#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
13/11/2011 08:44
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ετοιμάζουν νέο κόμμα που θα διεμβολίσει ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

 Μπορεί να γράφουν σήμερα οι  εφημερίδες διάφορα για το πως οδηγηθήκαμε στην κυβέρνηση Παπαδήμου, οι προσεκτικοί όμως αναγνώστες του Antinews θα έχουν ασφαλώς αντιληφθεί ότι η τελευταία παρτίδα στο παιχνίδι «διαπλοκή εναντίον πολιτικών» (διότι περί αυτού πρόκειται) άρχισε να παίζεται στις 8 Οκτωβρίου. Τότε το συγκρότημα Μπόμπολα έθεσε ως εξής το ζήτημα:  “Είτε εκλογές, που όμως θα ήταν καταστροφικές στις σημερινές κρίσιμες ώρες, είτε μια κυβέρνηση που θα στηρίζεται σε μια εθνική πλειοψηφία που θα στηρίζεται από την παρούσα Βουλή” . Και προσέθετε: "Ο κ. Παπανδρέου δείχνει έτοιμος να εξαιρεθεί από την πρωθυπουργία για να συγκροτηθεί κυβέρνηση εκτάκτου ανάγκης

Στη συνέχεια ο ΣΚΑΙ και το συγκρότημα Αλαφούζου μαζί με το ΒΗΜΑ του κ. Ψυχάρη  άρχισαν να πιέζουν τον Αντώνη Σαμαρά να συναινέσει, προωθώντας μια συγκυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τα ΛΑΟΣ - Ντόρα - Κουβέλη

Παράλληλα ιδρύθηκε εκείνες τις ημέρες νέα πολιτική κίνηση υπό τον παραιτηθέντα βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Φλωρίδη, πίσω από τον οποίο όπως λέγεται κρύβεται ο Αλέκος Παπαδόπουλος και άλλα στελέχη του εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ.

Διαμορφώθηκε δηλαδή ένα μέτωπο διαπλεκόμενων δυνάμεων που είχε ως πολιτική βάση τους Σημιτικούς και τους Μητσοτακικούς (δηλαδή το εκσυγχρονιστικό - φιλελεύθερο πολιτικό μπλοκ για να το πούμε απλουστευτικά) και ως επικοινωνιακό κριό τα ΜΜΕ της διαπλοκής.

Απέναντι τους ήταν ο Σαμαράς και ο Παπανδρέου ως εκφραστές του παλαιού πολιτικού συστήματος, ενώ την δική τους μπάλα έπαιζαν οι διάφοροι γνωστοί δευτεραγωνιστές του πολιτικού παιχνιδιού και από το ΠΑΣΟΚ και από τη ΝΣ. Μεγάλος χαμένος ο Βενιζέλος που ήδη τα όνειρα του για πρωθυπουργός να συντρίβονται μάλλον οριστικά.

Τελικά οδηγήθηκαν όλοι τους στην κυβέρνηση Παπαδήμου που επί της ουσίας αποτελεί ένα σημείο ισορροπίας των πολιτικών δυνάμεων με την διαπλοκή (ισοπαλία 0-0 αν θέλετε)

Μια παρατήρηση πριν προχωρήσω: Εδώ έγκειται το βασικό πολιτικό λάθος του Α. Σαμαρά για μένα. Ενώ πιστεύει ακράδαντα στην ανανέωση του πολιτικού σκηνικού, καθυστερώντας την ανασυγκρότηση της συντηρητικής παράταξης με την δημιουργία νέου κόμματος οδηγήθηκε σήμερα να εμφανίζεται μαζί με τον Γιώργο Παπανδρέου ως εκπρόσωπος του παλαιού πολιτικού συστήματος, ως μέρος του πολιτικού προβλήματος δηλαδή. Γι αυτό και πρέπει να απεμπλακεί το συντομότερο δυνατό

Πάμε παρακάτω: κάνουν λάθος όσοι πιστεύουν ότι ο Λ. Παπαδήμος θα ηγηθεί ενός νέου κόμματος. Απλώς τον χρησιμοποιούν για να προωθήσουν την παλαιά ιδέα του "Τρίτου Δρόμου", ή του Τρίτου Κόμματος Εξουσίας, το οποίο θα διεμβολίσει το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ.

Θυμάστε τα "φιλελεύθερα" στελέχη της ΝΔ που μάζευαν υπογραφές μαζί με συναδέλφους τους του ΠΑΣΟΚ για να στηρίξουν την κυβέρνηση "εθνικής συνεργασίας". Κατά την γνώμη μου αποτελούν μέρος της μαγιάς του νέου κόμματος εξουσίας.

Αντιγράφω από τον σημερινό 'Τύπο της Κυριακής": Αυτό το  τρίτο κόμμα εξουσίας θα διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών στις επόμενες εκλογές, όχι κατ’ ανάγκην με τον κ. Παπαδήμο επικεφαλής αλλά με σκοπό να διεμβολίσει το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ. Και να φτιάξει σκελετό είτε με στελέχη από όλους τους πολιτικούς χώρους είτε με στελέχη που δεν ανήκουν καν στο σημερινό πολιτικό σύστημα. Πολύ περισσότερο όταν ο βαθμός απαξίωσης των δύο μεγάλων κομμάτων και οι αποστάσεις της κοινής γνώμης από το πολιτικό σύστημα όχι απλά δεν απαγορεύουν αλλά ίσως και να επιτάσσουν στο μυαλό των εμπνευστών του τρίτου πόλου τη συμμετοχή στελεχών έξω από το σημερινό πολιτικό σύστημα.

Κινήσεις σαν εκείνη της συγκέντρωσης υπογραφών από βουλευτές και του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ αναμένεται να πολλαπλασιασθούν μέχρι τις εκλογές (γι αυτό θέλουν να τις παρατείνουν) και θα φτάσουμε κάποια στιγμή να δούμε τα σημερινά μέλη του Κοινοβουλίου να έχουν χωριστεί σε "εκσυχρονιστές" και "παλαιοκομματικούς"ή σε «παπαδημικούς» και «αντι-παπαδημικούς».

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Γ. Παπανδρέου -που όπως γράφουμε αλλού - θα τα δώσει όλα για να μείνει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές- από την πρώτη στιγμή, με στοχευμένες διαρροές αφενός άρχισε να τραβάει το χαλί κάτω από τα πόδια του Λουκά Παπαδήμου και αφετέρου ξεκίνησε ήδη να παίρνει αποστάσεις από την αντιλαϊκή και αντιδημοφιλή πολιτική που πρόκειται με μαθηματική ακρίβεια να ακολουθήσει η μεταβατική κυβέρνηση.

