#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
05/06/2009 12:05
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ευρωεκλογές και αποχή….

 Σε δημοσκόπηση, που πραγματοποιήθηκε από τα μέσα Ιανουαρίου ως τα μέσα Φεβρουαρίου του 2009, μεταξύ 27.218 ψηφοφόρων των 27 χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, 53% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι "δεν ενδιαφέρονται" για τις ευρωεκλογές. Ένα 62%, περίπου, των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η ψήφος τους δεν θα αλλάξει τίποτα, ενώ το 55% εκτιμά ότι "το Ευρωκοινοβούλιο δεν ασχολείται με αρκετά από τα προβλήματα που με αφορούν".

Η αδιαφορία για τις ευρωεκλογές φαίνεται να διαγράφει ανοδική πορεία, καθώς σε προηγούμενη δημοσκόπηση στα τέλη του 2007, οι Ευρωπαίοι είχαν δηλώσει αποφασισμένοι να προσέλθουν στις κάλπες σε ποσοστό 37% των ερωτηθέντων

Σήμερα και μόλις δυο 24ωρα από την έναρξη της ψηφοφορίας, πολλοί Έλληνες και ακόμη περισσότεροι Ευρωπαίοι αναρωτιούνται : «Γιατί να ψηφίσω;»

Το ερώτημα δεν είναι άσχετο με όσα συμβαίνουν. Η πολιτική έχει απαξιωθεί γενικά και πλήθος σκανδάλων κλυδωνίζουν όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και πολλά Ευρωπαϊκά κράτη. Η περίπτωση που ανέκυψε πρόσφατα στην Βρετανία με τις παράλογες δαπάνες των βουλευτών είναι χαρακτηριστική. Εν τω μεταξύ,  δεν πρέπει να ξεχνάμε πως και η ύφεση που βασανίζει την Ευρώπη οφείλεται εν πολλοίς στους πολιτικούς και στα μέτρα που πήραν ή μάλλον δεν πήραν ώστε να ρυθμιστούν τα τραπεζικά ζητήματα που από καιρό έδειχναν πως οδεύουν προς σκάσιμο της φούσκας.

Σε τοπικό επίπεδο οι «ταγοί» μας εξαντλούνται στην εκτόξευση λάσπης και γενικά το μόνο που μάλλον δεν τους απασχολεί είναι τα ζητήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  Άλλωστε ούτε πουθενά δεν βλέπουμε και καμιά κόντρα για Ευρωπαϊκά πολιτικά θέματα.... Οι περισσότεροι εξ ημών δεν γνωρίζουμε ούτε το ποιες είναι οι αρμοδιότητες του Ευρωκοινοβουλίου. Πόσοι από εμάς μπορούν να ονομάσουν 2-3 ευρωβουλευτές;

Αν θυμηθούμε και το ότι στις Ευρωεκλογές τα ποσοστά των ψηφισάντων ήταν ανέκαθεν χαμηλότερα από αυτά των εθνικών μας εκλογών, τότε πολύ εύκολα μπορούμε να συμπεράνουμε  ότι εφέτος πάμε για μεγάλη αποχή τόσο σε Ελληνικό όσο και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Όσο όμως και να «σιχαινόμαστε» την πολιτική και τους πολιτικούς τόσο πρέπει να γνωρίζουμε πως  η αποχή  είναι γροθιά στη δημοκρατία. Το να απέχουμε δεν είναι λύση για να εκφραστεί η όποια αποδοκιμασία μας απέναντι στη κατάντια του πολιτικού συστήματος. Το να καταψηφίσουμε όπως συγκεκριμένες πολιτικές είναι μια δημοκρατική λύση. Και ασχέτως αν το Ευρωκοινοβούλιο φαίνεται και είναι μακριά από την καθημερινότητά μας, δεν πρέπει να παραβλέπουμε ότι παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτήν την καθημερινότητα. Χωρίς λοιπόν καμία αμφιβολία, ας θυμηθούμε ότι καλώς ή κακώς η δημοκρατία είναι το καλύτερο πολιτικό σύστημα και προκειμένου να διατηρηθεί κυρίαρχη θα πρέπει να την ενισχύουμε και να τη στηρίζουμε. Ψηφίζοντας.

