#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
13/04/2013 09:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εφιάλτης στο δρόμο με τις απολύσεις...Κι εκεί που λέγαμε ότι η επόμενη εβδομάδα θα είναι… περίπατος μετά τις μαραθώνιες διαπραγματεύσεις με την τρόικα, να’ σου το θρίλερ από το πουθενά. Κι επιβεβαιωνόμαστε που γράφουμε ότι ακόμη κι αν κλειστεί μια συμφωνία τώρα, δε μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση με την τρόικα. Δεν είναι δυνατόν δηλαδή να παραλύει όλη η χώρα και να μη γίνεται τίποτε, ούτε να λειτουργεί τίποτε επειδή περιμένουμε όλοι πότε θα κλείσει κάποια συμφωνία. Διότι το ίδιο θα συμβεί και τον Ιούνιο, να μας το θυμηθείτε.

Αίφνης, λοιπόν, το βράδυ της Παρασκευής προέκυψαν δύο αρνητικά γεγονότα. Το πρώτο ήταν τα μαντάτα από το Δουβλίνο. Παρά το γεγονός ότι όλοι αναγνώρισαν τις προσπάθειες που κάνει η Αθήνα, εντούτοις φέρεται να έβγαλαν «κίτρινη» κάρτα στην κυβέρνηση επειδή δε λύνει το θέμα με τις απολύσεις στο Δημόσιο. Απαίτησαν μάλιστα να υπάρξουν δεσμεύσεις για απολύσεις υπαλλήλων, όχι μόνο επίορκων. Λέγεται ότι είπαν στον Γ. Στουρνάρα να κλείσει η συμφωνία μέχρι την Τρίτη με τη δέσμευση ότι θα κατατίθενται τριμηνιαία χρονοδιαγράμματα για τις αποχωρήσεις που έγιναν και που θα γίνουν.

Το εκβιαστικό και τελεσιγραφικό μήνυμα εκλαμβάνεται ως έσχατη μορφή πίεσης στην κυβέρνηση να λήξει το θέμα με τις απολύσεις που χρονίζει. Οι δανειστές πιστεύουν ότι τους κοροϊδεύουμε αφού δεν απολύονται ούτε οι επίορκοι, γι’ αυτό και ζητούν απολύσεις τυφλές και χωρίς σχέδιο, αρκεί να πληρούνται οι στόχοι που οι ίδιοι έχουν θέσει, για απολύσεις 25.000 μέχρι το τέλος του 2014.

Τα νέα από το Γιούρογκρουπ ήρθαν και στην Αθήνα όπου ο Αντώνης Σαμαράς είχε να αντιμετωπίσει και το δεύτερο μαντάτο. Μόλις διέρρευσαν τα βασικά σημεία της συνέντευξης του πρωθυπουργού στην «Ημερησία του Σαββάτου», όπου άνοιγε το δρόμο για απολύσεις εκεί που καταργούνται οι οργανικές θέσεις, ο Φ. Κουβέλης φέρεται να επικοινώνησε μαζί του και να διαμαρτυρήθηκε για τη συνέντευξη. Έτσι, ο πρωθυπουργός πήρε την απόφαση για τη σύγκλιση έκτακτης σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών στη 1 και μισή μετά το μεσημέρι όπου το θέμα θα είναι ένα αφού τα υπόλοιπα έχουν κλείσει: Θα μπει ξεκάθαρα στο τραπέζι το τελεσίγραφο της τρόικας για τις απολύσεις. Όποιος δε δέχεται να γίνουν αυτά που πρέπει να γίνουν τότε θα μπορεί να αρνηθεί και να αναλάβει τις ευθύνες του.

Ωστόσο, εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με νέα μέτρα, φόρους ή περικοπές. Έχουμε να κάνουμε με μείωση του δημόσιου τομέα, κάτι που είχε υποσχεθεί ακόμη και η κυβέρνηση Παπανδρέου, αλλά ποτέ δεν έγινε.

Τώρα, που τα πράγματα έχουν ζορίσει, ο Αντ. Μανιτάκης εμφανίζεται μπροστάρης στην εκστρατεία προστασίας των δημοσίων υπαλλήλων, ακόμη κι αυτών που είναι καταδικασμένοι ή τους κατ’ επάγγελμα κοπανατζήδες.

