05/02/2009 01:17
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εφαρμόζεται το «Plan B΄» για την Ολυμπιακή

Επιβεβαιώνοντας το φιάσκο στο οποίο εξελίχθηκε ο διαγωνισμός για την πώληση της Ολυμπιακής η κυβέρνηση (Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων)  αποφάσισε χθες να μην αποδεχθεί τις προσφορές που κατατέθηκαν, καθώς αυτές που πληρούσαν τους όρους ήταν χαμηλότερες σε σχέση με τις αντίστοιχες αποτιμήσεις του ανεξάρτητου εκτιμητή και για τις τρεις εταιρείες, ενώ ορισμένες από τις προσφορές που κατατέθηκαν δεν πληρούσαν καν τους όρους και τις προϋποθέσεις του διαγωνισμού (βλέπε και Το φιάσκο της Ολυμπιακής).
 

Ύστερα από την εξέλιξη αυτή η κυβέρνηση απηύθυνε ανοικτή δημόσια πρόταση σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, κυρίως ελληνικούς, «που αντιλαμβάνονται την αξία της Ολυμπιακής για την Ελλάδα» για να πουλήσει την εταιρεία χωρίς διαγωνισμό, αλλά με απευθείας διαπραγμάτευσης.

Και διερωτάται κανείς: Οι  Έλληνες μεγαλοεπιχειρηματίες που θα συγκινηθούν από την κυβερνητική έκκληση και θα ανταποκριθούν αποτελούν άραγε το τελευταίο καταφύγιο για την κυβέρνηση, μετά το φιάσκο; Ή μήπως αυτό επεδίωκαν κάποιοι εξαρχής;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γραφίδης avatar
  Γραφίδης 05/02/2009 02:01:47

  Γιατί δεν αναδημοσιεύετε και τα άρθρα σας για το ξεπούλημα που σχεδίαξε η κυβέρνηση?
  Εδώ κρίνεται η αξιοπιστία ΟΛΩΝ... ας μην το ξεχνάμε αυτό!

 2. Factorx avatar
  Factorx 05/02/2009 02:18:21

  Τι εννοείτε κ Γραφίδη μας. Οτι δεν σχεδίαζε, ή δεν σχεδιάζει το ξεπούλημα η κυβέρνησή μας; Ειπαμε ευπρόσδεκτη η κριτική, αλλά βρε παιδί μου απο το σακούλι τραβάτε κάθε φορά που μπαίνετε εδώ.

 3. Skorpios!!! avatar
  Skorpios!!! 05/02/2009 09:21:23

  Αυτος ο ανεκδιηγητος υπουργος Χατζηδακης που εμφανιζεται σαν υπαλληλος των Βρυξελων καταπιε την γλωσσα του?Και τι θα πει οτι θα πωληθει με απ ευθειας αναθεση??Μιλαμε σοβαρα ??Μαλλον φυλακη μου θυμιζει η ιστορια...

 4. Helmut avatar
  Helmut 05/02/2009 10:00:23

  Δώστε την OA στον Λασκαρίδη να τελειώνουμε επιτέλους...

  Να μην πάνε τζάμπα και τα ταξιδάκια του Λιάπη στη Λειψία με τα lear τζετ της Aegean...

 5. The Predator avatar
  The Predator 05/02/2009 10:58:16

  ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ.

  ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ ΑΕΡΟΣΥΝΟΔ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΡΙΑ ΤΟΥ ΛΑΝΑΡΑ ΔΗΛΑΔΗ ......

 6. socrates avatar
  socrates 05/02/2009 11:27:14

  Το τίμημα για την Ολυμπιακή δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία, δεν θα κάνει ιδιαίτερη διαφορά στα οικονομικά της χώρας εάν πάρουμε 10-20 εκατομμύρια παραπάνω.
  Αυτό που έχει σημασία είναι να σταματήσει η ατέλειωτη αιμορραγία.
  Με το σημερινό καθεστώς το άλογο δεν τραβάει.
  Όσοι είναι στην πιάτσα ξέρουν πολύ καλά ότι το σχέδιο Χατζηδάκη είναι καλό, τουλάχιστον φαίνεται να είναι η μοναδική λύση, παρόλο που είναι εξαιρετικά ακριβή για το δημόσιο.
  Δεν μπόρεσε να προχωρήσει τώρα λόγω του ότι πρώτο δεν κυκλοφορεί πολύ χρήμα στις αγορές (λόγω τρομερών ζημιών που έχουν υποστεί το τελευταίο εξάμηνο οι επενδυτικές και οι αεροπορικές εταιρίες) αλλά και όσοι έχουν ακόμη ρευστό το φυλάνε σαν τα μάτια τους για ακόμη καλύτερες επενδυτικές ευκαιρίες στο προσεχές μέλλον (όλοι οι σοβαροί αναλυτές ξέρουν ότι η κατάσταση θα χειροτερεύσει).
  Καλό επίσης θα ήταν να σκεφθούμε και το ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΣΕΝΑΡΙΟ.
  Εάν η Ε.Ε. επιμείνει να μην αφήσει το Έλληνικό κράτος να επιδοτήσει την εταιρία πάμε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ για λουκέτο.
  Να το ξαναπώ, λουκέτο!
  Έτσι όχι μόνο θα μείνει χωρίς ανταγωνισμό η Aegean (τα ναύλα θα αυξηθούν για τους καταναλωτές) αλλά και θα πεινάσουν χιλιάδες οικογένειες.
  ΟΛΟΙ ΧΑΝΟΥΝ.
  Να είμαστε ρεαλιστές και να μην αφορίζουμε τις προσπάθειες του Χατζηδάκη, ξέρει καλά το θέμα αλλά η συγκυρία είναι η χειρότερη δυνατή.
  Ας τον αφήσουμε να βρεί μιά λύση στο θέμα, ακόμη και αν δεν μας ευχαριστεί όλους η λύση αυτή.
  Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές.

