07/11/2009 01:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ερωτήματα για τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες στα Εθνικά ΘέματαΟ εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος ενημέρωσε χθες τους δημοσιογράφους σχετικά με τις θέσεις της ΝΔ για τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσει τελευταία η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στα εθνικά θέματα. Επειδή όλοι αντιλαμβανόμεθα  ότι οι περιστάσεις είναι κρίσιμες και για την καλύτερη ενημέρωση των αναγνωστών μας κρίνουμε σκόπιμο να δημοσιεύσουμε όλες τις σχετικές δηλώσεις του κ. Κουμουτσάκου:  

Η περίοδος ως τον Δεκέμβριο, ως το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Δεκεμβρίου είναι μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδος για τα θέματα υψηλής προτεραιότητας της εξωτερικής πολιτικής της χώρας.

Μια σειρά από τις δημοσιοποιηθείσες θέσεις, απόψεις ή ιδέες της κυβέρνησης για τα κρίσιμα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής της χώρας, παρουσιάζουν σειρά ασαφειών και είναι απαραίτητο να υπάρξουν διευκρινίσεις, ειδικότερα γιατί τον Δεκέμβριο, δηλαδή πολύ σύντομα, θα γίνουν πολύ σοβαρές συζητήσεις για το σύνολο των κρίσιμων θεμάτων της εξωτερικής μας πολιτικής στις Βρυξέλλες.

Ξεκινάω από τις απόψεις που έχουν ακουστεί όσον αφορά στις ελληνο-τουρκικές σχέσεις, στη συνέχεια μάλιστα της επιστολής του κ. Ερντογάν και της -όπως φαίνεται- επικείμενης απάντησης του κ. Παπανδρέου και της επίσκεψης του Τούρκου πρωθυπουργού στην Ελλάδα.

 Όπως ο Τούρκος Υπουργός για τα Ευρωπαϊκά Θέματα κ. Μπαγκίς ουσιαστικά αποκάλυψε -και από εκεί είχαμε, αν θέλετε, την πληροφόρηση για το βασικό περιεχόμενο της επιστολής Ερντογάν- ο Τούρκος πρωθυπουργός ζητάει από την Ελλάδα ή προτείνει ένα διάλογο για σειρά θεμάτων, που αφορούν σε όλο το φάσμα των θεμάτων που η Τουρκία κρίνει ότι πρέπει να συζητηθούν διμερώς.

 Σε αυτό περιλαμβάνει το Κυπριακό, Αιγαίο, θέματα μειονοτήτων κ.α. Αντιλαμβάνεστε ότι προκύπτει ένα εύλογο, αλλά και πολύ σημαντικό ερώτημα: Υπάρχει πρόθεση από ελληνικής πλευράς για έναν τέτοιο διάλογο; Τι σημαίνει ένας τέτοιος διμερής ελληνο-τουρκικός διάλογος; Ότι εξασθενεί ή ακόμη χειρότερο, εγκαταλείπεται η μέχρι τώρα στρατηγική που έλεγε ότι τα ελληνοτουρκικά ζητήματα έχουν γίνει ευρω-τουρκικά, μέσω των κειμένων και των αποφάσεων που έχει λάβει η Ε.Ε.; Πως τα θέτουμε στην Ε.Ε. τα προβλήματα που μας δημιουργεί η Τουρκία, όταν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας θα μπορούν να μας λένε «γιατί τα φέρνετε σε εμάς αφού τα συζητάτε διμερώς»;

Υπάρχει πρόθεση ή σκέψη να συζητηθούν διμερώς και επισήμως θέματα μειονοτήτων με την Τουρκία;

Υπάρχει σκέψη να συζητηθούν θέματα Αιγαίου σε αυτό το διάλογο; Πρόκειται να υποκατασταθεί η μέχρι τώρα διαδικασία των διερευνητικών επαφών; Ποια ζητήματα που αφορούν στο Αιγαίο πρόκειται να περιληφθούν σε αυτό το διάλογο; Υπάρχει σκέψη, πιθανότητα ή ενδεχόμενο -πράγμα που απευχόμαστε- να συζητηθούν θέματα «γκρίζων ζωνών»;

