03/12/2008 16:07
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ετοιμάζουν λιγότερη εργασία με λιγότερα λεφτά

Τρεις ημέρες δουλειά με λιγότερα χρήματα, κατά το πρότυπο του θατσερικού «3 days week», προτείνουν τώρα οι επιχειρηματίες μέσω του προέδρου του ΕΒΕΑ, Κ. Μίχαλου. Προβλέπεται λοιπόν να γίνει χαμός από τα συνδικάτα και με το δίκιό τους. Ο κ. Μίχαλος ζήτησε σχετική νομοθετική ρύθμιση από την κυβέρνηση επειδή, όπως είπε, το μέτρο αυτό είναι καλύτερο από το να έχουμε απολύσεις και ήδη εφαρμόζεται από κάποιες επιχειρήσεις

Ο Κ. Μίχαλος είπε επίσης ότι πέντε μεγάλες επιχειρήσεις στην Ελλάδα που απασχολούν περισσότερα από 500 άτομα έχουν προχωρήσει - μετά από συμφωνία με τους εργαζόμενους- στην καθιέρωση τεσσάρων ή ακόμα τριών εργάσιμων ημερών την εβδομάδα. Ζήτησε επίσης από το ΙΚΑ να υπάρχει επιείκεια κατά τους ελέγχους του Ιδρύματος και πρότεινε να υπάρξει και νομοθετική ρύθμιση για την καθιέρωση εργασίας τεσσάρων ή τριών ημερών την εβδομάδα για όσες επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν πρόβλημα.
Έντονη ήταν η αντίδραση της ΓΣΕΕ που χαρακτήρισε τον κ. Μίχαλο λαγό των κυβερνητικών επιδιώξεων. Ριζικά διαφώνησε και ο πρόεδρος της ΓΕΣΕΒΕ. Θετικά βλέπουν την πρόταση ο πρόεδρος των Εμπόρων και ο διοικητής του ΙΚΑ.

νέες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα, ωστόσο 7 στους 10 πιστεύουν ότι η γραφειοκρατία και η διαφθορά αποθαρρύνουν τους επενδυτές να έρθουν στην Ελλάδα.

Επισημαίνουμε ότι ανάλογα μέτρα συζητούνται και σε άλλες χώρες με βαριά όμως βιομηχανία κι όχι με επικέντρωση στον τομέα των υπηρεσιών, όπως συμβαίνει στην Ελλάδα

ΣΧΟΛΙΑ

 1. provokatoras avatar
  provokatoras 03/12/2008 16:25:35

  Καθαρή χαζομάρα το μέτρο! Να υιοθετήσουν πιο απλά μέτρα! Οι εργαζόμενοι να εργάζονται χωρίς να πληρώνονται… να πληρώνουν για να εργαστούν…


  Αν κάνει σχετική νομοθετική ρύθμιση ο υπουργός της οικονομίας θα βγει σίγουρα άνδρας της χρονιάς!!! θα τον επιλέξουν όοολοι οι εργαζόμενοι

 2. KaryID avatar
  KaryID 03/12/2008 16:26:32

  Ποιες είναι αυτές οι πέντε μεγάλες επιχειρήσεις; Είναι ανακοινώσιμο;

 3. provokatoras avatar
  provokatoras 03/12/2008 16:36:14

  Οι πολίτες πρέπει να καταθέσουν πρόταση οι υπουργοί και κύρια ο υπουργός οικονομίας για να δείξουν το καλό παράδειγμα να αρχίσουν να εργάζονται ως ωρομίσθιοι με 7 ευρώ την ώρα..

 4. ataktos avatar
  ataktos 03/12/2008 16:41:31

  Λίγο άσχετο με αυτά που μας πουλάνε τα ΜΜΕ σήμερα αλλά Επειδή τα ιδία λένε ο ΥΠΑΝ (Σουφλιάς κλπ) και ο Εφρεμ (Βατοπεδη κλπ .) το ερώτημα μου είναι απλό ποιος από όλους είναι ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ και χρησιμοποιεί τα επιχειρήματα και λεξικό του άλλου . Περιμένω σχολεία ιδιαίτερα από donaE, Lara, Αλεξάνδρα, KaryID


