#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
06/12/2010 22:39
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Αθήνα ΔΕΝ «καίγεται» για τον Στρος Καν και το ΔΝΤΠοιος Στρος Καν και Ολι Ρεν, ποια μέτρα και μειώσεις μισθών. Αντ' αυτών η επέτειος για το θάνατο του Γρηγορόπουλου.

Είναι φοβερό αυτό που συμβαίνει. Η Αθήνα καίγεται για ακόμη μια φορά, τα καταστήματα έχουν κλείσει, οι έμποροι βγήκαν στα κεραμίδια και φωνάζουν, η οικονομική και κοινωνική ζωή της πρωτεύουσας παρέλυσε επί ένα 24ωρο. Κι όλα αυτά για την επέτειο της δολοφονίας του μικρού Αλέξη. Όχι, ομως, για την πρώτη επέτειο αλλά για την δεύτερη. Πέρυσι που το κλίμα ήταν τεταμένο, που υπήρχε η φόρτιση άλλωστε καθώς είχε κλείσει μόλις ένας χρόνος από τη δολοφονία, δεν μάτωσε ούτε μύτη.

Φέτος, τι έγινε ξαφνικά και κάηκε η Αθήνα; Και γιατί όλα τα κανάλια παίζουν τις καταστροφές, τις φωτιές, την ένταση στο κέντρο;Λογικό να γίνονται εκδηλώσεις για τη δολοφονία ενός παιδιού, αλλά να γίνεται εκμετάλλευση του γεγονότος για αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης, αυτό πάει πολύ.Τα κανάλια παίζουν ότι καίγεται η Αθήνα αλλά για μήπως είναι για λάθος σκοπό; Αντί δηλαδή να έχει βγει ο κόσμος έξω και να λέει “ουστ” σε Στρος Καν και Ρεν εμφανίζεται μια πόλη να καίγεται για μια δολοφονία πριν δύο χρόνια.

Και η κυβέρνηση πάει στις Βρυξέλλες να διαπραγματευτεί τις μειώσεις των μισθών μας λέγοντας ότι οι Ελληνες αποδέχονται τη μοίρα τους και δε βγαίνουν στους δρόμους για τα μέτρα λιτότητας.

Και φυσικά, ο κόσμος τρομάζει βλέποντας να γίνονται επεισόδια και κάθεται σπίτι του να... απολαύσει την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

Βεβαίως, βαρύτατες είναι οι ευθύνες του εργατικού κινήματος, του ανύπαρκτου κινήματος που δε μπορεί να κινητοποιήσει τον κόσμο για το μέλλον του.

Μήπως, λέμε μήπως, οι “μπαχαλάκηδες” έστησαν τα επεισόδια ή μήπως η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται για ακόμη μια φορά τους “μπαχαλάκηδες” για να στρέψει αλλού το βλέμμα της κοινωνίας;

Το ρεπορτάζ

Εικόνα πεδίου πολέμου παρουσιάζει ακόμα και αυτή την ώρα το κέντρο της Αθήνας. Παντού, σε όλες της γειτονιές του κέντρου, είναι εντονότατη η οσμή των δακρυγόνων και του καπνού. Οι αστυνομικές δυνάμεις, που σύμφωνα με τα ίδια τα στοιχεία της ΕΛΑΣ ήταν τόσο μεγάλες (5.000) που αντιστοιχούσαν ένας αστυνομικός σε ένα διαδηλωτή (αυτοί πιθανώς να έφτασαν τους 8.000), έκαναν σήμερα πρωτοφανή χρήση δακρυγόνων, με αποτέλεσμα να έχει πνιγεί η Αθήνα. Οι διαδηλωτές έχουν διαλυθεί και μένουν περί τα 1000 άτομα στα Εξάρχεια, τα οποία έχουν περικυκλωθεί από ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ. Και παρ’ ότι είναι εγκλωβισμένοι στην πλατεία, καθώς και στην Τζαβέλα, όπου δολοφονήθηκε ο Γρηγορόπουλος, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι, πετροπόλεμος, πολλά δακρυγόνα και φωτιές σε κάδους (ευτυχώς που υπήρχαν κι’αυτές για να σπάνε λίγο τα δακρυγόνα, γιατί θα’ χαμε πεθάνει).