Το πρόβλημα δεν είναι καθόλου απλό αλλά ιδιαιτέρως σοβαρό αφού, λένε οι πληροφορίες, ο Φ. Κουβέλης θέλει να πάρει ρεβάνς για την… κωλοτούμπα που έκανε με το χαράτσι στα ακίνητα. Ίσως, δηλαδή να στυλώσει τα πόδια για το Δημόσιο να πάμε σε σύγκρουση με απρόβλεπτες συνέπειες και φυσικά εκτός από κυβερνητική κρίση να τιναχθεί στον αέρα και όλη η συμφωνία και η εκταμίευση της δόσης.

Αλλά το επαναλαμβάνουμε: Ακόμη κι αν ξεπεραστεί κι αυτή η κρίση, πόσο ακόμη θα αντέχει η χώρα τη γενική παράλυση κάθε φορά που θα πατάει το πόδι της στην Ελλάδα η τρόικα; Ή κάθε φορά που ο Στουρνάρας θα πηγαίνει σε κάποιο Γιούργκρουπ ή ο Σαμαράς σε Σύνοδο Κορυφής;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. tpe avatar
  tpe 13/04/2013 09:11:31

  Σταματήστε το θέμα με τις κρίσεις. Δεν είναι δυνατό να ασχολούμαστε με την ανικανότητα αυτών που υποτίθεται πως κλήθηκαν να βοηθήσουν! Έλεος... Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να δουλέψει ο μηχανισμός που λέγεται δημόσιο.
  Είναι αδιανόητο να συζητάμε για κωλοτούμπες γιατί απλά κάποιοι στο υπουργείο και στα κόμματα έκαναν τα στραβά μάτια στους αγρότες ή στους βιομήχανους ή στους ξενοδόχους...
  Έλεος. Ακόμα και το ΕΤΑΚ να έφερναν με ΔΙΠΛΗ τιμή, για τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών δεν θα υπήρχε πρόβλημα.

  Δεν είναι δυνατό να εκκρεμεί εδώ και 2-3 χρόνια δίκη επίορκου που πιάστηκε να τα παίρνει.

  Και στο κάτω κάτω της γραφής, γιατί δεν γίνεται αυτός ο χαμός στην Ιρλανδία;;; Μπορείτε να μας πείτε; Ή για όλα φταίει η "κακιά" Τρόικα.

 2. τσώφλι πασατέμπου avatar
  τσώφλι πασατέμπου 13/04/2013 09:45:46

  Φτάνει το κόσκινο με την Τρόϊκα, μπουχτίσαμε - απο τον Καποδίστρια μέχρι τώρα δέν έχει βρεί η Ελλάδα άλλη χρυσή ευκαιρία σάν κι αυτή, για να καθαρίσει το Δημόσιο απ'τα παράσιτα. Άντε να τελειώνουμε. Δεξιά ψηφίσαμε, δεξιά ψηφίζουμε και πέφτουμε απ'τον ένα πονόψυχο στον αλλο ψυχοπονιάρη.

  Έχουν πήξει τα καφέ απο κοπρόσκυλα που μπεγλερίζουν ανέμελοι στα μούτρα μας κι εμείς γινόμαστε εύθικτοι με τον... Τομσεν ! Δέν θέλω να χάσω το σπίτι μου και το μαγαζί μου γι αυτούς, πώς το λένε, δέν θέλω να δώ να ταϊζουν και τα παιδιά μου αυτό το στρατό των άχρηστων κι άν δέν μπορεί αυτή η άνευρη, ασπόνδυλη πολιτική ηγεσία, άν δέν μπορεί η Δεξιά να ορθώσει το ανάστημά της, έ, τότε ν'αφήσουν την ευθύνη στον Ματίας Μόρς !

 3. Machiavelli avatar
  Machiavelli 13/04/2013 09:48:51

  Δεν καταλαβαίνω γιατι κωλυσιεργεί η κυβέρνηση στο θέμα των απολύσεων στο Δημόσιο, Τι φοβάται, Πολιτικό κόστος; σιγά τα ωά, αλλωστε στην πλειονότητα του το κηφηναριό ψήφιζε/θα ψηφίσει Σύριζα.

