#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
15/07/2013 12:55
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ε, όχι και φορολογική ασυλία στους υπαλλήλους της τρόϊκας!

[caption id="attachment_221903" align="alignnone" width="600" caption="φωτο: e-typos"][/caption]

Η είδηση λέει ότι όλοι υπάλληλοι της τρόϊκας, από την αυτού ...υψηλότητα τον κ. Τόμσεν μέχρι και τον τελευταίο λογιστάκο του τεχνικού κλιμακίου, σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε  προς ψήφιση στη Βουλή, θα έχουν πλήρη φορολογική ασυλία!

Το αυτό προτείνεται να ισχύσει και για τα μέλη που απαρτίζουν την περίφημη Task Force του κ. Ραϊχενμπάχ!

Για ποιό λόγο αυτοί οι ...αδάμαντες της ηθικής, οι ακλόνητοι βράχοι της ανιδιοτέλειας, οι ακούραστοι υπερασπιστές της νομιμότητας, οι διαπρύσσιοι κήρυκες της διαφάνειας, αισθάνονται την ανάγκη, σε μια χώρα ...διεφθαρμένων και τεμπέληδων, να ζητήσουν τέτοια σκανδαλώδη εύνοια;

Για ποιό λόγο θέτουν εαυτούς υπεράνω νόμων και  ελέγχων;

Τι έχουν να φοβηθούν και τι θέλουν να κρύψουν;

Κανονικά οι ίδιοι θα έπρεπε να δώσουν το παράδειγμα  και να τα βγάλουν όλα στη φόρα;

Αυτό δεν απαιτούν  από εμάς; Εκείνοι γιατί ζητάνε εξαιρέσεις;

Είχα γράψει, προ καιρού, ότι μια σοβαρή χώρα, που σέβεται στοιχειωδώς τις θυσίες των πολιτών της, θα είχε αναθέσει σ’ ένα εξειδικευμένο δικηγορικό γραφείο της Νέας Υόρκης, να κάνει φύλλο και φτερό τα οικονομικά, όλων αυτών που με τον ένα ή άλλο τρόπο ενεπλάκησαν στα διάφορα προγράμματα διάσωσης της Ελλάδος. «Γιατί τα λεφτά είναι πολλά, Άρη...»

Αυτοί οι τύποι είχαν και συνεχίζουν να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες που κοστίζουν χρυσάφι.

Μέσω του ΤΧΣ, ελέγχουν τις τράπεζες.

Μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, ελέγχουν τις διαδικασίες και το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.

Με τις εκθέσεις και τις αναφορές τους, ανεβοκατεβάζουν την αξία των μετοχών στο χρηματιστήριο, εν ριπή οφθαλμού.

Με άλλα λόγια ελέγχουν ασφυκτικά και καθορίζουν  αποφασιστικά  τις οικονομικές εξελίξεις στη χώρα.

Είναι δυνατόν στους ανθρώπους αυτούς να παρασχεθεί πλήρης φορολογική ασυλία;

Θέλω να ελπίζω ότι δεν θα ψηφιστεί αυτή η επαίσχυντη τροπολογία.

Κώστας Ροδινός

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 15/07/2013 13:17:58

  Κώστα, καλημέρα. Γιατι όχι; η κάστα κάνει ό,τι θεωρεί "φυσιολογικό" για τα συμφέροντά της. Κάποια στιγμή είχα γράψει πως έχει δημιουργηθεί μια υπερεθνική ευρωπαϊκή κάστα της οποίας τα συμφέροντα είναι υπερεθνικά και απλα η χώρα είναι χώορς δράσης γι' αυτούς. Δεν πρεπει να εκπλησσόμαστε. Η κλεπτοκρατία κάνει αυτά που ξέρει. Είναι στο πνέυμα του νόμο περί (μη) ευθύνης υπουργών του Βενιζέλου. Ταιριάζει με την υποτέλειά και την δουλικότητα που τους χαρακτηρίζει ως -λέμε τώρα- "εθνική ελίτ".
  Στοιχηματίζω πως την φαεινή αυτή ιδέα την είχαν "ελληνώνυμοι" της διοίκησης. Οι ξένοι χαζοί είναι να μην δεχτούν;

  Αλλά η ουσία της υποτέλειας έιναι αυτό που λές: "Μέσω του ΤΧΣ, ελέγχουν τις τράπεζες. Μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, ελέγχουν τις διαδικασίες και το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων. Με τις εκθέσεις και τις αναφορές τους, ανεβοκατεβάζουν την αξία των μετοχών στο χρηματιστήριο, εν ριπή οφθαλμού. Με άλλα λόγια ελέγχουν ασφυκτικά και καθορίζουν αποφασιστικά τις οικονομικές εξελίξεις στη χώρα."

