#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
18/03/2012 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ζητούν μέτρα 14 δις την επόμενη διετία !!!Τελικά το βαρέλι δεν έχει πάτο και όσο δεν μπορούμε να στηρίξουμε μια σωστή εθνική πολιτική, οι δανειστές μας θα ζητούν συνεχώς όλο και περισσότερα.

Μόλις μέχρι την Παρασκευή το βράδυ ξέραμε ότι την περίοδο 2013-2014 θα χρειαζόταν να πάρουμε μέτρα ίσα με το 5.5% του ΑΕΠ ή 11,6 δις ευρώ.

Αυτή ήταν άλλωστε η συμφωνία με την τρόικα όταν υπογράφαμε το Μνημόνιο. Όλοι αναρωτιόμαστε που θα βρεθούν όλα αυτά τα λεφτά και ότι η χώρα μόνο από αυτά τα μέτρα θα είχε μια επιπλέον ύφεση της τάξης των 4-5 ποσοστιαίων μονάδων.

Απολύσεις στο δημόσιο τομέα, περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, νέοι φόροι στα ακίνητα, ΦΠΑ ήταν ορισμένες από τις προτάσεις αλλά και πάλι τα νούμερα δεν έβγαιναν με τίποτε.

Κι όμως, η έκθεση του ΔΝΤ που δόθηκε στη δημοσιότητα τα ξημερώματα του Σαββάτου μας επιφύλασσε μια ακόμη δυσάρεστη έκπληξη. Μας ζητούν μέτρα 14 δις την επόμενη διετία, δηλαδή το 7% του ΑΕΠ.

Όπως αναφέρει μάλιστα το ταμείο, το ποσό των 14 δισ. πρέπει να εξευρεθεί από μέτρα και αλλαγές στο φορολογικό σύστημα, ενώ αναφορικά με τις περικοπές στο Δημόσιο και τη μείωση μισθών σημειώνει ότι η μείωση του εργατικού κόστους κατά 9,5% βελτίωσε μεν την ανταγωνιστικότητα, αλλά παραμένει ένα «κενό» 15-20% που πρέπει να κλείσει. Επαναλαμβάνει ακόμη ότι χρειάζεται προσαρμογή της τάξης του 7% του ΑΕΠ και ότι χωρίς την εφαρμογή αυτού του μέτρου, δεν θα καταστεί εφικτή η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος στο 4,5% του ΑΕΠ το 2014.

Επομένως τι μας λέει; Ότι αν δεν βγουν από την τσέπη του Έλληνα πολίτη άλλα 14 δις το 2013-14 δε θα πετύχουμε τους στόχους που μας έχουν τεθεί. Δεν έχει καμιά λογική αυτή η πολιτική η οποία εμπεριέχει κι έναν ακόμη ωμό εκβιασμό. Αν δεν πάρετε μέτρα ξεχάστε τα δάνεια ενώ αξιοσημείωτη είναι η παρέμβαση και στους μισθούς όπου λέει ότι για να επιτευχθεί η ανταγωνιστικότητα απαιτείται περαιτέρω μείωση 15-20%. Μάλιστα, επαναφέρει και το θέμα του 13ου και 14ου μισθού λέγοντας ότι αν δε γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές που έχει δεσμευτεί η Ελλάδα τότε θα πρέπει να μπουν στο τραπέζι του Προκρούστη.

Το ΔΝΤ υποστηρίζει ότι η «βαθιά ύφεση» θα συνεχιστεί και το 2012, επισημαίνοντας ότι «θα υπάρξει μια σταθεροποίηση» το 2013 και «ήπια κυκλική ανάκαμψη» την περίοδο 2014-2017. Επίσης, σημειώνεται ότι οι μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και η υψηλή ανεργία θα προκαλέσουν σημαντικές πιέσεις στους μισθούς, καθώς και πτώση στις τιμές. Προβλέπει επιπλέον πρωτογενές πλεόνασμα το 2014 της τάξεως του 4,5% του ΑΕΠ, το οποίο αναμένεται να υποχωρήσει στο 4% έως το 2020.

Δηλαδή θα έχουμε πλεόνασμα αλλά δε θα έχουμε πολίτες να το απολαμβάνουν.