  αποσπάσματα -Πρακτικά Ελληνικής Βουλής –Επιτροπή 02-12-2008

  Εισήγηση της Αμμανατίδου-Πασχαλίδου Ευαγγελίας κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου «Προώθηση της συμπαραγωγής δύο η περισσοτέρων χρήσιμων μορφών ενέργειας, ρύθμιση ζητημάτων σχετικών με το Υ/Η έργο Μεσοχώρας και άλλες διατάξεις»

  Κύριε υπουργέ, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, η παραγωγή, η κατανάλωση και η διαχείριση των ενεργειακών πόρων σε εθνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο έχει γίνει ένα από τα κυρίαρχα θέματα της εποχής μας.
  Έχει γίνει τελευταία η αιτία των λεγόμενων ειρηνικών πολέμων και οποιαδήποτε χάραξη οικονομικής πολιτικής από πλευράς επενδύσεων, απασχόλησης, αλλά και κατανάλωσης, είναι πλέον ξεκάθαρο ότι σχετίζεται με το πώς λειτουργούν οι ενεργειακές αγορές.
  ……..

  «Η συνεχιζόμενη πολιτική του Υπουργείου Ανάπτυξης να χορηγεί ενιαία άδεια λειτουργίας για το σύνολο των μονάδων της ΔΕΗ ΑΕ δε συμβιβάζεται με το εθνικό και κοινοτικό δίκαιο.
  Το καθεστώς εξαίρεσης των μονάδων της ΔΕΗ από την άδεια λειτουργίας ξεκινά ουσιαστικά από το 1985.
  Δημιουργείται καθεστώς εξαίρεσης από ειδικές προβλέψεις του ν. 1650/86 (προστασία περιβάλλοντος) και 3325 (αδειοδότηση επιχειρήσεων).
  Το εφεύρημα της “ενιαίας άδειας λειτουργίας” θεσπίστηκε το 1999 (42 παρ. εδ. γ' 2773/1999), με μία κακοδιατυπωμένη διάταξη, που διορθώθηκε το 2001 (Ν. 2941/01 άρθρο 8), και συνεχίστηκε το 2005 (Ν. 3377/05 άρθρο 24).
  Η ενιαία άδεια συνδέεται και με άλλα προνόμια.
  Επειδή η παραγωγή ενέργειας επίσης καταναλώνει σημαντικές ποσότητες ύδατος, η ΔΕΗ έχει το δικαίωμα να προτείνει μόνη της τα έργα της για ένταξη στα προγράμματα ανάπτυξης υδατικών πόρων (ένα προνόμιο που έχουν μόνο Υπουργεία, και ο ΕΟΤ). Αναφέρεται συγκεκριμένα στο Ν. 1739/87 ότι: «Οι ποσότητες νερού, που η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού κρίνει αναγκαίες για την εκπλήρωση των σκοπών της, προτείνονται από την ίδια για ένταξη στα προγράμματα ανάπτυξης των υδατικών πόρων της χώρας».
  Η ενιαία άδεια επίσης απαλλάσσει την ΔΕΗ από την υποχρέωση υποβολής ποιοτικών στοιχείων για τους υδατικούς πόρους που χρησιμοποιεί για τις ανάγκες της.

