#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
27/05/2009 11:58
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ετοιμάζουν στρατόπεδο - γκέτο


_____________________________________________________________________________________________________
Επιχείρηση γιγαντιαία σκούπα για χιλιάδες λαθρομετανάστες στο κέντρο της Αθήνας ετοιμάζει η Ελληνική Αστυνομία μετά τις ευρωεκλογές. Θα
πρόκειται για σαρωτική επιχείρηση με στόχο να απομακρύνει όλους τους λαθρομετανάστες από το τρίγωνο Πλατεία Ομονοίας- Πλατεία Καραϊσκάκη- Πλατεία Θεάτρου. «Στόχος είναι το κέντρο της Αθήνας να ξαναγίνει προσβάσιμο στους πολίτες και να υπάρχει αίσθημα ασφάλειας σε όσους ζουν ή κινούνται σε αυτό», λένε» κύκλοι του υπουργείου Εσωτερικών.

Στην τελική ευθεία μπαίνει και το ζήτημα της δημιουργίας ενός μεγάλου στρατοπέδου- γκέτο στον Ασπρόπυργο της Αττικής, στο οποίο η αστυνομία θα μπορέσει να μεταφέρει εκατοντάδες από τους παράνομους μετανάστες που σήμερα βρίσκουν καταφύγιο στο ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας. Ο χώρος, που έχει εγκριθεί είναι η πρώην στρατιωτική βάση  του ΝΑΤΟ, η οποία έχει εγκαταλειφθεί εδώ και περίπου 10χρόνια, ωστόσο απομένουν ακόμα μερικές γραφειοκρατικές διαδικασίες. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου, εκεί θα μπορούν να «στεγαστούν» περίπου 2.000 άνθρωποι.

Να υπολογίσει βέβαια κανείς ότι μόνο στα κρατητήρια  της Διεύθυνσης Αλλοδαπών βρίσκονται αυτή την στιγμή περίπου 1400 κρατούμενοι.

Νομικά κενά και παραβλέψεις

Ένας λαθρομετανάστης, όταν συλλαμβάνεται, θα πρέπει να κατηγορηθεί επίσημα για το αδίκημα της «παράνομης εισόδου», να δικαστεί και να υποστεί την ποινή που θα του οριστεί. Στο στρατόπεδο αυτό θα οδηγούνται οι λαθρομετανάστες χωρίς δίκη για να  περιμένουν να δικαστούν. Ποιος ξέρει πότε; Για να είναι όμως κανείς κρατούμενος θα πρέπει κάποιο δικαστήριο να το έχει αποφασίσει, με βάση συγκεκριμένες κατηγορίες, και όχι ο αστυνομικός που τον συνέλαβε.

Από την άλλη μεριά, ούτε τα Δικαστήρια ευκαιρούν, ούτε χρήματα για μαζικές απελάσεις υπάρχουν και επιπλέον οι υπάρχουν φυλακές ανά τη χώρα «ξεχειλίζουν» από ποινικούς και μη κρατούμενους.

Τίθενται επίσης ζητήματα λειτουργίας του «στρατοπέδου». Ποιοι θ΄ αναλάβουν τη φύλαξη των κρατουμένων ποια θα είναι η εσωτερική του λειτουργία, με ποίο τρόπο θα διασφαλίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα και ποιος θα ελέγχει για την τήρηση των όποιων κανόνων θα διέπουν τη λειτουργία αυτού του στρατοπέδου κ.λπ.

Περισσότερα:  http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=4518808

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΑναΓνώστης avatar
  ΑναΓνώστης 27/05/2009 12:10:20

  Επιτέλους. Να βρουν και αυτοί ένα κομμάτι ψωμί και εμείς να ξαναζήσουμε σε μια πόλη που εμείς συντηρούμε με την φορολογία μας.

 2. αντί avatar
  αντί 27/05/2009 12:13:13

  Χαρά που θα κάνει ο Καρατζαφέρης!!!

 3. sofi avatar
  sofi 27/05/2009 12:20:10

  Όπου ακούς να μιλάνε για τάξη ανθρώπινο κρέας μυρίζει είχε γράψει ο Μπρεχτ, την εποχή που έσκασε μύτη ο ναζισμός

 4. οδηγός ΗΣΑΠ avatar
  οδηγός ΗΣΑΠ 27/05/2009 12:26:37

  Μετά από αυτό, το κέντρο της Αθήνας θα γεμίσει με αζαλέες, μπιγκόνιες και τριαννταφυλλιές, η θερμοκρασία θα είναι σταθερά στους 20 βαθμούς και ένα ανοιξιάτικο αεράκι θα χαϊδεύει απαλά τα χαμογελαστά πρόσωπα των τυχερών και ασφαλών κατοίκων της. Όλοι θα πετάξουν τα κλειδιά από τις πόρτες τους, οι κλειδαράδες θα το ξαναρίξουν στην τσαγκαρική, οι εργαζόμενοι στις εταιρείες security θα ασχοληθούν επιτέλους με το όνειρό τους (μπαλέτο, γαλλικά και θέατρο). Όσοι απομείνουν στο κέντρο της Αθήνας θα βοηθούν ο ένας τον άλλον ανταλάσσοντας ανθρώπινα χαμόγελα και μοιράζοντας καλημέρες, καλησπέρες, καραμέλες, τσίχλες και μπεκάτσες.

 5. Dubai Expatriate avatar
  Dubai Expatriate 27/05/2009 12:30:16

  Η γνώμη μου είναι ότι αυτό το μέτρο δεν αντιμετωπίζει ούτε κατ'ελάχιστον το πρόβλημα πέρα από τις πρακτικές δυσκολίες που θα υπάρχουν.

  Νομικό καθεστώς για απελάσεις υπάρχει άνευ δίκης γιατί η απέλσαη είναι διοικητική πράξη. Ιδιαίτερα εάν συλληφθούν στα σύνορα, η καλύτερη πρόταση που έπεσε στο τραπέζι είναι να διοχετεύονται σε πλοιάρια ποπυ θα δένουν στα διεθνή ύδατα και από ακεί κατευθυείαν είτε στη χώρα αποστολής είτε στη χώρα προέλευσης, αναλόγως.


