#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
28/02/2012 15:18
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εύγε στους βουλευτές που διέσωσαν τις αποταμιεύσεις τουςΟι βασικότερες αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που τόσο αγαπάμε και τόσο επιθυμούμε να είμαστε μέλη της, είναι δύο:

Η ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων και αγαθών
Η ελεύθερη δραστηριοποίηση των ανθρώπων σε οποιοδήποτε μέλος

Αυτοί οι απλοί κανόνες σημαίνουν ότι ο κάθε ευρωπαίος πολίτης δικαιούται να εμπιστεύεται τις αποταμιεύσεις του σε όποιο πιστωτικό ίδρυμα της Ε.Ε. πιστεύει ότι πληροί τις απαιτούμενες προϋποθέσεις ή απλά του προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες.  Σημαίνει επίσης ότι ο κάθε ευρωπαίος πολίτης δικαιούται να επιλέξει σε ποιο κράτος θα δραστηριοποιηθεί και ποιο κράτος του προσφέρει καλύτερες επαγγελματικές προϋποθέσεις, ή απλά χαμηλότερη φορολόγηση.

Μπορεί λοιπόν ο καθένας, χωρίς νομικές ή ηθικές δεσμεύσεις, να αγοράζει ντομάτες Ισπανίας επειδή του αρέσει η γεύση τους ή επειδή τις βρήκε φθηνότερες στο μανάβη.  Αν ένα κράτος της ένωσης αδυνατεί να προσφέρει ανταγωνιστικότερα προϊόντα από ένα άλλο, αυτό είναι πρόβλημα του συγκεκριμένου κράτους και όχι του ευρωπαίου καταναλωτή.

Στην αντίθετη περίπτωση μπορούμε να επιστρέψουμε πίσω στον εθνικό απομονωτισμό, να βάλουμε υπέρογκους δασμούς στα εισαγόμενα προϊόντα και να στήσουμε έναν σοσιαλιστικό βαλκανικό παράδεισο.

Εφόσον όμως επιθυμούμε να παραμείνουμε στα δυτικά πρότυπα, οφείλουμε να τηρήσουμε τους κανόνες.

Όποιος πιστεύει σήμερα ότι οι ελληνικές τράπεζες είναι υγιείς, θα πρέπει να ξανακαθίσει στα θρανία.  Γιατί οι ελληνικών συμφερόντων τράπεζες μετά βίας επιτυγχάνουν έναν δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας 3 – 4% και μάλιστα διαρκώς μειούμενο.  Ακόμα και μετά την υποτιθέμενη επιτυχή κεφαλαιοποίησή τους με 50 φρέσκα δις από τας Ευρώπας, θα έχει μεν καλυφθεί η χασούρα των ομολόγων, θα παραμένει όμως η χασούρα των μη εξυπηρετούμενων δανείων, η οποία θα απειλεί άμεσα τις τράπεζες με κατάρρευση.

Εφόσον λοιπόν η θωρακισμένη σούπερ ντούπερ Fesibank βάλει τελικά λουκέτο, δεν θα συμβεί τίποτα το τρομερό, πλην του γεγονότος ότι ο ευγενής τραπεζίτης θα χάσει το οικογενειακό του κειμήλιο.  Και αυτό γιατί, όπως συνέβη κατά κόρον στους πρώην σοσιαλιστικούς τραπεζικούς παραδείσους, το δίκτυο της Fesibank θα αγοραστεί από μια οποιαδήποτε ευρωπαϊκή τράπεζα, η οποία θα είναι σε θέση να παρέχει υπηρεσίες σε 10 εργάσιμες ημέρες, πιθανότατα με το ίδιο προσωπικό.

Όπως λοιπόν όλοι οι ευρωπαίοι πολίτες, έτσι και οι Έλληνες βουλευτές είναι σε θέση να αξιολογήσουν και τελικά να εμπιστευθούν τις αποταμιεύσεις τους σε οποιαδήποτε τράπεζα της ενωμένης Ευρώπης.

Γιατί τελικά αν, έπειτα από το πέρασμα αυτής της φοβερής κρίσης, επιβιώσει η Fesibank ή η Kutofragbank, ουδόλως απασχολεί τους έλληνες πολίτες, αλλά κάποιους τυχαίους ευρωπαίους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο δύσκολο τραπεζικό τομέα.