 Τι ακριβώς θα συζητηθεί διμερώς στο Κυπριακό όταν όλοι γνωρίζουμε ότι το σημείο εκείνο του Κυπριακού στο οποίο αμέσως εμπλέκονται η Ελλάδα και η Τουρκία ως εγγυήτριες δυνάμεις είναι το θέμα της ασφάλειας, και κατʼ επέκταση των εγγυήσεων και των παρεμβατικών δικαιωμάτων;

Όσον αφορά στην ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας. Το Δεκέμβριο, όπως γνωρίζετε, συμπληρώνεται ο χρόνος στον οποίον πρόκειται να αξιολογηθεί η Τουρκία για τη μη εφαρμογή του Πρωτοκόλλου της Τελωνειακής Ένωσης και με την Κυπριακή Δημοκρατία.

Εάν μέχρι τότε η Τουρκία, δεν εφαρμόσει το πρωτόκολλο, όπως είναι και το πιθανότερο, τι σκέπτεται να κάνει η ελληνική κυβέρνηση; Θα υπάρξει παράταση του σημερινού καθεστώτος, δηλαδή των οχτώ κλειστών κεφαλαίων ή θα αναζητηθεί η πιθανότητα, το ενδεχόμενο, ή αν θέλετε, η υποχρέωση, να υπάρξουν πρόσθετες επιπτώσεις για την Τουρκία, λόγω της μη εφαρμογής μιας ανειλημμένης υποχρέωσης, από πλευράς της; Και αυτό το σημείο παραμένει ασαφές από πλευράς κυβέρνησης.

Ακούστηκε ότι θα προωθηθεί η ιδέα του χρονοδιαγράμματος στην ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας. Σε τι ακριβώς συνίσταται αυτό το χρονοδιάγραμμα; Οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις, δηλαδή το άνοιγμα και το κλείσιμο κεφαλαίων, συνιστά αυτή κάθε αυτή, ένα είδος χρονοδιαγράμματος με συγκεκριμένους σταθμούς, με συγκεκριμένα πεδία, στα οποία καλείται η Τουρκία, να εφαρμόσει το ευρωπαϊκό κεκτημένο, τα κριτήρια και τα προαπαιτούμενα που έχει θέσει η Ε.Ε.

Σε τι ακριβώς συνίσταται λοιπόν αυτός ο οδικός χάρτης; Θα είναι μία παράλληλη διαδικασία με τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις; Ποιο θα είναι το περιεχόμενό του; Θα συμφωνήσουν σε αυτό οι 27;

 Και κάτι ακόμα, όσον αφορά στο χρόνο έναρξης αυτού του οδικού χάρτη. Εδώ υπήρξε και μία ασάφεια και μετά την επίσκεψη του κ. Πρωθυπουργού στη Κύπρο. Ποιο είναι το χρονικό σημείο εκκίνησης γιʼ αυτό τον οδικό χάρτη; Από τώρα μέχρι το Δεκέμβριο ή από το Δεκέμβριο και μετά; Και αυτό το σημείο, είναι ασαφές και χρήζει διευκρινήσεων.

Όσον αφορά στο Κυπριακό τώρα. Θέλω να τονίσω ότι η υποστήριξη και η συνεχής επικοινωνία και συνεργασία, με την Κυπριακή Δημοκρατία, είναι θεμελιώδες στοιχείο, στοιχείο «εκ των ων ουκ άνευ» της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής.

Αυτή ήταν και η πολιτική που ακολούθησε σταθερά η Ν.Δ. ήταν πάντα δίπλα στη Κύπρο. Είναι λάθος να λέγεται, ότι τώρα και όχι πριν, η Ελλάδα είναι δίπλα στη Κύπρο. Είναι λάθος σοβαρό. Στέλνει λάθος μηνύματα. Και εν πάση περιπτώσει θα πρέπει να δούμε το πως εννοείται αυτό, ελπίζουμε όχι ως μορφή άσκησης πίεσης προς τη Λευκωσία.

Υπάρχει όμως και ένα άλλο σημείο στο οποίο υπάρχει ανάγκη διευκρινήσεων από πλευράς κυβέρνησης. Ο κ. Πρωθυπουργός στην επίσκεψή του στην Κωνσταντινούπολη και μετά την συνάντησή του με τον κ. Ερντογάν, ανέφερε σε δήλωση του που επαναλήφθηκε πολλές φορές απʼ όλα τα ΜΜΕ ότι «ήρθε η στιγμή η Κύπρος να απελευθερωθεί, από τις μητέρες πατρίδες».

