16/10/2008 20:48
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ για το πεδίο βολής στην Φλώρινα

Την ώρα που με αφορμή την νέα αποτυχία του Νίμιτς, ο Γκρούεφσκι και το καθεστώς των Σκοπίων έχει αναγάγει το θέμα του πεδίου βολής στην Φλώρινα σε επίκεντρο μιας ακόμα αλυτρωτικής επίθεσης εναντίον της Ελλάδας και ακόμα και η κ. Μπακογιάννη «σκληραίνει» την στάση της, δυο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι κ. Περικλής Κοροβέσης και Γιάννης Μπανιάς υπέβαλαν ερώτηση στη Βουλή η οποία αναφέρει:

«Γιατί το υπουργείο (Άμυνας) ανακάλεσε απροειδοποίητα τις υποσχέσεις του και παρά τις μαζικές διαμαρτυρίες συνεχίζει να χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο πεδίο βολής για ασκήσεις, αγνοώντας τις διαμαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής, αλλά και τις αποφάσεις των Δημοτικών και Τοπικών Συμβουλίων» και «γιατί δεν παίρνονται αποφάσεις και μέτρα όπως στη Γερμανία, που τα πεδία βολής απέχουν 50 χλμ. από τον τελευταίο οικισμό»;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Factorx avatar
  Factorx 16/10/2008 20:48:59

  Με γλαφυρά στοιχεία μέχρι και από το βιβλίο συμβάντων του τοπικού Α.Τ. ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει να απομακρυνθεί το πεδίο βολής της Δ. Μακεδονίας από κατοικημένες περιοχές. Συγκεκριμένα, σε σχετική ερώτησή τους προς τον Ευ.Μεϊμαράκη οι Περ.Κοροβέσης και Ιω.Μπανιάς υπενθυμίζουν ότι το πεδίο βολής των Ε.Δ. στην περιοχή της Φλώρινας και ανάμεσα στα χωριά Λόφοι, Κέλλη, Βεύη και Μελίτη, απασχολεί τους κατοίκους από το 1961, ιδίως όμως από το 1997 όταν άρχισαν οι μεγάλες ασκήσεις με άρματα, πυροβόλα και ελικόπτερα. Οι τοπικές Κοινότητες και Δήμοι πολλάκις έχουν ψηφίσει ομόφωνες αιτήσεις προς το ΥΠΕΘΑ και τον Στρατό, προκειμένου να μην αντιμετωπίζουν καθημερινά τεθωρακισμένα στους δρόμους τους, πτήσεις αεροσκαφών και ελικοπτέρων σε χαμηλό ύψος πάνω από τις κατοικίες και τις περιουσίες τους, μέχρι και «αδέσποτα» βλήμματα όλμων στους χώρους που παίζουν τα παιδιά τους και βόσκουν τα κοπάδια τους! Ενδεικτικά, στο βιβλίο συμβάντων του Α.Τ. Κέλλης (χωριό που βρίσκεται πιο κοντά στους στόχους του πεδίου βολής) μπορεί κανείς να διαβάσει ότι «κατά τις 19:30 της 17ης Σεπτεμβρίου 1992 κατέπεσε και εξερράγη βλήμα πυροβολικού σε απόσταση πενήντα μέτρων περίπου από την αριστερή πλευρά του κοινοτικού γηπέδου Κέλλης» και υπογράφεται από τον αρχιφύλακα. «Ήταν τότε σαράντα παιδιά μέσα στο γήπεδο», μας λέει ο πρόεδρος της Κέλλης Σωκράτης Εστές. Σε άλλο συμβάν, βλήμα έπεσε σε κοπάδι και σκότωσε τριάντα πρόβατα! Ακόμη και η υπερσύγχρονη μονάδα της ΔΕΗ (ΑΗΣ Αχλάδας-Μελίτης) απέχει λιγότερο από ένα χλμ. από τους στόχους του πεδίου, με αυξημένο κίνδυνο για βιομηχανικό ατύχημα, σε βάρος των κατοίκων, των εργαζομένων και των εγκαταστάσεων. Το πρόβλημα των πεδίων βολής δεν είναι αποκλειστικότητα της Φλώρινας και της συγκεκριμένης περιοχής, καθώς αντίστοιχες εικόνες και σημαντικά προβλήματα και στον τουρισμό καταγράφονται επίσης στη Χίο στα Μαστιχοχώρια και στο πεδίο βολής Άγρας Λέσβου. Όπως σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ εδώ και χρόνια οι στρατιωτικές ασκήσεις με άρματα μάχης λάβαιναν χώρα στο πεδίο βολής του Μεσόβουνου και όχι των Λόφων, η ηγεσία των ΕΔ αποφάσισε να μεταφερθούν στρατιωτικές μονάδες από άλλες περιοχές της Ελλάδας και να ξαναχρησιμοποιήσουν το ανενεργό πεδίο βολής των Λόφων, κάτι που έγινε φυσικά χωρίς καμία ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας (η ανακοίνωση του στρατού έφτασε στους Λόφους την 1η Οκτωβρίου, δηλαδή δύο μέρες μετά την ημερομηνία έναρξης της

