25/06/2009 23:38
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ζήτω η παραπληροφόρηση

Η παράνοια στο θεοκρατικό Ιράν καλά κρατεί. Βοηθάει πολύ σε αυτό και η αποσπασματική, ελλιπής πληροφόρηση που υπάρχει, με αποτέλεσμα την διάδοση κάθε είδους «αλήθειας» πραγματικής η μη. Οι τελευταίες πληροφορίες σύμφωνα με την βρετανική Guardian, θέλουν τις Ιρανικές αρχές να έχουν διώξει την οικογένεια της νεκρής Neda Aghan Soltan από την οικία τους στη Τεχεράνη. Η πληροφορία αυτή βασίζεται στη μαρτυρία ενός γείτονα της νεκρής - συμβόλου ενώ οι ανταποκριτές της εφημερίδας στάθηκε αδύνατο να επικοινωνήσουν με την οικογένεια.

Την ίδια στιγμή άλλοι στο Διαδίκτυο όπως στο http://wipoun.blogspot.com/ και στο http://www.britishblogs.co.uk/similar-to/neda-soltani-is-alive/ φωνάζουν ότι η  φωτογραφία της Νέντα που έγινε σύμβολο σε εφημερίδες και κανάλια είναι στην πραγματικότητα κλεμμένη από Facebook και δείχνει την Neda Soltani που είναι ζωντανή αντι της Neda Agha-Soltan που είναι η νεκρή

Από την άλλη μεριά, φιλοκυβερνητική εφημερίδα της Τεχεράνης έγραψε ότι ένας δημοσιογράφος του BBC κατηγορείται πως  προσέλαβε τους εκτελεστές της Neda με σκοπό να αποκτήσει οπτικό υλικό για να κάνει  ... ντοκιμαντέρ!

Δηλαδή, παράλληλα με την καταστολή γενικεύεται και η παράνοια.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. marcuze avatar
    marcuze 26/06/2009 10:39:49

    Τώρα ισχυρίζονται πως την σκότωσε το BBC; Αλήθεια;

  2. Orestios avatar
    Orestios 26/06/2009 17:34:07

    Όταν υπάρχει τόση παραπληροφόρηση όλα τα ενδεχόμενα παίζουν.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.