#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
02/10/2011 20:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ζιμπάμπουε γίναμε;
Με μεγάλο καημό και θλίψη γράφω σήμερα τις παρακάτω λίγες σειρές.

Παρακολούθησα αυτές τις μέρες ένα σεμινάριο στο εξωτερικό. Όχι πολύ μακριά. Στη γειτονική μας Βουλγαρία. Η αλήθεια είναι πως πήγαινα με κάποιες προκαταλήψεις. Λοιπόν σας προτείνω μια βόλτα μέχρι τη Σόφια και τη Φιλιππούπολη.

Η εικόνα που είχα για τη Βουλγαρία και τους Βουλγάρους αποδείχτηκε ελλιπέστατη και ψευδής.

Βέβαια το να περάσεις από ένα οικονομοπολιτικό σύστημα – που είχε ριζώσει για τα καλά εφτά περίπου δεκαετίες με όλα τα στραβά  του και τα καλά- σε ένα άλλο καινούριο, γι αυτούς ήταν ένα σοκ μα και σοβαρή υπόθεση. Έπρεπε να αλλάξουν όλα ριζικά.

Και τότε υπήρχε η άρχουσα τάξη –η νομενκλατούρα- μα και σήμερα με διαφορετικό πρόσωπο. Πασχίζουν, προσπαθούν για  δημοκρατία!

Μεγάλες προσπάθειες γίνονται για να αναπτυχθεί αυτή η χώρα και τα καταφέρνει μια χαρά!

Ο ρυθμός ανάπτυξης πολύ μεγάλος .Ένα απέραντο εργοτάξιο.

Όμως αυτό που είναι οφθαλμοφανές και που μου έδωσε μεγάλη χαρά μα και ζήλεια, είναι η παιδεία των ανθρώπων. Η κουλτούρα τους. Άνθρωποι ευγενέστατοι, χαμογελαστοί, έτοιμοι να σε εξυπηρετήσουν!

Πόλεις καθαρές, φροντισμένες, χαίρεσαι να τις βλέπεις.

Όταν νύχτα αποφάσισα να βγω για μια βόλτα, δεν ξέρω αλλά ένιωθα τόσο ασφαλής που κυριολεκτικά δεν το πίστευα. Σε κάθε τετράγωνο αστυνομικοί να προσέχουν το παραμικρό για να νιώθεις σιγουριά και ασφάλεια, έτοιμοι να επέμβουν και να βοηθήσουν. Δε φοβήθηκα ούτε στιγμή. . Αμέσως η σύγκριση αναπόφευκτη με την Αθήνα του πολιτισμού και της κατάντιας της…

Στο σεμινάριο συνάντησα κι έναν φίλο Έλληνα που ζει πολλά χρόνια στην Αγγλία. Στο διάλειμμα πιάσαμε κουβέντα και σε κάποια στιγμή με ρωτάει: «Τι γίνεται στην Πατρίδα, πώς πάμε; Ακούω και βλέπω πολλά, αλλά θέλω και μια γνώμη από πρώτο χέρι.».

Έχοντας κατά νου όλα τα παραπάνω του απάντησα με μια φράση: «Άστα Νίκο, Ουγκάντα γίναμε!».

Και τότε ήρθε το τούβλο στο κεφάλι μου! Ακριβώς δίπλα μας , ένας μουσικός έγχρωμος, με σοβαρό και επιτιμητικό ύφος, που δεν επιδέχονταν αντίκρουση, μου απαντάει σε άπταιστα ελληνικά:

« Φίλε μου σε παρακαλώ πολύ να μη βρίζεις τη χώρα μου!!!».

Έσκυψα το κεφάλι, έπεσαν τα μούτρα μου, ζήτησα συγνώμη…

Ο Νίκος απάντησε απλά με ένα ωχ!

Έτσι λοιπόν καταντήσαμε τη χώρα μας. Χειρότερη κι απ’ την Ουγκάντα!

danaos 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Απορία avatar
  Απορία 02/10/2011 21:01:58

  Δυστυχώς έτσι είναι τα πράγματα, πολλές αφρικανικές πρωτεύουσες είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από την Αθήνα. Στην κυριολεξία.