 2. zaxarof avatar
  zaxarof 16/10/2008 21:53:08

  Ουαί υμίν, γραμματείς και Φαρισαίοι[συριζα] υποκριταί, ότι αποδεκατούτε το ηδύοσμον και το άνηθον και το κύμινον, και αφήκατε τα βαρύτερα του νόμου, την κρίσιν και τον έλεον και την πίστιν· ταύτα δε έδει ποιήσαι κακείνα μη αφιέναι,οδηγοί τυφλοί, οι διυλίζοντες τον κώνωπα, την δε κάμηλον καταπίνοντες!Ουαί υμίν, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί, ότι καθαρίζετε το έξωθεν του ποτηρίου και της παροψίδος, έσωθεν δε γέμουσιν εξ αρπαγής και αδικίας.
  Φαρισαίε τυφλέ, καθάρισον πρώτον το εντός του ποτηρίου και της παροψίδος, ίνα γένηται και το εκτός αυτών καθαρόν.
  Ουαί υμίν, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί, ότι παρομοιάζετε τάφοις κεκονιαμένοις, οίτινες έξωθεν μεν φαίνονται ωραίοι, έσωθεν δε γέμουσιν οστέων νεκρών και πάσης ακαθαρσίας.
  ούτω και υμείς έξωθεν μεν φαίνεσθε τοις ανθρώποις δίκαιοι, έσωθεν δε μεστοί εστέ υποκρίσεως και ανομίας.
  oti nomo legete kai nomo den krateite.dropi sas ore elines xilies fores entropi sas.ligoteri ipokrisia ligoteros xreokopimenos monodogmatismos.ligoteros kairoskopismos.ligoteri alieia se thola nera.ligoteros laikismos kai anandreia.ligoteri isterovoulia kai dolios ''filolaikismos'' .ligoteri kapileia tou anthropou kai tou perivalontos.

 3. Factorx avatar
  Factorx 16/10/2008 22:30:18

  Anonymous 4 καλή η φωτό την ανεβαζω, μερσι

 4. Σπύρος avatar
  Σπύρος 16/10/2008 23:13:54

  Σωστός ο Κοροβέσης..Οτι τού δίνουν υπογράφει έτσι και αλλοιώς.Σάμπως παίρνει χαμπάρι??
  Οσο γιά τον Μπανιά έχει μεγάλη πλάκα πού ο παλιός γραμματέας της ΄σφαλιάρας΄ στο ΚΚΕεσ εμφανίστηκε πάλι στο προσκήνιο..
  Και τότε παρίστανε πώς ανήκει στην αριστερή λεγόμενη πτέρυγα.

 5. Theodore avatar
  Theodore 16/10/2008 23:19:46

  ...Αφού μέσα από όλα αυτά έχει καταφέρει και επιζεί η Ελλάδα μην το πούμε πουθενά.
  Καλοο!

