03/09/2009 09:34
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ε.Ε.: Παράταση για έλλειμμα με «αντάλλαγμα» μεταρρυθμίσεις«Ναι» στην παράταση της προθεσμίας για τη μείωση του ελλείμματος κάτω από το 3% του ΑΕΠ, αλλά με «αντάλλαγμα» ένα σαφές και ρεαλιστικό, πειστικό και εφαρμόσιμο πρόγραμμα διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, απάντησε, χθες, στην Ελλάδα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, διά στόματος του αρμόδιου επιτρόπου, Χοακίν Αλμούνια.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία έγινε στο περιθώριο του άτυπου ECOFIN στις Βρυξέλλες, με σχεδόν μοναδικό θέμα την προετοιμασία της συνόδου της ομάδας των 20 ισχυρότερων οικονομικά κρατών (G20), ο Έλληνας υπουργός ενημέρωσε τον κ. Αλμούνια για την πορεία και την προοπτική της ελληνικής οικονομίας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παπαθανασίου είπε στο κ. Αλμούνια ότι, με βάση τα μέχρι στιγμής διαθέσιμα στοιχεία, ο ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας θα είναι μηδενικός ή οριακά αρνητικός για το 2009.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχει μια μεγάλη -λόγω της ύφεσης- μείωση και στα δημόσια έσοδα, σε σύγκριση με τον ετήσιο στόχο. Με δεδομένα όλα αυτά -σημείωσε ο Ελληνας υπουργός- καθίσταται πλέον ανέφικτος ο στόχος για τη μείωση του ελλείμματος στο 3,7% του ΑΕΠ για το τέλος του χρόνου, από το 5% του ΑΕΠ που ήταν το 2008.

Με το έμμεσο πλην όμως σαφές αίτημα του Έλληνα υπουργού, ο Ισπανός επίτροπος ήταν σαφής. Ξεκαθάρισε στον Έλληνα υπουργό ότι η Commission είναι δυνατόν να δείξει «κατανόηση» για την Ελλάδα, πρέπει όμως η κυβέρνηση να δεσμευτεί σε ένα σαφές, ρεαλιστικό και αξιόπιστο πρόγραμμα διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, με άμεση εφαρμογή.

Μετά τη συνάντησή του με τον κ. Αλμούνια, ο κ. Παπαθανασίου δήλωσε ότι το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων θα ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό, στην ομιλία του στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Οι δε μεταρρυθμίσεις αυτές, που, όπως ανακοινώθηκε χθες, θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής στη ΔΕΘ, θα πρέπει να παρουσιαστούν στην Επιτροπή μέχρι το τέλος του μήνα, εν όψει σχετικής εκθέσεώς της και συζήτησης του αιτήματος στο επόμενο συμβούλιο ECOFIN, στις 24 Οκτωβρίου, κάτι που εκ των πραγμάτων επηρεάζει και επηρεάζεται από την προεκλογική περίοδο που πυροδοτήθηκε χθες με το διάγγελμα του πρωθυπουργού, αλλά και το τοπίο, όπως θα διαμορφωθεί αυτό μετεκλογικά.

http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/09/03/1709959.htm

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 03/09/2009 09:53:22

  Ποτέ μου δεν θα μπορούσα να φανταστώ, δύο μέρες πριν από τις εκλογές, πρωθυπουργό να ανεβαίνει στο μπαλκόνι και να εξαγγέλει (εκών-άκων)... αντιλαϊκές προτάσεις! Τώρα θα φτάσουμε στο σημείο να το δούμε κι αυτό.

  • Χι avatar
   Χι @ Αυριανιστής 03/09/2009 12:52:22

   Υπάρχει ένα παράδειγμα ηγέτη που άλλα του φώναζαν, άλλα απαντούσε.

   Το "Συντακτική!", "Αναθεωρητική!", λέει κάτι;

 2. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 03/09/2009 10:06:55

  είναι τέτοια η ατολμία και η ανικανότητα (η η καθ υμάς λεννοια της πολιτικης) ποθ εκχωρούμε εθνικα κυριαρχικά δικαιώματα.

  αν οποιοσδήποτε απο εσας έχει προσωπικά, οικογενειακά και συζυγικά προβλήματα, δεν φωνάζει τον σπιτονοικοκύρη να του τα λύσει

 3. stelios avatar
  stelios 03/09/2009 11:21:21

  Οταν απο την καλη κουβεντα του Σπιτονοικοκυρη εξαρταται αν θα συνεχισει να συντηρει με δανεικα η γειτονια την οικογενεια σου,η θα σε αφησει να ψοφησεις στην πεινα,οχι μονον τον φωναζεις ,αλλα να μη γραψω και τι αλλο του κανεις...

