Ε. Τσακαλώτος: Περισσότεροι φόροι και ανώτατος συντελεστής 50%
15/01/2015 18:28
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ε. Τσακαλώτος: Περισσότεροι φόροι και ανώτατος συντελεστής 50%

Συντελεστή φορολόγησης των εισοδημάτων 50% προανήγγειλε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Β' Αθηνών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ειδικώτερα ,μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ACTION24, ο κ. Τσακαλώτος είπε : «Η φορολογία θέλει πολλούς συντελεστές, με ανώτατο.

Όταν θα φτάσουμε να έχουμε με το περιουσιολόγιο τα πραγματικά εισοδήματα, θα πρέπει τουλάχιστον ο ανώτατος να είναι στο 50%. Μην δίνετε την εντύπωση ότι οι πλούσιοι στην Ελλάδα έχουν πληρώσει. Αυτοί που μας ακούν ξέρουν πολύ καλά ότι το πράγμα που έπρεπε να κάνει απ' την αρχή ακόμα και μια δεξιά κυβέρνηση ήταν να δώσει και μια αίσθηση του δικαίου».

Στο πάνελ συμμετείχε και ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας, ο οποίος ρώτησε τον κ. Τσακαλώτο αν κάνει λόγο για περισσότερους φόρους για να λάβει την απάντηση: «Βεβαίως, σε ένα σημείο, αλλά με διεύρυνση της φορολογικής βάσης και να πληρώνουν όλοι κατά το Σύνταγμα».

Και συνέχισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ: «Υπάρχει ένα μοντέλο που λέει φορολογούμε παραπάνω και έχουμε περισσότερες συλλογικές υπηρεσίες.

Υπάρχει ένα άλλο μοντέλο – το νεοφιλελεύθερο – που λέει θα έχουμε λιγότερους φόρους και λιγότερες υπηρεσίες και ο κόσμος θα ξοδεύει όπως θέλει τα λεφτά του. Εσείς ανακαλύψατε αυτό που δεν υπάρχει στην κοινωνική επιστήμη: υψηλούς φόρους και θα έχουμε χαμηλές υπηρεσίες».

Σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη, σημειώνει:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται να υπερφορολογήσει ολόκληρη τη μεσαία τάξη.

Ετοιμάζουν περιουσιολόγιο όπου θα συμπεριλαμβάνονται κινητά περιουσιακά στοιχεία (π.χ. αυτοκίνητα, πίνακες, κοσμήματα), ακίνητα και καταθέσεις και με βάση αυτό θα φορολογούν τους πολίτες.

Πώς αλλιώς να δικαιολογηθεί η διατύπωση του κ. Τσακαλώτου ότι θα φορολογηθούν με 50% όσοι τεκμαίρεται από το περιουσιολόγιο ότι τα εισοδήματά τους φτάνουν στις 150.000 ευρώ;

Εμείς καταργούμε τα τεκμήρια διαβίωσης και το φόρο που προκύπτει από αυτά και μειώνουμε τους φορολογικούς συντελεστές, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού:

· ο ανώτατος συντελεστής για μισθωτούς και συνταξιούχους μειώνεται στο 33%, από 42% που είναι σήμερα και από 45% που ήταν πριν από την κρίση.

· ο ανώτατος συντελεστής για τις επιχειρήσεις μειώνεται σταδιακά, έτσι ώστε να φθάσει τελικά στο 15%.

Σημειώνεται ότι το 2014 εισόδημα πάνω από 150.000 ευρώ δήλωσαν 5.494 φορολογούμενοι.

Προφανώς, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βασίζει το σχέδιό του για τα φορολογικά σε ένα τόσο μικρό αριθμό φορολογουμένων.

Ακίνητη περιουσία πάνω από 400.000 ευρώ έχουν 172.000 φυσικά πρόσωπα.

Προφανώς, και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βασίζει το φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας που προτείνει σε μία τόσο μικρή φορολογική βάση.

Εμφανώς και θα ζητήσει από τους φορολογούμενους που έχουν ένα διαμέρισμα και ένα σπίτι στο χωριό να καλύψουν τη μαύρη τρύπα που δημιουργούν η αστάθεια και οι υποσχέσεις τους.

Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για 50% φόρο αφορά ολόκληρη τη μεσαία τάξη. Μας αφορά όλους».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 15/01/2015 19:53:29

  Το γελοίο της υπόθεσης με τους οικονομολόγους του σύριζα είναι ότι υπόσχονται ανάπτυξη και θέσεις εργασίας. Αυτοί που θα διώξουν και τους ήδη υπάρχοντες επενδυτές και θα πλακωθούν με τους Ευρωπαίους!

  • Ο Λούμπεν avatar
   Ο Λούμπεν @ Γεώργιος Τ. 15/01/2015 20:16:38

   γενικά τους επενδυτές οι οποίοι αποφασίζουν κατά κύριο λόγο με γνώμονα τον φορολογικό συντελεστή δεν τους χρειάζεται καμία κοινωνία. Με βάση τον στόχο της παραγωγικής ανασυγκρότησης της ελληνικής οικονομίας, η αύξηση του ανώτατου συντελεστή, η φορολόγηση της περιουσίας όπως και επίσης η διεύρυνση της φορολογικής βάσης αποτελούν απολύτως σωστές επιλογές. Οι επενδυτές τους οποίους οφείλει να προσελκύσει η εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση είναι φυσικά αυτοί οι οποίοι στρέφονται στην σύνδεση της εγχώριας παραγωγής με την εγχώρια ζήτηση και (κυρίως!) όσοι αποφασίζουν επενδύσεις με κριτήρια την αντιμετώπιση της διαφθοράς, της διαπλοκής και την βελτιστωποίηση της λειτουργίας του δημοσίου.

