#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
27/09/2011 13:28
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εργασιακή εφεδρεία μόνο για όσους δεν είναι ΠΑΣΟΚ;To θέμα με τις λίστες που έπρεπε να στείλουν 151 φορείς του δημοσίου με τους εργαζόμενους που θα έπρεπε να μπουν σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας, έχει πολύ ψωμί.

Υποτίθεται ότι χθες έληγε η προθεσμία για την αποστολή των ονομάτων ώστε να ξεκινήσει η άμεση απομάκρυνση περίπου 4.5000 υπαλλήλων. Αμ δε. Οι περισσότερες εταιρείες δεν συνεμορφώθησαν προς τας υποδείξεις του υπουργείου Οικονομικών. Άλλοι έστειλαν μόνο τον αριθμό του προσωπικού και το πόσοι θα μπορούσαν να φύγουν αλλά χωρίς ονόματα.

Άλλοι αρνήθηκαν να στείλουν λέγοντας ότι δεν έχουν πλεονάζον προσωπικό, άλλοι διότι είναι αυτοχρηματοδοτούμενοι και κακώς μπήκαν στη λίστα κι άλλοι απλά γιατί δεν ήθελαν. Πάντως, η διαδικασία πήρε παράταση και δεν βλέπουμε πώς θα ξεμπλέξει αυτή η διαδικασία.

Τι θα γίνει άραγε σε εταιρεία που είχε 19 άτομα διοικητικό προσωπικό και μόλις 9 εργαζόμενους;

Που θα ισχύσει η εργασιακή εφεδρεία;

Επίσης, τι γίνεται με τους φορείς που πράγματι υπολειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού ή εταιρείες που όντως δεν έχουν σχέση με το δημόσιο;

Η κυβέρνηση βρισκόμενη σε πανικό έβαλε στο ίδιο τσουβάλι 151 εταιρείες και τώρα τρέχει να δει τι θα κάνει. Εκτός κι αν ήταν από την αρχή σχεδιασμένο ώστε να ρίξει στάχτη στα μάτια της τρόικας. Άλλωστε, το τελικό σχέδιο είναι απολύσεις από όλο το δημόσιο με κατάργηση οργανικών θέσεων. Αυτό θέλει η τρόικα, αυτό θα κάνει η κυβέρνηση.

Υπάρχουν, όμως, κάποιες πληροφορίες που κάνουν λόγο για κινήσεις υπουργών και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ να γλιτώσουν δικούς τους ανθρώπους από την απόλυση μετακινώντας τους σε άλλες θέσεις, λιγότερο επικίνδυνες, όπως πολιτικά και βουλευτικά γραφεία ή φορείς που θα εξαιρεθούν από το μέτρο.

Αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο και άρχισαν τα ρουσφέτια στα «πράσινα» τότε πάμε σε άγρια ανθρωποφαγία και σε επαναφορά ενός κομματικού κράτους που βολεύει τους ημετέρους και ξεφορτώνεται τους ενοχλητικούς.

Μήπως για προσλήψεις και βόλεμα ημετέρων δεν κατηγορούσε την προηγούμενη κυβέρνηση ο Γ. Παπανδρέου υποσχόμενος αξιοκρατία;

Τώρα μέσα στον πανικό και την ομίχλη τα ξέχασε όλα αυτά ή είναι ανεξέλεγκτα τα κομματικά του στελέχη;

Στο μεταξύ, την ώρα που πληροφορίες φέρουν τους Υπουργούς και τους Βουλευτές να βολεύουν (να κρύβουν) τα «πράσινα» παιδιά στα Υπουργικά, τα βουλευτικά, τα κομματικά και τα πολιτικά τους γραφεία, ώστε να ξεφύγουν από την διαδικασία της επιλογής τους στην εργασιακή εφεδρεία, ο Ντίνος Ρόβλιας δήλωνε χθες στην Βουλή ότι το μέτρο θα εφαρμοστεί παντού, σε όλο το φάσμα του δημόσιου τομέα.

Μάταια ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Ζώης ζητούσε επιμόνως να πληροφορηθεί για τα κριτήρια αξιολόγησης των υπαλλήλων που θα ισχύσουν και στο στενό δημόσιο τομέα. Μάταια ζητούσε επίσης εξηγήσεις για την αναφορά του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη ότι στην κορυφή των διώξεων θα βρεθούν «όσοι προσελήφθησαν από το 2004 μέχρι σήμερα, εκτός ΑΣΕΠ». Το ίδιο και  για τις δηλώσεις τουυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρη Ρέππα ότι θα γίνουν νέα οργανογράμμματα στις δημόσιες υπηρεσίες, δεδομένου ότι αυτό σημαίνει απολύσεις.

Ο Ντίνος Ρόβλιας δεν έδωσε κανένα στοιχείο και καμία σαφή απάντηση για τα κριτήρια αξιολόγησης, λέγοντας απλά ότι «δεν είναι έτοιμο το νομοσχέδιο…» και επαναλαμβάνοντας ότι «οι απολύσεις σε ευρύτερο και στενό δημόσιο τομέα θα γίνουν με απόλυτα αξιοκρατικό τρόπο»!

