#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
10/01/2011 11:07
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Άννα Διαμαντοπούλου, η Χαρά Νικοπούλου και το τουρκικό προξενείοΗ κα Άννα Διαμαντοπούλου υπήρξε επίτροπος της Ε.Ε. με αρμοδιότητα σε θέματα απασχόλησης από το 1999-2004.

Το 2001 πρότεινε την θεσμοθέτηση της αγγλικής γλώσσας, ως δεύτερης επίσημης γλώσσας στην Ελλάδα, θεωρώντας πως στην «σύγχρονη Βαβέλ» της Ευρώπης, οι Έλληνες πρέπει να έχουν ισότιμα δύο γλώσσες.

Τότε η πρότασή της αυτή, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από την κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. (Π. Ευθυμίου, Ευαγ. Βενιζέλος κλπ), αλλά και από την τότε αντιπολίτευση της Ν.Δ.

Συγκρατώ ακόμη την δήλωση του τότε συντονιστή της ΟΔΕ Δημόσιας Διοίκησης, Τάξης και Δικαιοσύνης κ. Β. Πολύδωρα, που ζήτησε «από τον Πρωθυπουργό και την συντροφιά του να σταματήσουν την Εθνοκτόνο πολιτική τους.Δεν θέλουμε απεθνοποιημένη  Ευρώπη, οι κυβερνώντες επιχειρούν κάτι, για το οποίο δεν έχουν εντολή από τον λαό, ούτε εξουσιοδότηση από το Σύνταγμα.»

Το πρωτοκλασάτο λοιπόν στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, συνέχισε το 2010 το «Εθνικό της έργο» με την αποπομπή της Ελληνίδας δασκάλας, Χαράς Νικοπούλου από μειονοτικό σχολείο του Έβρου.

Η Χαρά, επιτελούσε συνειδητά τεράστιο έργο Ελληνίδας δασκάλας στο Μεγάλο Δέρειο του Έβρου, στην εσχατιά της Ελλάδας, όπου προσπαθούσε να συνενώσει τους Έλληνες με τους Πομάκους, υποστηρίζοντας με σθένος πως οι Πομάκοι δεν είναι Τούρκοι.

Η προσφορά της, ανιδιοτελής και η παραγωγή έργου, τεράστια. Έκανε καθημερινά μαθήματα στο σχολείο και πέραν αυτών παρέδιδε μαθήματα σε όσα παιδιά είχαν πρόβλημα με την Ελληνική γλώσσα. Κατάφερε να οργανώσει χορωδίες και να γνωρίσει στα παιδιά μουσικά όργανα της Ελληνικής παράδοσης. Τους ενέπνεε ιδιαίτερο πατριωτισμό, με την προετοιμασία και την συμμετοχή των παιδιών σε παρελάσεις Εθνικών επετείων. Το έργο της δεν άργησε να γίνει γνωστό πέραν των ορίων του Μεγάλου Δέρειου. Έτσι, άρχισαν οι προσκλήσεις για συμμετοχή της ίδιας και των παιδιών του σχολείου, σε εκδηλώσεις στην Θεσσαλονίκη και την Αθήνα.

Όλη αυτή η δραστηριότητα της Χαράς, «χάλαγε την σούπα» του Τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής και των σχεδίων τους. Έτσι, αφού πρώτα τρομοκράτησαν λεκτικά την αλύγιστη δασκάλα, στην συνέχεια προχώρησαν και σε βίαιη επίθεση εναντίον της. Κάτοικος του χωριού της επιτέθηκε και την έδειρε άγρια. Αποτέλεσμα να υποστεί κάταγμα στο χέρι. Τίποτε όμως δεν μπορούσε να κάμψει το πατριωτικό της φρόνημα και αφού ανάρρωσε, επανήλθε δριμύτερη προκειμένου να εκτελέσει εκ νέου τα καθήκοντά της ως Ελληνίδα εκπαιδευτικός.

Συμπαραστάτες του Τουρκικού προξενείου Κομοτηνής, στην φίμωση της φωνής της γνήσιας Ελληνίδας, ο ψευτομουφτής , οι δύο μειονοτικοί βουλευτές και ο Δήμαρχος Ορφέως κ. Ευάγγελος Πουλιλιός.

Η κ. Διαμαντοπούλου, υποτασσόμενη στις ορέξεις και τα κελεύσματα  της πρώην ειδικής γραμματέως του Υπουργείου Παιδείας κ. Θάλειας Δραγώνα, απέπεμψε τελικά από το μειονοτικό σχολείο του Μεγάλου Δερείου , την ηρωική δασκάλα, Χαρά Νικοπούλου και δικαίωσε τους αγώνες του Τουρκικού προξενείου, για αποπομπή της Χαράς.

Η ίδρυση του Τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή συμφωνήθηκε μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας το 1933 και ήταν συμφωνία λειτουργίας απλού Τουρκικού προξενικού γραφείου. Το 1954 με την αδιαφορία των Ελληνικών κυβερνήσεων, αναβαθμίσθηκε σε Γενικό προξενείο και από τότε εφαρμόζει την πολιτική της Τουρκίας στην Μουσουλμανική Μειονότητα της Θράκης.

Μπροστάρηδες οι μειονοτικοί βουλευτές της περιοχής Τσετίν Μάταντζη και Αχμέτ Χατζηοσμάν, Ξάνθης και Ροδόπης αντίστοιχα, οι οποίοι παράγουν και προάγουν τον Τουρκικό Εθνικισμό.

Το Τουρκικό προξενείο είναι κράτος εν κράτει!!!

Κα Διαμαντοπούλου,  μου γεννάται εύλογα, το ερώτημα !!!

Στην Θράκη ποιος ασκεί εξουσία;

Το Ελληνικό κράτος ή το Τούρκικο προξενείο;

Παρά λοιπόν την αποπομπή της, με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, η δικαίωση του έργου της Χαράς Νικοπούλου , ήλθε εξ ονόματος της Ακαδημίας Αθηνών.

Η Ακαδημία Αθηνών, το κορυφαίο Πνευματικό Ίδρυμα της χώρας, σε συνεδρία της, την Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010, παρασημοφόρησε την Χαρά Νικοπούλου για την φιλοπατρία της και την διαμόρφωση Θρησκευτικής και Εθνικής Συνείδησης στους μαθητές της, απονέμοντάς της, το ΑΡΓΥΡΟΥΝ μετάλλιο ανδρείας, που αποτελεί υψίστη διάκριση για εκπαιδευτικό.

Κατά την παρασημοφόρησή της, η Χαρά Νικοπούλου απευθυνόμενη προς τον πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών, είπε:

« Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε της Ακαδημίας Αθηνών,

Εν έτει 2010, η Ελληνική Κυβέρνηση αφαιρεί τον όρο Εθνικής από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και περιθωριοποιεί ως ακραίους εθνικιστές τους απλούς Έλληνες που αγαπούν το Έθνος και την Πατρίδα τους,

Ευχαριστώ θερμά την Ακαδημία Αθηνών,

που στο πρόσωπό μου παρασημοφορεί τη Φιλοπατρία και τη διαμόρφωση Θρησκευτικής, αλλά κυρίως Εθνικής συνείδησης στους μαθητές μου, η οποία για όλους τους Έλληνες περιλαμβάνει τη σκλαβωμένη Βόρειο Ήπειρο από την οποία κατάγομαι, τη Μακεδονία μας στην οποία γεννήθηκα και η ελευθερία της οποίας τελεί υπό διαπραγμάτευση, τη Θράκη και την Κύπρο που καταδυναστεύονται από τους Τούρκους και τους Ελεύθερους πολιορκημένους Έλληνες που ζουν στον Άγιο Παντελεήμονα.

Αυτό το Μετάλλιο Ανδρείας αποτελεί για μένα ηθική δέσμευση να συνεχίσω με μεγαλύτερη Πίστη τον αγώνα μου, μέχρι την τελική δικαίωση του Έθνους μας.

Το αφιερώνω στα δικά μου Πομακόπουλα της Θράκης.»

Χαρά Νικοπούλου: ΕΘΝΙΚΗ ΦΩΝΗ, ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ.

