18/01/2009 22:33
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ζητούν πρωτοβουλίες για την Γάζα

Εκατοντάδες πανεπιστημιακοί, εκπαιδευτικοί, μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης, μέλη επιστημονικών, συνδικαλιστικών και κοινωνικών φορέων, συγγραφείς και καλλιτέχνες υπογράφουν κείμενο για το άμεσο σταμάτημα της γενοκτονίας των Παλαιστινίων στη Γάζα, καταγγέλλοντας την πολιτική ίσων αποστάσεων που κρατάει η ελληνική κυβέρνηση. Οι υπογράφοντες καλούν την κυβέρνηση να καταγγείλει την επίθεση του Ισραήλ, να πάρει πρωτοβουλίες για τον άμεσο τερματισμό της σφαγής, την παύση κατοχής των Παλαιστινιακών εδαφών, την άρση του αποκλεισμού από στεριά αέρα και θάλασσα της Γάζας, την ακύρωση της στρατιωτικής συμφωνίας Ελλάδας- Ισραήλ. Όπως υποστηρίζουν «η οριστική, δίκαιη και ειρηνική επίλυση περνάει μέσα από την δημιουργία ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967, δίπλα στο κράτος του Ισραήλ, σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΟΗΕ, με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ, την επιστροφή των προσφύγων, την κατεδάφιση του τείχους του αίσχους, την απελευθέρωση όλων των κρατουμένων και την αναγνώριση των νόμιμων κυβερνήσεων».

Διαβάστε το κείμενο διαμαρτυρίας με τις υπογραφές που θα δημοσιευτεί αύριο στις εφημερίδες: http://www.antinews.gr/blogimages/SignGAZA.htm

ΣΧΟΛΙΑ

 1. τρια πουλακια καθονταν avatar
  τρια πουλακια καθονταν 18/01/2009 23:46:41

  "Εκατοντάδες πανεπιστημιακοί, εκπαιδευτικοί, μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης, μέλη επιστημονικών, συνδικαλιστικών και κοινωνικών φορέων, συγγραφείς και καλλιτέχνες υπογράφουν κείμενο για το άμεσο σταμάτημα της γενοκτονίας των Παλαιστινίων στη Γάζα, καταγγέλλοντας την πολιτική ίσων αποστάσεων που κρατάει η ελληνική κυβέρνηση"
  Η τρομοκρατία των επωνύμων ξαναχτύπησε. Προδίδοντας βέβαια και την μέγιστη αφέλεια της θεωρώντας ότι η -όποια- ελληνική κυβέρνηση μπορεί να κάνει τίποτε πέρα από το να κρατήσει ίσες αποστάσεις -αν και η συγκεκριμένη κυβέρνηση ούτε ίσες αποστάσεις δεν κράτησε
  Και συ φάκτορα τους παίρνεις σοβαρά και τους κάνεις ανάρτηση

 2. τρια πουλακια καθονταν avatar
  τρια πουλακια καθονταν 19/01/2009 00:07:06

  Υ.Γ. Αν είναι τόσο ευκολη η "παύση κατοχής των Παλαιστινιακών εδαφών" να υπογράψω και γω, να δω το όνομά μου στις εφημερίδες. θα αποχτήσω και το φωτοστέφανο του αντι-ιμπεριαλιστή!!!

 3. tsipras avatar
  tsipras 19/01/2009 00:26:30

  καραμανλη μονο εσυ μπορεις να σταματησης τον πολεμο.
  παντοδυναμε αρχηγε..του..συμπαντος

 4. anonymous avatar
  anonymous 19/01/2009 02:25:41

  @6 σιγά ρε δράκουλα των ανωγίων!

 5. τρια πουλακια καθονταν avatar
  τρια πουλακια καθονταν 19/01/2009 07:55:32

  @5 Είσαι σίγουρος ότι κινητοποιήθηναν? Απλώς υπέγραψαν με την αίσθηση της αυθεντίας και της επωνυμίας. Πόσοι νομίζεις από αυτούς βγήκαν στο δρόμο να διαμαρτυρηθουν στο πορείες? εγω βγήκα...
  Εδώ στηλίτευσα αφενός την έπαρση των επωνύμων και δευτερευόντως την αφέλεια, να ζητάν από την κυβέρνηση ν α σταματήσει την κατοχή. Είμαστε σοβαροί? και είναι και καθηγητές πανεπιστημίου...

