#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
20/10/2012 07:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εργασιακά, ο μεγάλος Γολγοθάς της Ελλάδας και της κυβέρνησηςΕκ πρώτης όψεως η Σύνοδος Κορυφής που ολοκληρώθηκε χθες θα μπορούσε να μείνει στην ιστορία ως… μη γενόμενη. Αν δει κανείς το κείμενο των συμπερασμάτων θα διαπιστώσει ότι δεν ελήφθη καμιά ουσιαστική απόφαση. Η Ελλάδα δεν ήταν στην ατζέντα, για την Ισπανία οι αποφάσεις μετατέθηκαν για μετά από ένα μήνα, για την τραπεζική εποπτεία θα το δούν κάποια στιγμή το 2013, το ίδιο και για το ευρωπαίο «τσάρο» που ήθελε η Μέρκελ. Όλες οι κρίσιμες αποφάσεις, λοιπόν, μετατέθηκαν για αργότερα και βλέπουμε.

Παρ’ όλα αυτά, για την ελληνική κυβέρνηση η Σύνοδος των Βρυξελλών θα μπορούσε να είναι η αρχή για την πιο επώδυνη και δύσκολη διαδικασία που έχει περάσει ποτέ άλλη κυβέρνηση. Ακόμη και πέρυσι που οι κρίσιμες ψηφοφορίες για το νέο Μνημόνιο ή το Μεσοπρόθεσμο είχαν σασπένς, δεν μπορούν να συγκριθούν με τα όσα θα γίνουν μέσα στον επόμενο μήνα. Συνεπώς η άχρωμη Σύνοδος Κορυφής για την Ελλάδα έχει πολύ έντονο χρώμα, κόκκινο σαν το αίμα που πρέπει να χυθεί.

«Τρέμει το φυλλοκάρδι μας», λένε κορυφαίοι κυβερνητικοί παράγοντες και υπουργοί καθώς μπορεί η Ελλάδα να πήρε τη δήλωση στήριξης από τους ξένους, καλείται τώρα, όμως, να κάνει κι ότι της ζητήσουν. Ο τρόμος πίσω από τα συγκρατημένα χαμόγελα έγκειται αφενός στον κίνδυνο κάποιου «ατυχήματος», που θα εκτροχίαζε την οικονομία και αφετέρου στο ότι τα θέματα που έχουν μπει στο τραπέζι μοιάζουν με θηλιά δίπλα σε κάποιον που σκέφτεται να αυτοκτονήσει.

Ουσιαστικά, πάντως, το «πιστόλι» στον κρόταφο αυτή τη φορά ακούει στο όνομα εργασιακά. Οι ανατροπές που ζητά να γίνουν με τόση βιαιότητα η τρόικα είναι το μεγαλύτερο αγκάθι της κυβέρνησης και δεν την αφήνει να χαμογελάσει περισσότερο. Ο Αντ. Σαμαράς γνωρίζει ότι επιστρέφοντας στην Αθήνα έχει να αντιμετωπίσει έναν πολύ μεγάλο σκόπελο. Ακριβώς τις απαιτήσεις που εγείρει η τρόικα για εκθεμελίωση των εργασιακών δικαιωμάτων που βρίσκουν πρόθυμους συμπαραστάτες τους γνωστούς εργοδότες με πρωτοστατούντες τους μεγαλοτραπεζίτες.

Η ΔΗΜ.ΑΡ. σε όλους τους τόνους έχει πει ότι δε θα ψηφίσει μέτρα που θα πλήττουν το εργασιακό καθεστώς και τέτοια είναι τόσο οι τριετίες όσο και τα επιδόματα γάμου ή οι μειώσεις στις αποζημιώσεις απολύσεων. Ο Κουβέλης έχει βάλει εκεί την κόκκινη γραμμή του και ξέρει πολύ καλά ότι αν υποχωρήσει ξανά δε θα ξαναδεί και Βουλή στις επόμενες εκλογές. Θα χαθεί διότι ο κόσμος θα τους χρεώσει την τραγωδία που θα υφίσταται.

