#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
13/09/2012 15:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ετοιμάζεται μακροπρόθεσμο comeback Γιωργάκη;Ακούγεται χυδαίο. Ακούγεται ασύδοτο. Ανερυθρίαστο. Κι όμως, μπορεί να είναι αλήθεια!

Ο ΓΑΠ πρόλαβε να φύγει νωρίς, πριν «σκάσει η βόμβα» στα χέρια του. Όπως αποδεικνύεται καθημερινά, έβαλε προσχεδιασμένα (βλ. Στρως Καν) την Ελλάδα στο Μνημόνιο και, ακολούθως, απεχώρησε βρίσκοντας καταφύγιο στην... διεθνή κοινότητα. Ήδη ο κόσμος έχει αρχίσει σταδιακά να επικεντρώνεται όλο και λιγότερο (=να ξεχνά) τις ευθύνες του, να επικεντρώνεται σε άλλα πρόσωπα όπως τον Βενιζέλο.

Σήμερα ο ΓΑΠ διδάσκει στο Harvard, τυγχάνει πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και σύμβουλος-μέλος του επιτελείου του Ομπάμα. Και πληθαίνει το σύμπαν με δηλώσεις για την ευρωπαϊκή ενοποίηση, για το μέλλον της Ευρώπης και του κόσμου, για την global governance, την κρίση. Σημειώνοντας ότι έφαγαν το όραμά του οι «κακοί δεξιοί» διεθνώς, από τον Καραμανλή που «παρέδωσε χάος» και τον λαϊκιστή Σαμαρά μέχρι τους «σκληρούς καπιταλιστές» (έναντι των γνήσιων σοσιαλιστών) που δεν πίστευαν στην Ευρώπη όσο αυτός, Μέρκελ και Σαρκοζί. Προεκλογικά δημοσιεύει εκτενέστατο κείμενο (περίπου 14 σελίδες στο word!) με τις ιδέες του για την ευρωπαϊκή ενοποίηση κλπ κλπ.

Όλη αυτή η δραστηριότητα σαφέστατα δεν παραπέμπει απλώς σε... δημιουργική συνταξιοδότηση ή σε δραστήριο παροπλισμό.

Ειδικά η προσπάθειά του να είναι διεθνώς «στον αφρό» και ο ζήλος να διατηρήσει τον τίτλο του «Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς», ο οποίος παρά το γεγονός ότι ως θεσμός είναι πεθαμένος του δίνει ένα flair «ηγέτη παγκοσμίου βεληνεκούς», μαρτυρεί μακροπρόθεσμο σχεδιασμό.

Ρωτούμε: μήπως πρόκειται για προετοιμασία ενός μακροπρόθεσμου comeback μέσω Ομπάμα και Σοσιαλιστικής Διεθνούς, «μετά την καταστροφή»; Οπότε θα εμφανιστεί διεθνώς και εγχωρίως ως ο «δικαιωμένος» που θυσιάστηκε για την ολοκλήρωση της ευρωζώνης, ο «πρωτομάρτυρας της κρίσης» που είχε προειδοποιήσει εγκαίρως, σύμφωνα με το προφίλ που ήδη με επιμέλεια φιλοτεχνεί; Εμφανίζεται όσο συχνά μπορεί με τους Κλίντον ή βγάζει καμιά διαρροή για το πώς ... θυσιάστηκε στις αιμοβόρες ορέξεις της «μέγαιρας του Βερολίνου».

Η πληροφορία εμφανίζεται και ως κομμάτι ενός ρεπορτάζ της Real, το οποίο πέρασε απαρατήρητο παρά τον ρεαλισμό του που «βγάζει μάτι»: «ο Γ. Παπανδρέου με την επανεκλογή του στη θέση του Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς επιδιώκει να διατηρήσει ένα φόρουμ που θα το χρησιμοποιήσει στο σχεδιασμό του για επάνοδο - μεσοπρόθεσμα - στην εσωτερική πολιτική σκηνή».

Ο κόσμος ξεχνάει εύκολα, και σε συνθήκες κρίσης ευκολότερα διότι ο χρόνος κυλάει πιο γρήγορα, πιο πυκνά. Πού θα βρει το υπερατλαντικόν κέντρον καλύτερο άνθρωπο για αυτό το οικόπεδο γης από τον Γιωργάκη; Και φυσικά οι θέσεις στο επιτελείο του Προέδρου και στο Χάρβαρντ δεν δίδονται μόνο λόγω της εκτίμησης και του σεβασμού στο βεληνεκές «παγκοσμίου στοχαστή» που διαθέτει.