   • George N avatar
    George N @ Ο Λούμπεν 15/01/2015 23:08:05

    Με τον καπιταλισμό τα πράγματα ήσαν πιο απλά έως και απλοϊκά. Οι επενδυτές είχαν μόνο στόχο το κέρδος.

    • Ο Λούμπεν avatar
     Ο Λούμπεν @ George N 15/01/2015 23:39:46

     "απλά", "απλοϊκά", ναί, για την ακρίβεια πρωτόγονα!

     • George N avatar
      George N @ Ο Λούμπεν 15/01/2015 23:52:17

      Δεν αντιλέγω αλλά σας μοιάζει φρόνιμο να πάμε κατευθείαν στην πιθανή εξέλιξή του χωρίς πρώτα να τον γευτούμε? Η ζωή είναι μικρή και οι άνθρωποι ανυπόμονοι αλλά από την άλλη στην Ιστορία δεν αρέσουν οι βιασύνες...συνήθως εκδικείται με το να σε στείλει στην αφετηρία.

     • Ο Λούμπεν avatar
      Ο Λούμπεν @ George N 15/01/2015 23:57:52

      Να πάμε τώρα στον καπιταλισμό θα είχε το ίδιο νόημα με την επαναφορά της δραχμής ενώ υπάρχουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σε ελβετικές τράπεζες.

   • Naruto avatar
    Naruto @ Ο Λούμπεν 16/01/2015 11:45:42

    Με αύξηση του ανώτατου συντελεστή ,φορολόγηση ακίνητης περιουσίας κλπ δεν περιμένουμε επενδυτές αλλά τον Αι Βασίλη .

    • Ο Λούμπεν avatar
     Ο Λούμπεν @ Naruto 16/01/2015 20:30:12

     στο δημόσιο το αντίστοιχο επιχείρημα πάει κάπως έτσι: "με μειώσεις μισθών και συντάξεων θα ενταθεί η ύφεση"

   • Παράξενος avatar
    Παράξενος @ Ο Λούμπεν 16/01/2015 12:58:40

    Όταν μπερδεύεται η εκάστοτε άποψη για το τι είναι σωστό με το τι συμβαίνει στην πραγματικότητα κανένα πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί.

    • Ο Λούμπεν avatar
     Ο Λούμπεν @ Παράξενος 16/01/2015 20:34:38

     εγώ θα ισχυριζόμουν ακριβώς το ίδιο αλλά για το ευκταίο και το εφικτό αντίτοιχα.

 2. dim avatar
  dim 15/01/2015 21:42:29

  Δε θέλω να προτρέχω αλλά το κλίμα αλλάζει ραγδαία τις τελευταίες ώρες... Η τρομακτική επίθεση, η σφαγή που ετοιμάζει ο Σύριζα στη μεσαία τάξη, έχει αρχίσει και γίνεται αντιληπτή από τα μεσαία στρώματα της κοινωνίας, που καταλαβαίνουν ξαφνικά ότι πίσω από τις εξαγγελίες Σύριζα κρύβεται μια ανελέητη φορολόγηση των μεσαίων στρωμάτων... Η φορολόγηση των μεσαίων στρωμάτων θα είναι τόσο μεγάλη, που οι φόροι της τελευταίας πενταετίας για αυτά τα στρώματα θα φαντάζει σε λίγο καιρό παράδεισος... Αφορολόγητο για οικογένεια στα 24.000 ευρώ, αφορολόγητο για ακίνητα στα 200.000 ευρώ, σημαίνει σφαγή για τα μεσαία στρώματα, που θα κληθούν να καλύψουν το τεράστιο ποσό μόνοι τους... αφού θα έχει αφαιρεθεί από τα έσοδα του προϋπολογισμού αυτό το λίγο που πληρώναν τα χαμηλά στρώματα... Βλέπω έντρομους σκεπτόμενους νοικοκυραίους, μικρομεσαίους, που φλέρταραν με Ποταμάκια, Γέφυρες και Ρυάκια, ή και ΒενιζελοΣημιτοΠασόκοι, να τρέχουν με τα δύο χέρια να ψηφίσουν τώρα Σαμαρά, για να μην έρθει στην εξουσία η μαρξιστική - λενινιστική αριστερά και τους τσακίσει στην υπερφορολόγηση... Τις εκλογικές μάχες τις κρίνει πάντα η μεσαία τάξη, και αυτή η τάξη έχει αρχίσει να καταλαβαίνει τις τελευταίες ώρες ότι με Σύριζα στην εξουσία, με αυτή την μαρξιστική – ριζοσπασιτκής αριστεράς – λενινιστική κυβέρνηση νεοκομμουνιστών και νεομπολσεβίκων, θα σφαγιαστεί, για χάρη του αριστερού οράματος περί ισότητας των τάξεων, φένροντας δηλαδή τη μεσαία τάξη στα ίδια επίπεδα με τη κατώτερη τάξη (εξισσορόπηση προς τα κάτω δηλαδή) για να μην υπάρχουν μεγάλες ανισότητες...

  • George N avatar
   George N @ dim 16/01/2015 08:00:01

   Οι Γέφυρες δεν κατεβαίνουν. Ένα κομμάτι τους ( η Δράση) κατεβαίνει με το Ποτάμι που έχει βγει από αριστερά στον ΑΝΤΑΡΣΥΑ ζητώντας δήμευση των καταθέσεων όσων επαναπατρίσουν τα χρήματά τους και την χρησιμοποίησή τους για την Παιδεία. Το περίεργο είναι ότι τους καλεί κιόλας να το κάνουν εθελοντικά!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.