 6. KaryID avatar
  KaryID 19/01/2009 08:13:25

  @9:
  Εγώ λέω ότι άργησαν. Έχει μεγάλη σημασία να επιλέγει κάποιος έγκαιρα τη σωστή ΟΧΘΗ, όχι απλώς "συρόμενος ή ακολουθώντας το ρεύμα" όπως και εσύ πολύ καίρια επισημαίνεις.
  Σήμερα υπάρχει το ίντερνετ και είχαμε πληροφόρηση και κυρίως ΕΙΚΟΝΕΣ από την πρώτη ημέρα. Εκεί θα έπρεπε να επικεντρώσεις την κριτική σου.
  Στην ΧΡΟΝΟΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ των αντιδράσεων.
  Και όχι μόνο των όποιων "επώνυμων διανοούμενων".
  Οι υπογραφές έπρεπε να είναι χιλιάδες και εκατοντάδες χιλιάδες, όχι μερικές εκατοντάδες.
  Το πρόβλημα είναι πολύ κοντά μας για να μην το "αναπνέουμε" μαζί με το φώσφορο που εκλύεται.
  Πάντως εκεί που έχουμε φθάσει ως πλανήτης ευπρόσδεκτη είναι κάθε συνδρομή. Έστω τελευταία και καταϊδρωμένη.

 7. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 19/01/2009 08:42:16

  Την ωρα που τουρκικη φρεγάτα έφθασε στο Σουνιο εάν καρυδοτσουφλο με "επαναστάτες" κινητοποιουσε το Υπουργείο Εξωτερικών και απαιτουσε να κάνει διαβηματα και να συγκρουσθεί με το Τελ Αβίβ για να παει βοηθεια και κυριως να κάνει σώου στους Παλαιστινιους.
  Το Ισραήλ φυσικά δεν τους άφησε να περάσουν και ο επικεφαλής εμφανίσθηκε στο MEGA καταγγέλλοντας τους πάντες και τα πάντα.
  Οσοι θέλουν να παρασύρουν τη χωρα σε σύγκρουση με το Ισραήλ με το οποιο δεν έχει τίποτα να χωρίσει δεν ενδιαφέρονται απλούστατα γιαυτή.Υπάρχουν όμως άλλοι που ενδιαφέρονται για τα δικά μας θέματα και όχι για τη Γάζα.

 8. KaryID avatar
  KaryID 19/01/2009 08:51:02

  Καλημέρα, καλημέρα, καλή εβδομάδα ... και ...
  ψυχραιμία! (αν θυμάμαι καλά για την τουρκική φρεγάτα πρόσφατα είχα διαβάσει απόψεις καλόπιστων σκεπτικιστών ότι είναι στα πλαίσια της αβλαβούς διέλευσης ο συνήθης αυτός πλούς, στα πλαίσια ασκήσεων).

 9. τρια πουλακια καθονταν avatar
  τρια πουλακια καθονταν 19/01/2009 09:09:14

  KaryID
  Αν αυτές οι υπογραφές πήγαιναν στην ισραηλινή η την αμερικάνικη πρεσβεία, θα ήμουν μαζί τους. Η φτηνή προπαγάνδα του να σταματήσει η κυβέρνηση την κατοχή (1:διάβασε το κείμενό τους -2:παρεμπιπτόντως δεν νοιάζομαι καθόλου για την κυβέρνηση) δείχνει απλά μια αυτοματική συμπεριφορά που κληρονομήσαμε από την χούντα: Τότε κάποιοι γενναίοι υπέγραφαν κείμενα διαμαρτυρίας. Στη συνέχεια στην μεταπολίτευση υπήρξε βιομηχανία υπογραφών "επωνύμων" για πάσα νόσο και μ... Σε αυτή την πρακτική εντάσσονται και οι συγκεκριμένες υπογραφές

