20/05/2008 02:17
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ζητείται ποινική δίωξη Βγενόπουλου για τα ομόλογα

Να διωχθεί ποινικά για ηθική αυτουργία κατ’ εξακολούθηση στο κακούργημα της απιστίας περί την υπηρεσία ο πρόεδρος της Τράπεζας Marfin Ανδρέας Βγενόπουλος ζητά στο πόρισμά του για τα ομόλογα, ο αντεισαγγελέας Εφετών κ. Γρηγόρης Πεπόνης. Ο ίδιος επισημαίνει, ότι εναντίον των στελεχών της τράπεζας «θα πρέπει να ασκηθεί ποινική δίωξη και για την αξιόποινη πράξη της νομιμοποιήσεως εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα». Τα ευρήματα του αντεισαγγελέα αφορούν την έρευνα που έκανε για τα δομημένα ομόλογα του Ταμείου Ασφάλισης Ξενοδοχοϋπαλλήλων (ΤΑΞΥ). Ο κ. Πεπόνης σημειώνει ότι «το Ταμείο Ασφάλισης Ξενοδοχοϋπαλλήλων (ΤΑΞΥ), κατά το από 28/7/2005 έως και 6/9/2005 χρονικό διάστημα, προέβη σε αγορά πέντε τον αριθμόν ομολόγων, από τη Marfin Bank και υπέστη από αυτές συνολική ζημιά 14.500 ευρώ».

Η παρουσίαση έστω και ενός πορίσματος από τη δικαιοσύνη για το τεράστιο σκάνδαλο των ομολόγων είναι αναμφισβήτητα ένα θετικό γεγονός, ιδιαίτερα ύστερα από όσα έχουν συμβεί με τα πορίσματα του Ζορμπά. Προκαλεί όμως εύλογα ερωτήματα το γεγονός ότι άλλες και βαρύτερες περιπτώσεις ομολόγων (πχ ΤΕΑΔΥ, ΤΣΠΕΑΘ) πελαγοδρομούν ακόμα σε δικαστικούς διαδρόμους και γραφεία. Ελπίζουμε λοιπόν ότι αυτό το πόρισμα είναι μόνο η αρχή και ότι δεν έχει καμία απολύτως σχέση με όσα διαδραματίζονται με αφορμή τον ΟΤΕ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 20/05/2008 07:21:50

  αν ενοχλει ο όποιος Βγενόπουλος, ο κ. Γρηγόρης Πεπόνης και κατ' επέκταση ο διαδόχος του Κλαδά έχουν τα κλειδιά.

 2. monahikoslikos avatar
  monahikoslikos 20/05/2008 07:36:43

  Προσέχτε με αυτά που λέτε μην βρείτε το μπελά σας! έχει ασκηθεί δίωξη κύριε; υπάρχει δικαστική απόφαση; τότε γιατί τα λέτε αυτά;
  Τρεις ερωτήσεις από την αντίδραση του Χατζηνικολάου όταν ο Χατζησωκράτης του ΣΥΝ μίλησε για το πόρισμα.
  Κατάλαβες; Κατάλαβα να λες!
  Στα σκουπίδια τα εισαγγελικά πορίσματα για τα ληστρικά δομημένα ομόλογα με τις ευλογίες και της τέταρτης εξουσίας (τρομάρα της) των μεγαλοδημοσιογράφων.

 3. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 20/05/2008 08:39:01

  Δηλ. επειδή κάνει αγωγές ο Βγενόπουλος τον εκβιάζουν?

 4. bill avatar
  bill 20/05/2008 12:06:23

  Aφιερωμένο στον Βγενόπουλο:Θύμωσε ο αγάς και έκοψε τα
  αρχ..... του.

 5. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 20/05/2008 21:58:24

  Μπορεί να κρυβόμαστε όλοι πίσω από το δάκτυλό μας. Αφού όμως του έδωσε η Τράπεζα της Ελλάδος (Γκαργκάνας;;) άδεια για Τράπεζα, είναι προφανώς καθ' όλα εντάξει. Ετσι δεν είναι;

  Ο μακαρίτης ο Παρατηρητής στην Καθημερινή αρχές δεκαετίας 90 εγραφε για την χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας. Κι αυτός ήταν vox clamantis in deserto, Θεός σχωρέσ'τον.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.