Από την άλλη, το ΠΑΣΟΚ εν μέσω πλήρους διάλυσης εκτιμάται ότι θα επιχειρήσει ένα… κοινωνικό comeback. Θα αντιδράσει δηλαδή όχι γιατί το πιστεύει αλλά γιατί θα πρέπει να ξανακερδίσει τους χαμένους ψηφοφόρους του.

Όσο για τη ΝΔ, ασφαλώς μεγάλο μέρος των βουλευτών της τρέμει στην ιδέα να εξαναγκαστεί να σηκώσει το βάρος της ψήφισης τόσο σκληρών αντιλαϊκών μέτρων. Και ήδη πολλοί από αυτούς σκέφτονται την… παραίτηση ή την καταψήφιση των εργασιακών θεμάτων.

Γνωρίζει, λοιπόν, η κυβέρνηση ότι ακόμη και η εναλλακτική πρόταση Βρούτση στους τροικανούς για τα εργασιακά, δύσκολα θα γίνει αποδεκτή τόσο από τη Βουλή όσο και από την κοινωνία. Καλείται λοιπόν μέσα σε 24 ημέρες να πείσει αφενός τον κόσμο για την αποδοχή τους όσο και τους βουλευτές για την ψήφισή τους. Κι αν το δεύτερο είναι δύσκολο, το πρώτο είναι αδύνατο να συμβεί, ο κόσμος δε μπορεί να μένει άπραγος σε καταστροφικά μέτρα. Ακόμη και η μείωση στις αποζημιώσεις να αφορά τους υψηλόμισθους, υπάρχουν ρυθμίσεις που ακούγονται, όπως η κατάργηση του επιδόματος γάμου, η εξαήμερη εργασία οι οποίες προκαλούν τρόμο.

Πώς λοιπόν θα προχωρήσει η κυβέρνηση χωρίς κοινωνική και κοινοβουλευτική συνοχή. Πώς θα έχει απέναντί της τόσο τον κόσμο στους δρόμους όσο και τους βουλευτές της; Αυτό είναι το κρίσιμο στοίχημα του Αντώνη Σαμαρά. Τα εργασιακά θα κρίνουν και κατά πόσο θα συνεχίσει να… εργάζεται η κυβέρνηση ή θα πάμε σε ακυβερνησία και νέες εκλογές.

Και βέβαια, μην ξεχνάμε ότι ακόμη και θετική να είναι η έκθεση της τρόικας που θα δίνει το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης, αυτό δεν είναι το μάννα εξ ουρανού. Υπάρχουν εκκρεμότητες εξίσου σοβαρές. Για παράδειγμα, θα ισχύσει η εφάπαξ καταβολή των 31,5 δις ή θα μας τα δώσουν σε δόσεις;

Επίσης, θα μπουν σε κανέναν ειδικό λογαριασμό όπως επιθυμεί ο Σόϊμπλε ώστε να πληρωθούν μόνο οι δανειστές, ή θα αφεθεί η Ελλάδα ελεύθερη να τα κάνει ότι θέλει;

Και τι θα γίνει με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους που διχάζει κυβέρνηση και τρόικα; Τι θα γίνει με το νέο κούρεμα και την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού που μπορεί να ξεπεράσει τα 15 δις ευρώ;

Τι θα γίνει με τη νέα απαίτηση του Σόϊμπλε για μηχανισμό αυτόματης επιβολής μέτρων σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν τηρεί τις δεσμεύσεις της;

Γι’ αυτό, λοιπόν, όσοι είδαν τι έγινε στις Βρυξέλλες κι όσοι κατάλαβαν τι εννοούσε ο πρωθυπουργός όταν έλεγε ότι ποτέ δεν είναι ικανοποιημένος, δε θα πρέπει να εφησυχάσουν. Από Δευτέρα περιμένει την Ελλάδα ένας παρατεταμένος Γολγοθάς που μπορεί να οδηγήσει σε σταύρωση, αλλά έχουμε πιθανότητες και να τον γλιτώσουμε τον σταυρό του μαρτυρίου.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Νίκος avatar
  Νίκος 20/10/2012 08:53:41