Έτσι διαμορφώνεται κατά την γνώμη μου το πολιτικό παίγνιο αυτήν την στιγμή. ΓΙ αυτό και η μοναδική διέξοδος που υπάρχει για τον Σαμαρά είναι να πάει σε εκλογές και ανασυγκρότηση της ΝΔ όσο μπορεί πιο σύντομα

Αδέξιος Δεξιός 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 13/11/2011 09:20:53

  Τα ξέρουμε αυτά τα παιχνιδάκια της διαπλοκής. Μην φοβόμαστε όμως. Ευσεβείς πόθοι είναι αυτοί. Το νεοφιλελεύθερο "εκσυγχρονιστικό" μπλοκ η μητσοτακικη και σημιτική βάση που λες είναι ο λεγόμενος μεσαίος χώρος τύπου Λούλη. Αυτός ούτως η άλλως ψηφίζει ΠΑΣΟΚ και μόνο περιστασιακά τη ΝΔ όταν η πολιτική της είναι "μετριοπαθής" δηλαδη όταν η πολιτική της διακατέχεται από ενοχικά συνδρομα.

  Όμως μετά την εκλογή Σαμαρά είναι στρατηγική επιλογή πλέον η αποκαθήλωση των μεσαιοχωρίτικων διλημμάτων και ο σχηματισμός παράταξης στη βάση του κοινωνικού φιλελευθερισμού και της εθνικής αξιοπρέπειας.

  Ένα τέτοιο μπομπόλειο-αλαφούζειο/ψυχάρειο κόμμα δεν έχει τύχη. Εξάλλου υπάρχει το παράδειγμα του Μάνου και εσχάτως της Μπακογιάννη.

  • ΣΠΥΡΟΣ avatar
   ΣΠΥΡΟΣ @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 13/11/2011 11:51:57

   Εξαρτάτε από την χρηματοδότηση που θα έχει . Αν το μαρούλι είναι πολύ θα προσχωρήσουν και πρωτοκλασάτα στελέχη αν όχι δεν θα στήσουν τσαντίρια και παράγκες. Παρεμπιπτόντως τα τσαντίρια και οι παράγκες είναι μέσα στην κυβέρνηση Παπαδήμου.

 2. calogero.1 avatar
  calogero.1 13/11/2011 09:30:49

  Ξυπνα Μανωλη Μ.
  το πολιτικο συστημα σειεται απο τα θεμελια του και κανεις απο τους παλιους δεν θα επιζησει.
  Κανε καμμια βολτα στην πλατεια της πολης σου και μιλα με κοσμο.
  Θα δεις οτι αυτα που βγαζουν οι δημοσκοπησεις αυτα ειναι πανω κατω και τα ποσοστα που θα παρουν τα κομματα.
  Αντε η ΝΔ να παει μαξ στο 30%.
  Θα αναγκαστει να κυβερνησει με το Λαος αγκαλια.
  Και αυτα υπο Κ.Σ που λεγαμε και στο σχολειο.
  υπο συνθηκες πολιτικου σκηνικου που ξερουμε.
  Για να συμβει και καμμια χρεοκοπια, καμμια εξοδος απ' το ευρω; Θα τρεχουν και δεν θα φτανουν. Οπως ετρεχαν ολη αυτη την τελευταια εβδομαδα.
  Ασε που ξαναζητουν υπογραφες οι ευρωπαιοι. Σηκωτους θα τους πανε ολους.
  Γι' αυτο καλο θα ειναι να βλεπουμε τα πραγματα οπως ειναι και οχι οπως θα ευχομασταν να ειναι.

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ calogero.1 13/11/2011 11:47:36

   Είναι γνώμη σου αυτό. Δεν μπορεί ένα ασπόνδυλο ιδεολογικά κόμμα όπως ο ΛΑγΟΣ να έχει προοπτική να είναι παράγοντας που θα ρυθμίζει τα πολιτικά πράγματα. Ο Σαμαράς είναι ο μόνος που μπορεί να πετύχει αυτοδυναμία. Με ποιό λαϊκλό έρεισμα θα μπορέσει ένα κόμμα της Διαπλοκής να πάρει ένα καλό ποσοστό που θα το καθιστά υπολογίσιμο παράγοντα της πολιτικής ζωής; Μην ψαρώνουμε.

   Απλά ίσως οι διαπλεκόμενοι φαντάζονται ένα ΠΑΣΟΚ με αρχηγό τον Παπαδήμο τον οποίο προεξοφλούν σαν επιτυχημένο ενώ είναι και θα είναι (θα το δείτε) άχρωμος. Ονειρεύονται έναν νέο "αρχιερέα" της διαπλοκής, έναν νέο Σημίτη με τον οποίο θα αντικαταστήσουν τον αποτυχημένο Παπανδρέου. Δεν πιστεύω όμως ότι θα τους περάσει. Το ενδιαφέρον εδώ είναι ότι οι διαπλεκόμενοι έχουν αποφανθεί ότι ο Βενιζέλος δεν φτουράει. Ά, ρε Βαγγέλη που πίστεψες ότι ο Ψυχάρης θα σου έμενε πιστός.

   Πιστεύω ότι πολλούς από εμάς μάς παίρνει εύκολα από κάτω λόγω των πολλών προσδοκιών που έχει δημιουργήσει ο Σαμαράς από τότε που εκλέχθηκε από το λαό στη θέση του επικεφαλής της παράταξης με ξεκάθαρη ιδεολογική στόχευση τον κοινωνικό φιλελευθερισμό και την εθνική αξιοπρέπεια. Λίγο Υπομονή (με κεφαλαίο).

   • GIORGOS TSAVOLAKIS avatar
    GIORGOS TSAVOLAKIS @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 13/11/2011 13:10:32

    ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΜΑΝΟΛΗ Μ ΟΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΨΥΧΑΡΗ

    • δρόμος avatar
     δρόμος @ GIORGOS TSAVOLAKIS 13/11/2011 13:56:24

     πέρασε και δεν ακούμπησε, που λένε ...

 3. Θύμιος avatar
  Θύμιος 13/11/2011 09:34:43

  Τον καημένο τον Ψαριανό, να μην ορκιστεί υπουργός, μαζί με τον Άδωνι!
  Ο Πανούσης, να αρραβωνιάσει τον Ψαριανό, με τον Άδωνι!

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ Θύμιος 13/11/2011 11:54:35

   Εκλογές, κόμματα
   με φρου φρου κι αρώματα
   Διαδηλώσεις, πτώματα
   μ' ανοιγμένα στόματα

   Ψηφοδέλτια σταύρωνα
   κι όλη νύχτα καύλωνα
   Στης βουλής τα έδρανα
   αχ κι εγώ να έκλανα

   Δεν μπορώ άλλο Θανάση ...

   Τίλος: Οι Εκλογές
   Μουσική: Τζίμης Πανούσης
   Στίχοι: Δημήτρης Ψαριανός


   Που νά ξερες Ψαριανέ ότι θα ήσουν εσύ που θα αεριζόσουν ...