 4. Ιδιώτης avatar
  Ιδιώτης 13/04/2013 10:04:21

  Οι απολύσεις θα εντείνουν το πρόβλημα της ανεργίας. Θα πρότεινα το εξής: Μειώστε τους μισθούς κατά το ποσό που αντιστοιχεί σε αυτούς που θα απολύατε. Ή ακόμη καλύτερα να εξισωθεί ο μισθός του δημοσίου με αυτόν του ιδιωτικού τομέα (586€) και στο εξής να ακολουθεί τις αναπροσαρμογές. Έτσι ούτε ελλείψεις προσωπικού θα παρουσιαστούν, ούτε η ανεργία θα μειωθεί, και πολλοί άξιοι θα στραφούν στον ιδιωτικό τομέα και στο επιχειρείν από τη στιγμή που ο μισθός του δημοσίου θα είναι ίδιος με του ιδιωτικού. Η εξοικονόμηση θα είναι μεγάλη, μεγαλύτερη από αυτή των λίγων απολύσεων και θα αποκατασταθεί η κοινωνική συνοχή. Θα είναι εφικτό μετά να μειωθεί και φορολογία. Απλά πράματα. Απορώ γιατί δεν τα εφαρμόζει η κυβέρνηση.

  • Vee avatar
   Vee @ Ιδιώτης 13/04/2013 11:23:31

   Δεν θα δουλέψει αυτό που προτείνεις μακροπρόθεσμα. ΠΡΕΠΕΙ να γίνουν απολύσεις. Το κρατικοδίαιτο μοντέλο τριτοκοσμικού τύπου Ανδρέα ήταν καταστροφικό για τη χώρα και εσύ προτείνεις να το διατηρήσουμε. Ελάχιστοι θα επιλέξουν από μόνοι τους την έξοδο από το δημόσιο, όπως ελπίζεις, ακόμα και με λιγότερους (όχι απλώς ίσους) μισθούς με τους ιδιωτικούς διότι ακόμα θα υπάρχει μια αίσθηση "σιγουριάς" στο δημόσιο. Αυτή η αίσθηση πρέπει να σταματήσει με τη χρήση εξατομικευμένων συμβάσεων εργασίας (όπως γίνεται στο εξωτερικό) και αξιολογήσεις ανά έξι μήνες.

   • Ιδιώτης avatar
    Ιδιώτης @ Vee 13/04/2013 15:45:12

    Πράγματι αυτή η αίσθηση σιγουριάς σε μερικούς διαλύει και την κοινωνική συνοχή. Οπότε δεν μπορούν με σύμπνοια όλοι οι εργαζόμενοι να καταλάβουν επιτέλους τη θέση τους και να επαναστατήσουν. Πρέπει οπωσδήποτε να γίνουν απολύσεις μπας και καταλάβουν τα ζώα οι δημόσιοι υπάλληλοι ότι είναι εργάτες όπως οι υπόλοιποι εργαζόμενοι και να αντεπιτεθούμε όλοι μαζί.

   • MCA avatar
    MCA @ Vee 13/04/2013 19:29:45

    Εάν το δημόσιο λειτουργήσει με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου, τότε θα γίνει δέκα φορές χειρότερο από σήμερα καθώς θα πέσει εξολοκλήρου στα χέρια των πολιτευτών. Σ αυτήν την περίπτωση καλύτερα να ιδιωτικοποιηθούν όλες οι δημόσιες υπηρεσίες.

