#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
04/06/2010 15:25
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ησυχάσαμε: "Κοινωνική" μόνο η σχέση Τσίμα - ΧριστοφοράκουΑυτα γιατί δεν τα μεταδίνουν τα κανάλια;

Κατά την χθεσινή συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπή υποβλήθηκε και ερωτήσεις για τις σχέσεις της Ζήμενς με δημοσιογράφους για  «στενές επαφές με δημοσιογράφους, του κ. Χριστοφοράκου, ... φίλους κολλητούς, να βγουν έξω, να φάνε, να τους στείλουμε μία δωροεπιταγή, μία χορηγία» κλπ

Η κυρία Τσακάλου απάντησε  ότι δεν γνωρίζει εάν υπάρχουν χρηματοδοτούμενοι δημοσιογράφοι.

Όμως σε άλλη σχετική ερώτηση για το «ποιοι ήταν οι κολλητοί του Χριστοφοράκου  δημοσιογράφοι», απάντησε: «Ο κ. Τσίμας» και πρόσθεσε: «Ήταν φίλοι, είχαν κοινωνική σχέση».

Ήταν επίσης σαφής για το που πρέπει να ψάξει η Εξεταστική: «Στο θέμα του payroll, όπως είπατε, αν υπάρχουν δημοσιογράφοι, πάλι και αυτό άπτεται των αρμοδιοτήτων του λογιστηρίου.»

Ο Rudolf Fischer από την πλευρά του, απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα, άφησε επίσης σαφώς να εννοηθεί ότι υπήρξε σύμβαση με δημοσιογράφους: «Δεν μπορώ να σας πω ούτε ποιος, ούτε πού, ούτε πότε κ.λπ.. Το μόνο που θυμάμαι είναι ότι το 2008 λήξαμε μία σύμβαση όταν ανέλαβα εγώ διευθύνων σύμβουλος. Έληξε μία σύμβαση που προϋπήρχε εμού πριν αναλάβω τη θέση αυτή, οπότε δεν γνωρίζω για τέτοιου είδους…»

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Τι σύμβαση ήταν αυτή;

ΜΑΡΤΥΣ (Rudolf Fischer): Ήταν μία μελέτη για την όλη οικονομική εξέλιξη και το μερίδιο αγοράς της SIEMENS στην Ελλάδα. Δεν γνωρίζω ποιοι εμπλέκοντο σ’ αυτή την περίπτωση, αν ήταν δημοσιογράφοι ή οτιδήποτε.

Υπενθυμίζουμε οτι σύμφωνα με παραστατικό που αποκάλυψε παλαιότερα η Αριστέα Μπουγάτσου στην «Ελευθεροτυπία» ο Μ. Χριστοφοράκος κανόνιζε να παρακολουθήσουν με έξοδα της Siemens το γερμανικό Grand Prix στο Χόκενχαϊμ (28-30 2006) μια  εκλεκτή παρέα αποτελούμενη από τους εξής: ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Φίλιππος Σπυρόπουλος (έχει διατελέσει και μέλος του Δ.Σ. του ΟΣΕ την περίοδο 2004-5 και πρόσφατα κατέθεσε υπέρ του Δ. Δενδρινού), ο δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας, ο Γιώργος Γαλανάκης, στέλεχος του ομίλου Λασκαρίδη, ο Πέτρος Τζαννετάκης (τότε μέλος του Δ.Σ. της Siemens Α.Ε.), οι Μ. και Π. Τσακτάνης (τέως ιδιοκτήτης εταιρείας security), ο Ι. Αρναουτάκης και ο Δ. Δενδρινός.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ avatar
  ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 04/06/2010 15:56:15

  Μη φθασουμε στο σημειο να ποινικοποιησουμε μια πραγματικα φιλικη σχεση που γεννηθηκε μεσα απο την αλληλοεκτιμηση και τον αλληλοσεβασμο.Αν το κανουμε αυτο σε τι αλλες αξιες μενει να πιστεψουμε;
  Τα παιδια ειναι φιλοι απο παλια.Και πιστεψτε με ειναι τοσο δυνατο αυτο το παρε-δωσε αναμεσα στους φιλους που κανενας δεν θα το γκρεμισει.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 04/06/2010 16:01:19

   "Πνεύμα και ηθική", που έλεγε κι εκείνος ο Αυλωνίτης...