Στην έκθεσή του, το Ταμείο επισημαίνει επιπλέον τους πολιτικούς κινδύνους που συνδέονται με τη διεξαγωγή εκλογών στην Ελλάδα, οι οποίες, όπως αναφέρει, δημιουργούν μεγαλύτερη αβεβαιότητα για την εφαρμογή των δεσμεύσεων της χώρας. Ξεκάθαρη παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας και τα θέλω των πολιτών δηλαδή. Και προσπάθεια να τεθεί σε ομηρεία η νέα κυβέρνηση η οποία θα κληθεί να διαχειριστεί ένα ωμό εκβιασμό.

Κι ενώ το ΔΝΤ ζητά νέες απίστευτες θυσίες, πληθαίνουν οι φωνές ότι η Ελλάδα σύντομα θα χρειαστεί νέο δάνειο 50 δις που θα συνοδευτεί και με νέο κούρεμα. Ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Μελετών της Παγκόσμιας Οικονομίας Τόμας Στραουμπχάαρ υποστηρίζει ότι: «Η πολιτική της λιτότητας οξύνει την κρίση και οι προβλέψεις που θέλουν την Ελλάδα να έχει εξυγιάνει τα δημοσιονομικά της μέχρι το 2020 δεν έχουν καμία αξία» υποστηρίζει ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Μελετών της Παγκόσμιας Οικονομίας Τόμας Στραουμπχάαρ.

Οι διαπιστώσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για την Ελλάδα και τις δανειακές της ανάγκες θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη, εκτιμά ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Μελετών της Παγκόσμιας Οικονομίας, Τόμας Στραουμπχάαρ.

«Ήταν η προαναγγελία νέων πακέτων βοήθειας που θα έλθουν», λέει ο Γερμανός οικονομολόγος, προβαίνοντας στην εκτίμηση ότι τα δύσκολα για την Ελλάδα δεν έχουν παρέλθει ακόμη.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. johnny avatar
  johnny 18/03/2012 07:35:35

  Οταν ξερουν οτι απεναντι τους εχουν αβουλους πολιτικους και πιονια των αμερικανικων κολεγιων και πανεπιστημιων,που οτι τους βαλεις μπροστα τους το υπογραφουν,και λιγα ζητουν.

 2. tak avatar
  tak 18/03/2012 07:50:41

  Είδατε τι παθαίνει κανείς αν ξυπνάει πρωί; Πρέπει να πάρει θέση στο πρώτο σοκ! Γι αυτό, αφήστε τις μουρμούρες και στηρίξτε τον Αντώνη, μπας και τους πιάσει από το γιακά και τους στείλει στη Μέρκελ... Στηρίξτε τον Αντώνη, για να ξεκουμπιστούν από εδώ οι Τροϊκανοί και οι λοιποί συγγενείς!

  • abcd avatar
   abcd @ tak 18/03/2012 09:25:07

   Καταγγέλει ωμή παρέμβαση για το έλλειμμα του 2009.
   Ο πρώην γ.γ.της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας Μ. Κοντοπυράκης “καίει” τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
   "Το ίδιο βράδυ και πριν πάω τα στοιχεία, του μίλησα στο τηλέφωνο και του είπα: ‘’Κύριε υπουργέ, η στατιστική υπηρεσία ανακοινώνει αυτά τα αποτελέσματα που στείλαμε αφού η Eurostat βγάλει το δελτίο Τύπου, στις 21 Οκτωβρτίου του 2009’’. Μου είπε: ‘’Θα το ανακοινώσω εγώ, γιατί πρόκειται να το αλλάξω’’. Όταν το είπε αυτό, ήταν υπουργός μιας ώρας, δεν είχε δει τα στοιχεία ακόμα, δεν τα είχα πάει. Έμεινα άφωνος, διότι δεν είχα συναντήσει ποτέ τέτοια συμπεριφορά από κανέναν υπουργό. Αυτό ήταν ωμή παρέμβαση" υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, ο Μ.Κοντοπυράκης.   Μόνο σε αυτό έπρεπε να πιαστεί η Ν.Δ και ούτε να ψηφίσει, ούτε να συνεπικουρήσει σε τίποτα .
   Όταν γνωρίζεις πως όλα ήταν προσχεδιασμένα ψεύτικα και δέχεσαι αδιαμαρτύρητα να συναινέσεις στην απάτη εις βάρος τις χώρας σου και του λαού της πως πρέπει να σε αποκαλούν ;

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ abcd 18/03/2012 11:05:54

    Εύκολο να ανάψεις το φυτίλι (μέρος της αριστεράς και ο Καμμένος αυτό θέλουν). Και για μένα αυτό είναι το σωστό αφού έχω εχθρούς αντί για εταίρους. Το θέμα είναι να έχεις και το νερό να το σβήσεις πριν σκάσει το βαρέλι με το μπαρούτι. Και αυτό θέλει σχέδιο εφικτό. Δηλαδή συμμαχία με εξωτερικό παράγοντα που θα σε στηρίξει το πρώτο διάστημα μετά την πτώχευση και την έξοδο από την ευροζώνη. Αλλιώς θα μετράς νεκρούς στους δρόμους από την πείνα όπως στην κατοχή στις μεγάλες πόλεις...

