#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
29/10/2012 19:39
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ζήλεψε κι ο Ψυχάρης... και θέλει αυτόφωρο

[caption id="attachment_186709" align="alignnone" width="598" caption="Παλιές καλές εποχές..."][/caption]

Προφανώς, ο ιδιοκτήτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΕ), κ.Σταύρος Ψυχάρης και ο διευθυντής των Νέων, κ.Μεμής, ζήλεψαν τη «δόξα» του κ.Κ.Βαξεβάνη, και θέλουν να τον ακολουθήσουν στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Γι’ αυτό φαίνεται δημοσίευσαν σήμερα σε ειδικό ένθετό τους, τα Νέα, τα ονόματα της λίστας των μεγαλοκαταθετών στην ελβετική Τράπεζα HSBC.

Κανονικά, η ίδια διαδικασία που κινήθηκε εναντίον του Κ.Βαξεβάνη, για παραβίαση προσωπικών δεδομένων, θα πρέπει να ισχύσει και γι’αυτούς. Αν και είναι άγνωσται αι βουλαί της «τυφλής» Δικαιοσύνης. Να σημειωθεί πάντως, ότι τα Νέα είχαν δημοσιεύσει στις 10 Σεπτεμβρίου 2011 λίστα με τα ονόματα καλλιτεχνών της πίστας, αλλά τότε η Δικαιοσύνη, ως «τυφλή» που είναι, ουδέν είδε. Και βέβαια, κανείς δεν πέρασε την πύλη της Ευελπίδων.

Όπως και να’χει, όλα αυτά θυμίζουν τον «διαγκωνισμό» μεταξύ των εκδοτών των μεγάλων εφημερίδων, επί κυβέρνησης Μητσοτάκη, που συναγωνίζονταν ποιος θα πρωτοπεράσει τις πύλες των φυλακών Κορυδαλλού, επειδή δημοσίευσε προκηρύξεις της 17 Νοέμβρη. Τότε, ως γνωστόν, η κυβέρνηση είχε επιβάλλει απαγόρευση στη δημοσίευση ή αναπαραγωγή των προκηρύξεων της 17Ν μετά από κτυπήματά της. Την «παντιέρα» του αγώνα είχε σηκώσει βέβαια, πρώτος, ο Φυντανίδης της «Ελευθεροτυπίας», που σχεδόν πάντα δημοσίευε τις προκηρύξεις.

Τη διαφήμιση της εφημερίδας, μέσα από τη φυλάκιση του διευθυντή της, ζήλεψαν, όπως ήταν αναμενόμενο και οι υπόλοιποι μεγαλοεκδότες και διευθυντές των εφημερίδων, με αποτέλεσμα να αναπαράγουν εσκεμμένα την προκήρυξη για να μπουν και αυτοί στον Κορυδαλλό. Έτσι, η «παρέα» συγκεντρώθηκε εκεί μέσα, και ενώ έξω επικρατούσε επικοινωνιακός χαμός για τη φίμωση του Τύπου, αυτοί έτρωγαν τα κοκορέτσια τους.

Το αστείο είναι ότι σήμερα ο ΔΟΛ διαφημίζει το ένθετο των Νέων, σημειώνοντας ότι «δεν υϊοθετεί σε καμία περίπτωση ούτε το περιεχόμενό της ούτε τους συνειρμούς που προκαλούνται σε μερίδα της κοινής γνώμης. Επισημαίνεται ότι η λίστα από τη στιγμή που διαπιστωθεί η αυθεντικότητά της αποτελεί έναν κατάλογο ονοματεπώνυμων και ιδιοτήτων καταθετών και τίποτα παραπάνω, ενώ στα δημοσιευμένα στοιχεία δεν συμπεριλαμβάνονται τα ποσά των καταθέσεων».

Τότε, γιατί τη δημοσιεύει; Για να πουλήσει περισσότερο, ή για να διαφημιστεί εάν συλληφθεί (πράγμα που το βλέπουμε πάρα πολύ χλωμό) ο εκδότης της; ‘Η και τα δύο; Μπα, μάλλον στον ΔΟΛ πιστεύουν ότι πρέπει να ενημερώσουν το λαό, και γι’ αυτό έκαναν τη λίστα ένθετο.

Ανεξαρτήτως των μικροπαιχνιδιών που παίζονται γύρω από τη λίστα με φόντο τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα, τα μείζονα ζητήματα για τον τρόπο που χειρίστηκαν τη λίστα οι δύο υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, κ.κ.Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλος, καθώς και οι πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, κ.κ.Διώτης και Καπελέρης, παραμένουν αναπάντητα.

Θα φροντίσει να παρέμβει προς την κατεύθυνση αυτών των προσώπων η Δικαιοσύνη; Διότι, η κοινή γνώμη αφενός μεν ζητάει να πληρώσουν όσοι από αυτή τη λίστα φοροδιέφευγαν, αφετέρου να τιμωρηθούν για παράβαση καθήκοντος όσοι δεν έκαναν τίποτε για να προασπίσουν το συμφέρον του Δημοσίου.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. theo1611 avatar
  theo1611 29/10/2012 19:59:05

  Εγώ πάλι πιστεύω ότι "ΤΑ ΝΕΑ" όταν αναδημοσιεύουν κάτι το έχουν καρατσεκάρει από όλες τις πλευρές.

  Οπότε?