 4. kp8 avatar
  kp8 13/11/2011 09:42:33

  Η πρόσφατη "αλλαγή" της στάσης Σαμαρά, όσο κι αν ο ίδιος στην τελευταία του συνέντευξη στη Realnews επιμένει ότι οι αρχές του - και οι θέσεις του - παραμένουν οι ίδιες , οφείλεται σε σφοδρές πιέσεις που δέχτηκε. Το θέμα είναι από ποιον και ως προς τι. Γιατί δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι επρόκειτο για τους δήθεν εκβιασμούς Μερκοζί. Οι "εταίροι" μας νοιάζονται πολύ περισσοτερο για την τύχη μας, απ' όσο θέλουν να δείχνουν, κι αυτό φαίνεται από τις πράξεις τους κι όχι από τις δηλώσεις τους, είναι δε πολλές οι φωνές που ακούγονται ότι η χώρα μας εξακολουθεί να κατέχει ισχυρά ΄διαπραγματευτικά" χαρτιά για να αντιστρέψει τις πιέσεις που δέχεται, τα οποία όμως δεν χρησιμοποιεί. Επομένως επρόκειτο για πιέσεις από αλλού. Από τα περίφημα "κέντρα συμφερόντων", τα γνωστά εγχώρια ή και άλλα μεγαλύτερης "εμβέλειας" ? Γιατί αν αληθεύει ότι και ο ΚΚ ο νεώτερος λόγω κάποιων τέτοιων πιέσεων (μάλιστα έχουν ακουστεί και φήμες για πολύ "σκληρές" προσωπικές πιέσεις) εξωθήθηκε σε άτακτη υποχώρηση, είδαμε δε πρόσφατα και τον Α.Σ. να παρουσιάζει ανάλογες τάσεις, πόσο σίγουρο είναι ότι στην πορεία ο Σαμαράς δεν θα ξαναυποκύψει στις πιέσεις αυτές ?

 5. GAETANO avatar
  GAETANO 13/11/2011 09:42:43

  Νεο Κόμμα που ο Σαμαράς θα έπρεπε να είχε κάνει απο τις 29 Νοεμβρίου 2009 όταν ανέλαβε την προεδρία της ΝΔ . Ταυτίστηκε ομως με το παλαιό κομματικό σύστημα, τους κράτησε στόν αφρό , και τώρα αυτοί συνομωτουν περι ... Πάρτης .
  Στις επόμενες εκλογες ας το κάνει αποκλείοντας από τα ψηφοδέλτια αυτούς που έπρεπε να έχει αποκλείσει απο της 29 Νομβρίου .

 6. Nik avatar
  Nik 13/11/2011 09:54:02

  Τρομάζει η προς τα κάτω ισοπεδωμένη πάστα από την πιθανότητα εμφάνισης ικανών ανθρώπων στο προσκήνιο της δημόσιας ζωής. Οπως γράφει σήμερα ο Γιανναράς, η δράση μερικών ικανών ανθρώπων για λίγες μόνο εβδομάδες, θα δείξει πόσο τενεκές είναι ο μέσος Ελληνας πολιτικός, και μερικοί δεν θέλουν με κανένα τρόπο να εκτεθούν σε σύγκριση. Για αυτό λοιδωρούν ασύστολα. Οπως κάνει ο αρθρογράφος αυτής της παπαριάς.

  Νικ

  • blue nile avatar
   blue nile @ Nik 13/11/2011 11:38:37

   Πλανάσαι οικτρά αν νομίζεις ότι οι αποδόσεις στην πολιτική είναι μόνο συνάρτηση ικανοτήτων. Πιο πολύ έχει να κάνει με τον ποιον υπηρετεί με τις ικανότητες του ο κάθε πολιτικός, τον λαό ή τα συμφέροντα. Τώρα θα δεις πόσο τενεκές είναι και ο Παπαδήμος για το λαό και πόσο ικανός θα είναι για τα συμφέροντα.

  • Agni avatar
   Agni @ Nik 13/11/2011 21:24:29

   Καλός θεολόγος,γνωρίζει τη μυστικιστική διάσταση της ορθοδοξίας οσο λίγοι,την ανακατασκευάζει επισης χειριζόμενος άριστα διάφορα Χαιντεγκεριανά εργαλεία..Μπορώ να πω οτι οι άνθρωποι της εκκλησίας σήμερα θα επωφελούντο τα μάγιστα αν αντλούσαν απο το Γιανναρά-Λαμπρή εξαίρεση αποτελεί ο Πατήρ Νικόλαος Λουδοβίκος που το πάει ακόμα μακρύτερα..Απο κει και πέρα καλύτερα να μην ανοίγει το στόμα του για την επικαιρότητα,ο άνθρωπος απλά δεν νιώθει,στην τελική ανάλυση επειδή το είπε ο Γιανναράς δεν σημαίνει οτι πάυει να είναι λαικίστικο επιχείρημα παιδιού δημοτικού..

   • Ιαπετός avatar
    Ιαπετός @ Agni 13/11/2011 21:32:54

    Συμφωνώ.
    Θά διόρθωνα τήν «μυστικιστική διάσταση» σέ «μυστηριακή διάσταση».
    Τήν αγωνία του εκφράζει καί είναι πολύ θεμιτό.
    Επειδή το είπε ο Γιανναράς δεν σημαίνει οτι έτσι είναι.

 7. ΠΗΛΕΑΣ avatar
  ΠΗΛΕΑΣ 13/11/2011 09:57:39

  Περιγράφεις, πολύ σωστά, αδιέξοδο για την χώρα, φίλε ΑΔ. "Εκσυγχρονιστές-λαμόγια" εναντίον "παλαιοκομματικών-λαμογιών".
  Και δίνεις σαν διέξοδο την ουτοπική ανασυγκρότηση της ΝΔ με σχεδόν ανύπαρκτα στελέχη.
  Καιρός να μεταναστεύσουμε...

  • Zanetta avatar
   Zanetta @ ΠΗΛΕΑΣ 13/11/2011 10:14:51

   Η ανασυγκροτηση δεν ειναι ουτοπικη λογω ανυπαρξιας στελεχων. Γινεται τετοια απο την εμφανη πλεον αδυναμια της ηγεσιας να ανακαλυψει και να προβαλει η ιδια στελεχη που θα εμπνευσουν και θα δωσουν διεξοδο στην κοινωνια. Απο μια αλλη σκοπια βεβαια μπορεις να επικαλεισαι την ανυπαρξια οταν δεν σε αφορα-βολευει η ανασυγκροτηση!