Οι αγαπητοί συμπολίτες μας βουλευτές που διέσωσαν τις αποταμιεύσεις τους, όχι μόνο δεν αξίζει να διαπομπεύονται, αλλά μάλλον τους αξίζει έπαινος, γιατί έκριναν σωστά την κατάσταση και έπραξαν τα δέοντα, πράγμα που μας κάνει να ελπίζουμε ότι θα πράξουν το ίδιο και με τις υπόλοιπες υποθέσεις που διαχειρίζονται.

Κακοφωνίξ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Z avatar
  Z 28/02/2012 15:31:20

  Η λέξη σπέκουλα σου λέει τίποτα;

 2. Ραβινος avatar
  Ραβινος 28/02/2012 15:43:45

  Σωστοτατος ΚΑΚΟΦΩΝΙΞ !Ελεγα κι εγω τι στον διατανο συμβαινει εδω κανενας δεν επισημαινει τα αυτονοητα !Και κατι αλλο δυσμενες για τις Fesibank πως η νοθα Κυβερνηση διαρρεει τα περι κουρεματος των δανειων & χρεων οταν σωστα επισημαινεται '' θα παραμένει όμως η χασούρα των μη εξυπηρετούμενων δανείων''?

 3. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 28/02/2012 15:55:27

  Δυστυχώς, το δίκτυο της Fesibank δεν θα αγοραστεί από μια οποιαδήποτε ευρωπαϊκή τράπεζα (κάτι που θα το ευχόμουν). Αλλά μετά από το μπούμ ή το κούρεμα ιδιωτικών δανείων θα ανακεφαλαιοποιηθεί με Δημόσια ρευστότητα του Ευρωπαικού μηχανισμού στήριξης. Και την αποπληρωμή θα την οφείλει το Ελληνικό Δημόσιο. Έτσι το Ελληνικό ιδιωτικό χρέος θα γίνει τελικά Ελληνικό Δημόσιο χρέος. Ο ευγενής τραπεζίτης θα χάσει το οικογενειακό του κειμήλιο, που θα κρατικοποιηθεί στην πράξη, για ένα διάστημα χρόνου. Και οι μή δανεισθέντες θα επιδοτήσουμε μακροπρόθεσμα τους δανειολήπτες, επιχειρηματίες, "στεγαστικούς" ή "καταναλωτικούς".
  Το πολιτικό και χρηματοπιστωτικό σύστημα επί δεκαετίες πριμοδότησε με πολλους τρόπους την φούσκα με δανεικό αέρα: Κυρίως τους κατασκευαστές ακινήτων. Στερώντας πόρους από πραγματικά παραγωγικές δραστηριότητες. "Φυσούσαν" κοπανιστό αέρα στην Fesibank.
  Τώρα όμως, το προσωπικό του (και πολύ περισσότεροι άλλοι μεγαλο-"μεσαίοι"), "ρούφηξαν" και "ρουφούν" τον κοπανιστό αέρα από την Fesibank και τον "φυσούν" ως πραγματικό ρευστό στην "Kuto"fragbank. Ή σε ακίνητα στο Λονδίνο.
  Έτσι δουλεύει η τρόμπα: Φύσα - ρούφα. Και πάτα αυτούς που δεν χρωστάνε.

  • ΓΣΠΥΡΟΥ avatar
   ΓΣΠΥΡΟΥ @ Ο Θείος 28/02/2012 18:50:49

   @Ο Θείος, Σωστότατα. Οι κυβερνωντες βαθεια ποτισμενοι από ανερματιστη επιπολαιότητα (Πασοκισμος) αποδεικνυονται αλλη μια φορά κατώτεροι των περιστάσεων. Επικινδυνοι. Προ των εκλογών οι "πονηροί πολιτευτ'ες" βρηκαν μια εύηχη αλλα και επικίνδυνη ανοησία να γίνουν αρεστοί. Υποσχονται να χαρίσουν τα δάνεια καθε είδους Στεγασικά καταναλωτικα, διακοποδανεια. θαλασσοδάνεια κλπ. Στόχος, η εξαγορά της εύνοιας των χρεωστών με ξένο χρημα ενόψει εκλογών. Αν δε πετύχει το κόλπο θα μεταφερουν τα επισφαλη δάνεια των τραπεζων στο δημόσιο δηλαδη στις πλάτες των φορολογουμενων. Σώζονται και οι φίλοι τραπεζίτες. Αθεραπευτοι Τυχοδιωκτες.
   Οσο αφορά τους πολιτικους και τη σώφρονα στάση τους να βγάλουν τις αποταμιεύσεις τους εκτός Ελλαδος, είναι σαφές ότι πρέπει να τύχουν επιβραβευσης. Δεν πολιτεύονται πλεον με λόγια αλλα με το προσωπικό τους παράδειγμα. Πιο εναργής τρόπο, από την προσωπικη θυσία, για να μας πείσουν για τα προβλήματα των τραπεζών μας, υπάρχει; Για μας το έκαναν και τι κέρδισαν, τη χλεύη μας. Ντροπή μας.