Η αστυνομία, κατά τη διάρκεια της πορείας είχε αναπτύξει “ζώνη” δεξιά και αριστερά των διαδηλωτών, σχεδόν καθ’ όλο το μήκος της πορείας. Κάτι που ήταν φυσικό να προκαλέσει αρκετές “αψιμαχίες” μεταξύ διαδηλωτών και ΜΑΤ. Ενώ όμως, δεν είχαν σημειωθεί ιδιαίτερα επεισόδια έως τότε, όταν η πορεία έφτασε στο Σύνταγμα -το οποίο κυριολεκτικά βούλιαζε από ΜΑΤ-  εκεί ξέσπασαν σοβαρά. Κάποιοι “αναρχικοί” έριξαν περί τις 4-4 μολότοφ, και τότε άρχισε μαζική χρήση δακρυγόνων. Κάτι που συνεχίστηκε σε όλη την Πανεπιστημίου, όπου κατευθύνθηκε για να διαλυθεί η πορεία. Οι αστυνομικοί με αυτόν τον τρόπο “έσπρωχναν” τους εναπομείναντες διαδηλωτές στα Εξάρχεια. Εκεί, όπου πράγματι άλλοι εγκλωβίστηκαν και άλλοι πήγαν για να “δώσουν μάχη” με τα ΜΑΤ.Η τακτική της αστυνομίας για μαζική χρήση δακρυγόνων, αλλά και ιδιαίτερες εκδηλώσεις βίας κυρίως στο στάδιο της διάλυσης της διαδήλωσης, καθώς και ο δήθεν αποκλεισμός του κέντρου της Αθήνας, δείχνει ένα σχέδιο επίδειξης δύναμης. Παράλληλα όμως, η συντήρηση επεισοδίων στα Εξάρχεια, καταδεικνύει ότι κάποιοι ήθελαν -πάση θυσία- να συνεχιστούν αυτά, και να δείξει η Αθήνα την εικόνα μιας πόλης που καίγεται, σε πλήρη αναρχία.

Τέλος, το γεγονός ότι είχε ανακοινωθεί ήδη από χτες ότι όλο το κέντρο της Αθήνας θα ήταν κλειστό ενόψει της σημερινής συγκέντρωσης, δείχνει σαφή προσπάθεια τρομοκράτησης του κόσμου, ώστε να μην σπεύσει στο κέντρο. Να σημειωθεί ότι κατά την έναρξη της διαδήλωσης, ο μόνος δρόμος που ήταν κλειστός, ήταν η Πανεπιστημίου. Κατόπιν, αφού σημειώθηκαν κάποια μικροεπεισόδια, οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς τα Χαυτεία, και από εκεί μέσω της Σταδίου, στο Σύνταγμα.

Η αναπαραγόμενη εικόνα λοιπόν από τα ΜΜΕ, και κυρίως την TV, του αποκλεισμένου κέντρου σε κατάσταση πολιορκίας, είναι σαφές ότι αρχικώς αφενός δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα, αφετέρου δείχνει ότι κάποιοι επιθυμούσαν σφόδρα να μετατραπεί το κέντρο σε γής μαδιάμ, ενόψει της επίσκεψης Στρός Καν στην Αθήνα.

(φωτογραφίες, Σπύρος Τσακίρης)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Orestios avatar
  Orestios 06/12/2010 22:45:39

  Ο Στρός Καν είναι σοσιαλιστής όπως το GAP.
  Είναι αντεξουσιαστές στην εξουσία. χο! χο!
  Σιγά μην καεί η Αθήνα με σοσιαλιστική κυβέρνηση. Αφού ο κόσμος είναι ευτυχισμένος!

 2. Σταύρος avatar
  Σταύρος 06/12/2010 22:52:52

  Βρε φάκτορα που είναι ο κόσμος;
  Μήπως μετέχει της "πολιορκίας";
  Αν υποψιαστώ ότι ανήκουν στην πλευρά των "πολιορκημένων", θα...πηδηχτώ από το μόνιτορ!!!

 3. factorx avatar
  factorx 06/12/2010 22:56:06

  Ένταση επικρατεί αυτή τη στιγμή στα Εξάρχεια, καθώς εξελίσσεται ανθρωποκυνηγητό μεταξύ κουκουλοφόρων που εκτοξεύουν πέτρες και ξύλα και ΜΑΤ που κάνουν χρήση δακρυγόνων. Εν τω μεταξύ, έχουν απομακρυνθεί οι περίπου 400 μαθητές που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο όπου τελούνταν η εκδήλωση εις μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

  • Orestios avatar
   Orestios @ factorx 06/12/2010 22:59:13

   Θεατρινισμοί.
   Χτυπιούνται οι φίλοι του Χρυσοχοϊδη με τους φίλους του Παπουτσή.
   Κωμική παράσταση

 4. Aris. A avatar
  Aris. A 06/12/2010 23:20:38

  Προσπαθούν να φοβίσουν τον κόσμο να μην κατέβει αύριο στο Σύνταγμα.

  Τώρα που έρχεται το ΔΝΤ θυμήθηκαν οι αναρχικοί να ρίξουν μολότωφ.

  Αλήθεια η αστυνομία βρήκε αυτούς που κάψανε τα παιδιά στην Marfin.

  Τώρα που συλαμβάνουν τους πάντες και τα πάντα ας ελπίσουμε να ανακαλύψουν αυτούς που έθαψαν την μαχητικότητα του κόσμου.