 5. B.Q avatar
  B.Q 13/04/2013 10:26:38

  H άρση της μονιμότητας (στους τομείς εκτός Εθνικής Άμυνας και κάποιων άλλων ιδιαίτερα ευαίσθητων), όταν η τροποποίηση του Συντάγματος την επιτρέψει, είναι η μόνη δίκαιη οδός αντιμετώπισης του τέρατος της κομματοκρατίας και της αηδιαστικής συναλλαγής μέσω της οποίας οι εξουσιάζοντες, κατάφεραν να επιβάλλουν τη φαυλότητα και την ληστοσυμμοριτική τους κυριαρχία, τα τελευταία 40 χρόνια.
  Θα χαιρόμουν αν η απομάκρυνση Δημοσίων Υπαλλήλων, όχι μόνο ασυνεπών, παραβατών και καταχραστών, αλλά και πλεοναζόντων στον αριθμό που επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό άνευ λόγου, τους ωθούσε να εργασθούν στον εύρωστο Ιδιωτικό Τομέα, υπό συνθήκες αξιοκρατίας και με αυστηρά κριτήρια παραγωγικότητας. Δυστυχώς όμως, με 32% (ανεπίσημη) ανεργία, με λουκεταρισμένα καταστήματα και ασθμαίνουσες Ιδ.Επιχειρήσεις, με ανύπαρκτη ανάπτυξη και με μηδενικές πιθανότητες απορρόφησής τους από την ''αγορά'' εργασίας, δεν υπάρχει μέσα μου ούτε χαρά ούτε ικανοποίηση για την ....αποκατάσταση του αισθήματος απόδοσης της δικαιοσύνης. Μόνο τρόμο μου δημιουργεί η επαπειλούμενη και υπό την εκβιαστική πίεση των ''δανειστών'' ώθηση ακόμη μεγαλύτερου πλήθους Ελλήνων, στην απόγνωση, στο αδιέξοδο και την περιθωριοποίηση. Σαν Ιδ. Υπάλληλος, με την πιθανότητα απόλυσης δεδομένη από την ημέρα της πρόσληψής μου, δεν διατηρώ αυταπάτες και δεν ''κοροϊδεύομαι'' απ΄τις βραχνές νεοφιλελεύθερες σειρήνες, που εξαπατούν τον μικρόψυχο όχλο πετώντας στην αρένα ζεστές δημοσιοϋπαλληλικές σάρκες, τάχα από συμπόνοια και σε αντιστάθμισμα για τα 2.000.000 ανέργων του Ιδ.Τομέα! Τους έπιασε ο πόνος όλους, ξαφνικά!
  Αυτά είναι γελοίες αιτιάσεις και υποκριτικές λαϊκίστικες κορώνες.
  Αυτή τη στιγμή δυστυχώς, η προσπάθεια πρόχειρης αντιμετώπισης του χρόνιου εγκλήματος των ανεξέλεγκτων διορισμών ημετέρων, μόνο σε ανατροφοδότηση των ανοικτών πληγών της ανεργίας, της ύφεσης και της καταβαράθρωσης της πραγματικής οικονομίας θα οδηγήσει.
  Μιά τρύπα στο νερό και παίγνια εντυπώσεων.......

  • ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ avatar
   ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ @ B.Q 13/04/2013 12:15:28

   +1000000000

  • Vee avatar
   Vee @ B.Q 13/04/2013 18:31:03

   B.Q. το βλέπεις από την εντελώς λάθος οπτική. Το θέμα δεν είναι η "αποκατάσταση του αισθήματος απόδοσης της δικαιοσύνης". Το θέμα είναι το πώς θα κάνεις την οικονομία σου πιό παραγωγική. Το μείγμα κρατισμού (και κρατικοδίαιτων "επιχειρηματιών") στην Ελλάδα, απλώς ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση ποτέ να δουλέψει. Η χώρα χρειάζεται να αρχίσει επιτέλους να παράγει ΕΞΑΓΩΓΙΜΑ προιόντα. Είναι απίστευτο και απαράδεκτο να πηγαίνεις στο Βασιλόπουλο (για παράδειγμα) και να βλέπεις ντομάτες Βελγίου!!! Αν δεν μπορούμε ούτε αυτό να παράγουμε (άσε την υψηλή τεχνολογία και τα αυτοκίνητα (που όμως η Ρουμανία το κάνει)). Σου μιλάω για υφάσματα Πειραικής-Πατραικής και κονσέρβες από τα προιόντα της Μακεδονίας. Συνεδριακός τουρισμός. Ναυτιλία. Πράγματα που ΜΠΟΡΟΥΜΕ να κάνουμε. Τί σχέση έχει το δημοσιουπαλληλίκι με την παραγωγή;;;