Κα Υπουργέ, εσείς γιατί στερήσατε από τα παιδιά του Μεγάλου Δέρειου, όλα όσα αναγνώρισε η Ακαδημία Αθηνών, πως τους πρόσφερε η Χαρά Νικοπούλου, αποπέμποντάς την, από τον τόπο διδασκαλίας της;

Σύμμαχο στην απόφαση του Υπουργείου, βρήκε η κ. Διαμαντοπούλου, από κόμματα «της αιώνιας παρακμασμένης αριστεράς;»

Το κόμμα λοιπόν, των Οικολόγων Πράσινων, με ανακοίνωσή του τονίζει πως η Ακαδημία βράβευσε στο πρόσωπο της Χαράς, «την μισαλλοδοξία και τις πράξεις μιας εκπαιδευτικού που διδάσκει τα παιδιά της μειονότητας να τραγουδούν στίχους μίσους για την γειτονική Τουρκία»

Το κόμμα των Οικολόγων Πράσινων είναι το κόμμα που ασπάζεται την έκθεση Μέγιερ, που υποχρεώνει την Ελλάδα να δεχθεί τα Σκόπια με το όνομα «Μακεδονία».

Ο Μέγιερ ήταν ο επικεφαλής των πρασίνων στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, μέρος των οποίων αποτελούν οι Οικολόγοι Πράσινοι Ελλάδος. Είναι η ίδια ομάδα που τάχθηκε υπέρ του σχεδίου ΑΝΑΝ στην Κύπρο. Είναι η ίδια ομάδα που θέλει να αναγνωρισθεί η Τουρκική μειονότητα στην Θράκη.

Επίσης το κόμμα της «Δημοκρατικής Αριστεράς» τονίζει, πως η Ακαδημία, με την βράβευση της Χαράς Νικοπούλου, ξεχνά πως η Χαρά «αγνόησε τα αναλυτικά προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας για τους μειονοτικούς πληθυσμούς και επιχείρησε να καταργήσει την εκπαίδευση στη μειονοτική γλώσσα  και ότι χώρισε τους μαθητές της,  βάσει θρησκευτικών και γλωσσικών διαφορών». Θεωρεί ακόμη πως η «ηρωοποίηση της Νικοπούλου για αυτά της τα κατορθώματα, οφείλεται σ΄ όλους εκείνους που ταυτίζουν τον πατριωτισμό με την πατριδοκαπηλία»

Άλλο ένα κόμμα της αριστεράς που ανοίγει κερκόπορτες.

ΑΙΩΝΙΑ ΑΔΙΟΡΘΩΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ!!!

Μετά όλα τα παραπάνω προτείνω, στην κ. Υπουργό να διευρύνει την σκέψη της και να πάρει την τολμηρή απόφαση, πρόσληψης, στην θέση της ειδικής γραμματέως του Υπουργείου Παιδείας, την ΧΑΡΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ.

Κα Υπουργέ, ποτέ δεν είναι αργά!!

Εάν έχετε Εθνική συνείδηση, ΤΟΛΜΗΣΤΕ ΤΟ.

Παναγιώτης Αποστόλου

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Μετανάστης στη χώρα μου avatar
  Μετανάστης στη χώρα μου 10/01/2011 11:27:08

  Ρητορική η πρόταση, αλλά με νόημα. +1000!

 2. SALVATORE avatar
  SALVATORE 10/01/2011 11:43:38

  Άριστο άρθρο . Συγχαρητήρια!

 3. anonymous avatar
  anonymous 10/01/2011 12:01:50

  Μακάβριο θέαμα από μέλη της Ισλαμικής Πακιστανικής μαφίας στην Αθήνα αποκαλύφθηκε - σύμφωνα με το κραιμς ον αιρ- την περασμένη Τετάρτη σ' ένα απλό περιστατικό κατάσβεσης πυρκαγιάς σε υπόγειο διαμέριμα όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες μας στην συμβολή των οδών Κηφισίας και Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Κάτω από το στρώμα του κρεβατιού οι πυροσβέστες διέκριναν ένα ανθρώπινο χέρι να προεξέχει. Σηκώνοντας το στρώμα βρέθηκαν μπροστά σ' ένα ακέφαλο πτώμα χωρίς πόδια. Τι είχε συμβεί; Οι δράστες αφού έσφαξαν με μαχαίρι τον άνδρα, τον αποκεφάλισαν και του έκοψαν τα πόδια, ενώ στη συνέχεια έβαλαν φωτιά στο διαμέρισμα νομίζοντας πως θα εξαφανιστεί κάθε ίχνος του, αφού μαζί τους είχαν πάρει και τα διαμελισμένα κομμάτια του σώματος του. Στο σημείο κλήθηκε ο Ιατροδικαστής κ. Γιάννης Αϊβατίδης που δήλωσε στο κραιμς ον αιρ ότι: " Είχαμε πλήρης αποτομή του κεφαλιού, από το ύψος του λαιμού στο μήλο του Αδάμ όπως είναι ο ανατομικός του όρος. Τα πόδια του ήταν κομμένα από τα γόνατα και κάτω, ενώ είναι εμφανής και η προσπάθεια που έγινε για να του αφαιρεθούν και τα χέρια του ". Το μυστήριο λύθηκε απ' έναν άλλο Ιατροδικαστή τον κ. Ηλία Μπογιόκα που ανέφερε στον συνάδελφό του πως μια ημέρα πριν είχε κληθεί από την αστυνομία να μεταβεί στην χωματερή στα Λιόσια όπου υπάλληλος βρήκε ένα ανθρώπινο κεφάλι κομμένο και δυο πόδια. Πρόκειται για τον ίδιο Πακιστανό που διέμενε στους Αμπελόκηπους και δολοφονήθηκε φρικτά και παραδειγματικά από ομοεθνείς του. Δακτυλοσκοπικά διαπιστώθηκε και η ταυτότητά του, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και η εξέταση DNA. Όπως διαπίστωσε η αστυνομία τα κομμένα ανθρώπινα μέλη από τους Αμπελόκηπους πετάχτηκαν σε κάδο απορριμάτων στο Παλαιό Φάληρο και απ' εκεί όταν τα παρέλαβε το σκουπιδιάρικο τα μετέφερε στην χωματερή. Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα για τον εντοπισμό των δολοφόνων που κατακρεούργησαν το θύμα τους τηρώντας κατά γράμμα τους σκληρούς και απάνθρωπους νόμους που επιβάλει ο φανατισμός στην θρησκεία τους.

 4. mavros pit avatar
  mavros pit 10/01/2011 12:18:06

  Πρέπει να δοθούν άμεσα λύσεις απ'ο όλο το πολιτικό σύστημα.
  Είναι το λαθρομεταναστευτικό το υπαρ΄ ένα πρόβλημα της πατρίδος μας .
  Οι πολίτες αυτής της χώρας απαιτούν ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ

 5. I.Q. ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΥ avatar
  I.Q. ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΥ 10/01/2011 12:19:16

  "Το κόμμα λοιπόν, των Οικολόγων Πράσινων, με ανακοίνωσή του τονίζει πως η Ακαδημία βράβευσε στο πρόσωπο της Χαράς, «την μισαλλοδοξία..."

  "Επίσης το κόμμα της «Δημοκρατικής Αριστεράς» τονίζει ..... πως η «ηρωοποίηση της Νικοπούλου για αυτά της τα κατορθώματα, οφείλεται σ΄ όλους εκείνους που ταυτίζουν τον πατριωτισμό με την πατριδοκαπηλία»"
  --------------------

  Ωρέ, τα βάλανε και με τη Νικοπούλου τώρα οι Αμερικάνοι; Γιατί; επειδή συναντήθηκε με τον Στηβ Λάλας;

 6. xristianos avatar
  xristianos 10/01/2011 12:29:01

  ΑΓΑΛΜΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΗΡΩΙΔΑ ΧΑΡΑ!!!!!!!!

 7. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 10/01/2011 12:29:43

  Quiz: Χωριό κατσιβέλων στην περιφέρεια Κοζάνης, με παράδοση των γυναικών στα μάγια και τις γητείες. Το παλιό του όνομα αρχίζει από Ρ... Γενέτειρα επιφανούς γυναίκας πολιτικού.

  • Misha avatar
   Misha @ ΒΙΣ 10/01/2011 14:54:44

   Από το τσαντίρι στη Μπίλντεμπεργκ!
   Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο λοιπόν!

