#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
08/08/2012 08:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εφεδρεία για 45.000 υπαλλήλους αντί απολύσεωνΝα «λυγίσει» τις σκληρές απαιτήσεις της Τρόικας για 150.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων έως το 2015 επιχειρεί η κυβέρνηση, βάζοντας ξανά στο τραπέζι των διαβουλεύσεων το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας για περίπου 45.000 εργαζόμενους. Παράλληλα, δίνει σκληρή μάχη για να αποφευχθούν -τουλάχιστον για φέτος- οι μειώσεις κατά 12% στα ειδικά μισθολόγια (ένστολοι, γιατροί του ΕΣΥ, δικαστικοί, διπλωμάτες, πανεπιστημιακοί κ.λπ.) και να «κλειδώσει» το σύνολο των μέτρων ύψους 11,5 δισ. ευρώ για την προσεχή διετία. Από το πακέτο αυτό, 3,5 έως 4 δισ. ευρώ εξακολουθούν να βρίσκονται «στον αέρα», καθώς αφορούν περικοπές που δεν έχουν αξιολογηθεί ως ικανοποιητικές από τους δανειστές μας.

Πιέσεις από Τρόικα

Τα τεχνικά κλιμάκια της Τρόικας έχουν συμπεριλάβει στον κατάλογο με τα μέτρα του επικαιροποιημένου Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος την πρόβλεψη για απομάκρυνση 30.000 εργαζομένων στο Δημόσιο μέσω του θεσμού της εργασιακής εφεδρείας φέτος. Ενδεικτικό των πιέσεων της τριμερούς είναι επίσης ότι τα στελέχη της έφθασαν στο σημείο να θέσουν ακόμα και ζήτημα εκ περιτροπής ή μερικής απασχόλησης (paid furlough) σε οργανισμούς του Δημοσίου, με το επιχείρημα ότι ο θεσμός αυτός αποκτά ολοένα μεγαλύτερη απήχηση στο εξωτερικό και πως όσα μέτρα εφαρμόζονται στον ιδιωτικό τομέα θα πρέπει να ισχύουν και για τον δημόσιο!

Σύμφωνα με πηγές του οικονομικού επιτελείου, οι εκπρόσωποι των δανειστών παραμένουν αμετακίνητοι στο θέμα της δραστικής μείωσης προσωπικού στο Δημόσιο κατά 150.000 άτομα την προσεχή τριετία. Ο αριθμός αυτός δεν μπορεί να προκύψει μόνο μέσα από τις συνταξιοδοτήσεις, οι οποίες εκτιμάται ότι δεν θα ξεπεράσουν τις 100.000 έως το 2015. Ούτως ή άλλως, όμως, η Τρόικα ζητεί απολύσεις «ακόμα και για συμβολικούς λόγους».

Χθες το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ζήτησε από τα υπουργεία, τις περιφερειακές αυτοδιοικήσεις και τις ΔΕΚΟ να αποστείλουν έως τις 20 Αυγούστου τις εκτιμήσεις τους για τις αποχωρήσεις προσωπικού τόσο φέτος όσο για και την περίοδο 2013-2016. Κύκλοι του υπουργείου έλεγαν με την αφορμή αυτή ότι ο στόχος των 150.000 αποχωρήσεων είναι εφικτός χωρίς απολύσεις.

Η κυβέρνηση έχει αντιπροτείνει στην Τρόικα την υιοθέτηση της εργασιακής εφεδρείας επί τη βάσει της αναλυτικής πρότασης της Ν.Δ. Παράλληλα, δεσμεύεται για σχεδόν μηδενικές ανανεώσεις συμβάσεων, ώστε να περιοριστεί δραστικά και ο αριθμός των συμβασιούχων. Υπολογίζεται ότι περίπου 45.000 δημόσιοι υπάλληλοι θα μπορούσαν να αποχωρήσουν μέσω εργασιακής εφεδρείας έως το 2015 και επιπλέον 25.000 συμβασιούχοι δεν θα δουν τις συμβάσεις εργασίας τους να ανανεώνονται. Ετσι θα προκύψει μείωση των απασχολούμενων στο Δημόσιο κατά 70.000.

Το μεγάλο «αγκάθι» στις διαπραγματεύσεις είναι ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επινόησε μια αναποτελεσματική συνταγή αποχωρήσεων δημοσίων υπαλλήλων, διαστρεβλώνοντας την πρόταση της Ν.Δ. για την εργασιακή εφεδρεία, με αποτέλεσμα τα στελέχη της τριμερούς να ζητούν τώρα λεπτομερή εξειδίκευση του μέτρου, προτού εγκρίνουν την εφαρμογή του.

