06/10/2010 15:41
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ετοιμάζουν ειδικό δικαστήριο για το Βατοπέδι
Άτυπη συνάντηση των μελών της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου και της λίμνης Βισθωνίδας, πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Βουλή, χωρίς, ωστόσο, να ληφθούν οριστικές αποφάσεις σχετικά με το πόρισμά της και την ημερομηνία κατάθεσής του στον Πρόεδρο της Βουλής.

Ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος απείχε λόγω ειλημμένης υποχρέωσης.

Σίγουρη πάντως θεωρείται και πάλι η κατάθεση ξεχωριστών πορισματικών εκθέσεων εκ μέρους των τεσσάρων κομμάτων που μετέχουν στην Επιτροπή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την συζήτηση ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός και ο ΣΥΡΙΖΑ, πρότειναν να κατατεθούν οι πορισματικές εκθέσεις μετά τις δημοτικές εκλογές, ενώ το ΠΑΣΟΚ επιλέγει το αντίθετο.

Το ΠΑΣΟΚ και ο ΛΑΟΣ προσανατολίζονται στην πρόταση παραπομπής στο δικαστικό συμβούλιο, μονάχα των υπουργών της ΝΔ που υπέγραψαν αποφάσεις συνδεόμενες με την υπόθεση (Κοντός, Μπασιάκος, Δούκας), ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ μάλλον θα συμπεριλάβει και τον Θ. Ρουσόπουλο.

Σημειώνεται, πάντως, πως ο ΛΑΟΣ επιφυλάσσεται να εξετάσει και το ζήτημα ενδεχόμενης παραγραφής των όποιων αδικημάτων, προτού προχωρήσει σε συγκεκριμένη ονοματοδοσία.

Σχολιάζοντας τα πεπραγμένα της συνάντησης, κύκλοι της ΝΔ επιμένουν σε ανακοίνωσή τους πως «ζημία για το Δημόσιο δεν υπάρχει από τις αποφάσεις των υπουργών της ΝΔ». Ζημία θα υπήρχε (τονίζεται από πλευράς ΝΔ), αν αποδεικνυόταν πως η λίμνη Βισθωνίδα ανήκει στο Δημόσιο, οπότε ευθύνη θα έφεραν και οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ που υπέγραψαν τις πρώτες αποφάσεις παραχώρησής της.

Όμως «δεν αποδεικνύεται πως η λίμνη Βισθωνίδα ανήκε στο Δημόσιο - αλλά όλες οι γνωμοδοτήσεις του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους έχουν δεχθεί το αντίθετο».

«Αν πρέπει να διωχθούν οι υπουργοί της ΝΔ για τις ανταλλαγές, γιατί δεν διώκονται και εκείνοι οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας που χάρισαν ολόκληρα στρατόπεδα σε ΟΤΑ; Μήπως επειδή οι ΟΤΑ είναι νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου; Αλλά και η Μονή Βατοπαιδίου τι είναι; Έχει επέλθει ο χωρισμός Εκκλησίας και Κράτους χωρίς εμείς να το αντιληφθούμε;», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο σχόλιο της ΝΔ.

Σύμφωνα τέλος με δημοσιογραφικές  πληροφορίες, οι  θέσεις των κομμάτων αναμένεται να διαμορφωθούν ως εξής:

-Το ΠΑΣΟΚ θα προτείνει για παραπομπή σε ειδικό δικαστήριο και τους Π. Δούκα, Ε. Μπασιάκο, Α. Κοντό, πιθανότατα τον Θ. Ρουσόπουλο ενώ για τον  Γ. Βουλγαράκη αναφέρουν πως έως αυτή την στιγμή δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία που να δικαιολογούν παραπομπή.

-Το ΛΑΟΣ θεωρεί δεδομένη την ευθύνη των τριών πρώην υπουργών που έχουν υπογράψει τις επίμαχες αποφάσεις δηλαδή Μπασιάκο, Κοντό και Δούκα, ερευνά ακόμα την εμπλοκή του κ. Ρουσόπουλου ενώ θα «απαλλάξει» τον κ. Βουλγαράκη.

-Ο ΣΥΡΙΖΑ παραπέμπει τους τρεις υπουργούς που έχουν υπογράψει και «απαλλάσσει» Ρουσόπουλο και Βουλγαράκη

-Το ΚΚΕ εμμένει στην πάγια θέση του ότι δηλαδή δεν αναγνωρίζει τα χρυσόβουλα ως τίτλους ιδιοκτησίας ενώ θα επιρρίψει ευθύνες στους τρεις υπουργούς που υπέγραψαν.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΚΟΥΡΙΤΑΣ avatar
  ΚΟΥΡΙΤΑΣ 06/10/2010 18:09:34

  ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΟ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΚΕ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΩΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΤΑ ΧΡΥΣΟΒΟΥΛΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΧΡΥΣΟΒΟΥΛΩΝ ΚΑΤΕΧΕΙ ΟΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΟΤΙ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΧΡΥΣΟΒΟΥΛΩΝ ΚΑΤΕΧΕΙ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΙΟΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΙΟΡΔΑΝΙΑ ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΚΑΙ ΕΝ ΓΕΝΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕΣΩ ΧΡΥΣΟΒΟΥΛΩΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΝΗΣΙΑ [ΠΧ ΣΚΥΡΟΣ] ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΩΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ.ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΧΡΥΣΟΒΟΥΛΩΝ ΑΣ ΤΟ ΑΦΗΣΕΙ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ.ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΤΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΧΡΥΣΟΒΟΥΛΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ ΛΟΓΟ ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΣΤΗΝΙΑΚΟ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ ΣΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΕΙ ΟΙ ΄΄ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ΄΄ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΟ ΓΙΑΤΙ.ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΧΡΥΣΟΒΟΥΛΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΤΗΣ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΩΣ ΝΟΜΙΜΟΣ ΔΙΑΔΟΧΟΣ ΤΗΣ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙ ΤΑ ΧΡΥΣΟΒΟΥΛΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΙΤΛΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΙΣΕΙ Η ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ Η ΜΑ ΑΠΟΖΙΜΗΩΘΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΩΡΑ ΤΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΧΡΥΣΟΒΟΥΛΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΣΟ ΕΛΑΦΡΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ

 2. kiki avatar
  kiki 06/10/2010 18:20:11

  Α ρε Κομνηνε, Παλαιολογοι,και λοιποι συγγενεις,τι μας εχετε κανει και εξανισταται το χριστεπωνυμον πληθος.
  Εμεις στην Μανη που παρ ολο που δεν ειχαμε τουρκικη κατοχη πως εχουν χαρτια απο σουλτανους και πασαδες ,για δωρεα γης σε μπεηδες,ντοπιους.Παρα την αποφαση των ελληνικων δικαστηριων οτι δεν αναγνωριζονται.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.