 8. Δόκ avatar
  Δόκ 10/01/2011 12:30:44

  Οι Οικολόγοι πράσινοι με τον Τούρκο Καφεντζόπουλο και με απόψεις Τρεμόπουλου "Η Θεσσαλονίκη θα έπρεπε να έχει τιμήσει τον Κεμάλ γιατί είναι παιδί της πόλης".
  Βρέ Ούσττ, μισαλλοδοξία και πράσινες π@π@ριές...

  • Misha avatar
   Misha @ Δόκ 10/01/2011 14:55:49

   Η εκπρόσωπος τους στη Θεσσαλονική πρωτοστατει και στην προσπάθεια εξοβελισμού των εικόνων του Χριστού από τους δημόσιους χώρους.

 9. apelpismenos avatar
  apelpismenos 10/01/2011 12:31:05

  Τι θα περίμενε κανείς απο το κοράκι εκ Σουρδιας!

 10. Δάφνη says avatar
  Δάφνη says 10/01/2011 12:37:55

  Η κυρία Διαμαντοπούλου καταργεί το ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών. Ετσι από φέτος όλοι οι εκπαιδευτικοί θα είναι αναπληρωτές [ ή ωρομίσθιοι] , θα τους βαφτήσει κάπως.
  Η κυρία Διαμαντοπούλου θα προχωρήσει σε συμπτήξεις σχολείων. Και φυσικά θα το δικαιολογήσει.
  Η κυρία Διαμαντοπούλου θα κάνει περικοπές στην παιδεία αλλά θα βγει [ ήδη βγήκε] να ανακοινώσει την επανίδρυση των πειραματικών σχολείων τα οποία η ίδια ήθελε να καταργήσει το καλοκαίρι, δεδομένου του ότι ούτε καν υπήρχαν.
  Η κυρία Διαμαντοπούλου γνωρίζει πολύ καλά οτι οφείλει να προβεί σε κατασβεστικές κινήσεις για να περισώσει στην κοινή γνώμη κάτι απο το ανοσιούργημα που η ίδια επιχειρεί να κάνει.
  Τον ανθελληνισμό που η ίδια σε συνεργασία με το τουρκικό προξενείο επιχειρεί να κάνει στη Θράκη προσπαθεί να τον βαφτίσει Πειραματικά Σχολεία,
  χωρίς να γνωρίζει ούτε η ίδια αλλά ούτε και το επιτελείο της το τι σημαίνουν αυτά τα σχολεία, που για να δημιουργηθούν προυποθέτουν πολλών ετών προετοιμασία.
  Η κυρία Διαμαντοπούλου μ άλλα λόγια επιχειρεί να βάλει έναν δάσκαλο να δουλεύει σε τρία δημοτικά [πράγμα που σημβαίνει και σήμερα, αλλά κανείς δεν το γνωρίζει ] , πράγμα που σημαίνει οτι πηγαινοέρχεται σε τρία χωριά του νομού Χαλκιδικής και μένει σ ένα τέταρτο [ευχαριστημένος δηλώνει αυτός μπροστά στην ανεργία] και συγχρόνως δηλώνει οτι θα ιδρύσει πειραματικά σχολεία. Οταν οι εκπαιδευτικοί θα εργάζονται ως αναπληρωτές σε πολλά σχολεία θα υπάρχουν και τα πειραματικά που θα λειτουργούν κατα έναν τρόπο Χ [ κανείς δεν γνωρίζει ακόμη, αλλά θα λειτουργήσουν] με αποσπάσεις εκπαιδευτικών σε αυτά [όλοι γνωρίζουμε πως θα γίνονται αυτές] τη στιγμή που οι άλλοι εκπαιδευτικοί θα δουλεύουν ως αναπληρωτές σε δύο ή σε τρία σχολεία

  • Νίκος avatar
   Νίκος @ Δάφνη says 10/01/2011 14:46:26

   Αυτό δεν είναι τίποτα. Εδώ καταργούν την Ελλάδα.

 11. xristianos avatar
  xristianos 10/01/2011 12:39:40

  ΝΑ ΒΑΛΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΜΑΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΡΙΑΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΟ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΑΠ ΕΞΩ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΥΜΝΟ!!!!!!!!ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ ΤΑ ΒΡΑΔΥΑ ΜΕ ΤΗΝ ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗ!!!!!!!!!!!!!!!

  «Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε της Ακαδημίας Αθηνών,

  »εν έτει 2010, όπου η Ελληνική Κυβέρνηση αφαιρεί τον όρο Εθνικής από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και περιθωριοποιεί ως ακραίους εθνικιστές τους απλούς Έλληνες που αγαπούν το Έθνος και την Πατρίδα τους,

  »ευχαριστώ θερμά την Ακαδημία Αθηνών, που στο πρόσωπό μου παρασημοφορεί τη Φιλοπατρία και τη διαμόρφωση Θρησκευτικής, αλλά κυρίως Εθνικής συνείδησης στους μαθητές μου, η οποία για όλους τους Έλληνες περιλαμβάνει τη σκλαβωμένη Βόρειο Ήπειρο από την οποία κατάγομαι, τη Μακεδονία μας στην οποία γεννήθηκα και η ελευθερία της οποίας τελεί υπό διαπραγμάτευση, τη Θράκη και την Κύπρο που καταδυναστεύονται από τους τούρκους και τους Ελεύθερους πολιορκημένους Έλληνες που ζουν στον Άγιο Παντελεήμονα.

  »Αυτό το Μετάλλιο Ανδρείας αποτελεί για μένα ηθική δέσμευση να συνεχίσω με μεγαλύτερη Πίστη τον αγώνα μου, μέχρι την τελική δικαίωση του Έθνους μας.

  »Το αφιερώνω στα δικά μου Πομακόπουλα της Θράκης».

 12. Άναυδος avatar
  Άναυδος 10/01/2011 12:44:18

  [... οι κυβερνώντες επιχειρούν κάτι, για το οποίο δεν έχουν εντολή από τον λαό, ούτε εξουσιοδότηση από το Σύνταγμα. ]
  Αυτή η φράση, του Πολύδωρα τότε, δεν σας θυμίζει και διάφορα σημερινά του ΠΑΣΟΚ; Όχι ένα, όχι δύο. Πολλά.

  Πχ το μυαλό σας πήγε στο μνημόνιο. Δεν είναι μόνο αυτό. Παράδειγμα τα περί παγκοσμιοποίησης. Ακόμη και αν υποθέσουμε οτι λέτε "ναι" στην παγκοσμιοποίηση, όμως, πότε σας ρώτησαν για αυτήν και πόσοι από εσάς (όσοι ψήφισαν ΠΑΣΟΚ) ψηφίσατε και για αυτήν;
  Ο ΓΑΠ έχει λυσσάξει με δαύτη, με ποιό δικαίωμα;

 13. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 10/01/2011 12:45:17

  το ΓΑΠ ειναι κρυφομουφτης και η Αννουλα γιουσουφακι.

  ΠΠ

 14. JOHN avatar
  JOHN 10/01/2011 12:46:02

  Η παγκοσμια διακυβερνηση αυτο επιτασει,ισοπεδωση και δουλεια!Ντοπια υποκαταστατα τους σ αυτη τη χωρα οι κουλτουριαριδες,και οι τραβεστοι αριστεροι,απολαυστε τους γιατι πολλοι απο αυτους μας κυβερνουν!!!

 15. Κρης avatar
  Κρης 10/01/2011 12:46:20

  Χαρά Νικοπούλου : Τι είναι η Πατρίδα μας
  http://bit.ly/eKzvun

  http://img813.imageshack.us/img813/1254/xaranikopoulou.jpg

  @@@

 16. πατριώτης avatar
  πατριώτης 10/01/2011 12:46:47

  Αυτά που είπε η χαρά νικοπούλου σε ποια ξενοκίνητα κανάλια τα ακούσατε;

 17. popay avatar
  popay 10/01/2011 12:52:49

  όλες οι αναφορές του άρθρου είναι πολλοί καλές.
  ο αρθρογράφος θεωρώ πως δένει τέλεια το 2001 με το σήμερα όπως επισημαίνει εύστοχα και ο Αναυδος
  το σχέδιο του ΠΑΣΟΚ σε όλο του το μεγαλείο διαχρονικά με την διακοπή της ΝΔ του Καραμανλή

 18. Misha avatar
  Misha 10/01/2011 12:55:34

  Aυτά τα ψευτοαριστερά παρτάλια , οι κυβερνητικές ΜΚΟ , τσάτσοι και φερέφωνα του Σόρος είναι οι σημερινοι ταγματασφαλίτες , άξιοι συμπράκτες του Καρατζαφύρερ στην εξαθλίωση της χώρας.