 4. anonymous avatar
  anonymous 28/02/2012 16:08:55

  Και οι μή δανεισθέντες θα επιδοτήσουμε μακροπρόθεσμα τους δανειολήπτες, επιχειρηματίες, “στεγαστικούς” ή “καταναλωτικούς”.

  Να ήταν μόνο αυτό καλέ μου άνθρωπε θα ήταν καλά. Δυστυχώς εμείς που ήμασταν/είμαστε νοικοκύρηδες, ήμασταν/είμαστε περήφανοι, ήμασταν/είμαστε στην απέξω και τη βγάζαμε με τις δικές μας δυνάμεις καλούμασταν και καλούμαστε να αιμοδοτούμε το σύστημα για να κάνει περίεργες αναδιανομές -ανακατανομές και τα σχετικά. Κοινώς μας αφαιρούσε πόρους και τους μετέφερε στα διάφορα τρωκτικά. Δεν είναι μόνο οι δανειολήπτες. Είναι ότι μας φορτώνει και το ξεχρέωμα του Ελληνικού κράτους. Τώρα μετοχοποιεί τις ζημίες και μας φωνάζει να συμμετάσχουμε.
  Τα κέρδη δικά τους, οι ζημίες δικές μας.
  Ε αυτό δε μπορεί να συνεχιστεί και αυτό θα είναι ο τάφος τους. Δηλ. εμείς θα σταματήσουμε να παίζουμε το παιχνίδι και θα καταρρεύσουν. Εγώ προσωπικά λυπάμαι ακόμη και για το ΦΠΑ που τους δίνω.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ anonymous 29/02/2012 14:46:32

   "Τα κέρδη δικά τους, οι ζημίες δικές μας¨: Πρόκειται για τη φράση - επιτομή του κεφαλαιοκρατικού συστήματος.
   Ελλείψει ριζικής εναλλακτικής λύσης (προς το παρόν), η εφικτή και ρεαλιστική πρόταση είναι "περιορισμός των κερδών τους, σημαίνει και περιορισμό των ζημιών μας".
   Η κατάρρευση τους θα είναι δυστυχώς κατάρρευση όλων, η μέθοδος "Σαμψών γκρεμίζει το ναό" είναι σαφώς αυτοκαταστροφική. Προτιμώ να ξεχρεώσουν το Ελληνικό Δημόσιο όσοι το χρέωσαν, υπεξαιρώντας ιδιωτικά το Δημόσιο πλούτο: Κρατικοδίατοι επιχειρηματίες ή οι συνεργάτες τους υψηλόμισθοι - λαδιάρηδες μανδαρίνοι, σε Δημόσιο και ΔΕΚΟ.

 5. φριξος avatar
  φριξος 28/02/2012 16:09:59

  τελικά ο φόβος ενός πιθανού ΟΧΙ ήταν ότι θα τρέξει ο κοσμάκης να βγάλει τα λεφτά του από τις τράπεζες...οι βουλευτές, οι φίλοι τους, οι συγγενείς τους και όσοι τους συναναστρέφονται τα έχουν βγάλει ήδη...και έχουν βγάλει αμύθητα ποσά...μην τα βγάλει και απλός κόσμος και πάθουν ζημιά οι τράπεζες... Ξυπνήστε!!!

 6. o0o avatar
  o0o 28/02/2012 16:15:14

  Δεν συμφωνώ καθόλου. Σύσωμο το πολιτικό σύστημα της χώρας διαβεβαιώνει σε όλους τους τόνους, άλλοι εμπράκτως εντός της κυβέρνησης, άλλοι μέσω προτάσεών τους από το βήμα της Βουλής, πως δίνουν μάχη ώστε η χώρα να μη χρεοκοπήσει και διαβεβαιώνουν τον ελληνικό λαό οτι θα τα καταφέρουμε.