 5. A.M. avatar
  A.M. 06/12/2010 23:23:00

  Σήμερα καίγεται η Αθήνα.
  Σήμερα «εκτονώνεται» η λαϊκή αγανάκτηση για τον Αλέξη.
  Σήμερα θα γίνουν όλα όσα χρειαστεί για να αστυνομοκρατείται «δικαιολογημένα» αύριο η Αθήνα και να μην βγεί ο κόσμος στον δρόμο για να πεί το «ούστ» στον Στρος κ σια.
  Εξ άλλου είπαμε.. θα έχει εκτονωθεί η κατάσταση σήμερα..πάλι αύριο;
  Όλα είναι καλοστημένα.
  Το πασοκ μανούλα σε κάτι τέτοια. Πάντα ήταν.

 6. o βουνίσιος avatar
  o βουνίσιος 06/12/2010 23:49:12

  Όπως και να έχει μια δολοφονία είναι μια δολοφονία.
  Όμως, είναι κατάντια να μην έχει ανοίξει μύτη ένα χρόνο με όλα όσα έχουν συμβεί στη χώρα και να συμβαίνουν τόσα για άλλο λόγο.

  Σήμερα στην Αθήνα ο κόσμος πανικοβλήθηκε.
  Μια φίλη μου ήταν στο σταθμό του μετρό στο σύνταγμα την ώρα που μπήκαν τα ΜΑΤ, κόσμος κατατρόμαξε.

 7. TASSOS avatar
  TASSOS 06/12/2010 23:50:50

  Φτηνές προβοκάτσιες που όμως οι 9 στους 10 Έλληνες τις καταπίνουν αμασητί -έστω με λίγη γκαζόζα MEGA. Λίγα- λίγα όμως συσσωρεύονται. And we wait...

 8. Απορίας avatar
  Απορίας 06/12/2010 23:54:10

  Φίλοι μου, ας ξεκαθαρίσουμε επιτέλους κάτι (γιατί φοβάμαι ότι είμαστε σε εποχή που οι λέξεις χάνουν το νόημά τους-χωρίς φυσικά να μέμφομαι κανέναν) : Ο θάνατος του Αλέξη (ο Θεός ας συχωρέσει το παιδί) δεν ήταν δολοφονία,αφού δολοφονία -όπως λέει και η λέξη-σημαίνει "φόνος από δόλο" .Και όπως αποδείχτηκε η σφαίρα είχε εξοστρακιστεί πριν χτυπήσει τον Αλέξη . Ο αστυνομικός (ασχέτως της καταδίκης του)λοιπόν δεν είχε πρόθεση να χτυπήσει στο ψαχνό. Και θυμάμαι ότι εύστοχα και προσεκτικά ο Καραμανλής τότε δεν μιλούσε για δολοφονία .
  Αλλά μη μου πείτε ότι το καλύτερο μνημόσυνο για τον Αλέξη είναι η κατάληψη στο σχολείο( που ,ας μην κρυβόμαστε ,αποτελεί παραβατική συμπεριφορά που είναι και παράνομη.Τώρα γιατί δεν έχει γίνει σοβαρό θέμα το τελευταίο θέλει περισσότερο ψάξιμο και ερμηνείες .Για του λόγου το αληθές διαβάστε το παρακάτω:
   Π.Ν.Π. 04-12-1999 (Φ.Ε.Κ. 272 τ.Α΄/4.12.99)
  Νόμος Π.Ν.Π. 1999
  Όποιος καθ΄οιονδήποτε τρόπο παρεμποδίζει , διαταράσσει ή διακόπτει την ομαλή λειτουργία των δημοσίων σχολείων πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή παρανόμως παραμένει στους χώρους λειτουργίας αυτών, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών. Η ποινική δίωξη των υπαιτίων ασκείται αυτεπαγγέλτως
  Η παρούσα πράξη να δημοσιευθεί στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

  • παραέλληνας avatar
   παραέλληνας @ Απορίας 07/12/2010 00:06:19

   η δολοφονία του παιδιού ήταν πολιτική δολοφονία, αντίστοιχη με τη δολοφονία του λαμπράκη. και θα αποδειχτεί, που να γυρίσει ο κόσμος ανάποδα.

   • Orestios avatar
    Orestios @ παραέλληνας 07/12/2010 00:15:13

    lol

    • Orestios avatar
     Orestios @ Orestios 07/12/2010 00:21:23

     LMAO
     Πές μας κι άλλα νυκτερινέ διασκεδαστή.

   • Μακκις Friss Τσιαβόλο avatar
    Μακκις Friss Τσιαβόλο @ παραέλληνας 07/12/2010 01:40:10

    Το αλλο με τον Τοτό το έμαθες ?

   • Ακροβολιστής avatar
    Ακροβολιστής @ παραέλληνας 07/12/2010 07:13:52

    Παραέλληνα, καίει πολύ η Cayenne?