 4. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 03/09/2009 11:36:32

  σωστά, αλλά πρώτα προσπαθώ να τακτοποιώ τα του οίκου μου, πριν προσφέρω τον πισινό μου (ή της συζύγου μου)

 5. τσώφλι πασατέμπου avatar
  τσώφλι πασατέμπου 03/09/2009 14:03:38

  Εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα :

  14 μισθοί, σύνταξη στα 48 (αξιωματικοί), σύνταξη στα 50 (οτε, δεη, αστυνομία, κρατικές τράπεζες), τερατώδη εφάπαξ, άδειες ονομαστικής εορτής (!), απόρρητοι λογαριασμοί που δέν μπαίνουν στον προϋπολογισμό, επιδόματα σουρρεαλιστικής έμπνευσης, δήμοι χωρίς προυπολογισμό που λειτουργούν και επιβιώνουν με το γνωστό πρωτόγονο πελατειακό σύστημα και χρηματοδοτούνται αβέρτα απο το κράτος...

  Βρε, μακάρι να μας τα παίρναν με το έτσι θέλω, αρχαιοπτέρυγα, αυτά τα περίφημα εθνικά μας "δικαιώματα". Τον βρωμιάρη σκύλο ή τον πλένεις με το ζόρι, ή τον αφήνεις να γίνει σφουγγαρόπανο - μόνος του δέν πρόκειται να μπεί στον κουβά.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ τσώφλι πασατέμπου 03/09/2009 20:03:04

   δυστυχώς, ναι

  • Μποτίλια στο πέλαγος avatar
   Μποτίλια στο πέλαγος @ τσώφλι πασατέμπου 03/09/2009 20:43:18

   Επειδή ο σκύλος πάει για σφουγγαρόπανο, παρακαλώ προμηθευτείτε λιπαντικόν μέσο για την τοποθέτηση του κονταριού.

 6. George Poulos avatar
  George Poulos 03/09/2009 16:06:14

  Καλά πιός μας έβαλε σε επιτήρηση της ΕΟΚ, το ΠΑΣΟΚ ,η διεθνής κρίση ,ή η κυβέρνηση Ν.Δ.?

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ George Poulos 03/09/2009 20:50:06

   σε επιτήρηση μας έβαλαν:

   1. Χρόνια λαθραίας εξαγωγής συναλλάγματος επί ΕΡΕ
   2. Η τριτοκοσμιοποίηση του Πασόκ του ΑΓΠ
   3. Η μη χρησιμοποίηση υπεραξιών για διαρθωτικές αλλαγές επί Σημίτη
   4. Η χνοδροειδής ανικανότητα και ο κουτσαβακισμός επί ΚΚ του β'

   αυτά επί της ουσίας. Τυπικά, είμαστε μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας εδώ και καιρό, με εξαίρεση την α' τετραετία Σημίτη, και μας έβαλε ο ...Αλογοσκούφης, πουάνοιξε την α' επιστολή με το που ανέλαβαν τα άσχετα μειράκια. Το ανέκδοτο με τις 3 επιστολές το ξέρετε?

 7. ατακτος avatar
  ατακτος 03/09/2009 20:49:55

  Αγαπητέ Μποτίλια στο πέλαγος -και ο λουστραδόρος είναι επάγγελμα ,δεν είναι ντροπή ...

  • Μποτίλια στο πέλαγος avatar
   Μποτίλια στο πέλαγος @ ατακτος 03/09/2009 21:23:15

   Ως μελλοντική απασχόληση της πλειοψηφίας ενός λαού στα πλαίσια της κρίσης μάλλον θα αποτελέσει προηγούμενο για να επιχειρηθούν ανατροπές. Τουλάχιστον τα σκυλιά του τόπου θα αντιμετώπιζαν αυτό το ενδεχόμενο με ανακούφιση, έστω και εάν ο κύριος που έλεγε ανέκδοτα σε σκυλάδικο την ώρα που γιγάντωναν οι πυρκαϊές θα πρέπει να εγκαταείψει το χαρτοφυλάκιο.

 8. ατακτος avatar
  ατακτος 03/09/2009 21:05:35

  archaeopteryx-Παρακολούθησα σήμερα το συνέδριο ΚΕΔΚΕ για την Ενέργεια .Η έλλειψη πρωτογενούς εργασίας και λόγου ήταν κυρίαρχος .....συμπέρασμα απογοητεύσει ...

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ ατακτος 03/09/2009 21:16:21

   αρχίζω να σκεφτομαι να προτείνω κλανιόλες για φάρμες αγελάδων, να μαζεύουμε μεθάνιο (και θα βγάλv λεφτά πουλώντας τον σωλήνα για τις κλανιόλες όπως τα λεφτά από τις ανεμογεννήτριες στα νησιά είναι το καλώδιο της διασύνδεσης. Τι νομίζεις, δεν ξέρω και εγώ να γίνω αρπάχτρα);

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.