#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
01/11/2010 10:01
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ζητείται ηγέτης…1945: Πρωθυπουργός της Ελλάδας, ο Γ. Παπανδρέου...

1955: Πρωθυπουργός της Ελλάδας, ο Κ. Καραμανλής...

1965: Πρωθυπουργός της Ελλάδας, ο Γ. Παπανδρέου...

1975: Πρωθυπουργός της Ελλάδας, ο Κ. Καραμανλής...

1985: Πρωθυπουργός της Ελλάδας, ο Α. Παπανδρέου...

1995: Πρωθυπουργός της Ελλάδας, ο Α. Παπανδρέου...

2005: Πρωθυπουργός της Ελλάδας, ο Κ. Καραμανλής...

2010:  Πρωθυπουργός της Ελλάδας, ο Γ. Παπανδρέου...

Ναι, παγκοσμίως δεν θα βρείτε άλλο προηγούμενο, ίσως ούτε καν σε βασιλικές δυναστείες. Τελικά ποιός μας φταίει; Κάνουμε πλάκα και υποτιμούμε τους Τούρκους, οι οποίοι όμως είχαν την λεβεντιά να αναδείξουν ηγέτη τους όχι τον γιό του Ντεμιρέλ, ούτε τον ανιψιό του Ετσεβίτ. Οι καθ' ημάς  ''πολιτικά υπανάπτυκτοι'' Τούρκοι, ''γέννησαν'' με το αλάθητο λαικό ένστικτο,κάποιον που ξεκίνησε από λούστρος, τον Ταίπ Ερντογάν.

Τον Νοέμβριο του 2009, οι πολίτες, με την εκλογή από τη βάση του Αντώνη Σαμαρά, έδειξαν για πρώτη ίσως φορά τη βούληση να απεγκλωβιστούν η κοινωνία και η πατρίδα απο το σαθρό πολιτικό σκηνικό των ''οικογενειών''. Για να φθάσουμε σήμερα, ο Παπανδρέου ο Γ' να απειλεί αυτούς τους πολίτες, αυτήν την κοινωνία, με τιμωρία αν τολμήσουν να μην ψηφίσουν, και αψηφίσουν, τους πράσινους εκλεκτούς: Εκλογές.

Να προδικάσουμε τι θα συμβεί αν αυτή η κυβέρνηση, με τα γνωστά έσωθεν και έξωθεν υποστηρίγματα, παραμείνει επί μακρόν στο τιμόνι της χώρας;  Να δούμε και πέραν της οικονομίας, όπου η ''πράσινη ανάπτυξη'', της ''πράσινης κυβέρνησης'', έγιναν μαύρος εφιάλτης για τον Έλληνα και την Ελληνίδα. Στα εθνικά μας ζητήματα. Γιατί οικονομία, σε βάθος χρόνου, ξαναχτίζεις. Πατρίδα δεν επιστρέφεται. Ρωτήστε κάποιον Ίμβριο, ή Κύπριο πρόσφυγα να σας το επιβεβαιώσει...

Στο Αιγαίο, η κυβέρνηση και οι γνωστοί εξωθεσμικοί της αστέρες, εμφανίζονται να διαπραγματεύονται με τους Τούρκους ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα που ουδείς προκάτοχος του ΓΑΠ δέχθηκε να συζητήσει. Στο κυπριακό, η Λευκωσία ΄΄αποφασίζει΄΄ (τι να αποφασίσει άχρηστοι του λεκανοπεδίου με 40.000 Αττίλες;) και η Αθήνα ΄΄συμπαρίσταται΄΄ (βλέπε σφυρίζει αδιάφορα...). Και εδώ, ο Αντώνης Σαμαράς, είχε το φιλότιμο να δηλώσει δημόσια πως νέο Ανάν δεν θα γίνει δεκτό. Το ποιός, πρώτος και καλύτερος, είχε γίνει ο πλασιέ του εθνοκτόνου εκείνου σχεδίου, Κύπριοι και Ελλαδίτες το θυμόμαστε ακόμα. Οι μνήμες μας αντέχουν, δεν κατάντησαν λευχαιμικές...