Ας διαμαρτυρηθούμε για τα δεινά της πολιτικής σήψης. Αλλά ας το κάνουμε δημοκρατικά. Στην κάλπη δηλαδή.

Strange Attractor

(Στοιχεία από το: SigmaLive.com)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 05/06/2009 12:25:42

  Να δεχτώ ότι η αποχή είναι γροθιά στην Δημοκρατία. Το δέχτηκα. Χρειάζομαι όμως βοήθεια, strange attractor.

  Είμαι συντηρητικός, δηλαδή δεν πιστεύω a priori στο μπάχαλο.
  Ήμουν κάποτε αριστερίζων, δηλαδή δεν πιστέυω ότι πρέπει για να υπάρχει το σύστημα το 40% του κόσμου να είναι εξαθλιωμένο.
  Δεν χωνεύω καθόλου τον "χωροφύλαξ".
  Πιστέυω ότι λίγοτερο κράτος είναι καλύτερα από περισσότερο.
  Πιστεύω στην ελεύθερη αγορά.
  Πιστέυω σε checks and balances, μάλλον, παρά σε γύψο.
  Αηδιάζω με την λαμογιά και την λαδιά.
  Δεν μου αρέσει η κατάφορη αδικία.
  Δεν ανέχομαι την κατάφορη ανικανότητα.
  Ξέρω (δέχομαι) οτι η ζωή δεν είναι πάντα δίκαιη.
  Δεν πιστέυω σε "αρνητικές" ψήφους.
  Δέχομαι, αλλά με άγχος, ότι καμιά φορά μόνο με βία έχουν λυθεί αδιέξοδα.
  Ξέρω ότι τα φαινόμενα απατούν.
  Είμαι υπέρ της ιδιοκτησίας και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.
  Είμαι, με το συμπάθειο, ευρωσκεπτικιστής.
  Δεν χωνεύω καθόλου μα καθόλου τους Ναζί.

  Πες μου, strange attractor, τι να ψηφίσω την Κυριακή και θα σoυ κάνω το χατήρι.

 2. marcuze avatar
  marcuze 05/06/2009 12:36:52

  @2 κυνηγούς μήπως;

 3. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 05/06/2009 12:56:21

  o,τιδήποτε θεωρούν θήραμα, το θεωρώ προστατευόμενο είδος, και δεν χωνεύω ότι πιστέυουν ότι έχουν δικαίωμα να περνάν από χωράφια (είμαι με τον τύπο στο Αγρίνιο που τους την άναψε αν και θα προτιμούσα χοντράλατο αντι σκάγια). Negative οι κυνηγοί.

 4. Αγγούρι avatar
  Αγγούρι 05/06/2009 12:58:32

  Οτιδήποτε και να ψηφίσουμε καλό θα είναι, αρκεί να μήν είναι Νέα Δημοκρατία.

 5. mareli avatar
  mareli 05/06/2009 13:19:15

  αρχαιε... άκουσες τι είπε στην πρόσφατη ομιλία του ο Σαμαράς;
  Εδιαφέροντα... σε στέλνουν κατ' ευθείαν στην κάλπη

 6. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 05/06/2009 13:37:11

  Τό κόμμα πού θά διώξη ΟΟΟΟΛΟΥΣ,τούς λαθρομετανάστες,δήλ. όλους,γιά νά ξαναπάρουμε όσους χρειαζόμαστε από χριστιανικές καί ΜΗ όμορες χώρες.

 7. greekpoliticalreview avatar
  greekpoliticalreview 05/06/2009 15:28:31

  Δε ξέρω τι θα ψηφίσω , αλλά είμαι σίγουρος για το τι δεν θα ψηφίσω .