  Πρόλα αυτά, τίποτα δεν θα έχει ιδιαίτερο αποτέλεσμα, εάν δεν εξαρθρωθούν αποτελεσματικά τα λαθρεμπορικά κυκλώματα που ενδημούν τόσο σε νησιά του Αιγιαίου όσο και στην Αθήνα.

  Δεν μιλαμε για "βαρκάρηδες", αλλά για εφοπλιστικές εταιρείες, Λιμενικό, Αστυνομία, "επιχειρηματίες", μεταοφρικές εταιρείες, δικηγόρους, ΜΚΟ, λογιστικά γραφεία κτλ.

  Συνεπώς εκεί χρειάζεται μία επιχείρηση "σκούπας" καταρχάς, ώστε να δώσεις το μύνημα ότι Business is over.

  Μετά κλείνεις τα θαλάσσια περάσματα, κάτι που είναι καθαρά επιχειρησιακή δουλειά και γίνεται σχετικά εύκολα εάν υπάρχει πολιτική βούληση και ικανότητα

  Σε τρίτη φάση αρχίζεις τις απελάσεις σε στάδια ώστε να μην εξαντλήσεις τις δυναμεις που θα αναλάβουν τις επιχειρήσεις.

  Το διεθνές δίκαιο και οι κανονισμοί είναι σαφής στο τι μπορεί να πράξει η χώρα που δέχεται λαθρομετανάστες. Οι Βρετανοί για παράδειγμα αποφάσισαν να τους πέρνουν σωρηδών και να τους στέλνουν πίσω με πτήσεις τσάρτερ νοικιαμένες απο το Υπουργειο Εσωτερικών τους. Τους δε Αφγανούς του στέλνουν πίσω μέσω Αζερμπαιτζάν.


  Επιπλέον κινητοποιείες και την ΕΕ για να παράσχει τους απαραιτητους πόρους. Άλλωστε οι Ευρωπαίοι ξέρουν ότι εάν καταρρεύσουν τα Ελληνικά σύνορα το πρόβλημα αυτομάτως θα μεταφερθεί και σε αυτούς, πέρα του γεγονότος ότι ως Ελληνικό κράτος μπορείς να τους εκβιάσεις εμμέσεως.

  Επίσης στέλνεις ένα μέρος λαθρομεταναστών προς τα Βαλκάνια.

  Σε μια φάση 3-6 μήνων έχεις αντιμετωπίσει -εάν θέλεις- σε πολύ μεγάλο βαθμό το πρόβλημα.


  Δυστυχώς όμως ο συνδυασμός ανικαν΄τητας, ανευθυνότητας και σε ορισμένες πριπτώσεις έλλειψης πατριωτισμού οδηγεί τη χώρα σε μαθηματική δημοσιονομική και κοινωνική κατάρευση.

  Εάν αυτό συμβεί, τότε αυτό που έρχεται είναι πάλι με μαθηματική ακρίβεια


  1) Απώλεια εδάφους από τη Τουρκία

  2) Επιβολή αυταρχικού καθεστώτος στην Ελλάδα και μάλιστα μετά από παρακλήσεις των πολιτών


  3) Φτώχεια που δεν την έχετε ξαναδεί από το '50-'60


  Αυτά σας ετοιμάζουν οι "ΑΝΤΑΡΣΊΕΣ", τα παρακράτη και διάφοροι σαλτιμπάγκοι δημοσιοκάφροι και πλιτικοί κυρίως από το χώρο της λεγόμενης "Αριστεράς".


  Αυτά το ολίγα για να μην προσωρήσω πιο βαθιά και χαλάσω την ημέρα στους αγαπητούς συμφορίτες.

 6. niva avatar
  niva 27/05/2009 12:37:33

  ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΖΟΥΝ 700 ΠΕΡΙΠΟΥ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ

 7. truth avatar
  truth 27/05/2009 12:38:58

  φίλε Dubai πολύ ενδιαφέρουσα η ανάλυση σου.Ελπίζω κάποια άλλη φορά να την ολοκληρώσεις.

 8. christos avatar
  christos 27/05/2009 12:43:40

  σε κάθε περίπτωση έχουμε να κάνουμε με ΑΝΘΡΏΠΙΝΕΣ ΨΥΧΈΣ και πρέπει αναλόγως να σκεφτόμαστε...

 9. Dubai Expatriate avatar
  Dubai Expatriate 27/05/2009 12:44:52

  @truth


  Από ότι φαινεται σε μεγάλο βαθμό η Ελληνική δημόσια ζωή έχει διαβρωθει στα ανώτατα κλιμάκια από ξένες εχθρικές υπηρεσίες. Εδω συνειδητά ως κοινωνία έχουμε παραιτηθεί από οποιαδήποτε έστω και αμυντική πρωτοβουλία για να ζήσει σε ευημερία και ασφάλεια.

  "Τα αφαθά κόποις κτώνται". Αρχαίο Ελληνικό γνωμικό

  "Άνευ κόποις τον πούλο" Δικό μου γνωμικό

 10. Dubai Expatriate avatar
  Dubai Expatriate 27/05/2009 12:45:13

  αγαθα...

 11. stelios avatar
  stelios 27/05/2009 12:49:59

  Ο τζιρος που γινεται με το παρεμποριο αποκλειστικα απο λαθρομεταναστες,μπορει να ειναι κια 10πλασιος απο της πρεζας,με μηδενικο ποινικο ρισκο.
  Μην ειστε αθωοι,καποιοι τα αρπαζουν χοντρα αφηνοντας τους απλους ανθρωπους στο ελεος του καθε νταβατζη η μαχαιροβγαλτη.
  Πως διακινουνται ολα τα εμποτρευματα,που αποθηκευονται,ποιος τα εισαγει κια κυριως ποιος τα προστατευει?

 12. christos avatar
  christos 27/05/2009 12:52:43

  καλά είναι τα "αγαθά" στη θέα όμως ενός μωρού (μαύρου ,άσπρου, κίτρινου) που ζει σε άθλιες συνθήκες μπορούμε να παραχωρήσουμε μερικά από τα "αγαθά" μας...αλλιώς είμαστε ζούγκλα: απολαμβάνει τα "αγαθά" μόνο ο ισχυρότερος...