 9. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 06/12/2010 23:57:17

  Φυσικα και δεν καιγεται για το Στρος Καν.Αλλα ηταν γνωστο οτι θα καει σημερα και θα καιγεται καθε μερα του Αγιου Νικολαου απο εδω και περα μεχρι να βρεθει καποιος να εξοντωσει τους αναρχικους.
  Το ΠΑΣΟΚ μπορει να κατηγορηθει μονο γιατι κανονισε να ελθει ο Στρος Καν αυριο για αντιπερισπασμο και τιποτα αλλο.
  Θα ηθελα να υοπενθυμισω οτι οι δικοι μας χεστηδες -της ΝΔ εννοω - εκτος απο την αμυντικη σταση της αστυνομιας προπερσι ,περυσι ανεβαλαν το δευτερο γυρο των εσωκομματικων εκλογων (που τελικα δεν εγινε γιατι βγηκε ο Σαμαρας απο τον πρωτο) απο τις 6 στις 5 Δεκεμβριου ημερα Σαββατο γιατι τους απειλησαν οι αναρχοαλητες αν τις εκαναν την ιερη τους μερα.
  Ειχα στειλει τοτε μειλ οτι ειμαι προθυμος να μεινω σε εκλογικο τμημα στις 6 του μηνος αν και πανω απο 50 ετων αν ειναι να γινουν στις 6 του μηνος,ημερα Κυριακη οπως γινονται ΟΛΕΣ οι εκλογες στην Ελλαδα.
  Φυσικα οπως ειπα ο Σαμαρας βγηκε με την πρωτη και δεν εγινε ο δευτερος γυρος.Ομως παραμενει το γεγονος οτι ενα κομμα που παριστανει οτι ειναι κομμα εξουσιας ΥΠΕΚΥΨΕ στις απειλες των αλητων του περιθωριου και αλλαξε την ημερομηνια των εκλογων του.
  Η ΟΝΝΕΔ τι χρησιμευει αν δε μπορουσε να φυλαξει τα εκλογικα κεντρα;
  Αφηστε λοιπον τα παραμυθια και δειτε την αληθεια : οι αναρχικοι δε δινουν δεκαρα για αυτα που σας απασχολουν και θα καινε καθε χρονο την Αθηνα μεχρι να επαναλαμβανω να τους εξοντωσει καποιος.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ ψυχραιμια 07/12/2010 00:00:35

   Δεν εθαψαν καμμια μαχητικοτητα κανενος.Αυτοι καθε χρονο θα καινε την Αθηνα αυτη την μερα και θα κανουν τα δικα τους.
   Δεν ενδιαφερονται για τις δικες σας ανησυχιες και εχουν το δικο τους στοχο.Οι αναρχικοι πρεπει να εξοντωθουν για να ζησουν οι υπολοιποι.

  • what avatar
   what @ ψυχραιμια 07/12/2010 00:53:19

   Για μια ακόμα φορά συμφωνώ μαζί σου.

   Επίσης, είναι εντυπωσιακή η ευκολία με την οποία οι περισσότεροι αποδίδουν στα επεισόδια πρακτορική υφή. Δηλαδή κανονικά οι αναρχομπαχαλάκηδες δε θα κάναν φασαρία και τελικά δράσαν οι πράκτορες.

   Οκ. Οπότε στη ζωή μου τελικά πρέπει να γνώρισα πολλούς πράκτορες εν αγνοία μου που μου πασάραν την ιδεολογία του "κάψτε τα όλα" - "ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός".

   Έχουμε ή δεν έχουμε αναρχικούς τελικά;

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ what 07/12/2010 01:01:47

    Φυσικα και εχουμε και δεν ειναι ενας και δυο αλλα χιλιαδες και ειναι αποφασισμενοι να τα καινε ολα.
    Η πρακτορολογια δεν βοηθα κανενα και λιγοτερο απο ολους εκεινους που δεν εχουν μεγαλες αβαντες απο τα ΜΜΕ και αρα δεν μπορουν να κυβερνησουν ευκολα.
    Με το να παριστανουμε οτι δεν υπαρχουν χιλιαδες ατομα που θελουν να καταστρεψουν τα παντα αυτοι δεν εξαφανιζονται.Πρεπει να αντιμετωπισθουν ως εχθρος γιατι αυτο ειναι.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ what 07/12/2010 17:50:14

    Οι πράκτορες δεν ΕΙΝΑΙ μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου (αν και όλο και υπάρχουν κι εκεί), οι πράκτορες είναι λαθρεπιβάτες του αντιεξουσιαστικού χώρου. Καταρχάς, δίνουν το σύνθημα των επεισοδείων. Σε πολλά άτομα με νοοτροπία μάζας, είναι εύκολο να κάνει ένας την αρχή και να ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι. Δεύτερον, μαζεύονται γύρω από τους αναρχες και κάνουν κι αυτοί 'δουλειά'. Τρίτον και κυριότερο: παρέχουν το μίντιακο, επικοινωνιακό, πολιτικό, ιδεολογικό και πρακτικό ακόμη πλαίσιο προστασίας. Επηρεάζουν δηλαδή την κοινή γνώμη και τις κυβερνητικές αποφάσεις προς την κατεύθυνση προστασίας του συγκεκριμένου είδους δράσης. Αλλά και προς την κατεύθυνση της προστασίας π.χ. του πανεπιστημιακού ασύλου και άλλων υποβοηθητικών για τη δράση των αναρχικών καταστάσεων.

