#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
23/04/2013 23:08
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ηχηρή παρέμβαση Παπούλια για τις εξελίξεις στον τραπεζικό τομέαΗχηρή παρέμβαση στις εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα και έμμεση πρόσκληση σε επιχειρηματίες να «διασώσουν» την Εθνική, έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τα προεδρεία της ΓΣΕΕ, της ΟΤΟΕ και του συλλόγου των υπαλλήλων της Εθνικής ο Κ. Παπούλιας δήλωσε: «Θεωρώ ότι είναι μια Τράπεζα που πρέπει να παραμείνει ελληνική, πρέπει να διασωθεί, πρέπει να ενισχυθεί. Και συμφωνώ και εγώ ότι δεν είναι μονάχα όλοι αυτοί που θα τρέξουν να δώσουν χρήματα στην Εθνική, είναι και ο απλός άνθρωπος που θεωρεί την Εθνική Τράπεζα δική του Τράπεζα. Και μεγάλωσε με το όνομα "Εθνική Τράπεζα"» είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, απαντώντας στον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, Γιάννη Παναγόπουλο, ο οποίος επεσήμανε:

«Πιστεύουμε, κύριε Πρόεδρε, ότι δεν κρίνεται από τους μεγάλους επενδυτές και τους πλούσιους, το παιχνίδι της ανακεφαλαιοποίησης και της ύπαρξης μιας Εθνικής Τράπεζας, μιας ανεξάρτητης Τράπεζας που μπορεί να παρεμβαίνει στα οικονομικά δρώμενα και να εγγυηθεί την αναπτυξιακή πορεία του τόπου, θα παιχθεί με τον απλό πολίτη, τον απλό Έλληνα, που δεν μπορεί να διανοηθεί ότι θα ξυπνήσει ένα πρωί και δεν θα δει την Ακρόπολη να είναι στη θέση της, δεν πρέπει να διανοηθεί ότι και η Εθνική Τράπεζα δεν θα είναι στη θέση της, δεν θα είναι στα χέρια των Ελλήνων».

Ο κ. Παπούλιας τόνισε ακόμη ότι όλοι πρέπει να καταβάλλουν προσπάθειες ώστε οι ελληνικές τράπεζες να παραμείνουν ελληνικές, διότι η ανάπτυξη θα είναι ελληνική, όπως υπογράμμισε, θα είναι για την Ελλάδα και δεν θα είναι για τους ξένους. «Οι ξένοι μπορεί να χαίρονται την αυριανή Ελλάδα της ανάπτυξης, αλλά εμείς θα τη δημιουργήσουμε και πρώτες και καλύτερες στον αγώνα αυτό θα είναι οι ελληνικές Τράπεζες και θα το πω, με πρωτοπορία την Εθνική Τράπεζα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κάλεσε κάθε Έλληνα πολίτη, από το υστέρημά του, «να στηρίξει αυτή την προσπάθεια, όλο το τραπεζικό μας σύστημα να διασωθεί, γιατί εμάς μας ενδιαφέρει οι τράπεζες να είναι ελληνικές». «Δεν συμφωνούμε με αυτούς που λένε να δουλεύουν καλά και ας μην είναι ελληνικές» σχολίασε ο κ. Παναγόπουλος.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Δρόλαπας avatar
  Δρόλαπας 24/04/2013 08:48:31