  Η Χαρά Νικοπούλου, μικρή το δέμας, αλλά γιγάντια στην ψυχή και το φρόνημα είναι πια σύμβολο αντίστασης στη νεοταξική-νεοφιλελεύθερη επέλαση όποιο φερετζε κι αν αυτή φοράει, φαιό , φαιοπράσινο, ροζ , φούξια ή βεραμάν .

 19. blue nile avatar
  blue nile 10/01/2011 13:02:37

  Δυστυχώς έχει κανείς την αίσθηση ότι αν αύριο η κυβέρνηση παραχωρήσει στη γείτονα δυο-τρία νησιά και επιτρέψει την ίδρυση μουσουλμανικού κρατιδίου στη δυτική Θράκη δεν θα έχει απώλει άξια λόγου στις επερχόμενες εκλογές. Ειδικά αν συνοδεύσει εθνοκτόνες αποφάσεις με ελάχιστες παροχές στην οικονομία.
  Η πασοκική λαίλαπα έχει καταφέρει εδώ και χρόνια να απαξιώσει στη συνείδηση των πολιτών την ιδέα του έθνους εκμεταλευόμενη τις συνθήκες βασανισμού του πολίτη από το κράτος που η ίδια δημιούργησε!
  Επειδή δε με αυτή την κυβέρνηση με αυτή την υπουργό παιδείας δεν θα δούμε ποτέ να επιβραβεύεται η προσπάθεια της Χαράς μακάρι να τη καμαρώσουμε στη θέση της ειδικής γραμματέως του Υπουργείου Παιδείας, την ΧΑΡΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ.
  Με την επικουρία όλων των post modern αριστερών οπαδών της παγκοσμιοποίησης που επιδιώκουν τον αποπροσανατολισμό της παιδείας από κύριο μέσο διάδοσης των μύθων των συμβόλων της ιστορίας και των εδαφικών στόχων δηλαδή της μύησης στην εθνική κουλτούρα.
  Αυτό χτυπούν οι απανταχού νεωτεριστές στο πρόσωπο της Χαράς Νικοπούλου.
  Θέλουν να παγιώσουν μια παιδεία που δεν θα έχει εθνικό χαρακτήρα ώστε οι θρησκευτικές ή γλωσσικές ή περιφερειακές μειοψηφίες να μην ενσωματωθούν ποτέ αλλά να μετατρέπονται σε κρίσιμη μάζα υποστηρικτική στα σχέδια των επιβουλευτών της εθνικής κυριαρχίας.
  Τιμή και δόξα στη Χαρά Νικοπούλου.
  Με τη φιλοπατρία και το σθένος της προσπάθησε να αναπληρώσει χρόνιες ανθελληνικές μεθοδεύσεις που δυστυχώς συχνά πηγάζουν από το ίδιο το υπουργείο.
  Αν όχι με αυτή τη κυβέρνηση η επόμενη πρέπει να τη τιμήσει με τη θέση της ειδικής γραμματέως του Υπουργείου Παιδείας.
  Και ας γίνει αίτημα όλων αυτό...

  • JOHN avatar
   JOHN @ blue nile 11/01/2011 00:58:51

   Για να τιμηθει το εργο της Χαρας Νικοπουλου απο καποια κυβερνηση πρεπει αυτη η κυβερνηση να ειναι Ελληνικη και οχι κατοχικη και μοιοδωτικη οπως η σημερινη!

 20. blue nile avatar
  blue nile 10/01/2011 13:04:46

  Έγινε ένα λάθος το πρακάτω είναι το σωστό κείμενο:

  Δυστυχώς έχει κανείς την αίσθηση ότι αν αύριο η κυβέρνηση παραχωρήσει στη γείτονα δυο-τρία νησιά και επιτρέψει την ίδρυση μουσουλμανικού κρατιδίου στη δυτική Θράκη δεν θα έχει απώλει άξια λόγου στις επερχόμενες εκλογές. Ειδικά αν συνοδεύσει εθνοκτόνες αποφάσεις με ελάχιστες παροχές στην οικονομία.
  Η πασοκική λαίλαπα έχει καταφέρει εδώ και χρόνια να απαξιώσει στη συνείδηση των πολιτών την ιδέα του έθνους εκμεταλευόμενη τις συνθήκες βασανισμού του πολίτη από το κράτος που η ίδια δημιούργησε!
  Με την επικουρία όλων των post modern αριστερών οπαδών της παγκοσμιοποίησης που επιδιώκουν τον αποπροσανατολισμό της παιδείας από κύριο μέσο διάδοσης των μύθων των συμβόλων της ιστορίας και των εδαφικών στόχων δηλαδή της μύησης στην εθνική κουλτούρα.
  Αυτό χτυπούν οι απανταχού νεωτεριστές στο πρόσωπο της Χαράς Νικοπούλου.
  Θέλουν να παγιώσουν μια παιδεία που δεν θα έχει εθνικό χαρακτήρα ώστε οι θρησκευτικές ή γλωσσικές ή περιφερειακές μειοψηφίες να μην ενσωματωθούν ποτέ αλλά να μετατρέπονται σε κρίσιμη μάζα υποστηρικτική στα σχέδια των επιβουλευτών της εθνικής κυριαρχίας.
  Τιμή και δόξα στη Χαρά Νικοπούλου.
  Με τη φιλοπατρία και το σθένος της προσπάθησε να αναπληρώσει χρόνιες ανθελληνικές μεθοδεύσεις που δυστυχώς συχνά πηγάζουν από το ίδιο το υπουργείο.
  Αν όχι με αυτή τη κυβέρνηση η επόμενη πρέπει να τη τιμήσει με τη θέση της ειδικής γραμματέως του Υπουργείου Παιδείας.
  Και ας γίνει αίτημα όλων αυτό…

 21. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΛΑΙΟΚΩΣΤΑΣ avatar
  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΛΑΙΟΚΩΣΤΑΣ 10/01/2011 13:14:07

  Η κα ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ήταν η μόνη Επίτροπος στην Ε. Ε. που δέν ήξερε Αγγλικά ( το θυμάστε; ) και αργότερα με εντατικά μαθήματα έμαθε αγγλικά! Προφανώς της άρεσαν τόσο πολύ που έκανε και πρόταση να γίνουν τα αγγλικά η επίσημη γλώσσα μας! Αλλά αρκετά ασχοληθήκαμε με την κυρία..........

 22. Μανώλης avatar
  Μανώλης 10/01/2011 13:30:34

  ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ......
  ΠΩΣ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ ΣΥΝΑΝΤΩΝΤΑΙ.  ....Για να καταλάβετε, αυτή η δασκάλα που κατά τα λοιπά υπηρετούσε τον κατεξοχήν θεσμό της ειρηνικής συμβίωσης, του αλληλοσεβασμού και της ισότητας που πρέπει να είναι το σχολείο, απαγόρευε στα δίγλωσσα παιδιά να μιλούν τη μητρική τους στα διαλείμματα , έβγαζε στα Μουσουλμανάκια λόγους για “την έλευση του θεανθρώπου” και υποχρέωσε μικρή Μουσουλμάνα να απαγγείλει την 25η Μαρτίου το υψηλής παιδαγωγικής και αισθητικής “Βαλε τους Τούρκους εμπροστά/σαν το χασάπη τα τραγιά/ καπετάνιε μας λεβέντη/που όλη η Τουρκιά σε τρέμει”....

  Aνδρέας Πετρουλάκης PROTAGON 6/1/2011(απόσπασμα απο το άρθρο του Χαρά Νικοπούλου: τσάμπα ηρωίδα)


  ....Για να καταλάβετε, αυτή η δασκάλα που κατά τα λοιπά υπηρετούσε τον κατεξοχήν θεσμό της ειρηνικής συμβίωσης, απαγόρευε στα δίγλωσσα παιδιά να μιλούν τη μητρική τους στα διαλείμματα , έβγαζε στα Μουσουλμανάκια λόγους για “την έλευση του θεανθρώπου” και υποχρέωσε μικρή Μουσουλμάνα να απαγγείλει την 25η Μαρτίου το υψηλής παιδαγωγικής και αισθητικής “Βαλε τους Τούρκους εμπροστά/σαν το χασάπη τα τραγιά/ καπετάνιε μας λεβέντη/που όλη η Τουρκιά σε τρέμει”.....