   • ΕΥΑ avatar
    ΕΥΑ @ abcd 18/03/2012 12:49:34

    Όταν δέχτηκε να στηρίξει μια κυβέρνηση τύπου Παπαδήμου, το λιγότερο που θα έπρεπε να απαιτήσει ήταν η παραίτηση του Παπακωνσταντίνου...το λιγότερο..
    Εύχομαι, μετά τις εκλογές, να διορθώσει πολλά..

  • ano-kato avatar
   ano-kato @ tak 18/03/2012 16:21:26

   Ο Αντώνης δηλαδή είναι κατά αυτών των μέτρων;Η είσαι της άποψης ότι να παρθούν από τον Αντώνη θα πονέσουν λιγότερο;

 3. Ανδρέας avatar
  Ανδρέας 18/03/2012 08:07:20

  Προς τι η έκπληξη?

  Αντε ο Λοβέρδος δεν διάβαζε, αλλά αυτός είναι από ...άλο παραμύθι
  Εμείς όλοι, παρακαλώ να διαβάζουμε. Να διαζάσουμε τι υπογράφουμε, τι υπογράψαμε.
  Ξέρω, είναι 700 σελίδες το μνημόνιο2, και ποιός ξέρει πόσες η δανειακή2
  Δεν θα είναι όμως δικαιολογία μετά τις εκλογές το "Δε διάβασα"

  Καλημέρα σας

 4. airman avatar
  airman 18/03/2012 08:07:47

  Να ξεκουμπιστούν είναι λίγο δύσκολο. Αλλά τουλάχιστον να μας αφήσουν να κάνουμε κουμάντο στον τόπο μας και να διαχειριζόμαστε εμείς τον τρόπο που θα ανταποκρινόμαστε στις υπέρμετρε υποχρεώσεις που μας ανάγκασε να αναλάβουμε το καλόπαιδο με το κανό και ο συφερτός του.
  Σε τούτο τον τόπο υπάρχει η Μάνη και το Σούλι. Καλό είναι να το καταλάβουν και αυτός που μπορεί να τους το εξηγήσει με τον καλύτερο τρόπο είναι μόνο ένας.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ airman 18/03/2012 11:08:19

   Συμφωνώ σχεδόν σε όλα. Θα ξεκουμπιστούν σίγουρα και σύντομα. Αυτό ψάχνουν. Τον άνθρωπο που θα τους δώσει τη δικαιολογιά να μας αφήσουν χωρίς στήριξη και να χρεωκοπήσουμε ανεξέλεγκτα. Και μάλλον μετά τις εκλογές με την ακυβερνησία λόγω μη συμφωνίας κομμάτων για κυβέρνηση και την μη αυτοδυναμία της ΝΔ θα βρουν την αφορμή. Ετοιμαστείτε για δύσκολους μήνες...

 5. S.P. avatar
  S.P. 18/03/2012 08:20:52

  Το ΔΝΤ μας φταίει και όχι εκείνοι που υπόγραψαν; (και δεν το εφαρμόζουν).
  Τι να γίνει αφού δεν απελευθερώνονται επαγγέλματα, δεν απολύονται "κομματικοί στρατοί", δεν μειώνονται οι δαπάνες, δεν ΄μειώνεται δραστικά η χρηματοδότηση των κομμάτων (14πλάσια επιδότηση ανά ψήφο απ' ότι δίνουν οι Γερμανοί) αφού δεν φορολογούνται και δεν γίνεται κατάσχεση περιουσιών αυτών που έκλεψαν το δημόσιο χρήμα: αντ' αυτού θα τσαλαπατηθεί η φτωχολογιά και θα την πληρώσουμε οι μη έχοντες, πράγμα που δεν ζήτησε η τρόικα.
  Όλα για την σωτηρία του πολιτικού συστήματος (ψήφος δι' αντιπαροχής) μέχρι "τελευταίας ρανίδος του αίματος των εναρέτων και αδυνάτων"

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ S.P. 18/03/2012 11:13:59

   Δεν πας και κάπου αλλού να πεις το παραμυθάκι σου βρε λεβέντη; Και στις χώρες που το εφάρμοσαν (Ισπανία, Πορτογαλία) διόρθωσαν το θέμα; Μείωσαν την ανεργία; Έχουν ανάπτυξη; Τέλος το παραμυθάκι περί λάθους στην εφαρμογή των μέτρων. Τα μνημόνια ΜΟΝΟ καταστρέφουν χώρες και λαούς.