 2. Geros avatar
  Geros 15/07/2013 13:28:42

  "το ΔΝΤ και το προσωπικό του απολαύουν προνομίων και ασυλιών δυνάμει της Συμφωνίας περί Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου της 22ας Ιουλίου 1944 (που κυρώθηκε από τη χώρα μας με τον Α.Ν. 766/1945) και της Σύμβασης της 21ης Νοεμβρίου 1947 περί προνομίων και ασυλιών των Ειδικευμένων Οργανισμών των Η.Ε. (που κυρώθηκε στη χώρα μας με το ν. 471/1974"

  "Ως προς το προσωπικό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, εφαρμοστέο είναι το Πρωτόκολλο της 8ης Απριλίου 1965 περί προνομίων και ασυλιών της ΕΕ, το οποίο ισχύει σήμερα ως Πρωτόκολλο 7 και είναι προσαρτημένο στη Συνθήκη για την ΕΕ και στη Συνθήκη για τη λειτουργία της ΕΕ."

  "Όσον αφορά τα μέλη της Ομάδας Δράσης που βρίσκονται στην Ελλάδα, ως υπάλληλοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εμπίπτουν στην έννοια των «υπαλλήλων και του λοιπού προσωπικού των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων» και συνεπώς διέπονται από τις διατάξεις των άρθρων 12-16 του ως άνω Πρωτοκόλλου του 1965 περί προνομίων και ασυλιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης."

  Τέλος πρέπει να διευκρινιστεί ότι κανείς , Ευρωπαϊκή επιτροπή , Task Force και ΔΝΤ δεν πληρώνεται στην Ελλάδα και από την Ελλάδα , δεν μιλάμε δηλαδή για ανθρώπους που με οποιοδήποτε τρόπο έχουν δημιουργήσει εισόδημα στην χώρα μας. Ως εκ τούτου δεν έχουν καμία υποχρέωση να υποβάλουν φορολογικές δηλώσεις ή δηλώσεις πόθεν έσχες στην χώρα μας , φυσικά όμως και ελέγχονται στις χώρες τους και για την περιουσία τους και για τον τρόπο που αποκτήθηκε αυτή.

  Αγαπητέ κύριε Ροδινέ το να καβαλάμε το τρένο της οργής που νιώθουν οι Έλληνες για αυτό που μας συμβαίνει είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο. Πάντα θα βρείτε οργισμένους να σας ακούσουν και να οργιστούν ακόμα περισσότερο με τα "καθάρματα" τους τροικανούς. Το πρόβλημα όμως είναι ότι αυτό το τρένο έχει μόνο έναν προορισμό και αυτός λέγεται ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Geros 15/07/2013 15:59:36

   αφού, λοιπόν, ισχύουν όλα αυτά για ποιό λόγο κατατέθηκε η επίμαχη τροπολογία;

   • Geros avatar
    Geros @ Κώστας Ροδινός 15/07/2013 17:52:13

    Πρέπει να δω το κείμενο της τροπολογίας για να σας πω.
    Ακούω δε ότι δεν θα κατατεθεί τελικά (δεν ξέρω καν αν ποτέ υπήρξε).
    Αυτά είναι χαζομάρες αγαπητέ, σάμπως δεν είχαμε άλλα προβλήματα βρήκαμε το νέο μεγάλο εθνικό θέμα.....

