05/12/2013 16:09
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ευρεία κυβερνητική σύσκεψη στο Μαξίμου για το πρόβλημα των νοικοκυριών χωρίς ρεύμα

Τα θέματα της ενέργειας εξετάστηκαν σήμερα σε ευρεία κυβερνητική σύσκεψη, υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, και παρουσία του Ευάγγελου Βενιζέλου, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη, συζητήθηκαν τρόποι μείωσης του κόστους ενέργειας, ενώ εκτενής αναφορά έγινε και για το πρόβλημα των νοικοκυριών που δεν έχουν ρεύμα. Μάλιστα, ανακοινώθηκε πως η κυβέρνηση αναλαμβάνει πρωτοβουλία, με στόχο να λυθεί το πρόβλημα. Σύμφωνα με τον κ. Μανιάτη, οι τοπικές αρχές θα πρέπει να ενημερώνουν άμεσα τη ΔΕΗ για τις περιπτώσεις εκείνες, των οικογενειών που πραγματικά δεν μπορούν να αποπληρώσουν και η ΔΕΗ θα επαναφέρει το ρεύμα.

Η συνάντηση για τα ενεργειακά πραγματοποιήθηκε εν όψει και της αυριανής επίσκεψης στη χώρα μας του αρμόδιο επιτρόπου Γκίντερ 'Ετινγκερ. Σε δήλωσή του ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, αναφέρθηκε στις προσπάθειες της κυβέρνησης για μείωση του κόστους ενέργειας και στις βιομηχανίες, κάτι που θα δημιουργήσει, όπως είπε, νέες θέσεις εργασίας.

Στο τραπέζι έπεσε και το θέμα της πορείας των διαπραγματεύσεων μεταξύ ΔΕΠΑ και ΓΚΑΖΠΡΟΜ για φθηνότερο φυσικό αέριο, αλλά και η πορεία των ερευνων για πετρέλαιο σε Ιωάννινα και Πατραϊκό Κόλπο.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. victoria (true) avatar
    victoria (true) 05/12/2013 19:37:00

    Έπρεπε να γίνει.

  2. fragoraftis avatar
    fragoraftis 05/12/2013 22:48:42

    ισχύει η όχι απόφαση της ΡΑΕ για απαγόρευση διακοπής ηλεκτρικού απο 1/ 12 εως 28/2 και απο 1/7 έως 31/8.Αν ναι γιατί δεν εφαρμόζεται.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.