  ..Εμβληματικές επιχειρήσεις στηρίζουν την Τρ. Κύπρου
  Σε μια σημειολογικού αλλά κυρίως πρακτικού χαρακτήρα κίνηση προβαίνουν μεγάλες επιχειρήσεις του τόπου στηρίζοντας την Τράπεζα Κύπρου, η οποία μετά τις αποφάσεις του Eurogroup διέρχεται μίας εκ των δυσκολότερων περιόδων στη μακρόχρονη ιστορία της.Τριάντα-πέντε (35) επιχειρήσεις κολοσσοί της κυπριακής αγοράς εμφανίζονται σε διαφημιστική καμπάνια που έχει ως βασικό μήνυμα: «Στηρίζουμε την Τράπεζα Κύπρου».Οι εταιρείες που παρουσιάζονται στην εν λόγω καμπάνια επιδιώκουν να στείλουν το μήνυμα εντός αλλά και εκτός συνόρων ότι η στήριξη της Τράπεζας Κύπρου αποτελεί τον μεγάλο στόχο ολόκληρης της χώρας αυτή τη στιγμή. Sigmalive.com

 2. ειδωλοκλάστης avatar
  ειδωλοκλάστης 24/04/2013 09:30:37

  Οπως έγραφα στό....
  http://www.antinews.gr/2013/04/23/213669/#comments :

  "Υπάρχει μιά σοβαρή μελέτη πού εξετάζει τήν αστρονομική άνοδο τών κεφαλαίων υπεράκτιων εταιρειών καί τήν παράλληλη καταλήστευση τών φορολογούμενων (καί ομολογιούχων&καταθετών τελευταία) από τίς δέκα μεγάλες επενδυτικές τράπεζες (SIFI &TBTF). Αν δέν κάνω λάθος τά εν λόγω κεφάλαια (η λεία) ξεπερνούν τά 100 τρις δολλάρια!
  Σέ αυτό τό λούκι βρισκόμαστε από τό ευρώ καί μετά, σ’αυτό μάς έβαλαν καί μάς κρατάνε οι ανεύθυνοι (ασυλία) πολιτικοί αρχηγοί τής προόοδου, τού εκσυγχρονισμού καί τής απάτης."

  Δεδομένης λοιπόν τής εκδήλωσης ενδιαφέροντος τού κΠροέδρου γιά τή διατήρηση τής 'ελληνικότητας' τών χρεωκοπημένων ιδιωτικών τραπεζών "μας" παραθέτω εδώ http://www.taxjustice.net/cms/upload/pdf/Price_of_Offshore_Revisited_120722.pdf
  τή διεύθυνση τής "σοβαρής μελέτης" πού αποδεικνύει, πέραν πάσης αμφιβολίας, τό αληθές τού παραπάνω ελληνικού κειμένου. (Σημειωτέον ότι τά είς ρευστό κεφάλαια τών υπεράκτιων φθάνουν τά 32 περίπου τρίς κατά τήν μελέτη ενώ η εκτίμηση τών 100 περιλαμβάνει όλο τόν πλούτο, πχ μετοχές, ακίνητα κτλ καί προκύπτει κατά προσέγγιση αφού παραλείπονται από τό κείμενο δύο παραρτήματα(appendix). )

 3. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 24/04/2013 10:55:25

  Οι ηχηρές παρεμβάσεις του κυρίου Προέδρου συγκλονίζουν την Παγκόσμια κοινή γνώμη ,και ανατρέπουν τα δεδομένα σε πλανητικό επίπεδο!

 4. MantisKalhas avatar
  MantisKalhas 24/04/2013 13:26:52

  Ο Παπούλιας ενσαρκώνει τη παρακμή του πολιτικού μας συστήματος.

 5. George avatar
  George 24/04/2013 15:33:35

  Ο πρόεδρος της δημοκρατίας προτρέπει το έθνος να συμμετάσχει σε μια αμκ μιας εταιρίας με αρνητικά ίδια! Ο πρόεδρος των εργαζομένων ομοίως και συγκρίνει το να είναι οι μέτοχοι της εταιρίας ξένοι ως κάτι αντίστοιχο με το να χαθεί η ακρόπολη (φαντάζομαι εννοεί μαζί με τον παρθενώνα). Συγνώμη αλλά δεν αξίζει να σωθεί το καράβι. Ας ελπίσουμε ότι θα βρει μια νέα καριέρα ως υποβρύχιο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.