20/06/2009 14:44
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ερωτηματικά για την «ομολογία» Κουνταρδά


___________________________________________________________________________________________________
Στον 3ο ειδικό ανακριτή οδηγήθηκε σήμερα ο 32χρονος αντιεξουσιαστής, Νίκος Κουνταρδάς ο οποίος εμφανίστηκε οικειοθελώς στις Αρχές και δήλωσε ότι αναλαμβάνει την πολιτική και φυσική ευθύνη για τη δολοφονία του ειδικού φρουρού Χ. Αμανατίδη. Ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Τρίτη 23 Ιουνίου. Ο ίδιος ομολόγησε ότι διέπραξε την ένοπλη ληστεία στην ΑΤEbank στην οδό Ιπποκράτους στις 20 Μαρτίου του 2009 ενώ ήταν έξω από τη φυλακή με περιοριστικούς όρους.

Αποχωρώντας από την πρώην σχολή Ευελπίδων δήλωσε: «Έτσι ξηγιούνται τα παλικάρια για τον Αλέξη». Σε ερωτήσεις όμως των αστυνομικών και του εισαγγελέα σχετικά με τη δολοφονία του Αμανατίδη, ο 35χρονος δεν έδωσε ακριβείς περιγραφές του χώρου και της ενέργειας. Ανώτατοι αξιωματικοί δίνουν ελάχιστες πιθανότητες να είναι αυτός ο δολοφόνος του Αμανατίδη. Εκτιμούν όμως ότι  «ο Κουνταρδάς κατά πάσα πιθανότητα ξέρει πράγματα για την υπόθεση, αλλά η ομολογία του είναι πιθανότατα αποκύημα της φαντασίας του, με δεδομένο ότι είναι διαταραγμένη προσωπικότητα».

Μπορεί να ξέρει κάτι ο Κουνταρδάς;

Ερωτηματικά γεννά καταρχήν το γεγονός ότι η επιστολή του αναρτήθηκε από το indymedia στις  4:46μμ της Τετάρτης 17/6/2009 λίγες ώρες μετά τη δολοφονία του αστυνομικού της Κυριακίδου. Μπορεί, λοιπόν, να φοβήθηκε όταν έμαθε για τα της δολοφονίας του αστυνομικού. (http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1045720)

Ήταν επίσης φυλακισμένος για κάποιο διάστημα με τον Δημητράκη («Ληστές με τα μαύρα» - http://www.antinews.gr/?p=5860) και κάποιους που είχαν κατηγορηθεί ότι έκλεψαν ασπίδες από τα ΜΑΤ και στους οποίους βρέθηκαν και όπλα ανατολικής κυρίως προελεύσεως.

Στις 19 Δεκεμβρίου 2006 με προκήρυξή της στο Βήμα, η αυτοαποκαλούμενη οργάνωση «Συνδικάτο Εμπρηστών» είχε αναλάβει την ευθύνη για τέσσερις εμπρησμούς με γκαζάκια και βενζίνη, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς επτά φυλακισμένους συντρόφους τους του αντιεξουσιαστικού χώρου. Οι φυλακισμένοι σύντροφοί τους, τους οποίους χαρακτηρίζουν «αιχμάλωτους πολέμου», είναι οι ακόλουθοι: Ταράσιος Ζαντορόζνι, Γεράσιμος Κυριακόπουλος, Κώστας Κατσαδούρος, προφυλακισμένοι για τις συγκρούσεις στην πορεία του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ, Νίκος Κουνταρδάς και Στέλιος Μαλινδρέτος, προφυλακισμένοι για την επίθεση στον κ. Χρ. Πολυζωγόπουλο, Γιώργος Καλαϊτζίδης, για την υπόθεση των ασπίδων των ΜΑΤ, και Γιάννης Δημητράκης, για τη ληστεία σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας.

«Την Πέμπτη» αναφέρουν στην προκήρυξη «14 Δεκεμβρίου στις 2.30 το πρωί, τοποθετήσαμε εκρηκτικό μηχανισμό αποτελούμενο από 2 δοχεία με βενζίνη και 6 γκαζάκια στο ΑΤΜ που βρίσκεται στην είσοδο του δημαρχείου Αγίου Παύλου. Μια ώρα αργότερα χτυπήσαμε το ΚΕΠ Καλαμαριάς. Την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου είχαμε χτυπήσει στην Πυλαία, υποκατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας και ένα σούπερ μάρκετ ‘Μασούτης'. (...) Θα μπορούσαμε να τα τινάξουμε στον αέρα αλλά συνειδητά πήραμε κάθε μέτρο ώστε να μη ζημιωθεί κανείς, περαστικός ή άλλος, εκτός από τους στόχους μας».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ataktos avatar
  ataktos 20/06/2009 15:05:37

  Από παιδί και “τρελό” θα μάθουμε την αλήθεια ..