 13. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 27/05/2009 13:04:09

  Δεν πιστευω να γινει τιποτα.Τα πραγματα θα παρουν το δρομο τους μεχρι τον αναποφευκτο πολεμο.

 14. οδηγός ΗΣΑΠ avatar
  οδηγός ΗΣΑΠ 27/05/2009 13:17:47

  @5 Dubai Expatriate
  Το μόνο ανθρωπιστικό μέτρο που πρότεινες είναι να γίνουν οι απελάσεις σε στάδια για να μην εξαντληθούν οι δυνάμεις που θα αναλάβουν τις επιχειρήσεις. Έτσι αντιλαμβάνεσαι εσύ το μη-αυταρχικό καθεστώς;

 15. Αρχίδαμος avatar
  Αρχίδαμος 27/05/2009 13:25:47

  Κλειστε τους ολους μεσα πρωτα και μετα πολυ ευκολα τα βρισκουμε στις λεπτομερειες οπως το ποιοι θα τους φυλανε

 16. Αρχίδαμος avatar
  Αρχίδαμος 27/05/2009 13:26:12

  Θα παμε εμεις εθελοντες φυλακες εκ περιτροπης, Εισαι αντικαθεστωτικε;

 17. afelis avatar
  afelis 27/05/2009 13:39:47

  Οι απελάσεις είναι επιβεβλημένες. Περισσότερο απαραίτητες από ποτέ. Ξεκινάμε απο την κορυφή και σταδιακά φτάνουμε στη βάση. Γόνοι, κληρονόμοι εδρών και όψιμοι σωτήρες σεμνοί και ταπεινοί γι αρχή.
  Μάνατζερς του΄άκρατου νεοφιλελευθερισμού και μάνατζερς γιαλατζί τύπου Χριστοφοράκου στη συνέχεια.
  Κατόπιν μπορούμε να επεκταθούμε σ αυτούς που διεπίστωσαν πως βλακωδώς έκαναν 20 χρόνια για τις λαμογιές ενώ μπορούσαν και σε πέντε και θέλουν μια δεύτερη ευκαιρία για να ξαναδοκιμάσουν.
  Και θα μπορούσαμε μια χαρά να ολοκληρώσουμε τις απελάσεις με τα 7 τόσα εκατομμύρια ψηφοφόρων που όταν κοιτούν στον καθρεύτη, δεν βλέπουν ένα κορόιδο, μα ένα εν δυνάμει μελλοντικό εκατομυριούχο, διευθυντη ή κι εγώ δεν ξέρω τι άλλο φαντάζεται για τον εαυτό του ο καθένας κι εξακολουθεί να διατηρεί δικαίωμα ψήφου και να μας καθίζει στο σβέρκο όλους τους παραπάνω.
  Και τότε να δείτε τι παράδεισος θα γίνει αυτή η χώρα. Κι ας είναι τίγκα απο πακιστανούς, αλβανούς, ινδούς, άντε κι έλληνες.

 18. οδηγός ΗΣΑΠ avatar
  οδηγός ΗΣΑΠ 27/05/2009 13:40:31

  @19
  αντικαθεστωτικέ, η διαδικασία της απέλαση ακολουθεί συγκεκριμένες διαδικασίες. Δεν μπορείς έτσι απλά να εισάγεις ως κράτος σε ένα άλλο κράτος λαθρομετανάστες. Άσε που και να μπορούσες την επόμενη ημέρα θα χρειαζόσουν άλλα δέκα καράβια για να μεταφέρουν τους ίδιους. Κάτι αντίστοιχο με την φαρσοκωμωδία που είχε παιχτεί με τους λαθρομετανάστες από την Αλβανία. Αυτό που πρέπει να καταλάβουν οι φανατικοί της ακροαριστεράς που νομίζουν ότι οι φιλάνθρωπες προθέσεις τους και μόνο μπορούν να λύσουν το πρόβλημα, είναι ότι η ΝΟΜΙΜΗ διαδικασία της απέλασης εξασφαλίζει τη ζωή, την υγεία και την αξιοπρέπεια των ίδιων των μεταναστών πρώτα από όλα. Για τους ακροδεξιούς δεν μπορώ με λίγα λόγια να περιγράψω τα λάθη της προσέγγισής τους. Αλλά αν μάθουν πόσο στοιχίζουν οι απελάσεις που επικαλούνται, τότε δεν θα τις ζητάνε πια, θα προτείνουν απ' ευθείας εκτέλεση με κριτήρια χρώματος, γλώσσας και θρησκευτικής πίστης.
  Επίσης κάτι άλλο, για ακόμα μια φορά. ΟΣΟΙ ΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΣΥΛΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. Έχουν νόμιμα έγγραφα από το Ελληνικό Κράτος και περιμένουν το αργόσυρτο σύστημα να εκδικάσει την απόφασή του για τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα ή την απέλαση τους.
  Άνευ δικαστικής απόφασης απέλαση δεν υπάρχει, για όσους προέρχονται από προσδιορισμένους τότπυος καταγωγής όπου υπάρχουν οι πολιτικές συνθήκες της δίωξης και της εξόντωσης, π.χ. Πακιστάν, Αφγανιστάν, Νιγηρία, Τουρκία. Πολιτικό άσυλο επίσης μπορεί να αιτηθεί οποιοσδήποτε πολίτης οποιασδήποτε χώρας του κόσμου σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου, αρκεί να μπορέσει να αποδείξει την αλήθεια του διωγμού του.
  Είναι λογικό ότι στην Ελλάδα οι πραγματιόί πολιτικοί πρόσφυγες δεν είναι η πλειοψηφία όσων έρχονται λαθραία. Αλλά όταν όλοι αιτούνται άσυλο, σαν κράτος (και σαν κοινωνία πιστεύω εγώ) είσαι υποχρεωμένος να κρίνεις την κάθε υπόθεση ξεχωριστά. Αλλιώς καταδικάζεις με τη στάση σου κάποιους ανθρώπους σε θάνατο, και η θανατική καταδίκη έχει απαγορευτεί στην Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια διότι δεν την αντέχαμε ως κοινωνία.