  Αν τελικά ψηφίσετε το άρθρο 33, θα είναι η τρίτη φορά που δια νόμου χαρίζονται άδειες στη ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να καθίσταται αδύνατος οποιοσδήποτε έλεγχος εκ μέρους των πολιτών ή του ΣτΕ.
  Για το ίδιο θέμα είχε τοποθετηθεί, ήδη από το 2005, ο Συνήγορος του Πολίτη, εκδίδοντας σχετικό πόρισμα, όπου μεταξύ άλλων ανέφερε ότι: «η συντελεσθείσα ενιαία αδειοδότηση των μονάδων της Δ.ΕΗ με νομοθετική ρύθμιση, αποκλίνει από τα χαρακτηριστικά που κανονικώς διακρίνουν μία άδεια λειτουργίας βιομηχανικής εγκατάστασης, ως ατομική διοικητική πράξη.
  Ως αποτέλεσμα αυτού, η αδειοδότηση εκφεύγει της δικαιοδοσίας του ΣτΕ (άρθρο 93 παρ. 4 του Σ.), γεγονός που καθιστά δυσχερή για τον πολίτη την άσκηση του δικαιώματος δικαστικής προστασίας (αρ. 20 παρ. 1 του Σ.)».
  Στο ίδιο πόρισμα ο Συνήγορος του Πολίτη σημείωνε ότι η χορήγηση ενιαίας άδειας λειτουργίας χωρίς έγκριση περιβαλλοντικών όρων έστω και για μια μονάδα της ΔΕΗ συνεπάγεται μη τήρηση των επιταγών του άρθρου 24 του Συντάγματος.
  Στην περίπτωση της ΔΕΗ ΑΕ, η λήξη ισχύος ή/και η μη-τήρηση των περιβαλλοντικών όρων φαίνεται πως είναι πλέον κοινός τόπος.
  Για αυτό το λόγο η Επιτροπή Κοινωνικών Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης εξέδωσε το 2007 σχετική απόφαση, μετά από προσφυγή του Ιδρύματος Μαραγκοπούλου, χωρίς όμως να ιδρώσει το αυτί των αρμοδίων δηλαδή της ΔΕΗ και της Πολιτείας.
  Η επίσημη δικαιολογία του Υπουργείου Ανάπτυξης για την χορήγηση ενιαίας άδειας λειτουργίας αναφέρει ότι η άδεια λειτουργίας δίδεται «προκειμένου να καταστεί δυνατή η ολοκλήρωση της χρονοβόρας διαδικασίας έκδοσης των ξεχωριστών αδειών λειτουργίας» και ότι δικαιολογείται για «λόγους δημοσίου συμφέροντος».
  Το υπέρτατο δημόσιο συμφέρον κατά τη γνώμη μας είναι η προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας των Ελλήνων πολιτών.

  Με το εν λόγω νομοσχέδιο προβλέπεται και η χορήγηση άδειας παραγωγής για τις νέες μονάδες της ΔΕΗ ΑΕ, όπως αυτές προβλέπονται στο πρόγραμμα αντικατάστασης παλαιών μονάδων, χωρίς όμως να διευκρινίζεται ο αριθμός των μονάδων, τα χαρακτηριστικά αυτών και το καύσιμο που θα χρησιμοποιούν.

  Θεωρούμε ότι και αυτή η πράξη αντίκειται στην κοινοτική και εθνική νομοθεσία για το περιβάλλον, ενώ ανοίγει ξανά τις πόρτες στη χρήση λιθάνθρακα, μηδενίζοντας τις πιθανότητες αποτελεσματικού περιορισμού των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου, επαρκούς προώθησης των ΑΠΕ και τόνωσης της οικονομίας μέσα από τις λεγόμενες ‘πράσινες επενδύσεις’.

 5. KaryID avatar
  KaryID 03/12/2008 16:51:43

  Όσον αφορά εμένα δεν έχω πολλές γνώσεις σε θέματα ΔΕΗ, ενεργειακά, πλην των γενικών γνώσεων περί αιολικής, πυρηνικής, Φ/Β κλπ., όπως εύκολα θα διαπιστώσεις έχω αναρτήσει μόνο ένα σχόλιο σε παλαιότερη ανάρτηση που δεν αφορούσε έμμεσα το θέμα, μόνο συμπληρωματικά. Θα διαβάσω παρόλα αυτά το σχόλιό σου.
  Υποτίθεται ότι η Ελλάδα, μια χώρα νησιωτική δεν θα έπρεπε να πληρώνει ουτε σεντ τιμωρία για ρύπους, αντίθετα θα έπρεπε να είναι σε θέση να ανταλλάσσει καθαρό αέρα και να έχει έσοδα από πάνω. Αυτά προς τοπαρόν γιατί έχω δουλειές να παραδώσω αύριο.

 6. ataktos avatar
  ataktos 03/12/2008 17:10:30

  http://pontokomicom.blogspot.com/2008/12/blog-post_03.html

 7. Μακρης Κ. avatar
  Μακρης Κ. 03/12/2008 17:31:19

  @ provokatoras
  Αυτο που προτεινης σιγουρα θα το εβρισκε ακρως ενδιαφερον ο Αλογοσκουφης ,ειναι στο πνευμα του LSEggs

 8. provokatoras avatar
  provokatoras 03/12/2008 17:58:02

  Ακριβώς έτσι είναι, αν περιγράψουμε τη λογική που αναφέρεις με 2 κουβέντες λένε ότι, η πιστωτική στενότητα θα αντιμετωπιστεί, με το μηδενισμό των δημοσιών επενδύσεων, με τη μείωση των μισθών και των ημερών εργασίας και την αύξηση των τιμών στα τρόφιμα και στα καύσιμα !!