Ευρωπαϊστής ηγέτης, παγκόσμιος στοχαστής, ειρηνιστής, σοσιαλιστής μπλαμπλαμπλα δημοκρατία μπλαμπλαμπλα με εκλέξανε. Που η αγάπη του για την δημοκρατία, η επιμονή του να ρωτήσει τον λαό του δια δημοψηφίσματος, «τον έφαγε», μα θα γυρίσει δικαιωμένος, νικητής και φαεσφόρος. Ένας προφήτης του ευρωπαϊσμού και της παγκοσμιοποίησης που δικαιώθηκε και έλαβε αναγνώριση από όλην την διεθνή κοινότητα επιστρέφει στον Λαό του για να τον κυβερνήσει, και ο λαός ραίνοντάς τον με βάγια και τραγουδώντας «Ωσαννά! Ωσαννά!» αναγνωρίζει το λάθος της αποπομπἠς του. Τρεις γενιές Παπανδρέου. Μια ιστορία Δημοκρατίας και Φωτός.

Νομίζετε ότι τά'χετε δει όλα; Περιμένετε, γιατί τίποτα δεν αποκλείεται...

Αστυάναξ Καυσοκαλυβίτης

ΣΧΟΛΙΑ

 1. noldor avatar
  noldor 13/09/2012 15:15:58

  "Ήδη ο κόσμος έχει αρχίσει σταδιακά να επικεντρώνεται όλο και λιγότερο (=να ξεχνά) τις ευθύνες του, να επικεντρώνεται σε άλλα πρόσωπα όπως τον Βενιζέλο."

  Μόνο στο Βενιζέλο;;;; Μπα σε καλό σου γελάσαμε πάλι σήμερα!!!!!!!

 2. Νικος avatar
  Νικος 13/09/2012 15:19:05

  Ο ΓΑΠ προλαβε και απεδρασε πριν του σκασει η βομβα στα χερια αφου βρεθηκαν οι προθυμοι να του την παρουν και να του δωσουν αφεση αμαρτιων.

  • bawagpsk avatar
   bawagpsk @ Νικος 13/09/2012 16:07:45

   Ακριβώς!

 3. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 13/09/2012 15:33:41

  Με την προϋπόθεση ότι δεν θα παραπεμφθεί σε ειδικό δικαστήριο

  • Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
   Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 13/09/2012 18:07:57

   Ναί, θὰ τὸν στείλει ὁ Κάπτεν Γκρῆς. Νὰ δῶ τοὺς ὑπαιτίους στὸ σκαμνὶ καὶ μετὰ γίνομαι κατ' εὐθείαν καλόγερος, στὰ Καυσοκαλύβια...

 4. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 13/09/2012 15:40:05

  Σε μιά άλλη χώρα θα ήταν ανέκδοτο. Εδώ , θα ξαναπεί "λεφτά υπάρχουν" , και θα τον ψηφίσουν! (πρώτοι και καλύτεροι οι Δ.Υ που φοβάστε να απολύσετε!)

 5. Δεν έχει σημασία avatar
  Δεν έχει σημασία 13/09/2012 15:43:33

  Η φυγή του ΓΑΠ στις ΗΠΑ φοβάμαι ότι δείχνει ότι το τέλος της τραγικής φάρσας σε βάρος του ελληνικού λαού πλησιάζει.

 6. kotstak avatar
  kotstak 13/09/2012 15:56:52

  Μας θεωρεί εντελώς χαζούς.
  Μήπως όμως είμαστε;
  Λίγο, όχι όσο νομίζει. Σχεδόν 50% πήρε.
  Οι δημόσιοι υπάλληλοι που τον ψήφισαν, επί Καραμανλή έπαιρναν τα διπλά.
  Ο Γιώργος τους έπεισε ότι δικαιούνταν ακόμα περισσότερα.
  Όλοι αυτοί που τον ψήφισαν, είναι υπερήφανοι για την ευφυΐα τους;

 7. arcane avatar
  arcane 13/09/2012 16:20:44

  Στην Ελλάδα κάναμε αγώνες να απαλλαγούμε από την κληρονομική μοναρχία και από τότε που επιτέλους απαλλαχτήκαμε εκλέγουμε Πρωθυπουργούς με κριτήριο το να προέρχονται από Πρωθυπουργική οικογένεια!!! Πιστεύω ότι με την κρίση που μας έφεραν οι διάφοροι "διάδοχοι" θα μπει πιά τέρμα στους διάφορους κληρονόμους.
  Οσο γιά τον ΓΑΠ, αν δεν είχε παραδώσει το κόμμα στον Βενιζέλο το ΠΑΣΟΚ θα κινδύνευε να μείνει εκτός βουλής. Δεν αμφιβάλλω ότι ο ίδιος ο ΓΑΠ και η οικογένειά του παραλογίζονται αναμένοντας επάνοδο στο θρόνο, αλλά αυτό είναι θέμα ψυχιάτρου.

