#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
20/07/2009 14:36
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Αλέκα συμφωνεί με τον Τσάτσο

 

Υπάρχει μια λογική στα λεγόμενα του συνταγματολόγου Δ. Τσάτσου για το θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, δήλωσε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ ότι παίζει με το θεσμό του Προέδρου.

Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Mega, η γενική γραμματέας  επανέλαβε τη στάση του κόμματός της να μην στηρίξει κανέναν για το προεδρικό αξίωμα.

Πάντως, η Αλέκα Παπαρήγα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών τον Μάρτιο, δεδομένου ότι η κυβέρνηση -όπως εκτίμησε- δεν θα αντέξει περισσότερο. 

Σχολιάζοντας τις επιθέσεις που δέχεται το ΚΚΕ το τελευταίο διάστημα, από τον Γ. Καρατζαφέρη και το ΠΑΣΟΚ, η κα Παπαρήγα είπε ότι υπάρχει ενιαίο κέντρο συκοφάντησης του κόμματος, ώστε να ξεχαστούν οι υποθέσεις της Siemens, που αφορούν στα μεγάλα κόμματα εξουσίας. Κατά την ίδια, οι επιθέσεις αποσκοπούν επίσης και στην οικονομική αποδυνάμωση του ΚΚΕ.

Αναφερόμενη στον ΣΥΡΙΖΑ η κα Παπαρήγα είπε ότι το κόμμα θυμίζει το ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του 1970 με παρωχημένες απόψεις σοσιαλδημοκρατίας.

Για τον Αλέξη Τσίπρα τόνισε ότι η ανάδειξη ενός νέου ανθρώπου δεν είναι λάθος, αυτό που είναι λάθος -υποστήριξε- είναι η στρατηγική.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. OTC avatar
  OTC 20/07/2009 14:43:40

  20-07-2009 09:21 Ειδήσεις - Οικονομία Γενναίοι σε φόρους, τσιγκούνηδες σε παροχές
  Έλλειψη ρευστότητας πλήττει την αγορά και η κυβέρνηση πήρε τα «κατάλληλα» μέτρα για να τονώσει την κυκλοφορία του χρήματος. Όχι μόνο δεν αύξησε μισθούς και συντάξεις, αλλά πρόσθεσε και άλλους φόρους. Στο στόχαστρό της η νέα γενιά που θα ζήσει με το 20% του μικτού εισοδήματός της.
  Τα νέα εισπρακτικά μέτρα επιβάρυναν περεταίρω τις τσέπες των μισθωτών χωρίς, όμως, να βελτιωθεί τίποτα όσον αφορά τις παροχές. Γιατί και οι Σκανδιναβοί πληρώνουν αντίστοιχους φόρους, αλλά τουλάχιστον έχουν πραγματικά δωρεάν παιδεία, υγεία, καλύτερους μισθούς και φυσικά σύνταξη.

  Η κατάσταση στην Ελλάδα αναμένεται να χειροτερέψει κι άλλο από Σεπτέμβρη, ενώ χαρακτηριστικά είναι τα στοιχεία του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ. Από αυτά, λοιπόν, προκύπτει ότι το 2005 η φορολογική και ασφαλιστική επιβάρυνση για τους μισθωτούς έφτασε το 57% των ετήσιων αποδοχών, το 2007 διαμορφώθηκε στο 59% το 2009 «σκαρφάλωσε» στο 60%.

  Και το ποσοστό αυτό μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο, ενώ αναμένεται να εκτιναχθεί ακόμα και στο 80% του μεικτού εισοδήματος καθώς οι νέες γενιές θα κληθούν τα επόμενα χρόνια να πληρώσουν και επιπλέον κρατικά δάνεια για τα τρέχοντα ελλείμματα.

  Όπως προκύπτει το κράτος στηρίζει ουσιαστικά την νέα γενιά, τα πρώτα βήματα των νέων ανθρώπων στον χώρο εργασίας, τους οποίους καλεί να ζήσουν στην παρούσα φάση με το 40% του εισοδήματός τους και στο μέλλον με το 20%. Βασικά σε λίγα χρόνια θα δουλεύουμε μόνο για να πληρώνουμε τους εκάστοτε Κωστάκηδες και Γιωργάκηδες.