   • euagelos avatar
    euagelos @ Vee 13/04/2013 20:26:52

    Ο βασιλόπουλος δεν είναι ελληνικών συμφερόντων. να πηγαίνεις στις λαϊκές να βρίσκεις ντομάτες Κρήτης

    • Vee avatar
     Vee @ euagelos 13/04/2013 21:07:04

     Το ξέρω Ευάγγελε. Γι' αυτό χρησιμοποίησα την έκφραση "για παράδειγμα". Ομιλείτε την Ελληνικήν;

     • euagelos avatar
      euagelos @ Vee 13/04/2013 23:58:45

      όχι πολύ καλά δυστυχώς, σε ελληνικό σχολείο φοίτησα

  • mara avatar
   mara @ B.Q 13/04/2013 19:14:06

   B.Q. τα σέβη μου!!!!

 6. sceptic avatar
  sceptic 13/04/2013 12:52:37

  Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει...άκου ο Φώτης θα στειλώσει τα πόδια για τις απολύσεις...
  Το παραμύθι δεν πιάνει άλλο...όλοι γνωρίζουν πια πως γίνεται αυτό που λέει η Τρόικα ,όλα τα άλλα είναι φούμαρα.

  • kat avatar
   kat @ sceptic 15/04/2013 08:01:25

   Ο Φώτης στείλωσε πόδι για το φακελάκι, δεν προλαβαίνει να σκεφτεί και απολύσεις...

 7. ειδωλοκλάστης avatar
  ειδωλοκλάστης 13/04/2013 13:05:08

  Μέ φούμαρα γιά ευρώπες τής προόδου, τής αλληλεγγύης καί τών εθνών, γιγάντωσαν τόν δημόσιο τομέα καί εξαφάνισαν τόν ιδιωτικό.
  Τώρα, μέ αφορμή τήν οικονομία πού κατέστρεψαν καί τήν ανεξέλεγκτη ανεργία, ήρθε η σειρά τών ΔΥ.
  Μετά τί;;;;

  • Storm1a1 avatar
   Storm1a1 @ ειδωλοκλάστης 13/04/2013 19:33:04

   Δεν πεθαίνουν κι οι συνταξιούχοι...(Λοβέρδος).
   Το βρήκα!
   Υπεράριθμοι στα ΚΑΠΗ!!!!!

 8. δημης avatar
  δημης 13/04/2013 14:19:40

  ΚΑΛΑ.....ΑΥΤΟ ΚΙ ΑΝ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΤΗΣ ΣΤΑΓΟΝΑΣ....(ΚΙΝΕΖΙΚΟ)..

 9. ΕΜΕΙΣ ΜΟΝΟΙ avatar
  ΕΜΕΙΣ ΜΟΝΟΙ 13/04/2013 14:24:18

  Συγνώμη αλλα μου φαίνεται ότι οι κυβερνώντες μας δουλεύουν άγρια. Για ποιες απολύσεις μιλάμε. Εδώ δεν σταμάτησαν τους παράνομους διορισμούς. Η νέα φάμπρικα διορισμών στο της υγειαςωλεγεταινΚΕΕΛΠΝΟ. Διορίζονται εκεί και μετα πανε σε οποίο νοσοκομειο θέλουν. Την προηγούμενη εβδομάδα διορίστηκαν στο Αττικό νοσοκομειο δυο άτομα σε υπεραριθμες θέσεις. Μετα μιλάμε για απολύσεις!

 10. τακης avatar
  τακης 13/04/2013 16:43:17

  Μολις απολυσουμε και τους δημοσιους υπ. Θα παρι πιο καλα η οικονομια και θα ερθει αναπτυξη... Νεα μεγαλυτερη υφεση λοιπον περισοτερη ανεργια και ακομα μεγαλυτερη δυστυχια σε δεκαδες χιλιαδες οικογενειες... Μπραβο!!!

 11. monomaxos avatar
  monomaxos 13/04/2013 16:55:16

  O Καραγάτσης στο "Κίτρινο Φάκελο" περιγράφοντας τη Δημοκρατία, την ανέφερε σαν το πολίτευμα που κυριαρχείτε από τους μέτριους και τους κουτούς.