Το όνομα Μακεδονία, και μαζί 30 αιώνες ιστορία, το διαπραγματεύονται στα ζάρια. Όσο για τα διεθνή ερείσματα της χώρας, άστα...Επίκυψη στους ανατολικά του Αιγαίου, πρόσδεση στους δυτικά του Ατλαντικού.

Από την Ζυρίχη και το Λονδίνο του '59, έως την εναρμόνιση του ΓΑΠ με τους παγκόσμιους εντολοδότες σήμερα, δεν άλλαξαν πολλά. Εδώ είναι και το μεγάλο στοίχημα για τον Αντώνη Σαμαρά. Γιατί ο κόσμος βαίνει προς το πολυπολικότερον. Οι Τούρκοι (βλέπε Νταβούτογλου) ήδη το κατάλαβαν. Σήμερα, όλοι επιτρέπεται να συνομιλούν (και ενίοτε να ΄΄παίζουν΄΄) με όλους...

Αναζητούνται λοιπόν νέες ισορροπίες στην ελληνική εξωτερική πολιτική. Ο Αντώνης Σαμαράς καλείται να εφαρμόσει στο Αιγαίο Θουκυδίδη: ΄΄Αυτοί στων οποίων τις απαιτήσεις θα υποχωρήσετε, σύντομα θα ξανάρθουν, ζητώντας περισσότερα...'' Ο Αντώνης Σαμαράς καλείται, ως αυριανός πρωθυπουργός, να εφαρμόσει στην Θράκη τον μέγα βωμολόχο Καραισκάκη: ΄΄Τον Τούρκο και κάτι άλλο, όσο τον χαιδεύεις σηκώνεται...΄΄ Ο Αντώνης Σαμαράς, καλείται να ξανασηκώσει μια γονατισμένη και ανυπόληπτη Ελλάδα που σέρνεται σήμερα ως ανθυποπροτεκτοράτο.

Δίχως εξάρσεις, μαξιμαλισμούς, βιασύνες και εθνικοκαπηλεία. Αλλά ήρεμα, νηφάλια, επαναχαράσσοντας τη ρότα της χώρας και καθιστώντας από τώρα σαφές, πως η Ελλάδα η δική του δεν θα είναι η Ελλάδα του ΓΑΠ, η Ελλάδα των δεδομένων ''οικογενειών'', η Ελλάδα-καρπαζοεισπράχτορας ακόμη και από κρατίδια μεγέθους Σκοπίων.

Όλοι θυμούμαστε τις περί ΄΄κόκκινων γραμμών΄΄ δηλώσεις του Σαμαρά. Αντώνη, είσαι σε καλό δρόμο. Το ραντεβού με την Ιστορία πλησιάζει. Και η Ιστορία συνηθίζει να καλύπτει τα κενά. Αντώνη, στην κρίσιμη ώρα, στο σημαντικότερο ραντεβού της ζωής σου, φρόντισε να είσαι εκεί. Όχι για πάρτη σου, ούτε για πάρτη μας. Για χάρη των παιδιών μας. Που πρέπει να μεγαλώσουν σε γη που θα λέγεται ελληνική...

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΡΚΑΛΕΤΣΗΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α.

(www.elkeda.gr)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΕΛΛΗΝ ΚΥΠΡΙΟΣ avatar
  ΕΛΛΗΝ ΚΥΠΡΙΟΣ 01/11/2010 10:27:10

  Δυνατό άρθρο. Πράγματι η Ιστορία καλύπτει τα κενά (βλέπε Βενιζέλος 1909). Το θέμα είναι ο Σαμαράς να είναι την ώρα που πρέπει στο σημείο του ραντεβού. Πάντως εμείς στην Κύπρο κρατάμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας την αντρίκια και καθαρή στάση του απέναντι στα Ανάν και Αμάν...

 2. ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ avatar
  ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ 01/11/2010 10:32:59

  ΕΡΩΤΗΣΗ. ΠΟΙΟΣ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ? ΜΟΝΟΙ ΤΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ή ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΙ? ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΗΓΕΤΗΣ?....... Ο ΧΡΟΝΟΣ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ.... ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΗΓΕΤΗΣ..... ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ...