  Δεν πάμε καλά. Έχουμε αρχίσει και χάνουμε τη συνοχή μας. Δεν μένει πολύς χρόνος, με την βοήθεια διαφόρων "καλοθελητών", τούρκων, ουτσεκάδων, μαύρων και λοιπών άλλων, θα φτάσουμε πολύ κοντα στην πλήρη κρατική διάλυση λίαν συντόμως εαν δεν αποκτήσουμε άμεσα εθνική ηγεσία.

  Ο στόχος διαφόρων δυνάμεων από το εξωτερικό είναι ένας, το πως η Ελλάδα θα μετατραπεί σε non-state. Αυτό δυστυχώς βολεύει πολλούς. Πρέπει να προσέξουμε.

 2. τάσος avatar
  τάσος 02/10/2011 21:11:43

  "Όταν νύχτα αποφάσισα να βγω για μια βόλτα, δεν ξέρω αλλά ένιωθα τόσο ασφαλής που κυριολεκτικά δεν το πίστευα. Σε κάθε τετράγωνο αστυνομικοί να προσέχουν το παραμικρό για να νιώθεις σιγουριά και ασφάλεια, έτοιμοι να επέμβουν και να βοηθήσουν. Δε φοβήθηκα ούτε στιγμή."

  ό,τι καλύτερο έχω διαβάσει σε έκθεση μαθητή πέμπτης δημοτικού. νά'σαι καλά μικρέ και όταν μεγαλώσεις να ξέρεις πως υπάρχει για σένα μια θέση στην ασφάλεια.

  • parsifal avatar
   parsifal @ τάσος 02/10/2011 22:45:29

   Να δείς για εσένα μια θέση που εχομε στην Ασφάλεια...

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ τάσος 02/10/2011 23:13:30

   Πάντως, προτιμώ να αισθανομαι ασφαλής, παρά στο έλεος των καλάσνικοφ μέσα στο ίδιο μου το σπίτι.
   Ο Τάσος προφανώς ή ζει στα σύνεφα, ή εμμένει σε εμφυλιοπολεμικές απόψεις απέναντι στην αστυνομία.
   Αν μπουκάρουν στο σπίτι του τίποτα Τσετσένοι ή Αλγερινοί με χατζάρια, ας καλέσει τον ΣΥΡΙΖΑ για βοήθεια.

   • τάσος avatar
    τάσος @ Strange Attractor 03/10/2011 21:30:28

    εκεί, εκεί στη δ' εθνική.

  • danaos avatar
   danaos @ τάσος 02/10/2011 23:42:29

   Κάνε μια βόλτα φίλε στο κέντρο της Αθήνας και έλα να τα πούμε.
   Ναι για τα μέτρα σου είμαι μικρός!Αν δεν υπήρχαν οι μικροί πως θα υπήρχαν οι μεγάλοι σαν του λόγου σου...Και κάτι που ξέχασες.Δεν μου έβαλες βαθμό στην έκθεση....

 3. apis22 avatar
  apis22 02/10/2011 21:21:10

  Από επίσκεψη συναδέλφου στην Ουγκάντα μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι η Ουγκάντα παραμένει μια πολύ φτωχή χώρα με ελλιπείς υποδομές και εκτεταμένη διαφθορά.

  Όσο για την Ζιμπάμπουε... το κύριο χαρακτηριστικό της οικονομίας τους είναι ο υπερπληθωρισμός. Ένα κομμάτι από ρολό χαρτιού τουαλέτας έχει μεγαλύτερη αξία από 500 Z$.

  Όσον αφορά τη γείτονα Βουλγαρία εύχομαι να αναπτυχθεί, να προοδεύσει και να έχουμε καλές διακρατικές σχέσεις.

 4. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 02/10/2011 22:15:33

  Δεν ειναι διαφοροι απο το εξωτερικο.Ο εχθρος ειναι στο εσωτερικο και λεγεται ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ.
  Και ειναι και εδω μεσα οπως θα δεις παρακατω.
  Οι Βουλγαροι εζησαν την αριστερα στην εξουσια και την ξερουν οποτε δεν υπαρχει περιπτωση να τους ξεγελασει.

