07/03/2013 16:36
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Εφιάλτης στο δρόμο με τους τροικανούς»

Ζούμε καθημερινά το σήριαλ «εφιάλτης στο δρόμο με τους τροικανούς». Πηγαίνουν στους υπουργούς και τα κάνουν όλα λίμπα. Κι εκεί που νομίζαμε ότι θα περάσουμε ήρεμα κι ωραία τον έλεγχο να' σου οι δυσκολίες, οι γκρίνιες και οι εμπλοκές.

Πρώτο λάθος, η επικοινωνιακή διαχείριση του ζητήματος από την κυβέρνηση συνολικά. Ο κόσμος αλλά και οι κρατικοί μηχανισμοί είχαν χαλαρώσει μετά τη δόση – μαμούθ και τα συνεχή καλά λόγια και νόμισαν ότι οι τροικανοί θα έρχονται, θα πίνουν καφεδάκι στο Σύνταγμα, θα τρώνε και κανένα μουσακά και μετά σπίτι τους.

Όμως, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, ακόμη κι αν η δόση είναι μικρή για τον Μάρτιο κανείς, και κυρίως η κυβέρνηση δεν πρέπει να ξεχνούν ότι το πρόγραμμα δεν μπορεί ούτε να χαλαρώσει, ούτε να παρακαμφθεί και φυσικά οι ξένοι δεν είναι κουτόφραγκοι, μας έχουν πάει χαμπάρι.

Επομένως, δε μπορεί η κυβέρνηση να αφήνει να δημιουργείται μια εικόνα σωτηρίας αφού πήραμε τη μεγάλη δόση και όλα τα υπόλοιπα να τα ξεχνάμε.

Το κυριότερο, όμως, λάθος, είναι η ουσιαστική διαχείριση του Μνημονίου που υπογράψαμε προσφάτως. Διαχείριση από συγκεκριμένους υπουργούς οι οποίοι έχουν πάει πίσω το κυβερνητικό έργο και κινδυνεύουμε να πέσουμε σε μεγάλη ξέρα. Ξεχάσαμε άραγε ότι υπάρχουν ρήτρες ανάπτυξης αλλά και ρήτρες μη τήρησης του προγράμματος;

Αν δεν το ξεχάσαμε τότε κάποιος πρέπει να κουνήσει ορισμένους υπουργούς από τη θέση τους. Δε μπορεί η χώρα να παίζει την τύχη της στα ζάρια και ορισμένοι υπουργοί να «λουφάρουν» μη τυχόν και χάσουν την... έξωθεν καλή εικόνα τους.

Για παράδειγμα, τρία χρόνια τώρα, που διαλύθηκε ο ιδιωτικός τομέας και απολύθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες, κανείς δεν έκλαψε. Εννιά μήνες τώρα που λέμε ότι πρέπει να απολυθούν ορισμένοι δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίοι έχουν καταδικαστικές αποφάσεις ή είναι ανίκανοι προς εργασία, δεν έχει γίνει απολύτως τίποτε. Μα πώς κύριε Μανιτάκη θα φτιάξουμε ομελέτα χωρίς να σπάσουμε τα αυγά; Οι 7.000 υπάλληλοι που έπρεπε να είχαν απολυθεί αυτοδίκαια βρίσκονται ακόμη στη θέση τους και για το λόγο αυτό η τρόικα ετοιμάζεται να μας βάλει θηλιά; Μα θα ρισκάρουμε να πάρουμε κι άλλα μέτρα επί δικαίων και αδίκων προκειμένου να μη θίξουμε την «ιερή αγελάδα»; Μέχρι πότε ο κ. Μανιτάκης θα προσπαθεί να κοροϊδέψει τους κουτόφραγκους και μαζί κι όλους εμάς;

Το ίδιο συμβαίνει και με το υπουργείο Υγείας. Ηλεκτρονική συνταγογράφηση και νέες λίστες φαρμάκων, εξοικονόμηση πόρων και μάζεμα της σπατάλης στα νοσοκομεία. Τι έγινε από όλα αυτά; Μόνο περικοπές στις παροχές των ταμείων και το απόλυτο μπάχαλο στα νοσοκομεία.

Έτσι, όμως, δεν πάει μπροστά μια κυβέρνηση και συνεχώς θα κυνηγά την ουρά της μέχρι να γίνει το «ατύχημα». Έτσι και σήμερα ξαναπήγε η τρόικα στον Στουρνάρα, του ξανάβαλε το μαχαίρι στο λαιμό για απομάκρυνση χιλιάδων υπαλλήλων, όπως είχαμε δεσμευτεί, ο υπουργός ξαναέδειξε τον Μανιτάκη και το παραμύθι συνεχίζεται.

Μα δεν ξέρουν ότι το προαπαιτούμενο για τη δόση είναι οι απολύσεις; Μέχρι πότε θα το κλωθογυρίζουν και μέχρι πότε θα παίζουν τις κουμπάρες. Η τρόικα είναι ξεκάθαρη: κάντε τις απολύσεις που υποσχεθήκατε, τι περιμένετε.

Υπό το πρίσμα αυτό γίνονται όλα τις τελευταίες ημέρες και μάλλον ο Σαμαράς πρέπει να πάρει φραγγέλιο. Θα είναι ανασχηματισμός, θα κόψει κεφάλια; Ας το κάνει γιατί έτσι που πάμε θα κινούμαστε σε ρυθμούς slow motion ενώ θα έπρεπε να τρέχουμε να φτιάξουμε το κράτος. Έλεος πια.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.