  • Γ.Μ avatar
   Γ.Μ @ ΠΗΛΕΑΣ 13/11/2011 10:33:35

   1000+

 8. Geros avatar
  Geros 13/11/2011 09:58:35

  Πολύ σωστή η ανάλυση σου.
  Ο Σαμαράς μπήκε στην λογική "άσε τον αντίπαλο να φθαρεί και η εξουσία θα πέσει στα χερια σου σαν ώριμο φρούτο" . Δυστυχώς οι πολιτικές συνθήκες δεν ήταν ίδιες με τις εποχές που αυτή η λογική δούλευε.
  Τώρα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα , μπορεί να εγκλωβιστεί για καιρό στο να βρίσκεται ένα σκαλί πριν την εξουσία και εξουσία να μην έρχεται.
  Να γίνουν εκλογές δεν το βλέπω τόσο εύκολο , όχι σε τρεις αλλα ούτε σε έξι μήνες. Αλλα και να γίνουν τι βγάζουμε ? Όλο λέμε εκλογές και εκλογές και θα γίνουμε γραφικοί , πρώτο γιατί θα το λέμε και δεν θα γίνετε και δεύτερον γιατί τι στο καλο υπεύθυνη πολιτική είναι αυτή να ζητάς εκλογές ξέροντας ότι οδηγούν σε νέες εκλογές μια και αυτοδυναμία δεν παίρνεις με τίποτα.
  Η επιλογή κυβέρνησης Παπαδήμου ήταν σωτηρια για το ΠΑΣΟΚ και πολύ κακή για την ΝΔ , το ΠΑΣΟΚ θα βαπτίζεται κάθε μέρα που περνάει και πιο βαθιά στην κολυμβήθρα του Σιλωαμ ενώ η ΝΔ κάθε μέρα που περνάει θα μπαίνει πιο βαθιά στην κόπρο του μνημονίου . Στο τέλος δε κάποια κόμματα (Ντόρα , Φλωρίδης...) θα πουν "ψηφίστε μας για να προτείνουμε Παπαδήμο" και με αυτή τους την κίνηση σίγουρα κάτι θα κόψουν από την ΝΔ κάνοντας την αυτοδυναμία ακόμα μακρινότερο όνειρο.
  Η στήριξη της κυβέρνησις αυτής δεν ήταν λάθος της στιγμής , ήταν ο τείχος που ήταν μπροστά μας από καιρό και εμείς κάναμε ότι δεν τον βλέπαμε και πηγαίναμε ντουγρού κατά πάνω. Περιχαράκωση σε έναν χώρο , τεράστιο στελεχικό πρόβλημα με μονο τον Σαμαρά να μπορεί να σταθεί και από πίσω το χάος , πλήρη αδυναμία προσέλκυσης προσωπικοτήτων με κύρος στην κοινωνία στο να στηρίξουν ο καθένας με τον τρόπο του την προσπάθεια , τεραστια υποτίμηση του ρόλου που έπαιξε (αλλα και που θα παίξει) η Ευρώπη στην λήψη εσωτερικών αποφάσεων , όλα αυτά παίξαν ρολο και τώρα τρέχουμε.
  Χρειάζονται εντυπωσιακές κινήσεις από τον Σαμαρά που θα του δώσουν πίσω το momentum που δυστυχώς νομίζω έχει χαθεί.

  • Theo avatar
   Theo @ Geros 13/11/2011 11:34:07

   πολυ ολοκληρωμενο σχολιο.
   Θα σταθω μονο στο "πλήρη αδυναμία προσέλκυσης προσωπικοτήτων με κύρος στην κοινωνία στο να στηρίξουν ο καθένας με τον τρόπο του την προσπάθεια".
   Θα δειτε πως οταν ερθει εκεινη η ωρα των εκλογων (αν ερθει, συμφωνω), δεν θα μπορουν να συμπληρωσουν ψηφοδελτια με σοβαρο κοσμο και προσωπικοτητες με κυρος, και θα στραφουν και παλι σε τηλεπερσονες. Μια γευση παλι απο τα παλια.

 9. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 13/11/2011 10:01:09

  Εγώ πολύ φοβάμαι ότι είτε τρίτο είτε δεκατοτρίτο κόμμα φτιάξουν το συμπέρασμα θα είναι το ίδιο: Ανελευθερία.

  Ο Παπαδήμος δεν είναι εκλεγμένος. Ο αντικαταστάτης του Μπερλουσκόνι, κάπως τα ίδια. Μα τι στην ευχή; Δεν βλέπουμε τον φασισμό στην νέα κουστουμάτη έκδοσή του;

  Και θα μου πείτε: "μα οι μισθοί, μα οι συντάξεις με το πετρέλαιο θέρμανσης"

  Θα σας απαντήσω ότι με το καρότο μισθών και συντάξεων, θα μπαίνουμε όλο και πιο βαθιά στην ανελευθερία, και με 3 ή 6 μήνες καθυστέρηση, το τελικό αποτέλεσμα ως προς την "ευημερία" θα είναι ακριβώς το ίδιο.

  Τέτοια συνειδήτή και εθελούσια υποδούλωση έχω καιρό να δω. Θα μου πείτε, οι πιο παλιοί, ότι και την 21η Απριλίου, η αρχική βουβαμάρα υπέκρυπτε και κάποια αποδοχή. Τώρα είναι χειρότερα γιατί ο φόβος της ερπύστριας έχει υποακατασταθεί από το φόβο μην χάσουμε το ipad.

  Ο εχθρός είναι ο ξένος επικυρίαρχος, τα φερέφωνα Σκάϊ και Σκατά. Ο συνεργάτης του εχθρού, πέρα από τους προφανείς Βενιζελοκαϊλήδες, είναι η Σιωπή όλων όσων στόμα έχουν, και φωνή δεν έχουν. Η Σιωπή, θα αποτελειώσει τα υπάρχοντα κόμματα. Το "νέο" κόμμα Φλωρίδη είναι η ψευδαίσθηση ότι "ιδού, τα παλιά σας κόμματα σας παράτησαν, αλλά εμείς θα σας φτιάξουμε".

  Δεν θα χρειαστεί κάν "Αίγυπτος", για να καταφύγει το παλιό κατεστημένο για να ξαναγυρίσει μετά την Κατοχή.

  • manos avatar
   manos @ archaeopteryx 13/11/2011 11:16:47

   Κι όμως, αυτά που γράφεις δεν τα βλέπει κανείς. Για να μην σου πω ότι θα σου επιτεθούν κιόλας.
   Δεν είναι τυχαίο ότι η Ιταλία "υποχρεώθηκε" να καταφύγει σε αντίστοιχη λύση.
   Βαδίζουμε σε ένα φασισμό όπως λες, τον οποίο τον αποδεχτήκαμε εμείς οι ίδιοι. Είναι η οικονομική διακυβέρνηση που διατυμπανούσε ο ΓΑΠ, μόνο που κάποιοι δεν έβλεπαν το σχέδιο που θα επιβαλλόταν αυτή.
   Ισως να υπάρχει καιρός ακόμα, να αντιστραφεί η πορεία αυτή.

