28/05/2010 14:21
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εσωκομματικές εκλογές την Κυριακή στη ΝΔ

Οι εσωκομματικές εκλογές στην ΝΔ αυτής της Κυριακής έχουν πολύ μεγάλη σημασία. Εκατοντάδες χιλιάδες μέλη – νέα και παλιά – της ΝΔ θα προσέλθουν στις κάλπες σε όλη την Ελλάδα, αυτήν την φορά για να εκλέξουν τον Πρόεδρο της κάθε Νομαρχιακής Οργάνωσης (ΝΟΔΕ), τους προέδρους των Τοπικών Οργανώσεων και τα μέλη των Συμβουλίων των Τοπικών Οργανώσεων, των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων (Δ.Τ.Ο.).

Η σημασία των εκλογών είναι μεγάλη, επειδή για πρώτη φορά οι πρόεδροι των ΝΟΔΕ θα αναδειχθούν από τη βάση και όχι από τους επικεφαλής των τοπικών, γι’ αυτό και ο κ. Σαμαράς με προσωπική  επιστολή του σε όλα τα μέλη της Ν.Δ. τους ζητά να συμμετάσχουν στη διευρυμένη αυτή εκλογική διαδικασία.

Από τη Γραμματεία Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η κάτωθι ανακοίνωση:

« Διεξάγονται, την Κυριακή 30 Μαΐου 2010, οι Εσωκομματικές Εκλογές για την ανάδειξη  Προέδρων των 71 Νομαρχιακών Οργανώσεων και των 980 Διοικήσεων  των Τοπικών και Διαμερισματικών Οργανώσεων  της Νέας Δημοκρατίας.

Οι Εκλογές χαρακτηρίζονται από καινοτομίες, όπως η Εκλογή Προέδρου ΝΟ.Δ.Ε. από το σύνολο των μελών του Κόμματος  και η  δυνατότητα εκλογής μέσω  εφαρμογής ποσοστώσεων  νέων –σε  ηλικία-μελών, καθώς και μελών που θα εκλεγούν για πρώτη φορά. Έτσι, επιτυγχάνεται η ανανέωση του Στελεχιακού Δυναμικού του Κόμματος που, σε συνδυασμό με τις οργανωτικές αλλαγές στη Δομή της Περιφερειακής Οργάνωσης, ανοίγουν και εκσυγχρονίζουν το Κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στην κοινωνία.

Οι Εκλογές θα διεξαχθούν από τις 10:00 π.μ. έως τις 19:00 μ.μ. σε Εκλογικά Κέντρα που έχουν καθορισθεί  και αναφέρονται στην ιστοσελίδα του Κόμματος. Πληροφορίες  για την εκλογική διαδικασία και τα  εκλογικά  κέντρα  παρέχονται  και από το τηλεφωνικό   κέντρο  210-  3354454.

Δικαίωμα συμμετοχής ψηφοφορίας έχουν όλα τα μέλη του Κόμματος που έχουν εγγραφεί μέχρι τις 28 Απριλίου 2010, καθώς και τα μέλη  της ΟΝΝΕΔ. Πρόεδρος ΝΟ.Δ.Ε. εκλέγεται όποιος συγκεντρώσει ποσοστό τουλάχιστον ίσο με το 40% των σταυρών προτίμησης. Αλλιώς  η  διαδικασία θα επαναληφθεί την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2010, μεταξύ των δύο υποψηφίων που πλειοψήφησαν. Στις εκλογές  της Κυριακής αναμένεται να λάβει μέρος μεγάλος  αριθμός μελών της  Νέας Δημοκρατίας, αφού σε πολλές περιπτώσεις τόσο ο αριθμός  των υποψηφίων όσο  και  τα ποιοτικά  χαρακτηριστικά τους  διασφαλίζουν  τη μαζική προσέλευση  των μελών του κόμματος.

Οι Εσωκομματικές Διαδικασίες θα συνεχισθούν με την Εκλογή των Μελών των Νομαρχιακών Οργανώσεων (ΝΟ.Δ.Ε.) και Συνέδρων, που θα διεξαχθούν την Κυριακή 13 Ιουνίου 2010 και θα κορυφωθούν με τη διεξαγωγή του 8ου Συνεδρίου, που θα διεξαχθεί στην Αθήνα, στις 25-26-27 Ιουνίου 2010 ».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΙΩΝΑΣ avatar
  ΙΩΝΑΣ 28/05/2010 14:29:28

  Περιττό να το τονίσουμε. ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ για το νέο ξεκίνημα. Ότι πλήγωσε την παράταξη ΟΞΩΩΩΩΩΩΩ!!!!!!

 2. χελιδόνι avatar
  χελιδόνι 28/05/2010 14:58:39

  Η μαζική συμμετοχή την Κυριακή, θα αποτελέσει ένα ηχηρό μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες...

 3. ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ 28/05/2010 15:58:09

  Δεν πρέπει να αδιαφορήσουμε την Κυριακή. Ο Αντώνης ανοίγει τις πόρτες της παράταξης. Μας δίνει το λόγο. Πρέπει να συμμετάσχουμε μαζικά στην εκλογή νέων προέδρων ΝΟΔΕ σε όλη τη χώρα. Η καλύτερη απάντηση στις μεθοδεύσεις της δρακουλο-οικογένειας και στους προστάτες της. Μάθετε πού ψηφίζετε. http://www.nd.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=45282&Itemid=269

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.