  Συναισθηματική ακηδία χαρακτηρίζει τους εγχώριους και Ευρωπαίους ηγέτες. Εγκλωβισμένες όλες οι μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις, σε ένα ασάλευτο παρόν, θυσίασαν το μάλλον το δικό μας και πολύ περισσότερο των παιδιών μας στο βωμό του κομματικού συμφέροντος. Χάθηκε η εμπιστοσύνη μεταξύ των πολιτών και πολιτών προς πολιτικούς και τη θέση της πήρε η ακρασία. Όλοι πλέον, πολίτες και πολιτικοί, γνωρίζουμε το καλό όμως πράττουμε το κακό. Η πρόταξη του προσωπικού συμφέροντος σε βάρος του συλλογικού, ίσως φαίνεται μία λογική επιλογή, σε ένα περιβάλλον όπου κανένας δεν εμπιστεύεται κανέναν. Στο τέλος όμως, όλοι ή σχεδόν όλοι βγανουμε χαμένοι. Ηγέτη που να εμπνεύσει και να συγκινήσει τους πολίτες χρειάζεται ο τόπος άμεσα.

 2. H pena tis logikhs avatar
  H pena tis logikhs 20/10/2012 09:48:24

  Και ζήσαν αυτοί καλά και εμείς χειρότερα , τελικά σε όλη την Ευρώπη έχουμε τους πολιτικούς που μας αξίζουν ;

 3. lord tanamo avatar
  lord tanamo 20/10/2012 10:34:08

  Όσοι τρομάζουν στην ιδέα και μόνο της 6ήμερης εγασίας,θα τρόμαζαν το ίδιο αν ας πούμε ήταν υποχρεωμένοι να δουλέψουν το ίδιο αλλά για πολλά λεφτά ; Εννοώ,μήπως αυτό το ρίγος που αισθάνονται στην προοπτική αυτή είναι και ένα δείγμα τεμπελιάς (που όσο να'ναι,όλοι μας έχουμε κληρονομήσει από λίγη,στο dna μας).

  Δεν την καταλαβαίνω ειλικρινά αυτή τη στάση.

  • Κώστας avatar
   Κώστας @ lord tanamo 20/10/2012 12:40:38

   Σου διαφεύγουν οι έννοιες επιλογή και εξαναγκασμός.Επίσης για να καταπολεμηθούν τα υπολείμματα τεμπελιάς στο DNA μας προτείνω εργασία 7 ημερών και 16 ωρών ώστε να μην προλαβαίνουμε ούτε να σκεπτόμαστε,άλλωστε αυτό είναι αχρείαστο για τα υποζύγια.

   • apo23 avatar
    apo23 @ Κώστας 20/10/2012 12:50:40

    "Κυρ' Παντελή......"

   • apo23 avatar
    apo23 @ Κώστας 20/10/2012 12:52:05

    Λάθος.... Η προσφώνηση πάει στον lord tanamo ...

  • anti-mnimonium avatar
   anti-mnimonium @ lord tanamo 20/10/2012 13:37:27

   ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΞΑΝΑΓΥΡΙΖΑΜΕ ΣΤΟ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΟ;;;;;ΑΛΛΑ ΘΕΛΩ ΠΡΩΤΟΣ ΕΣΥ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙΣ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ....ΕΣΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΤΕΜΠΕΛΗΣ....

 4. Α avatar
  Α 20/10/2012 10:38:15

  Κατά την ταπεινή μου γνώμη, το όλο θέμα προέκυψε μετά τις συγχωνεύσεις των τραπεζών και την επερχόμενη καταιγίδα απολύσεων τραπεζοϋπαλλήλων.
  Το κόστος των αποζημιώσεων είναι πολύ μεγάλο και οι τράπεζες θέλουν να το μικρύνουν.
  Πιστεύω ότι όλες οι πιέσεις προς την κυβέρνηση, δεν προέρχονται από την τρόϊκα (δεν υπήρχε πουθενά στο μνημόνιο τέτοια δέσμευση της χώρας), αλλά από τους εγχώριους τραπεζίτες.