Αυτή η δήλωση, πέραν του ότι ουσιαστικά βάζει στην ίδια μοίρα Τουρκία και Ελλάδα, δηλαδή μία δύναμη κατοχής με παρουσία κατοχικού στρατού στη Κύπρο, και την Ελλάδα που προφανώς δεν είναι κατοχική δύναμη και σέβεται απολύτως την ανεξαρτησία της Κυπριακής Δημοκρατίας, δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά.

 Πως ακριβώς ερμηνεύεται αυτή η δήλωση; Ποιο είναι το περιεχόμενό της; Μήπως υποδηλώνει, ότι στην περίπτωση που έχουμε -όπως όλοι επιδιώκουμε- επανένωση του νησιού, δηλαδή μία ενωμένη ευρωπαϊκή Κύπρο, δεν μπορεί, δεν νοείται να υπάρχουν επεμβατικά δικαιώματα και εγγυήσεις τρίτων; Εάν αυτό υπονοούσε ο κ. Παπανδρέου θα πρέπει να ειπωθεί καθαρά, ως διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας. Αυτή ήταν η θέση της κυβέρνησης της Ν.Δ. και θα είναι νομίζω πολύ χρήσιμο να γνωρίζουμε αν παραμένει και θέση της σημερινής κυβέρνησης. Έως σήμερα δεν το έχουμε ακούσει καθαρά.

Όσον αφορά, τέλος στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. Είναι βέβαιο ότι υπάρχει μία εθνική «κόκκινη γραμμή», δηλαδή μία σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό που θα ισχύει έναντι όλων. Αυτό βεβαίως, και πολύ ορθώς επαναλήφθηκε από την κυβέρνηση. Προσετέθη όμως και κάτι ακόμα που είναι χρήσιμο να αποσαφηνιστεί. Δηλαδή ότι η κυβέρνηση θα αντιμετωπιστεί το όλο ζήτημα «με ανοιχτό μυαλό». Επί της αρχής δεν υπάρχει αντίρρηση. Άλλωστε η θέση της Ελλάδας ήταν πάντα εποικοδομητική αλλά και πολύ αποφασιστική όταν και όπου έπρεπε, όπως στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι. Πλην όμως είναι απαραίτητο να γίνει ξεκάθαρο εντός και εκτός Ελλάδος σε τι συνίσταται αυτή η λογική του «ανοιχτού μυαλού».

Είμαι βέβαιος, θέλω να είμαι βέβαιος ότι δεν αφορά στην εθνική «κόκκινη γραμμή», στην οποία προηγουμένως αναφέρθηκα. Αν αφορά στη διαδικασία των μέχρι τώρα συνομιλιών θα πρέπει κι αυτό να γίνει σαφές.

Υπάρχει ενδεχόμενο εγκατάλειψης της τρέχουσας, στο πλαίσιο του ΟΗΕ, διαδικασίας Νίμιτς με τις δυο πλευρές; Γιατί ακούστηκε και αυτό. Δηλαδή ότι Παπανδρέου και Γκρουέφσκι μπορούν και να μιλάνε απευθείας, διότι πολλές φορές οι «τρίτοι» μπορεί να παρουσιάζουν μια διαφορετική, μία άλλη εικόνα και κατάσταση. Για ποιους «τρίτους» γίνεται λόγος; Ουσιαστικά και ο κ. Νίμιτς- εν στενή έννοια- είναι «τρίτος». Υπάρχει λοιπόν ενδεχόμενο σκέφτονται στην κυβέρνηση να εγκαταλείψουν αυτή τη διαδικασία; Να εγκαινιάσουν μια παράλληλη με αυτήν τη διαδικασία, διμερή προσπάθεια εξεύρεσης λύσης; Μα το θέμα του ονόματος δεν είναι διμερές. Τουλάχιστον μέχρι τώρα αυτή ήταν η προσπάθεια όλων των ελληνικών κυβερνήσεων. Δηλαδή να μην διμεροποιηθεί το ζήτημα. Γιʼ αυτό είναι τόσο σημαντική η διαδικασία του ΟΗΕ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ichtyosaurus avatar
  Ichtyosaurus 07/11/2009 03:38:22

  Θα τον πληρώσουμε πάρα πολύ ακριβά τον αμερικανό πρωθυπουργό.