  • Q-Nihilism avatar
   Q-Nihilism @ arcane 13/09/2012 16:45:16

   Την καλύτερη απάντηση για τις ελπίδες σου τις έδωσε ο λαός στις πρόσφατες εκλογές: για δες πόσοι εκλεγμένοι είναι οι ίδιοι ή οι γονείς τους γνωστοί προύχοντες; Δεν ξέρω αν ο ΓΑΠ θα επιστρέψει, αλλά δεν έχω καμμία αμφιβολία ότι αυτός που χρήζει ψυχιατρικής βοήθειας είναι ο ελληνικός λαός και όχι αυτός.

 8. RED avatar
  RED 13/09/2012 16:51:34

  Το καλύτερο καθαρτήριο για τον ΓΑΠ είναι η απαράλακτη συνέχιση της πολιτικής του από τη σημερινή κυβέρνηση...

 9. firiki2010 avatar
  firiki2010 13/09/2012 17:35:17

  Μόλις χθες σχολίαζα σ΄ ένα άλλο blog : "Είμαι από άλλο ανέκδοτο, δεν γνωρίζω τα ενδοκομματικά κανενός κόμματος (πολύ περισσότερο του ΠΑΣΟΚ) αλλά είναι προφανές ότι με τον Βενιζέλο το ΠΑΣΟΚ δεν περπατάει. Νομίζω ότι αρκετές φορές η Παραπολιτική τον αδικεί τον Ευάγγελο και δεν υπολογίζει την δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται και την βαρειά ευθύνη που ανέλαβε, αλλά αυτό δεν αναιρεί το πραγματικό γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ δεν φαίνεται να περπατάει. Θα μπορούσε να περπατήσει με Παπουτσή, Χρυσοχοίδη, Μόσιαλο, Διαμαντοπούλου;; Οχι! Η κατάσταση είναι τέτοια που δεν θα μπορούσε να περπατήσει με κανένα ! Κανένα;;;; Παρά το γεγονός ότι δεν εκτιμώ ούτε τις ικανότητες του (ποιες;;) και πιστεύω στην πλήρη ακαταλληλότητα του για πρωθυπουργός (νομίζω το απέδειξε) η μόνη λύση για να ορθοποδήσει το ΠΑΣΟΚ πιθανώτατα είναι ο ... Γιώργος. Δεν φθείρεται από τη συγκυβέρνηση , παρακολουθεί μακρόθεν, τα "κατορθώματα¨" του σιγά-σιγά ξεχνιούνται και το όνομα Παπανδρέου πάντα ασκεί μια γοητεία στα πλήθη. Ιδωμεν."

  • Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
   Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης @ firiki2010 13/09/2012 18:05:04

   Θεέ μου... Ζῶ σὲ μιὰ χώρα ὅπου «το όνομα Παπανδρέου πάντα ασκεί μια γοητεία στα πλήθη»... Μπρρρρρ...

   • firiki2010 avatar
    firiki2010 @ Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 13/09/2012 18:44:24

    Aνατριχιαστικό όντως! Δυστυχώς συμβαίνει. Γι αυτό όπως λες κι εσύ " τίποτα δεν αποκλείεται". Πιστεύεις ότι αν λεγόταν Παπαδοκωστόπουλος θα είχε κάποια ελπίδα όχι για comeback αλλά έστω για ...πρεμιέρα; Ούτε περίπτερο, αγαπητέ... ούτε περίπτερο !

 10. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 13/09/2012 17:55:47

  Δεν το πιστευω.Ο κοσμος παρ οτι ξεχναει ψηφιζει βιωματικα.Οπως ο Μητσοτακης δεν ειχε καμμια πιθανοτητα μετα το 1993 ετσι και ο Γιωργος εχει συνδεθει βιωματικα με την καταστροφη του τροπου ζωης στην Ελλαδα.Τα εφταιγε ο ενας και εφταιγε ο αλλος δεν αναπληρωνουν αυτη τη βιωματικη αναμνηση.