  Λίζα Δουκακάρου ΜETRO free press 10/1/2011(απόσπασμα απο το άρθρο της Φανταστείτε ενα χωματόδρομο)

  ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ....ΣΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ....ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Μανώλης 10/01/2011 13:56:40

   αααα εφοσον το εγραψε η Δουκακαρου, πηδαω στη φωτια!!!...

   Δεν ειναι ετσι φιλε μου.. ΕΥΤΥΧΩΣ να λες !

   ΠΠ

  • Δημήτρης avatar
   Δημήτρης @ Μανώλης 10/01/2011 16:04:19

   Μανωλάκη νεοραγιά, αυτά που λες ανήκουν στην τούρκικη προπαγάνδα. Τα παιδάκια στο Μέγα Δέρειο την υπεραγαπούσαν και μάλιστα κάποια πομακάκια την ακολουθούν και σαν φοιτητές-ριες στις ομιλίες της.
   Μέχρι και εφημερίδα που τόνιζε την πομάκικη καταγωγή τους έβγαλαν τα παιδάκια για πρώτη φορά και μάλιστα χαρακτηριστική ερώτηση της δασκάλας ηρωίδας ήταν "Τι γλώσσα μιλούσαν οι παππούδες σα;" "Τι έθιμα είχατε;"...που φυσικά καμία σχέση δεν είχαν με τα τούρκικα...
   Αλλά και διεθνως είναι αναγνωρισμένη θρησκευτική μειονότητα και όχι εθνική όπως πχ της Βορείου Ηπείρου που κανείς δεν μιλάει! και είναι
   ντροπή για την Ελλάδα, μέχρι και σήμερα δολοφονούν οι αλβανοί
   νέους ανθρώπους επειδή μιλάνε Ελληνικά....
   Αλλά εδώ σαν ενοχλεί να μιλάει ένας εκπαιδευτικός για
   εθνική και θρησκευτική συνείδηση διότι ούτε την μια έχετε ούτε την άλλη εσύ και οι όμοιοί σου...

   • Δημήτρης avatar
    Δημήτρης @ Δημήτρης 10/01/2011 16:06:34

    Αν είναι σωστό το παρακάτω σχόλιο του ΚΜ.
    Τότε Μανώλη σου ζητώ χίλια συγνώμη.

 23. popay avatar
  popay 10/01/2011 13:54:37

  Αγαπητέ Μανώλη , οι πηγές που αναφέρεις είναι αναξιόπιστες.
  Επιπλέον σου προτείνουμε εσένα και των ομοίων σου, να πάτε σε καλύτερη και πιο φιλική χώρα των πιστεύω σου.
  Εδώ μην ξεχνάς πως είναι ίσως η μόνη χώρα που δεν έχει διαφορές στην γλώσσα , στον πολιτισμό ,στην θρησκεία στην κουλτούρα
  Εχετε ακόμη καιρό για να φύγετε

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ popay 10/01/2011 15:46:51

   Φίλε, μάλλον τον παρεξήγησες τον Μανώλη:

   Από ότι κατάλαβα, τα πανομοιότυπα αποσπάσματα από δυο διαφορετικά έντυπα και με διαφορετικούς «δημοσιογράφους» να υπογράφουν από κάτω τα έβαλε για να δείξει ότι οι εν λόγω πέννες και έντυπα δημοσιεύουν copy-paste ό,τι τους στέλνουν από ... κάπου αλλού. Με το αζημίωτο, υποθέτω.

   Δηλαδή, έπεσε γραμμή να συκοφαντήσουν την ευσυνείδητη αυτή και άκαμπτη δασκάλα. Αυτό λέει ο άνθρωπος, γι'αυτό τελειώνει την παράθεση λέγοντας: «Καταλάβαμε!»

 24. σιδεράκιας avatar
  σιδεράκιας 10/01/2011 13:54:54

  διάβαστε κι αυτό και θαυμάστε ΕΛΛΗΝΕΣ

  Ελευθεροτυπία, Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011 – Αντιδρούν Οικολόγοι – ΔΗΜ.ΑΡ. στη βράβευση της Νικοπούλου - Την αντίδραση δύο κομμάτων, των Οικολόγων Πράσινων και της Δημοκρατικής Αριστεράς, προκάλεσε η επιλογή της Ακαδημίας Αθηνών να βραβεύσει τη δασκάλα Χαρά Νικοπούλου, που υπηρέτησε την περίοδο 2004-2008 σε μειονοτικό σχολείο του νομού Εβρου. «Βραβεύοντας τη μισαλλοδοξία», τιτλοφορεί τη χθεσινή ανακοίνωσή του το κόμμα των Οικολόγων Πράσινων. «Θα έπρεπε ίσως στην Ακαδημία Αθηνών να συνεκτιμήσουν ότι η κ. Νικοπούλου δεν αψήφησε μόνο “αντιθέσεις που έθεταν σε κίνδυνο την ίδια”, αλλά αδιαφόρησε για τις αντιθέσεις που η ίδια προκαλούσε στην τοπική κοινωνία, που τελικά ζήτησε την απομάκρυνσή της από το μειονοτικό σχολείο όπου δίδασκε», αναφέρεται στην ανακοίνωση. «Στο πρόσωπό της βραβεύθηκαν τελικά η μισαλλοδοξία και οι πράξεις μιας εκπαιδευτικού που διδάσκει τα παιδιά της μειονότητας να τραγουδούν στίχους μίσους για τη γειτονική Τουρκία», επισημαίνει το κόμμα. Στο ίδιο πνεύμα και η Δημοκρατική Αριστερά αναρωτιέται τι επιβράβευσε η Ακαδημία στο πρόσωπο της εκπαιδευτικού, το γεγονός ότι «αγνόησε τα αναλυτικά προγράμματα του υπουργείου Παιδείας για τους μειονοτικούς πληθυσμούς», ότι «επιχείρησε να καταργήσει την εκπαίδευση στη μειονοτική γλώσσα» ή ότι «χώρισε τους μαθητές της βάσει θρησκευτικών και γλωσσικών διαφορών»; «Η ηρωοποίηση της κ. Νικοπούλου γι’ αυτά της τα “κατορθώματα” οφείλεται σ’ όλους εκείνους που ταυτίζουν τον πατριωτισμό με την πατριδοκαπηλία», καταλήγει η χθεσινή ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς.”

  • Misha avatar
   Misha @ σιδεράκιας 10/01/2011 14:22:00

   Οι Κωλόγοι της συφοράς και τα ρόζ ψαριανά φίδια, σε αγαστή συμπαιγνία. Στη φάση που είμαστε, χρειάζεται ένας Τάσσος να ξεμπερδεύει μια κι έξω με αυτά τα φίδια, αποκαλύπτοντας τον ρόλο τους.

   Ήδη μια δημοσιοκάφρος αυτής της φράξια έφαγε μια δικαστική σφαλιάρα να με το συμπαθιο, για τις επ αμοιβή υπηρεσίες που προσέφερε στην προωθηση του σχεδίου Ανάν.

   • σιδεράκιας avatar
    σιδεράκιας @ Misha 10/01/2011 14:24:58

    μάλλον έχω χάσει επεισόδια;!

 25. ενας που δεν δεχεται αυτην την κατασταση avatar
  ενας που δεν δεχεται αυτην την κατασταση 10/01/2011 13:59:00

  Πραγματι στην εποχη των μεγαλων αλλαγων καποιοι μπορουν να σηκωθουν να φυγουν και να μας αδιαζουν την γωνια
  αντινιους μπραβο στον αρθρογραφο σας μπραβο στην νικοπουλου

 26. ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ avatar
  ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ 10/01/2011 14:12:49

  ΜΠΡΑΒΟ ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟ
  ΜΠΡΑΒΟ ΑΝΤΙΝΙΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΖΕΙΣ

 27. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 10/01/2011 14:22:12

  Mάθημα επιλογής η Ιστορία στη Β και Γ Λυκείου, χαρακτηρίζεται "Αρχαιογνωσία", η Νεότερη Ιστορία της Γ Λυκείου απαλείφθηκε, μάθημα επιλογής τα Θρησκευτικά, εντάσσονται και αυτά στις Κοινωνικές Επιστήμες [προφανώς σε πλαίσια συγκρητισμού/νεοεποχιτισμού], η Ευρωπαϊκή Ιστορία εντάσσεται στις Κοινωνικές Επιστήμες!!! [πρόκειται περί μετανεωτερικής αντίληψης της Ιστορίας], μειωμένες ώρες για τα Μαθηματικά, αυξημένες ώρες για τη Λογοτεχνία, βαθιά γνώση της ΜΗΤΡΙΚΗΣ, εντατικά και υποχρεωτικά τα αγγλικά.