  • Γιώργης avatar
   Γιώργης @ archaeopteryx 13/11/2011 13:52:19

   Συμφωνῶ ΑΠΟΛΥΤΩΣ μέ τόν (τήν;) Ἀρχαιοπτέρυγα καί ἰδιαίτερα μέ τήν φράση:
   « Ο συνεργάτης του εχθρού, πέρα από τούς προφανείς Βενιζελοκαϊλήδες, είναι η Σιωπή όλων όσων στόμα έχουν, και φωνή δεν έχουν. »

  • Diamond Angel avatar
   Diamond Angel @ archaeopteryx 13/11/2011 16:44:41

   ' Τέτοια συνειδητή και εθελούσια υποδούλωση , έχω καιρό να δω.' Τραγική διαπίστωση της σκληρής παραγματικότητας. Εκεί έγκειται και η ουσία των όσων γίνονται . Ενας λαός που σιωπά πνιγμένος μέσα στις ενοχές ,πολύ αριστοτεχνικά υποβαλλόμενες από τα ΜΜΕ και τους υπαλλήλους τους , δειλός , άβουλος , αγόμενος και φερόμενος από την προπαγάνδα , μοιραίος αλλά και υπεύθυνος για το αποτέλεσμα που αχνοφαίνεται : την ανελευθερία του και τη σταδιακή ολίσθηση σε ολοκληρωτικές πρακτικές . Αυτό που με σοκάρει , είναι η παντελής αδυναμία να δει το προφανές : την προσπάθεια να του στερήσουν το δικαιώμά του ν'αποφασίζει . Μερικές οικογένειες και λίγοι υπάλληλοί τους αποφασίζουν με βάση τα συμφέροντά τους, αδιαφορώντας για τους πάντες και τα πάντα. Οσο ο κόσμος ζαρώνει στη γωνία ενδιαφερόμενος μόνο για τα λίγα ευρουλάκια που του πετάνε, αρνούμενος ν'αντιδράσει για την αξιοπρέπειά του , την υποστασή του, την ελευθερία του, το μέλλον του, την εθνική κυριαρχία του ( έρχονται τα χειρότερα), ανίκανος να δει τα σημεία των καιρών ,τότε ,του αξίζουν όλα αυτά που θα γίνουν γι'αυτόν, χωρίς αυτόν.

 10. Y. avatar
  Y. 13/11/2011 10:17:47

  96 + 1 = 19/2 ---> V

 11. Μαριάννα avatar
  Μαριάννα 13/11/2011 10:27:01

  Οι διαπλεκόμενοι άλλο κόμμα περιμένουνε , αλλά άλλο θα τους έλθει και μάλιστα στις 21 Νοε. περιμένετε λίγο για να ενταχθείτε...
  Αρετή

 12. Y. avatar
  Y. 13/11/2011 10:35:46

  1. Ο Μπένυ δεν είπε ακόμη τη τελευταία λέξη (..για εντός του Μπατσόκ-Θατσόκ). Θα βγάλει ράμματα και θάματα. Περιμένετε και θα δείτε δεύτερο κόμμα την Αλέκα
  2. Για την απεμπλοκή Σαμαρά. Οι μάσκες έπεσαν πλέον εμφανώς, για το ποιοί είναι ποιοί οι Εφιάλτες εντός. Κάτι γίγαντες της πολιτικής, Αντωναραίοι, Αρούληδες και Κούληδες, θα ψάχνονται μετά τις 20/2, για 500 Ε αρθρογραφίας, στο φαληρισμένο ΔΟΛ και στα Μπομπολοέντυπα
  3. Το τρίτο κόμμα πολλοί θα το έθελαν, θα τύχει όμως και αυτό, της τύχης της Δύσης

  Αντώνη Σαμαρά, φέρε στη Βουλή άμεσα, θέμα Συνταγματικής αναθεώρησης

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ Y. 13/11/2011 11:59:11

   Συμφωνώ σε όλα.

   Να προσθέσω ότι θα γυρεύουν να αρθρογραφούν στην Καθημερινή

 13. Γιάννης Χριστόπουλος ΤΝΣ avatar
  Γιάννης Χριστόπουλος ΤΝΣ 13/11/2011 10:42:52

  Χα χα χα! Πολύ καλό!!!

 14. Προμηθέας avatar
  Προμηθέας 13/11/2011 10:47:56

  Ο Στάθης ζωγράφισε πάλι!

 15. Ρήγας Φερραιος avatar
  Ρήγας Φερραιος 13/11/2011 10:53:20

  Πιστευω οτι ΝΔ διεπραξε στρατηγικο και πολιτικο λαθος.
  Παρακολουθω τα μεγαλοσtελεχη του ΠΑΣΟΚ και τα ΜΜΕ αφ" ενος να συνεχιζουν την απαξιωση της ηγεσίας της ΝΔ και της πολιτικης της, αφ"ετερου με διαφορες δημοσκοπησεις να προετοιμαζουν το εδαφος για διαιωνηση των εξωθεσμικων λυσεων.
  Η αποψη, στηριζω στην κυβερνηση αλλα δεν συγκυβερνω, μου θυμιζει εκεινο το τσιτατο της "Ε" το 1981, στηριζουμε τη αλλαγη ελεγχουμε την εξουσια!!!
  Ποιος θα κανει Αξιωματικη αντιπολιτευση;;; Εαν ακουσω την δικαιολογια εδω που φτασαμε τα νεα μετρα ειναι αναποφευκτα.....θα πεθανω.....!!!!

  ****ΓΙ αυτό και η μοναδική διέξοδος που υπάρχει για τον Σαμαρά είναι να πάει σε εκλογές και ανασυγκρότηση της ΝΔ όσο μπορεί πιο σύντομα***
  Πολυ φοβαμαι οτι ουτε το ενα ουτετ ο αλλο δεν μπορει να κανει αυτη τη στιγμη, ο χρονος κυλα σε βαρος της παραταξης και της χωρας. Τα λεγομενα βαριδια επρεπε να ειχαν φυγει προ πολλου, τωρα εχουν σηκωσει κεφαλι.
  Ηδη καποιοι ειδημονες(;;;;) στα ΜΜΕ δειλα δειλα, ειναι αληθεια, οραματιζονται σχηματισμο Κ.Ο. Παπαδημου απο υγιως σκεπτομενους Βουλευτες!!!!. Θα μου απαντησει καποιος: Ποιος τους πιστευει;;; Η παροιμια ομως λεει: πες πες το κοπελι κανει τη κοπελια και θελει.
  Για οποιον δεν το καταλαβε το Συνταγμα εγινε..............(βαλτε οποια λεξη σας ταιριαζει)