  ΔΕΝ ψηφίζω ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΟΣ-ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ-ΔΡΑΣΗ διότι είναι κόμματα τα οποία έχουν διαχρονικές σχέσεις με τα ΜΜΕ και το επιχειρηματικό κατεστημένο.

  Σε αυτές τις εκλογές που δεν υπάρχουν διλήματα περί εθνικής διακυβέρνησης (δηλ ουσιαστικά διλήματα για τον λιγότερο κλέφτη) καλό θα ήταν να προσπαθήσουμε να δείξουμε την δύναμη της λαικής ψήφου δίνοντάς την σε οποιονδήποτε άλλο εκτός από τους παραπάνω μπας και ιδρώσει καμία από τις χοντρές μασχάλες αυτών που τόσα χρόνια έχουν αποκλείσει από το πολιτικό σύστημα τον απλό και τίμιο πολίτη (κάπου θα υπάρχουν και τέτοιοι ,δεν μπορεί) με κάθε είδους αδέρφια-ξαδέρφια-συνυφάδες.

  Στο στάδιο που μας έχουν φέρει οι παραπάνω πολιτικές δυνάμεις και οι πατρώνοι τους ακόμα και ψήφος στον Κατέλη είναι πια πολιτική επιλογή...

 8. Λαυρέντης avatar
  Λαυρέντης 05/06/2009 15:41:23

  Κάθε ψήφος στις ευρωεκλογές μόνο αποδοκιμασία δεν είναι! Διότι φρόντισαν νεοδημοκράτες, πασοκτζήδες να βάλουν πρώτους εκείνους που θα μπορούσαν εύκολα να έχει βάλει ο ΣΥΡΙΖ"α" και οι Ο-Π, το ΛΑΟΣ εκείνη που θα ζήλευε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Για τον ΣΥΡΙΖ"α" και τους Ο-Π δεν το συζητώ! Θα προτιμούσα να ψήφιζα στο εξωτερικό... Η Αλέκα Συριζίζει τελυταία, ο Παπαθεμελής δουλεύει εν ΑΝΝΟΙΑ του για τα Σκόπια και έτσι μας μένει ο Κατμαν.

  Αρα το παλιό προλεταριακό σύνθημα "Στις 7 Ιουνίου σκάσε και κολύμπα" αποκτά νόημα...

 9. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΒΗΜΑ avatar
  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΒΗΜΑ 05/06/2009 15:42:55

  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Η ΠΙΟ ΚΑΠΗΛΕΥΜΕΝΗ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΝΕΥΜΑ.

  anexartitovima.blogspot.com/2009/06/blog-post_04.html

 10. theo1611 avatar
  theo1611 05/06/2009 16:07:33

  Κατανοώ τους προβληματισμούς αυτών που θέλουν να απέχουν, όμως δεν επικροτώ τη στάση τους.

  Ο καθένας μας έχει μία δύναμη συνεισφοράς με την ψήφο του 1/7.000.000 (0,145 περίπου ppm). Αυτή είναι η δύναμη του καθενός μας στην κάλπη, ας μην αυταπατώμεθα.

  Άλλο όμως η συνισταμένη, όποια κι αν είναι αυτή, να προκύπτει από 7.000.000 (καθολική συμμετοχή) άλλο από 3, 4 ή 5 εκατομμύρια.

  Να υποθέσω ότι οι συμπολίτες μας που απέχουν εξουσιοδοτούν τους συμμετέχοντες? Αν δεν τους αρέσει το αποτέλεσμα φταίνε οι εξουσιοδοτημένοι ή αυτοί που έδωσαν την εξουσιοδότηση?

  Απλά πράγματα και φίλε αρχαιοπτέρυγα μη μας δουλεύεις ότι δεν θα πας να ψηφίσεις!!!