  • Έρεβος avatar
   Έρεβος @ ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ 01/11/2010 10:53:15

   Φταίνε ΚΑΙ οι έλληνες της διασποράς οι οποίοι μέχρι σήμερα όποτε τους επισκεπτόταν κανένας από τους παραπάνω πολιτικούς τρέχαν να τον προϋπαντίσουν στα αεροδρόμια της Νέας Υόρκης, της Μελβούρνης, της Φραγκφούρτης και πάει λέγοντας.

   Και καλά οι έλληνες της ψωροκώσταινας περιμένουν κανένα ρουσφετάκι κανενα θεληματάκι, εσείς που φάγατε την ξενητιά με το κουτάλι τι στο καλό τους αβαντάρατε ακόμα και με την ψήφο σας τόσες δεκαετίες;

   • oxoxo avatar
    oxoxo @ Έρεβος 01/11/2010 11:17:55

    Οι Έλληνες της Διασποράς! Ωραίο ανέκδοτο. Στο σύνολό τους βλέπουν την Ελλάδα ως χώρα θερινών διακοπών. Η πολιτική και τα κακώς συμπαρομαρτούμενα τους θλίβουν αλλά καθώς είναι μακρυά απ' την καθημερινότητά τους δεν τους ενδιαφέρει. Λυπούνται αλλά.... Όσοι ασχολούνται με τα ελλαδικά πολιτικά πράγματα χωρίζονται σε δυο κατηγορίες: τους ρομαντικούς (είδος προς εξαφάνιση) και τους επιτήδειους. Η δεύτερη κατηγορία είναι και η πιο επικίνδυνη. Αναπαράγει ό,τι χειρότερο ελλαδικό με μια επίφαση "πατριωτισμού" και "μαγκιάς", σχολείται με τα ελληνικά κοινά για να καλύψει την κοινωνική ανεπάρκειά της στη χώρα όπου ζει και πουλάει διαμεσολάβηση στην ελλαδική πολιτική ελίτ. Ασφαλώς ενδιαφέρεται για τις καρέκλες στις ελληνικές θεσμικές εκφράσεις στο εξωτερικό και τις συνολικότερες μπίζνες.

    • neotera avatar
     neotera @ oxoxo 01/11/2010 11:37:37

     Αν θέλεις να καταδείξεις το "έλληνας" ως ανέκδοτο, τότε παλι γενικεύοντας το "έλληνας της διασποράς" είναι δυό φορές ανέκδοτο ! Αλλά τότε δεν έχει κανένα νόημα να συνδιαλέγεσαι πολιτικά με τέτοια "νούμερα".

    • Δώρα Γκανούλη avatar
     Δώρα Γκανούλη @ oxoxo 01/11/2010 12:12:43

     Αγαπητέ oxoxo
     Ανήκοντας στο ¨ανέκδοτο¨ σας, δεν μπορώ παρά να σας συγχαρώ για την τεκμηριωμένη άποψη που έχετε για τη θέση μας απέναντι στην πατρίδα και στα εκεί τεκταινόμενα.
     1. Θα ήταν ευχής έργο να βλέπαμε στο σύνολό μας την Ελλάδα ως χώρα θερινών διακοπών. Φαντάζεστε τα έσοδα από 10.000.000 Έλληνες τουρίστες πέραν των αλλοδαπών που επισκέπτονται την Ελλάδα?
     2. Θλιβόμαστε για τα κακώς κείμενα αλλά η καθημερινότητα δεν μας ενδιαφέρει...
     Φυσικά οι τύχες των οικογενειών μας μας είναι σαφώς αδιάφορες, άντε να τους στείλουμε και καμμιά επιταγούλα να ¨πορέψουν¨....
     3. Οι ρομαντικοί Έλληνες είναι είδος προς εξαφάνιση.... Δεν αξίζει σχολιασμού!!
     4. Οι ασχολούμενοι με τα Ελληνικά κοινά είναι οι επιτήδειοι...
     Όσοι από εμάς ενδιαφερόμαστε για τη συσπείρωση των ομοεθνών μας στη χώρα που ζούμε διακατεχόμαστε από κοινωνική ανεπάρκεια και βέβαια στόχος μας είναι κάποια καρεκλίτσα και φυσικά οι μπίζνες.
     Σας επανέλαβα, μήπως και καταλάβετε σε δεύτερη ανάγνωση πόσο μικρόψυχα αντιμετωπίζετε εκατομμύρια Ελλήνων που ζούν μακριά από την Πατρίδα.
     Χωρίς επίφαση πατριωτισμού και χωρίς μαγκιές σας διαβεβαιώνω ότι είμαστε κι εμείς ΕΛΛΗΝΕΣ και η μεγαλύτερη συνεισφορά μας στην πατρίδα είναι η ανάδειξη της ελληνικής ταυτότητας στις χώρες που ζούμε απλά με την προσωπική, την επαγγελματική και την κοινωνική μας υπόσταση, αναιρώντας πολλές φορές την επιρροή των αμφιλεγόμενων μηνυμάτων που εκπέμπονται από τον ελλαδικό χώρο....
     Δεν θα ήθελα να σας κουράσω άλλο!!