 19. Dubai Expatriate avatar
  Dubai Expatriate 27/05/2009 14:02:10

  Goodnight & goodluck gentleman


  Ευχαριστώ καταρχάς τον Φάκτωρα για την φιλοξενία του στο κορυφαίο μπλογκ-φόρουμ που υπάρχει στην Ελλάδα και για τις υπέροχες συζητήσεις και πλάκες που έκανα με πολλούς από εδω μέσα.

  Πραγματικά πέρασα πολύ καλά και έμαθα αρκετά.

  Τα πράγματα πλέον έχουν σφίξει και απότομα μάλιστα, εάν και το είχα καταλάβει εν πολλοίς από το καλοκαίρι του 2008 και εντεύθεν.

  Πλέον δεν μπορώ να συμμετέχω, στο ΑΝΤΙ διαβαζωντας παπαρολογίες για θέματα εθνικής επιβίωσης. Δεν μιλάμε πλέον για πολιτική, ιδεολογία ή ακόμα και εθνική ασφάλεια, αλλά για ΕΠΙΒΙΩΣΗ για εμάς και κυρίως για τα παιδιά μας.

  Συνεπώς, επειδή έχω καλύτερα πράγματα να κάνω από το να βλέπω τους συμπατριώτες μου να οδεύουν στην πλήρη αλλοτρίωση, παρακμή και εν τέλει υποδούλωση σε ένα τρόπο σκέψης που δε συνάυδει με ελεύθερο άνθρωπο, εγω αποχωρώ.

  Είναι δύσκολο γιατί μου αρέσει υπερβολικά ο ζωντανός διάλογος που υπάρχει εδω, αλλά δεν έχει νόημα πλέον αυτός ο διάλογος.
  Όταν απηλείται το παρόν και το μέλλον μου, εμένα και της οικογενειάς μου και της χώρας μου, δεν υπάρχει χρόνος και διάθεση για κουβέντες-θα επαναλάβω- παπαρολογίες.


  Εύχομαι καλή τύχη σε όλους και ελπίζω πραγματικά να διαψευστώ σε ότι έχω γράψει και διατυπώσει.

  Ευχή μου είναι να μην επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις και οι εκτιμήσεις που έχω σχηματίσει όσο και αυτές λίαν αξίόπιστων και έγκυρων συνομιλητών.

  Δεν θα αποκτήσω το "Σύνδρομο της Κσσάνδρας" ή τουλάχιστον θα προσπαθήσω να το αποφύγω.

 20. Factorx avatar
  Factorx 27/05/2009 14:16:53

  @Dubai Expatriate: Νόμιζα πως είχαμε να κάνουμε με ώριμο σχολιαστή κι οχι με κανένα ανωριμο παιδάκι, σαν κι αυτούς που κόβω (πολύ τελευταία).Και προσβάλεις κι εμάς μ΄αυτα που γράφεις για "παπαρολογίες"¨κλπ. Πως νομίζεις οτι θα περάσεις τις απόψεις σου αν οχι με τον διάλογο; Πιστευω ακράδαντα οτι το φόρουμ του antinews αποτελεί μια μικρογραφία αυτού που συμβαίνει στην Ελλάδα και οτι μόνο με τον διάλογο μεταξύ μας μπορουμε κάτι να κάνουμε.

 21. Προβοκατωρ. avatar
  Προβοκατωρ. 27/05/2009 14:20:01

  Χρηματα πολλά για μαζικες απελασεις,δε χρειαζονται,αν σκεφτεις,οτι υπαρχουν ενα σωρο καραβια,που ειναι αραχτα,λογω ελλειψεως ναυλων.
  Και παντως το προβλημα θελει λυση,αλλα κανεις δε θελει να ασχοληθει μαζι του,γιατι φοβαται Τσιριζα και σια.

 22. ο νοών...νοείτω avatar
  ο νοών...νοείτω 27/05/2009 14:27:24

  Αγαπητέ Dubai,
  υπάρχουν αρκετοί δρόμοι για να πορευτείς σε ένα τέτοιο βήμα.
  Ένας από αυτούς είναι να διατυπώνεις τις απόψεις σου ή/και τις γνώμες σου, χωρίς απαραίτητα να συμμετέχεις σε διάλογο με όποιους εσύ θεωρείς ότι χάνεις τον χρόνο σου.
  Το γεγονός ότι έχεις αναφερθεί κατά καιρούς σε καίρια θέματα, να είσαι σίγουρος ότι υπάρχουν και κάποιοι που τα διαβάζουν και τα θεωρούν χρήσιμα.
  Το ότι δεν συμμετέχουν μπορεί να σημαίνει ότι δεν γνωρίζουν το θέμα αλλά επίσης και ότι δεν έχουν να προσθέσουν κάτι.
  Αυτό όμως δεν ακυρώνει την χρησιμότητά τους.
  Αυτός ο χώρος είναι χώρος ζύμωσης, και για να φουσκώσει η ζύμη θέλει το χρόνο της (να ξεκουραστεί το έλεγε η γιαγιά μου).
  Ευχή όλων είναι να μην επιβεβαιωθούν αυτά που κατά καιρούς έχεις προβλέψει ή/και εκτιμήσει.
  Αλλά φαντάσου να αποχωρούν σιγά σιγά οι "εκπατρισμένοι". Θα πήξουμε στους Λαζόπουλους.

 23. donaE avatar
  donaE 27/05/2009 14:34:09

  Dubai
  Σε παρακολουθω με ενδιαφερον απο την αρχη.Αφου σου αρεσει ο ζωντανος διαλογος ηδη εχει νοημα να τον κανεις.Τι παραπανω δηλαδη?

 24. οδηγός ΗΣΑΠ avatar
  οδηγός ΗΣΑΠ 27/05/2009 14:52:34

  Dubai
  Δεν συμφωνώ σχεδόν με τίποτα από αυτά που λες αλλά είσια πολύ χρήιμος στο διάλογο.
  Η θεωρία της Επικοινωνίας λέει ότι όσο πιο άκρα είναι τα άκρα μιας επικοινωνίας τόσο πιο πλούσιο μπορεί να γίνει το περιεχόμενό της. Εγώ είμαι χαρούμενος με το να διαφωνώ μαζί σου. Εσύ γιατί πιστεύεις ότι ο διάλογος θα πρέπει σώνει και καλά να έχει αποτελέσματα που θα συμφωνούν με τις απόψεις σου;

 25. Dubai Expatriate avatar
  Dubai Expatriate 27/05/2009 14:52:57

  Ίσως είναι παρορμητική κίνηση, αλλά σκέφτομαι τη στιγμή που θα σχολιάζω μια βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στην Αθήνα και θα υπάρχει πάντα κάποιος να πετάξει σχόλιο του τύπου "Μα καλά και αυτοί άνθρωποι είναι".