    Θα πάρει και αυτό τον δρόμο του στο χρονοντούλαπο της Ελληνικής κρίσης μαζί με το Αγγλικό δίκαιο , τα ομόλογα της τράπεζας της ανατολής , τα CDS (που αν θυμάστε ΟΛΟΙ συμφωνούσαν ότι σε αυτά κρυβόταν η κερδοσκοπία που δημιούργησε την κρίση), τα κατοχικά δάνεια και άλλα δεκάδες ασήμαντα και ανάξια λόγου θέματα που ένας λαός που δεν μπορούσε να συνειδητοποιήσει τι του συνέβαινε ανήγαγε σε πρωτεύοντα την στιγμή που ούτε στα ψιλά δεν άξιζαν για να περάσουν.

    Εγώ δεν νιώθω δικαιωμένος που έλεγα ότι τα CDS είναι ένα τίποτα στο μέγεθος του προβλήματος , που έλεγα ότι το Αγγλικό δίκαιο δεν παίζει τον παραμικρό ρόλο και ότι τα κατοχικά δάνεια είναι εκατό φορές μικρότερα από όσο τα παρουσιάζουν. Απλά θα περίμενα κάθε φορά που σας παρουσιάζω την ασημαντότητα ενός θέματος με το οποίο καταπιανόσαστε μέσα στην οργή σας να με παίρνετε στα σοβαρά , έχω 100% ρεκόρ επιτυχίας στην ανάδειξη της ασημαντότητας , κάτι είναι και αυτό.

    • Κώστας Ροδινός avatar
     Κώστας Ροδινός @ Geros 15/07/2013 18:55:14

     το τι θεωρεί ο καθείς εξ ημών σημαντικό εξαρτάται από τον κώδικα αξιών του.
     Αντιλαμβάνομαι ό,τι οι περισσότεροι που απασχολούνται σε διεθνείς οργανισμούς έχουν κάποιες ασυλίες (και καλώς τις έχουν κατά τη γνώμη μου), όμως η Ελλάδα εδώ και σχεδόν 4 χρόνια βρίσκεται σε καθεστώς μνημονίου. Οι τύποι αυτοί επιβάλλουν την πολιτική της χώρας στον οικονομικό τομέα και διαμορφώνουν τις εξελίξεις. Δεν γίνεται να έχουν και πλήρη φορολογική ασυλία. Είναι ζήτημα αξιοπρέπειας της χώρας.

     • pasokos avatar
      pasokos @ Κώστας Ροδινός 15/07/2013 20:31:20

      Δεν είναι τροπολογία αλλά ήδη υπάρχει στο πρώτο μέρος του πολυνομοσχεδίου το οποίο δεν κάνει κάτι άλλο από το να κωδικοποιεί την υφιστάμενη νομοθεσία. Δεν είναι κάτι καινούργιο, απλώς για ευκολία το ΥΠΟΙΚ τα κωδικοποιεί σε ενιαίο κείμενο.

     • pasokos avatar
      pasokos @ pasokos 15/07/2013 20:32:32

      Όπως τα λέει ο Geros, υπάρχουν πολλά χρόνια αυτά.

 3. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 15/07/2013 13:42:31

  Τό πιό ὡραῖο ἀγαπητέ Κώστα θά εἶναι νά ἐντάξουν καί αὐτή τήν τροπολογία,στό πολυνομοσχέδιο πρός ψήφιση,ὥς προαπαιτούμενο γιά τήν ἐκταμίευση τῆς δόσης...

 4. pleko avatar
  pleko 15/07/2013 14:04:38

  και εμείς τους την δώσαμε...........................

 5. Aφροδίτη avatar
  Aφροδίτη 15/07/2013 15:19:09

  Η φορολογική ασυλία που τους παρέχεται είναι για να μην αποκαλυφθεί πως οι τύποι αυτοί είναι υψηλόμισθοι υπάλληλοι ξένων συμφερόντων. Είναι εντολοδόχοι της πλήρους απαξίωσης της χώρας μας, ώστε αυτή να ξεπουληθεί ημιθανής πλέον στα αφεντικά τους και αυτό γίνεται με το "αζημίωτο" φυσικά! Η δική μας Αξιοπρέπεια αναρωτιέμαι πού είναι τελικά και εντάσσεται σε τροπολογία αυτή η ντροπιαστική διάταξη; Εκτός κι αν απωλέσαμε και το τελευταίο ίχνος της! Να μας το πουν, να ξέρουμε…

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.