Άραγε, ποιο ΑΣΕΠ και ποια αξιολόγηση με διαφανή κριτήρια όταν υπουργοί τη μια λένε ότι οι αξιολογήσεις θα γίνουν επί του όλου του προσωπικού (!) και την άλλη σε εκείνο που θα κριθεί ότι περισσεύει;

Και ποιος το λέει… ο Ντίνος Ρόβλιας, ο Υπουργός που τον Δεκέμβριο του 2009 είχε αποπεμφθεί από τη θέση του υφυπουργού Εσωτερικών εξ αιτίας της αποκάλυψης για τα ρουσφέτια που ζήταγε εγγράφως το πολιτικό του γραφείο…

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 27/09/2011 13:55:40

  Δεν ξέρω αν το προσέξατε, αλλά ήδη τα νεοφιλελεύθερα ΜΜΕ έχουν ΑΠΟΔΕΧΤΕΙ ως αναπόδραστη "παράπλευρη ενέργεια" το γεγονός ότι οι επιλογές που θα γίνουν για τη θέση σε εφεδρεία θα είναι απόλυτα άδικες και πλήρως υποκείμενες σε κομματικά "μαγειρέματα". Χθες το βράδυ, στο αλαφουζοκάναλο, ο κύριος Μπάμπης ήταν κατηγορηματικός. "Αλλά εδώ που φτάσαμε, τι να κάνουμε;", έλεγε, "αυτό που προέχει είναι να μειωθεί άμεσα το κράτος". Το ίδιο ακριβώς θα δείτε, σχεδόν καθημερινά, να γράφουν διάφοροι "ιεροκήρυκες του νεοφιλελευθερισμού", όπως ο Στούπας στο Capital. Μέλημά τους είναι να μειωθεί το κράτος εδώ και τώρα, και δεν ενδιαφέρει κανέναν με τι τρόπο θα γίνει αυτό!

 2. Γρηγόρης Καραολίδης avatar
  Γρηγόρης Καραολίδης 27/09/2011 14:34:15

  "σε επαναφορά ενός κομματικού κράτους που βολεύει τους ημετέρους και ξεφορτώνεται τους ενοχλητικούς".
  Επαναφορά ;;
  Γιατί ; διέκοψε ποτέ ;
  Ξεχνάτε τούς νέους (ΕΒΔΟΜΗΝΤΑ τον αριθμό) φορείς τού Δημοσίου που ιδρύθηκαν εν μέσω "κρίσης" ;
  Μικρά παραδείγματα : Στο Υπουργείο Δικαιοσύνης όπου υπήρχαν ένας Υπουργός και ένας Γενικός Γραμματέας , τώρα είναι ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ :
  ένας Υφυπουργός (άγνωστον τι έχει να κάνει ....) ,
  μιά ακόμη Ειδική Γραμματεία που δημιουργήθηκε με συρραφή υπηρεσιών τού Υπουργείου και τής οποίας προϊσταται άλλος , που τιτλοφορείται
  Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και
  ακόμη μια Ειδική Γραμματεία , τής οποίας προΐσταται άλλος , με τίτλο
  Ειδικός Γραμματέας της Σωφρονιστικής Πολιτικής και των Ιατροδικαστικών Υπηρεσιών της Χώρας.
  Και για τούς διορισμούς αντιγράφοντας από το ΒΗΜΑ
  h--p://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=421609
  έχουμε :
  "... το 2010 υπέγραψαν 22.357 ατοµικές πράξεις διορισµού σε θέσεις τακτικού προσωπικού στο Δηµόσιο. προσέλαβε ακόµη 5.190 εργαζοµένους σε θέσεις µονίµου προσωπικού, προσέλαβε 2.195 µόνιµους υπαλλήλους στον στενό δηµόσιο τοµέα, από τις οποίες µπορεί να δικαιολογηθούν ως απολύτως αναγκαίες περίπου 700 προσλήψεις ειδικευµένων γιατρών στα νοσοκοµεία, 1.000 δασκάλων και καθηγητών και 62 δικαστών.και 2.110 αστυφύλακες, ενώ τακτοποίησε άλλα 2.316 άτοµα που µεταφέρθηκαν από τις ΔΕΚΟ (ΟΑ, ΟΑΣΑ) σε άλλες θέσεις του Δηµοσίου. Επίσης , προσέλαβαν το 2010 άλλα 74.289 άτοµα µε συµβάσεις εργασίας ορισµένου χρόνου – ανά-µεσά τους 1.200 ειδικούς φρουρούς και φέτος οι προσλήψεις εκτάκτων έχουν περιοριστεί στα 34.851 άτοµα ...."