    Ειδικά για τον περίφημο Δεκέμβρη, είχαμε πέραν των πολλών ενδείξεων που μας έδωσαν 'λεπτομέρειες' εκείνης της περιόδου, που έδειχναν απολύτως παρόμοια δράση με 'πορτοκαλί επαναστάσεις' σε χώρες της ανατολικής ιδίως Ευρώπης, είχαμε και συγκεκριμένα ρεπορτάζ που το επιβεβαίωσαν (π.χ. του Λάμπρου Παπαντωνίου από τις ΗΠΑ, που - κοίτα σύμπτωση - πέθανε λίγους μήνες μετά...).

  • Β.Κ.Σ. avatar
   Β.Κ.Σ. @ ψυχραιμια 07/12/2010 17:20:40

   Ψυχραιμία ήθελα να διαβάσω το δικό σου σχόλιο επ΄ αυτού, δύο χρόνια μετά. Φυσικά και το ξέρεις πως συμφωνούμε για τον ρόλο των αναρχικών. Όμως περίμενα δύο χρόνια μετά να αναρωτηθείς τί είναι αυτό που τους δίνει δύναμη να καίνε την Αθήνα και τί είναι αυτό που τους υπόλοιπους δεν τους ωθεί να κάψουν την Αθήνα προς τιμή του Στρος Καν; Είναι η ενοχή Ψυχραιμία. Οι αναρχικοί δεν έχουν καμμία ενοχή, ακόμη κι αν είναι πληρωμένοι, αυτή την πληρωμή την έχουν ντύσει με ηθικό και ιδεολογική περιτύλιγμα και έχουν ήσυχη την συνείδησή τους, έχουμε πόλεμο λένε, άλλωστε με χρηματοδότηση έκανε και ο Λένιν την επανάστασή του και ο Ανδρέας την Αλλαγή του. Εμείς οι υπόλοιποι λοιπόν γιατί δεν καίμε την Αθήνα προς τιμήν του Στρος Καν Ψυχραιμία; Δεν μας αφήνει η ενοχή Ψυχραιμία μου, που τα φάγαμε μαζί με το βόδι... Δεν υπάρχει κινητήριος δύναμη Ψυχραιμία μου, εμείς δεν έχουμε πόλεμο, καθ΄ οδόν για τον Θάνατο είμαστε. Το μέλλον ανήκει στους Αναρχικούς, σ΄ αυτούς δηλαδή που την πιάνουν τη ζωή και τη στίβουν σα λεμόνι, απλώς είμαστε άτυχοι στην εποχή μας να είναι οι Αναρχικοί αυτοί. Πάντως εμείς δεν είμαστε.

   • αποκατάσταση avatar
    αποκατάσταση @ Β.Κ.Σ. 08/12/2010 22:04:15

    Ως νέος που δεν έκλεψα και είμαι πάντοτε εντάξει στις υποχρεώσεις μου απέναντι στην κοινωνία δε μπορώ παρά να διαφωνήσω. Αν περίμενα από τους αναρχικούς και κάθε άλλη έμπρακτη προπαγάνδα να μου αλλάξει τη ζωή προς το καλύτερο είμαι σίγουρος ότι θα σπαταλούσα τη ζωή μου στο κάδο των αχρήστων. Οι κοινωνίες αλλάζουν όταν βρίσκονται συγκεντρωμένες πολλές προσωπικότητες που σκοπό έχουν να "δημιουργήσουν", να βελτιώσουν τις ζωές των άλλων και όχι να τους κάψουν βυθίζοντας τους και άλλο στην απόγνωση. Η γκρίνια είναι μια σπατάλη χρόνου. Η βία ο εύκολος αλλά ανωφελής δρόμος. Σιγά μην τους κάνουμε και ήρωες, του τεμπέληδες που πιο πολύ παραπονούνται παρά δρουν. Το να φτιάξεις την κοινωνία είναι η υπόθεση. Όχι να τη διαλύσεις και μετά να μη ξέρεις με τι θα την αντικαταστήσεις. Αμάν πια.

 10. Απορίας avatar
  Απορίας 07/12/2010 00:06:51

  Αγαπητέ φίλε Επώνυμε σχετικά με το σχολιό σου την
  05/12/2010 στις 12:18 am (όπως κατάλαβες το είδα κάπως αργά) επέτρεψέ μου να σου συστήσω ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ το φοβερό βιβλίο του Οσίου Θεοφανούς του Εγκλείστου "Ο Δρόμος της ζωής" .Πραγματικό "σεμινάριο" Ορθοδοξίας(σε μορφή επιστολών)! Είμαι πεπισμένος πως διαβάζοντάς το θα δικαιώσεις την πρότασή μου.
  Έρρωσο.