 16. ανανδρείκελο avatar
  ανανδρείκελο 13/11/2011 10:54:11

  Δεν αμφιβάλλει κανείς ως προς τις υπόγειες διεργασίες που εξυφαίνουν ένα νέο κόμμα εξουσίας. Όμως αυτό το οποίο κυοφορείται αποτελεί απαίτηση των πολιτών εδώ και αρκετά χρόνια. Η απαίτηση αυτή αποτυπώνονταν με διάφορες παραλλαγές. Στις δημοσκοπήσεις, επί παραδείγματι, η εμπιστοσύνη στα πολιτικά κόμματα είναι σε μονοψήφια ποσοστά, ενώ ο περίφημος "Κανένας" και η αδιευκρίνηστη ψήφος έχουν εκτιναχθεί. Οι νεολαίες των κομμάτων, οι οποίες κάποτε έσφυζαν από ζωή, σήμερα φυλορροούν. Οι ανεπάγγελτοι πολιτικοί έχουν πλέον γίνει καθεστώς: η πλειονότητα των πρωτοκλασσάτων στελεχών που φιλοξενούνται στα τηλεπαράθυρα είναι άνθρωποι οι οποίοι γεννήθηκαν και ανδρώθηκαν μέσα στην εξουσία, και τρέφονταν απ' αυτήν, του κ. Σαμαρά μη εξαιρεμένου.
  Από τότε που καταλάγιασε ο μεταδικτατορικός ενθουσιασμός -γύρω στο '81 δηλαδή- ο κόσμος ζητά ορθή διαχείρηση ενώ τα κόμματα του προσφέρουν ιδεολογική ασυναρτησία. Δεν θέλουμε -λέει ο κόσμος- ούτε ανασύνθεση της Κεντροαριστεράς, ούτε Σοσιαλισμό με ανθρώπινο πρόσωπο, ούτε κοινωνικό Φιλελευθερισμό. Ο πολίτης θέλει Αυτόν που γνωρίζει, να αναλάβει να κάνει τη δουλειά σωστά, όχι έναν νομικό επί των Οικονομικών, έναν μηχανικό στο Παιδείας ή έναν διπλωμάτη στο Υγείας, απλώς και μόνον επειδή κατέχουν ισχυρό κομματικό βιογραφικό.
  Η φύση απεχθάνεται το κενό, και αυτοί που το δημιούργησαν έχουν αντίστοιχο μερίδιο ευθύνης με αυτούς που σπεκουλάρουν γύρω απ' αυτό. Σε κάθε περίπτωση, αν σήμερα η Ελλάδα είναι μια χώρα χωρίς εθνική στρατηγική σε κρίσιμους άξονες, με διαλυμένες υποδομές και δυσκίνητο κρατικό μηχανισμό, ανυπόληπτη διεθνώς και καταχρεωμένη, οι υπαίτιοι είναι δεδομένοι. Και ο πολίτης ανυπομονούσε εδώ και καιρό να του δοθεί η δυνατότητα να τους στείλει στον αγύριστο.

 17. ΙΩΝΑΣ2 avatar
  ΙΩΝΑΣ2 13/11/2011 10:56:52

  Δεν εχουμε δει τιποτα ακομα.
  Μην εκπλαγειτε αν ο ΓΑΠ κηρυξει πολεμο εναντιον του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ
  επαναφεροντας - παραφραζοντας και κανωντας σημαια το συνθημα του πατερα του: Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.
  Απ' την στιγμη που τα διεθνη κεντρα συνομωσιας κατα των Λαων
  μαζι με τους ντοπιους νταβατζηδες επεβαλλαν τον ΠΑΠΑΤΖΗΜ ως πρωθυπουργο ανοιγει ο δρομος της εκτροπης του πολιτευματος οπως και το 1965.
  Τοτε ειχαμε τον ανεκδιηγητο Τσιριμωκο απ' την ΕΔΑ να παιρνει εντολη σχηματισμου κυβερνησης απο το Παλατι.
  Τωρα ακουμε τον Ψαριανο απο την Δημοκρατικη Αριστερα να θελει να δωσει ψηφο εμπιστοσυνης στον ΠΑΠΑΤΖΗΜ.
  Θα δουνε πολλα τα ματια μας απο εδω και περα.
  Θα δουμε κατευθυνομενες δημοσκοπισεις που θα λενε οχι στις εκλογες.
  Θα εμφανιστουν οι γνωστοι προθυμοι απ' ολες τις μεριες (Φλωριδηδες, Κυριακος,Αλ. Παπαδοπουλος,Βοριδης, Χατζηδακης, η Αννουλα,η θυγατερα,η Δαμανακη και αλλοι γνωστοι Χατζηαβατες και υπηρετες ξενων συμφεροντων)να υποστηριζουν- με την βοηθεια φυσικα των καθεστωτικων ΜΜΕ των νταβατζηδων-την αναγκη να εκφραστει ο κοσμος της..δημιουργιας με τον Ευρωπαικο προσανατολισμο.
  Ναι με προσανατολισμο προς τους Αλκαπονηδες και εκβιαστες χειροτερους απο την Καμορα.
  ΕΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΥΜΕ : Εκλογες τον Φεβρουαριο 2012.
  Αντωνη ετοιμασου για τον επομενο...τακτικο ελιγμο για να σωθει η Πατρις.

 18. yianna avatar
  yianna 13/11/2011 11:23:38

  Αγαπητοί φίλοι,
  Το θέμα είναι η ιδεολογία του κόμματος και ποιός είναι ο στρατηγικός σχεδιασμός. Τα κόμματα δεν μπορούν να ελπίζουν πλέον σε πρόβατα. Οι βερμπαλισμοί δεν οδηγούν πουθενά. Η Νέα Δημοκρατία πάντως στα θέματα που απασχολούν την Ελλάδα σήμερα πρέπει να πάρει ξεκάθαρες θέσεις και να μην λαϊκίζει, σαν τον Καρατζαφέρη και τον ακατανόμαστο. Ένα παράδειγμα:
  Άκουσα τον Λυκουρέντζο στην τηλεόραση να λέει ότι όταν η ΝΔ γίνει κυβέρνηση θα καταργήσει το τέλος ακίνητης περιουσίας στον λογαριασμό της ΔΕΗ. Παρά το γεγονός ότι αυτό μας καίει όλους, με τη φοροδιαφυγή που υπάρχει και την απουσία μηχανοργάνωσης του κράτους, αυτό είναι το μόνο δίκαιο μέτρο. Αντί λοιπόν σαν κόμμα να πούμε να καταργηθούν τα ΕΤΑΚ, Σκατάκ και όλα τα συναφή που δεν έχουν αποδώσει μέχρι σήμερα φράγκο, λέμε ό,τι θέλει να ακούσει ο λαός μπας και τσιμπήσει και μας ψηφίσει.
  Έτσι λοιπόν θα πάμε? Θα χαϊδεύουμε αυτιά? Στο 25% και πολύ μας είναι φίλοι μου.

 19. factorx avatar
  factorx 13/11/2011 11:57:57

  ΕΘΝΟΣ: Σπάνε πλέον τα ταμπού για κυβερ­νήσεις συνεργασίας στην Ελλάδα

  Ο σχηματισμός της κυβέρνησης συνεργασίας του Λ. Παπαδήμου προκαλεί παρενέργειες που διαχέουν οριζόντια όλο το πολιτικό σκηνικό, καθώς σπάνε τα ταμπού για τη δημιουργία κυβερνήσεων μικρότερου ή ευρύτερου συνασπισμού.
  Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών δίνουν την ευκαιρία στους πολίτες να κρίνουν και τους πολιτικούς αρχηγούς με βάση τους χειρισμούς τους στην πολιτική κρίση που ταλάνισε τη χώρα.
  Το γεγονός όμως ότι στο ερώτημα του ποιος πολιτικός αρχηγός τήρησε την πιο υπεύθυνη στάση τις τελευταίες ημέρες η απάντηση "κανένας" συγκεντρώνει ποσοστό 33,7% δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο από τα πολιτικά κόμματα.
  Εντυπωσιακά είναι τα στοιχεία σε ό,τι αφορά το ερώτημα για το αν ήταν σωστή ή λάθος η απόφαση του κ. Σαμαρά να συμμετάσχει σε κυβέρνηση συνεργασίας, καθώς το 77,3% εγκρίνει την απόφαση του προέδρου της ΝΔ με το 18,5% να την απορρίπτει. Παρ' όλα αυτά όμως από τους ψηφοφόρους της ΝΔ ένα ποσοστό 18,5% πιστεύει ότι ο κ. Σαμαράς δεν θα έπρεπε να συμμετάσχει την κυβέρνηση συνεργασίας.
  Σε κάθε περίπτωση πάντως, τίθεται ένα σοβαρό ερώτημα στρατηγικής για τον πρόεδρο της ΝΔ, ο οποίος μέχρι τώρα είχε υιοθετήσει ένα μοντέλο απόλυτης απόρριψης της συνεννόησης και της συναίνεσης.

  http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63539853

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ factorx 13/11/2011 12:18:46

   και τον ανεβάζουν και τον χαστουκίζουν.

