Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Σχήμα λόγου» η κατάργηση του Μνημονίου «με ένα άρθρο και ένα νόμο»
17/05/2015 14:17
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Σχήμα λόγου» η κατάργηση του Μνημονίου «με ένα άρθρο και ένα νόμο»

«Σχήμα λόγου» χαρακτήρισε την προεκλογική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση του μνημονίου «με ένα άρθρο και ένα νόμο» η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Σε συνέντευξή της στο ΣΚΑΪ, σχολίασε πως η παραπάνω διατύπωση δεν είχε άλλο στόχο, παρά μόνο να καταδείξει τη «βαθιά αντιδημοκρατική επιλογή» της προηγούμενης κυβέρνησης.

«Το μνημόνιο δεν είναι ζήτημα κριτικής ή προσέγγισης αντοχών. Το μνημόνιο είναι ένα αντιδημοκρατικό καθεστώς και πρέπει να πάψει σε όλη την Ευρώπη. Έχει εξηγηθεί ότι χιλιάδες διατάξεις δεν καταργούνται με ένα νόμο. Το σχήμα λόγου ‘με ένα άρθρο και ένα νόμο’ είχε ειπωθεί, για να καταδείξει τη βαθιά αντιδημοκρατική επιλογή της κυβέρνησης Σαμαρά» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Κωνσταντοπούλου. «Να είμαστε σαφείς. Προφανώς η κατάργηση του μνημονίου προϋποθέτει πολλαπλά νομοθετήματα και (…) έχει ήδη ξεκινήσει να υλοποιείται, παρόλο που η κυβέρνηση δεν είναι απερίσπαστη», προσέθεσε.

Οι απόπειρες να εμφανίσουν ως καπετανάτα τις συνθέσεις ή τις αντιθέσεις δεν θα κλονίσουν την εσωτερική δημοκρατία στον ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε επίσης η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Την εσωτερική δημοκρατία που έχουμε στον ΣΥΡΙΖΑ και την ελευθερία να εκφραζόμαστε και να διαφωνούμε δεν πρόκειται να την κλονίσουν οι απόπειρες να εμφανιστούν οι συνθέσεις ή οι αντιθέσεις ως καπετανάτα ή ως αντάρτικα», δήλωσε μιλώντας στον Σκάι η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η Πρόεδρος της Βουλής ρωτήθηκε για την κινητικότητα στο εσωτερικό του κόμματος στην κρίσιμη αυτή φάση των διαπραγματεύσεων.

«Είναι άστοχο να προσπαθεί κανείς να κάνει ερμηνείες επί τη βάσει διαρροών», είπε η κ. Κωνσταντοπούλου.

«Την εσωτερική δημοκρατία που έχουμε στον ΣΥΡΙΖΑ και την ελευθερία να εκφραζόμαστε και να διαφωνούμε δεν πρόκειται να την κλονίσουν οι απόπειρες να εμφανιστούν οι συνθέσεις ή οι αντιθέσεις ως καπετανάτα ή ως αντάρτικα. Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη η διαδικασία της διαπραγμάτευσης, δεν έχω κανένα λόγο να μην έχω εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό και στην κρίση του και στη συνείδησή του σε σχέση με αυτή την διαπραγμάτευση, από τη στιγμή μάλιστα που έχει αναλάβει την ευθύνη της. Οι προσπάθειες που γίνονται διαρκούσης της διαπραγμάτευσης να υπονομευθεί η θέση της Ελλάδας και της ελληνικής κυβέρνησης ξεπερνούν κάθε όριο και κάθε προηγούμενο», είπε η κ.Κωνταντοπούλου. «Έχω αμέριστη εμπιστοσύνη στον Πρωθυπουργό ο οποίος αποκλείεται να συνομολογήσει μια συμφωνία που θα παραβιάζει τη Δημοκρατία», ανέφερε ακόμη η Πρόεδρος της Βουλής.

Για το ζήτημα της μεταφοράς αποθεματικών της Βουλής στον λογαριασμό της ΤτΕ, είπε ότι δεν της ζητήθηκε κάτι τέτοιο αλλά την Παρασκευή έλαβε επιστολή από τον κ. Μάρδα με διερευνητικό χαρακτήρα: «Η Πρόεδρος της Βουλής και ο Πρόεδρος της Βουλής δεν είναι διαχειριστές τραπεζικών λογαριασμών και αποθεματικών. Η Βουλή αποτελεί μια εκ των τριών ανεξάρτητων και συνταγματικών λειτουργιών και μάλιστα αποτελεί τη λειτουργία εκείνη η οποία εγγυάται την κοινοβουλευτική λειτουργία του πολιτεύματος. Μια λειτουργία η οποία βάλλεται επί Μνημονίου. Δεν μου έχει ζητηθεί αυτό το οποίο με ρωτάτε. Την Παρασκευή μου εστάλη μια επιστολή από τον κ. Μάρδα την οποία ερμηνεύω ως διερευνητική. Από κει και πέρα, με βάση αυτή την επιστολή που μου έστειλε ο κ. Μάρδας θα ερευνήσω ακριβώς ποιο είναι το πλαίσιο και θα υπάρξουν οι νόμιμες διαδικασίες. Η Βουλή πάντως έχει πολύ συγκεκριμένο πλαίσιο αυτονομίας. Όλη παραφιλολογία που υπάρχει για να δημιουργηθεί μια εικόνα διάστασης και ρήξης της Βουλής με την Κυβέρνηση αφορά εκείνους οι οποίοι θα επιθυμούσαν να υποσκαφθεί και το κυβερνητικό έργο και το κοινοβουλευτικό έργο».

imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Θ.Κ. avatar
  Θ.Κ. 17/05/2015 14:28:30

  Σχήμα λόγου και το ''ιδού η Ρόδος,θα έλθει και το πήδημα...''. Η Ρόδος δεν υπάρχει...