  • Στέργιος avatar
   Στέργιος @ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 04/06/2010 21:14:35

   Έτσι είναι. Εγώ πιστεύω ακράδαντα στην απλή και άδολη φιλία.
   Είδατε πόσοι στενοί φίλοι τού Λυκουρέζου πήγαν στην παρουσίαση τής αγιογραφίας του στο Μέγκαρον απόψε; Υπάρχει πολλή αγάπη γύρω μας κι εντός, τελικά. Μην τα μηδενίζουμε πια όλα, βρε παιδιά!

   • ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ avatar
    ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ @ Στέργιος 05/06/2010 00:11:35

    Ετσι,ετσι..

 2. I.Q. ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΥ avatar
  I.Q. ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΥ 04/06/2010 15:59:45

  Πολύ γλίτσα ρε παιδί μου, πολύ σίχαμα. Πως το λέει ο λαός; Οι μετανοημένες πουτ.... είναι οι χειρότερες.

  • Ιωάννης Ένατος avatar
   Ιωάννης Ένατος @ I.Q. ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΥ 04/06/2010 16:15:16

   Που την είδες τη μετανοια;

   • ErnestoChe avatar
    ErnestoChe @ Ιωάννης Ένατος 04/06/2010 17:34:23

    Τέτοια άτομα μπαίνουν σε σχηματισμούς εξουσίας (πχ ΚΝΕ, μετα ΚΚΕ κπλ) με στοχο την αναρρίχηση σε θέσεις-κλειδιά. Δεν είναι και δύσκολο, δεδομένου του "υλικου" που συχνάζει εκεί μέσα, αν είσαι λίγο καλύτερος σκαρφαλώνεις. Η μεταπήδηση σε ιδεολογικά αντίθετα σχήματα γίνεται εύκολα: εχουν το know how και οχι μόνο προσαρμόζονται εύκολα, αλλά και ανέρχονται ραγδαία. Τα παραδείγματα είναι πολλά. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα "ανάνηψης". Τον εαυτό τους "σπρώχνουν" κάνοντας πάντα παιχνίδι για τους εκάστοτε απο πάνω. Μάλιστα οι πρώην "αριστεροί" το κάνουν και κομψά λόγω εμπειρίας (βλέπε σχεδόν ολη τη "γενια Πολυτεχνείου").

   • ErnestoChe avatar
    ErnestoChe @ Ιωάννης Ένατος 04/06/2010 17:38:05

    Εν τω μεταξύ η F1 εχει και φοβερούς fans: καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου(!), Λιάπης, Τσίμας κπλ. Είναι φαίνεται και "χεράδες".

 3. Mavra avatar
  Mavra 04/06/2010 16:07:35

  Ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος δεν έχει ανάγκη το μπαξίσι κανενός. Χωρίς ίχνος υποκρισίας θεωρώ ότι δεν πρέπει να ποινικοποιούνται οι φιλικές σχέσεις. Στους κύκλους που κινείτο ο Μ. Χριστοφοράκος και με τις γνωριμίες που είχε από το κοινωνικό του και επαγγελματικό περιβάλλον, μάλλον δε θα έκανε παρέα με το σουβλατζή της γειτονιάς του. Επειδή δεν έχουν το θάρρος όλοι αυτοί που έλεγαν ότι είναι "φίλοι" του, να βγουν τώρα και να το παραδεχτούν, πρέπει δηλ να πιστέψουμε ότι ο Μ.Χ. δεν είχε φίλους και κοινωνική ζωή. Ο Παύλος Τσίμας και ο κάθε σοβαρός άνθρωπος κρίνεται από τις πράξεις του (τις πραγματικές) και όχι από τους φίλους του. Και στην τελική ο Μ.Χ. είναι ένας μορφωμένος, ευγενής κοσμοπολίτης (κρίνοντας από τα στοιχεία που είναι γνωστά) που απλώς ανακατεύτηκε με την ελληνική πραγματικότητα, αντί να μείνει στη Γερμανία. Και όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα, ως γνωστό τον τρώνε οι κότες....

  • ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
   ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ @ Mavra 04/06/2010 17:32:44

   Οι ξένοι δημοσιογράφοι όμως (π.χ. του Ασοσιέϊτεντ Πρες) δεν δέχονται να ταξιδέψουν με την αποστολή του πρωθυπουργού ή προέδρου της Δημοκρατίας (ο οποίος ναυλώνει ένα αεροπλάνο γι΄αυτό το σκοπό και παίρνει μαζί του δημοσιογραφική αποστολή) χωρίς να καταβάλουν το αντίτιμο του εισιτηρίου.Και παρόλον ότι είναι τζάμπα το ταξίδι, αυτοί επιμένουν και πληρώνουν την αντίστοιχη αξία του εισιτηρίου, ως εάν ητο επιβάτες κανονικού αεροπλάνου. Η πολιτική των μέσων που εκπροσωπούν είναι να τα πληρώνουν όλα προκειμένου οι δημοσιογράφοι τους να μην έχουν εξαρτήσεις και να κάνουν αντικειμενικά τη δουλειά τους. Στην χώρα μας συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.....

   • πολίτης avatar
    πολίτης @ ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 04/06/2010 17:54:35

    http://antistasi.org/?p=3737
    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΥΠΟΣ…
    Διαβάστε τι είπε ο Τζόν Σουϊντον, πρώην αρχισυντάκτης των New York Times, στην αποχαιρετηστήρια δεξίωση που έγινε προς τιμήν του πρίν βγεί στη σύνταξη.Κάποιος απο τους παρευρισκόμενους έκανε πρόποση για τον ανεξάρτητο Τύπο.Ο Σουϊντο είπε:
     «Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα, σε αυτή τη περίοδο της ανθρώπινης ιστορίας που να αποκαλείται ανεξάρτητος Τύπος. Το γνωρίζετε και το γνωρίζω. Ούτε ένας ανάμεσά σας θα τολμούσε να εκστομίσει μια έντιμη γνώμη. Και αν τολμούσατε να την εκφράσετε γνωρίζετε εκ των προτέρων ότι ποτέ δεν θα εμφανιζόταν τυπωμένη στο χαρτί. Πληρωνόμαστε αρκετά ώστε να κρατάμε την τίμια άποψή μας, έξω από την εφημερίδα για την οποία γράφω. Εσείς επίσης παίρνετε ικανοποιητικούς μισθούς για παρόμοιες υπηρεσίες. Και αν κάποιος τολμούσε ή ήταν τόσο τρελός ώστε να γράψει την τίμια γνώμη του, θα βρισκόταν πολύ σύντομα στο δρόμο….
    Είναι δουλειά και καθήκον κάθε δημοσιογράφου να καταστρέφει την αλήθεια, να ψεύδεται, να διαστρεβλώνει, να εξυβρίζει, να κολακεύει γονυπετής το Μαμωνά και να πουλάει τη Πατρίδα του για τον άρτο τον επιούσιο….
    Είμαστε υποτελείς. Όργανα των πλουσίων που βρίσκονται στο παρασκήνιο. Είμαστε καραγκιόζηδες. Αυτοί οι άνθρωποι κινούν τα νήματα και εμείς χορεύουμε στο ρυθμό τους. Ο χρόνος, η ζωής μας, οι ικανότητές μας είναι ιδιοκτησία αυτών των ανθρώπων. Είμαστε διανοούμενες πόρνες».
    Πηγή « Η ανύποτη ιστορία της εργασίας», του Richard O. Bayer, εκδόσεις United Electrical, Radio & Machine Workers of America, NY 1979.

  • νεόπτωχος avatar
   νεόπτωχος @ Mavra 04/06/2010 18:19:37

   Παράξενο, τα ίδια ΑΚΡΙΒΩΣ λέει και μία άλλη ψυχή.
   Θοδώρα, εσύ είσαι;

 4. anonymos avatar
  anonymos 04/06/2010 16:48:23

  Α ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΓΩ!!!!