   Δεν το βλέπει;

 20. mhtsoς karditsa avatar
  mhtsoς karditsa 13/11/2011 12:08:23

  ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ τωρα. πριν ειναι αργα. πληρης ιδεολογικη και πολιτικη κατευθυνση και οραμα. ειμαστε αυτοι και πιστευουμε σε αυτα. ενα και ενα κανουν δυο. οσοι συμφωνειτε ειστε μαζι μας και προχωραμε, οσο διαφωνειτε παραιτηστε και φευγετε. ετσι και αλλιως στις εκλογες που θα ερθουν ολα τα πολιτικα μορφωματα τα σημερινα και τα αυριανα που θα γινουν απο τις σαρκες των δυο μεγαλων κομματων θα τρωνε. δε νομιζω πως να υπαρχει καλοπιστος συνομιλητης που να πιστευει σε αυτοδυναμιες και τετοια.
  εαν συνεχιστει ετσι η κατασταση στη κεντρδεξια δυστυχως για τα απομενα δεκα τουλαχιστον χρονια θα αναγκαζεται να συγκυβερναει με το πασοκ η καποιο απο το πασοκ. και λιγο απο καρατζαφερη και λιγο απο ντορα.
  αμεσα συνεδριο λοιπον μπας και σωθει καπως η παρτιδα.

 21. factorx avatar
  factorx 13/11/2011 12:18:44

  Στο 55% αναρριχάται η δημοτικότητα του Λουκά Παπαδήμου, με τις αρνητικές γνώμες για το πρόσωπό του να φτάνουν μόλις το 18%, σύμφωνα με το Βαρόμετρο της Public Issue για τον ΣΚΑΪ και την Καθημερινή.

  Ιδιαίτερα υψηλά είναι τα ποσοστά του κ. Παπαδήμου και μεταξύ των ψηφοφόρων των κομμάτων, καθώς επτά στους 10 ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και έξι στους 10 του ΛΑΟΣ έχουν θετική γνώμη, ενώ μεταξύ των ψηφοφόρων της ΝΔ θετική γνώμη έχει το 56%.

  Ο κ. Παπαδήμος φαίνεται πως εμπνέει την εμπιστοσύνη των πολιτών για τη διαχείριση των οικονομικών προβλημάτων της χώρας, καθώς το 45% των πολιτών δηλώνουν ότι τον εμπιστεύονται έναντι 35% που δεν τον εμπιστεύονται.

  Το βαρόμετρο της Public Issue αποτυπώνει ξεκάθαρα την τάση αποδόμησης του κομματικού συστήματος με το 60% των πολιτών να απαντά ότι η κυβέρνηση συνεργασίας των δυο παλαιών κομμάτων δεν θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της χώρας.

  Στην πρόθεση ψήφου, προηγείται η ΝΔ με ποσοστό 28,5%, και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 19,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ με 12%. Ακολουθούν ΚΚΕ με 11%, ΛΑΟΣ 8,5%, Δημοκρατική Αριστερά 7,5% και Οικολόγοι 3,5%. Εκτός Βουλής φαίνεται πως μένει η Δημοκρατική Συμμαχία, καθώς συγκεντρώνει το 2,5%. Η αποχή καταγράφεται στο 27%

 22. δημητρης Ξ avatar
  δημητρης Ξ 13/11/2011 12:47:20

  Ανασυγκρότηση και νέο όνομα για τη ΝΔ , προτείνω το
  ΝΔ μ-λ ( Νέα Δημοκρατία μαχητική - λαϊκή ).

 23. Νικηφορος Φωκας avatar
  Νικηφορος Φωκας 13/11/2011 12:48:01

  Δυστυχως τα πραγματα ειναι οπως τα λεει λιγο/πολυ το αρθρο.. η διαπλοκη εχει αποφασισει (με αλλους ισχυρους 'συμμαχους') να διασπασει τα κομματα ετσι ουτως ωστε να μπορει να τα ελεγχει καλυτερα , αφου ενα μεγαλο κομμα περικλειει παντοτε τον 'κινδυνο' να εχει καποιον αρχηγο που θα τους πει οχι...
  Οι επομενες εβδομαδες θα δειξουν.. αμα πετυχει ο Παπαδημος (η αν το κανουν να φαινεται οτι πετυχε..) οποιος αρνηθει (Σαμαρας..) την συνεχιση του βιου της θα παρει το αναθεμα.. ΑΝ αποτυχει σε 3 μηνες παμε εκλογες με το πασοκ κρυμμενο πισω απο την 'συμμαχικη' κυβερνηση ανακαταλαμβανοντας μερος της χαμενης του σημερα εκλογικης δυναμης με το 'ειδατε ουτε οι καλυτεροι απο 3 κομματα δεν τα καταφεραν γιαυτο και εμεις ειχαμε προβληματα' και εχοντας βαλει μεσα στο καδρο ΜΕΡΟΣ η ΤΟ ΟΛΟΝ της Νεας Δημοκρατιας , αφου η οργη τοτε θα ειναι πολλαπλασια...
  Φοβαμαι οτι ολα παιχτηκαν την στιγμη που ο Αντωνης επρεπε να π-ει το μεγαλο ΟΧΙ που ναι μεν θα εφερνε μια προσκαιρη θυελλα ΑΛΛΑ ΘΑ ΜΑΤΑΙΩΝΕ ΟΡΙΣΤΙΚΩΣ τα σχεδια της διαπλοκης που στοχο εχουν την εξουσια για 6-8 χρονια ουτως ωστε ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ, 'ΛΥΣΟΥΝ' (ξεπουλωντας) ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ , ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΜΕ ΑΛΛΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΥΝΑΝ και ΔΩΣΟΥΝ 'ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ' τον ορυκτο μας πλουτο....
  Εδω που φτασαμε χρειαζεται μια πραγματικα επαναστατικη κινηση απο μερους των υγειων (κεντροδεξια) πολιτικων δυναμεων που θα αιφνιδιασει (υπαρχει τροπος) ΚΑΙ την διαπλοκη ΚΑΙ την λυσσασμενη ρεβανσιστικη αριστερα... μονο που αυτη θελει ΗΓΕΤΗ με τεραστιους γεννητικους αδενες.. για οσους μελετουν την ιστορια θα ειναι γνωστο οτι τετοιες ωρες ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΝΙΚΗΦΟΡΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ της.... ειναι οπως εχω πει ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ για ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ.. ευχομαι (αν και εχω χασει την πιστη μου πια) καποιος τετοιος να υπαρχει και να κανει αυτο που πρεπει - ΠΑΝΤΩΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ...