 10. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 19/01/2009 09:22:11

  @ Κary ID
  Φυσικά και ήταν αβλαβης διελευση μόνο που σε κάποιο σημείο οι κανόνες παραβιασθηκαν.
  Το θέμα είναι ότι ναι μεν δεν πρέπει να χτυπάμε τα τύμπανα πολέμου σε κάθε τουρκικό κόλπο αλλά πρέπει ταυτοχρονα να έχουμε πάντα το νου μας γιατί από εκεί προέρχεται ο κινδυνος για μας.
  Σε τι μας εξυπηρετεί να τσακωθούμε με το Ισραηλ,μία χωρα που με μας επιδιωκει σταθερά καλές σχέσεις;

 11. KaryID avatar
  KaryID 19/01/2009 10:05:46

  @13: ok. - έτσι κι' αλλιώς, έστω και αργά φαίνεται ότι υπάρχει κάποια εκεχειρία και από τις δύο πλευρές - και οι ισραηλινοί θα αφήσουν να περάσει η ανθρωπιστική βοήθεια.

  Ψυχραιμία: πόσο καλός φίλος ή γνωστός μπορεί να είναι κάποιος που στο διπλανό σου (μας) σπίτι σκοτώνει μωρά και ζητά από σένα (από εμάς) να σιωπάς (σιωπούμε); και μήπως η σιωπή σου (μας) θα βλάψει τελικά αυτόν πιο πολύ; ή μήπως νομίζεις ότι στη χώρα αυτή ή στη διασπορά τους δεν υπάρχουν πάρα πολλοί που καταδικάζουν αυτό το κατάντημα ενός λαού;

 12. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 19/01/2009 10:17:45

  @ Kary ID
  Και πόσο καλός είναι κάποιος (Χαμάς) που χρησιμοποιεί τα δικά του παιδιά που τα ντυνει με ζώνες με βομβες και τα στέλνει να τιναχθούν σε καφετεριες για να κάνουν αντισταση ή τα βάζει για ασπίδες εκεί που έχει τον οπλισμό του;
  Και αυτός ο συγκεκριμένος έχει μια τελείως θρησκευτική αντιληψη των πραγματων που λέει ότι δίκιο πάντα και σε όλα έχουν οι μουσουλμανοι και όχι οι άπιστοι.Το εχω ξαναγράψει ότι ολοι αυτοί οι ισλαμιστές που φωνάζουν τωρα για το Ισραήλ υποστηρζαν τους βομβαρδισμούς της Γιουγκοσλαβίας γιατί ευνοουσαν μουσουλμάνους.

 13. KaryID avatar
  KaryID 19/01/2009 10:40:59

  Ξέχασες να προσθέσεις ότι 1.5 εκ. πληθυσμός έχει αναγκαστεί να διαβιώνει σε συνθήκες φυλακής με ότι αυτό συνεπάγεται, τη διαφορά δυνάμεων, κλπ. κλπ.
  Μιλάμε για αυτό που γίνεται στην Γάζα τώρα, όχι για τη Γιουγκοσλαβία (όπου κατά τη γνώμη μου οι atrocities ήταν ας πούμε συμμετρικές). Ας αφήσουμε - προς το παρόν- τον φονταμενταλισμό στην πάντα.

 14. KaryID avatar
  KaryID 19/01/2009 10:55:39

  Ψυχραιμία προς διευκρίνιση: έγραψα πόσο καλός φίλος ή γνωστός, το καλός ως επίθετο στο φίλος, πόσο καλός φίλος, πόσο καλός γνωστός ... είναι αυτός που χρησιμοποιεί το λιμάνι σου για να σε μπλέξει στη χειρότερη ... εχθροπραξία της εποχής ...
  Αφού το θέμα είναι η ουδετερότητα, αυτή να ασκείται και προς τις δύο κατευθύνσεις.

 15. ΑΤΑΚΤΟΣ avatar
  ΑΤΑΚΤΟΣ 19/01/2009 11:01:04

  KaryID - αφού ακόμα η Ελλάς δεν αναγνώρισε επίσημα το κράτος Παλαιστίνης αλλά ως αντιπρόσωποια τους έχει τι να σκέπτεσαι για ουδετερότητα ...μας δουλεύουν κανονικά η Ντορουλα και ΚΚ και ΓΑΠ

 16. Decay avatar
  Decay 19/01/2009 11:04:15

  KaryID,
  Μάλλον δεν το κατάλαβες, ο 'ψυχραιμία' ήθελε να πεί

  "Γιατι να κινδυνέψουμε να τα χαλάσουμε με τους Ισραηλινούς, αφού μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια μας?"
  (Τα υπόλοιπα που λέει είναι απλώς προβολές της Ισραηλινής προπαγάνδας)

