01/06/2008 10:22
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ζημενς, με «άρωμα» Μητσοτάκη.

Μια σοβαρότατη αποκάλυψη κάνει σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος. Φέρνει στη δημοσιότητα έγγραφο, με το οποίο η Ζημενς το 1993 ζητούσε από τον τότε πρωθυπουργό, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, να μεσολαβήσει για να πάρει τη μεγάλη δουλειά του ενός εκατομμυρίου παροχών στον ΟΤΕ. Εύλογα γεννώνται τα ερωτήματα: Γιατί απευθυνόταν προσωπικά στον πρωθυπουργό για κάτι τέτοιο; Από πού κι’ ως που μια εταιρεία έχει το «θράσος» να απευθύνεται με τέτοια ευκολία στον πρωθυπουργό μιας χώρας; Δεδομένης της έντονης φημολογίας ακόμα και για «χορηγία» της Ζημενς σε γάμους παιδιών πολιτικών οικογενειών, καθώς και σειράς άλλων πληροφοριών περί σχέσεων της εταιρείας με πολιτικά πρόσωπα, ο κ. Μητσοτάκης καλό θα ήταν να δώσει τώρα διευκρινίσεις γύρω από το θέμα. Σύμφωνα με την εφημερίδα η επιστολή της Ζημενς προς τον πρώην πρωθυπουργό, κ. Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, εστάλη στις 30 Αυγούστου 1993. Σε μια περίοδο δηλαδή κατά την οποία εκκρεμούσε η ιδιαιτέρως μεγάλη συμφωνία για να προμηθευτεί ο ΟΤΕ πάνω από ένα εκατομμύριο ψηφιακές παροχές και λίγο πριν από την πολιτική κρίση που οδήγησε στην πτώση της κυβέρνησης, και ενώ η Αθήνα εσείετο από τις διαδηλώσεις λόγω των κυβερνητικών σχεδίων για τον ΟΤΕ. Η επιστολή που φέρει την ένδειξη «Επείγον» εστάλη από τον πρώην διευθυντή οικονομικών της Siemens Hellas κ. Π. Κρέπαπα και το έτερο στέλεχος της εταιρίας κ. Η. Γεωργίου. Ο τελευταίος βρέθηκε πρόσφατα στην επικαιρότητα με αφορμή τις καταγγελίες της συνδικαλίστριας της ΔΑΚΕ κ. Α. Μάρκου. Ο ίδιος έχει κληθεί να καταθέσει στον εισαγγελέα. Κατά πληροφορίες ο κ. Π. Κρέπαπας δεν έχει κληθεί.