Τριετής διάρκεια

«Η δική μας πρόταση δεν αφορούσε μόνο ένα χρόνο, αλλά τρία», επισήμανε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Πρόσθεσε, δε, ότι η πρόταση αυτή πρέπει να συνεκτιμηθεί υπό τα σημερινά δεδομένα και «με τις απολαβές που έχουν οι υπάλληλοι σήμερα».

Το σενάριο που έχει επεξεργαστεί η κυβέρνηση περιλαμβάνει εργασιακή εφεδρεία… τριών ταχυτήτων, με θεσμοθέτηση ηλικιακών κριτηρίων, όπως είχε επισημάνει ο «Ε.Τ.» στις 3 Ιουλίου. Πιο αναλυτικά, η πρόταση της Ν.Δ. προβλέπει:

- Για υπαλλήλους άνω των 50 ετών, εφεδρεία με το βασικό μισθό μέχρι τη συνταξιοδότησή τους, εκτός αν βρουν αλλού εργασία.

- Για υπαλλήλους 40 έως 50 ετών, εφεδρεία για δύο τριετίες.

- Για υπαλλήλους 30 έως 40 ετών, εφεδρεία για μία τριετία.

Η φόρμουλα αυτή διασφαλίζει εξοικονόμηση δαπανών χωρίς τις οδυνηρές κοινωνικές συνέπειες των απολύσεων. Ωστόσο, ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο «ψαλιδίσματος» των αποδοχών όσων τεθούν σε καθεστώς εφεδρείας έως το 60% του βασικού μισθού.

Το μήνυμα ότι οι περικοπές μισθών, συντάξεων, εφάπαξ και κοινωνικών επιδομάτων και η ριζική μείωση του αριθμού των εργαζομένων στο Δημόσιο είναι αναπόφευκτα, για να επιτευχθεί η περικοπή δαπανών συνολικού ύψους 11,5 δισ. ευρώ τη διετία 2013-2014, μετέφερε χθες στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας. Αμέσως μετά τη συνάντηση των δύο ανδρών στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Στουρνάρας δήλωσε ότι «το θέμα της εφεδρείας θα το δούμε, διότι τα νούμερα δεν βγαίνουν εύκολα» και αποκάλυψε ότι «απέχουμε ακόμη γύρω στα 3,5-4 δισ. ευρώ» από το στόχο των 11,5 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για να καλυφθεί η διαφορά αυτή, υπό εξέταση βρίσκεται η πιθανότητα κατάργησης των δώρων στις συντάξεις αλλά και στους μισθούς του Δημοσίου.

Ειδικά μισθολόγια

Την ίδια ώρα, μάχη μέχρις εσχάτων δίνει το οικονομικό επιτελείο για να αποδεχθεί η Τρόικα τις προτάσεις του για ισοδύναμα μέτρα, ώστε να διασωθούν τα ειδικά μισθολόγια και να καταβληθούν οι εξισωτικές αποζημιώσεις στους κτηνοτρόφους. Ο κ. Σταϊκούρας εμφανίστηκε χθες στο Mega αισιόδοξος για το θέμα των εξισωτικών, αλλά αντιθέτως άφησε να φανεί πως η προσπάθεια για τα ειδικά μισθολόγια είναι εξαιρετικά δύσκολη: «Τα ποσά που έχουν βρεθεί καλύπτουν πλήρως τα ειδικά μισθολόγια για φέτος. Από του χρόνου και μετά, όμως, θα πρέπει τα αντίστοιχα ισοδύναμα να είναι πολλαπλάσια, της τάξης των 600 εκατ. ευρώ για το 2013». Η δήλωση αυτή επιβεβαιώνει πλήρως το σχετικό ρεπορτάζ του «Ε.Τ.» την περασμένη Κυριακή, που ανέφερε ότι το «μαχαίρι» στα ειδικά μισθολόγια ενδεχομένως να αποτραπεί για τη φετινή χρονιά, αλλά θα είναι πολύ δυσκολότερο να γίνει το ίδιο από το 2013 και μετά, οπότε περισσότερες πιθανότητες διάσωσης έχουν οι ένστολοι που απασχολούνται σε μάχιμες θέσεις.