 3. ANNITA avatar
  ANNITA 01/11/2010 10:50:32

  Επειδή από την θεωρία πρέπει να περάσουμε στην πράξη,Επειδή όλοι οι έλληνες δηλώνουμε ότι αγαπάμε την πατρίδα μας και την θέλουμε γνήσια ελληνική καθ΄' όλα. Επειδή με το τωρινό πολιτικό καθεστώς διαμελίζεται και θα χαθεί. Συμφωνώ απόλυτα με την απόψεις του ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΡΚΑΛΕΤΣΗ. Πρέπει να δώσουμε έμπρακτα ένα μάθημα στην πολιτική της οικογενειοκρατίας.Δεν είναι ντροπή που ένας λούστρος έγινε πρωθυπουργός και φέρνει επιτυχίες στην πατρίδα του. Ούτε είναι ντροπή που ο Σαμαράς είναι πολύ απλός ανθρωπος και πολιτικός και κάποτε δημιούργησε μια παράταξη που λεγόταν Πολιτική Ανοιξη και σήμερα παλεύει για ένα όραμα. Να αναδείξει η Ελλάδα την αληθινή της δύναμη και να μη χαθούν ηθη και παραδόσεις αιώνων, όπως επίσης προσπαθεί να μας εμφυσήσει το μήνυμα ότι πρέπει να μάθουμε να λέμε ΟΧΙ στους καταπατητές των Δικαιωμάτων που αποκτήσαμε με πολλούς αγώνες.

 4. ΑΝΤΙ GLOBAL avatar
  ΑΝΤΙ GLOBAL 01/11/2010 10:53:57

  O Σαμαράς δεν χρειάζεται να κάνει πολλά. Είναι τόσο τραγικός ο ΓΑΠ που το ματς θα είναι ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΟΞΑ ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ. Ξεκάθαρη γλώσσα - ξεκάθαρες θέσεις: ΝΑΙ στην διατήρηση της εθνικής ταυτότητας, ΟΧΙ στην απεθνοποίηση. ΝΑΙ στην δημοκρατία, ΟΧΙ στην medioκρατία. ΝΑΙ στην ελεγχόμενη και νόμιμη μετανάστευση - ΟΧΙ στην έξωθεν σχεδιασθείσα εισβολή εκατομμυρίων. ΝΑΙ στην ευρωπαική Ελλάδα, ΟΧΙ στην μπανανία των ''Υiorgho & friends''. Και κάτι ακόμα: Την ιστορία μας θα την γράφουμε εμείς, όχι ο Σόρος και οι εδώ φιλιππινέζες του!

 5. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 01/11/2010 10:55:55

  θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία

  Πόσοι από εμάς θέλουμε να είμαστε ελεύθεροι;
  Πόσοι είμαστε τολμηροί και ενάρετοι; (εγώ λαμόγια βλέπω...)
  Πόσοι άντεξαν ανάμεσα στους κουκουλοφόρους; και με τι κόστος;

  Δύσκολα πράγματα, Αντώνη, δύσκολα, και δύσκολη η realpolitik με την αρετή και την τόλμη.