  Δεν λέω τυχαία "επίθεση αυτοκτονίας". Σήμερα μόλις Ισραηλινοί αξιωματούχοι σε κλειστό συνέδριο με Έλληνες ομολόγους τους σε ξενοδοχείο στην Αθήνα, μίλησαν για άμεσο και υπαρκτό κίνδυνο στην Ελλάδα.


  Με αυτά και με αυτά, μάλλον ξανάκανα σχόλιο...

 26. οδηγός ΗΣΑΠ avatar
  οδηγός ΗΣΑΠ 27/05/2009 14:55:01

  εκτός αν είσαι τύπος "τραβάτε με κι ας κλαίω", οπότε πέσαμε στη λούμπα σου, άρα αγνόησε τα - κατ' εξαίρεσιν - προσωπικά σχόλια συμπάθιας από την πλευρά μου και σήκωσε τα μανίκα για τα επόμενα πολιτικά επιχειρήματα

 27. Σπατζιώτης avatar
  Σπατζιώτης 27/05/2009 15:02:13

  Dubai,
  εμένα προσωπικά θα μου λείψουν πολύ οι παρεμβάσεις σου, τα γονιμοποιητικά (για τη σκέψη) επιχειρήματά σου, οι αναλύσεις σου, τα σωστά ελληνικά σου, οι αγωνίες σου, το χιούμορ σου...
  Νομίζω ότι, έστω εξ αποστάσεως, μερικοί εδώ μέσα κάναμε καλή παρεούλα...
  Έχουν ήδη αποχωρήσει κάποιοι...
  Αν συνεχιστεί έτσι η κατάσταση, υπάρχει κίνδυνος να πνιγούμε στην ανοησία...
  Έχω την αίσθηση ότι η απόφασή σου είναι δεν είναι τελική κι ότι είσαι καλό παλληκάρι και δεν θέλεις να στεναχωρήσεις ''φιλαράκια σου'' που σε παρακολουθούν και σε εκτιμούν...

 28. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 27/05/2009 15:15:08

  Νά απελαθούν ΟΛΟΙ.Δέν έχω καμμία υποχρέωσι νά ταίζω ή έστω νά πληρώνω γιά απέλασι ανθρώπων πού ποτέ δέν προσκάλεσα,καί πού μπήκαν στό σπίτι μου από τό παράθυρο,καί μου ζητούν καλλίτερη ζωή.Νά τούς πάνε στόν Εβρο καί νά τούς στείλουν απέναντι,καί ας τούς αναλάβουν οί Τούρκοι,καί υπό τήν απειλή όπλων νά μή ξαναγυρίζουν.
  Απλώς τούς βάζουν στό στρατόπεδο διότι έχουν αναλάβη τήν υποχρέωσι νά τούς κρατήσουν.Δέν ρώτησαν όμως τούς νοικοκυραίους(εμάς).
  Καταλάβαιτε,ή Ελλάς είναι ή Τροία,καί οί λάθρα είναι ό Δούρειος Ιππος.
  Αρα,είς οιωνός άριστος,αμύνεσθαι περί πάτρης,καί αυτή τήν φορά ό Εκτωρ δέν θά πεθάνη,ή Τροία θά σωθή,καί θά κατακαή ό Δούρειος Ιππος.Ας τό έχει αυτό υπ'όψιν του(ό Δούρειος).

 29. Dubai Expatriate avatar
  Dubai Expatriate 27/05/2009 15:26:59

  Οι ωριμότερες σκέψεις επικράτησαν. Καλύτερα σύνδρομο Κασσάνδρας παρά η τύχη του Έκτωρα για να συμπληρώσω τον αμέσως προηγούμενο σχολιαστή.


  Φρονώ ότι το παρόν πρόβλημα πρέπει να το δούμε απολύτως πρακτικά υπό το πρίσμα της "Εθνικής αναγκαιότητας" με τη σύγχρονη τήρηση των νόμων.

  Δηλαδή, ο νόμος προβλέπει απελάσεις και εμείς δεν μπορούμε να δεχθούμε απεριόριστες μάζες από Ασία Αφρική και αλλού.


  Άρα πρέπει να εξετάσουμε, ποιός είναι ο πρακτικότερος τρόπος απέλασης. Πλοίο, αεροπλάνο ή οδικως?

  Να μην πλέξουμε δηλαδή στο εάν πρέπει να γίνουν ή όχι απελάσεις.

  Επιπλέον θεωρώ πολύ μεγάλη πατάτα την ανακοίνωση ότι θα γίνουν απελάσεις-σκούπα από την Αθήνα ...σε ένα μήνα από τώρα, γιατί απλούστατα αυτοί οι οποίοι ειναι για τον Ασπρόπυργό, θα φύγουν και θα πάνε στην επαρχία και θα μετακινηθεί το πρόβλημα αλλού.

  Ποιός βλάξ το έδωσε στο Τύπο?

 30. lessismore avatar
  lessismore 27/05/2009 16:39:19

  Προφανώς έρχεται καλοκαίρι και στην επαρχία λείπουνε φτηνά λαθραία εργατικά χέρια...
  Ποιος να το μαζέψει τόσο ροδάκινο...

  Πως είναι δυνατό να ζητάτε από τη χώρα να έχει πολιτική για την λαθρομετανάστευση, ενώ δεν έχει πολιτική ούτε για την κανονική μετανάστευση;

  Η ελληνική κοινωνία επίσης δεν έχει απαντήσει στα διλήματά της σχετικά με τη μετανάστευση - εννοώ τη νόμιμη. Πόσους θέλει, τί τους θέλει, με τι μισθό τους θέλει, αν τους θεωρεί ανθρώπους, αν τους θεωρεί ανθρωποειδή, όπως έχουν γράψει κάποιοι εδώ πρόσφατα, δεν έχει ισορροπήσει ούτε το κράτος ούτε η κοινωνία μας σε σχέση με το φαινόμενο. Δεν έχει αποφασίσει τι θα θυσιάσει και τι θα κερδίσει.

