#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
01/06/2010 07:43
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εφιάλτες προκαλεί στις ευρωπαϊκές τράπεζες η ΕλλάδαΈχουμε προκαλέσει τέτοιο πανικό στην Ευρώπη που δεν έχει προηγούμενο. Το ενδεχόμενο στάσης πληρωμών παντού, δηλαδή χρεοκοπία μέσω αναδιάρθρωσης δανεισμού, προκαλεί εφιάλτες στους Ευρωπαίους δανειστές μας, δηλαδή στις περισσότερες ευρωπαϊκές τράπεζες, από Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία.

Οι πληροφορίες από την Ευρώπη και ειδικά από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, κάνουν λόγο για μια άτυπη κόντρα του νυν προέδρου, Τρισέ με τον πιο ισχυρό υποψήφιο για τη θέση, τον Γερμανό Αξελ Βέμπερ, πρόεδρο σήμερα της Μπούντεσμπανκ.

Η ΕΚΤ φαίνεται να δίνει εκατομμύρια ευρώ για αγορά ελληνικών ομολόγων που κατέχουν γαλλικές τράπεζες, υπό το φόβο μιας κατάρρευσης της Ελλάδας. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα διέλυε τα ταμεία των τραπεζών που είναι εκτεθειμένες στα «τοξικά» ομόλογα της Ελλάδας, οπότε η πολιτική Τρισέ είναι να αγοραστούν αυτά τα ομόλογα από την ΕΚΤ ώστε στην απευκταία, αλλά πιο κοντινή από ποτέ, στιγμή της χρεοκοπίας, οι ξένες τράπεζες να μην είναι τόσο εκτεθειμένες.

Άλλωστε, η γαλλική οικονομία είναι επιρρεπής και μια χρεοκοπία άλλης χώρας μέλους θα έφτανε με τη λογική του ντόμινο και στο Παρίσι.

Από την άλλη ο Βέμπερ υπεραμύνεται της μη αγοράς ομολόγων από προβληματικές χώρες όπως η Ελλάδα, η Ιταλία και η Ισπανία, λέγοντας ότι φοβάται μήπως η ΕΚΤ χάσει όλη ή μερίδιο της ανεξαρτησίας που έχει έναντι των κυβερνήσεων της ευρωζώνης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι και ο Σαρκοζί πιέζει την Μέρκελ να αγοράσουν και οι Γερμανοί ελληνικά κρατικά ομόλογα, μέσω της Μπούντεσμπανκ.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι σε περίπτωση χρεοκοπίας της Ελλάδας, πολλές εκτεθειμένες τράπεζες θα χάσουν πολλά εκατομμύρια ενώ άλλες θα γλιτώσουν από τον «γαλάζιο τυφώνα» όπως αρέσκονται πλέον να λένε οι Ευρωπαίοι την καταστροφική επιρροή της χώρας μας.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 01/06/2010 08:11:27

  κάπως έτσι, συν το ορατό ενδεχόμενο "φαύλου κύκλου ύφεσης" και στην Ευρώπη, με δεδομένη την πτώση της αξίας των ακινήτων, την έκθεση των Ευρωπαϊκών τραπεζών σε ακίνητα, το crowding out της τραπεζικής χρηματοδότητσης από τις κρατικές, την προσπάθεια μείωσης κρατικού χρέους, που οδηγεί σε επιβράδυνση οικονομιών, μείωση τιμών ακινήτων κ.ο.κ. Εμείς είμαστε η αφορμή. Και η Ευρώπη είναι σε μία βαλχάλα διοκητικά ρυθμισμένου κρατους πρόνοιας και ευημερίας, που δεν αντέχει. Οι ...Κινέζοι φταίνε που δουλεύουν σκληρά για λιγότερα.

 2. man8os avatar
  man8os 01/06/2010 08:38:42

  Δηλαδη απετυχε το προγραμμα διασωσης? Ουτε τωρρα πιασαμε τους στοχους?