 6. Σοσιαληστής avatar
  Σοσιαληστής 01/11/2010 10:57:10

  Βιώνουμε την τελευταία πράξη της κληρονομικής δημοκρατίας.

  Το θέμα είναι να τον αλλάξουμε πριν μας ξεπατώσει ο φόρεστ γαπ, τώρα βέβαια έβαλε την υπογραφή με το Μνημονιο και αν είμαστε ρεαλιστές δεν αλλάζουν εύκολα αυτά τα πράγματα.

 7. fitsulas avatar
  fitsulas 01/11/2010 12:13:33

  Και όταν ο Μεντερές πήγε να επιβάλλει τη δική του δυναστεία του περάσανε το παλαμάρι κολλάρο. Οι Τούρκοι δεν παίζονται.
  Όλα τα μογγολικά φύλα που εισέβαλλαν στην Ευρώπη από τη Ρωσία, διαλύθηκαν και αποσύρθηκαν μόλις έχασαν τον ηγεμώνα-πατερούλη.
  Σε εμάς τους γκαντέμηδες έτυχε το μόνο μογγολικό φύλο που είχε συνείδηση πολιτικής οργάνωσης και ιστορικής συνέχειας.

 8. ANNITA avatar
  ANNITA 01/11/2010 12:14:47

  οι υπογραφές αυτού του ε'ίδους είναι για να μπζίνουν και να βγαίνουν.Αν είχαμε εκπαιδευτεί σαν λαός να σκεπτόμαστε θα βλέπαμε ότι όταν στην καθημερινοτητα μας όταν αντιμετωπίζουμε προβλήματα αδιέξοδα δεν παλεύουμε να βρούμε τηνπιο ανώδυνη λύση;Επομένως και εδώ όσες υπογραφες και να μπούν όπως και στο αστικό και ποινικό δίκαιο υπάρχουν παραθυράκια που απαλύνουν τον πόνο όσων αδικούνται και βαρύνουν τη φυλακή για τον ένοχο, το ίδιο θα γίνει και εδώ.
  Αρκεί εμείς να είμαστε σε ετοιμότητα να πούμε ΟΧΙ σε μια εφιαλτική ελλάδα που θέλουν να μας δώσουν

 9. ΑΝΤΙ GLOBAL avatar
  ΑΝΤΙ GLOBAL 01/11/2010 12:20:05

  Σοσιαληστη κανείς δεν είπε πως αλλάζουν εύκολα τα πράγματα. Δεν είναι θαυματοποιός ο Σαμαράς. Μπορεί όμως να βάλει τις βάσεις, μεσοπρόθεσμα, για απεξάρτηση από μνημόνια, και για πολιτική καθαρά εθνική. Ο ΓΑΠ έστειλε το μήνυμα (σε ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Τουρκία, τρόικα, τραπεζικούς κολοσσούς) πως ''ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΕΔΟΜΕΝΟΙ''. Για αυτό πέφτουν βροχή οι σφαλιάρες, ακόμη κι απ' τον μικρό της γειτονιάς (Γκρουέφσκι). Γιατί κανένας δεν σέβεται έναν ΚΑΙ ψόφιο ΚΑΙ δεδομένο! Να η ευκαιρία για τον Σαμαρά: Επανατοποθέτηση! Η Ελλάδα δεν είναι δεδομένη για κανέναν! Σε βάθος χρόνου (και με τις κατάλληλες κινήσες οικονομία) έτσι εμπνέεις έναν υποτυπώδη σεβασμό! Ακόμη και οι Αμερικάνοι, έχει αποδειχθεί πως έτσι σε υπολογίζουν. Ενώ τώρα, με τον ΓΑΠ, μόνο που δεν μας έχουν ανακυρήξει και τυπικά την 53η Πολιτεία των States...

 10. Dimitris D avatar
  Dimitris D 01/11/2010 12:31:53

  Έχω την εντύπωση ότι παλιότερα έλεγαν πως για όλα φταίει ο βασιλιάς και οι άγγλοι.