  • τάσος avatar
   τάσος @ ψυχραιμια 02/10/2011 22:44:45

   δεν είμαι αριστερός ούτε αναρχικός. στη βουλγαρία όπως υπήρχε πριν παντού αστυνομία και στρατός, έτσι υπάρχει και τώρα. τί μυαλά έχετε δεν μπορώ να καταλάβω.

 5. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 02/10/2011 22:25:38

  Μα δεν κοίταξες λίγο γύρω γύρω πριν φέρεις το παράδειγμα; τόσα άλλα κράτη έχουν εγκατασταθεί στη χώρα μας...

  • danaos avatar
   danaos @ ΕΥΑ 03/10/2011 08:07:16

   Έλα ντε!

 6. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 02/10/2011 22:49:58

  Ημουν πρόσφατα στη Βουλγαρία και μάλιστα για λόγους επαγγελματικούς. Κάθησα μία εβδομάδα ακριβώς. Οχι, δεν είναι ιδιαίτερα ευγενείς, θα έλεγα ότι οι Ρουμάνοι μου είχαν φανεί πιο ευγενικοί (δεν μιλάω για επίπεδο ρεσεψιόν ξενοδοχείων, φυσικά). Ναι, είναι περισσότερο πειθαρχημένοι από εμάς και με καλή οδική συμπεριφορά έναντι των πεζών. Ναι, η Σόφια είναι μία πόλη ασφαλής, με χώρους πρασίνου περιποιημένους (σε γενικές γραμμές) και καθαρούς. Βέβαια, δεν έχει καθόλου Αφροασιάτες, και οπωσδήποτε αυτό συμβάλλει και στην ασφάλεια και την καθαριότητα (με συγχωρείτε οι αντιρατσιστές, αλλά αυτή είναι η στυγνή πραγματικότητα, για την οποία δεν ευθύνομαι εγώ...). Οι παλιοί κάτοικοι της Σόφιας παραπονιούνται ότι τα πράγματα έχουν χειροτερέψει από τότε που κουβαλήθηκαν στην πόλη όλοι οι "χωριάτες" που δεν σέβονται τίποτα. Ναι, υπάρχει και αλητεία και περιθώριο, όχι όμως στο κέντρο-κέντρο της πόλης, αλλά αν πάει κανείς μια βόλτα εκτός του τουριστικού κέντρου, ας πούμε στην Πλατεία του Αγίου Νικολάου του Νέου, θα το δει (εγώ πήγα). Ναι, υπάρχει ανάπτυξη, υπάρχει όμως και φτώχεια και νεοπλουτισμός, που σίγουρα είναι από το μαύρο χρήμα. Ναι, υπάρχει διαφθορά και κάθε είδους κυκλώματα (ταξιτζής ρώτησε πελάτες φίλους μου Έλληνες αν θέλουν να τους κανονίσει για "μασάζ"...), αλλά όχι παντού, για να μην γενικεύουμε. Σε γενικές γραμμές, πάντως, η εντύπωσή μου ήταν καλή.

  • danaos avatar
   danaos @ ΒΙΣ 03/10/2011 08:19:53

   ΒΙΣ,καλημέρα. Αυτά που πρόλαβα να δω έγραψα, σε αντιδιαστολή με μας, γιατί όπως έγραψα ζήλεψα.Και βέβαια πουθενά δεν υπάρχει κοινωνία αγγέλων!
   Όμως πριν από λίγο, στις 3 τα ξημερώματα, άγνωστος-οι μπήκαν στο σπίτι φίλου και γείτονα (μόλις τώρα μου το είπε)την ώρα που κοιμόταν και του πήραν λίγα χρήματα που είχε και το ρολόι του,Ευτυχώς που δεν ξύπνησε να έχει και χειρότερα!

 7. Απορία avatar
  Απορία 02/10/2011 22:56:02

  "(ταξιτζής ρώτησε πελάτες φίλους μου Έλληνες αν θέλουν να τους κανονίσει για “μασάζ”…)"

  Χα τι λες τώρα, εδώ έλληνας ταξιτζής στην Αθήνα ρώτησε για κάτι τέτοιο...
  Δεν πίστευα τι άκουγα...

