19/08/2008 15:55
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ζήτω η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πια, ότι το Μαξίμου, όχι μόνο δεν αντέδρασε στις καταγγελίες για το σκάνδαλο δωροδοκίας του τότε υπουργού Αιγαίου Αριστοτέλη Παυλίδη, αλλά απεναντίας, όπως τεκμαίρεται, φέρεται μάλιστα να συντόνισε και τη συγκάλυψή του. Ήδη από το 2005 , ο Δήμαρχος Τήλου, με επιστολές του προς τον ίδιο τον πρωθυπουργό είχε καταγγείλει τις πρακτικές του κ. Παυλίδη σχετικά με τις επιδοτήσεις για τις άγονες γραμμές.

Αλλά και τον Απρίλιο του 2007, που ο τότε βουλευτής Θεσσαλονίκης κ. Ζαχαράκης μετέφερε την καταγγελία του κ. Μανούση για χρηματισμό του κ. Παυλίδη, στον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του πρωθυπουργού κ. Γιάννη Αγγέλου, ο «μηδενικής ανοχής στη διαφθορά» πρωθυπουργός δεν αντέδρασε έστω και καθυστερημένα. Είναι προφανές ότι ο κ. Ζαχαράκης, δια του κ. Αγγέλου επιδίωξε την ενημέρωση του ίδιου του πρωθυπουργού. Πιθανολογείται δε ότι ο κ. Αγγέλου ενημέρωσε τον πρωθυπουργό και έλαβε το OK για εν λευκώ χειρισμό συγκάλυψης του σκανδάλου, μια και επρόκειτο για εσωκομματική υπόθεση.

Όπως μας έχει συνηθίσει αυτή η κυβέρνηση, κάθε φορά που αποκαλύπτεται ένα κυβερνητικό σκάνδαλο και στην περίπτωση αυτή, ως δεκανίκι συγκάλυψης, χρησιμοποίησε την πλήρως υπάκουη στα κυβερνητικά κελεύσματα ηγεσία της Δικαιοσύνης. Δεν είναι δε καθόλου τυχαίο, ότι η υπόθεση χρεώθηκε σε συγκεκριμένο Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Είναι ο ίδιος που εισηγήθηκε την παραπομπή του προέδρου της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδας κ. Μπάγια στο πειθαρχικό με το ερώτημα της απόλυσης. Αυτό που έκ του νόμου όφειλε να κάνει ο ως άνω Αντιεισαγγελέας, αφού επρόκειτο για καταγγελία εις βάρος υπουργού, ήταν να διαβιβάσει τη δικογραφία στη Βουλή, ως το μόνο αρμόδιο θεσμικό όργανο να κρίνει αν προκύπτουν στοιχεία ενοχής του υπουργού. Κατά συνέπεια ο περί ου ο λόγος Αντιεισαγγελέας έχει διαπράξει το αδίκημα της υπέρβασης καθήκοντος.

Διαβάστε επίσης στο http://www.kentri.gr/ ένα δημοσίευμα της εφημερίδας Ελευθεροτυπία της 23.9.1982 που αναφέρεται στο ίδιο πρόσωπο, όταν υπηρετούσε ως αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών στον Πειραιά. Έγραφε τότε η Ελευθεροτυπία:
«Ένας αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών, ένας καταζητούμενος εφοπλιστής και ένας δικηγόρος είναι οι πρωταγωνιστές του νέου δικαστικού σκανδάλου, που έχει αναστατώσει τον Πειραιά και το διερευνά προσωπικά ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Πειραιώς κ. Στρατής. Βασικός μάρτυρας κατηγορίας είναι καθηγητής του Ποινικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Αθηνών. ...Ο φερόμενος σαν αναμεμειγμένος στο νέο υπό διερεύνηση δικαστικό σκάνδαλο είναι ο αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών Πειραιώς κ. Κονταξής….».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. basil avatar
  basil 19/08/2008 16:21:17

  Ελα ρε φάκτορα , το Μαξίμου δεν αντέδρασε...
  Σου έχει δώσει το Μαξίμου το δικαίωμα να βγάζεις τέτοια συμπεράσματα απο την αντίδραση σε προηγούμενες υποθέσεις (Ζήμενς, ομολογα κτλ.)?

