#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
06/12/2007 13:17
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

'Εχουμε και θέμα "τουρκικής μειονότητας" μειονότητας τώρα

Το κατάφερε κι αυτό η κυβέρνηση Καραμανλή. Επέτρεψε στον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας να περιοδεύσει στην Θράκη και να αναδείξει το ζήτημα της μουσουλμανικής μειονότητας σε διμερή διαφορά μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, ανάλογη με το Κυπριακό !!! Μιλώντας χθες στη Θράκη σε πολυπληθές ακροατήριο μουσουλμάνων Ελλήνων πολιτών ο Αλί Μπαμπατζάν, παρότρυνε τους «εκατό και πλέον χιλιάδες ομοεθνείς του», όπως τους αποκάλεσε να «διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους» … στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, επειδή «η εθνική ταυτότητα των 100.000 ομοεθνών δεν μπορεί να χαθεί...». Έθεσε δηλαδή ευθέως ζήτημα «τουρκικής μειονότητας» στην Ελλάδα, κάτι που δεν είχε τολμήσει να κάνει ο πρωθυπουργός Ερντογάν το 2004.

Την ώρα που συνέβαιναν αυτά, έπεφτε ένα ακόμα ελληνικό F-16, ενώ εκτελούσε νυχτερινή άσκηση, στην περιοχή της Ψαθούρας, κοντά στις Σποράδες και τη σωρό του παρέδιδε στο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό τουρκική φρεγάτα που συμμετείχε σε άσκηση που διεξαγόταν προκλητικά δίπλα στη δική μας. Τα αίτια της συντριβής του F-16 παραμένουν βέβαια άγνωστα, αλλά τίθεται το ερώτημα πως άραγε «έπεσε» ένας πιλότος που είχε 1.500 ώρες πτήσης. Ήδη ορισμένοι μιλούν για "παρεμβολές" και για επανάληψη όσων έγινα στην Κάρπαθο, στις 23 Μαΐου 2006, όταν σκοτώθηκε ο άτυχος σμηναγός Ηλιάκης; Λίγο νωρίτερα, στην Κωνσταντινούπολη «άγνωστοι» έσπασαν στο ξύλο με ρόπαλα τον Έλληνα ομογενή δημοσιογράφο Ανδρέα Ρομπόπουλο, που νοσηλεύεται σοβαρά τραυματισμένος, αλλά εκτός κινδύνου, σε νοσοκομείο της Πόλης. Προφανώς, τα δύο επεισόδια δεν είναι άσχετα με την εμφάνιση του Μπαμπατζάν στην Θράκη και δείχνουν ότι η προκλητική Τουρκία, που δεν θα εγκαταλείψει ποτέ τα επεκτατικά της σχέδια σε βάρος της Ελλάδας, είναι πάντα εδώ.

Το υπουργείο Εξωφρενικών της Ντόρας ψελλίζει τώρα ότι «παρά την ισχύ με την οποία εξελέγη η τουρκική κυβέρνηση, το βαθύ κράτος εξακολουθεί να κινεί τα νήματα». Τώρα το κατάλαβαν; Τι άλλο πρέπει να γίνει για να σβήσουν αυτά τα αμετροεπή χαμόγελα της Ντόρας; Να ανακηρύξουν οι Τούρκοι και επισήμως «τουρκική μειονότητα στη Θράκη»; Τώρα βεβαίως το Μαξίμου επιχαίρεται για όλα αυτά που συμβαίνουν στην «διάδοχο». Επειδή, όπως έχουμε ξαναπεί, ο Καραμανλής της την είχε στημένη στα ελληνοτουρκικά (βλέπε εδώ). Αυτά όμως λίγο ενδιαφέρουν την παγκόσμια σκηνή. Επειδή η εικόνα που δημιουργήθηκε χθες είναι μιας πανίσχυρης Τουρκίας απέναντι σε μια αδύναμη Ελλάδα. Θα συνέβαιναν αυτά αν υπήρχε στον τόπο ισχυρή κυβέρνηση και πολιτική βούληση; Οι υπουργοί Εξωτερικών έρχονται και παρέρχονται. Όπως άλλωστε και οι πρωθυπουργοί. Αυτό που μένει είναι ότι κάθε φορά η Ελλάδα υποχωρεί. Κάθε φορά τρέχει πίσω από νέα «τετελεσμένα». 

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Aris. A avatar
    Aris. A 06/12/2007 14:34:37

    Αναζητείται, και πατριώτης υπουργός εξωτερικών και γραμμή εθνικής εξωτερικής πολιτικής. Οι τελευταίοι σοβαροί υπουργοί ήταν ο Μπίτσιος του γέρου Καραμανλή Χαραλαμπόπουλος Ι και Παπούλιας Κ. Η ελληνική εξωτερική πολιτική θυμίζει τον μεθυσμένο που πιστεύει ότι παραπατάει όχι από την σούρα αλλά επειδή έχει εμπόδια μπροστά του. Λόγω αδυναμίας χάραξης εξωτερικής πολιτικής και λόγω έλλειψης πολιτικών ηγετών που θα την προασπίσουν απέναντι στα ξένα συμφέροντα οι ντόποι νενέκοι για να δικαιολογήσουν την ανυπαρξία και ητοπαθειά τους ανακάλυψαν δύο μεγάλα μυθεύματα. Αλλο Ερντογάν και άλλο βαθύ κράτος, αλήθεια τι έχουνε να πούνε για την περιοδεία Μπαμπατσάν στην θράκη και ο δεύτερος μύθος είναι η Ευρωπαική Τουρκία που όταν γίνει θα συμορφωθεί με τους διεθνείς κανόνες και νόμους. Και ποιός τους είπε ότι οι Τούρκοι ενδιαφέρονται να γίνουν Ευρωπαίοι. Ευτυχώς που υπάρχει ο πρόεδρος Παπαδόπουλος να μας θυμίζει ότι υπάρχει και πολιτική με άποψη και θέση. Η κυρία Μπακογιάννη πάει από θρίαμβο σε θρίαμβο. Ας συγκρίνει κάποιος τα δημοσιεύματα και την κριτική που είχε δεχθεί ο Μολυβιάτης και την αγιαστούρα στην Ντόρα για να καταλάβει πόσο έχει διαβρωθεί το εθνικό φρόνημα των διαμορφωτών της κοινής γνώμης.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.