  • Qnihilism avatar
   Qnihilism @ ψυχραιμια 13/09/2012 19:47:33

   Μη ξεχνάς ότι ο επίτιμος ήταν πάντα ξένο σώμα στη ΝΔ, ακόμη και όταν ήταν πρόεδρος. Ο Παπαναδρέου όμως είναι το ΠΑΣΟΚ, (οικογενειακή επιχείρηση πώς να το κάνουμε).

   • Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
    Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης @ Qnihilism 13/09/2012 20:08:29

    Ὀρθότατη παρατήρηση

 11. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 13/09/2012 17:56:57

  Και εαν καποιος θελει να τον εμποδισει οφειλει να τον παραπεμψει τωρα στο Ειδικο Δικαστηριο.Τα υπολοιπα ειναι λογια.

  • Μαθηματικός avatar
   Μαθηματικός @ ψυχραιμια 14/09/2012 00:55:52

   Ναι ναι ναι , να είσαι σίγουρος ότι θα τον παραπέμψουν στο Ειδικό Δικαστήριο......
   Στις 32 του μηνός .......
   Γι' αυτό θα τους πάρει ΟΛΟΥΣ ο διάολος !!!!!!!!!
   Γιατί ΔΕΝ υπάρχει και ΔΕΝ πρόκειται να υπάρξει δικαιοσύνη σε αυτή τη χώρα.
   Η υπόσχεση για εξεταστική για το μνημόνιο που έδωσε ο Σαμαράς που πήγε ????? Οέοοο?????

 12. Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 13/09/2012 18:06:17

  Γράφει ἀνώνυμος φίλος:
  «Διαβάζω τα σχόλια από κάτω από το άρθρο. Οι σχολιαστές έχουν "πιάσει" δύο κρίσιμα στοιχεία του σεναρίου "ΓΑΠ's comeback":

  1. Το σενάριο είναι πάγιος σχεδιασμός του Πριγκηπικού Οίκου των Παπανδρέου και προσπαθούν με το στανιό να το επιβάλουν στον ιθαγενή λαουτζίκο (και μετέρχονται όλα αυτά τα σαχλά: φιλία με Ομπάμα, Κλίντονες, Προεδρία Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Προοδευτικιά Παγκόσμια Διακυβέρνηση κλπ. κλπ.)

  2. Για την επιτυχία του σεναρίου ποντάρουν στον φόβο και στην παλιανθρωπιά του μέσου Έλληνα και δη ΠΑΣΟΚου - και πιο πολύ των ΔΥ.»

 13. καψοκαλύβας avatar
  καψοκαλύβας 13/09/2012 19:42:01

  O ΓΑΠ είναι τεςλειωμένος. Τα διάφορα οφίκια που του δώσανε είναι για να τον βοηθήσουν στην απόδραση. Είναι γνωστή και στο τελευταίο γίδι η συνωμοσία που πλέχτηκε σε βάρος της Ελλάδας. Θέλουν πάση θυσία να τον προστατέψουν, καλύψουν, γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να πει όταν βρεθεί σε δύσκολη θέση.

 14. Nik avatar
  Nik 13/09/2012 19:50:51

  Περίπατο στο Σύνταγμα τολμά να κάνει; Αν όχι, τότε πως θα κάνει comeback!.

  Οι ηγέτες δεν φοβούνται να περπατήσουν ανάμεσα στους συμπολίτες τους.

 15. nillionaire avatar
  nillionaire 13/09/2012 20:01:46

  Στο μεταξύ είναι εκλεγμένος βουλευτής (θα έλεγα τώρα ...) και εξακολουθούμε να τον πληρώνουμε δήθεν για να εκπροσωπεί τον ελληνικό λαό στο κοινοβούλιο ενώ αυτός πλέον είναι μόνιμος κάτοικος εξωτερικού - μας εκπροσωπεί από μακριά ... Αυτό δε με τις υπηρεσίες στον Ομπάμα πώς συνάδει με την ιδιότητα του Έλληνα βουλευτή ? Τσιμουδιά για το θέμα ...Άντε όλοι μέσα στο ίδιο κόλπο είναι. Κι όταν λέμε όλοι ....... εννοούμε όλοι.