  Ρε έχουμε γίνει μπορδέλο. Το κέντρο της Αθήνας είναι σε πολλά πράγματα χειρότερο από το Ναιρόμπι.

 8. danaos avatar
  danaos 02/10/2011 23:51:20

  Ναι έχεις δίκιο, αλλά μόνο αυτό πρόσεξες;

 9. dino avatar
  dino 03/10/2011 00:27:59

  Εγω παλι εχω την εντυπωση οτι αστυνομοι μας περισσευουν και σιγουρα εχουμε μεγαλυτερο ποσοστο απο την Σοφια στην Αθηνα.Καντε μια βολτα μεσογειων κατεχακη Βασ Σοφιας τα πρωινα.Θα δειτε ποσο ασφαλεις θα αισθανεστε.Καθε φαναρι και αστυνομικος (πολλες φορες και παραπανω απο εναν) Τωρα γιατι τοσες χιλιαδες πρωι να εκτελουν ρολο τροχονομου με ανοιχτα φαναρια!!!!(πραγματικα πολυ επικυνδυνο) τις περισσοτερες φορες και κανεις το βραδυ αυτο θελει ερωτημα.Οσο για τα κυκλωματα εμποριας σαρκας ναρκωτικων και λαθρεμποριου λαθρομεταναστων οποιος αστυνομος εχει προβλημα να τα εντοπισει ας ρωτησει ενα παιδακι δημοτικου η μια γιαγια 80χρονη και θα μαθει που βρισκονται (και για τη Σοφια και για την Αθηνα).

 10. dino avatar
  dino 03/10/2011 00:31:37

  Και μην ξεχναμε και το οτι εχουμε απο τους πιο συγχρονους και ακριβους εξοπλισμους παρακολουθησης τεχνολογικα στον κοσμο (C4I).Εν λειτουργια αραγε?

 11. AegeanHawk avatar
  AegeanHawk 03/10/2011 01:05:17

  Θα ήταν αγένεια να ρωτήσω με τι πραγματεύτηκε το σεμινάριο?
  Θα πρέπει να ήταν πολύ ενδιαφέρον αφού το παρακολούθησαν άτομα τουλάχιστον από δύο ηπείρους, Ευρώπη και Αφρική !

  • Ignoramus avatar
   Ignoramus @ AegeanHawk 03/10/2011 10:27:25

   συγγραφη εκθεσεων 5ης δημοτικου για εκπαιδευτικους της ζουαζιλάνδης.

   • danaos avatar
    danaos @ Ignoramus 03/10/2011 10:34:09

    Τσιάκαλος είσαι!!!

    • AegeanHawk avatar
     AegeanHawk @ danaos 04/10/2011 15:06:59

     Τελικά δεν θα μάθομε σε τι αφορούσε το σεμινάριο?
     Πάντως αν ήταν "σεμινάριο φτηνότατης εφαρμοσμένης προπαγάνδας", μάλλον άδικα πήγες φίλε Δαναέ....

     • danaos avatar
      danaos @ AegeanHawk 04/10/2011 16:52:16

      Έδωσε μια απάντηση ο Ignoramus.Τελικά τι σ' ενδιαφέρει, η θεματολογία του σεμιναρίου ή αυτό που είδα και έγραψα για τη χώρα που επισκέφτηκα; Μη με κάνεις να σκεφτώ το δάχτυλο και το φεγγάρι...

 12. ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
  ΝΙΚΟΛΑΣ 03/10/2011 02:18:10