  Ο. ΛΙΑΤΣΟΥ, Ελευθεροτυπία
  Ηταν στραβό το Λύκειο...
  11 Οκτωβρίου 2010: «Στόχος του υπουργείου είναι η αναβάθμιση της διδασκαλίας της Ιστορίας». Υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου.
  14 Οκτωβρίου 2010: «Είμαστε περήφανοι για την Ιστορία μας και γι' αυτό θα παραμείνει κεντρικό αντικείμενο στην εκπαίδευση των Ελλήνων μαθητών». Υφυπουργός Παιδείας, Γιάννης Πανάρετος.

  Ιανουάριος 2011: Το υπουργείο Παιδείας βγάζει την Ιστορία από τον κορμό της υποχρεωτικής διδασκαλίας στη Β' και στη Γ' Λυκείου και τη μετατρέπει σε μάθημα επιλογής. Την εντάσσει σε ομάδα μαθημάτων με τον τίτλο «Αρχαιογνωσία» και η διδασκαλία της περιορίζεται στην «Αρχαία Ιστορία» και την «Ιστορία των ιδεών». Η «Ευρωπαϊκή Ιστορία» εντάσσεται σε άλλη ομάδα, αυτή των Κοινωνικών Επιστημών. Η Νεότερη Ιστορία της Γ' Λυκείου δεν υπάρχει στο ωρολόγιο πρόγραμμα. Στην πρώτη Λυκείου η Ιστορία παραμένει μάθημα υποχρεωτικό με 3 ώρες διδασκαλία την εβδομάδα.

  Αυτό προβλέπει η τελική, μέχρι στιγμής, πρόταση του υπουργείου Παιδείας για τη δομή και τη μορφή του Νέου Λυκείου. Συντάκτες της πρότασης, που φέρνει στη δημοσιότητα η «Ε», είναι οι: Αλέξης Δημαράς, Βασ. Κουλαϊδής και Κ. Δημόπουλος.

  Βαθιά γνώση της μητρικής γλώσσας, υψηλό επίπεδο της αγγλικής, με τα επιλεγόμενα μαθήματα να κυριαρχούν έναντι των υποχρεωτικών, εισαγωγή της τέχνης και του πολιτισμού στο ωρολόγιο πρόγραμμα και ριζική αλλαγή του μοντέλου διδασκαλίας είναι τα ζητούμενα που θέλει το υπουργείο Παιδείας για το Νέο Λύκειο.
  Γύρω από τους άξονες αυτούς στρέφεται και η συγκεκριμένη πρόταση με την οποία μειώνεται ο αριθμός των γνωστικών αντικειμένων αλλά αυξάνονται ελαφρά οι διδακτικές ώρες. Στην Α' Λυκείου οι ώρες, από 32 που είναι σήμερα, γίνονται 34. Στη Β' Λυκείου από 34 και 35 που είναι σήμερα (ανάλογα με την κατεύθυνση) γίνονται 33. Στη Γ' Λυκείου από 31 ώρες που είναι σήμερα γίνονται 33.
  Μάθημα επιλογής θα είναι και τα Θρησκευτικά και για τις 3 τάξεις του Λυκείου. Εντάσσονται στην ομάδα «Κοινωνικές Επιστήμες» με 2 ώρες διδασκαλία στην Α' Λυκείου και 3 ώρες στη Β' και στη Γ' Λυκείου.
  Η Πληροφορική με τη σημερινή της μορφή ως αυτόνομο μάθημα δεν υπάρχει στο Νέο Λύκειο, αφού με τις επερχόμενες αλλαγές οι Νέες Τεχνολογίες θα διατρέχουν πλέον όλη τη σχολική ζωή του μαθητή.

  Η Επιτροπή προτείνει:
  1Την αύξηση των ωρών διδασκαλίας της Νεοελληνικής Γλώσσας και της Λογοτεχνίας κατά δύο ώρες.
  2Την ενίσχυση της αγγλικής γλώσσας που θα διδάσκεται υποχρεωτικά και στις 3 τάξεις του Λυκείου, 3 ώρες την εβδομάδα.
  3Τη μείωση του αριθμού των γνωστικών αντικειμένων, τα οποία εντάσσονται σε ομάδες μαθημάτων ως προς το περιεχόμενό τους (αρχαιογνωσία, μαθηματικά κ.λπ.).
  4Την καθιέρωση περισσότερων μαθημάτων επιλογής και λιγότερων υποχρεωτικών στη Β' και στη Γ' Λυκείου και την ελευθερία επιλογής του μαθητή.
  5Την εισαγωγή δύο επιπέδων στη διδασκαλία ορισμένων μαθημάτων. Το βασικό και το υψηλό, ανάλογα με τις δυνατότητες του μαθητή.
  6Την εισαγωγή νέων μαθημάτων, μέσω της ζώνης «Τέχνη και Πολιτισμός» και μέσω των «Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών» που εντάσσονται οργανικά στο πρόγραμμα σπουδών του Νέου Λυκείου.
  7Την αύξηση των επιλογών στη διδασκαλία ξένων γλωσσών.
  8Την εισαγωγή νέων τεχνολογιών που διατρέχουν όλη τη μαθησιακή διδασκαλία.
  9 Την αλλαγή ριζικά του μοντέλου διδασκαλίας και την εφαρμογή της συνεργατικής μεθόδου.
  10Την εισαγωγή ερευνητικής εργασίας την οποία θα κάνει ο μαθητής με τη βοήθεια καθηγητή-συμβούλου. Θα εκπονείται μια εργασία τη χρονιά με ελεύθερη θεματική και για την υλοποίησή της θα ακολουθείται συγκεκριμένη διαδικασία.
  Τι προβλέπεται για την Α' Λυκείου
  Το σύνολο των μαθημάτων είναι 11. Τα 7 είναι υποχρεωτικά και τα 4 επιλεγόμενα.
  α) Τα υποχρεωτικά περιλαμβάνουν ένα φάσμα γνωστικών αντικειμένων το οποίο παρέχει τις βασικές γνώσεις για την αναγκαία γενική παιδεία με ικανοποιητικό αριθμό διδακτικών περιόδων. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη διδασκαλία της Νεοελληνικής Γλώσσας.
  β) Τα επιλεγόμενα μαθήματα εντάσσονται σε τέσσερις κατηγορίες μαθημάτων. Οι μαθητές μπορούν να επιλέξουν ένα μάθημα από κάθε ομάδα.
  γ) Οι διδακτικές ώρες είναι 34, οι 24 είναι για τα υποχρεωτικά μαθήματα και οι 10 για τα επιλεγόμενα.
  δ) Οι μαθητές επιλέγουν υποχρεωτικά μια δραστηριότητα και μια ερευνητική εργασία.