 2. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 07/11/2009 08:51:51

  οι καιροί είναι επικινδυνοι, αλλά αύτό δεν το ξεκίνησε ο ΓΑΠ ή ο ΚΚ ή κανένας από εμάς. Προσωπικά, με τα λίγα που διαβάζω, δεν ξέρω αν εμπιστεύομαι την "Ευρώπη". Ποιά Ευρώπη? που έχει γραφεία?

  Ούτε θεωρώ ότι η Αμερική, ή η Ρωσία, ή οι Άραβες, ή οι Τούρκοι κάνουν οτιδήποτε άλλο εκτός από την δουλειά τους. Κάπως, όλι αυτοί έχουν ζωτικά συμφέροντα που μας ακουμπάνε, και εμείς κάνουμε ό,τι μπορούμε εμείς.

  Αν πληρώσουμε κατι ακριβά, δεν είναι ο αμερικάνος πρωθυπουργός ή ο "αμερικάνος" πρωθυπουργός, θα πληρώσουμε (α) το οικονομικό μας χάλι, (β) την σωρρευτική αδυναμία μας και (γ) την βλακεία μας. Πως το έλεγε ο Σαρτζετάκης? Έθνος ανάδελφον... ά ξέχασα... οι φίλοι μας οι Παλαιστίνιοι.

 3. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 07/11/2009 09:03:44

  Το πρόβλημα θα είναι να μην βάλει υπογραφές που δεν πρέπει η ηγεσία εκ μέρους όλων μας, όπως τότε ο Σημίτης στη Μαδρίτη, ας πούμε. Να μην κάνει κινήσεις τύπου Ιμίων που θα απεμπολούν εθνικό έδαφος και κυριαρχία. Είναι και η ηγεσία πρόβλημα.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Επώνυμος 07/11/2009 09:12:03

   κανείς δεν το θέλει αυτό... την προβοκάτσια γενικά φοβάμαι, και τις θυμικές μας αντιδράσεις.

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ archaeopteryx 07/11/2009 10:08:48

    μπορεί να έχεις δίκιο

 4. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 07/11/2009 09:32:28

  Εννοείς, δεν το θέλει η ηγεσία; Γιατί εμείς, φυσικα και δεν το θέλουμε. Αν έχεις πληροφορίες που λένε ότι δεν το θέλει η ηγεσία, τότε μακάρι να είναι έτσι, αν και παραμένχω καχύποπτος λόγω παρελθόντος ΓΑΠ.

 5. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 07/11/2009 09:47:28

  δεν θέλω να πιστέψω ότι η ηγεσία είναι εκ των προτέρων πουλημένη, αν και το έχουμε δει στο παρελθόν. αν είναι, επώνυμε, θα μας μείνει η ψευδαίσθηση της επικοινωνίας μέσω διαδικτύου

 6. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 07/11/2009 09:53:46

  Εγώ, Αρχαιοπτέρυγά μου, προτιμώ να είμαι καχύποπτος, μέχρι αποδείξεως του εναντίου. Αν βλέπω να τριγυρίζει κάποιος έξω από το σπίτι, προτιμώ να γαβγίσω. Αν δεν είναι "κακός", τόσο το καλύτερο. Θα πάρουν μήνυμα και οι "πραγματικοί κακοί".

 7. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 07/11/2009 10:00:56

  όχι archaeopteryx, δεν πρόκειται για πουλημένες ηγεσίες, ένας σκεπτόμενος σχολιαστής εδώ είχε πει και μάλλον είχε δίκιο ότι εδώ πρόκειται για πεποιθήσεις βαθιά ριζωμένες και οι πεποιθήσεις αντιπαλεύονται μόνο με άλλες πεποιθήσεις ποιοτικά υπέρτερες και πειστικότερες