  Κακά δεν είναι τα μαντάτα μόνο όσον αφορά του μισθούς αλλά και τις συντάξεις. Υπολογίζεται ότι η συρρίκνωση των συντάξεων θα συνεχιστεί και θα φτάσουν κάτω του 90% του μέσου όρου της καλύτερης 5ετίας που βρίσκεται σήμερα, αθροιστικά, η κύρια και επικουρική σύνταξη. Όσον αφορά, τώρα, το πότε θα πάρουμε ακόμα και αυτά τα λίγα χρήματα, τα όρια συνταξιοδότησης μετατίθενται συνεχώς, ενώ στην παρούσα φάση το επικρατέστερο είναι το 65ο έτος.

  Και αν τα καταφέρουμε και επιζήσουμε, ζήτημα είναι το αν θα πάρουμε τελικά σύνταξη γιατί το ταμείο είναι μείον. Τα αποθεματικά υπολογίζονται στα 24 δισ. ευρώ, ενώ σημειώνεται ότι η ετήσια δαπάνη για συντάξεις αρκούν για τις συντάξεις ξεπερνά τα 30 δισ.

  http://www.fmvoice.gr/index.php?option=com_frontpage&Itemid=1#2!2!4812

  Συντάκτης: Μαρίζα Θεοτοκάτου

 2. tiramola avatar
  tiramola 20/07/2009 14:52:56

  Σιγά μη δεν το πόσταρες....
  Σέβεται και η Αλέκα λοιπόν τους θεσμούς της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας άσχετα αν πιστεύει στην δικτατορία του προλεταριάτου...
  Όταν καλεί σε λαικούς αγώνες για ανατροπή του καπιταλισμού θα ρωτήσει και τον πρόεδρο μετά?
  ............

 3. Περίεργος avatar
  Περίεργος 20/07/2009 15:03:57

  Η Παπαρήγα υπέρ των θεσμών της Δημοκρατίας.......
  ..... τί άλλο θα ακούσουμε τέλος πάντων......

  • Stalin=Hitler avatar
   Stalin=Hitler @ Περίεργος 20/07/2009 15:25:32

   Σου προκαλεί έκπληξη; τί άλλο θα ακούσουμε πια... έχεις μείνει μερικές δεκαετίες πίσω, γιατί το κόμμα έχει δεκαετίες που διακήρυξε ως επίσημη στρατηγική του τον αγώνα για "δημοκρατικό πέρασμα στο σοσιαλισμό", εννοώντας μέσα από τις διαδικασίες που κάθε άλλο κόμμα θα γινόταν κυβέρνηση. Άλλωστε η ίδια από το βήμα της βουλής το Δεκέμβρη το είπε όσο πιο ξάστερα μπορούσε "στην δική μας επανάσταση δεν θα σπάσει ούτε τζάμι". προφανώς εννοεί την επανάσταση που ετοιμάζει ο Μαίλης και άλλοι τέτοιοι, δηλαδή σωθήκαμε.

   Πάντως το ΚΚΕ εδώ και δεκαετίες παίζει θεσμικά και εκπροσωπεί τον συντηρητικό πατριωτη μικροαστό με αριστερές οικογενειακές καταβολές. Είναι ένα γνήσιο Κομμουνιστικό Κόμμα Εκάλης, άψογα εξυπηρετώντας κι αυτό με τον τρόπο του τα συμφέροντα των κατοίκων της εν λόγω περιοχής.

   • Περίεργος avatar
    Περίεργος @ Stalin=Hitler 20/07/2009 16:41:26

    Οχι, αυτοί έχουν μείνει πίσω .....
    ...δεν ξέρω τι λένε.... ξέρω όμως τι γράφουνε!!!!
    μεταξύ άλλων και    """"""""""""""
    Η ανάπτυξη των κοινωνικοπολιτικών αναμετρήσεων, των ταξικών συγκρούσεων, θα φέρνει στην ημερήσια διάταξη το πρόβλημα της εξουσίας. To KKE κατευθύνει τη δράση του, ώστε η αντιιμπεριαλιστική, αντιμονοπωλιακή πάλη να αναπτύσσεται και να βαθαίνει η αντικαπιταλιστική συνείδηση της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Το ΚΚΕ σταθερά προσπαθεί να πείθει ότι δεν αρκεί να φύγουν τα αστικά κόμματα και οι σύμμαχοί τους από το τιμόνι της διακυβέρνησης. Πρέπει να ανατραπεί το αστικό κράτος και οι μηχανισμοί του. Να δημιουργηθεί μια νέα λαϊκή εξουσία, που δεν είναι άλλη από τη σοσιαλιστική.