Τι γράφει η επιστολή


Η επιστολή με τίτλο «Κατακύρωση διεθνούς διαγωνισμού ΟΤΕ 1.100.000 ψηφιακών παροχών (Διαγωνισμός ΟΤΕ υπ’ αριθμόν 7753/92)», αναφέρει τα εξής: «Αξιότιμε κ. πρωθυπουργέ. Για το προαναφερόμενο μείζον θέμα που μας απασχολεί ιδιαίτερα ως εγχώρια βιομηχανία τηλεπικοινωνιών και μετά την απογοητευτική συζήτηση που είχαμε με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας, κ. Στ. Μάνο, θεωρούμε πλέον απαραίτητη την προσωπική σας παρέμβαση. Συνημμένα σας αποστέλλουμε τη σχετική απαντητική επιστολή μας από 27-8-1993 προς τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και σας παρακαλούμε για άλλη μια φορά να επιληφθείτε προσωπικώς. Με εξαιρετική τιμή Ζήμενς Τηλεβιομηχανική Α.Ε.». Στο διαγωνισμό για το 1.100.000 παροχές έπαιρναν μέρος οι εταιρίες Siemens και Intracom, το κονσόρτσιουμ Alcatel Network Systems Greece (είχε γραφεί στον Τύπο ότι υποστηριζόταν από δύο γνωστούς Έλληνες μεγαλοεπιχειρηματίες), η Northern Telecom Europe και η αμερικανική ΑΤ&Τ. Στην πρώτη φάση οι τιμές που προσέφεραν η Siemens και η Ιntracom (40.000 δρχ. ανά ψηφιακή παροχή) ήταν θεαματικά μεγαλύτερες από τις προσφορές των άλλων εταιριών. Κατά 20.000-23.000 δρχ. ανά ψηφιακή παροχή. Ως γνωστόν, το θέμα αυτό προκάλεσε την παρέμβαση της ΕΟΚ και η κυβέρνηση Μητσοτάκη αναγκάστηκε να ζητήσει από την Ιntracom και τη Siemens να κάνουν έκπτωση. Αυτές μείωσαν τις τιμές στις 30.000 ανά παροχή, αλλά και πάλι υπήρχε σημαντική διαφορά. Τότε η κυβέρνηση ζήτησε νέα μείωση, αλλά δεν υπήρξε ανταπόκριση. Ο διαγωνισμός, κανονικά, έπρεπε να κατακυρωθεί στο μειοδότη. Κι όμως, αναβλήθηκε, από τις 15-7-1993 που είχε προγραμματιστεί, για τις 15-9-1993 και στη συνέχεια για τις 15-10-1993. Μεσολάβησαν όμως, η πτώση της κυβέρνησης και οι πρόωρες εκλογές της 10ης Οκτωβρίου 1993. Λίγους μήνες μετά την ανάδειξη του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση στις 23-3-1994 το Δ.Σ. του ΟΤΕ, διευθύνων σύμβουλος του οποίου ήταν ο κ. Πέτρος Λάμπρου, αποφάσισε υπέρ της ανάθεσης της προμήθειας σε Siemens-Intracom. Η υπόθεση αυτή ταλάνισε τη Δικαιοσύνη και την πολιτική ζωή του τόπου. Ακολούθησαν δίωξη από τον εισαγγελέα κ. Γ. Ζορμπά (σήμερα επικεφαλής της Αρχής κατά του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος) και άλλες δικαστικές περιπέτειες, ενώ επανειλημμένες ήταν οι καταγγελίες της αντιπολίτευσης. 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 01/06/2008 11:50:46

  Σαφώς και υπάρχει κενό. Βγαίνει ότι ο Μάνος στύλωσε τα πόδια και ότι ο Μητσοτάκης δεν πρόλαβε να παρέμβει. Να είχε προλάβει το κουβεντιάζαμε. Επίσης οι μετέπειτα μίζες φαγώθηκαν από τη συμπολίτευση και η αντιπολίτευση δεν έλαβε μια αλλιώς δε θα φώναζε.