 9. KaryID avatar
  KaryID 03/12/2008 18:09:24

  Ποιες είναι οι πέντε επιχειρήσεις; Ξέρει κάποιος;

 10. provokatoras avatar
  provokatoras 03/12/2008 18:13:57

  Αν δεν ανακοινώσουν τις εταιρίες σημαίνει ότι το έβγαλαν μόνοι τους για να δουν τι αντιδράσεις θα υπάρξουν..

  Ποιος εργαζόμενος θα το δεχτεί αυτό!!

 11. KaryID avatar
  KaryID 03/12/2008 18:32:15

  Μην το λες, είναι κάτι νεόκοπες εταιρείες-όμιλοι που έχουν βάλει στο κόλπο τους εργαζόμενους με παροχές τύπου εταιρικό αυτοκίνητο, εταιρικό κινητό εταιρική ασφάλεια, εταιρικό λαπτοπ, εταιρική περίθαλψη, εταιρικό εστιατόριο, εταιρική βίζα και μαστερ, εταιρική ενδυμασία στη μπουτίκ και θεωρούν τον εαυτό τους τυχερό. Εταιρείες που πωλούν υπηρεσίες και δεν είναι παραγωγικές βιομηχανίες, διότι εκεί βέβαια έχουν τη δαμόκλειο σπάθη του συνδικαλισμού από πάνω και καλώς την έχουν τελικά.

 12. provokatoras avatar
  provokatoras 03/12/2008 18:47:06

  Αυτές οι εταιρίες πρέπει να κλείσουν, είναι αντιπαραγωγικές.

 13. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 03/12/2008 20:00:11

  δεν είμαι σε μια από τις πεντε επιχειρήσεις...

  Όπως όλοι, χρωστάμε λεφτά, για επενδύσεις σε πάγια και για κεφάλαιο κίνησης. Ας δεχτούμε ότι δεν έιμαστε κλέφτες ή golden boys... Οι πωλήσεις μας είναι κάτω από τα τέλη Σεπτεμβρίου και απότομα κάτω εδώ και 5-10 μέρες. Οι προβλέψεις μέχρι τον Μάρτιο είναι άσχημες...Μετά, δεν βλέπουμε.

  Πρέπει να μειώσουμε τα δάνεια. Να μειώσουμε το κεφάλαιο κίνησης, να κόψουμε έξοδα. Τα εύκολα τα κάναμε. Δεν φτάνει. Μας μειωνουν και μας ακριβαίνουν τις γραμμές μας. Το εργοστάσιο δεν έχει δουλειά. Όσες άδειςε μπορούσαμε να πάρουμε τις πήραμε.

  Μειώνουμε κόσμο. Απολύσεις. Γονείς με παιδιά, συνεργάτες πολλών ετών. Και η αγωνία είναι θα βγάλουμε ή δεν θα βγάλουμε το 2009; Μόνο αν είμαστε σκληροί με τους εαυτούς μας και με τους ανθρωπους μας.

  Μερικοί πελάτες μας ζορίζονται. Αν πέσουν αυτοί, έχουμε πρόβλημα. Και όμως πρέπει να μαζέψουμε απαιτήσεις, να πληρώσουν πιο γρήγορα, γιατί αν δεν γίνει αυτό θα κόψουν εμάς οι τράπεζες...

  Θα πείτε τώρα: Τι μας λές ρε, έχεις δουλειά και παραπονιέσαι;

  Σας λέω ότι ούτε το μέτρο Μίχαλου φτάνει αλλά προσωπικά προτιμώ να δουλέυουν οι άνθρωποι 3 μέρες ή δύο μέρες ή να καθήσουν για έναν μήνα παρά να τους πω «πάρε τόσα μεροκάματα και αντίο».

  Οι Αλογοσκούφηδες και οι Τσίπρες μιλάνε, αλλά δεν ξέρουν τι είναι να απολύεις έναν μπαμπά δύο παιδιών ή να απολύεσαι αν είσαι μπαμπάς δύο παιδιών.

  Η αγωνία μου είναι πόση έκταση θα πάρει αυτή η κατάσταση, και ακαδημαϊκά μπορώ να πω, αλλά επί του πρακτέου, μου είναι δύσκολο να συνεχίσω.