  Τι προβλέπεται για τη Β' και Γ' Λυκείου
  Το σύνολο των μαθημάτων είναι 9, τα 3 υποχρεωτικά και τα 6 επιλεγόμενα.
  α) Τα υποχρεωτικά μαθήματα αφορούν τη διδασκαλία της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας, την πρώτη ξένη γλώσσα που είναι τα αγγλικά και τη φυσική αγωγή.
  β) Τα επιλεγόμενα μαθήματα εντάσσονται σε 6 ομάδες. Η κάθε ομάδα περιλαμβάνει ομοειδή γνωστικά αντικείμενα. Ορισμένα από αυτά προσφέρονται σε βασικό και σε υψηλό επίπεδο. Από τις ομάδες αυτές οι μαθητές επιλέγουν υποχρεωτικά ένα μάθημα από κάθε ομάδα. Επιλέγουν υποχρεωτικά τουλάχιστον ένα εξάωρο μάθημα από τις ομάδες Α έως Ε.
  γ) Οι διδακτικές ώρες που πρέπει να συμπληρώσουν είναι 33. Οι 12 ώρες είναι για τα υποχρεωτικά μαθήματα και οι 21 για τα επιλεγόμενα.
  δ) Οι μαθητές επιλέγουν υποχρεωτικά μια δραστηριότητα και μία ερευνητική εργασία. *

  Ποιοι είναι οι 3 της Επιτροπής
  * Ο Αλέξης Δημαράς είναι ιστορικός της εκπαίδευσης, φιλόλογος. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Λονδίνο. Διετέλεσε πρόεδρος του Κέντρου Εκπαιδευτικής Ερευνας. Ηταν ο βασικός συντάκτης του «Εθνικού Απολυτηρίου» που παρουσίασε το 1996 ο Γ. Παπανδρέου ως υπουργός Παιδείας.
  * Ο Βασίλης Κουλαϊδής είναι γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας. Καθηγητής Παιδαγωγικής του τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Πτυχιούχος του ΕΜΠ, με διδακτορικό στο Institute of Education του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Διετέλεσε αντιπρόεδρος του Κέντρου Εκπαιδευτικής Ερευνας (2000-2004).
  * Ο Κώστας Δημόπουλος, σύμβουλος του υπουργείου Παιδείας. Σπούδασε φυσικός, απέκτησε μεταπτυχιακό στη Διδακτική των Φυσικών Επιστημών από το Πανεπιστήμιο του Reading και διδακτορικό στις Επιστήμες της Αγωγής από το Παιδαγωγικό τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών. Σήμερα είναι αναπληρωτής καθηγητής στο τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

 28. irida avatar
  irida 10/01/2011 14:43:45

  Η κα Νικοπούλου είναι ένα μεγάλο θέμα προς συζήτηση. Αλλά θέλει πάνω από όλα οι συμμετέχοντες να σκέφτονται αυτά που ο κάθε συμμετέχων διατυπώνει. Αλλιώς δεν προάγεται τίποτα ούτε η σκέψη ούτε η κρίση ούτε ο διάλογος. Για αρχή να πω πως δεν αποπέμφθηκε. Για να μετακινηθεί ένας εκπαιδευτικός χρειάζεται να το αιτηθεί ο ίδιος. Αλλιώς δεν γίνεται. Να δεχτώ πως πιέστηκε προς αυτή την κατεύθυνση να το δεχτώ. Αλλά όχι πως τη διώξανε με το ζόρι. Μπορούσε αν ήθελε να παραμείνει. Δεν ξέρω τι συμβαίνει κει πάνω κι αγαπώ την πατρίδα μου και δεν επιθυμώ να μου τη βγαίνουν οι αλλοεθενείς(γίνεται κατά κόρον τα τελευταία χρόνια κι όχι μόνο επι ΠΑΣΟΚ). Αλλά δεν με ικανοποιεί αυτή η ηρωοποίηση από τη μια αυτής της δασκάλας κι από την άλλη ένας εκπαιδευτικός δεν μπορεί να πάρει στην πλάτη του την εξωτερική πολιτική μιας χώρας. Δεν έχει ούτε το δικαίωμα ούτε την εξουσιοδότηση. Αλλά στην Ελλάδα οι νόμοι και τα διατάγματα ερμηνεύονται κατά το δοκούν. Από τον καθένα από μας. Δεν ξέρω αλλά πολύ με προβλημάτισε αυτός ο εναγκαλισμός προς τη Νικοπούλου από διάδορες πλευρές. πχ το Χαρδαβέλλα!!! Κι όχι μόνο.. Η Ελλάδα είναι μια μικρή χώρα για να μην γνωρίζει κανείς τι μπορεί να συμβαίνει. Ή έστω να μην υποπτεύεται. Δεν θέλω να θίξω τα αισθήματα αγάπης της συγκεκριμένης γυναίκας για τη χώρα μας. Αλλά μου θυμίζεί εκείνους τους γονιούς που από την υπερβολική αγάπη δεν έχουν ξεκάθαρο μυαλό και πνίγουν τα παιδιά τους και τα καταστρέφουν ουσιαστικά εξαρτώντας τα. Όλα τα πράγματα χρειάζονται μια απόσταση για να κρίνεις σωστά και να έχει αποτέλεσμα. Αλλά δεν είναι πάντα εφικτό. Νομίζω πως απλά και αθόρυβα θα μπορούσε να κάνει τη δουλειά της χωρίς κανείς να το παίρνει είδηση. Απλά αυτή επέλεξε να προκαλέσει.Κι εδώ είναι το ζητούμενο τίνος τελικά τα συμφέροντα στο τέλος εξυπηρετεί; Σκέφτηκε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί από αυτούς που αντιπαθεί εναντίον της χώρας της;
  Τέλος πάντων είναι ώρα να διακρίνουμε τον εθνικισμό από την αγάπη στο έθνος και την πατρίδα.

  • xristianos avatar
   xristianos @ irida 11/01/2011 12:45:58

   ΕΙΣΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ.ΕΔΩ ΚΟΝΤΕΥΟΥΝ ΤΑ ΜΑΥΡΑΚΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ?

 29. mavros pit avatar
  mavros pit 10/01/2011 15:03:33

  Αγαπητή irida , έχεις δίκιο, όμως εάν απλά και αθόρυβα ενεργεί ο καθένας από εμάς , τότε σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχει Ελλάδα.
  Από την άλλη πλευρά , θεωρώ πως είναι πολύ βαρύ , να ισχυρίζεσε ποιανού συμφέροντα εξυπηρετεί.
  Δηλαδή στους χαλεπούς καιρούς της τουρκοκρατίας , αυτοί που ξεσήκωσαν το γένος , εξυπηρετούσαν συμφέροντα ;
  Από την άλλη μια απλή δασκάλα μπορεί στις δύσκολες εποχές που ζουμε και όλα ξεπουλιώνται , να σηκώσει το ανάστημά της και να κάνει αυτό που δεν μπορείς εσύ και εγώ.
  Σε αυτήν λοιπόν την περίπτωση , ναι είναι ηρωιδα.
  Τώρα για το αν αποπέμφθει η αναγκάσθηκε σε παραίτηση ,πιστεύω πως πολύ μικρή διαφορά εχει .
  Γιατί δεν πρέπει να κοιτάμε το δέντρο που καίγεται , αλλά πως θα προφυλάξουμε όλο το δάσος

  • irida avatar
   irida @ mavros pit 10/01/2011 15:38:13

   Αγαπητέ μη συγχέουμε ανόμοια πράγματα. Δε ζούμε σε καθεστώς τουρκικό ούτε συγκρίνονται εκείνα με τούτα.. Έλεος!!Δεν περιμένω καμιά Νικοπούλου να με..ξεσηκώσει. Ο Έλληνας έχει μέσα του την αγάπη για την πατρίδα. Και ναι δεν με έπεισε..Θα πρεπε; Συγγνώμη, αλλά δεν..Και ναι σκέψου λίγο και θα δεις πως μπορεί έναν μπροστάρη(με αγνά κίνητρα δεν αμφισβητώ)μπορούν να τον χρησιμοποιήσουν και να τον ξεζουμίσουν και να τον πετάξουν μετά..Όλα αγαπητέ μου θέλουνε μέτρο στη ζωή..Ακόμα κι η χαρά κι ο ενθουσιασμός κι η λύπη..Κι η Ακαδημία τόσα τρέχουν τριγύρω εδώ βρέθηκε να σταθεί; Πού ήτανε τόσα χρόνια;; Μήπως κλεισμένη στο ..καβούκι της και στον ερμητικά κλειστό πολιτισμό της;;

 30. http://neotera.wordpress.com avatar
  http://neotera.wordpress.com 10/01/2011 15:17:58

  Τέλος πάντων είναι ώρα να διακρίνουμε τον εθνικισμό από την αγάπη στο έθνος και την πατρίδα. Σύμφωνοι και είναι αλήθεια ότι πολύ κόσμος έχει πέσει θύμα της σύγχισης που σπέρνουν οι λεγόμενοι "αντιεθνικιστές" από καιρό, αλλά και το Πασόκ τελευταία περί τις έννοιες αυτές. Παγκοσμίως άλλο πατριώτης, άλλο εθνικιστής. Βεβαίως όταν κάποιος ιδίως νέος περηφάνως δηλώνει ότι είναι εθνικιστής δεν μπορείς να τον θεωρείς ναζιστή, φαλαγγίτη, φασίστα... Μόνον άμα μιλά για φυλετική ανωτερότητα και ...μύθους του δάσους αξίζει πρόγκηγμα και κράξιμο ακόμη... ))

 31. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 10/01/2011 16:13:43

  "Ο πατριωτισμός είναι έμφυτος, και εγώ είμαι εθνικιστής."(Κ. Παλαμάς)
  Εδώ βλέπουμε πως δεν διστάζει ο Παλαμάς να αποκαλέσει τον
  εαυτό του ακόμη και εθνικιστή! (δεν μιλάμε για γονιδιακή ανωτερότητα και μπούρδες) Απλά τόνιζε την διαφορετικότητα του κάθε έθνους και την αγάπη προς την Πατρίδα, την γλώσσα, την Πίστη, τις παραδόσεις...αυτά που θέλει κάθε υγιής άνθρωπος...