  ΥΓ:
  1. Μέχρι και το "ΕΘΝΟΣ" σήμερα αναφέρεται στο θέμα, ενώ το Σαββατοκύριακο τηρούσε αιδήμονα σιωπή
  2. Πάντως αν ήμουν Βαξεβάνης, λέμε τώρα, θα έβγαζα στο Internet κωδικούς και λεφτά, χωρίς ονόματα. Και μετά θα σέντραρα και τη λίστα στην εισαγγελία και στο "κοινό". Έτσι για λόγους δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Αλλά μπορεί ο δημοσιογράφος να το έχει κάνει και αντίστροφα, εξού και οι αναδημοσιεύσεις!, χωρίς φόβο και πάθος, παρά τις επιφυλάξεις(sic)!!!

  • Citizen D avatar
   Citizen D @ theo1611 30/10/2012 11:39:41

   Πράγματι ο ΔΟΛ "καρατσεκάρει" τα θέματα.
   Θυμάμαι το "Νερό του Καματερού" και τη διαφωνία Καραμανλή - Ερντογάν στη συνάντηση που ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ.

 2. Ψηφοκράτης avatar
  Ψηφοκράτης 29/10/2012 20:07:32

  Κολοκύθια ενημέρωση!
  Την αναδημοσίευσε ήδη από την Κυριακή στο web, ο ζούγκλας και τα επίκαιρα.

 3. Spithas avatar
  Spithas 29/10/2012 20:10:03

  Αχαχαχαχα γελάσαμε και απόψε Ο Ψυχάρης αυτόφωρο! Σε καλό σας....

 4. ανάκτορο avatar
  ανάκτορο 29/10/2012 20:38:35

  Σωστά παρατηρείς αγαπητέ Φάκτορα οτι:
  "Ανεξαρτήτως των μικροπαιχνιδιών που παίζονται γύρω από τη λίστα με φόντο τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα, τα μείζονα ζητήματα για τον τρόπο που χειρίστηκαν τη λίστα οι δύο υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, κ.κ.Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλος, καθώς και οι πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, κ.κ.Διώτης και Καπελέρης, παραμένουν αναπάντητα."
  Επίσης αναπάντητο παραμένει το ερώτημα τί έκανε ο Σαμαράς που χειρίζεται το θέμα εδώ και δυό μήνες και τι θα κάνει τελικά επ' αυτού αφου αυτός κυβερνάει πλέον και στα χέρια της κυβέρνησής του βρίσκεται η λίστα.

 5. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 29/10/2012 20:56:15

  "Πρίν το τζίνι ελευθερωθεί απ' το μπουκάλι, όλοι σφίγγουν γερά την τάπα του μπουκαλιού, για να κρατήσουν το τζίνι μέσα.
  Μόλις το τζίνι ελευθερωθεί απ' το μπουκάλι, όλοι θέλουν τις υπηρεσίες του...
  Έτσι ήταν πάντα στον κόσμο, έτσι θα είναι πάντα".

  Αλή- Μπαμπά ο Άραψ

  • ανάκτορο avatar
   ανάκτορο @ Ο Θείος 29/10/2012 21:07:33

   Πολύ σωστά Θείο. Το ερώτημα παραμένει. Δεν θα θελήσει τις υπηρεσίες του ο Σαμαράς? Εχει κώλυμμα?

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ ανάκτορο 29/10/2012 21:19:27

    Ίσως περιμένει το δεύτερο, μεγαλύτερο τζίνι. Ολόκληρη νταμιτζάνα με ετικέττα "ΤτΕ" είναι το "σπίτι" του.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ ανάκτορο 29/10/2012 21:40:12

    Μάλλον "μούφα" είναι πάντως αυτό που κυκλοφόρησε, ότι επίκειται "δημοσίευση" της μεγαλύτερης λιστας της ΤτΕ.

 6. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 29/10/2012 21:05:48

  Ακούγεται ότι οι Anonymous "άρπαξαν" στη σημερινή "επιδρομή" τους στους servers του Υπουργείου Οικονομικών (μεταξύ των άλλων) τις λίστες με τις δεκάδες χιλιάδες ονόματα "εξαγωγέων καταθέσεων" σε όλες τις τράπεζες εξωτερικού, που κατέγραφε η ΤτΕ...
  Θα έχουμε σύντομα ποταμό ονομάτων στο Διαδίκτυο;
  Υποθέτω προκαταβολικώς ότι δεν είμαστε Κίνα για να μπλοκάρουν το Διαδίκτυο (εκεί αυτό έγινε προχθές, όταν έγραψαν οι ΝΥ Τιμες για τα δις του πρωθυπουργού τους).
  Υπάρχει σχετική πληροφόρηση;

 7. ρωμανος αργυρος avatar
  ρωμανος αργυρος 29/10/2012 21:09:08

  Ολα τα λεφτα ειναι τα δερματινα και το ανασηκωμενο μανικακι του Ψυχαρη.Αξιομνημονευτη βεβαια η δηλωση προ ολιγου καιρου του κυρ Σεραφειμ οτι ειναι ανεργος,υπαρχει κατα ερτ μερια δουλεια,και βεβαια μενει να αποσαφινισθουν πολλα και με τον Μπαξεβανη...Μεχρι τοτε κρατατε στο μυαλο σας πως διαβολο βρεθηκε τοσο ευκολα στο σπιτι στη δροσια;γιατι συνεληφθη μπροστα στις καμερες;διαφημηση και χρημα και εφημερη δοξα;ιδωμεν.

 8. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 29/10/2012 22:40:05

  Δεν μπορεί να ασκηθεί δίωξη γιατί πρόκειται για αναδημοσίευση.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.