 2. Le canard avatar
  Le canard 01/06/2008 12:48:31

  Προς Ανώνυμο1: Ο Χριστοφοράκος κάνει δυναμική είσοδο στη Ζημενς Ελλας (πολλοί λέγουν ότι τον "φύτεψαν" εκεί ισχυρά κέντρα από τη Γερμανία) το 1998. Μέχρι τότε ήταν σε μια θυγατρική της Ζημενς. Αρχίζει το ξεκαθάρισμα της "φουρνιάς" του '90 (δεκαετίας 1990). Παίρνει στα χέρια του τα πάντα (τηλεπικοινωνίες, μεγάλα έργα σε ΟΣΕ, ενέργεια, νοσκομεία κ.λ.π.) και κατ'επέκταση, ως φαίνεται και από τις καταθέσεις στελεχών της Ζημενς Γερμανίας, παίρνει και τα "μαύρα ταμεία". Παράλληλα, τοποθετεί στις θέσεις-κλειδιά την ονομαζόμενη "παρέα του Μονάχου". Βγήκε αυτό επειδή οι περισσότεροι ήταν συμφοιτητές στο πανεπιστήμιο του Μονάχου. Μεταξύ αυτών και ο Μαυρίδης που του δίνει τον τομέα τηλεπικοινωνιών. Ο τελευταίος επίσης διαχειρίζεται "ταμεία" για τις τηλεπικοινωνίες και κτίζει τις δικές του σχέσεις με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ -τότε- και ηγεσία Ζημενς στη Γερμανία. Ο Χριστοφοράκος λοιπόν, παραλαμβάνει ένα "σύστημα" το οποίο είχε δημιουργήσει η Ζημες και η Ιντρακομ (Κόκκαλης) από τη δεκαετία του '80 κιόλας. Και συνεχίζει να το διαχειρίζεται ο ίδιος. Οι σχέσεις του με το Μητσοτακέϊκο θεωρούνται κάτι περισσότερο από στενές. Προφανώς, έχει δεσμούς, όχι μόνο με τη συγκεκριμένη οικογένεια, αλλά συνολικά με το "σύστημα διαπλοκής" που είχε κτίσει η Ζημενς επί σειρά ετών. Κατόπιν όμως, κάποιοι άνθρωποί του αρχίζουν να ανεξαρτοποιούνται (;) και έτσι αρχίζει να τους τρώει κι'αυτούς. Απομακρύνει, μεταξύ των άλλων, τον Μαυρίδη (ίσως για να τον σώσει;). Ερχεται μετά το σκάνδαλο στη Γερμανία και "δένει" η μαρμελάδα. Ο Χριστοφοράκος λοιπόν, πήρε την σκυτάλη και φρόντισε να ενισχυθούν ακόμα πιο πολύ οι σχέσεις διαπλοκής Ζημενς-πολιτικών προσώπων-τζακιών, κ.ο.κ.. Είναι σίγουρο ότι ο Χριστοφοράκος είναι κρίκος-κλειδί για να φωτιστεί το σκάνδαλο της Ζημενς στην Ελλάδα. Εννοείται βέβαια, ότι δεν είναι ο μόνος. Ο ίδιος λέγεται ότι είναι ένα άκρως φιλόδοξο άτομο που ήθελε να ανέβει πολύ ψηλά (διεθνώς) στην πολυεθνική Ζημενς. Για τον γάμο του Κωστή Μητσοτάκη που λέγεται ότι τον χρηματοδότησε η Ζημενς Ελλας, ο Χριστοφοράκος φέρεται να πιστεύει ότι δεν πρόκειται να τον αγγίξουν γιατί όλα έγιναν με νόμια παραστατικά. Εδινε δηλαδή ραπόρτο μκε παραστατικά στη Γερμανία. Γι'αυτή την υπόθεση λέγεται ότι τον "κάρφωσαν" στον εισαγγελέα, κ.Αθανασίου, δύο άλλα στελέχη της Ζημενς που κατέθεσαν την περασμένη Πέμπτη. Αντίθετα, κατά τον ίδιον, άλλα στελέχη της Ζημενς, τα "έφαγαν" τα λεφτά που προορίζονταν για "δωράκια" σε πολιτικούς. Ανεξαρτήτως του τι φέρεται να πιστεύει ο ίδιος, εάν αποδειχθούν τα περί του γάμου, προκύπτει σοβαρό ηλθικό και πολιτικό ζήτημα για την οικογένεια Μητσοτάκη.

 3. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 01/06/2008 13:04:28

  Οι Δρόμοι
  των "ΠΑΙΔΙΩΝ" και των "ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΔΩΝ" ( ελεύθερη διασκευή πάνω στους στίχους της Κωστούλας Μητροπούλου , μουσική-τραγούδι:Μάνος Λοϊζος )

  ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ…
  ( ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ)

  Ο Δρόμος έχει την δική του ιστορία
  Κάποιος την έγραψε στον τύχω με μπογιά
  Ήταν ΜΙΑ ΛΕΞΗ μοναχά ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
  κι έπειτα είπαν πως την έγραψαν παιδιά.


  ΟΙ ¨ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΔΕΣ¨
  ( ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ…)

  Ύστερα κίνησε ο καιρός κι η ιστορία
  πέρασε εύκολα απ'τη Μνήμη στην Καρδιά
  Ο τείχος έγραφε "Μοναδική Ευκαιρία
  Εντός πωλούνται πάσης φύσεως υλικά"

  Τις Κυριακές από νωρίς στα καφενεία,
  έπειτα γήπεδο, στοιχήματα, καυγά

  ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ
  Ο Δρόμος έχει την δική του Ιστορία
  είπαν όμως πως την έγραψαν παιδιά.
  ---------------------------------------------