  • airman avatar
   airman @ Θ.Κ. 18/05/2015 11:40:38

   Το άλλο έρχεται, αντί για την ελπίδα! Να μη περιμένουμε τζάμπα!

 2. κατωυποστάθμης avatar
  κατωυποστάθμης 17/05/2015 14:34:23

  το έργο με τίς δόλιες υποσχεσεις χιλιοπαιγμένο απο την ανατολή τής ανθρωπότητος ,το πασόκ τους έμαθε βέβαια οτι το είπα ξείπα [οτι πιο αηδία] ειναι μαγκιά και το να λέμε και καμμία, να μην πω τί,το λέγαμε να περνάει η ώρα ,καθαρή αριστερή ιδίως πρακτική, σαραντάρηδες με νοοτροπία τζουμπέδων

 3. Μεγάλες στιγμές avatar
  Μεγάλες στιγμές 17/05/2015 17:23:15

  Περισσότερο προσβλητική δήλωση απέναντι στον ψηφοφόρο,δεν έχει υπάρξει.Προφανώς η δήλωση προχθές του Κουρουμπλή,δεν αφορά όλον τον σύριζα

 4. πΔπ avatar
  πΔπ 17/05/2015 18:49:11

  Εθίχθησαν ορισμένοι/νες για τον χαρακτηρισμού του συνσχολιαστή Διογένη, όταν αποκάλεσε του ψηφοφόρους "ζώα". Σχήμα λόγου ήταν! Όπως σχήμα λόγου είναι και το πιο συγκεκριμένο ελληνοζώα. (γιατί υπάρχουν ζώα και ζώα!) Αφού δύο χρόνια ο μικρός protege κορόϊδευε τον κόσμο με σχήματα λόγου σαν το σκίσιμο του Μνημονίου και την κατάργηση των Φόρων, ας τα χρησιμοποιήσουμε κι εμείς με την σειρά μας. Ε, ελληνοζώα;! Δεν υπάρχει παρεξήγηση έτσι;! Αστειευόμαστε! Από την δε γνωστή ρήση, και η Ρόδος μόνο, σχήμα λόγου ήταν!!!

 5. ΤΤ avatar
  ΤΤ 17/05/2015 19:08:47

  Κατάντια. ¨Οχι για την Ζωή ή το κόμμα, δεν περίμενα τίποτα παραπάνω. Κατάντια για όλους εμάς, που μας φτύνουν κατάμουτρα.

  • Θ.Κ. avatar
   Θ.Κ. @ ΤΤ 17/05/2015 22:43:11

   Και κατάντια για όλους αυτούς που τους πιστεύουν ακόμη...

 6. kromanos avatar
  kromanos 17/05/2015 21:29:28

  http://wp.me/p5N5EW-9x

 7. Stormy Night avatar
  Stormy Night 17/05/2015 22:10:57

  Επανέρχονται ορισμένες/οι με επιλεκτικά αδύνατη μνήμη και αφελή κρίση, επί των αγενών, ανόητων, εμπαθών λόγων κάποιων ομοϊδεατών τους, που εκ του πανικού και της πίκρας τους ορμώμενοι, αποκαλούν ''ζώα'' οι αστείοι, όλους εκείνους που καταπίνουν διαφορετικού χρώματος ...ψεματάκια, από αυτά που κατεβάζουν οι ίδιοι με αφάνταστη ευκολία κι ευχαρίστηση, συνηθέστατα δε και αμάσητα !! Να τους υπενθυμίσουμε οτι οι χαρακτηρισμοί του είδους, χαρακτηρίζουν ΜΟΝΟΝ αυτούς που τους επιλέγουν και να γελάσουμε δυνατά, που καταφέρνουν να ξεχνάνε, αυτά που όλοι μας πολύ καλά, θυμόμαστε. Στου κρεμασμένου το σπίτι, δεν μιλούν για σκοινί, παρά μονάχα οι ανόητοι.

 8. roadrunner avatar
  roadrunner 18/05/2015 00:10:32

  Και ο ΓΑΠ το ίδιο θα μας έλεγε αν είχε την ευκαιρία . Ότι το "λεφτά υπάρχουν" ήταν σχήμα λόγου για να δώσει προεκλογική έμφαση, στις μετεκλογικές πράξεις του! Στην καθομιλουμένη όμως, το φαινόμενο των προσχεδιασμένων μεγαλόστομων και απατηλών προεκλογικών υποσχέσεων μόνο "σχήμα λόγου" δεν το λέμε... επειδή δεν είναι δίκαιο απέναντι στο λαό, που μετά την απομάκρυνση από την κάλπη αδυνατεί να απαντήσει στην ΠτΔ και τον Σύριζα τα όμοια, ότι δηλαδή: "Σχήμα λόγου ήταν η ψήφος μας στο Σύριζα"...

 9. Ουαί ημίν... avatar
  Ουαί ημίν... 18/05/2015 07:56:31

  Με τόσα παραμύθια που έχουμε ακούσει διαχρονικά, δικαίωμα στην παραπλάνηση, έχουνε πια μόνο οι ανήλικοι !!

 10. δημης avatar
  δημης 18/05/2015 13:43:22

  «Σχήμα λόγου».....Από :-σχήμα λόγου ιδεοληψίες....-σχήμα λόγου Κυβέρνηση ...-Πολιτικούς....Η "ζωή" των Ελλήνων είναι σχήμα λόγου;;;;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.