 17. KaryID avatar
  KaryID 19/01/2009 11:13:28

  Εκτιμώ τους σχολιαστές που έχω διαβάσει εδώ, δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω ποιος προβάλλει ή δεν προβάλλει τι, απαντώ στο βαθμό που μπορώ στα επιχειρήματα που διατυπώνονται, με καλή πίστη και διάθεση να διαφωτιστούν πολύ δύσκολα και επώδυνα ζητήματα, όσο αυτό είναι δυνατό.

 18. Decay avatar
  Decay 19/01/2009 11:21:35

  KaryID,

  Δέν εννοώ οτι το κάνει συνειδητά, αλλά εννοώ οτι σε αυτό το τομέα (της προπαγάνδας) οι Ισραηλινοί έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά...

 19. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 19/01/2009 11:23:57

  Θα ξαναπώ ότι η Ελλάδα έχει κάνει πάρα πολλά για τους Παλαιστινιους χωρίς να κερδίσει τίποτα.
  Είναι η μονη δυτική χωρα που καταψηφισε την ιδρυση του Ισραήλ το 1947 και την απόφαση πήρε η κυβέρνηση του Λαικου Κόμματος στο μέσο του εμφυλίου πολέμου.
  Ακολουθως όλες οι κυβερνησεις αρνηθηκαν να αναγνωρισουν το Ισραήλ και ακολουθησαν φιλοαραβική πολιτική που εντάθηκε με τις πρώτες κυβερνησεις του ΠΑΣΟΚ.
  Το Ισραήλ αναγνωρισθηκε από την Ελλάδα το 1991 και ενώ πλέον φαινόταν ότι τα βρίσκουν με τους Παλαιστίνιους.Ακολουθησαν οι συνθηκες του Οσλο,οι χειραψίες,τα Νόμπελ Ειρηνης κλπ και φυσιολογικά η Ελλάδα αποκατέστησε πλήρεις σχέσεις με το Ισραήλ ,έκανε συμφωνίες κλπ.
  Το 2000 η ειρηνική μέχρι τότε αναζητηση τελικής συμφωνίας διακόπηκε και άρχισαν πάλι συγκρούσεις.
  Αλλά η Ελλάδα δεν μπορεί να γυρίσει πίσω τη μηχανή του χρόνου σα να μην είχε γίνει τίποτα επειδή η Χαμάς γυρίζει στο σημείο μηδεν.
  Εξ άλλου πλέον είναι η ιδια η Ελλάδα πιο ευάλωτη σε απειλές από παντού και έχει ανοιχτά μετωπα στα οποια αποφασιστικό λόγο έχουν οι ΗΠΑ που στηριζουν το Ισραήλ.
  Δεν μπορούμε να ερχόμαστε σε συγκρουση με τους Αμερικανούς για θέματα που δεν μας αφορουν αμεσα όταν εχουμε δικά μας.

 20. ΑΤΑΚΤΟΣ avatar
  ΑΤΑΚΤΟΣ 19/01/2009 11:24:57

  Decay -αφου την ολλοι προπαγανδα ανελαβε ο στρατος (για πρωτη φορα) εχουμε να κανουμε με επαγγελματιες ..

 21. KaryID avatar
  KaryID 19/01/2009 11:26:19

  @22 το κατάλαβα και εγώ, απλά έδωσα μια διευκρίνιση.

 22. Decay avatar
  Decay 19/01/2009 11:34:50

  @ ψυχραιμια 23,

  Η θέση σου τώρα είναι σαφής και κατανοητή, αλλά επειδή το Ισραήλ είναι αυτό που γυρίζει την Χαμάς (και τον Παλαιστινιακό λαό) στο σημείο μηδεν, δεν κλείνω τα μάτια και προτιμώ την καταδίκη των πρακτικών γενοκτονίας απο την εξωτερίκευση φιλοισραηλινών θέσεων για λόγους συμφέροντος. (Αυτά τα αφήνω για τους επαγγελματίες διπλωμάτες...)

 23. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 19/01/2009 17:03:27

  @Decay: "διπλο-μάτες", -καλλίτερα

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.