  Το φαινόμενο του συνωστισμού τόσων λαθρομεταναστών σε συγκεκριμένο κομμάτι του πολύ κέντρου της Αθήνα θα έπρεπε να μας προβληματίσει λίγο περισσότερο. Οσο απεχθής κι αν μου είναι η συνωμοσιολογία, δεν μπορώ να μη σκεφτώ ότι κάποιοι έχουνε κέρδος και στόχευση, και αφήνουνε σκόπιμα να πουλιούνται πχ ναρκωτικά 11 η ώρα το πρωί στις κυλιόμενες του μετρό στην Ομόνοια, κάθε μέρα, χωρίς κανείς να ενοχλέιται. Και από τις ανήλικες εκδιδόμενες νιγηριανές σκλάβες της 3ης Σεπτεμβρίου, κάποιος έχει κέρδος. Είτε οικονομικό, είτε πολιτικό, στρατηγικό, οτιδήποτε. Αν ήθελε η αστυνομία μερικά πράγματα εντελώς ακραία και προκλητικά θα τα είχε περιορίσει. Θέλει όμως; Το κράτος θέλει;

  Πρώτα να αποκτήσουμε φιλοσοφία και πολιτική μετανάστευσης
  Και μετά βλέπουμε αν υπάρχει ακόμη ελπίδα να μη γίνει σύντομα η Ελλάδα κανονικό Σικάγο (που λέγανε και παλιά)

 31. Mars avatar
  Mars 27/05/2009 17:32:00

  dubai meine...!!!
  " eimaste oi mavroi ligostoi " pou leei k to dhmotiko asma, etsi gia na se ftiaksw re atime...:))
  p.s. to asma ennoei mavroi=ermoi, anhboroi...
  oxi mavroi mavroi...
  aftoi se ligo tha ginoun h kyriarxh fylh ths kypselhs...:))

 32. Νἰκος avatar
  Νἰκος 27/05/2009 18:17:01

  Δεν ειναι λυση, και παραπεμπει σε αλλες εποχες. Η λυση ειναι να ελεγχονται τα ανατολικα συνορα και να επαναπροψθουνται πισω στις χωρες τους. Αλλα με τα ασπονδυλα κοιλεντερωτα που συνιστουν την αθηναικη αλιτ δεν περιμενουμε πολιτικες, παρα μονο ελλαδικη παθητικοτητα, γραικυλισμο και οσφυοκαμψια.
  Αφεριμ...

 33. Νἰκος avatar
  Νἰκος 27/05/2009 18:19:09

  Ποιός βλάξ το έδωσε στο Τύπο?

  Ντουμπαϊ, η μιση αθηνα αποτελειται απο βλακες, μαλλον χρησιμους ηλιθιους. Κοιτα αριστερα και δεξια.

 34. Νἰκος avatar
  Νἰκος 27/05/2009 18:26:11

  Kοριννα μου, το σημα κατατεθεν της αλιτ ειναι εις οιωνος αριστος, αμυνεσθαι περι παρτης, και αφηστε το λαουτζικο να χαθει. η ελλαδα ειναι χωρος δρασης γι'αυτους και οχι χωρα. Μην ξεχνας οτι αυτοι ΟΛΟΙ εχουν εξασφαλισμενο μελλον, με τα παιδια τους σε ξενα ή ιδιωτικα σχολεια, με καταθεσεις στας ευρωπας και αλλαχου.

 35. Νἰκος avatar
  Νἰκος 27/05/2009 18:38:33

  @ Ντουμπαϊ, λες φιλτατε, "...έλλειψης πατριωτισμού" οπως και ῾..Δεν μιλάμε πλέον για πολιτική, ιδεολογία ή ακόμα και εθνική ασφάλεια, αλλά για ΕΠΙΒΙΩΣΗ για εμάς και κυρίως για τα παιδιά μας." Δυστυχως δεν το εχουν αντιληφθει στην Ελλαδα αυτο. Ο ταλιμπανισμος ειδικα ο ψευτοπροοδευτικος ταλιμπανισμος απο την καθεστωτικη αριστερα του ΣΥΡΙΓΓΑ και του ΚΚΕ, και μεγαλου μερους του ΠΑΣΟΚ μας αφηνει ολους αφωνους. Ειναι δυνατον τοσο μεγαλο τμημα ελληνων να στρεφονται εναντιον της πατριδας τους; και ξερετε, η απαντηση ειναι απλη. πρωτα κοιταξτε την ιστορια των "κινηματων αυτων". Μια ζωη πεζοδρομιο και μαχαιριες. τιποτα το δημιουργικο. τωρα εγινα και νταβατζηδες των λαθραιων. Ουαϊ.
  Αυτο ειναι και το κυριο ζητουμενο φιλε Ντουμπαϊ. Οι πολιτικες πρεπει να ειναι εθνικες και μπορει να ειναι δεξιες, αριστερες, προοδευτικες, αντιδραστικες, ή ο,τι αλλο προκυψει αλλα αρκει να εξυπηρετουν το εθνικο συμφερον. Μπορει η αθηναικη νομενκλατουρα να ισχυριστει οτι δρα εθνικα;

  Και κριμα που φευγεις γιατι οι αποψεις σου πλουτιζαν το χωρο. Αλλα εχεις και δικιο, εν μερει. η διεθνικτικη αρλουμπολογια και διεστραμμενη

 36. ataktos avatar
  ataktos 27/05/2009 18:45:42

  Μήπως πρέπει να αναθεωρήσουν μερικοί της αποφάσεις τους και βάνουν μέσα όλους αυτούς που στο παρελθών κερδοσκοπώντας εις βάρος όλων μας έφεραν τους λαθραίους χαμηλομισθωτούς