 2. Le canard avatar
  Le canard 20/06/2009 16:09:17

  Αυτά τα στοιχεία δείχνουν "Ληστές με τα μαύρα" (Δημητράκης) και ασπίδες ΜΑΤ (Καλαϊτζίδης, κ.λ.π.), και ενδεχομένως άλλες ομαδούλες που έκαναν ληστείες σε Τράπεζες. Εχω την αίσθηση ότι για τις τρείς οργανώσεις -ή ταμπέλες- Επ.Αγώνας, Σέχτα και Λαϊκή Θέληση, μάλλον δεν ξέρει κάτι σημαντικό. Αυτές ας τις αναζητήσουν προς τα νότια προάστια. Με την ευκαιρία γιατί τώρα ο "Λουκάς" σιωπά; Μάλλον θα περιμένει να αρχίσει ο Τζωρτζάτος (δηλαδή ο Γιωτόπουλος) και κατόπιν να του απαντήσει και πάει λέγοντα. Ε, Δημητράκη;

 3. Le canard avatar
  Le canard 20/06/2009 16:29:53

  Μ'αρέσει στο "Συνδικάτο" η προσπάθεια που κάνει να μιμηθεί τη 17Ν. "Θα μπορούσαμε να τα τινάξουμε στον αέρα αλλά συνειδητά πήραμε κάθε μέτρο ώστε να μη ζημιωθεί κανείς, περαστικός ή άλλος, εκτός από τους στόχους μας". Προσέξτε αυτό το να μην "ζημιωθεί" κανείς. Ε, ρε γλέντια, παλληκάρια μάθετε τουλάχιστον να γράφετε. Δεν συντάσσετε έγγραφο πολεοδομίας. Προκήρυξη υποτίθεται γράφετε.

 4. fatfat avatar
  fatfat 20/06/2009 16:39:45

  Πρώτη φορά γράφω.
  Διάβασα με προσοχή την επιστολή του κυρίου Κουνταρδά.
  Πιστεύει ότι "κάποιες σκοτεινές δυνάμεις" (βλέπε αστυνομία) συνωμοτούν εναντίον του για να τον εξοντώσουν φυσικά και ηθικά, και το γεγονός ότι παραδόθηκε στην αστυνομία για την δολοφονία του ειδικού φρουρού,λίγο μετά την δολοφονία του αστυνομικού της Αντιτομοκρατικής,δεν πρέπει να είναι συμπτωματικό.Τι πιστεύει, τι φοβάται, μόνο αυτός το ξέρει.
  Ίσως - αν προσπαθήσουμε να τον προσεγγίσουμε - η ενέργειά του να παραδοθεί εντάσσεται σε μια γενικότερη προσπάθεια να προστατέψει τον εαυτό του - αν πραγματικά φοβάται -. Μπορεί δηλαδή,να νομίζει ότι με αυτό τον τρόπο ή αργότερα άμα και όταν αφεθεί ελεύθερος, "δένει" τα χέρια όσων τον καταδιώκουν, οι οποίοι δεν θα μπορούν τότε να τον πειράξουν - να τον εξοντώσουν.
  Αν είναι τώρα διαταραγμένη προσωπικότητα (όπως αναφέρεται στο άρθρο) ή έχει μανία καταδίωξης, δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε εμείς.
  Για αυτές τις περιπτώσεις, καλύτερα να κάνουν τις διαγνώσεις οι ειδικοί (π.χ ψυχολόγοι), και όχι οι απλοί χρήστες ενός διαδυκτιακού τόπου, ή οι συντάκτες κάποιων άρθρων.
  Πάντως είναι λυπηρό να εξομοιώνει τους γονείς του με τον δολοφόνο του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

 5. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 20/06/2009 18:34:31

  @3 λίγο τα "ντόνατς" λίγο το ρήμα "ζημιωθεί" δεν ξέρω... δεν μου μυρίζει καλά η φάση.

 6. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 20/06/2009 19:37:00

  το ζημιωθεί ειδικά βγάζει μάτι (damage)

 7. τσώφλι πασατέμπου avatar
  τσώφλι πασατέμπου 20/06/2009 21:15:08

  φίλοι μου, ο Κουνταρδάς σε λίγο θα δηλώσει οτι συμμετείχε και σ'άλλες ενέργειες. Έτσι του είπαν οι δικηγόροι, είναι ο καλύτερος τρόπος για να βγείς "διαταραγμένος" και με το ακαταλόγιστο. Άν δέν φτάνουν αυτές οι δύο που ομολόγησε, θα "μπεί" και σ'άλλες, θα μου το θυμηθείτε.

  Ήδη παραγγέλθηκε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, κι άν αρχίσει κι αυτός να λέει "τρελίτσες" σάν την Κυριακίδου, που απαξιώθηκε σάν μάρτυρας στην δίκη του ΕΛΑ με αποτέλεσμα να την γυρίσει ανάποδα χωρίς να μπορούν να την κατηγορήσουν για ωευδομαρτυρία, τότε ούτε θα τον θυμάται κανείς σε λίγες μέρες.

  Η Ελευθεροτυπία άρχισε ήδη το "μαγείρεμα" όπως κάνει συνήθως (5 χρόνια απαξίωνε με ειρωνίες και υπονοούμενα - ελαφρή, αλλοπρόσαλη - την Κυριακίδου). Είναι γνωστή και δοκιμασμένη μέθοδος και οι δικηγόροι χαμογελάνε όταν τα διαβάζουν (παρέα με τους δημοσιογράφους που συνεργάζονται )!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.