  • Afroditi P. avatar
   Afroditi P. @ Α 20/10/2012 11:56:03

   Και όμως, όλες αυτές οι δεσμέυσεις ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΛΗΦΘΕΙ βάσει του 2ου ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ - υπενθυμίζω ότι αυτό κατοχυρώθηκε με το Νόμο 4046/2012, όπου για παράδειγμα , αναφέρεται στο αρθρο 6- 29.02.2012, το εξής :

   ''Η κυβέρνηση αναλαμβάνει τη δέσμευση, θέτωντας ως στόχο να συνταχθεί σαφές χρονοδιάγραμμα για τη σύγκλιση των κατώτατων μισθών με ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ''
   - Και ξέρουμε ποιές είναι οι ''ανταγωνιστικές''...Βουλγαρία κτλ....

   ΟΛΑ αυτά που ''διαπραγματεύονται'' σήμερα περί των εργασιακών, είναι γραμμένα , και ψηφισμένα από το Δευτερο Μνημόνιο - ευτυχώς για την κυβέρνηση , λίγοι είναι αυτοί που γνωρίζουν, η, ακόμα καλύτερα, γνώριζαν όταν ψήφισαν, τι είχε νομοθετηθεί ήδη!

   Και για όσους θέλουν να μάθουν τι τους περιμένει , λεπτομέρεις εδώ :

   https://docs.google.com/viewer?a=v&q=cache:9ti02IvwKYsJ:www.eiead.gr/publications/docs/EIEAD_arthra_kai_meletes_2-2012.pdf+&hl=el&gl=gr&pid=bl&srcid=ADGEESjOE3GePjLF9JyjHRpGLSeDRpvJFQ7GzhvktIPsh7DWUJZHLDlOUQgR_I3WffvlYFAN9axV9yMRez6Zqq0i2pygoxVn44OidCmhOZviBplr1kdNbJE9tNZB1d8H1aKb00mq9CMh&sig=AHIEtbTVRr60QMCy8LXyeY8QZgikqXdI1w

 5. χρηστοσ avatar
  χρηστοσ 20/10/2012 12:18:42

  Δε βλεπετε οτι ολα αλλαζουν προς το καλυτερο!!!!
  Δε βλεπετε οτι δεχθηκαν οι εταιροι ολα τα ισοδυναμα μετρα Ζαπειο Ι, ΙΙ, ΙΙΙ
  Δε βλεπετε οτι ολοι οι παγκοσμιοι κολλοσοι ανακοινωσαν τις μεγαλες επενδυσεις στην Ελλαδα με αποτελεσμα η ανεργεια θα πεσει στο 10%
  Δε βλεπετε τους διαφθαρμενους πολιτικους και τα λαμογια που ειναι ηδη φυλακη
  Δε βλεπετε οτι η οικονιομια ανακαμπτει και η αναπτυξη ηδη εχει ξεπερασει το 10%
  Δε βλεπετε οτι ο κοσμος αποσβολωμενος απο ολες αυτες τις ευχαριστες αλλαγες εχει ξεχυθει στους δρομους και πανυγυριζει οπως το 1974 με τον Καραμανλη
  Ηδη ανακοινωσαν σχεδον ολοι οι δημοι για τους ανδριαντρες των Κυριων Σαμαρα Βενιζελου και Κουβελη σε ολες τις πολεις τις χωρας
  Σωθηκαμε ασχετα αν η πλειοψηφια των Ελληνων σε λιγο καιρο θα καταναλωνει μονο τα πολυ βασικα ισα ισα για να επιβιωνει
  Ασχετο αυτο εεε

 6. Karenin avatar
  Karenin 20/10/2012 12:31:14

  Αντε να πείς στον κόσμο ότι με 580 θα μπείς με τα ίδια θα βγεις, γιατί οι τριετίες
  πάγωσαν.

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ Karenin 20/10/2012 13:34:00

   580 ΑΚΑΘΑΡΙΣΤΑ

   580-ΙΚΑ-ΦΟΡΟΣ-...επίδομα γάμου ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ αλλά είναι το τελευταίο ποτήρι.....