 8. Νίκος avatar
  Νίκος 07/11/2009 11:51:21

  Οι διεθνεις σχεσεις ειναι σχεσεις κυριως αναμεσα σε κρατικες οντοτητες με συγκεκριμενη, μεγαλη, μεσαια ή μικρη ισχυ και ενα πλεγμα αλληλοεξαρτησεων που περιλαμβανει παμπολλες παραμετρους, π.χ. την γεωμορφολογια, την οικονομικη αναπτυξη, και κυριως το πλεγμα αλληλοεπικαλυπτομενων συμφεροντων και μονο αναμεσα στις χωρες αυτες.
  Την τελαιταια 20ετια η ελληνικη ελιτ, και συμπεριλαμβανω εκτος απο το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ οπως και μεγαλο τμημα, ισως το μεγαλυτερο, της "αριστερας" ζει με ανεμωλεια επη περι συμμετοχης στην ΕΕ στο ΝΑΤΟ κ.α. λες και αυτα απο μονα τους ειναι αρκετα για να διαφυλαξουν την εθνικη ακεραιοτητα (δεν μιλω καν για προβαλλομενη στρατηγικη συγχρονου κραοτυς διοτι ειναι αγνωστη στην Ελλαδα). Η Εμπειρια των Υμιων εδειξε α) τη γυμνια της ελληνικης εξωτερικης πολιτικης, β) την ανυπαρξια της ΕΕ και γ) την πληρη ανικανοτητα της ελληνικης ελιτ να οργανωνει εθνικα και να προβαλλει την οποια ισχυ εχει η Ελλαδα ως κρατος και δ) την ικανοτητα της Τουρκιας να χρησιμοποιει τα δεδομενα για την ελληνικη ελιτ (πληρης μπαχαλοποιηση σε ιδεολογικο και πρακτικο επιπεδο-να θυμαστε οτι οι Σημιτης-Παγκαλος μεχρι και το 1995 ψηφιζαν παντα ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΑΜΥΝΤΙΚΩΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΩΜ στη βουλη -βλεπετε πεπιθοισει ειρηνιστες -δεδομενο που το ελαβαν υπ' οψιν τους οι Τουρκοι στο σχεδιασμο της κρισης και τους χειρισμου της).
  Προσθεστε τωρα τα εξης: η Πρωτον, η Ελλαδα ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΞΙΟΛΟΓΟ εκτος απο υπηρεσιες και ψεμματα (το τελευταιο περι Ελληνικης στατιστικης ειναι χρακτηριστικο της φημης μας εξω) με εξαγωγες που μολις πιανουν τα 15-16 δις $ ανα ετος (εν συγκρισει η Τουρκια εξαγει προιοντα αξιας 75-85 δις$ ανα ετος). Δευτερον, δημογραφικα φθινουμε ενω η Τουρκια αυξανεται. Τριτον, μας κατακλευζει καθε χρονο με δεκαδες χιλιαδες μουσουλμανους που θα γεννοβολουν 3-5 φορες πιο πολυ απο τους γηγενεις, στους οποιους αρνουνται οτι ειναι Ελληνες και τους λενε και ρατσιστες οι ιθαγενεις εγκαθετοι του νεοταξικου ολοκληρωτισμου, μονο και μονο επειδη ανθιστανται στην ξενη εισβολη στο "σπιτι τους" και εχετε μια εφιαλτικη για το μελλον εικονα.

  Υπ' αυτες τις συνθηκες και με την Τουρκια να υποβαλλει τη ελληνικη αλητ σε σκωτσεζικο πολιτικοστρατιωτικο καταιωνισμο (συνεχεις παραβιασεις, πλεον υπερανω κατοικημενων περιοχων στο Αιγαιο και απο την αλλη καλεσμα για υψηλου επιπεδου διαλογου εφ' ολης της υλης σε "φιλικο" τονο με υπονουμενη απειλη επικειμενου ποολεμου), εγω προβλεπω η ελληνικη αλητ, καταχρεωμενη και με τους πολιτες της καθημαγμενους ψυχολογικα απο την ανελεητη προπαγανδα, ξενη και ντοπια, π.χ. ειστε ρατσιστες αν δεν ανοιξετε τον κοινωνικο σας κ...λο στους λαθραιους και δεν τους δεχεστε ως εχουν, ειμαστε "μικρο κρατος", ντροπη σας να ειστε Ελληνες (θυμαστε το "Ελληνες ειστε και φαινεστε";), το "δεν ειμαστε Ελληνες και μας εκαναν Ελληνες ο...Κοραης κ.α. κλπ, κλπ, προβλεπω λοιπον να βαζει την "εθνικη" ουρα στα κοσμοπολιτικα ξενηλατα και ξενοκυπτοντα σκελια της, να γρυλλιζει μ^%$$#@ες περι διεθνους δικαιου (αυτοι που ουτε πανω απο ενα ελληνικο νησι δεν μπορουν να το επιβαλουν στην κεμαλοφασιστικη τουρκιά) και "κεκτημενων" της ΕΕ περι καλης γειτονιας (δλδ να ειμαστε ησυχοι και για να τρωνε αυτοι και τα συμπαρομαρτουντα τους διχως ενοχληση απο επιδοτησεις) και εχετε την πεπμπουσια της στρατηγικης της ως προς την Τουρκια: Θα γιενετε μελη της ΕΕ και θα τρωμε ολοι μαζι πλεον σαν μια οικογενεια απο τα ετοιμα των κοροϊδων της ΕΕ. Αλλα οι Τουρκοι που ανεξαρτητωβς κομματος σκεφτονται μονο τα εθνικα τους συμφεροντα, δεν τα μασανε αυτα. Και τον Δεκεμβρη το μαχαιρι θα μπει στο (ελληνικο) κοκκαλο.