 16. alex23 avatar
  alex23 13/09/2012 20:02:10

  ο κ. Παπανδρέου αν δεν καταλάμβανε κάποιες θέσεις σε διεθνείς οργανισμούς, προφανώς κατόπιν συνεννόησης με αυτούς των οποίων την βρώμικη δουλειά έκανε, δεν θα είχε διεθνή ασπίδα προστασίας από πιθανές νομικές ευθύνες για τα πεπραγμένα του προ και κατά την ενεργοποίηση του μνημονίου

  • Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
   Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης @ alex23 13/09/2012 20:10:10

   Ἅμα ἡ Ἑλλάδα θελήσει πραγματικὰ νὰ τοὺ ἀποδώσει εὐθύνες δικαστικῶς, δὲν εἶναι ἡ πεπτωκυία ηδυμιγής γκλαμουριὰ τῆς σοσ.διεθν. ποὺ θὰ τὴν ἐμποδίσει.

 17. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 13/09/2012 20:34:06

  Η πολιτική σταδιοδρομία του θα μπορούσε να συνεχιστεί στη χώρα τα συμφέροντα της οποίας εξυπηρέτησε. Στις ΗΠΑ δηλαδή. Μόνο που απέτυχε μη μπορώντας να ολοκληρώσει την καταστροφή και οι ΗΠΑ στράφηκαν στον Αλέξη για να συνεχίσει.

 18. roadrunner avatar
  roadrunner 13/09/2012 20:47:44

  ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ όσο κάνουμε δημοκρατικές εκλογές στη χώρα.
  Μήπως απλά ο Ομπάμα κάνει ¨έκθεση πεπραγμένων" ενόψει των εκλογών;
  Μήπως τον "τρέχει" για να ενισχύσει τη δυναμική του ως προέδρου της παγκόσμιας δύναμης, που μεταξύ άλλων διεξήγαγε το πρωτοποριακό πείραμα gr-exit ; Τι καλύτερο από το να περιφέρει τον "τρελλό επιστήμονα", που είχε την επίβλεψη του πειράματος, για εξηγεί τα μυστικά της επιτυχίας του εγχειρίματος"οικονομική καταστροφή της Ελλάδας και άλλα πολλά". Επίδειξη ισχύος του υποψήφιου. Ίσως, για αυτό τώρα, λίγους μήνες πριν τις εκλογές, και για αυτό στις ΗΠΑ.

 19. Προκόπιος avatar
  Προκόπιος 13/09/2012 22:38:08

  Δεν πας καλά! Για να είασι στημένος δεν μου φαίνεσαι!Δεν πας καλά!

  • firiki2010 avatar
   firiki2010 @ Προκόπιος 14/09/2012 00:31:29

   Μια βόλτα από το firiki2010 θα σε πείσει αν είμαι "στημένος". Ελπίζω να μην πάω καλά ! Πραγματικά το ελπίζω!

 20. Προκόπιος avatar
  Προκόπιος 13/09/2012 22:38:50

  Πάλι δεν πας καλά!

 21. ΓΚ avatar
  ΓΚ 13/09/2012 23:01:38

  Ο ΣΥΡΙΖΑ λεει θελει να κανει δικαστικη ερευνα για τον ποιος φταιει που η Ελλαδα ειναι ακομη στο Ευρω, ποιος φταιει που η χωρα πηρε εκατονταδες δισ. Ευρω βοηθεια (ισως πολλα που εχει παρει ποτε χωρα), που το χρεος κοπηκε στο μισο και θα κουρευτει ακομη, και ποιος φταει που αυτη τη στιγμη δεν πληρωνομαστε σε κουκια η κουπονια.
  Εγω λεω ας την κανει να βρεθουν οι ενοχοι.

  Επισης, καποιος του ΣΥΡΙΖΑ ειπε προσφατα στη Βουλη "Πηραμε μια διαχειρησημη κριση χρεους και την καναμε χρεωκοπια". Αναποδα τα καταλαβε ο φουκαρας.

 22. kostas.k. avatar
  kostas.k. 14/09/2012 14:31:52

  ναστε καλα γελάσαμε και σήμερα...τα comeback ειναι για ηγέτες ή νονούς...η προσωπικότητα του Τζέφρυ είναι τόσο ΑΛΛΟΤΡΙΩΜΕΝΗ και ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΗ, που δεν μπορεί να κρύψει τα χαρακτηριστικά της πολιτικής απατεωνιάς και αλητείας πλέον...όχι comeback, αλλά come όπου φύγει-φύγει πιά...comeback μόνο ο Καραμανλής....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.