  Προσέξτε την διατύπωση της τελευταίας παραγράφου- ΕΝΤΟΛΗΣ προς Κ.Μητσοτάκη : "θεωρούμε πλέον απαραίτητη την προσωπική σας παρέμβαση". Δηλαδή σαν να απευθύνεται το αρχηγείο του Φύρερ προς τον "Γκάου-λάϊτερ" της Ελλάδας ( "Γκάου" Ναζιστικός όρος για την "Επαρχία", "Λάϊτερ" στα γερμανικά σημαίνει "Διοικητής" )και τον καλεί να "επιληφθεί" του θέματος !
  Την ίδια περίοδο ο μακαρίτης Λυκούργος Κομίνης έγραφε σε κύριο άρθρο της "Επικαιρότητας" ότι σύμφωνα με πληροφορίες σε μυστική συμφωνία μεταξύ Μητσοτάκη και Καγκελάριου Κόλ συμφωνήθηκε ο "συμψηφισμός" :
  Α)¨παραίτηση της Ελλάδας από την διεκδίκηση πολεμικών επανορθώσεων από την Γερμανία για την ληστεία-γενοκτονία της κατοχής.
  Β)σταμάτημα της δίωξης και της έρευνας που διεξαγόταν στην αρμόδια επιτροπή του Γερμανικού Κοινοβουλίου εναντίον του Σ. Κόκκαλη με σκοπό την διεκδίκηση της "Ιντρακόμ" σαν περιουσιακό στοιχείο της πρώην Α. Γερμανίας που έπρεπε να περιέλθει στην ιδιοκτησία της ενωμένης Ομοσπονδιακής Δημηκρατίας της Γερμανίας.
  Τι το περίεργο στην επιστολή του "Κέντρου" προς την "Επαρχία" της Ελλάδος ;

  Διαβάστε και κάτι από μια προσωπική εκμυστήρευση-αφήγηση που άκουσα εκείνη την περίοδο :
  Το (1992) συνταξίδευαν σε ένα αεροπλάνο προς την Ελλάδα οι τότε Υπέξ Α. Σαμαράς και Χ.Ντ. Γκένσερ . Όταν ο πρώτος "τόλμησε" να του θέσει το θέμα των γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα ( "δάνεια" της Τράπεζας της Ελλάδας προς το Γ' Ράιχ και"πολεμικές αποζημιώσεις" ) η αυστηρή απάντηση που έλαβε από τον κ. Ντ. Γκένσερ ήταν : " Το γνωρίζει ο πρωθυπουργός σου το θέμα που πας να μου ανοίξεις τώρα " ;;;
  Προφανώς έμεινε "κόκαλο" ο Αντώνης Σαμαράς.

 4. exon avatar
  exon 01/06/2008 13:51:36

  πέρα απο κάθε αμφιβολία είναι ηθικά μεμπτό θέμα αλλά εμένα μου φαίνεται οτι έτσι ευτελίζεται και υπεραπλουστέυεται το όλο θέμα ("δηλαδή οι τσιπιδες της siemens τι έκαναν? απλά αναλάμβαναν γάμους/βαφτήσια/κηδείες, μοίραζαν ηλεκτρ. συσκευές και ποτά για να κάνουν σεφτέ σε μια κάβα, και τα υπόλοιπα τα έβαζαν στην τσέπη τους...", "ο μητσοτάκης και ο μαντέλης ήταν τα πολιτικά πρόσωπα, ο ένας πήρε για βαφτήσια, ο άλλος βόλεψε τον γιο του - τελος της έρευνας") ίσως σκόπιμα για να το κλείνουμε πριν ανοίξει και πολύ πολύ. Με αυτή τη λογική ο κόκκαλης προφανώς θα έκλεισε το δικό του κομμάτι μοιράζοντας διαρκείας του Ολυμπιακού και καρτοκινητά vodafone.

 5. ατακτος(ΔΕΗ) avatar
  ατακτος(ΔΕΗ) 01/06/2008 15:14:06

  Πάντως ΕΔΩ στην Επανομή από το πρωί έως 16.00 ρεύμα Γιοκ .!!!
  Τάκη Λακεδαίμων είσαι Τουοτα ακόμα .
  Συνήλθε τέκνο μας !!!
  Τα Νεύτων δεν ξεχωρίζεις από γραμμάρια αλλά με τόσα χρήματα ούτε το ρεύμα .
  Ξεφτίλα !!!

 6. ατακτος(ΔΕΗ) avatar
  ατακτος(ΔΕΗ) 01/06/2008 15:16:52

  ΕΔΩ και Ομιλός Σαρακάκη στο Σαλλόνικα βρωμά "Κάθαρμα" και τίποτα δεν ιδρώνει !!! στελιο εκους!!!