 9. Νίκος avatar
  Νίκος 07/11/2009 12:18:38

  Στο προηγουμενο σχολιο μιλησα για την ανελεητο πολεμο για να καμφθει το εθνικο φρονημα τωρα που ειναι αναγκαιο να το ενδυναμωσουμε. Η ντοπια ξενηλατη και ξενοπληρωμενη αλητ της "διανοησης" (εδω γελαμε αφου προκειται για μεταπρατες της σκεψης που κουβαλουν ο,τι τους κατεβει απο την εσπερια και δικης Προκρουστειας κλινης, προσπαθουν να μας το φορεσουν ως "προοδευτικον" αρα και "ανωτερο" ημων των ιθαγενων χωριατων. Π.χ. μιλουν για "χωρισμο" εκκλησιας-κρατους λες και γνωρισαμε κληρικαλιστικους πολεμους και ιεροεξεταστες οπως τα αντικειμενα του θαυμασμου τους.

  Πολεμουν και κατεδαφιζουν την παιδεια. Η Ρεπουσια αποπειρα αυτο δειχνει. H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Κράτους και έχει σκοπό την ηθική… αγωγή των Ελλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες.
  -- Κατά το συνταγματικό Νομοθέτη, το κράτος οφείλει δια της (δημόσιας) Παιδείας να αναπτύσσει την εθνική και θρησκευτική συνείδηση των Ελλήνων. Αυτό θεωρείται απαραίτητο προκειμένου να διαπλάσσει ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες. Δεν μπορούν να είναι υπεύθυνοι, αν δεν αγαπάνε τον τόπο τους κι αν δεν έχουν ηθικά προτάγματα.
  Και ομως, οι νεοεκλεγεντες γκαιμπελισκοι του νεοταξισμου αφαιρεσαν το "εθνικο" απο το υπουργειο και σε ανυποπτο χρονο (το 2001) η πρωθιαιρεια του νεοφασιστικου κοσμοπολιτισμου κ. Διαμαντοπουλου ειχε προτεινει να γινουν τα Αγγλικα δευτερη επισημη γλωσσα του κρατους.

  Και οπως γραφει ο ΧΛ, "Μπορεί οι δικτάτορες να επικαλέστηκε το τρίπτυχο «Πατρίς-Θρησκεία- Οικογένεια», αλλά όσοι ξεσηκώθηκαν εναντίον τους δεν τους «χάρισαν» την Πατρίδα. Έκαναν αντίσταση, όχι κατά της «πατρίδας» που σφετεριζόταν η χούντα, αλλά κατά του τυραννικού καθεστώτος της.

  Οι μόνοι που ταύτισαν την Πατρίδα με τη χούντα είναι οι σημερινοί διώκτες του πατριωτισμού!

  Μετά τους λαδέμπορους μαυραγορίτες της Κατοχής και τους λακέδες του Πιουριφόϊ τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια, έχουμε τώρα τα… «καλόπαιδα» του Σόρρος.
  Κοινός παρανομαστής: όλοι τους μίσησαν την Ελλάδα, τη δημοκρατία και τον πατριωτισμό των Ελλήνων.
  Κι όλοι τους γράφονται με φαιά γράμματα στους υπονόμους της Ιστορίας.
  Της Ελληνικής Ιστορίας…".

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.