 3. ο ξένος avatar
  ο ξένος 27/09/2011 14:41:16

  Έστω εξυγίανση, έστω λιγότερο κράτος. Αυτά, όμως, δεν μπορεί να γίνουν στο πόδι, δεν μπορεί με ραβασάκια, με λίστες, μέσα σε λίγες μέρες, να γίνουν τέτοιου είδους αλλαγές σε ολόκληρο κρατικό μηχανισμό, ακόμη και εάν υπάρχουν οι καλύτερες προθέσεις. Πολλώ δε μάλλον, όταν υπάρχουν οι χειρότερες. Φτιάχνουν το τέλειο σκηνικό για εμφύλιο.

 4. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 27/09/2011 14:53:28

  Το είπε ο Ντίνος; είναι αλήθεια...δε χρειάζεται να ασχοληθούμε περισσότερο..έτσι εφησύχασε και την πόλη του, ότι δε θα κλείσει το ΤΕΙ...

 5. κοπριτις avatar
  κοπριτις 27/09/2011 16:18:57

  Εξαιρεση απο την εφεδρεια ζητουν οι πανεπισημιακοι....δασκαλοι εξερεση οι εργαζομενοι στο εθνικο μ αλλα λογια μακρυα απο τον κ......... μας και οπου θελει ας μπει

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ κοπριτις 27/09/2011 16:25:10

   Πανεπιστημιακός "δάσκαλος" και να μπει σε εφεδρεία; Πλάκα κάνεις προφανώς. Ξεχνάς ότι επί 8 χρόνια είχαμε στο παρελθόν πρωθυπουργό τον επονομαζόμενο "καθηγητή του ενός και μοναδικού συγγράμματος". Κόρακας, κοράκου μάτι, βγάζει;

 6. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 27/09/2011 18:02:19

  Αφού το λέει και ο Καρχιμάκης, είναι σίγουρο ότι σχεδιάζουν κομματικές απολύσεις νεοδημοκρατών και όσων προσλήφθηκαν επί κυβέρνησης ΝΔ. Θα πρέπει να ζητηθεί από τον Σαμαρά για κάθε εργασιακή εφεδρεία να υπάρχει ως απαραίτητο στοιχείο ο χρόνος πρόσληψης του υπαλλήλου. Μετά να δεσμευτεί ότι η ΝΔ με το που γίνει κυβέρνηση, θα συγκαταλέγει όλους τους απολυμένους στην πραγματική εφεδρεία όπως αυτή έχει ήδη εξαγγελθεί από το Σαμαρά ως κυβερνητικό πρόγραμμα και όχι τη γιαλαντζί τάχα μου εφεδρεία του ΠΑΣΟκ που κατά βάθος σημαίνει "απολύω νεοδημοκράτες για τα μάτια της τρόϊκας". Όσοι δε απολυθούν επί Πασοκ να λάβουν αναδρομικά με την επιστροφή τους στην εφεδρεία του βασικούς μισθούς της εφεδρείας που θα έπαιρναν αν ίσχυε η ρύθμιση της ΝΔ από τώρα. Και κάτι τελευταίο, αν τυχόν ο Μπάμπης είναι ή ήταν στα μυστικά κονδύλια του Υπουργείου Τύπου - ΜΜΕ να το βρει η ΝΔ προσλαμβάνοντας ακόμα και ντέντεκτιβ και μετά θα τα πούμε με τον κύριο τιμητή αριστεροδέξιο νεοφιλελεύθερο Μπάμπη της αλαφουζίας.

 7. Μουκόζης avatar
  Μουκόζης 28/09/2011 11:00:17

  Κατ' αρχή σας ενημερώνω ότι δεν ανήκω σε κανένα πολιτικό κόμμα. Όσα γράφω δεν έχουν καμιά πολιτική σκοπιμότητα.
  Όλοι ξέρουν ότι όσοι διορίστηκαν στο δημόσιο εκτός ΑΣΕΠ μετά το 2004, προσλήφθηκαν με το Προεδρικό Διάταγμα 164/2004, το αποκαλούμενο και Προεδρικό Διάταγμα Παυλόπουλου.
  Απαραίτητη προϋπόθεση ήταν συμβάσεις τουλάχιστον 24 μηνών, ανάμεσα των οποίων το κενό δεν έπρεπε να υπερβαίνει το τρίμηνο.
  Η Νέα Δημοκρατία ήλθε στην εξουσία τον Μάρτιο μήνα του 2004.
  Αυτό σημαίνει ότι όσοι προσλήφθηκαν με το Π.Δ. 164/2004, είχαν συνάψει συμβάσεις με διάφορους φορείς του Δημοσίου όταν στην εξουσία ήταν το ΠΑ.ΣΟ.Κ., δηλαδή το μεγαλύτερο ποσοστό ήταν ψηφοφόροι του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
  Ως εκ τούτου, η Νέα Δημοκρατία δεν νομιμοποιείται να λέει ότι θα απολυθούν τα "γαλάζια παιδιά".
  Πολλοί από τους προσληφθέντες (περίπου 33.000) δεν είχαν τα απαιτούμενα νόμιμα προσόντα και μπήκαν από το "παράθυρο", διότι είχαν "μπάρμπα στην Κορώνη".

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.