 24. Tassos avatar
  Tassos 13/11/2011 13:08:08

  Εγώ λέω ότι του Σαμαρά η ξεδοντιασμένη και φαλιριμένη διαπλοκή θα του (π)λάσει μια μάντρα @@. Συγγνώμη Φάκτορα για το επίπεδό μου αλλά νομίζω ότι αποτυπώνω την πραγματικότητα.

 25. Απλή σκέψη avatar
  Απλή σκέψη 13/11/2011 14:04:44

  Το αυτομαστίγωμα μέσα στην ΝΔ, είναι το μέγιστο λάθος στην παρούσα συγκυρία.
  Η Ν.Δ. είναι η μοναδική πολιτική δύναμη που μπορεί ν΄αντιμετωπίσει τις εγκληματικές πράξεις του απερχόμενου ΓΑΠ και αυτό οφείλεται στη ΒΑΣΗ και τον ΑΡΧΗΓΟ της.
  Είναι παραπάνω από σίγουρο οτι ο Α. Σαμαράς, έχει τα εχέγγυα, εξακολουθεί να είναι το φωτισμένο μυαλό που ξέραμε. Άρα τι θα κάνει η διαπλοκή για να εξουδετερώσει τον Α.Σ.; Θα προσπαθήσει να διχάσει την βάση της Ν.Δ., δια των ¨προθύμων¨που υπάρχουν σήμερα μέσα στη Ν.Δ.
  Όμως, πιστεύω οτι και να κάνει, δεν μπορεί πλέον ν΄ανακτήσει το χαμένο παιχνίδι. Αφού δεν κατάφερε να κρατήσει το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, δεν θα καταφέρει απολύτως τίποτα με συγκολλήσεις παλιών και φθαρμένων υλικών.
  Δεν πρόκειται να ξανακοροϊδέψει κανείς αυτόν τον ταλαιπωρημένο λαό, με τερτίπια παλαιών μεθόδων.
  ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΟΛΠΑ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΠΙΑΝΟΥΝ!
  Ο ΛΑΟΣ ΞΥΠΝΗΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΦΑΕΙ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ!

 26. Y. avatar
  Y. 13/11/2011 15:08:10

  Όποιος πιστεύει ότι τα ΜΜΕ είναι διαπλεκόμενα, και βγάζουν άρθρα και ρεπορταζ που έχουν σκοπιμότητες, τότε και τα γκάλοπς είναι μαϊμούδες του κερατά
  ΜΗ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ. Θέλουν να διαιωνίσουν τη διαπλοκή και τη μακροημέρευση των νταβατζήδων

 27. Nikos T avatar
  Nikos T 13/11/2011 15:20:23

  Κακά τα ψέμματα, το πλήγμα που έφαγε ο Σαμαράς είναι μεγάλο.

  Χάνει το momentum, από ότι φαίνεται θα χάσει την αυτοδυναμία. Το θέμα είναι μην χάσει κ την κυβέρνηση.

  Δεν μπορώ να φανταστώ με ποιόν τρόπο τον εκβίασαν ώστε να κάνει πίσω. Το μόνο που μπορώ να φανταστώ είναι μέσω ΕΚΤ ότι θα στέγνωναν την Ελλάδα από χρήμα.

  Ενδεχομένως, έχουμε υποτιμήσει το σύστημα, ένα σύστημα που παραμένει στην εξουσία δεκάδες χρόνια κ έχει να επιδείξει νίκες κ μόνο περιστασιακές ήττες (π.χ. ήττα Ντόρας στη ΝΔ). Το ίδιο έκανε κ ο Α.Σ. κ η ομάδα του, οπότε εκ του αποτελέσματος μάλλον δεν ήταν προετοιμασμένοι για έναν τέτοιο εκβιασμό. Επίσης, σημαντικός το πρόβλημα με την εσωτερική 5η φάλαγγα (Αρούληδες κτλ). Στις επόμενες εκλογές πρέπει οι περισσότεροι αυτοί να εκκαθαριστούν.

  Παρά την μεγάλη ήττα, ακόμα δεν έχει χαθεί ο πόλεμος. Ο Α.Σ. θα πρέπει:
  1. Να βρει αντίδοτο στον εκβιασμό, ώστε να μην επαναληφθεί στο μέλλον
  2. Να βρει τρόπους αντεπίθεσης
  3. Ο κόσμος πρέπει να εκκαθαρίσει Αρούληδες, Αντώναρους κτλ

  • καθηγητής avatar
   καθηγητής @ Nikos T 14/11/2011 01:14:43

   Εσύ πώς νομίζεις ότι ο Αρούλης βγαίνει πρώτος στη Β Αθήνας; Επειδή έχει χαρισματικό λόγο και εξέχουσα προσωπικότητα;
   Το ρουσφέτι αδερφέ είναι μεγάλο πράγμα. Ο ηλιοκαμένος έχει γερό μηχανισμό, ιδιαίτερα ενδυναμωμένο μετά τη θητεία του ως
   ΥΠΕΠΘ. Μέχρι και 2 ώρες διδασκαλία στο δημόσια ΙΕΚ κανόνιζε. Στο λέω από προσωπική εμπειρία, μου έφαγε τη θέση δικός του με χαμηλότερα προσόντα. Δεν το συνέχισα γιατί ο διευθυντής του ΙΕΚ ήταν γνωστός μου και δεν ήθελα να τον εκθέσω (τέτοια πίεση άλλωστε όποιος δουλεύει στο Δημόσιο την έχει δεχτεί και ξέρει ότι για ασήμαντα θέματα καλό είναι να μην κοντράρεις τέτοια βύσματα).
   Όσοι νομίζετε ότι θα δείτε Αρούληδες και Κούληδες εκτός Βουλής, τσιμπηθείτε λίγο, όνειρο είναι.

 28. Nik avatar
  Nik 14/11/2011 11:20:13

  Αρκεί μια ανοικτή συζήτηση με πολιτικούς για να καταλάβει ο μέσος άνθρωπος πόσο τενεκέδες είναι. Ανεπάγγελτοι, με ελάχιστες εξαιρέσεις, με μόνό στόχο την επανεκλογή τους. Αυτούς εμπιστεύεται η πλειοψηφία για κυβερνήτες, δικαίωμα της. Εστω και αν κανένας από εμάς δεν θα διάλεγε κανέναν από αυτούς να διοικήσει μιαν ΕΒΓΑ. Για αυτό μην παραπονιέστε όταν οι ανίκανοι τα κάνουν σκατά. Είμαστε τόσο πολιτικοποιημένοι, τρομάρα μας, που δεν μπορούμε να διακρίνουμε μεταξύ ενός τενεκέ ξεγάνωτου και ενός ικανού ανθρώπου. Φταίνε οι άλλοι, αλλά φταίμε και εμείς.

 29. stam avatar
  stam 15/11/2011 20:56:39

  Δεν θα ηταν και τοσο ασχημα να φτιαχτει ενα καινουριο κομμα επιτελους. Οδικομματισμος μας εφερε εδω που μας εφερε...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.