  Για να δούμε λοιπόν: τι θέλει ο λαός? Κατά τους σχολιαστές του άρθρου: Απολύσεις.

  Ο ίδιος λαός που σχολιάζει εδώ, είναι ο ίδιος που οργίζεται όταν στέκεται στην ουρά του ΙΚΑ, ή του ΟΑΕΕ ή του ΟΠΑΔ ώρες μέχρι να εξυπηρετηθεί. Ο λόγος? Δεν επαρκεί το προσωπικό.

  Ο ίδιος λαός που θέλει απολύσεις, είναι αυτός οργίζεται με τις ληστείες που γίνονται καθημερινά ή τις δολοφονικές αποδράσεις από τις φυλακές και θέλει περισσότερη αστυνόμευση αλλά δεν την έχει. Ο λόγος? Δεν επαρκεί το προσωπικό.

  Ο ίδιος λαός που θέλει απολύσεις, ταλαιπωρείται καθημερινά στα νοσοκομεία και ψάχνει εναγωνίως κρεβάτι εντατικής παρόλο που ενώ υλικοτεχνική υποδομή υπάρχει, κρεβάτι δεν βρίσκει. Ο λόγος? Δεν επαρκεί το προσωπικό.

  Ο ίδιος λαός που θέλει απολύσεις, οργίζεται και ξεσηκώνει τον κόσμο κάθε αρχή σχολικής χρονιάς για τις ελλείψεις των σχολείων σε εκπαιδευτικούς. Ο λόγος? Δεν επαρκεί το μόνιμο προσωπικό.

  Αν ο λαός δεν ήταν μέτριος (για να μην πω χαζός) θα σκεφτότανε: Αν ο Μανιτάκης έχει δίκιο και μέχρι το 2015 φύγουν 150.000 - 180.000 άτομα από τα μόλις 660.000 που είναι το σύνολο των Δημοσίων Υπαλλήλων, όπως λέει η τρέχουσα απογραφή, τότε για τι μπάχαλο στη χώρα θα μιλάμε?

  Αν ο λαός δεν ήταν μέτριος (για να μην πω χαζός) θα έλεγε στους κυβερνώντες: πριν απολύσετε ή καταργήσετε μία Υπηρεσία θα πρέπει να σκεφτείτε ποιός θα κάνει το έργο που αυτή επιτελούσε.

  Για παράδειγμα ας πάρουμε τα ΚΤΕΟ.

  Τα ΚΤΕΟ ήταν χρόνια Δημόσια. Μέχρι που κάποια στιγμή αποφασίστηκε να ανοίξει το επάγγελμα και να μπουν και ιδιώτες. Τα πρώτα χρόνια, μέχρι να στρώσουν οι κανόνες, να ελεγθούν και πιστοποιηθούν τα ιδιωτικά και να αντιμετωπιστούν τα όποια προβλήματα, δούλευαν παράλληλα.

  Τώρα που το σύστημα έχει ισορροπήσει, δεν χρειαζόμαστε Δημόσια ΚΤΕΟ.

  Αν για κάθε Υπηρεσία που θέλουν να καταργήσουν, είχαν ήδη αλλάξει το Νομοθετικό πλαίσιο και είχαν ορίσει την παράλληλη λειτουργία και του ιδιωτικού τομέα θα είχαν καταφέρει: 1) κατευθείαν νέες θέσεις εργασίας 2) την ομαλή λειτουργία της χώρας ακόμη και χωρίς (λέμε τώρα) στο μέλλον Δημοσίους Υπαλλήλους.

  Το να ξεκινάνε να μιλάνε για απολύσεις και καταργήσεις Υπηρεσιών χωρίς τόσο καιρό να έχουν ένα σχέδιο ώστε να ορίσουν πως θα δουλεύει η χώρα χωρίς αυτούς, ολοκληρώνει τη ρήση του Καραγάτση πως: "στη Δημοκρατία οι πολιτικοί αφού είναι αντιπροσωπευτικοί του λαού θα είναι το ίδιο μέτριοι (για να μην πω χαζοί)"

  Υ.Γ.: Συμφωνώ βέβαια οι επίορκοι να πάνε σπίτια τους. Αλλά οι επίορκοι είναι ελάχιστοι. Οι Τροικανοί θέλουν τη σφαγή και των αθώων όταν ζητάνε 25.000 απολύσεις και μάλιστα χωρίς να έχουν ορίσει με ποιά κριτήρια θα επιλεγούν: κομματικά, συνδικαλιστικά, κοινωνικά ?????