 3. Λεφτά υπάρχουν avatar
  Λεφτά υπάρχουν 01/06/2010 08:46:02

  Σωστά Αρχαίε,

  φαύλος κύκλος οπως τα λές, για τις χώρες του Νότου που δεν παράγουν τίποτα και στηρίζουν τον "εθνικό τους πλούτο",

  στις τιμές των ακινήτων!

  Εμείς οι υπολοιποι, μισθωτοί, συνταξιούχοι, άνεργοι είμαστε που υποφέρουμε για αυτή τη στήριξη, οι μισθοί και οι συντάξεις,

  οι αυριανές,

  δεν θα αντέξουν για πολύ, το τίμημα της κτηματαγοράς.

  Ευτυχώς ακόμα, βρίσκεται κανένας Τσοχατζόπουλος και πουλάει/αγοράζει,

  αέρα κοπανιστό!

  Εκτός απ τη Valhalla των Σκανδιναυών, υπάρχει και μεγαλοπρεπής ναός walhalla, στο Ρέγκενμπουργκ, αούτομπαν μεταξύ Πάσσάου και Χόφ.
  Ελπίζω κάποτε να τον επισκεφτώ.

 4. diasapollon avatar
  diasapollon 01/06/2010 08:52:52

  Ζωπάτε ρε παιδιά τι είναι αυτά που λέτε,λεφτά υπάρχουν,το λέει και το ξανά λέει ο ΓΑΠ.

 5. st1 avatar
  st1 01/06/2010 09:32:45

  To πιο σημαντικο δεν το λεει κανεις σας. Ξυπνήστε η Έλλάδα έχει πτωχευσει!!!.
  Περιμένετε μου φαινεται να το ακούσετε στο δελτιο των 8 και όσο δεν ανακοινοινώνεται κοιμάστε τον υπνο τω δικαίω.
  Ενα κράτος που δεν μπορέι να πληρώσει μισθούς και συντάξεις του Μαίου και θα ψάξει για του Ιουνίου έχει πρωχεύσει.
  Απλά ο Πανανδρεου δε θέλει να συνδεθεί το όνομα του με την χρεωκοπία και έχει πάρει μια μικρή παράταση χρεωκοπίας.
  Θα με θυμηθείτε ξυπνήστε

 6. Blut und Tränen avatar
  Blut und Tränen 01/06/2010 09:41:47

  H Ελβετία και η Γαλλία είναι οι πιό εκτεθειμένες στα ελληνικά ομόλογα.

  Ωστόσο δεν αποκλείεται η κατάρρευση να αρχίσει από την Ισπανία, λόγω τεράστιου ιδιωτικού χρέους και φούσκας ακινήτων.

 7. GreenHorses avatar
  GreenHorses 01/06/2010 09:49:25

  250 δισ είναι αυτά πολύ φιστίκι και μάλιστα αραπικο

 8. greekpoliticalreview avatar
  greekpoliticalreview 01/06/2010 11:33:42

  Η έκθεση σε Ελληνικά ομόλογα ιδιωτικών και κρατικών τραπεζών Γαλλίας και Γεμρανίας είναι που μας κρατάνε στον αφρό προς το παρόν.

  Αν η έκθεση μειωθεί και μας αφήσουν στη μοίρα μας η Αργεντινοποίηση θα είναι η πιο λογική εξέλιξη.

  Αυτό γιατί κανείς δεν το βλέπει?

  Γιατί όλοι μιλούν για αναδιάρθρωση χωρίς να εξηγούν τις συνέπειες στην Ελληνική αγορά όσων αφορά κεφαλαιακή επάρκεια Ελληνικών τραπεζών , έκθεση σε ελληνικά ομόλογα ασφαλιστικών ταμείων , μετατροπή ιδιωτικών καταθέσεων σε δρχ χωρίς αυτόματη μετατροπή και των ιδιωτικών χρεών ?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.