 6. rainbow avatar
  rainbow 16/10/2008 23:29:55

  Μετά από πρωτοβουλία της ΕΕΣ-Ουράνιο Τόξο, ένα σχέδιο ψηφίσματος για την «Νομοθετική Πολιτική Διακρίσεων εναντίον των Μακεδόνων πολιτικών προσφύγων» εισήχθη προς συζήτηση στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ).

  Το ψήφισμα που υποστηρίχθηκε από αντιπροσώπους 13 διαφορετικών ευρωπαικών χωρών από όλους τους πολιτικούς σχηματισμούς «καλεί μετ’ επιτάσεως την Ελληνική Κυβέρνηση να αναθεωρήσει χωρίς καθυστέρηση τους ανωτέρω νόμους και να τερματίσει την πολιτική διακρίσεων που απορρέει από αυτούς, έτσι ώστε οι εθνικά Μακεδόνες πολιτικοί πρόσφυγες από την Ελλάδα να μπορούν να επανακτήσουν την Ελληνική ιθαγένεια και τις περιουσίες τους». Προτείνει δε στην αρμόδια επιτροπή της ΚΣΣΕ να «ερευνήσει το θέμα και να ασχοληθεί από κοινού με τις ελληνικές αρχές με στόχο τον τερματισμό της ανωτέρω πολιτικής διακρίσεων».

  Η ΕΕΣ-Ουράνιο Τόξο επιθυμεί να ευχαριστήσει τον κ. Geert Lambert από το Βέλγιο (ο πρώτος υπογράφων) για την συνεχή υποστήριξή του σε θέματα που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα των Μακεδόνων. Ο κ. Lambert είναι μέλος του φλαμανδικού πολιτικού κόμματος “Vlaams Progressiven”, μέλος μαζί με την ΕΕΣ-Ουράνιο Τόξο της Ευρωπαικής Ελεύθερης Συμμαχίας-Ευρωπαικό Πολιτικό Κόμμα, η οποία με τη σειρά της αποτελεί- μαζί με τους Πράσινους- τον 5ο μεγαλύτερο πολιτικό σχηματισμό στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο.

  Η ΕΕΣ-Ουράνιο Τόξο απευθύνει επίσης τις ευχαριστίες της σε όλους τους υπογράφοντες, ανάμεσα στους οποίους και πολυάριθμοι εκπρόσωποι κομμάτων της Τουρκίας και της Δημ. Μακεδονίας.

  Το ψήφισμα είχε αρχικά εισαχθεί προς συζήτηση κατά τη διάρκεια της πρόσφατης προκαταρκτικής συνεδρίασης της ΚΣΕΕ και τοποθετήθηκε επίσημα στην ιστοσελίδα του Συμβουλίου της Ευρώπης νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

  Πλεόν, το ζήτημα θα συζητηθεί στο Προεδρείο της ΚΣΣΕ στα τέλη του ερχόμενου μήνα. Η ΕΕΣ-Ουράνιο Τόξο είναι πεπεισμένη ότι το Προεδρείο θα αντιμετωπίσει σοβαρά το ψήφισμα και θα ενεργήσει προς όφελος των Μακεδόνων πολιτικών προσφύγων από την Ελλάδα.

  Η ΕΕΣ-Ουράνιο Τόξο καλεί επίσης όλα τα αρμόδια όργανα του Συμβουλίου της Ευρώπης να συνεχίσουν να παρακολουθούν την κατάσταση στην Ελλάδα και να διασφαλίσουν ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα των εθνικά Μακεδόνων γίνονται σεβαστά.

  Το πλήρες κείμενο του ψηφίσματος επισυνάπτεται και υπάρχει επίσης στην ιστοσελίδα του Συμβουλίου της Ευρώπης:
  http://assembly.coe.int/Main.asp?link=/Documents/WorkingDocs/Doc08/EDOC11754.htm

 7. Θωμάς avatar
  Θωμάς 16/10/2008 23:46:36

  Καλά εσείς οι πατριώτες να κάνετε τα χωριά σας και τα χωράφια σας πεδία βολής

 8. Σπύρος avatar
  Σπύρος 16/10/2008 23:48:14

  Oχι θά τά κάνουμε Johny Walker καλύτερα.