 14. neoinileias avatar
  neoinileias 03/12/2008 21:22:51

  Με άλλα λόγια, βρισκόμαστε εν μέσω μιας «επιδημίας δυστυχίας» από την οποία θα περάσουν απ’ ότι φαίνεται χρόνια για να βγούμε, έτσι, το ερώτημα που τίθεται είναι αν η αναδιανομή του πλούτου στην Ελλάδα του σήμερα είναι εφικτή;

  Ένα δεύτερο ερώτημα, αν απαντηθεί θετικά το πρώτο είναι το πως θα γίνει αυτό;

 15. netris avatar
  netris 03/12/2008 21:48:12

  Θα έλεγα να ξεκινήσει το πείραμα απ' τους 300 (ο πρώτος τον λίθο..) και με την επιτυχία ,εμπειρία ας εφαρμοστεί και στους ιθαγενείς, να υπάρχει και πολιτικό ενδιαφέρον

 16. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 03/12/2008 21:52:04

  Θα το επαναλάβω κι εγώ. Ξέρει κανείς ποιες είναι αυτές οι 5 επιχειρήσεις, για να μποϋκοτάρουμε τα προϊόντα τους;

 17. tony avatar
  tony 03/12/2008 22:45:10

  Δεν κατάλαβα την αντίρρηση στην λογικότατη πρόταση του κ.Μίχαλου.Πιστεύετε οτι οι συνδικαλιστές
  προστατεύουν την εργασία?
  Ας καταργηθεί κάθε εργατική νομοθεσία.εσείς
  τι πιστεύεται αν καταργηθεί η εργατική νομοθεσία και το ΙΚΑ οι εργαζόμενοι θα γίνουν φτωχότεροι οι
  πλουσιότεροι?
  ας διαπραγματευτεί ο καθένας μόνος του την εργασία του.
  ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΙΣΘΟΣ
  ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  ΚΛΟΠΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ.
  ΚΛΟΠΗ ΕΙΝΑΙ Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
  ΖΗΤΩ Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ
  ΚΑΤΑΡΓΗΣΤΕ ΤΩΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ
  ΕΦΟΡΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΛΑ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ
  ΕΓΩ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΝΔ.Α.Ε.ΕΚΕΙ ΠΑΩ
  ΕΣΥ ΘΕΛΕΙΣ ΠΑΣΟΚ Α.Ε. ΠΑΝΕ ΕΚΕΙ
  ΑΛΛΟΣ ΣΤΟ ΚΚΕ Α.Ε.
  ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΩΡΑ ΖΗΤΩ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ

 18. Μακρης Κ. avatar
  Μακρης Κ. 03/12/2008 23:00:47

  @ tony
  Αχταρμα τα εκανες, μυριζεις ΛΑΟΣ η κανω λαθος;

 19. neoinileias avatar
  neoinileias 04/12/2008 00:38:18

  Μια καλή λύση για να τονωθεί η αγορά εργασίας θα ήταν να μειωθούν κατά 3-4 χρόνια, τα χρόνια που χρειάζεται ο εργαζόμενος για να βγει στη σύνταξη.

 20. Le canard avatar
  Le canard 04/12/2008 02:31:38

  Πως το λέγαμε παλιότερα; Λιγότερα συνθήματα και πιο πολύ δουλειά. Βρε πως αλλάζουν οι καιροί! Τώρα, λιγότερη δουλειά και πιο πολλά συνθήματα (ελπίζουμε). Ούτε στο σοσιαλισμό να ζούσαμε! Ε, βέβαια, το πρόβλημα είναι ότι το δίπτυχο γίνεται τρίπτυχο, όταν προστίθεται και το ... πιο λίγα λεφτά. Εκεί, προσγειωνόμαστε στην πραγματικότητα του πρωτόγονου καπιταλισμού, όπου όλα τα πληρώνουν τα υποζύγια.

 21. Le canard avatar
  Le canard 04/12/2008 02:35:00

  #neoinileias Says:Μια καλή λύση για να τονωθεί η αγορά εργασίας θα ήταν να μειωθούν κατά 3-4 χρόνια, τα χρόνια που χρειάζεται ο εργαζόμενος για να βγει στη σύνταξη.