  Έχω επισκεφτεί τη Βουλγαρία 3 φορές, την πρώτη όταν ακόμη ήταν στην εξουσία ο Ζίβκοφ. Την τελευταία, λίγο πριν ο Παπανδρέου μας κάτσει στο σβέρκο, έμεινα λίγους μήνες για επαγγελματικούς σκοπούς. Κάποιες συγκρίσεις μπορώ να κάνω.
  Οι άνθρωποι είναι πιο ανοιχτοί απ' ότι επί Ζίβκοφ αλλά όχι τόσο όσο εμείς. Μη μπερδεύεστε από την εικόνα της Σόφιας και της Φιλιπούπολης, καθαρές και πολιτισμένες, ναι. Αλλά η ζωή δεν είναι καθόλου εύκολη και άνετη παρά για λίγους. Υπάρχει φτώχεια, στη Βουλγαρία περνούν καλά μόνο οι ξένοι - δυτικοί- που βρίσκονται εκεί για δουλειές. Η ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια οφείλεται σε μεγάλο ποσοστό και στην ανοικοδόμηση η οποία επλήγη σημαντικά από την κρίση, καθώς και στον τουρισμό, χειμέρινό και καλοκαιρινό (Βάρνα κτλ, φθηνές διακοπές για νεαρούς Γερμανούς, ότι και εμείς παλιότερα). Πολύ σημαντικό για μένα, ότι από το κενό της κομμουνιστικής περιόδου όσον αφορά την κουλτούρα, πήγαν αμέσως στο χαζό-ελαφρύ προϊόν, τα τηλεσκουπίδια μιά χαρά τα πάνε. Και το σημαντικότερο, όλα - μα όλα! - τα ελέγχει η μαφία, ακόμη και τις εταιρίες σεκιούριτι που φυλάνε τις τράπεζες. Άμα έχεις το κατάλληλο σήμα ισχυρής μαφιόζικής ομάδας στο αυτοκίνητο σου, δεν το πειράζει κανείς. Η ανάπτυξη είναι σε μεγάλο βαθμό και ξέπλυμα των δραστηριοτήτων της. Η Βουλγαρία είναι κάπως εντάξει τώρα γιατί μπορεί να σιτίζει επαρκώς τον πληθυσμό της και συγκυριακά δεν υπάρχουν μεγάλες διαμάχες στον πολιτικό κόσμο και στη μαφία. Και η τάξη δεν είναι τόσο μεγάλο καλό... μόλις τα τελευταία χρόνια τόλμησαν οι Βούλγαροι να κάνουν διαδηλώσεις στη Σόφια με το πολύ επικίνδυνο αίτημα... τέρμα στη διαφθορά και την επιρροή της μαφίας! Το ωραίο με τους Βούλγαρους είναι ότι τα λίγα καλά που είχαν, τα διατηρήσαν π.χ. όμορφα κτίρια στο κεντρικό πανεπιστήμιο, τάξη όπως λέτε, καθαριότητα. Εμείς, τα πολλά καλά μας, τα φτύναμε για χρόνια και σε λίγο τα βγάζουμε στο σφυρί..

 13. spiros avatar
  spiros 03/10/2011 06:52:50

  Φίλε Δαναέ
  Είμαι ένας από τους Έλληνες που αποφάσησα να δραστηριοποιηθώ στην γείτονα επαγγελματικά. Πράγματι τα ίδια ακριβώς πράγματα διαπίστωσα. Δεν έχω παέι πέραν της Σόφιας προς το παρόν αλλά από την εφαρμογή των προγραμμάτων της ΕΕ διαβλέπεις την προσπάθεια να διατηρήσουν διαφάνεια πάταξη της λαμογιάς και εν γένει κανόνες στην διαχείριση. Από την Κυβέρνηση για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας με την κρίση της ανεγείας που έχουν 10,5% αποφάσησαν να ελαττώσουν την συμμετοχή του εργοδότη στην ασφάλεια του εργαζόμενου ( ΙΚΑ...).

 14. anonymous avatar
  anonymous 03/10/2011 12:22:56

  Βουλγαρία δεν έχω πάει αλλά μου έχει κάνει εντύπωση ότι τα ξένα πανεπιστήμια είναι γεμάτα Βούλγαρους φοιτητές. Οι νέοι έχουν φύγει.

  Επίσης η ΕΕ τους είχε κόψει τη ροή των χρηματοδοτήσεων λόγω διαφθοράς.

 15. juliet avatar
  juliet 03/10/2011 16:26:28

  Καλώς ήλθε ο ξενητεμένος!
  Δαναέ ,ήτανε ανάγκη να του πει οτι γίναμε Ουγκάντα ....σκέτο Πασοκ αν του έλεγες τα κάλυπτες όλα..και πάνω απ΄όλα δεν θα κινδύνευες απο άσπρος να γίνεις μαύρος.