 11. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 01/11/2010 12:52:36

  Συμφωνώ με ANTI GLOBAL. Θέλει δουλειά σε βάθος χρόνου. Κι όσο δυναμώνεις σαν Ελλάδα, τόσο να γίνεσαι πιό ανεξάρτητος (όσο γίνεται βέβαια...). Χειρότερα από τώρα πάντως δεν γίνεται. Απλά ο Γιώργος πρέπει να κλείσει κάποιες ενοχλητικές ''εκκρεμότητες'' στο Αιγαίο και τα Σκόπια, με το αζημίωτο πάντα, αφού τα αφεντικά τον προορίζουν για επόμενο ΓΓ του ΟΗΕ. Αντώνη, ετοιμάσου, έχεις πολλή δουλιά...

 12. ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ avatar
  ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ 01/11/2010 13:15:04

  ΑΓΑΠΗΤΗ ΔΩΡΑ, ΣΕ ΣΥΓΧΑΙΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ ΔΙΟΤΙ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ! ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ ΠΩΣ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΣΘΕ ΟΤΑΝ ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ? ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΣΕΣ ΕΛΛΑΔΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ? ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΥΘΕΝΑ! Η ΧΩΡΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ! ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ!

 13. kostasxan avatar
  kostasxan 01/11/2010 13:38:03

  Λυπάμαι πολύ...
  Λυπάμαι πάρα πολύ που ένα τόσο καλό κείμενο δεν συμπεριλαμβάνει την Θράκη (παρά μόνο σε μία φράση του Καραϊσκάκη)...
  Λυπάμαι πολύ που διαπιστώνω πως οι κομματικές προτεραιότητες αγγίζουν Ελληνικές περιοχές με κομματικά κριτήρια εκλογικών νικών...

 14. ΠΑΝΙΚΟΣ avatar
  ΠΑΝΙΚΟΣ 01/11/2010 13:53:37

  Παιδιά προς τι η αντιπαράθεση Ελλαδιτών-ομογενών; Όλοι Έλληνες είμαστε! Επί της ουσίας: Αν εννόησα ορθώς, το άρθρο καλεί τον Σαμαρά να κυβερνήσει αύριο ΕΛΛΗΝΙΚΑ, όχι μικρο-αθηναικά. Και να θυμάται τούτο ο πρόεδρος: Το νησί μας -καλώς ή κακώς- στιγμάτισε όλους σχεδόν τους πολιτικούς (και βεβαίως και τους δικτάτορες). Θυμίζω: Καραμανλής ο Α' Ζυρίχη-Λονδίνο, Αβέρωφ το ίδιο, Παπαδόπουλος εγκληματική απόσυρση μεραρχίας, Ιωαννίδης προδοσία '74, ξανά Καραμανλής Α' απάθεια στον Αττίλα 2, Ανδρέας όλο λόγια κι απο πράξεις Ο, Γιωργάκης ο καλύτερος πλασιέ του Ανάν. Να προσέξει ο Σαμαράς μην την πατήσει κι αυτός, και βεβαίως τα μάτια του 14 Κύπρο-Αιγαίο-Θράκη για να συμφωνλησω και με Κώσταxan.

 15. ataktos avatar
  ataktos 01/11/2010 15:00:19

  που είναι ηηηηηηηηηηηηηηη Ντορα χιχχι

 16. Θεωρείο avatar
  Θεωρείο 01/11/2010 15:02:44

  Στο στρατό κυκλοφορεί ένα ρητό που λέει:
  "Ο καλύτερος στρατός είναι αυτός που έχει Έλληνες στρατιώτες και Τούρκους αξιωματικούς"
  Αν οι σημερινοί Έλληνες ήταν Έλληνες (κατά την ιστορική έννοια), θα πρότεινα να βάλουμε κάποιον Τούρκο για πρωθυπουργό.
  Πριν με προπηλακίσετε, βγάλτε την "υπερεθνικοφροσύνη" της πλάκας και του "καναπέ" από πάνω σας και σκεφτείτε...