 11. leon avatar
  leon 05/06/2009 16:38:32

  Αγαπητε Theo...
  Αυτος που δεν ψηφιζει δεν δινει καμια εξουσιοδοτηση σε αυτους που ψηφιζουν. Αντιθετως!
  Μπορει με ανεση πλεον (και χωρις να κοροιδευει τους διπλανους του συμπορευομενους) να διεκδικησει στους ΔΡΟΜΟΥΣ, μεσα απο πορειες και αλλες δημοκρατικες διαδικασιες αυτο που πιστευει ως καλο για την χωρα και δεν το βρηκε την ωρα της καλπης. Διοτι μπορεις να πας σε πορεια και να διαμαρτυρηθεις για τις συνταξεις, τους μισθους, τις αυξησεις (ενας θεος να τις κανει), τις Εθνικες θεσεις στην εξωτερικη πολιτικη, την καταστρατηγηση των εργασιακων δικαιωματων, την ελλειψη οικολογικης συνειδησης και χιλια δυο αλλα πραγματα, ομως ο διπλανος σου μπορει να εχει ψηφισει την εκαστοτε κυβερνηση και τωρα το παιζει λαμογιο γιατι δεν τον "κοιταξε" οπως του υποσχεθηκε προεκλογικα. Τετοιον τι να τον κανω διπλα μου?
  Θα μπορουσα να βρω και αλλους λογους για να δικαολογησω ως δυναμη την αποχη. Δεν θα το κανω ομως. Ο καθενας το βλεπει απο την σκοπια του.

 12. leon avatar
  leon 05/06/2009 16:44:14

  Συνεχεια στο 11

  Πιστεύω λοιπόν πως η αποχή από την ψήφο όταν πραγματικά δεν σε εκφράζει τίποτα είναι απελευθέρωση και από τα δεσμά του κόμματος που μέχρι τώρα για τους δικούς τους λόγους ψήφιζαν. Αργά η γρήγορα θα πρέπει ο καθένας μας να αντιλαμβάνεται πόσο δέσμιος είναι/ήταν σε μια ιδεολογία που δεν τον εξέφραζε. Απλά δεν του έκατσε το ρουσφετακι…

 13. theo1611 avatar
  theo1611 05/06/2009 16:55:14

  Αγαπητέ leon, υπάρχει και το λευκό ή το άκυρο όταν δεν σε εκφράζει τίποτα από αυτούς που ζητούν την ψήφο σου.

  Βεβαίως η συμμετοχή, ακόμη κι έτσι, νομιμοποιεί το τελικό αποτέλεσμα και το σύστημα σε φτύνει ως συμμετέχοντα. Κατανοώ και αυτούς τους ενδοιασμούς.

  Τελικά είναι ζήτημα σκοπιάς και ουδείς έχει το αλάθητο. Μακάρι λοιπόν και η συμμετοχή και η μη συμμετοχή να είναι για καλό σκοπό και κάτι θετικό να προκύψει τελικά!

  Εγώ πάντως σκοπεύω να προσέλθω και σ' αυτή την κάλπη και στην επόμενη, με διαφορετικές μάλιστα επιλογές!!!

 14. leon avatar
  leon 05/06/2009 17:00:02

  Δεν εχω σκοπο να κρινω ομως μου φαινεται πως να προαποφασισεις τι θα ψηφισεις σημερα και τι διαφορετικο αυριο δεν ειναι και πολυ σοφρων.
  Το λευκο και το ακυρο απο την αλλη το συστημα το εχει ενσωματωσει-θα καταμετρηθει στους πολλους...

 15. greekpoliticalreview avatar
  greekpoliticalreview 05/06/2009 17:00:18

  Αγαπητοί/ες ,

  αν τα επόμενα 10-15 χρόνια δεν έχουμε αναδείξει καινούργιες πολιτικές δυνάμεις (όχι αυτοκαθαρισμένες) από φρέσκα και τίμια πρόσωπα κλάφτε την αυτήν την χώρα...