 11. Aris avatar
  Aris 07/12/2010 00:45:39

  Η αλήθεια είναι ότι τα κανάλια έπαιξαν πρώτη είδηση τα επεισόδια, όμως δεν είδα ούτε ένα έκτακτο δελτίο... Τυχαίο; Επί Καραμανλή το έκτακτο ξεκίναγε πριν ξεκινήσουν τα επεισόδια και είχαμε ζωντανή μετάδοση από τα προπύλαια όπου μαζεύονταν οι αντεξουσιαστές. Ο Καν έρχεται σήμερα Τρίτη, όπου πλέον μία μέρα πριν όλοι εκτονώθηκαν, έκαψαν, έσπασαν, θα βγουν και τα συνεργεία να σκουπίσουν και όλα μέλι-γάλα! Το ότι το ΠΑΣΟΚ επέβαλε στρατιωτικό νόμο για 24 ώρες στην πρωτεύουσα της χώρας είναι κάτι που επίσης θα θυμόμαστε να περιγράφουμε στα εγγόνια μας... Το καλύτερο είναι ότι την ίδια ώρα που η Αθήνα ήταν στα... γιορτινά της ο ΓΑΠ μίλαγε από τις Βρυξέλλες για την πράσινη ανάπτυξη! Φίλοι μου, νομίζω ζούμε πολύ μεγάλες στιγμές, τεράστιες στιγμές που ο ιστορικός του μέλλοντος δεν θα καταφέρει να καταγράψει γιατί είναι τόσο μεγάλες, αλλά και τόσες πολλές!

 12. Ψ avatar
  Ψ 07/12/2010 01:26:15

  Λες και οι αναρχικοί δεν είναι αυτοί που πρωτοστατούν στην οργάνωση γενικευμένης εξέγερσης, προσπαθώντας να απαγκιστρώσουν τους εργαζόμενους από τα καθεστωτικά συνδικάτα και προωθώντας παράλληλα την δημιουργία πρωτοβάθμιων συλλογικοτήτων. Ρε σε ποιόν τα πουλάτε αυτά τα ψέμματα, ότι οι μπαχαλάκηδες είναι μαριονέτες του κράτους! Άει να χαθείτε, τομάρια!

  • what avatar
   what @ Ψ 07/12/2010 01:42:27

   Σύντροφε, μας έχουν διαβρώσει ....

 13. Κάποιος avatar
  Κάποιος 07/12/2010 01:54:27

  Τεμπονέρας για παράδειγμα...

  • Tassos avatar
   Tassos @ Κάποιος 07/12/2010 02:23:05

   Μέχει στοχοποιήσει ο Φάκτορας...

   • Κάποιος avatar
    Κάποιος @ Tassos 07/12/2010 02:32:01

    Καταλαβαίνω τον πόνο σου.
    Θελεις να εκφραστείς και δεν σ'αφήνουν.

  • Tassos avatar
   Tassos @ Κάποιος 07/12/2010 02:43:43

   Τώρα σε κατάλαβα...Οχι φίλε. τέτοιους πρασινοφρουρούς (γιατί τέτοιους έστελνε το ΠΑΣΟΚ, η νεολαία του ήταν χέστες) τους ξεβρακώναμε και τους ρίχναμε και μερικές μάπες. Τουλάχιστον στην Θεσνίκη.

 14. sakis avatar
  sakis 07/12/2010 01:57:15

  Παραέλληνα ο θάνατος του Αλέξη από έναν ειδικό φρουρό με οικογένεια και παιδιά ήταν πολιτικός φόνος λες και ήταν κάνας μαζοχιστής να μπεί φυλακή ισόβια ενώ ο θάνατος του Σωκράτη Γκιόλια ενός αντικαθεστωτικού δημοσιογράφου μη αριστερου που είχε το δημοφιλέστερο μπλόγκ στην Ελλάδα και έγραφε κατά του ιντιμίντια και των κουκουλοφόρων από εξτρεμιστική αριστερή οργάνωση δεν ήταν πολιτικός φόνος ήταν φόνος για πλάκα που άνοιξαν τυχαία τον τηλεφωνικό κατάλογο και βρήκαν εντελώς τυχαία το όνομα του οι ''αγιοι'' αυτοί άνθρωποι πες μου ειλικρινά τα πιστεύεις αυτά που λές;

  • παραέλληνας avatar
   παραέλληνας @ sakis 07/12/2010 17:50:33

   πολιτική δολοφονία καί αυτή, του κερατά μάλιστα. είναι απίστευτο σε μια χώρα που έχει αναγάγει σε ευαγγέλιο τη νεώτερη πολιτική ιστορία της να συμβαίνουν τέτοια τέρατα και σημεία και να μήν τρέχει τίποτα.