  Επαυξάνω. Αντε, να ξαναζήσουμε σοσιαλιστικά. Στις 18 σοσιαλισμό. Τρέμω και μόνο στη σκέψη ότι μπορεί να ξανάρθουν οι ΠΑΣΟΚοι και να περνάνε τα πιο αντιλαϊκά μέτρα και να μην ανοίγει ρουθούνι. Οχι όπως οι μπουνταλάδες και αχόρταγοι οι δεξιοί.

 22. neoinileias avatar
  neoinileias 04/12/2008 10:49:17

  Αυτό που έγινε την τελευταία οχταετία πασοκ δεν έχει προηγούμενο στην Ευρώπη, διαλύθηκαν τα πάντα και δεν μίλησε κανένας.

 23. Ανώνυμος avatar
  Ανώνυμος 04/12/2008 13:07:03

  " provokatoras :
  ...Ποιος εργαζόμενος θα το δεχτεί αυτό!!..."

  Αυτός, πού τού ανεκοίνωσε η Εταιρεία, ότι ΑΠΟΛΥΕΤΑΙ αύριο.

 24. Ανώνυμος avatar
  Ανώνυμος 04/12/2008 13:16:22

  "neoinileias :
  .... διαλύθηκαν τα πάντα και δεν μίλησε κανένας."

  Γιατί ? Please, σφίξου δυνατά καί δώσε μας εδώ μιά εξήγηση, γρήγορα. (Αφού τόλμησες τήν βλακώδη ευφυή διαπίστωση..)

  Άν ΔΕΝ τό κάνεις γρήγορα, θά τό κάνω ΕΓΩ, περιλαμβάνοντας όμως καί τά δικά σου, ΑΤΟΜΙΚΑ, χαϊρια καί προκοπές ...

 25. leon avatar
  leon 04/12/2008 14:10:52

  Παιδια δεν εχω ακομα. Σχεδιαζω ομως να εχω απο του χρονου. θα μου πεις...που πας ρε καραμητρο δεν ακους τι θα γινει? Τι να κανουμε, τα παιδια ειναι κατι που ζηταει το γονιδιο μου επιτακτικα. Στο προκειμενο τωρα.
  Ερχεται αυριο ο εργοδοτης μου και μου λεει να δουλεψω 3 μερες την εβδομαδα γιατι περναει κριση. Τι να του πω? ΝΑΙ? Και εγω κριση περναω θα του απαντησω. Οταν εβγαζες μυρια με την δουλεια μου ηταν καλα? Οταν τα επαιρνες κατω απο το τραπεζι ηταν καλα? Σημερα που ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΖΗΜΙΟΓΟΝΟΣ αλλα χανεις καναδυο εκατομμυριακια απο τα 10 που ειχες κερδη πρεπει να σε βοηθησω να βγαλεις 11? Αν δεν σου αρεσει οπως εχουν τα πραγματα σημερα δωσε μου την αποζημιωση μου να φευγω θα του απαντησω. Θα βαλω πετρελαιο για να ζεσταινομαι, θα τσιμπησω οσα μπορεσω απο το ταμειο ανεργιας και θα χτυπησω καναδυο μαυρες δουλιτσες του πενταωρου η καθε μια (ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ) για να βγαζω τα υπολοιπα λειτουργικα. ΘΑ ΖΗΣΩ ΟΜΩΣ. ΑΞΙΟΠΡΕΠΩΣ. Αυτος που ηθελε να του δουλευω 3 μερες ομως θα φαει τετοια μουτζα και πολεμο απο εμενα που θα το φυσαει και δεν θα κρυωνει. Το διαδικτυο βλεπεις ειναι αριστο εργαλειο για διαφημιση παντος ειδους (αρνητικη η θετικη). Η αξιοπρεπεια στην ζωη δεν εχει τιμημα. Ετσι λεω εγω για την παρτη μου Αρχαιοπτερυγα...
  Και μιας και σιγουρα δεν υπηρξε ποτε πτηνο επονομαζομενο Αρχαιοπτερυξ, σε ποιες αρχαιες πτερυγες αναφερεται το nick σου?

  Ο διολου (πραγματικα και πιστεψτε με) επιθετικος Leon.