 7. λαλακης avatar
  λαλακης 20/10/2012 13:15:04

  Δε νομιζω να μην περασουν τα μετρα αν και οι απωλειες θα ειναι μαλλον
  αρκετες , αρκετοι δε θα ψηφισουν.
  Η αυριανη μερα ειναι η δυσκολοτερη μολις περασουν τα μετρα.
  -Η πιθανοτητα νεου κουρεματος θα σημανει νεα μετρα.
  - Η δοση δεν ξερουμε ακομα πως θα ρθει ολοκληρη η τμηματικα η σε ειδ λογαριασμο. Αλλα και ολοκληρη να ναι -που δεν το πιστευω- ελαχιστα θα βοηθησει την πραγματικη οικονομικη ζωη που γκρεμιζεται.
  - Η ανεργια παει για 35% συντομα κ σε μερικους μηνες θα ξεπερνα το 40%
  μονη ελπιδα για την τρικομματικη να φυγουν προσφυγες οι μισοι Ελληνες
  αλλα και παλι θα πρεπει καπως να ταισει τους αλλους μισους.
  - Πολυ γρηγορα θα αποδειχθει φουσκα η πολυποθυτη δοση οπως και οι προηγουμενες.
  - Οι στοχοι δε θα πιανονται που σημαινει νεα μετρα ενω οι μισες επιχειρησεις
  θα κλεισουν η θα μεταναστευσουν απο την υπερφορολογηση αρα νεα απωλεια
  εσοδων.
  Νομιζω θα εχουμε προωρες εκλογες -αποδραση ειτε αιφνιδια τωρα ειτε
  το Σεπτεμβρη του 2013 εν μεσω κοινωνικοοικονομικου πανικου και καταρρευσης.
  Η νεα κυβερνηση Συριζα - Ανελ θα καταγγειλει το μνημονιο θα φαμε
  πορτα απο Γερμανους κ θα τυπωσουμε δραχμες ,οβολους κλπ.

  • GreekInLux avatar
   GreekInLux @ λαλακης 20/10/2012 13:25:03

   Tα ίδια της συγχωρεμένης σε ακόμα ένα ποστ σας κύριε λαλάκη μου. Στάνταρ γνώρισμα η ζέση με την οποία περιγράφετε τις κατάμαυρες προβλέψεις... μπας και τα εύχεστε όλα αυτά; ρητορική η ερώτηση.

   • λαλακης avatar
    λαλακης @ GreekInLux 20/10/2012 14:47:14

    @greekinlux

    Δεν τα ευχομαι ολα αυτα τα μαυρα , λογικες αναλυσεις
    κανω.
    Μακαρι να βγω ψευτης, αλλα οι προωρες εκλογες και η επιστροφη στη δραχμη θεωρω οτι ειναι θεμα χρονου.
    Ο Σαμαρας κανει πολλα λαθη(;) στην οικονομια οπως
    το τραγικο 28% στους ελ επαγγελματιες.
    Θα οδηγησει στην καταστροφη το 50 % των επιχειρησεων και σε νεα απωλεια εσοδων.
    Δε μου αρεσει να λιβανιζω κανενα ,εδω στο αντι
    πεφτει τρελο λιβανισμα στο Σαμαρα οπως και στον
    ΚΚ Β' και του κανετε τεραστιο κακο με τις κολακειες.
    Οταν θα ερθει η ωρα της καταρρευσης τα λιβανιστηρια
    θα πετουν πετρες και θα ψαχνουν αλλου για
    εθνοσωτηρες.
    Απλα δε σας αρεσει η αληθεια