   • παραέλληνας avatar
    παραέλληνας @ παραέλληνας 07/12/2010 17:52:08

    σόρρυ αδερφέ, δεν είδα αυτά που έγραφες για ακροαριστερή οργάνωση, για να τονίσω ότι γράφεις τρίχες.

 15. kranioukopos avatar
  kranioukopos 07/12/2010 03:21:31

  Επέστρεψα απο το κέντρο στο σπίτι, και ξεκίνησα να διαβάζω τις 'ανταποκρίσεις' στα διάφορα blog και τα σχόλια. Πραγματικά αναρωτιέμαι πόσοι απο τους γράφοντες και τους σχολιαστές ήταν στο κέντρο. Εγω που ήμουν λοιπόν(χωρίς να είμαι προσκείμενος πουθενά) και βρέθηκα στα μπλοκ του συν του εεκ των αντιεξουσιαστων και των μαθητών είδα όλες τις ηλικίες, είδα πάνω απο 20.000 κόσμου, είδα νεαρούς με τσαντάκια στη μέση και μαύρα ρούχα γύρω απο ανδρες της ομάδας δελτα να φορανε κουκούλες και στη συνέχεια να χάνονται στα μπλοκ, είδα πιτσιρικάδες να φωνάζουν συνθήματα εναντίον του μνημονίου και να τρώνε ξύλο και ασφυξιογόνα στα μούτρα, και να απαντάνε με πέτρες και νεράτζια, είδα 50αρες κυρίες με πανώ και αντιασφυξιογόνες μάσκες. Η 'επέτειος' μου φάνηκε λοιπόν αφορμή, για όσους αποφάσισαν να κλείσουν για λίγο την τηλεόραση και το πισι, και επέλεξαν να βγούν στο δρόμο. Σίγουρα όσοι δεν επηρεάζονται άμεσα ακόμα απο τη μεγαλύτερη προδοσία απο την παράδοση του εκδοτικού προνομίου στην Κεντρική τράπεζα της Ελλάδος, που δυστυχώς υπέγραψε η κυβέρνηση μας και είναι το μνημόνιο, δεν νιώθουν την ανάγκη να διαμαρτυρηθούν για κάτι ή αν τη νιώθουν δεν μπορούν για κάποιους λόγους να την εκφράσουν. Ναι είναι δύσκολο όταν έχεις στόματα να θρέψεις και υποχρεώσεις να φέρεις εις πέρας. Μα πρέπει να αναλογιστούμε, μήπως είμαστε τόσο απαθείς και διασπασμένοι που ακόμα δεν μπορούμε να καταλάβουμε οτι η δύναμη είναι στα χέρια μας? Και τη σπαταλάμε ο ένας πάνω στον άλλο? Μας ξεπουλάνε, συγχωρέστε με αλλα έτσι νομίζω, και εμείς ακόμα αναρωτιόμαστε...

  • 11888 avatar
   11888 @ kranioukopos 07/12/2010 15:41:06

   Καλα στη φωλια του δεξιου -ακροδεξιου συντηρητισμου* και της χουντολαγνειας πιστευεις οτι θα ακουστει η φωνη σου(περιμενε να μπουνε οι σκληροπυρηνικοι φασιστες να αρχισει το κελεπουρι) ?
   Οι λοβοτομημενοι δεξιοι νοικοκυραιοι (στα ορια που φτανει φυσικα η ιδιοκτησια τους αν κρινουμε απο το βρωμερο περιβαλλον στο οποιο ζουμε)κρυφοι οπαδοι της χουντας και της αστυνομικης βιας,δηθεν πατριωτες και λατρεις του εθνους(αρκει να ειναι καθαρο και αποστειρωμενο απο την διαφορετικοτητα)ακομα να κατανοησουν οτι τα παιδια και οι φοιτητες(που βαφτιζονται αναλογα με την περισταση σε οργανα του πρασινου παρακρατους,κουκουλοφοροι,τρομοκρατες,αναρχοαριστεροι,μπαχαλακιδες ,χουλιγκανοι,ακροαριστεροι κοκ**) εξεγειρονται απεναντι στην πουλημενη εξουσια ασχετως του πολιτικου κομματος που την εκπροσωπει,για τον απλουστατο λογω οτι ολα ειναι ξεπουλημενα ξεπερασμενα και σαπια(μεσα και το σταλινικο ΚΚΕ).
   Οι οπαδοι αυτοι λοιπον βλεπουν παντου πρασινους εχθρους(ο κλασικος εφιαλτης του αμολυντου δεξιου πατριωτη),σκευωριες του Σορος(παει με ολα αυτος) ,νεοταξιτες σιωνιστες αντιπατριωτες,μεταναστες ταλιμπαν(οποισδηποτε ζη ανατολικα των συνορων ειναι φοντμενταλιστης ταλιμπαν-δεξια των συνορων ειναι νεοταξιτης ),αλλοθρησκους και αθεους σατανιστες.
   Οποιος τολμησει να διαφωνισει με την αρρωστημενη "ιδεολογια" τους, γινεται αυτοματα εχθρος τους,εχθρος της πατριδας τους,τους εθνους τους,του εθνικου κρατους τους,της εθνικης εκκλησιας τους,των εθνικων συνορων τους,της εθνικης περιφανειας τους,της εθνικης μαλακιας τους .
   Στην πραγματικοτητα ειναι ατομα που χριζουν αμεσης ψυχολογικης υποστηριξης και εγκλεισμο σε ψυχιατρικη κλινικη.
   *Στον τομεα των σχολιων παντα.
   **οχι πως δεν κυκλοφορουν και τετοιοι αλλα αποφασιστε επιτελους μας τα κανατε τσουρεκια.