  Ο βουλευτής δεν είναι ένας "απλός πολίτης με ανησυχίες" που δικαιούται να διερευνά οποιαδήποτε νομότυπη διαδικασία θα διασφαλίσει την ατομική του περιουσιακή θωράκιση. Με την κίνησή του αυτή, βγάζοντας δηλαδή τα λεφτά του έξω νομότυπα, διαπράττει το ηθικό ολίσθημα της ανακολουθίας λόγων και έργων. Όταν προσπαθείς να πείσεις τον λαό οτι «θα τα καταφέρουμε, με πόνο και θυσίες αλλά θα τα καταφέρουμε και το τραπεζικό μας σύστημα δεν θα καταρρεύσει», οφείλεις ως βουλευτής να το αποδεικνύεις εμπράκτως. Θα το ξαναπώ: ο βουλευτής δεν είναι ένας «απλός πολίτης». Τον δεσμεύουν δεοντολογικού τύπου ηθικές παράμετροι.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ o0o 28/02/2012 17:54:50

   Έχεις απόλυτο δίκιο. Ή νοιάζονται για το πως δε θα καταρρεύσουμε ή κοιτάνε την πάρτη τους. Και τα δύο δε συμβιβάζονται...

 7. Geo avatar
  Geo 28/02/2012 16:18:39

  Επιτέλους κάποιος λέει τα αυτονόητα! Μας πρήξανε τόσες μέρες με το ένα εκατ. Αν μη τι άλλο ο συγκεκριμένος μοιάζει να καταλαβαίνει από οικονομικά αλλά μάλλον είναι ένας στους 300!! Σίγουρα πολύ περισσότερα από τον Βενιζέλο που με τις καλυμμένες απειλές ("τους γνωρίζουμε ")κάνει ότι μπορεί για να μη γυρίσει σεντ στο ΒενιζελοΒαλκανισταν.

 8. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 28/02/2012 17:55:45

  Το σπουδαιότερο είναι αν υπάρχει πόθεν έσχες για το ένα μύριο και αν έχει φορολογηθεί ή είναι μαύρο...

 9. thanos avatar
  thanos 28/02/2012 19:50:51

  Βλέπω να έρχεται λίστα με Ν.Κράτες βουλευτές

 10. ιωάννης33 avatar
  ιωάννης33 29/02/2012 00:14:22

  Τι μας λες μωρέ;Ας λένε τότε ψέμματα,δικαίωμα τους είναι.Ας κλέβουν,δικαίωμα τους είναι.Και τι μας ενοχλεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών,Νόμος του επίσημου Κράτους είναι.
  Ωραίο άρθρο,κορνίζα θα το κάνει ο κάθε διεφθαρμένος στην χώρα.

  • Δικερως avatar
   Δικερως @ ιωάννης33 29/02/2012 00:28:03

   Ξεκολλα ρεεε,ειρωνικα τα γραφει.
   Αστροπελεκα.

 11. ιωάννης33 avatar
  ιωάννης33 29/02/2012 00:23:37

  Εχει μεγάλη διαφορά Κακοφωνίξ το αν θα επιλέξεις να μην ανέβεις καθόλου στο καράβι με το να ανέβεις και μετά να το εγκαταλείψεις.
  Ας κάνει ο καθένας οτι θέλει,δεν εχω ένσταση.Αλλά να τους δίνεις επαίνους και ευχές για ανάλογες σκέψεις,πάει πολύ...

 12. ιωάννης33 avatar
  ιωάννης33 29/02/2012 00:54:17

  που το διέκρινες το ειρωνικό;Πιο πάνω συγχαρητήρια του δίνουν.sorry αν κράζω άδικα αλλά για πολύ σοβαρό φαίνεται το ύφος γραφής

 13. Nik avatar
  Nik 29/02/2012 18:29:56

  Θα είχατε τέτοιες ηθικές ενστάσεις αν η ροή συναλλάγματος ήταν ανάποδη, πχ αν Αγγλοι ή Δανοί βουλευτές, έστελναν το χρήμα τους εδώ;

  Οπως μάθαμε δεν πρόκειται για πολιτικό αλλά σύζυγο πολιτικού που ασχολείται νομιμότατα με μια δουλειά που είναι κατ'εξοχήν διεθνής και βασίζεται στην διεθνή κίνηση χρήματος.

  Γίναμε όμως και ΠΑΛΙ ρεζίλι με τις πρόωρες εκσπ..... των αρχών που βιάστηκαν να ανακοινώσουν τα περί βουλευτή και των μηντιανθρώπων που βρήκαν μιαν ακόμη ευκαιρία να ηθικολογήσουν. Δεν βαρεθήκατε τόση ηθικολογία!

  Από πρακτικά μέτρα να βγούμε από την χαβούζα τίποτε βέβαια. Εκεί κάνουν όλοι μόκο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.