 16. koxlias avatar
  koxlias 05/06/2009 17:27:06

  ( απο μεταφορα )

  Ένα επαναστατικό αντιεκλογικό κείμενο

  Το παρακάτω μανιφέστο γράφτηκε και δημοσιεύτηκε από τον αναρχικό συνδικαλιστή Σταύρο Κουχτσόγλους στην επαναστατική συνδικαλιστική εφημερίδα «Άμυνα» (του Ηρακλή Αποστολίδη), με αφορμή τις αστικές εθνικές εκλογές του 1920.

  Ο Σταύρος Κουχτσόγλους είναι μια από τις σημαντικότερες φυσιογνωμίες του ελλαδικού και διεθνούς αναρχικού κινήματος.

  Δραστηριοποιήθηκε στο εργατικό κίνημα κυρίως στις πόλεις της... Κωνσταντινούπολης, της Αλεξάνδρειας, της Αθήνας και του Βόλου.

  Στην Αλεξάνδρεια συσχετίστηκε με το γνωστό Ιταλό αναρχικό Ερρίκο Μαλατέστα.

  Το κείμενο αποτελεί προδημοσίευση από το βιβλίο για το αναρχικό κίνημα στην Ελλάδα των εκδόσεων «Ούτε Θεός–Ούτε Αφέντης», το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει σε λίγους μήνες.

  Παρήλθεν ήδη αιώνας αφʼ ότου οι αστοί εφεύρων το μέσον της ψήφου, δια να καταπνίγουν διʼ αυτού τους πόθους του λαού, και να τον κρατούν στην αθλιότητα, τούτου, επί τόσα έτη να κάμουν να πιστέψη ότι αυτός – ο πεινασμένος, ο κουρελιάρης, ο άθλιος – είνε ο Κυρίαρχος, αυτοί δε οι υπηρέται του. Και επί 120 έτη τώρα πίστευα κʼ εγώ ο εργάτης – βιομήχανος ή αγρότης – το ψεύδος των αυτό ως αλήθειαν την κοροιδίαν τους αυτήν ως σοβαρότητα.

  Και ετυραννήθην παντοιοτρόπως, και εβασανίσθην επί γενεάς γενεών δια να φέρω «τους καλυτέρους» εις τα πράγματα, όπως με υπηρετήσουν, και οι εκλεκτοί μου αυτοί υπηρέται, ερχόμενοι στα πράγματα, πρώτον μέλημα είχαν πάντοτε πως να με βυθίσουν περισσότερον μέσα στο βούρκο της αθλιότητος, απολαμβάνοντες εκ της δυστυχίας μου και ζώντες εκ του θανάτου μου.

  Αρκεί πλέον ως εδώ. Παύω πλέον του να έχω τον τίτλον του Κυριάρχου με υπηρέτας. Δεν θέλω κανενός την υπηρεσίαν, διότι απεφάσισα να υπηρετήσω ο ίδιος τον εαυτόν μου. Διʼ ο αποφασίζω και λέγω.

  ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΩ

  Διότι ενόησα πλέον ότι όλοι – Μοναρχικοί, Συνταγματικοί, Δημοκράται, Σοσιαλισταί κλπ – είνε ψεύτες, και ότι όλοι αυτοί, θέλοντες να εργασθούν, προσφέρονται προθύμως να με υπηρετήσουν δήθεν, πράγματι δε να απολαύσουν αυτοί εκ των στερήσεών μου και να ζήσουν ευτυχείς αυτοί καθʼ όλην των την ζωήν εις βάρος μου, αναγκάζοντες εμένα να εργάζομαι διά να διατάσσουν αυτοί και να καρπούνται αυτοί.

  ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΩ

  Διότι δεν θέλω πλέον να εκλέγω με τα χέρια μου τους τυράννους μου, επικυρώνων ούτω κάθε τετραετίαν δια της εφευρέσεώς των – της ψήφου – το επαχθές αυτό κοινωνικόν Συμβόλαιον, το οποίον με συγκρατεί μέσα στην απόγνωσιν, στον μαρασμόν και στον θάνατον.

  ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΩ

  Διότι δεν θέλω πλέον να τρέχω κάθε 4ετίαν, σα σκύλος να εκλέξω δια της κάλπης, εγώ ο ίδιος τους τυράννους που θα λάβουν ενεργόν μέρος εις την λειτουργίαν του συστήματος αυτού, δια να κατασυντρίψουν τους αδυνάτους εάν ζητήσουν λίγο ψωμί στην πείνα τους, πληρώνων, εγώ, αυτούς διά το αποτρόπαιόν των έργον με χρήμα, με προνόμοια, με τιμάς.

  ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΩ

  Διότι έπαυσα να περιμένω πλέον την σωτηρίαν μου από το θαύμα της ψήφου μου. Πέρασε η εποχή των θαυμάτων, των μάγων, των αγίων, των πνευματιστών, της ψήφου. Σπάζω το κομβολόγιον αυτό των θαυμάτων και αναλαμβάνω την πρωτοβουλίαν μου, οργανούμενος οικονομικώς και μακράν από την πολιτικήν σαπίλαν των επιτηδείων, ως ενοήσας πλέον ότι η χειραφέτησίς μου θα συντελεσθή τότε μόνον και θα επιδοθώ ο ίδιος πλέον – δια της οργανώσεώς μου – εις την αποκατάστασιν της θέσεώς μου.

  ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΩ

  Διότι θέλω την εξαφάνισιν πλέον του αισχρού τούτου εμπορίου όπου, οι άνθρωποι αναγκάζονται να πουλούν τα χέρια τους, την ικανότητά τους, τας γνώσεις των, τα κρέατά τους, τας θυγατέρας των, τους υιούς των, τας οικογενείας των, τας φιλίας των, και να τους εκμεταλλεύωνται οι τραπεζίται, οι έμποροι, οι βιομήχανοι, οι μεσίται, η θρησκεία, η γραφειοκρατία, το κράτος, και να εκμεταλλεύεται ο ιατρός τον άρρωστο, ο παπάς τον πεθαμμένο και να τρέχουν όλοι σα στραβοί στον κατήφορο του εξευτελισμού των, προσέχοντες μόνον στο χρήμα, στην φιλοδοξία και στην απόλαυσι του κτηνώδους των εγωισμού.

  ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΩ

  Διότι θέλω την εξαφάνισιν πλέον αυτού του αγοράζοντος και πωλούντος την χαμοζωήν του, συρφετού που απαρτίζει την σημαρινήν Κοινωνίαν, και την αναδημιουργίαν μιάς νέας και ελευθέρας κοινωνίας δια των οργανώσεών μου, εντός των οποίων και μόνον το άτομον θα εύρη πλήρη την ελευθερία και την αξιοπρέπειάν του.

  ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΩ

  Διότι εκατάλαβα πλέον ότι αυτοί που παίρνουν μια ετικέττα Ελευθεροφρόνων, Φιλελευθέρων, Σοσιαλιστών κλπ. και κολλούν σαν ψείρες απάνου στην ψώρα μου με την υπόσχεσιν ότι θα την θεραπεύσουν, δεν κάμνουν τίποτε άλλο παρά να αυξάνουν την φαγούρα της, ανοίγοντες βαθύτερα τις πληγές της, να με κρατούν σε μια ελεεινοτάτη κατάστασι από την οποίαν δεν θα απαλλαχθώ παρά μόνον την ημέραν που θα τις πετάξω για πάντα από πάνω μου και θα περιορισθώ προς θαραπείαν μου εις το σανατόριον της οργανώσεώς μου.

  ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΩ

  Διότι είδα πλέον ότι διʼ αυτού του μέσου διέρχομαι όλην μου την ζωήν στον πισινό του βωδιού μου οργώνοντας την γη, με ένα τίτλο Κυριάρχου, ενώ αυτοί που με παρουσιάζονται ως Εθνικόφρονες, Φιλελεύθεροι, Σοσιαλισταί κλπ. Δια να με υπηρετήσουν δήθεν, απολαμβάνουν όλας τας φυσικάς καλλονάς, ακούουν μουσική αυτοί, την στιγμήν που εγώ ακούω... του βωδιού μου, λούζονται με μυρωδικά αυτοί, την στιγμήν που καθαρίζω εγώ κοπριές, κραιπαλούν αυτοί, την στιγμήν που εγώ μισοπεθαμμένος, βρέχω το ξεροκόμματό μου για να το φάγω.

  ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΩ

  Διότι ξύπνησα πλέον απʼ τον λήθαργον στον οποίον μʼ εβύθισαν όλοι αυτοί οι τσαρλατάνοι και είδα ότι η φύσις επροίκισε και εμένα όπως κιʼ αυτούς με μυαλό για να το αναπτύξω όσο μπορώΧ με μάτια δια να βλέπω ό,τι ωραίο μʼ αρέσειΧ με αυτιά δια να ακούω όσους ήχους με ευχαριστούνΧ με όσφρησιν δια να μυρίζω ό,τι ευωδιά προτιμώΧ με γεύσι δια να δοκιμάζω ό,τι ουσία με γουστάρειΧ με δόντια, στόμαχον δια να μασσώ και να στέλνω στον στόμαχόν μου όσην ανάγκην έχει τροφήςΧ με πόδια δια να τα διευθύνω και να περπατώ όσο θέλω και με χέρια δια να εργάζωμαι σύμφωνα με την ανάγκην που θα μου παρουσιάζεται προς ικανοποίησιν των ανωτέρω ορέξεών μου.

  ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΩ

  Διότι όλα αυτά τα όργανα με τα οποία με επροίκισε η φύσις, δια του μέσου αυτού της ψήφου, μου τα καθυπέταξαν οι κατεργαρέοι, και καμμιά κίνησις πλέον δεν μου μένει ελευθέρα. Όλαι μου οι ανάγκαι των ματιών μου, του μυαλού μου, των αυτιών μου, της μύτης μου, των δοντιών μου, του στομάχου μου, των ποδιών μου και των χεριών μου, εξαρτώνται από το «Αποφασίζομεν και διατάσσομεν» των Εθνικοφρόνων, των Φιλελευθέρων, των Σοσιαλιστών και λοιπών βαγαπόντηδων, οι οποίοι προσφέρονται ως υπηρέται δήθεν εμού του Κυριάρχου και με κοροϊδεύουν.

  ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΩ

  Διότι είνε επάναγκες πλέον να βάλω διά των οργανώσεών μου κάθε κατεργάρη στη θέσι του καταργώ το «Αποφασίζομεν και διατάσσομεν» είτε από τον Γούναρην προσφέρεται, είτε από τον Βενιζέλον, είτε από τον Μπριάν, είτε από τον Λένιν. Να «αποφασίζετε και να διατάσσετε» τα τομάρια σας μόνον του λοιπού, διότι ο φυσικός και αληθής νόμος αυτό λέγειΧ κάθε άτομον «να αποφασίζη και να διατάσση» τον εαυτόν του μόνον σύμφωνα με τας ανάγκας του, καθώς και κάθε οργάνωσις σύμφωνα με τας ανάγκας των μελών αυτής.

  ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΩ

  Διότι η ιστορία με εδίδαξε ότι η Πειθαρχία και η Υπακοή εις το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» των άλλων, εμπερικλείουν μέσα των όλην την κακομοιριά μου, την στέρισιν και τον θάνατον όχι μόνον τον ειδικόν μου αλλά και της συζύγου μου και των τέκνων μου, κʼ εκείνων που γεννήθηκαν κʼ εκείνων που θα έχουν το ατύχημα να γεννηθούν, κατερημώνουσαι ούτω ολοκλήρους οικογενείας και ολόκληρα έθνη, προς απόλαυσιν μερικών φιλοδόξων ανοήτων, βαρβάρων αρχομανών, κτηνανθρώπων.

  ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΩ

  Διότι αντελήφθην καλώς πλέον ότι ένας φυσικός νόμος υπάρχει το Πειθαρχείν και Υπακούειν προς ικανοποίησιν των αναγκών του οργανισμού μου, αι οποίαι ανάγκαι θα γίνουν βεβαίως αισθηταί και από τα λοιπά μέλη της οργανώσεώς μου και θα εκπληρωθούν διʼ αυτής και μόνης.

  ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΩ

  Διότι θέλω να ζήσω ελεύθερος πλέον και την ελευθερία μου αυτήν είνε αδύνατον να μου την δώσουν οι οποιοιδήποτε επιτήδειοι καιροσκόποι δια του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» διʼ αυτό «αποφασίζω και διατάσσω» κʼ εγώ τον εαυτό μου, ίνα οργανούμενος μακράν από κάθε φαυλότητα, επιβάλω προς αυτούς την ελευθερίαν, διά των οργανώσεών μου. Έχω δε την πεποίθησιν, ότι, εάν, ούτω σκεπτόμενος, κάθε εργάτης λάβη την ιδίαν απόφασιν με μένα, εντός ολίγου χρονικού διαστήματος θα δοκιμάσουμε τα καλά αποτελέσματα των ελευθέρων και απηλλαγμένων από κάθε πολιτικήν σαπίλαν οργανώσεών μας.


  Δημοσιεύτηκε στην επαναστατική συνδικαλιστική εφημερίδα «Άμυνα» του Ηρ. Αποστολίδη, με αφορμή τις εκλογές του 1920. Αναδημοσιεύθηκε στο Νο 10 – Μάης 2007 – του δελτίου «Μαύρα Γράμματα» της ΟΑΕ.

 17. theo1611 avatar
  theo1611 05/06/2009 17:35:59

  Αγαπητέ greekpoliticalreview συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.

  Το ζήτημα όμως είναι πώς, μέσω της εκλογικής διαδικασίας.

  Η γνώμη μου είναι ότι υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι, δεν χρειάζεται να κάνουμε όλοι κάθε φορά την ίδια επιλογή.

  Αρκεί να συμμετέχουμε με σκοπό να δημιουργήσουμε τη δυνατότητα γι' αυτό που προτείνεις.

  Μετά αναλαμβάνουν τα μαθηματικά των μεγάλων αριθμών. Ο καθένας μας ένα ή πεισσότερα δέκατα ppm, το αποτέλεσμα η συνισταμένη γνώμη 7, 6 ή 5 εκατομμυρίων αντίστοιχα.

  Η συνισταμένη δεν κάνει λάθος, το πιστεύω βαθύτατα, για τις πραγματικές δυνατότητες στη συγκεκριμένη συγκυρία.

  ΥΓ: Αν αυτοί που έχουν τα οράματα και τα προσόντα για να ηγηθούν απουσιάζουν, η εκλογική διαδικασία προχωρεί χωρίς αυτούς.

 18. theo1611 avatar
  theo1611 05/06/2009 18:46:30

  Ρίξτε το παλληκάρια να μπορέσουμε να μετρηθούμε.

  Εκτός κι αν προτιμάτε να γίνετε εσείς το αντικείμενο του πόθου των ΜΜΕ, πω πω πω πόσοι απείχαν και γιατί απείχαν και πως κατακεραύνωσαν το πολιτικό σύστημα και τα πρόβατα που προσήλθαν κοκ.

  Αν εσείς που θα απέχετε μπορείτε να παραγγείλετε δημοσκόπηση για τους λόγους της αποχής σας, να το κάνετε, αλλιώς εμείς οι υπόλοιποι δεν είμαστε υποχρεωμένοι να ακούσουμε τις παπαριές των ΜΜΕ και των εταιρειών δημοσκοπήσεων και τη σπέκουλα, για το πόσο μάγκες είσαστε και άρα δεν πρέπει να αλλάξει τίποτα.

  Σοφόν το σαφές και συγγνώμη για το σκληρό του ύφους!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.