεν υπάρχει πλέον συνοριακός έλεγχος, ΚΑΙ η αλβανόφωνη πλευρά της ΠΓΔΜ, με την οποία ισχύει περίπου το ίδιο. Φοβούμαι ότι είναι και το Ulqini του Μαυροβουνίου, περιοχή αλβανική κατά το 90% και μάλιστα μουσουλμανική, με πολύ λίγους ρ/καθολικούς Αλβανούς, εξίσου εθνικιστές με τους μουσουλμάνους, αν και περισσότερο καλλιεργημένους.
  Μερικοί δικοί μας, εθνικιστές, εδώ και χρόνια μιλούσαν για διαφορές μεταξύ Τόσκηδων και Γκέγκηδων Αλβανών, κλπ, κλπ. Σας λέω υπεύθυνα ότι όλα αυτά είναι τρίχες. Ισχυαν κάποτε, δεν ισχύουν πλέον. Υπάρχει σφυρηλατημένη και διαρκώς σφυρηλατούμενη εθνική συνείδηση των Αλβανών, σε σημείο που και ο Αλβανός που ζει δίπλα στα ελληνικά σύνορα να είναι αλληλέγγυος με τον Αλβανό που ζει στην Πρίστινα, και ας επικοινωνούν με κάποια δυσκολία (που και αυτή τη μεγαλοποιούμε, όπως μπορώ να καταθέσω από προσωπική εμπειρία). Η ΠΓΔΜ είναι πολύ ασταθές κράτος και η σλαβική πλειονότητα θα αδυνατήσει να ελέγξει για πολύ τις αποσχιστικές τάσεις των Αλβανών, που είναι συστατικό στοιχείο του κράτους, επισήμως, και όχι πλέον μειονότητα.
  Τα παραπάνω προοιωνίζουν δύσκολες εξελίξεις και είναι απλοϊκό να λέμε ότι μία ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ. θα λύσει τα προβλήματα.

  • akenaton avatar
   akenaton @ ΒΙΣ 20/12/2012 02:17:20

   Σίγουρα δεν θα λύσει το πρόβλημα αλλά θα το θέσει σε άλλες βάσεις. Και πιστεύω ότι θα ευνοήσει (θεωρητικά τουλάχιστον) την εθνική μας μειονότητα εκεί, πράγμα που είναι και το πιο σπουδαίο κατά την άποψή μου αυτή την στιγμή. Ομολογώ πάντως πως δεν είμαι καλός γνώστης του θέματος όπως καλόπιστα αναφέρατε, οπότε δεν διεκδικώ και το αλάθητο!
   Να είστε καλά.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.