 32. mavros pit avatar
  mavros pit 10/01/2011 16:16:25

  Αγαπητή irida ,
  θεωρώ πως υπεραπλουστεύεις τα πράγματα μέσα στους ρυθμούς της ηρεμης ζωής σου.
  Δεν έχεις κανένα δικαίωμα να κρίνεις κάποιον που έκανε αυτό που δεν μπορούμε εμείς να κάνουμε .
  Αυτό έλειπε να την κατηγορήσουμε γιατί δεν ξεσηκώθηκε χθες και ξεσηκώθηκε σήμερα.
  Η εποχή της Τουρκικής κατοχής είναι ίδια με την σημερινη , της οικονομικής κατοχής .
  Προφανώς δεν γνωρίζεις τι ακριβώς αναφέρει το μνημόνιο για τα κυριαρχικά Εθνικά δικαιώματα .
  Δεν σε κακίζω που ίσως δεν γνωρίζεις , αλλά θα μου επιτρέψεις επιπλέον να σου θυμίσω πως ασήμαντοι στην εποχή τους και αγράμματοι όπως ε'ιπε ο λαλίστατος Παγκαλος,με μια τους ενέργεια , καταγράφηκαν στην ιστορία που προφανώς και εσύ διδάχθηκες

 33. πατριώτης avatar
  πατριώτης 10/01/2011 16:22:10

  το άρθρο δεν αναφέρει μόνο αυτά τα οποία σχολιάζετε.
  μιλάει πολύ σωστά και για το τούρκικο προξενείο .
  ουδείς το σχολίασε,όταν στην θράκη αγοράζει όλη την ελληνική γη
  μιλάει για δύο μειονοτικούς βουλευτές που εξυπηρετούν τα τούρκικα συμφέροντα και που παρακαλώ είναι βουλευτές γιατί υποστηρίχθηκαν από το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ

  • A.M. avatar
   A.M. @ πατριώτης 10/01/2011 16:59:50

   Έλα μου ντέ!
   Το θέμα είναι:
   γιατί δεν πετάνε έξω τους πράκτορες του προξενείου;
   γιατί του επιτρέπουν να αλωνίζει στα πομακοχώρια και να εκβιάζει;
   γιατί κανένα απ τα δύο κομμάτα εξουσίας δεν φρόντισε να φύγει κλείνοντας παράλληλα και το αντίστοιχο δικό μας στην Αδριανούπολη;
   γιατί δέχονται να έχουν βουλευτές - κυβερνητικούς! - που αυτοπροσδιορίζονται σαν τούρκοι;

   Καλή η Χαρά και παράδειγμα προς μίμησιν.
   Αλλά δυστυχώς ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη.
   Και η Χαρά είναι ο μόνος κούκος ανάμεσα σε πολλά μαύρα κοράκια που τρώνε το πτώμα της Ελλάδας.

 34. Μανώλης avatar
  Μανώλης 10/01/2011 16:54:45

  Δημήτρη,
  η ερμηνεία του ΚΜ σε οτι έγραψα είναι ακριβής.
  Ας περιμένουμε και άλλα παρόμοια κείμενα σαν του Πετρουλάκη και της Δουκακάρου,για να διαπιστώσουμε αν και απο ποιό δελτίο Τύπου κάνουν ολοι αυτοί copy-paste και σε ποιό payroll ανήκουν.

 35. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 10/01/2011 17:32:42

  Πραγματικό αστέρι η κούκλα μαυρούλα ακτιβίστρια στη φωτό. Εύγε της. Κάτω τα τσαντόρ!

 36. anna avatar
  anna 10/01/2011 18:19:52

  Πόσος θόρυβος για τις απόψεις των Πράσινων Χμερ (ενός κόμματος του 2,8%) για την Χαρά. Και τί προβολή από όλα τα ΜΜΕ (για την άνω τελεία, αφού ούτε κόμμα δεν είναι, καλά-καλά...)

 37. Κώστας avatar
  Κώστας 10/01/2011 19:40:55

  "Επίσης το κόμμα της «Δημοκρατικής Αριστεράς» τονίζει, πως η Ακαδημία, με την βράβευση της Χαράς Νικοπούλου, ξεχνά πως η Χαρά «αγνόησε τα αναλυτικά προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας για τους μειονοτικούς πληθυσμούς και επιχείρησε να καταργήσει την εκπαίδευση στη μειονοτική γλώσσα και ότι χώρισε τους μαθητές της, βάσει θρησκευτικών και γλωσσικών διαφορών"

  Μιλάνε και αυτοί...Πού έπρεπε να έχουν παραιτηθεί και να επιστρέψουν τις έδρες στον ΣΥΡΙΖΑ με του οποίου τις ψήφους εξελέγησαν. Γιατί αλήθεια δεν έκαναν την διάσπαση προ των εκλογών; Σοβαροφάνεια, δήθεν ήθος και την κρίσιμη στιγμή Τσιριμώκοι. Και κρυφοφανερά εξαπτέρυγα, που πάλι την κρίσιμη στιγμή θα τα πουλήσουν όλα για να στηρίξουν ΓΑΠ. Ο Μπίστης πιο έντιμος πολιτικά ήταν. Προσχώρησε. Κατάντια για τον Κουβέλη...

 38. against New World order avatar
  against New World order 10/01/2011 19:45:52

  κ. Αποστόλου, άριστο άρθρο.

  Ο αγώνας της δραγώνας κόστισε στο κράτος 25 εκ. € , που μπήκαν στην τσέπη της. Το έργο της ήταν να τουρκοποιήσει τους πομάκους. Τρία χρόνια πήγαινε από χωριό σε χωριό και προσπαθούσε να τους πείσει, χωρίς αποτέλεσμα. Την έδιωξαν οι πομάκοι που είναι Έλληνες.

  Αυτό που δεν ξέρω και θα ήθελα να με διαφωτίσετε είναι με ποιά κυβέρνηση η Δραγώνα είχε αναλάβει αυτό το έργο;

  και άλλη μία απορία, η ακαδημαϊκοί γιατί δεν σηκώνουν το ανάστημά τους - δεν λέω να κάνουν πνευματική επανάσταση - αλλά να βγούν να ενημερώσουν τον πολίτη

  1. ποιό είναι το πραγματικό χρέος της Ελλάδας;
  2. πόσα από αυτά τα χρήματα έχουμε ήδη επιστρέψει στους τοκογλύφους;
  3. πόσα από τα άρθρα του Συντάγματος έχει καταπατήσει ο ΓΑΠ μέχρι σήμερα;
  4. μπορεί βάσει Συντάγματος να υπογράφει και να συμφωνεί ο πρωθυπουργός της Ελλάδας χωρίς να έχει την σύμφωνη γνώμη του Έλληνα πολίτη;

  ερωτήματα που αυτοί θα μπορούν να απαντήσουν

  να προσπαθήσει και ο ανώτατος άρχων να σηκωθεί από τον καναπέ του και να μας ενημερώσει και αυτός υπεύθυνα.

 39. pan avatar
  pan 11/01/2011 11:39:53

  ''Η πασοκική λαίλαπα έχει καταφέρει εδώ και χρόνια να απαξιώσει στη συνείδηση των πολιτών την ιδέα του έθνους εκμεταλευόμενη τις συνθήκες βασανισμού του πολίτη από το κράτος που η ίδια δημιούργησε!"

  ++10000000

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.