 37. Προβοκατωρ. avatar
  Προβοκατωρ. 27/05/2009 18:50:58

  Ολη η ευαισθησια,πλακωσε μαζεμενη.
  Ωστε ακομα δεν πηραν χαμπαρι καποιοι,οτι μια χωρα,δεν μπορει να χωρεσει ολο τον κοσμο;
  Περυσι,πλακωσανε καπου 150 χιλιαδες λαθραιοι.Αν γινει το ιδιο και φετος,και του χρονου,που θα παμε;
  Το σκεφτηκατε ποτέ,ή παιρνετε ληγμενα που εμποδιζουν τη σκεψη;
  Η μηπως δεν ειχατε ποτέ απ αυτο το ειδος,που ειναι δυστυχως,εν ανεπαρκεια;

 38. Προβοκατωρ. avatar
  Προβοκατωρ. 27/05/2009 18:54:22

  Οδηγε, το emf του οχηματος, πειραζει φαινεται.
  Πηγες ποτέ απο κει,να μιλησεις με ανθρωπους που παρεπιδημουν εκει;
  Εκατσες να δεις με τα ματια σου,τα ντου που γινονται στα αυτοκινητα,αμα υπαρχει μεσα καμια γυναικα ιδιως;
  Μυρισες τη βρωμα απο το κατουρο;
  Αντε παρατα μας λοιπον.

 39. Προβοκατωρ. avatar
  Προβοκατωρ. 27/05/2009 18:56:01

  Ντουμπαι,πλοιο.Τοσα καραβια ειναι αραχτα,λογω κρισεως.Με δυο δεκαρες,τους πανε οπου θελεις.

 40. Προβοκατωρ. avatar
  Προβοκατωρ. 27/05/2009 18:57:27

  Οι πολιτικοι,απλως φοβουνται το Λαζοπουλο,την Κανελη,τον Τσιπρα,και αλλες δημοκρατικες δυναμεις.
  Οταν θα φτασει ο κομπος στο χτενι,θα ξυπνησουν,αλλα θα ειναι πολυ αργα.

 41. Προβοκατωρ. avatar
  Προβοκατωρ. 27/05/2009 19:00:24

  Θυμαμαι καποτε τον τεως υπουργο του πασοκ,τον Ρωμαιο,που εντρομος,ψελλιζε καποτε,μετα απο επεισοδια σε καποιο χωριο,που πηρε τα οπλα για να διωξει τους Αλβανους απο κει,"μα αυτοι μου λεγανε τις προαλλες,να τους αφηνω να μενουν για να μαζευουν την παραγωγη.Τωρα γιατι διαμαρτυρονται";

 42. Duba Expatriate avatar
  Duba Expatriate 27/05/2009 19:07:16

  Τίτλος

  "Η βλακεία του Έλληνα αστού"

  Ένας φίλος, κάτοικος του Αθηναικού πολεοδομικού εκτρώματος έχει κάποια χωράφια στην επαρχία. Κάθε χρόνο που μαζεύει τις ελιές, παιρνει μετανάστες συνήθως άνευ ΙΚΑ -γιατί είναι οικολόγος φαίνεται- και τη βγάζει τη σοδειά.

  Μιλούσαμε πρόσφατα για τα τεκταινόμενα με τη λαθρομετανάστευση και μου λέει. "Μα εάν φύγουν αυτοί πως θα μαζεύω τις ελιές". Τον κοιτάω παίρνωντας το χακτηριστικότερο σαρδόνιο χαμόγελο που διαθέτω και του λέω "Μηχανάκι"... "Τι?", μου απαντά.

  "Θα πάρεις ένα μηχάνημα σαν αυτό που χρησιμοποιούν όλοι οι "αγρότες" στην Ιταλία και την Ισπανία που τινάζει αυτόματα όλες τις ελιές, και απλά θα θέλεις τουλάχιστον τα μισά εργατικά για να τις μαζέψεις από το πανί"

  "ΑΑΑ" Απαντά.

  "Εμ βέβαια του λέω. Φαντάζεσαι η τεράστια αγροτική παραγωγή της Ισπανίας, Γαλλίας
  και της Ιταλίας να βασίζεται μόνο σε μυική δύναμη?"

  Και τότε με στέλνει αδιάβαστο με το χαρακτηριστικό επιχείρημα των Ελλήνων αστών, μικροαστών, μεγαλοαστών μαλακόαστών, "Και τι θα απογίνουν αυτοί οι άνθρωποι οι οποίοι δουλεύουν στα χωράφια. Θα χάσουν τις δουλείες τους και θα γυρίσουν πίσω".

  Σημείωση σημαντική


  Η συνζήτηση μεταξύ μας ξεκίνησε όταν ο φίλος παραπονιόταν ότι στο χωρίο τους από τότε που ήρθαν οι "δουλευταράδες" φίλοι μας από τα Βόρεια, εμφανίστηκε και η εγκληματικότητα κάτι εντελώς άγνωστο στην αγροτική περιοχή του και φοβόταν να αφήνει τη μικρή κόρη του να παίζει ελέυθερα στο εξοχικό του όταν πήγαινε οικογενειακώς εκεί στον ελεύθερο χρόνο του.

  Παρόμοιες ιστορίες υπάρχουν πολλές σε όλη την Ελλάδα.

  Ο Ξένιος Δίας πέρα απο σλόγκαν του ΕΟΤ και καραμέλα των ανθρωπιστών του Κολωνακίου, περιλάμβανε και εκδιωγμό όσων παραβίαζαν τους κανόνες φιλοξενίας.

  Εγω έχω πάρει το μηχανάκι εδω και χ΄ρονια και κάνω όσες περισσότερες δουλειές του σπιτιού μπορώ μόνος μου, όπως κάνει ο κάθε μέσος Ευρωπαίους.

  Όπως μου έλεγε και μια Αγγλίδα "Οι Ελληνίδες είναι τόσο τεμπέλες που θέλουν οικιακές βοηθούς. Στο Λονδίνο μόνο οι μεγαλογιατροί και δικηρόροι έχουν την πολυτέλεια για κάτι τέτοιοι"

  Φυσικά είχε δίκιο εν πολλοίς....