  • danaos avatar
   danaos @ juliet 03/10/2011 19:10:27

   Καλησπέρα juliet. Αυτήν την έρμη την πατρίδα μας την αγαπούμε πολύ όλοι, πλην λίγων εξαιρέσεων και θα ματώσουμε να τη δούμε όπως της ταιριάζει. Το κειμενάκι από καημό το έγραψα κι ας μου έγραψε πιο πάνω σχολιαστής ότι έγραψα μια έκθεση μαθητή πέμπτης δημοτικού. Δε βαριέσαι, μπορεί να έχω πάθει "μαθητήτιδα"τόσα χρόνια κοντά στα παιδιά, αλλά μ' αρέσει!

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ danaos 03/10/2011 19:31:29

    Και συ ρε δάσκαλε στενοχωρέθηκες;
    Εγώ κι αν δεν έχω ακούσει διάφορα κατά καιρούς...
    Έτσι είναι αν εκθέτεις απόψεις δημόσια.
    Σε άλλους αρέσουν και σε άλλους όχι.
    Σε λα βι!

 16. juliet avatar
  juliet 03/10/2011 19:45:22

  Σε τιμά, τα παιδιά έχουνε αθώες καρδούλες και εκτός αυτού έχεις ένα φίλο τον S.A που ξέρει να σου πει καλά λόγια.
  Καλησπέρα ,στα παιδιά του δημοτικού.......χαχαχαχα

 17. ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
  ΝΙΚΟΛΑΣ 03/10/2011 20:52:37

  Και λίγο πλάκα: στο παρακάτω βίντεο ενός βουλγάρικου σουξέ σε ιδιόρρυθμο hip-hop, βλέπετε μια χιουμοριστική προσέγγιση της σημασίας των τοπικών βαρόνων-μαφιόζων από τον δημοφιλή Ούστατα. Κατανοήτό κι από όσους δεν ξέρουν βουλγαρικά. Προσέξτε τί γράφει στο μπαλόνι που βαστά η μελαχρινή.
  h__p://www.youtube.com/watch?v=kixSZbPV3ZM

  • juliet avatar
   juliet @ ΝΙΚΟΛΑΣ 03/10/2011 22:39:25

   Νάξερες τι μου θύμισες ,Νικολά, μια μέρα στην Αγια Βαρβάρα πήγα να πάω παραγγελία σ΄ένα Ατλαντικ ,μπαίνω και βλέπω τον διευθυντή καλημερίζω και μου λέει ,σήμερα γκρεμίστηκε το όνειρό μου.
   Τι έγινε του λέω .Είχα ένα όνειρο να αποκτήσω μια άσπρη BMW και πρωΐ-πρωΐ είδα δυό γύφτους που σπρώχνανε μια και ξενέρωσα .Επεσε το γέλιο ,πάει το όνειρο.

 18. ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
  ΝΙΚΟΛΑΣ 04/10/2011 01:27:27

  Α, juliet, με κάνεις να φιλοσοφήσω και να σκεφτώ ότι τα όνειρα είναι μεγάλοι ρουφιάνοι και βρίσκουν τον τρόπο να βγάζουν γλώσσα στον ονειροπόλο.
  Πάλι καλά που οι 2 γύφτοι δεν έσπρωχναν κανένα Cayenne, θα διέλυαν το δικό μου όνειρο.
  Α, πρέπει να το πώ... στη Σόφια είχα δεί να κυκλοφορεί Πόρσε με τα χρώματα της αστυνομίας... πιθανόν από κατάσχεση την κονόμησαν οι Αστυνόμοι, αλλά σε τί εξυπηρετεί έτσι βαμμένη δε κατάλαβα. Πάντως έμεινα να την κοιτάω για λίγα δευτερόλεπτα, τελείως χαζεμένος.

 19. juliet avatar
  juliet 04/10/2011 10:00:44

  Φίλε, και εγώ έχω ένα όνειρο αλλά αργεί........δεν ξέρω και απο μάρκες ελικοπτέρων.
  Καλημέρα!!!!!!!!!!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.