 16. ΚΑΝΕΝΑΣ avatar
  ΚΑΝΕΝΑΣ 07/12/2010 05:08:06

  Αν δεν ηταν τσιρακια των πολιτικων θα ειχαν ηδη καψει την βουλη με τους 300 μεσα. Εχθροι του κρατους ομως δεν ειναι μονο οι αναρχικοι πιο πολυ εχθροι αλλα και προδοτες ειναι οι 300 που μας κυβερνανε γιατι ολοι τους ειναι υπαλληλοι στο ιδιο αφεντικο και αυτο σιγουρα δεν ειναι ο ελληνικος λαος

 17. FRESCO avatar
  FRESCO 07/12/2010 09:16:40

  Επινοήθηκε μια νέα "επέτειος", κομμένη και ραμμένη στα νεοταξικά μέτρα, η οποία θα αντικαταστήσει τις παλιές. Οι προηγούμενες, τύπου "Πολυτεχνείο" κ.λ.π. δεν εξυπηρετούν πλέον. Καινούργια σύμβολα έπρεπε να κατασκευαστούν.

 18. sakis avatar
  sakis 08/12/2010 00:24:10

  Για πές μου 11888 έχεις δει το αυτοκίνητό σου ή την περιουσία σου τόσων χρόνων ζωής να καίγεται επειδή πιστεύω πως όχι και επειδή ούτε εσύ αποτελείς το μέτρο της αγάπης και της δημοκρατίας άσε τις ακροαρίστερίστικες ιδεοληψίες όπου όσοι διαφωνούν μαζί σου είναι χουντικοί και ακροδεξιοί και δες την πραγματικότητα.Ενώ οι ακροαριστεροί δεν βλέπουν φαντάσματα δεν βλέπουν παντού ακροδεξιούς και ναζιστές και εξωγήινους που τους πολεμούν αλλά συνέχεια στο περιθώριο παραμένουν παραμένοντας απλώς γραφικές,εξτρεμιστικές ακροαριστερές οργανώσεις με απειροελάχιστη επιρροή στον λαό και φυσικά δεν είδα κανέναν από αυτούς του ''ανθρωπιστές'' που μάχονται για τα ''αδέλφια΄΄ τους τους λαθρομετανάστες να πάρουν έστω έναν ''αδελφό'' τους σπίτι τους;Ούτε είδα έστω έναν ''υπερδημοκράτη'' ΄'' μαχητή'' της αλληλεγγύης να μοιράζει την περιουσία του στους ''κακόμοιρους'' λαθρομετανάστες αλλά ούτε είδα έναν ''μέγα ανθρωπιστή'' να παντρεύεται η κόρη του κάναν Πακιστανό εργάτη ή κάναν Αλβανό οικοδόμο εντελώς ''τυχαία'' φυσικά, αλλά ωραία τα λόγια ''αγάπης'' αλλά όταν δεν μετουσιώνονται σε πράξεις και λέγονται από το ψυχικό και την Εκάλη είναι άκρως υποκριτικά και ψεύτικα.Όπως είπα και εγώ όταν η βία και οι καταστροφές είναι από την άκρα αριστερά είναι ''ανθρωπιστικές'' και ''δικαιολογημένες'' αν είναι από την άκρα δεξιά τότε είναι ''φασιστικές'' και ''χουντικές'' και πρέπει να παταχθούν.Αυτό μου θυμίζει την κομμουνιστική Β.Κορέα όπου φασισμό και δικτατορία έχουν στην πραγματικότητα και όσοι διαφωνούν με το καθεστώς τους κλείνουν στα τρελάδικα ή τους εκτελούν ώς επικίνδυνους. Η άκρα αριστερά και η άκρα δεξιά είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος του τυφλού μίσους και του φανατισμού το να υιοθετείς τις απόψεις του ενός άκρου και να τις ''αγιοποιείς'' και να καταδικάζεις το άλλο άκρο είσαι το ίδιο επικίνδυνος και φασίστας για την δημοκρατία.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.