  • Ιδιώτης avatar
   Ιδιώτης @ monomaxos 13/04/2013 18:23:53

   Ο Γιώργος Κονδύλης 1879-1936 (Έλληνας στρατιωτικός και πολιτικός, πρωθυπουργός της Ελλάδας μετά από πραξικόπημα, αντιβασιλέας, πολλές φορές βουλευτής και υπουργός), είχε πει: «Αν ήξερα πόσο ζώα είναι οι Έλληνες, θα τους διοικούσα από δεκανέας».

  • MCA avatar
   MCA @ monomaxos 13/04/2013 19:49:27

   Κάποιες υπηρεσίες μπορεί να μην χρειάζονται καθόλου,συνεπώς δεν χρειάζονται αντικατάσταση.Η κατανομή και οργάνωση των υπηρεσιών του δημοσίου είναι μία άλλη πτυχή, που έχει σαν αποτέλεσμα κάποιοι υπάλληλοι να τρέχουν και να μην φθάνουν και κάποιοι να μην κάνουν απολύτως τίποτα.

   • Vee avatar
    Vee @ MCA 13/04/2013 20:04:22

    Μίλησα για εξατομικευμένες (δηλαδή μη-συλλογικές) συμβάσεις, όχι απαραίτητα ορισμένου χρόνου. Πρέπει και στο δημόσιο να υπάρχει η δυνατότητα αξιολόγησης, ακόμα και απολύσεων. Μόνο έτσι θα έχουμε αύξηση της παραγωγικότητας. Αυτό φυσικά πρέπει να συνδυαστεί με ένα μικρό και ευέλικτο δημόσιο. Ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα.

    • Vee avatar
     Vee @ Vee 13/04/2013 21:11:18

     @MCA 13/04/2013 στις 7:29 pm

    • MCA avatar
     MCA @ Vee 13/04/2013 21:33:43

     Συγνώμη ,δεν κατάλαβα εγώ σωστά για τις ατομικές συμβάσεις .Πάντως για τις ορισμένου χρόνου είμαι κατά, γιατί δημιουργούν πολιτική πελατεία.

  • kat avatar
   kat @ monomaxos 15/04/2013 08:04:02

   κομματικά αγαπητέ μου ,κομματικά μόνο.... Στ'άλλα προσυπογράφω και επαυξάνω.

 12. MAYRO XABIARI avatar
  MAYRO XABIARI 13/04/2013 18:40:50

  Ενδιαφέρουσα η τελευταία πρόταση σας. Πάντως για τις ελλείψεις προσωπικού, αυτές είναι τεχνητές και οφείλονται στην κακή κατανομή του. Υπάρχουν κενά εκπαιδευτικών σε ένα σχολείο, και σε άλλο οι εκπαιδευτικοί δεν συμπληρώνουν ωράριο. Υπάρχουν ελλείψεις σε νοσηλεύτριες σε ένα περιφερειακό νοσοκομείο και σε κέντρο υγείας μικρής κωμόπολης του διπλανού νομού υπάρχουν 23 νοσηλεύτριες(!) . Σε μια διεύθυνση Περιφέρειας υπάρχουν 30 πλεονάζοντες υπάλληλοι, σε άλλη υπάρχει έλλειψη προσωπικού.
  Το θέμα είναι όταν υπάρχουν περιορισμένοι πόροι, δεν κάνεις αυτά που θέλεις, κάνεις αυτά που μπορείς με αυτούς του πόρους. Υπολογίζεις τι μπορείς να πληρώνεις σε μισθούς, υπολογίζεις πόσους ΔΥ μπορείς να συντηρήσεις με αυτά τα χρήματα και διώχνεις τους υπόλοιπους. Με αυτούς που μένουν, κάνεις ότι μπορείς καλύτερο. Το θέμα είναι ότι το 70% της απασχόλησης των Δ.Υ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ διότι αφορά απαρχαιωμένες γραφειοκρατικές διαδικασίες που μπορούν να αντικατασταθούν με ένα πιο ελαφρύ σχήμα. Το τέρας της γραφειοκρατίας που τόσα χρόνια λέγαμε δε μπορεί να νικηθεί, υποψιάζομαι ότι δε μπορεί να νικηθεί ακριβώς διότι δίνει τροφή σε θέσεις και υπηρεσίες και προϊσταμένους. Η αναμόρφωση της δημόσιας διοίκησης στην Ελλάδα είναι το μεγάλο στοίχημα, αλλά χωρίς αλλαγή νοοτροπίας δε πρόκειται να γίνει τίποτε. Και η νοοτροπία δεν αλλάζει από την μια μέρα στην άλλη, και συνήθως έπεται δυσάρεστων και τραυματικών εμπειριών.