    Σε συνθήκες κορύφωσης της ταξικής πάλης, επαναστατικής ανόδου του λαϊκού κινήματος, όταν η επαναστατική διαδικασία έχει ξεκινήσει, μπορεί να προκύψει κυβέρνηση, ως όργανο λαϊκής εξουσίας, που έχει την έγκριση και τη συγκατάθεση του αγωνιζόμενου λαού, χωρίς γενικές εκλογές και κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Αυτή η κυβέρνηση θα ταυτίζεται, ή θα τη χωρίζει τυπική απόσταση από την εξουσία της εργατικής τάξης και των συμμάχων της.

    """"""""""""""""


    Χωρίς λοιπόν "γενικές εκλογές και κοινοβουλευτικές διαδικασίες" και άλλα τέτοια φαιδρά ........


    από το http://www.kke.gr/taytothta/#Ο_χαρακτήρας_της_επανάστασης

    Από την κεντρική επιλογή "Αρχές-Στόχοι"
    (το link δεν είναι ακριβές γιατί τα Ελληνικά copy/paste δεν έπαιξαν)

 4. tiramola avatar
  tiramola 20/07/2009 15:26:38

  Χθες η Θεοδώρα Μητσοτάκη-Μπακογιάννη-Κούβελου έπλεξε το εγκώμιο του Παπούλια παρουσία του...
  Ύμνους για το πρόσωπο του Προέδρου, λέγοντας ότι "εκπροσωπεί επάξια τον λαό και τον τόπο" και "αποτελεί μια δυνατή φωνή του πολιτεύματός μας."
  Αφού τον βρήκανε εύκαιρο να υπογράψει το κλείσιμο της βουλής Κυριακή βράδυ...
  Η κακοπαιγμένη παράσταση των ηθοποιών που κυβερνούν θα συνεχιστεί για λίγο ακόμα....

 5. osaperas avatar
  osaperas 20/07/2009 15:37:38

  Είναι εντυωπσιακό ότι η Παπαρήγα παραδέχθηκε ότι κάποιος άλλος εκτός από την ίδια και το κόμμα της έχει...λογική

 6. hypo avatar
  hypo 20/07/2009 15:51:39

  Ναι, και ύστερα θα έρθει ο θίασος του geffry που ομολογουμένως είναι ικανότατος στην ηθοποιία. Είναι αστείο το πόσο πιστεύεις ότι ο geffry όντως θα κάνει την διαφορά. Μια από τα ίδια. Εδώ είμαστε και θα το δεις.

 7. Swell avatar
  Swell 20/07/2009 19:02:24

  Απέκτησε και το Σύνταγμα πλέον τις τσατσές του.

  http://swell-swell.blogspot.com/2009/07/blog-post_20.html

 8. ANONYMOUS avatar
  ANONYMOUS 21/07/2009 01:14:02

  ΚΑΛΑ Η ΑΛΕΚΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΛΕΓΕ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΟΤΙ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑΤΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΑΝΤΙΛΑΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ;
  ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΞΑΦΝΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΣΥΝΤΑΣΣΕΤΑΙ (ΚΑΙ ΠΑΛΙ) ΜΕ ΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ Ν.Δ;
  ΑΠΟ ΠΙΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΡΩΣ ΤΙ ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΚΙ ΑΝ ΚΑΕΙ;
  ΕΞΟΦΛΟΥΝΤΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΙΑ ΜΑΛΛΟΝ.

 9. George Poulos avatar
  George Poulos 21/07/2009 17:53:02

  Γνωρίσαμε μια διακυβέρνηση επί 5 χρόνια με έναν Καραμαλή που τον έφεραν από το πουθενά να παίξει ένα ρόλο με ύφος αρχηγού ,και τα κατάφερε για τέσερα χρόνια, οπότε μετά φυσιολογικά αποκαλύπτεται ως ένας αδύναμος ηγέτης και ανήμπορος για τις σημερινές περιστάσεις.
  Ο ίδιος έγραψε ανέλπιστα κάποα ένσημα πρωθυπουργού .Ως εδώ και μη παρέκει.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.