Μάριος Ροζάκος στον Ελεύθερο Τύπο

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Νατάσσα avatar
  Νατάσσα 08/08/2012 09:11:27

  «Στον στενό δημόσιο τομέα δεν περισσεύει κόσμος. Στον ευρύτερο δημόσιο τομέα μπορεί να υπάρχει πλεονάζων προσωπικό» δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης.

  Κοίτα να δεις ποιος μιλάει.
  Αυτός που έκανε ομιλίες σε πέντε γάτους κι όταν οι πέντε γάτοι τον στρίμωχναν έλεγε τραγουδάκια.

 2. Νατάσσα avatar
  Νατάσσα 08/08/2012 09:17:16

  Σε οργανική θέση μετακλητού υπαλλήλου, στο γραφείο του τέως προέδρου της Βουλής, δηλαδή στο δικό του, διόρισε μία από τις κόρες του ο Βύρων Πολύδωρας, σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, όπως σημειώνει η εφημερίδα Τα Νέα.


  Μπουρλόοοοοοοοτο βρεεεεε!

 3. Takis avatar
  Takis 08/08/2012 09:40:38

  Να «λυγίσει» τις σκληρές απαιτήσεις της Τρόικας
  ++

  Θα παει μακρια η ..βαλιτσα??

  Μεχρι ποτε θα ακουμε για τις .."απαιτησεις της τροικα"??
  ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ακομα???

  Ποιος τους εφερε εδω αυτους τους .."τετοιους?
  ΠΟΙΟΝ ρωτησε???

  ΓΙΑΤΙ ειναι ακομα ελευθερος??

  Εξεταστικες ? τι γιναν??
  Η γιατι οχι "συνοπτικες διαδικασιες"??

 4. ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ avatar
  ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ 08/08/2012 09:51:49

  50 χρονων είναι οι διευθυντές.
  40 με 50 οι προϊστάμενοι και 30 με 40 οι εκτελεστές.
  Ποιος θα μείνει να δουλέψει;
  Οι συνδικαλιστές;

 5. ΑΠΟΨΗ avatar
  ΑΠΟΨΗ 08/08/2012 10:17:35

  Άν δεν απολυθούν 200.000 κρατικοί υπάλληλοι στην τριετία, κανένα οικονομικό πρόγραμμα δεν βγαίνει οτι μέτρα και να πάρει η κυβέρνηση! Ο ιδιωτικός τομέας και οι ανεργοί του ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΑΣΗ ΠΛΩΡΩΜΩΝ (όσοι έχουν φυσικά)! Η κοροιδιά ΤΕΛΕΙΩΣΕ! Τ΄ακούτε κουβέλη και βενιζέλο;

  • Takis avatar
   Takis @ ΑΠΟΨΗ 08/08/2012 11:11:50

   Δεν ειμαι Δ.Υ ,ομως δεν καταλαβαινω το σκεπτικο σου.
   Ωραια απολυθηκαν 200.000 Δ.Υ ,απο κει και περα τι προβλεπεις να γινεται??

   Θαχε ενδιαφερον να ακουσουμε το...οραμα σου.
   Δεν μπορει κατι θα ξερεις εσυ.

 6. elli avatar
  elli 08/08/2012 10:58:56

  Μόνο τους αποδεδειγμένα διεφθαρμένους να απολύσουν από το δημόσιο, αυτούς δηλαδή τους υπαλλήλους που ήδη έχουν πιάσει να κλέβουν το δημόσιο, + αυτοί που είχαν κάνει τις υπηρεσίες τους "μαγαζάκια " για να εγκρίνουν πλαστά επιδόματα, πλαστές συντάξεις, θα μαζέψουν μερικά εκαττομύρια ευρώ και δε θα χρειαστεί να τα κόψουν πάλι από τους συνταξιο΄υχους ή να επιβάλλουν άλλα χαράτσια !

  • Νίκος avatar
   Νίκος @ elli 08/08/2012 12:06:19

   "Μόνο τους αποδεδειγμένα διεφθαρμένους να απολύσουν από το δημόσιο"
   και τους δύο; Γιατί δικαστική απόφαση δεν υπάρχει για άλλους!

   Εδώ και τώρα υπογραφές να απολυθεί η κόρη του Πολύδωρα! Θα συμφωνούσα να απολυθούν και άλλοι αρκεί να μην ήταν δικαιολογία για να μην απολυθεί η κόρη του...

   Χρυσοί Φασιανοί θυμίζουν άλλες εποχές...