 9. Σπύρος avatar
  Σπύρος 16/10/2008 23:52:06

  Οσο για το Ουράνιο Τοξο ότι ανακοινώσεις και νά περνάει εδώ μέσα, στίς συνειδήσεις τού 99% τών Ελλήνων ,εκπροσωπεί σκοπιανή παρακρατική οργάνωση.
  Αλλως τε η προχτεσινή του απειλητική ανακοινωση για την σύλληψη τών 4 Σκοπιανών αποδεικνύει ότι έχει ξεπεράσει κάθε όριο γράφοντας προκλητικά και απειλητικά σχόλια γιά την εδαφική ακεραιότητα τής Ελλάδας.

 10. Σπύρος avatar
  Σπύρος 17/10/2008 00:09:06

  Αειντε μαζί μέ τούς Σκοπιανούς και τού Τούρκους οι ερίφηδες...
  Τα τσιράκια τού Μπούς σέ διατεταγμένη Υπηρεσία.

 11. Νικόλας avatar
  Νικόλας 17/10/2008 00:10:13

  Αν και συμφωνω με εμγάλο μερος των επιχειρημάτων, να πω οτι το κομμάτι της ανακοίνωσης που φέρνει σαν παράδειγμα τη γερμανια για να νουθετησει προς την κατευθυνση χρησης μονο πεδίων βολης που ειναι πάνω απο 50 χλμ απο κατοικοιμένες περιοχες, ειναι μι αανοησια.

  Υπάρχει ΕΝΑ στρατόπεδο στην ελλαδα που να ειναι αρκετα μεγάλο ωστε σημείο του να απεχει 50 χλμ απο το κοντινότερο κατοικημενο σημειο ωστα να χρησιμοποιηθει σαν πεδίο βολης???

  μη το ψάχνετε η απάτηση προφανως ειναι οχι, καθως ενα τετοιο στρατόπεδο θα ηταν περίπου στο μέγεθος ενος νομου. Ολόκληρου.

 12. Le canard avatar
  Le canard 17/10/2008 00:48:38

  «γιατί δεν παίρνονται αποφάσεις και μέτρα όπως στη Γερμανία, που τα πεδία βολής απέχουν 50 χλμ. από τον τελευταίο οικισμό»;

  Απολύτως σωστό αυτό που γράφουν οι δύο βουλευτές. Αλλά τώρα, που το συγκεκριμένο πεδίο βολής έχει πέσει και αυτό στο ... πεδίο της σκοπιανής προπαγάνδας βρήκαν να θέσουν ζήτημα απόστασης των πεδίων βολής από τις κατοικημένες περιοχές;

 13. t avatar
  t 17/10/2008 01:01:47

  Μιλόσοσκι, Η Ρωσία στηρίζει την αναγνώριση του συνταγματικού ονόματος

 14. anetos avatar
  anetos 17/10/2008 09:52:53

  Συγουρα ειναι προβοκατσια των καραγκιοζιδων απο τα σκοπια αλλα και μεγιστη ηλιθιοτητα του των ανεγκεφαλων του υπουργειου

 15. osaperas avatar
  osaperas 17/10/2008 10:45:32

  Μέσα όμως από την ηλιθιότητα των ανεγκέφαλων του υπουργείου και την αναμενόμενη προβοκάτσια των σκοπιανών μπορεί κάποιος να δειτην υποτιθέμενη σοβαρότητα και υπευθυνότητα των κομμάτων μας.

  Για παράδειγμα το Σύριζα (είτε σε επίπεδο Βουλής-είτε σε επίπεδο τοπικής οργάνωσης) διαπιστώνει και καταγγέλει την ηλιθιότητα του υπουργείου αλλά δείχνει να μην έχει πάρει χαμπάρι(εκτός κι εαν συνειδητά δεν αντιδρά) τα επικίνδυνα παιχνίδια της σκοπιανής κυβέρνησης σε συνεργασία με κάποιους πράκτορες της στη Φλώρινα.