 7. Αθανάσιος Ι. avatar
  Αθανάσιος Ι. 01/06/2008 15:23:54

  Όπου πέτρα σηκώσεις εκεί και ένα κωλόπαιδο του «καθάρματος» βρίσκεις .
  Κατά τα άλλα αυτός δεν είναι "Κάθαρμα" .
  Εύγε Κύριε!!!!

 8. νικος avatar
  νικος 01/06/2008 15:31:32

  Και αουτος «φιλελεύθερος» με δημόσιο χρήμα !!!

 9. Ν.Δ.Σ. avatar
  Ν.Δ.Σ. 01/06/2008 15:57:11

  > O Κώστας και η Αννα ήταν κι οι δυο ασθενείς σε ψυχιατρική κλινική.
  >
  > Μια μέρα κι ενώ περπατούσαν δίπλα στην πισίνα της κλινικής, ο Κώστας
  χωρίς κανέναν απολύτως λόγο, πηδάει στα άπατα. Βυθίζεται στον πυθμένα της
  πισίνας και μένει εκεί. Αμέσως η Αννα πηδάει για να τον σώσει.
  >
  > Κολυμπάει μέχρι τον πυθμένα, σέρνει τον Κώστα έξω από την πισίνα και τον
  πηγαίνει στο δωμάτιό του.
  >
  > Όταν ο διευθυντής της κλινικής μαθαίνει για την ηρωική πράξη της Άννας,
  δίνει αμέσως εντολή να της δοθεί εξιτήριο, κρίνοντας πως έχει επανακτήσει
  την ψυχική της ισορροπία.
  >
  > Πάει λοιπόν στην Άννα και της λέει, «Έχω καλά κι άσχημα νέα.
  >
  > Τα καλά νέα είναι ότι φεύγεις από εδώ, γιατί αντέδρασες πολύ λογικά σε
  μια κρίση. Με το να πηδήξεις μέσα στην πισίνα και να σώσεις τη ζωή ενός
  άλλου ασθενή, απέδειξες ότι είσαι ένα ψυχικά υγιές άτομο. Τα άσχημα νέα
  είναι ότι ο Κώστας, που έσωσες, κρεμάστηκε στο μπάνιο με τη ζώνη της ρόμπας
  του, αμέσως μετά από τη διάσωσή του. Λυπάμαι, αλλά είναι νεκρός.»
  >
  > Και η Άννα απαντά, «Δεν κρεμάστηκε μόνος του. Τον έβαλα εκεί για να
  στεγνώσει. Πότε φεύγω;»

 10. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 01/06/2008 21:06:36

  Τώρα που μετά τη διατροφική και την βόμβα της ακρίβειας, "σκάει" και η βόμβα πολλών μετόννων, που επιβεβαιώνει πανηγυρικά το μέγεθος της διαφθοράς και της διαπλοκής στα δυο "συνεταιράκια" του πολιτικού συστήματος, είναι καιρός τα ΜΜΕ και τα παπαγαλάκια τους, να στραφούν με όλες τους τις δυνάμεις στους κουκουλοφόρους , στο κάψιμο των κάδων σκουπιδιών, και στο ποιοί βρίσκονται πίσω τους. Που να βρούν καιρό να αναφερθούν στο θάνατο της γυναίκας στη Κέρκυρα. Προηγείται, η Καλομοίρα, Το EYRO 2008 και η Πάνια.

 11. bill avatar
  bill 02/06/2008 07:45:32

  Είπα και εγώ θα έλλειπε ο Μητσοτάκης από τέτοιο μεγάλο φαγοπότι...

 12. ρομπες ξεκουμπωτες avatar
  ρομπες ξεκουμπωτες 02/06/2008 15:31:47

  Προς Anonymous 18: Αν το βάλεις 50% ΠΑΣΟΚ, 30% "φαμίλια" και 20% σε λοιπούς της ΝΔ, θα'σαι περισσότερο μέσα.

 13. pothelo delareit avatar
  pothelo delareit 02/06/2008 23:52:37

  MAS GKADEMIASE PTUSU RE PUSTI MU

 14. panagiotis-Argos avatar
  panagiotis-Argos 25/06/2011 00:17:24

  Ένα ΑΠΟ τα ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΆΡΘΡΑ ΣΑΣ. ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΉΦΑΝΟΣ ΠΟΥ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΊ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΟΥ.....!!!!!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.