   Και επειδή το ευρώ για τις μικρές χώρες είναι ΜΟΝΟ το όργανο υποδούλωσής τους. Μόνο ένα εθνικό νόμισμα ανατρέπει τα δεδομένα προς το καλύτερο. Όσο και αν στην αρχή έχεις πρόβλημα με τις ανατιμήσεις στα εισαγόμενα είδη. Μειώνει την ανεργία, αυξάνει την ενεργό ζήτηση, αυξάνει τις εξαγωγές στα αγροτικά προϊόντα, αυξάνει τον τουρισμό. Έχει λοιπόν πολλά θετικά και λίγα αρνητικά. Δε συγκρίνεται λοιπόν ποιο νόμισμα είναι σωστό για την Ελλάδα...

   • S.P. avatar
    S.P. @ Γεώργιος Τ. 18/03/2012 11:30:40

    Σωστά!!!!!!!!!!

    • Heaven avatar
     Heaven @ S.P. 18/03/2012 13:49:18

     έξω από το χορό πολλές μαγκιές και λέγονται και γράφονται:
     άμεσος συγγενης μου ετών 40 πάσχει απο καρκίνο ωοθηκων τρίτου σταδίου. Αντιμετωπίζεται τους τελευταίους οκτώ μηνες με χημειοθεραπεία κάθε δεύτερη βδομάδα. Μεχρις στιγμής επιτυχώς. Καθε παρασκευή που έχουν οριστεί οι χημειοθεραπείες τρέμει το φιλοκάρδι μας μήπως και δεν έχει έρθει το φάρμακο!
     τι θα συμβει αν το κράτος δεν θα μπορει να εισάγει αυτά τα πανάκριβα φάρμακα; (φαντάζομαι να γνωρίζετε το κόστος των χημειοθεραπευτικών)
     θα μου πειτε, ε, δεν πειράζει αλλος ένας νικημενος από καρκίνο.

     • S.P. avatar
      S.P. @ Heaven 18/03/2012 14:15:08

      Έχετε δίκιο κύριε.
      Προσέξτε όμως το προηγούμενο σωστά που έγραψα με τα πολλά θαυμαστικά. και , θα καταλάβετε...

     • Γεώργιος Τ. avatar
      Γεώργιος Τ. @ Heaven 18/03/2012 15:24:07

      Heaven είμαστε σε πόλεμο και θα υπάρξουν πολλά θύματα μέχρι την τελική νίκη. Μακάρι να γίνει καλά ο άνθρωπός σου. Κι εγώ έχω συγγενείς με σοβαρά θέματα υγείας. Όμως πάνω από όλους η πατρίδα. Μόνο έτσι πρέπει να σκεφτόμαστε. Αν δεν είμαστε έτοιμοι να θυσιαστούμε για την Ελλάδα ας φύγουμε καλύτερα γιατί θα χρειαστούν θυσίες σοβαρές για να γίνουμε όπως πρέπει. Οι Τούρκοι έτοιμοι είναι άλλωστε. Ευτυχώς δε θα πολεμήσουμε εμείς...

 6. dracon avatar
  dracon 18/03/2012 08:33:18

  Το θέμα είναι ποιοι θέλουμε να ξεκουμπιστούν;
  Μόνο οι ξένοι επικυρίαρχοι ή και οι ντόποιοι συνεργάτες τους που βάζουν ,αναίσχυντα και ανερυθρίαστα,την υπογραφή τους σε νομοσχέδια και πολιτικές που επιχειρούν μια ,ανευ ιστορικού προηγουμένου,εθνοκάθαρση του ελληνικού λαού;
  ΥΓ Ως εθνοκάθαρση νοείται ,από τον ΟΗΕ,η απομάκρυνση εθνότητας από τη χώρα της ,με τη χρήση στρατιωτικής ή οικονομικής βίας Στη περίπτωση της Ελλάδας με την εφαρμογή και του 2ου μνημόνιου (μειώσεις μισθών-συντάξεων,υψηλή φορολογία,λήξη αναστολής πλειστηριασμών το 2013,καταβαράθρωση των δαπανών για την υγεία και τη παιδεία) είναι δεδομένη η μαζική μετανάστευση του ενεργού πληθυσμού και ο θάνατος όσων παραμείνουν στην ελλάδα λόγω κακουχιών (πείνα,έλλειψη στέγης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης) .