 43. ΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙ avatar
  ΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙ 27/05/2009 19:10:07

  Μία τρύπα στο νερό.Αυτή είναι η εντύπωση που αποκομίζω για το φημολογούμενο μέτρο.Θα "κρυφτούν" 2.000 λαθρομετανάστες (με τα υπόλοιπα εκατομμύρια τι θα γίνει?) σε ένα καταυλισμό για τρεις μήνες (γιατί τόσο προβλέπεται να κρατείται κάποιος διοικητικά) και μετά θα ξανααφεθούν ελευθεροι (φαντάζομαι για να ξανασυλληφθούν και ούτω καθεξής).Διαβάζω για δικαστικές απελάσεις (είναι η απέλαση που διατάσσεται από δικαστήριο και ισχύει ες αεί) και βλέπω ότι προφανώς αυτός που τις αναφέρει δε γνωρίζει ότι σπανίως επιβάλλεται.Συνήθως γίνεται μία δίκη (απουσία του λαθρομετανάστη) 4 χρόνια μετά τη σύλληψή για το ποινικό αδίκημα της λάθρας εισόδου ή επανεισόδου,καταδικάζεται ο λαθρομετανάστης σε ποινή τριών ή έξι μηνών αντίστοιχα (και χρηματική ποινή 1.500 ή 3.000 ευρώ) με αναστολή και κλείνει το θέμα.Αν είναι γκαντέμης και ξανασυλληφθεί θα έχει εις βάρος του μια απόφαση που θα εκτίσει σε κάποιο μεταγωγών (γιατί απ'ότι κατάλαβα οι φυλακές δε δέχονται).Φυσικά κανείς δεν εξηγεί σε λαθρομετανάστη ότι άπαξ και εισήλθες παράνομα ουσιαστικά χαρτιά δε βγάζεις (ακόμα και οι πάμπολες ελληνικές πατέντες νομιμοποίησης δεν προβλέπουν κάτι τέτοιο προς απογοήτευση του μοναδικού ελληνικού κυκλώματος που τρέφεται πράγματι από λαθρομετανάστες και που είναι αυτό των δικηγόρων).
  Φίλος που υπηρετεί σε Αλλοδαπών μου είπε και τι συμβαίνει με το άσυλο.
  Οι δικηγόροι μας λοιπόν στρέφουν όλους αυτούς (πρόσφατα ΚΑΙ Αλβανούς) στο να αιτηθούν άσυλο για να κερδίσουν λιγο χρόνο νομιμότητας (από 6 μήνες έως 2 χρόνια) ελπίζοντας σε νέα ρύθμιση νομιμοποίησης με βάση τις προηγούμενες (όπου μόνο κάποιος που υπήρξε νόμιμος μπορούσε να αιτηθεί άδειας διαμονής).Οι αιτήσεις όλων αυτών όμως δεν αναφέρουν ότι αιτούνται ασύλου γιατί διώκονται στη χώρα τους για τα πολιτικά ή θρησκευτικά τους πιστεύω (γιατί μόνο τότε δίνεται πολιτικό άσυλο) αλλά απλά γιατί δεν έχουν λεφτά! Το ίδιο συμβαίνει και με πολλούς έλληνες αλλά δε ζητάνε άσυλο.
  Βέβαια εδώ πρέπει να βουτήξουμε λίγο το δάκτυλό μας στο μυαλό μας και να αναρωτηθούμε:ποιοι "κυνηγιούνται αυτή τη στιγμή για τα π.χ. θρησκευτικά τους πιστεύω έστω στο Πακιστάν?Τελευταία φορά που ρώτησα ήταν οι Ταλιμπάν.Σας ρωτώ ,εσείς θα τους δίνατε άσυλο?
  Δυστυχώς η μόνη λύση που βλέπω είναι οι μαζικές πραγματικές απελάσεις.Μου είναι όμως αδιάφορο σε ποια χώρα θα αποσταλλούν (χώρα εισόδου,χώρα προέλευσης ή χώρα προορισμού).Οι Ευρωπαίοι φίλοι μας έχουν αράξει αφήνοντας σε εμάς να βγάλουμε το φίδι από την τρύπα (απαγορεύοντάς μας παράλληλα να ξανακάνουμε μαζικές νομιμοποιήσεις-ΚΑΙ αυτό δεν αναφέρεται από κανένα).Έχουμε στα χέρια ένα μπαλόνι που φουσκώνει πλέον με γρήγορους ρυθμούς.Είναι μαθηματικά σίγουρο ότι η πίεση μέσα του θα εκτονωθεί.Δεν είμαι αισιόδοξος.

 44. Προβοκατωρ. avatar
  Προβοκατωρ. 27/05/2009 22:44:53

  Oi Ευρωπαιοι μας πηρανε χαμπαρι οτι ειμαστε μαλακες,και γι αυτο τα κανουν.

 45. Naruto avatar
  Naruto 28/05/2009 08:59:43

  Για το πολιτικο ασυλο. Ειναι αυτονοητο οτι μια χωρα του μεγεθους της ελλαδας μπορει(?) να φιλοξενισει οριακα καποιον αριθμο.
  Οταν ο αριθμος αυτος ξεφυγει τοτε αρχιζουν τα προβληματα. Οποιος ειναι ουτοπιστης και μιλαει για ανθρωπινες αξιες ας σκεφτει ποσους μπορει να συντηρησει ή ειναι διατεθημενος να συντηρησει απο τη τσεπη του. Επισης θα ηθελα να καταλαβω πως με τοσους ιδεολογους σε αυτη την χωρα επικρατει η διαφθορα?
  Η χωρα δυσκολευεται να συντηρησει τους υπαρχοντες πολιτες και εμεις συζηταμε αν θα πρεπει να σωσουμε τον κοσμο. Ο κοσμος δεν περιμενει εμας.

  Για εμενα πρεπει να πεσουν λεφτα απο EU για την απελαση πολυ κοσμου. Πρεπει να μεινουν εδω οσοι ειναι καιρο και εχουν πανω κατω φτιαξει μια ζωη και εχουν προσαρμοστει (δουλεια - οικογενεια).
  Αν δεν πεσουν τα λεφτα, αρχιζεις και τους διοχετευεις στην Ευρωπη. Οπως προαναφερθηκε πρεπει πρωτα να αντιμετωπιστουν οι τροποι εισοδου στην χωρα, αλλιως πεταμενα λεφτα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.