 5. Misha avatar
  Misha 04/06/2010 17:33:34

  Ο Πέτρος Τζαννετάκης δεν είναι γιος του Τζαννή, πρωθυπουργού της συγκυβέρνησης;
  Τι το παιδεύουμε το πράγμα; Γιατί δεν κάνουμε τον Χριστοφοράκο ή οποιον τέλος πάντων μάς υποδείξει η Μέρκελ , πρωθυπουργό κατ΄απονομή να τελειώνουμε μιά κι έξω;

 6. μας δουλεύουν avatar
  μας δουλεύουν 04/06/2010 17:35:02

  Παύλος Τσίμας, ο επονομαζόμενος και "το κουνιστό κεφάλι" της Ελληνικής δημοσιογραφίας.
  Τρείς μήνες είχε "ρεπορτάζ" ότι γινόντουσαν ατασθαλίες στο Υπουργείο πολιτισμού επί Ζαχόπουλου.
  Ψάχνανε, ψάχνανε, τίποτε.
  Συνεντεύξεις και λάσπη κάθε εβδομάδα με καλεσμένο τον Τατούλη, τζίφος.
  Ούτε καταθέσεις, ούτε ακίνητα, ούτε οφσόρ, μόνο ένα νοικιασμένο διαμέρισμα 70 τ.μ..
  Απογοήτευση και αυτός και η τραβηγμένη μεγαλοκοπέλα δίπλα του.
  Όταν τελικά καταλήξανε ότι δεν υπάρχει τίποτε, τακίμιασε με το βερύκιο και τον κύρτσο και άρχισε το ψευτοσκάνδαλο του βατοπεδίου.
  5 μήνες βαρβάτοι, καλό το μεροκάματο.
  Τώρα αποδείχθηκε πάλι τζίφος, λεφτά σε νεοδημοκράτες πουθενά.
  Έμεινε όμως η λάσπη και χάρισε τις εκλογές στον Παπανδρέου.
  Λίγο είναι αυτό;
  Εδώ όμως τελειώνει και η "τύχη" του Τσίμα.
  Το σενάριο του το χάλασε ο νεοδημοκρατικός λαός που γκρέμισε την αγία οικογένεια και του χάλασε το σχέδιο.
  Μαύρη μαυρίλα, οσονούπω φεύγει και ο εκλεκτός του.
  Δεν πειράζει όμως.
  Το σημαντικό είναι να υγιαίνουν οι λογαριασμοί.
  Αλήθεια τί γίνεται με εκείνες τις αναλυτικές λίστες δημοσιογράφων της Ζίμενς;

  • πολίτης avatar
   πολίτης @ μας δουλεύουν 04/06/2010 17:58:00

   Και όχι μόνο σε αυτήν την περίπτωση:
   http://olympia.gr/2010/06/04/%ce%b4%ce%ae%ce%bb%cf%89%cf%83%ce%b7-%ce%b2%cf%8c%ce%bc%ce%b2%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%85%cf%80%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b3%ce%bf%cf%8d-%ce%b5%ce%b8%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ae%cf%82-%ce%ac%ce%bc%cf%85/

 7. πολίτης avatar
  πολίτης 04/06/2010 17:38:20

  Τσίμα, τσίμα βγαίνουν στη φόρα. Άντε, να ξεσκεπάζονται κι άλλοι μισθοφοράκοι.

 8. πρασινάλογα avatar
  πρασινάλογα 04/06/2010 17:51:35

  Αλήθεια, το ξεχάσαμε.
  Τί απέγινε εκείνη η "κοινωνική σχέση" του Χριστοφοράκου με το Γείτονα;
  Μήπως να της ονομάσουμε απλή "χορηγία", όπως την αυτοπροσδιόρισε και ο Μαντέλης;

 9. Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ avatar
  Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ 04/06/2010 18:05:51

  Kρίμα...

  Για όλους αυτούς που αγόραζαν τη "ΠΡΩΤΗ" και διάβαζαν τα άρθρα του διευθυντή της...

  Κρίμα για αυτούς που πίστεψαν.