 7. voter avatar
  voter 18/03/2012 09:03:49

  Το κουρεμα θα συνεχίζεται όσο κατα την Βενιζελειο ρήση "υπάρχει λίπος "-οπου τώρα πια ως λίπος νοούνται, καποια σκόρπια εξασθενημένα λιποκύτταρα των μικρο-ομολογιούχων και των μικροκαταθετών ,μιάς και οι μεγάλες ποσότητες έφυγαν προ πολλού δι'αναρροφήσεως εις την αλλοδαπην .
  Ευτυχώς που η ελπίδα πεθαίνει τελευταία .Αρκει να αναζητηθεί .

 8. H pena tis orghs avatar
  H pena tis orghs 18/03/2012 10:00:05

  Όταν δίνεις αυξήσεις 25% στα δικά σου πράσινα παιδιά, όταν όλοι οι πρασινοφρουροί στην κρατική μηχανή έχουν βαρέσει λευκή απεργία και τίποτα δεν δουλεύει, όταν τον ιδιωτικό τομέα, το μοναδικό υγίες κομμάτι της οικονομίας, τον διάλυσες, ε τότε ναι, τα 14 δις νέα μέτρα είναι ένα ρεαλιστικό αποτέλεσμα. Μην σας πω ότι μάλλον είναι και λίγα...

  • S.P. avatar
   S.P. @ H pena tis orghs 18/03/2012 10:12:39

   Πολύ σωστά!!!

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ H pena tis orghs 18/03/2012 11:21:21

   Το πόσο υγιής είναι (και ήταν) ο ιδιωτικός τομέας στη χώρα μας μόνο με μια ματιά στη φοροδιαφυγή και την εισφοροδιαφυγή μπορούν όλοι να το διαπιστώσουν. Όλοι στέκονταν είτε από τις προμήθειες του δημοσίου (υπερτιμολογήσεις), είτε από τα προγράμματα ΝΘΕ του ΟΑΕΔ, είτε από την κλεψιά με τις αισχρές τιμές των προϊόντων που πουλούσαν. Μόνο όσοι έφαγαν από αυτό το αίσχος το υπερασπίζονται.

   Όσον αφορά το δημόσιο, δε το συζητάμε το χάλι που υπάρχει. Αλλά εκεί έμπαιναν μεγάλο ποσοστό με υποσχετική ψήφου. Άρα πάλι οι πολιτικοί είχαν στήσει το μαγαζάκι τους για να στέκονται πάνω και αντί να μας υπηρετούν να νιώθουν πως τους χρωστούν οι ψηφοφόροι. Η νοοτροπία των ΔΥ ήταν λανθασμένη από την ώρα που δεν υπήρξαν ποτέ σοβαροί έλεγχοι και ποινές για παραπτώματα ενώ προβλέπονται. Και για αυτό φταίει που είχαν πλάτες κομματικές.

   Άρα; Αν διαλυθεί το πολιτικό σύστημα και δουλέψει σωστά ο κρατικός μηχανισμός λύνονται τα προβλήματα και με τους ΔΥ και με τον ιδ. τομέα.

   Αυτή είναι η μόνη αλήθεια και σε όποιον δεν αρέσει ξυδάκι. Μόνο οι πωρωμένοι ή οι κομπλεξάκηδες τα βλέπουν διαφορετικά...

   • S.P. avatar
    S.P. @ Γεώργιος Τ. 18/03/2012 17:12:06

    Χρησιμοιείτε πολλά επίθετα. Και ύφος αφ' υψηλού.
    Δεν γνωρίζω μπορεί να σας νομιμοποιούν οι πολύπλευρες γνώσεις σας.

 9. Aggelos avatar
  Aggelos 18/03/2012 10:02:06

  οι ξενοι θα φυγουν οταν αποδειξουμε οτι δεν τους χρειαζομαστε και αναπτυσσομαστε μονοι μας..

  οχι με κραυγες ,οξω οι καπιταλιστες και η πλουτοκρατες..

