#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
13/05/2010 09:35
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εχθρός δεν είναι ο ...συνάδελφος!!!Μηχανισμοί προπαγάνδας, μηχανισμοί παραπλάνησης κοινής γνώμης, μηχανισμοί, μηχανισμοί, μηχανισμοί...

Έχουν βγει όλοι στην πιάτσα και κάνουν την δουλειά τους, θα έλεγα με σχετική επιτυχία.

Το ερώτημα, στο τέλος της ημέρας, είναι: θα παρασυρθούμε, θα το φάμε το παραμύθι τους, θα παίξουμε στο παιχνίδι που θέλουν να μας επιβάλλουν;

Και εξηγούμε.

Τι κάνουν οι κρατικοί και παρακρατικοί μηχανισμοί;

Λένε σε εμένα, το δημόσιο υπάλληλο, ότι για όλα αυτά τα κακά που σου συμβαίνουν,  ότι δηλαδή, για τις μειώσεις των αποδοχών σου, για την αύξηση των χρόνων συνταξιοδότησης, για τους φόρους και όλα τα άλλα δεινά που καλείσαι να πληρώσεις, φταίνε κάποιοι άλλοι υπάλληλοι –που θα μπορούσες να είσαι και εσύ ένας απ αυτούς-, οι οποίοι πληρώνονται καλύτερα από εσένα, παίρνουν παχυλούς μισθούς ή παίρνουν περισσότερους μισθούς και έχουν δημιουργήσει το πρόβλημα του δημόσιου τομέα.

Εγώ τι κάνω; Εξοργίζομαι και τα βάζω ή βρίζω, το συνάδελφο που μπορεί να αμείβεται καλύτερα από εμένα, να έχει καλύτερη ασφάλεια και παροχές.

Αυτό είναι όμως το πρόβλημά μου, ο συνάδελφος; Σαφώς όχι.

Οι μηχανισμοί όμως με έχουν βάλει στο τρυπάκι, ότι φταίει ο συνάδελφος. Έτσι έχουν πετάξει το μπαλάκι από πάνω τους, εμείς τρωγόμαστε μεταξύ μας και παίζουμε το παιχνίδι τους.

Λες και δεν είναι οι ίδιοι που έκαναν τη μοιρασιά. Ποιός θα πάρει τί και πόσα.

Δεν είναι εχθρός μου, ο συνάδελφος.

Δε θέλω να μειωθούν οι αποδοχές του συναδέλφου, όποιες κι αν είναι αυτές.

Θέλω να αυξηθούν και οι δικές μου αναλογικά. Αυτό είναι το ζητούμενο.

Και το κράτος να πάρει αυτά που πρέπει από εκείνους που τα έχουν και δεν τα δίνουν, όπως οφείλουν. Εννοώ φυσικά αυτά που τους αναλογούν. Να τα πάρουν από αυτούς που κερδίζουν μόνο, στην δική μου πλάτη και του συναδέλφου. Να αποδίδουν τους φόρους τους, να πληρώνουν τα ταμεία τους.

Αυτούς πρέπει να κυνηγήσετε κύριοι μηχανισμοί, όχι εμένα και το συνάδελφο δημόσιο υπάλληλο. Οι μεγάλοι μας βλέπουν και γελούν. Στην υγειά των κορόιδων λένε όταν εμείς χτυπιόμαστε μεταξύ μας.

Σας έχουμε πάρει χαμπάρι όμως και αυτή τη φορά εγώ και ο συνάδελφος θα είμαστε μαζί.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Pankalos avatar
  Pankalos 13/05/2010 09:46:13

  +1

 2. ok avatar
  ok 13/05/2010 09:53:02

  επιτέλους ένα καλό άρθρο!

 3. http://firiki2010.wordpress.com/ avatar
  http://firiki2010.wordpress.com/ 13/05/2010 10:13:28

  "Δε θέλω να μειωθούν οι αποδοχές του συναδέλφου, όποιες κι αν είναι αυτές.

  Θέλω να αυξηθούν και οι δικές μου αναλογικά. Αυτό είναι το ζητούμενο."

  Και τι γίνεται αγαπητέ αν αυτά που παίρνει ο συνάδελφος δεν τα "δουλεύει". Τι γίνεται αν αυτά που παίρνει ο συνάδελφος τα παίρνει επιδή έχει ή είχε κάποια στιγμή "μπάρμπα στη Κορώνη"? Η "λύση" σου είναι βολική αλλά με τέτοιες "λύσεις" πορευτήκαμε μέχρι τώρα. Επίδομα στους τρεις κομπιουτεράδες που κάνουν πράγματι εξειδικευμένη εργασία, σ΄ ένα χρόνο το επίδομα δίδεται σε ολόκληρο το τμήμα ή σε όλο τον όροφο κι ας έχουν κάποιοι τα κομπιούτερ για "μπιμπελό".
  Εχθρός δεν είναι ο συνάδελφος. Εχθρός είναι η νοοτροπία που λέει ότι μπορώ να αμείβομαι 100 ενώ παράγω 80 ή 50 ή 20.

  • Spm avatar
   Spm @ http://firiki2010.wordpress.com/ 13/05/2010 12:31:05

   Μεγάλε προφανώς δεν εχεις καταλάβει τι λεέι αυτός άνθρωπος!
   Αυτά που περιγράφεις ναι μεν ειναι σωστά, αλλά δεν αποφασίζει για αυτά ο δημόσιος υπάλληλος. Πρέπει να απευθυνθείς στην πολιτεία.

 4. Lalakis avatar
  Lalakis 13/05/2010 10:28:09

  ξερετε οτι εδω και δυο εβδομαδες ισχυει το ότι πληρωνουμε τα ΔΕΤΕ των τελωνειακών μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ; Το ξέρετε; Ναι είναι αλήθεια. όπως και σε κάθε λιτρο βενζίνης ενα μέρος πάει στο κοινό ταμείο τους. Ο κόσμος χάνεται και οι τελώνηδες βασιλευουν. Γιατί όμως;. Απο Που τη κρατάνε τη κάθε κυβέρνηση;

 5. ΙΩΝΑΣ avatar
  ΙΩΝΑΣ 13/05/2010 10:32:50

  Ο otiprepei τί λέει για το άρθρο?

 6. ΓΙΩΡΓΟΣ avatar
  ΓΙΩΡΓΟΣ 13/05/2010 17:14:07

  Φάκτορα δεν έχεις ακούσει την παροιμία περί του να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα ,όταν ρώτησε ο θεός τον Ελληνα τι χάρη θέλει να του κάνει.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.