  Εάν η ηλιθιότητα του υπουργείου είναι(και σωστά) άξια καταγγελίας και επερώτησης στη Βουλή, τι είναι άραγε η πρακτική διάφορων τοπικιστικών συλλόγων στη Φλώρινα που θέτουν ζητήματα εδαφικής ακεραιότητας της χώρας;

 16. isnogood avatar
  isnogood 18/10/2008 10:25:12

  Χα, χα, χα

  Όλη η ιστορία είναι ΠΑΛΙ για την ΜΑΡΜΙΤΑ.
  Το πεδίο βολής σε ποιον ανήκει;
  Αν ανήκει στο στρατό -που αυτό ισχύει σήμερα- όταν η ΔΕΗ θα ζητήσει να το πάρει γιατί απο κάτω έχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ κοιτάσματα ΛΙΓΝΙΤΗ, θα ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙ με καλά μπακίρια το κάθε στρέμμα.
  Τα ευρώπουλα θα πάνε στην τσέπη του ΣΤΡΑΤΟΥ.
  Έλα όμως που τις εκτάσεις τις διεκδικούν κάποιοι ΠΕΡΙΕΡΓΟΙ κάτοικοι για δικές τους!
  Θέλουν να σταματήσει να λειτουργεί το πεδίο βολής, να το κάνουν ...ΒΟΣΚΟΤΟΠΙΑ και μετά να ΤΣΕΠΩΣΟΥΝ αυτοί τις αποζημιώσεις!

  Για το μπακίρι το όλο θέμα.
  Τα υπόλοιπα είναι ...παπάρες.(κατά Σουφλιά)

  Α! Να μην ξεχνάτε οτι οι αρχηγοί των Βουλγαροσλάβων που μισούν την Ελλάδα, κατοικούν εκεί...
  Να μην ξεχνάτε οτι ο κύριος Παρίσης, ο υπεύθυνος της ΜΚΟ του ΣΟΡΟΣ στην Ελλάδα για τις λιγότερο Ομιλούμενες γλώσσες στην ΕΥρώπη www.eblul.org, MSCs Greece, μαζί με τις εκδόσεις ΜΠΑΤΑΒΙΑ του φίλου του γιατρού Ελληνοολανδού ΝΕΚΡΑΤΖΑ, έκαναν πλαστογραφία του ΑΜΠΕΤΣΕΝΤΑΡ του 1925 και το χρησιμοποιούν στα διεθνή φόρα ως ...απόδειξη για την ύπαρξη ...Φυρομίτικης μειονότητας στη χώρα μας!
  Ο κύριος ΠΑΡΙΣΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, όπως έγραψε το Πρώτο Θέμα, έχει εταιρεία που συνεργάζεται(!!!) με τη ΔΕΗ και επιθυμεί να αναλάβει το νέο ...ορυχείο των ΛΟΦΩΝ.
  Τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι γνωστό οτι διαθέτει αρκετές συνιτώσες στο ρόλο της 5ης Φάλαγγας.

  Καλημέρα σας

  Υ.Γ.
  Μια παράκληση στους συνέλληνες συφορουμιστές, να πάνε στο μπλόγκ του ΤΑΤΟΥΛΗ http://tatoulis.blogspot.com/2008/10/blog-post.html και να τον ΚΡΑΞΟΥΝ επειδή θα πάει στο συνέδριο της Φιλελεύθερης Συμμαχίας -εκεί που έχει βρει καταφύγιο το 'παράρτημα' του ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ στην Ελλάδα, ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ- εγώ το έπραξα.

 17. Σπύρος avatar
  Σπύρος 18/10/2008 18:29:18

  Μα ο Τατουλης αυτός ήταν πάντα.
  Παιδί τού Μητσοτάκη και πάντα δήλωνε νεοφιλελευθερος.Λογικό να πάει στούς ΄εφιάλτες΄.
  Το ότι η πολιτική συγκυρία έφερε στο προσκήνιο αυτό τό απόλυτο πολιτικό τίποτα είναι άλλο θέμα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.