 2. Factorx avatar
  Factorx 19/08/2008 16:27:38

  Ναι. Το Μαξίμου αντέδρασε μόνον οταν δεν μπορουσε να κάνει διαφορετικά. Και όλοι όσοι ανέλαβαν τους φακέλους ήταν ελεγχόμενοι

 3. basil avatar
  basil 19/08/2008 16:40:09

  Σωστός. Να δείς που έτσι θα γίνει και τώρα. Καθώς θα συνεχίσουν να έρχονται στοιχεία στην επιφάνεια, ο Ηγέτης θα δώσει την λύση της ανεξαρτητοποίησης για να εκτονωθεί το ''λαικό αίσθημα''. Μέχρι να επιστρέψει πάλλευκος στο μαντρί των 151 απο την κολυμβηθρα του Κονταξή και των λοιπών...
  Εντελώς Ουγκάντα...

 4. mesas avatar
  mesas 19/08/2008 16:50:18

  αυτό είναι post factora!
  να θυμούνται οι παλαιοί και να μαθαίνουν οι νέοι!
  τέτοιες συνδέσεις γεγονότων λέγονται δημοσιογραφία!
  αλλά τι να κάνουμε που η μνήμη αδυνατίζει...

  βέβαια, να σημειώσω ότι έχουμε να κάνουμε με "το φερόμενο", όπως γράφεις
  εισέπραξε στο τέλος κάποια ποινη; έστω και τυπική; π.χ. 15 μέρες αργία από τα καθήκοντά του;

 5. Ιωάννης Εμμ.Νομικός avatar
  Ιωάννης Εμμ.Νομικός 19/08/2008 19:06:20

  ...."Φημολογείται" ότι τον συγκεκριμένο εισαγγελέα - του οποίου ούτε το όνομα δεν θέλω να ακούω - τον προορίζουν για αντικαταστάτη του κ.Σανιδά,λόγω "ε υ δ ο κ ί μ ο υ υ π η ρ ε σ ί α ς."

  Τολμήστε,και τα λέμε......

 6. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 19/08/2008 20:41:29

  Η χώρα των ευκαιριών, της ισονομίας, της διαφάνειας και της τιμιότητας

 7. Ο Χαζος του χωριου avatar
  Ο Χαζος του χωριου 19/08/2008 21:46:20

  Σωθηκε αυτος που δοκιμαζει!

 8. Observer avatar
  Observer 20/08/2008 02:10:39

  μα τι αίσχη είναι αυτά; η δικαιοσύνη έπρεπε να είναι ανεξάρτητη.

 9. iris avatar
  iris 20/08/2008 02:56:14

  poia dikaiosunh kale?
  xexnate sthn Italia thn epoxh pou mesouranouse h Mafia skotonan akomh kai tous dikastes meshmeriatika pano sto dromo.
  H Mafia einai to upokatastato ths kuvernhshs.
  dhladh h parousa kuvernsh podogeteitai apo tous korleones kai alkapones

 10. Ιωάννης Εμμ.Νομικός avatar
  Ιωάννης Εμμ.Νομικός 20/08/2008 08:50:54

  Φίλοι μου αγαπημένοι,πρέπει να χωνέψουμε μερικές αλήθειες,όπως την παρακάτω:

  Το οργανωμένο έγκλημα έχει διαφορετικά ονόματα ανά τον κόσμο.
  1.- Στην ΙΤΑΛΙΑ ονομάζεται "Καμόρα".
  2.- Στήν ΑΜΕΡΙΚΗ - .- "Μαφία".
  3.- Στήν ΕΛΛΑΔΑ............"Κ υ β έ ρ ν η σ η".

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.