  • nestrom avatar
   nestrom @ elli 08/08/2012 15:51:41

   Οι διεφθαρμένοι σίγουρα. Και δήμευση περιουσιών.
   Οι υπόλοιποι υπεράριθμοι?
   Χρειάζονται πλέον τόσοι εφοριακοί όταν ολοι κάνουμε τη δηλωση ηλεκτρονικά?
   Χρειάζονται οι υπάλληλοι στις πολεδομίες οταν κανεις δεν χτίζει?
   Χρειάζεται η ερτ με 1% θεαματικότητα?

   Πρέπει να θυμηθείτε εκεί στο δημόσιο ότι ο εργαζόμενος παράγει έργο. Όταν δεν υπάρχει αντικείμενο εργασίας απολύεται χωρίς αυτό να είναι ανήθικο, διαβολικό κλπ.

 7. kotstak avatar
  kotstak 08/08/2012 11:38:54

  Η ποσότητα του χρήματος είναι συγκεκριμένη.
  Εάν, στο τέλος του μήνα, καταλήξει μικρότερη ποσότητα στα δημόσια ταμεία, θα έχει μείνει μεγαλύτερη ποσότητα στον ιδιωτικό τομέα.
  Ο ιδιωτικός τομέας έχοντας χρήματα θα παραγάγει προϊόντα, θα απασχολήσει ανέργους, θα πολλαπλασιάσει το χρήμα.
  Όταν το χρήμα πηγαίνει στο δημόσιο, η αγορά στεγνώνει, κλείνουν οι επιχειρήσεις, μεγαλώνει η ανεργία, η χώρα παράγει λιγότερα προϊόντα.

  • Takis avatar
   Takis @ kotstak 08/08/2012 12:23:59

   Ο ιδιωτικός τομέας έχοντας χρήματα θα παραγάγει προϊόντα
   ++
   Καλα τωρα. Αν πιστευεις οτι το "κ.μπομπολας" (ενα παραδειγμα εφερα),που ρουφαει μονος του οσα 200.000 Δ.Υ μαζι.θα παρα... πως τοπες? θα παραγαγει προιοντα??

   το χρήμα πηγαίνει στο δημόσιο, η αγορά στεγνώνει, κλείνουν οι επιχειρήσεις,
   ++
   Δεν θαπαιρνα ορκο οτι ..'συγκοινωνεις"!! Με ΤΙΠΟΤΑ! Και σορυ δηλαδη.

   Δηλαδη οι Δ.Υ δεν αγοραζουν??
   ΠΟΙΟΙ συντηρουν την αγορα??

   Να εδω διπλα μου ηταν μια καφετερια/μπυραρια/ουζαδικο ..ΟΛΑ μαζι ,προσπαθει ο ανθρωπος να επιβιωσει, και δουλευε σχεδον μονο με Δ.Υ.
   Πηγαινες πριν και γινοταν χαμος.
   Πας τωρα και σε πιανει θλιψη.
   ΑΚΟΜΑ και το καφε τους κοψανε οι Δ.Υ,μετα τα ..απανωτα "μετρα" της πασοκιας,παπαδημιας και παει λεγοντας...
   Λες τα πραγματα να ειναι διαφορετικα στα σουπερ μαρκετ,ενδυματα ,πρατηρια κλπ κλπ??

   Βρες κατι αλλο να..παιξεις.

   • ΑΠΟΨΗ avatar
    ΑΠΟΨΗ @ Takis 08/08/2012 13:11:10

    Πάρτο απόφαση! Ο ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΕΔΩΣΕ! Εντάξει αριστερέ κρατικιστή η δ.υ ;ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΚΗΦΗΝΩΝ! Θα σε πληρώνουμε εσένα να κάνεις κατανάλωση; Ψάξε αλλού για κορόιδα! Πήγαινε στον τσίπρα και στον κουβέλη να σε ταίσουν, απο την τσέπη τους.

    • Takis avatar
     Takis @ ΑΠΟΨΗ 08/08/2012 13:18:53

     Ηρεμα.
     Ειμαι "ναυτικος" (αξιωματικος Ε.Ν), συνεπως και εγω του .."ιδιωτικου τομεα" (μην χεσω) ειμαι..

     Το θεμα δεν ειναι να απολυσουν 200.000 Δ.Υ και ντε και καλα ..σωθηκαμε.

     Σκεψου το και αμα κατι δεν καταλαβαινεις,εδω ειμαστε.

   • nikolas avatar
    nikolas @ Takis 08/08/2012 13:33:02

    Δουλειά δεν είχαν και την άραζαν εκεί; Αργόσχολοι ήταν; Ρητορικό ερώτημα μην απαντάς!