 26. KaryID avatar
  KaryID 04/12/2008 14:19:51

  Μία απο τις εταιρείες όπου προσπάθησαν να "περάσουν" το 3ήμερο πρέπει να είναι υφαντουργία ελληνική μάλλον Β. Ελλάδας, το είδα σε ένα blog σήμερα, δεν θυμάμαι ποιο ήταν. Έκανε μάλιστα εκεί κινητοποίηση το ΠΑΜΕ.
  Εγώ υποψιάζομαι και τις μεγάλες αλυσίδες λιανεμπορίου υπερμαρκετ κλπ. όπου εκτός από τον διευθυντή του υποκαταστήματος, τις 2 ή 3 μόνιμες υπεύθυνες των ορόφων αμέσως αντιλαμβάνεσαι τις αδιάκοπες εναλλαγές part time εργαζομένων, εποχιακές προσλήψεις, γενικώς ένα κλίμα εργασιακού πανικού, προχειρότητας, αταξίας και μη καθαριότητας, το οποίο αποτυπώνεται και στην ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών καγαθών επίσης.
  Ορισμένα πράγματα δεν είναι τυχαία.

 27. Δον Κιχώτης avatar
  Δον Κιχώτης 04/12/2008 14:20:57

  leon

  α)ελπίζω τα γονίδιά σου ν' αξίζουν τον κόπο...και με το καλό (αν και εγωϊστικός τρόπος για απόκτηση απογόνων).

  β) μάλλον δεν ξέρεις καλά την αγορά....ή είσαι υπερ αισιόδοξος και μην ξεχνάς τον ΟΑΕΔ τον πληρώνουμε όλοι.

  γ) εγώ θα το δεχόμουν, όπως και να είναι περισσότερα από τον ΟΑΕΔ θα έβγαζα.

 28. neoinileias avatar
  neoinileias 04/12/2008 14:52:13

  Ανώνυμος 1.16.

  Η αποφάσεις με ευρεία συναίνεση που τότε ελήφθησαν και η πολιτική που ακολουθήθηκε όλα αυτά τα χρόνια οδήγησαν στα σημερινά αποτελέσματα, η παγκόσμια επιβράδυνση είναι γεγονός, με βασικά χαρακτηριστικά την συρρίκνωση της παραγωγής και την ογκούμενη αύξηση ανεργίας.
  Εκ των πραγμάτων κρίνεται αναγκαία η πολιτική που θα ακολουθηθεί απ εδώ και πέρα να είναι σε άλλη κατεύθυνση.

 29. leon avatar
  leon 04/12/2008 15:03:30

  @ Δον Κιχωτης

  α)Το γονιδιο εχει χαρακτηριστει εγωιστικο (Richard Dawkins - Το Εγωιστικο Γονιδιο) αλλα μονο για τα ματια των ανθρωπων που πρεπει να βρισκουν λογο σε καθε πραξη (απο την φυση τους) ενω στην πραγματικοτητα εινα παγερα αδιαφορο.

  β) Μηπως μιλαμε για διαφορετικες αγορες? Η μηπως βρισκεις δυσκολο μια δουλεια του στυλ μοιραζω φυλλαδια για 3 ωρες την ημερα?

  γ)Εσυ μπορει. Καποιος ομως που με μισθο 600, 700 η 800 ευρω θα δεχοταν μειωση 40 η και 50% θα επαιρνε τελικα λιγοτερα απο τα 430 του ΟΑΕΔ.Ολα σχετικα ειναι...

  Παντα φιλικα
  Leon

 30. Δον Κιχώτης avatar
  Δον Κιχώτης 04/12/2008 15:13:21

  @ leon

  a) Ασε τα γονίδια να βρουν τον δρόμο μόνα τους.

  β) διαφέρουμε λίγο, προτιμώ να δουλεύω και ν' αμοίβομαι γι αυτό που κάνω παρά να επισκέπτομαι τον ΟΑΕΔ.

  γ) Υπάρχουν άνθρωποι που το κάνουν συστηματικά, δουλεύουν, προκαλούν την απόλυσή τους, ένα χρόνο OAED έναν μακροχρόνιος άνεργος και μετά φτου κι απ' την αρχή.

  δ) ξέρω κάποιον που κρατάει φυτό στενό συγγενή του ( δεν ξέρω μήπως πέθανε κιόλας) και εισπράττει την σύνταξη.
  20 χρόνια δεν έχει δουλέψει, παντρεύτηκε και μια δουλευταρού....

  ε) ξεφύγαμε από την έννοια του post

  Αλλά είπαμε, εξαρτάται τι μέλος της κοινωνίας θέλεις να είσαι. Ενεργό, εγώ ναι.

  Φιλικά κι από μένα

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.