 10. sovokai avatar
  sovokai 04/06/2010 18:35:36

  καλό θαταν ο συμπαθης για την μετριοπαθεια του δημοσιογραφος να βγει να πέι εστω 2 κουβέντες γιατί εγω με αλλο βλέμμα πια διαβάζω τα αρθρα του

  • Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ avatar
   Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ @ sovokai 04/06/2010 18:38:40

   Pleas define μετριοπάθεια.....
   Εκτός αν τον διαβάζεις αφού πλέον δεν έπαιρνε γραμμή από τον σύντροφο Χαριλαο.....τί εποχές κι αυτές!

 11. δημητρης avatar
  δημητρης 04/06/2010 19:12:43

  factorx: σαν ανθρωπος δεν μπορείς να γραψεις;

 12. Nktras avatar
  Nktras 04/06/2010 19:40:06

  Αυτό που γνωρίζω και το καταθέτω έγκυρα - δεν θα αναφέρω την πηγή μου- είναι ότι ο κος Τσίμας Παύλος , δημοσιογράφος, παρίστατο πάντα στα γεύματα του κυρίου Χριστοφοράκου! Καλώς ή κακώς, αυτή είναι η Αλήθεια!

  • ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
   ΝΤΑΝΤΟΝ @ Nktras 04/06/2010 19:49:18

   ¨Ο ζευγάς φεύγει - η σπορά μένει¨ το είπε και η Αλ. Παπαρήγα στο τελευταίο μνημόσυνο του Χ. Φλωράκη.

 13. nick name@ta lefta iparhoun.gr avatar
  nick name@ta lefta iparhoun.gr 04/06/2010 22:38:06

  τόσο πιστός είναι αυτό το ..ανθρωπάριον που από διευθυντής του 902 Αριστερά στα FM και πιστός ΚΚΕ βρέθηκε σε ένα βράδυ Πασοκικότερος του Μανώλη Καψή!!
  Ε να μην έχει μιά κοινωνική σχέση το παληκαράκι με τον άνθρωπο της... μίζας
  φαντάζεστε να έμενε από ..μίζα και να μην υπήρχε άνθρωπος να ..σπρώξει ή κατήφορος ...να τον πάρει.

 14. Αφροδίτη avatar
  Αφροδίτη 04/06/2010 23:12:53

  Φάκτορα, τώρα πια θα κοιμάμαι ήσυχη! Η μία με "σχολική" σχέση, ο άλλος με "κοινωνική", οι τρίτοι ενδεχομένως με "φιλική", απαλλάσσεται ο Μιχάλης από όλες τις "κατασκευασμένες" κατηγορίες!
  Γαλαντόμος ήταν ο άνθρωπος και επειδή είχε μια σχετική οικονομική δυνατότητα, βοηθούσε "αναξιοπαθούντες" συμπολίτες μας, προίκιζε άπορες κορασίδες, έπιχορηγούσε αθλητικούς ομίλους και ΜΚΟ και όλα αυτά, για τη σωτηρία της ψυχής του!
  Περί εξαγοράς συνειδήσεων ούτε λόγος να γίνεται! Τώρα πια ηρέμησα!

 15. aurora3363 avatar
  aurora3363 05/06/2010 03:21:33

  Ειδες τι ημαστε? Αγαλμα επρεπε να κανουμε στον Χριστοφορακο,εθνικο ευεργετη να τον πουμε με τοσες δωρεες προς τους πατερες του εθνους..και στη Ζιμενς επισεις ,βεβαιως βεβαιως.. και πολυ σωστα ελεχθει,με ποιον θα κανει παρεα ειμι μονον με τους εκλεκτους..με εμενα θα κανει? αμ πως!!!

 16. Νίκος Α avatar
  Νίκος Α 05/06/2010 12:32:13

  Από την 'Πρώτη'και τον '902', στέλεχος του ΜEGA αφού ενδιαμέσως υπήρξε βασικό στέλεχος του flash του Κόκκαλη. Ο αγώνας δικαιώθηκε. Διαδρομή αντάξια της 'Φωνής του Πολυτεχνείου' που κατάντησε επίτροπος του ΓΑΠ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.