#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
18/01/2011 19:34
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ε, όχι και να ρίξουν την κυβέρνηση για λίγα ... κωλοχώραφα βιοποικιλότητας !Νέοι πράσινοι… «ήρωες» αναδεικνύονται καθημερινά μέσα από τα κομματικά όργανα του ΠΑΣΟΚ…!!! Αν και στο τέλος ενώπιον της ολομέλειας της Βουλής όλοι κάθονται…σαν «κότες», τους δίνεται η ευκαιρία προς ψηφοθηρική εκμετάλλευση να πουν τον…καημό τους μόνο εσώκλειστοι και ιδιωτικώς…!

Η συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Ελέγχου του ΠΑΣΟΚ  που ασχολήθηκε με την επεξεργασία του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για την «Διατήρηση της βιοποικιλότητας και άλλες διατάξεις». ολοκληρώθηκε πριν από λίγο έγινε σε υψηλούς τόνους και παρότι οι βουλευτές συμφώνησαν επί της αρχής του νομοσχεδίου, κατηγόρησαν την υπουργό ότι δεν τους λογαριάζει και ότι δεν τους δίνεται το περιθώριο να ακουστεί η φωνή τους.

Στο τέλος αποφάσισαν οι βουλευτές να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις σε νέα συνεδρίαση του ΚΤΕ Περιβάλλοντος…

Να σας πληροφορήσουμε ότι πριν από το ΚΤΕ προηγήθηκε σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν η Μπιρμπίλη, ο Σηφουνάκης, η Βάρτζελη, ο Καχριμάκης και ο Έξαρχος.  Στη σύσκεψη αποφασίστηκε η εξής αλλαγή :  όλες οι κατατμήσεις που έχουν γίνει πριν από την ψήφιση του νομοσχεδίου βάσει των 4 στρεμμάτων να ισχύουν κανονικά, και όσα οικόπεδα είναι σήμερα άρτια και οικοδομήσιμα να παραμένουν άρτια και οικοδομήσιμα. Όμως, μετά από την ψήφιση του νόμου η κατάτμηση των οικοπέδων θα γίνεται βάσει των 10 στρεμμάτων...

Οι βουλευτές θεωρούν ότι αντιμετωπίζεται ισοπεδωτικά η χώρα και δεν αξιολογούνται οι ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής, και έρχεται ένα χωροταξικό από το παράθυρο.

Ο Γιάννης Βούρος :  Καλή η οικολογία, αλλά να μην καταντά οικολαγνεία.  Δεν μπορώ να σκέφτομαι που θα γεννήσει ο πελεκάνος και ένα αναπτυξιακό σχέδιο να τινάζεται στον αέρα.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής : Νομικά στο κενό το νομοσχέδιο

Ο Δημήτρης Βαρβαρίγος :  Δεν μας ακούτε.  Δεν μας λαμβάνετε υπόψη σας.  Δεν μας θεωρείτε συμμάχους σας, μας έχετε στην λογική της ομηρείας των βουλευτών.

Ο Αλέξανδρος Αθανασιάδης :  Δεν περνάει.  Είναι άδικο.  Δεν μπορεί να ισχύει το ίδιο για όλες τις natura.

Ο Νίκος Ζωίδης :  Δεν είναι δυνατόν να καταργούνται αναδρομικά όλες οι παρεκκλίσεις που υπάρχουν μέχρι τώρα.

Η Χρύσα Αράπογλου :   Με ενοχλεί η ισοπεδωτική αντιμετώπιση όλης της χώρας.  Πρέπει να γίνουν τοπικά σχέδια διαχείρισης τοπικά.

Η Σούλα Μερεντίτη :  Δεν μπορώ να δεχτώ την οριζόντια λογική των 10 στρεμμάτων.  Να πάτε σε διαχειριστικές μελέτες για τις ζώνες natura.

Πριν από λίγο, μιλώντας σε Επιτροπή της Βουλής, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Δριβελέγκας, είπε:«Ακούω τις τελευταίες ημέρες μια σπέκουλα από οικολάγνους περί του περιβάλλοντος. Δεν αναγνωρίζω ότι έχουν μεγαλύτερη ευαισθησία κάποιοι που ζουν στην Κυψέλη από τους βουλευτές της επαρχίας. Το μέτρο των 10 στρεμμάτων θα προκαλέσει διπλό κακό. Οι βουλευτές δεν είναι υποχείρια  τοπικών και κομματικών συμφερόντων και έχουν μεγαλύτερη αγωνία από κάποιους ανέξοδα οικολογούν».