 8. Γεωργία avatar
  Γεωργία 20/10/2012 13:20:47

  «Απλά επειδή ο ελεύθερος χρόνος είναι μια αποδεκτή εναλλακτική κατάσταση για τους εύπορούς, μπορεί να είναι ηθικά επιζήμια για τους φτωχούς.
  Κοστίζει σε χρήμα, ιδιωτικό και δημόσιο - με τη μορφή λιγότερων εργάσιμων ημερών και περισσότερων αργιών.
  Κατά συνέπεια, ενώ η αεργία θεωρείται καλή για την αργόσχολη τάξη στις ΗΠΑ(είναι το 1%, η ελίτ) και σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες, συνήθως είναι καταδικαστέα για τους φτωχούς.
  Η κρίση της κοινωνίας λοιπόν προσαρμόζεται στην προσωπική ευχαρίστηση και στην επιβράβευση των ευνοημένων.
  Στο σημείο αυτό θα επαναλάβω ότι καλοί εργάτες θεωρούνται εκείνοι που κάνουν σωματική και μονότονη προσπάθεια. »

  John Galbraith στα «Τα οικονομικά της αθώας απάτης»

 9. ΒLACKQUEEN avatar
  ΒLACKQUEEN 20/10/2012 13:26:17

  Αυτή η Ελληνική κοινωνία επί τέλους !!! μιά κοινωνία σε νάρκη και αποσύνθεση. Μιά επαναστατημένη (στη θεωρία μονάχα) πάλαι ποτέ ακριβοπληρωμένη ...πόρνη, που παρ΄επλίδα ξέπεσε. Με τη...συνοχή της, τη συνενοχή της, την απάθεια, την ελαστικότητα, την ανεκτικότητα, την αλλοτρίωση, τον ωχαδερφισμό, τη Σουλεϊμανοποίησή της τελικά, για πόσα τάχα και ποιά είναι ειλικρινά διατεθειμένη να προσπαθήσει, τι ακριβώς προτίθεται να υπερασπιστεί και με πόσες προσωπικές θυσίες είναι έτοιμη να τα πληρώσει; Έφτασε η πιό κρίσιμη στιγμή; Θα είναι άραγε τώρα, η τελευταία ευκαιρία που έχουμε να κοιταχτούμε στον καθρέφτη κι αν ότι βλέπουμε αληθινά δε μας αξίζει, να αποτολμήσουμε εκείνη τη μοιραία γροθιά της συντριβής του άθλιου ειδώλου μας, που 3 χρόνια τώρα εκκρεμεί ; Θα είναι μιά ευχάριστη έκπληξη κάποιου είδους σθεναρή αντίδραση της κλινικά νεκρής αξιοπρέπειά μας..... Προσωπικά έχω αποστασιοποιηθεί αυτοαμυνόμενη από εκείνο το ευκταίο ''ΕΜΕΙΣ'', που ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ, θ΄αποτελούσε το μοναδικό στρατόπεδο που αναμφίβολα θα όφειλα να ανήκω.... Ελληνες και τιμή και περηφάνεια και θυσία, πολύ παλιότερα, ταυτίζονταν.

 10. xp avatar
  xp 20/10/2012 13:26:50

  Προκειται περι μεγαλης πατατας.
  Κάποιοι "κουκουλοφοροι" θελουν ουσιαστικά να μειώσουν μισθούς ή να απολύσουν κοσμο.
  Μισθος 2000-3000 (μεικτα πολύ παραπάνω) θεωρείται υψηλός αλλά στην πραγματικότητα είναι ένας μισθος που παει σχεδόν όλος στην καταναλωση ,όχι στην επένδυση.
  Τα κέρδη που θα προκύψουν ,από τις επιχειρήσεις, με το πρώτο στραβοπάτημα θα πάνε στο εξωτερικό,θα αφαιρεθούν από την Ελληνική οικονομία ,για να βοηθήσουν την ανάπτυξη πχ της ............Γερμανικής.Απλά είναι λάθος.
  Επί δραχμής και κλέψιμο χρημάτων να έκανε κάποιος απο δημόσιο φορέα, με το γυρισμα των χρημάτων στην οικονομία, επεστρεφε ενα 30% στο δημόσιο!
  Τώρα θα αφαιρεθεί ρευστότητα και δημοσια έσοδα από την πραγματική οικονομία .
  Μήμπως για αυτό ακόμη και ο Πρετεντέρης δεν έγραψε ότι μπορεί να τα παιρνουν οι τρεις καβαλλέρος?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.