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ MAYRO XABIARI 13/04/2013 18:55:01

   Σταϊκούρας: 15.000 προσλήψεις στο Δημόσιο μαζί με τις ισάριθμες απομακρύνσεις

 13. GO avatar
  GO 15/04/2013 08:52:58

  Επειδή είμαστε ακόμα κράτος δικαίου, διαβάστε κι αυτό το δημοσέυμα:

  Αποφάσεις βόμβα...
  Τέσσερα δικαστήρια από το Ρέθυμνο, το Μεσολόγγι, την Ξάνθη και τη Χίο, αποφάσισαν ότι η διαθεσιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων είναι αντισυνταγματική, αλλά και...
  αντίθετη στον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη.
  Συγκεκριμένα τα 4 αυτά δικαστήρια με ισάριθμες αποφάσεις ασφαλιστικών μέτρων, υπογραμμίζουν ότι η διαθεσιμότητα που προβλέπεται από το νόμο 4092/12, είναι αντισυνταγματικό μέτρο, όπως και το ότι μειώνονται κατά 25 % οι αποδοχές των εργαζομένων καθιστώντας αβέβαιο το μέλλον της εργασίας τους, ενώ πιθανολογείται ότι "ο εργαζόμενος τελικά απολύεται".
  Επιπλέον οι δικαστές στις αποφάσεις τους λένε ότι η διαθεσιμότητα προσβάλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια (που προστατεύεται από το άρθρο 2 του Συντάγματος) και ότι ανεξάρτητα της αποτελεσματικότητας του μέτρου οι εργαζόμενοι θυσιάζονται χάριν των οικονομικών στόχων της κυβέρνησης και της περιστολής των κρατικών δαπανών.
  Επιπλέον για το ότι θα καταβάλλεται κατά τη διάρκεια της διαθεσιμότητας το 75% των αποδοχών, τα συγκεκριμένα δικαστήρια αναφέρουν ότι ήδη οι αποδοχές των εργαζομένων έχουν υποστεί δραματικές μειώσεις σε συνδυασμό με την επιβολή νέων φόρων, κάτι που θέτει σε αμφισβήτηση την αξιοπρεπή διαβίωση των ίδιων και των οικογενειών τους.
  Επιπλέον οι εργαζόμενοι τίθενται σε διαθεσιμότητα χωρίς επαρκή αιτιολογία, ενώ για το κριτήριο που χρησιμοποιείται- δηλαδή η μη τήρηση της διαδικασίας του ΑΣΕΠ για κάποιους- οι δικαστικές αποφάσεις χαρακτηρίζουν το μέτρο εντελώς προσχηματικό.
  Η επιλογή των εργαζομένων που τίθενται σε διαθεσιμότητα δεν γίνεται βάσει αντικειμενικών κριτηρίων, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις η κατάργηση των οργανικών θέσεων δεν πραγματοποιείται στη βάση ολοκληρωμένης μελέτης αναδιάρθρωσης των δημοσίων υπηρεσιών.
  Μία από τις αποφάσεις κρίνει ότι "ο νομοθέτης λειτουργώντας ισοπεδωτικά αντιμετωπίζει κατά τον ίδιο τρόπο τους ικανούς και ευσυνείδητους υπάλληλους, με τους αργόμισθους και ανεπαρκείς".
  Έρρικα Βαλλιάνου

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.