    • Takis avatar
     Takis @ nikolas 08/08/2012 13:54:07

     Πηγαινα το ..βραδακι!!
     Εσυ τι ζορι τραβας?

     • nikolas avatar
      nikolas @ Takis 08/08/2012 15:29:43

      Από τη στιγμή που τα παίρνουν από μένα του ιδιωτικού τομέα και τα δίνουν σε εσένα μεγάλο ζόρι! Αλλάζουμε για ένα μήνα θέσεις;

     • nestrom avatar
      nestrom @ nikolas 08/08/2012 15:46:53

      Και ποιος θα πάει στο ταβερνάκι?
      Για το καλό μας οι ΔΥ βγαινουν, να κάνουν κατανάλωσει και τζίρο, για να ζήσουμε και οι υπόλοιποι..

 8. bladerunner82 avatar
  bladerunner82 08/08/2012 12:00:34

  ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΤΑΠΕΙΝΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΟΥΜΕ (ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΑΥΤΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΞΥΣΤΩΝ) ΔΕΝ ΞΑΝΑΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΚΑΙ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ.
  ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΚΑΙ ΑΣ ΚΙΝΗΘΕΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ ΤΟ...ΔΗΜΟΣΙΟ.
  ΘΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ.
  ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΤΟ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ?
  Ε ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΧΕΙ.

  • Enzo avatar
   Enzo @ bladerunner82 08/08/2012 12:56:40

   εγω τα τελευταια πληρωνω φετος. εκτατες εισφορες, αλληλεγγυης, χαρατσια κτλ.
   του χρονου εφυγα βουρ για τα δικαστηρια.

   • nestrom avatar
    nestrom @ Enzo 08/08/2012 15:57:51

    Αν είχαμε επιλογή δεν θα πλήρωνε κανείς φίλε ENZO.
    Tα έχουν υπολογίσει όμως όλα τα αλητάκια του Δημοσίου.
    Σε κάθε συναλλαγή με το δημόσιο χρειάζεσαι ενημερότητες, αλλιώς σου δένονται τα χέρια.

  • ΑΠΟΨΗ avatar
   ΑΠΟΨΗ @ bladerunner82 08/08/2012 13:20:06

   Εσύ μπορεί να το λές για πλάκα! ΑΛΛΑ σε πληροφορώ, οτι πολλοί φίλοι,συγγενείς, γνωστοί μου, (πρώτο βάζω τον εαυτό μου), ΔΕΝ ΞΑΝΑΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ! Ειδικά κάτι άνεργοι ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!

   • kouvari avatar
    kouvari @ ΑΠΟΨΗ 08/08/2012 16:10:43

    Σαν και εμενα....!!!Προτιμω να φαω...
    Συγνωμη κιολας!!!

 9. nikolas avatar
  nikolas 08/08/2012 13:30:11

  Μήν τους απολύσετε. Βγάλτε τους στους δρόμους να παράγουν έργο που φιδιάζουν στα γραφεία καμουφλαρισμένοι μην τους δεί κανείς. Χαιρετίσματα σε όσους ψήφισαν Βύρωνα!!!

 10. STEVE avatar
  STEVE 09/08/2012 02:25:14

  Τον κοινωνικό αυτοματισμό δεν τον επεδίωξε κανείς. Ο πόλεμος μεταξύ των Δ.Υ. και τον υπαλλήλων του ιδιωτικού τομέα είναι για να έχουμε να λέμε.Στην πραγματικότητα οι μισθοί που δίνει πλέον το δημόσιο ,αν συνυπολογίσεις και τους φόρους που καλείσαι να πληρώσεις ,είναι για γέλια.Όταν τελειώσουν και τα λίγα έτοιμα περιμένουμε το τέλος αυτή είναι η πραγματικότητα χωρίς να έχω διάθεση να αντιδικίσω με κάποιον.Όσο για την διαφθορά επειδή έχω δουλέψει και με τους δύο τρόπους θεωρώ ότι έχει σχέση με τον άνθρωπο και σίγουρα για να μην κρυβόμαστε υπάρχει και στους δύο τομείς.Όπως φυσικά και η τεμπελιά.

 11. of8almos avatar
  of8almos 09/08/2012 16:20:59

  Οξω σε όλους τους απόφυτους λυκείου και σε όσους έχουν 2 άτομα σε δημόσιο γιατί και οι δυο κατηγορίες είχαν πολύ μεγάλο μέσον καια 0 προσόντα

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.