 17. Socrates gives the conium avatar
  Socrates gives the conium 01/11/2010 16:49:33

  Τι θα γίνει με το Ολυμπία; Δεν βρίσκει θέμετα και τα παίρνει απο εσας; και γιατί - για πολλοστή φορά δεν βάζει το λινκ;

  http://olympia.gr/2010/11/01/%c2%ab%cf%84%ce%bf%ce%bd-%cf%84%ce%bf%cf%8d%cf%81%ce%ba%ce%bf-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%ba%ce%ac%cf%84%ce%b9-%ce%ac%ce%bb%ce%bb%ce%bf-%cf%8c%cf%83%ce%bf-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%cf%87%ce%b1%ce%b9%ce%b4%ce%b5/

 18. Socrates gives the conium avatar
  Socrates gives the conium 01/11/2010 16:54:49

  Κι αυτό το http://news-gr.com/ τι ειναι: Αυτο οχι μονο κλέβει συστηματικά, αλλά βάζει και το λογότυπό του στις φωτογραφίες του antinews.

 19. vassilis avatar
  vassilis 01/11/2010 17:54:47

  Ηγετης ο Σαμαρας!Ακουγεται σα την δυνατη Ελλαδα του Σημιτη.Αν πραγματι ηταν ηγετης ο Σαμαρας θα ειχε καθαρισει με το βατοπεδι και ζημενς και θα επαιρνε 60%τουλαχιστον.Αντ'αυτου προσπαθει να παρει την ευνοια, αυτων που ελεγχουν την κοινη γνωμη ,αδιαφορωντας για την υποστηριξη που ειχε απο τον κοσμο. Ο ηγετης ακολουθειται απο το λαο και οχι απο τους κομπαζοντες και φωνασκουντες οπαδους, που θελουν να βολεψουν τα παιδιατους. Οσο για τους ξενητεμενους Ελληνες καμια ευθυνη φερνουν για τους κυβερνωντες στη χωρα,μιας και αυτους η χωρα τους πουλησε πολυ νωρις.Βλεπετε το αχρηστο και ανθελληνικο πολλαπλασιαζεται και θεριευει ενω το γνησιο και Ελληνικο ειναι παντα λιγο και ξεχωριστο.

 20. night star avatar
  night star 02/11/2010 09:01:14

  2013 πρωθυπουργος της Ελλαδος Κωστας Καραμανλης

 21. LEWNIDAS avatar
  LEWNIDAS 02/11/2010 09:42:17

  θα συμφωνησω οτι το ραντεβου με την ιστορια πλησιαζει.
  Ο πως πολυ σωστα αναλυει ενα περιοδικο του αμυντικου τυπου η τρεμουρα του ερντογαν να κανει συμφωνια με ευνοϊκους ορους στο αιγαιο (και επαχθης για εμας) δεν ειναι τυχαια. (οπως τυχαιες δεν ειναι και οι δηλωσεις του οτι δεν μπορει να ελεγξει τους κακους στρατιωτικους που κανουν της παραβιασεις).

  το κεμαλιστικο κατεστημενο βλεπει το παραθυρο ευκαιριας να κλεινει. το παραθυρο οριοθετειται απο τον χρονο που χρειαζεται η νεο-οθωμανικη κυβερνηση για να αλλαξει τις ισσοροπιες στο δικαστικο σωμα και στο στρατο και απο την εποχη που ειναι βελτιστη για επιχειρησεις στον εβρο (αντιθετα με το τι πιστευει η κοινη γνωμη μια αεραποβαση σε μεγαλο νησι δεν ειναι μεσα στις δυνατοτητες του τουρκικου στρατου, ) η καλητερη εποχη ειναι απο τον απριλη μεχρι τα πρωτοβροχια-μετα ο εβρος γινεται βουρκος και ειναι απιθανο να κινηθουν αρματα (οπως διαπιστωσαν οι τουρκοι το βραδυ των ιμιων).

  οποτε ειναι πολυ πιθανο η επομενη κυβερνηση την περιοδο του πασχα ή του 15 αυγουστου να αντιμετωπισει το σοβαροτερο επεισοδιο απο την κυπρο και μετα.

  η προχθεσινη βομβιστικη επιθεση ηταν το πρωτο επεισοδιο (θα αποδειχθει οτι την εβαλαν φανατικοι μουλσουμανοι) στο σηριαλ ξεκαθαρισης που θα παιχθει στην γειτονα.

  ναι δυστηχως το μεγαλητερο προβλημα δεν θα ειναι το ΔΝΤ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.