 7. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 05/02/2009 12:22:34

  Ποιος μίλησε για Βγενόπουλο;

  Ενδιαφέρον ΜIG για Ολυμπιακή

  NAFTEMPORIKI.GR Πέμπτη, 5 Φεβρουαρίου 2009 12:06
  Τελευταία Ενημέρωση : 05/02/2009 12:15

  Eνδιαφέρον για την Ολυμπιακή εκδήλωσε σήμερα η MIG ανταποκρινόμενη στην έκκληση της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων.

  Ακολουθεί η ανακοίνωση της MIG:

  Στη σημερινή κρίσιμη για την πατρίδα μας οικονομική συγκυρία η συνέχεια της λειτουργίας της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ είναι αποφασιστικής σημασίας για τον τουρισμό, την απασχόληση, την ψυχολογία όλων μας και το κύρος της Ελλάδας στη διεθνή επενδυτική κοινότητα. Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ είναι ένα κομμάτι τις ιστορίας μας και της ζωής μας και θέλουμε να υπάρχει και να μας ξανακάνει υπερήφανους.

  Γι'αυτούς τους λόγους η MIG αποφάσισε σήμερα να ανταποκριθεί στην έκκληση της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων και είναι έτοιμη να προσέλθει σε απ'ευθείας διαπραγματεύσεις ώστε η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ να συνεχίσει να λειτουργεί στα πλαίσια της ελληνικής επιχειρηματικότητας. Εφ'όσον οι διαπραγματεύσεις καταλήξουν σε συμφωνία προτιθέμεθα να παραχωρήσουμε οικειοθελώς στο Ελληνικό Δημόσιο τη δυνατότητα επανακρατικοποίησης της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ σε χρονικό διάστημα μέχρι και 3 μήνες μετά τη διεξαγωγή των επόμενων εκλογών.

  Η σημερινή μας απόφαση ελπίζουμε να αντιμετωπισθεί σε αντιστοιχία με τις πραγματικές μας προθέσεις και πέρα από πολιτικές σκοπιμότητες. Είμαστε έτοιμοι και να συμπράξουμε στην διαδικασία αυτή, με οποιοδήποτε άλλο υγιή επιχειρηματικό ή επενδυτικό όμιλο επιθυμεί, αλλά και να αποσυρθούμε, εάν κάποιος άλλος Έλληνας σοβαρός ενδιαφερόμενος εξασφαλίσει την επιτυχία του εγχειρήματος και δεν επιθυμεί τη δική μας συμμετοχή.

  Να σημειωθεί ότι μετά το τέλος των διαπραγματεύσεων την τελική απόφαση για την απόκτηση της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ θα λάβει το Διοικητικό Συμβούλιο της MIG, σταθμίζοντας μεταξύ άλλων και την επίτευξη ή μη της επιθυμητής διακομματικής συναίνεσης, αλλά και την κοινωνική αποδοχή για τις εξελίξεις αυτές στον εθνικό μας αερομεταφορέα.

  www,naftemporiki.gr/news/static/09/02/05/1625814.htm

 8. ΔΙΚΑΙΟΣ avatar
  ΔΙΚΑΙΟΣ 05/02/2009 12:41:45

  "Αυτος ο ανεκδιηγητος υπουργος Χατζηδακης που εμφανιζεται σαν υπαλληλος των Βρυξελων καταπιε την γλωσσα του"

  Ο Χατζηδάκης παλικάρι μου σε αγοράζει και σε πουλάει μέχρι να δακτυλογραφίσεις τις παπαριές σου.

  Πάρτα τώρα με την MIG για να δεις τι εννοούσε χθες ο Χατζηδάκης όταν "καλούσε" τους έλληνες επιχειρηματίες να πάρουν την ΟΑ.

  Παρακολουθείστε λίγο την υπόθεση από κοντά...Γιατί ο Χατζηδάκης δεν πήγε στο Κατάρ? Αναρωτηθήκατε ποτέ?

 9. ΔΙΚΑΙΟΣ avatar
  ΔΙΚΑΙΟΣ 05/02/2009 13:19:38

  Τι έγινε? Δεν έβγαλε ακόμη γραμμή το ΠΑΣΟΚ για την MIG-ΟΑ και όλοι οι αυθόρμητοι bloggers έχουν εξαφανισθεί από όλα τα blogs και μόκο για την απόφαση MIG να πάρει την ΟΑ. Όταν πάρετε γραμμή ελάτε να μας την πείτε....
  .....Είστε πολύ αστείοι, ψευτο-δημοκράτες πασοκάκια!!!!

 10. fantomas avatar
  fantomas 06/02/2009 17:17:31

  ΤΕΣΤ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.