Σίγουρα οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είναι σήμερα υπερήφανοι που τους άφησαν να κάνουν «αντάρτικο» και γι΄ αυτό μόλις το νομοσχέδιο εισαχθεί στην Ολομέλεια θα το ψηφίσουν «αμελλητί» αποδεικνύοντας στους συντοπίτες τους ότι δεν μπορούν να ρίξουν και την κυβέρνηση για λίγα κωλοχώραφα….!

Αnti- Κοινοβουλευτικός

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Εnzo avatar
  Εnzo 18/01/2011 19:54:06

  ολοι φιλαρακια ειναι εκει μεσα μεταξυ τους, τον κοσμακη κοροιδευουν.

 2. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 18/01/2011 20:11:32

  Ανταρτες και Σοσιαλιστες εν κρυπτω..
  Στο φως του Ηλιου μουγκα στη στρουγκα, και καρεκλα καρεκλιτσα μου.
  Ψηφαλακια μου... Ηρωες του Δημοσιου βιου.

  ΠΠ

 3. tiramola avatar
  tiramola 18/01/2011 20:17:59

  3 κτήρια σε 10 στρέμματα (γιατί εκεί θα πάει) είναι πολλά.
  Χάθηκαν τα οικοδομήσιμα οικόπεδα σε αυτή τη χώρα και έμειναν μόνο όσα είναι σε περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί νατούρα?

 4. Σοσιαληστής avatar
  Σοσιαληστής 18/01/2011 23:56:19

  Καλά δεν είναι και λίγα τα κωλοχώραφα πολλοί εξ αυτών μπορεί να έχουν αυτοί τέτοια γη.

 5. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 19/01/2011 10:50:27

  Όταν ψήφιζαν τον Νόμο για τις ΑΠΕ έπρεπε να τα είχαν καταλάβει. Η Μπιρμπίλη (και αυτοί που εκπροσωπεί η Μπιρμπίλη) θέλουν ΜΟΝΟ ένα πράγμα. Αιολικά σε ΟΛΗ την Ελλάδα. Χωρίς πολλά πολλά.

  Πες μου τιραμόλα... καλώδια για Αφρική; Πουλάκι μου, με τους ξεσηκωμούς στην Αφρική, ξέρεις που να βάλεις τα καλώδια...

 6. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 19/01/2011 11:30:27

  και ξέρεις, τιραμόλα...

  Ξέρω, πως τέτοιες μέρες, βάζετε το κεφάλι κάτω και λέτε "μπόρα είναι θα περάσει", ή "κάτι άλλο θα γίνει θα το ξεχάσουν"

  Όχι φίλε μου. Πίσω από την πρεμούρα μου είναι 1.000 εξ ίσου θυμωμένοι, και 10.000 που κατάλαβαν γιατί ανεβαίνει ο λογαριασμός, και 10.000.000 που θα το καταλάβουν αύριο μεθαύριο.

  Και το κερασάκι; Η Τουρκία έχει μισές και 1/4 ταρίφες από εμάς. Δυσνόητη έννοια, αλλά, πού θα πάει; Θα το καταλάβει ο λαουτζίκος ( και οι βουλευτές σας)

  Και το καλύτερο; Όσο και αν σκίζεστε, η Κοπεγχάγη γκρίζα, η Κανκούν σκοτεινή, το Κυότο ζοφερό, ζήτω το ΜΙΤ. (Και η Ακαδημία Αθηνών.. τα είπε ήξεις αφίξεις, αλλά τα είπε -- τι να πει εξ άλλου; ότι 1+1=3;).

  Την Πράσινη Αρπαχτή θα την βάλετε εκεί που δεν λάμπει ο ήλιος. Τώρα, αργότερα, αλλά είναι αναπόφευκτο, έτσι ή αλλιώς. Ό,τι προλάβετε.

 7. ΠΗΛΕΑΣ avatar
  ΠΗΛΕΑΣ 19/01/2011 17:21:46

  Μιλούσα προχθές με κορυφαίο, κορυφαίας εταιρείας φωτοβολταϊκών. "Εμείς το λέμε στους επενδυτές" μου εξομολογήθηκε, "ότι η τελική κερδοφορία θα κριθεί από το άν θα αποδοθούν μέχρι τέλους οι τιμές, που υποσχέθηκε η Κυβέρνηση". Και μετά μού είπε: "έχουν αρχίσει αντιδράσεις και μπορεί να ανακαλέσουν".
  "Ναι," αντείπα, "αλλά θα αφήσουν να εμπλακούν όσο γίνεται περισσότεροι στην φούσκα, πριν την αφήσουν να σκάσει. Είναι πολλά τα λεφτά".
  "Μάλλον!" απάντησε.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.