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Aggelos 18/03/2012 11:23:40

   Τι να αποδείξεις στο στημένο παιχνίδι των μη εφικτών στόχων και των ωμών εκβιασμών; Απλά πρέπει να ετοιμαστείς για την ώρα που θα τους διώξεις ή θα φύγουν μόνοι τους. Γιατί τότε πρέπει να βρεις φαγητό για 4 εκατομμύρια κόσμο στην Αθήνα που δεν έχουν χωράφι να καλλιεργήσουν για να φάνε και δε θα έχουν ούτε χρήματα να αγοράσουν τα λίγα που θα μείνουν από την τεράστια ζήτηση και το σταμάτημα των εισαγωγών.

 10. sintonistis avatar
  sintonistis 18/03/2012 10:05:54

  λεει.......... "σημειώνει ότι η μείωση του εργατικού κόστους κατά 9,5% βελτίωσε μεν την ανταγωνιστικότητα, αλλά παραμένει ένα «κενό» 15-20% που πρέπει να κλείσει"........ ή εγω κατι δεν εχω καταλαβει ή αυτοι μας περνανε για πολυ μακακες!!! μονο 9,5% εχουν μειωθει οι μισθοι ? Μ Ο Ν Ο 9,5%?

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ sintonistis 18/03/2012 11:27:22

   Αν συνυπολογίσεις τη μέιωση σε προσωπικο τα τελευταία 2-3χρόνια λόγω συνταξιοδοτήσεων(10%) σε συνδυασμό με τη μείωση του ετήσιου μισθού (30%), η μισθολογική δαπάνη του δημοσίου έπρεπε να έχει μειωθεί 35-40%. Αυτό το ποσοστό είναι απίστευτο σε τόσο μικρό διάστημα. Και αντί να πάψουν να ασχολούνται με περαιτέρω μείωση θέλουν κι άλλα. Αυτό δείχνει πόσο ενδιαφέρονται για το καλό της χώρας μας. Αίμα θέλουν όπως και τα ντοράκια που συχνάζουν εδώ γύρω...

   • sintonistis avatar
    sintonistis @ Γεώργιος Τ. 18/03/2012 11:33:22

    ετσι ακριβως ειναι .... οι μειωσεις σε ιδιωτικο και δημοσιο τομεα ειναι 30%-40%......

    • sintonistis avatar
     sintonistis @ sintonistis 18/03/2012 13:04:28

     φιλε γιωργο δεν φταινε (μονο) τα ντορακια..... Αλλοι εχουν την μεγαλη ευθυνη

     • Γεώργιος Τ. avatar
      Γεώργιος Τ. @ sintonistis 18/03/2012 15:20:53

      Εγώ ξέρω πως τα ντοράκια που σιγοντάρονται από τα ΜΜΕ μαζί με το πασόκ επέβαλλαν το Α μνημόνιο ως τη μόνη λύση, μας κρέμασαν τη θηλιά στο λαιμό, μας αφαίμαξαν, μας εκβιάζουν καθημερινά και τώρα θέλουν αίμα. Και για να θυμόμαστε πως ξεκίνησαν αυτά τα σχετικά με το ΔΝΤ, η ντορίτα έβαζε τρικλοποδιές στον ΚΚ στις επαφές με Πούτιν ταυτόχρονα με τις φωτιές, με το χαμό στην Αθήνα, με την απόπειρα δολοφονίας του , με τις απειλητικές δηλώσεις αμερικάνου πρέσβη, με τις υποκλοπές, με το δήθεν σκάνδαλο Βατοπαιδίου, με την κόντρα του γαπ στο να πάρει μέτρα για να μην πάμε στο ΔΝΤ. Άρα είναι απόλυτα συνένοχη στο σχέδιο αποκαθήλωσης του ΚΚ (που τα έκανε μαντάρα σε πολλά θέματα αλλά δεν πρόδωσε το λαό και τη χώρα σε πιο σοβαρά) και στον ερχομό γαπ και ΔΝΤ. Και τώρα συνεχίζει να θέλει τα πιο σκληρά μέτρα. Άστα. Έχουμε μπλέξει με επικίνδυνα όντα. Ευτυχώς θα ασχολούνται με άλλα σε λίγο και θα μας αφήσουν ήσυχους να βρούμε την άκρη.

 11. tasos1 avatar
  tasos1 18/03/2012 13:58:03

  Όχι, δεν σου λέμε κάτι τέτοιο. Έχεις δίκιο και σου συμπαραστεκόμαστε, άλλωστε είσαι στην ομάδα και συ που αγωνιά καθημερινά... Κουράγιο και δύναμη...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.